door Hendrianus in Overig  ·  33 Reacties

  • 0
  • 487x gelezen
Reageer met een Emoji
7
4
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Romeinen 10

God redt Joden en niet-Joden door hun geloof

1 Broeders en zusters, met mijn hele hart bid ik tot God dat Israël zal worden gered. Want daar verlang ik met mijn hele hart naar. 2 Want ik weet dat ze erg hun best doen om God te dienen. Maar ze doen dat op de verkeerde manier. 3 Want ze begrijpen niet op welke manier God hen wil vrijspreken van schuld. Ze proberen het op hun eigen manier: door de dingen die ze doen. Daardoor zijn ze niet gehoorzaam aan God. 4 Want Gods manier is: Jezus. Jezus is het einddoel van de wet van Mozes. Iedereen die in Hem gelooft, wordt vrijgesproken van schuld.

5 Mozes schrijft hoe je door de wet vrij kan worden van schuld: "Als je je helemaal aan de wet houdt, zul je leven." 6 Maar het geloof spreekt op een heel andere manier vrij van schuld. Je hoeft er niet ver naar te zoeken. Je hoeft niet naar de hemel te klimmen om Christus op te halen. 7 Je hoeft niet naar het dodenrijk af te dalen om Christus van daar te laten komen. 8 Nee, je wordt vrijgesproken door het woord dat vlak bij je is. Namelijk in je mond en in je hart. Dat is namelijk het woord van geloof dat we aan de mensen vertellen. 9 Want als je met je mond hardop zegt dat Jezus de Heer is, en met je hart gelooft dat God Hem uit de dood heeft teruggeroepen en levend heeft gemaakt, ben je gered. 10 Door dit met je hart te geloven, word je vrijgesproken van schuld. En door het met je mond hardop te zeggen, word je gered. 11 Want in de Boeken staat: "Iedereen die op Hem vertrouwt, zal niet in Hem teleurgesteld worden." 12 God maakt geen verschil tussen Joden en andere mensen. Want er is maar één Heer. Zijn rijkdom is voor álle mensen die Hem aanbidden. 13 Want er staat in de Boeken: "Iedereen die de Heer aanbidt, zal worden gered."

14 Maar hoe kunnen mensen de Heer aanbidden, als ze niet in Hem geloven? Hoe kunnen ze in Hem geloven, als ze nooit van Hem hebben gehoord? Hoe kunnen ze van Hem horen, als niemand hun over Hem heeft verteld? 15 En hoe kan iemand over Hem vertellen, als hij niet wordt gestuurd? Er staat in de Boeken: "Wat is het heerlijk om de voetstappen te horen aankomen van iemand die goed nieuws komt brengen!" 16 Maar niet iedereen heeft het goede nieuws dat hij hoorde ook geloofd. De profeet Jesaja zegt: "Heer, wie heeft geloofd wat hij van mij hoorde?" 17 Dus je kan alleen gaan geloven als je eerst echt hebt gehoord wat er over Christus wordt verteld.

18 Maar hebben de Israëlieten dat dan niet gehoord? Jazeker wel: "Over de hele wereld is de boodschap van God te horen geweest, tot aan het einde van de aarde." 19 Heeft Israël het dan niet begrepen? Het zit zó. Eerst heeft God door Mozes gezegd: "Ik zal jullie jaloers maken op een volk dat mijn volk niet was. Ik zal jullie kwaad maken op een volk dat Mij niet kende." 20 En door de profeet Jesaja zegt God zelfs: "Ik ben gevonden door mensen die niet naar Mij zochten. Mensen die niet naar Mij vroegen, hebben Mij leren kennen." 21 Maar van Israël zegt Hij: "De hele dag heb Ik mijn handen uitgestrekt naar een ongehoorzaam en koppig volk."

12
1 DONKEY R

Iedereen richting Jeruzalem buigend.

1
2 Reagurius

quote:
"Hoe moet je bidden voor de Israëlische regering "

Niet.

6
3 carpenter

@1 Mag je wel een computer gebruiken op zondag?

2
4 upanddown

@4 Waarom zou dat niet mogen?

6
5 DONKEY R

@1
Israël Today, David Lazarus, schrijft dit wel,

"Wanneer een persoon, een politicus of een natie zich niet goed gedraagt, in geval van onzekerheden, teleurstellingen of gevaar, kunnen we onze God niet met eer of integriteit tegemoet treden, en mogen we niet zijn gunst, licht, zegen of bescherming verwachten."

, maar heeft deze schrijver ook door dat dit als een handschoen past op de politicus Netanyahu en de natie Israël.

Dan valt er nog heel wat te bidden en moet men maar nergens op rekenen.

13
6 Hendrianus

@6 Maar wat wil jij dan met de staat Israel of met het land Israel? Wil je dat ze iedereen op hun land laten en alles wordt overgenomen door de islam? Want de islam is daar namelijk op uit.

7
7 DONKEY R

De joden moeten naar hun verlosser gaan binnen Jezus Christus en niet de valse leer van de islam omarmen waar de islam wel op uit is. Maar de tijd komt dat de 2 getuigen ten tonele komen en de joden onderricht over Jezus Christus de Messias.

10
8 DONKEY R

Je moet helemaal niet bidden omdat er niets bestaat als een geloof.

5
9 nog een keer

@7
Israël kan prima bestaan binnen de groene lijn of elke andere grensmarkering die ze overeenkomen met de Palestijnen.

14
10 Hendrianus

@9
Zie bidden als je innerlijke ik aanspreken.

14
11 Hendrianus

Bidden is niets meer dan geestelijke zelfbevrediging. En praat me niet van de honderden miljoenen burgers in andere landen die voor hun regering/keizer/dictator/koning bidden. Dat TS het nu alléén over iets in Israël heeft, heeft te maken met zijn zeer anti-Israëlische ideeën. Topics, ingegeven uit negativiteit of -erger!- vanuit haat, zouden eigenlijk meteen verwijderd moeten worden. Ze voegen namelijk niets toe.

6
12 weerman

@10 Als de regering van Israel toetstaat om de het land te openen voor islamieten, dan is er geen staat Israel meer en geen Israelische land. En het Joodse volk zal worden verdreven door de islamieten.

6
13 DONKEY R

@13 en ik dacht dat jouw God dat juist zou tegenhouden question

1
14 Mark

@12 maar Weerman, jij staat vrijwel onvoorwaardelijk achter Israel en de Israelische regering. Ik dacht eerst dat je Christenfundamentalist was.. question
Ik ben geen Jodenhater, maar het beleid van een aantal lieden daar (met meestal een herkenbaar rauwe Oost-Europeze insteek, waar ze hun roots hebben) vind ik vaak teleurstellend.

5
15 Mark

@14 Dat gaat ook gebeuren, de staat/land Israel zal ook blijven bestaan. Islamitische landen zullen heel graag Israel willen vernietigen en het land willen veroveren maar dat gaat niet gebeuren. Wat islamieten wel willen is dat ze hun valse satanische religie aan de joden proberen te slijten zodat ze Allah gaan aanbidden of die Mahdi.

6
16 DONKEY R

@13
Stel ik ergens dat Israël de grenzen wagenwijd moet openzetren voor moslims? Wat ik wens is dat Israël vertrekt uit bezet gebied zodat er een levensvatbare Palestijnse staat kan komen. Sluit nu eens een realistische deal met elkaar! Uiteraard moeten de Palestijnen zich ook eens realistisch opstellen. Vergeet die terugkeer van vluchtelingen en vergeet Oost Jeruzalem. Flikker Hamas eruit en zorg voor jong bloed in het PA bestuur.

11
17 Hendrianus

@12
Welke zeer anti Israëlische ideëen heb ik? Je leutert weer eens onzin.

12
18 Hendrianus

@15
"Onvoorwaardelijk"... Overdreven; ik protesteer tegen de voortdurende Jodenhaat en het anti-Israëlische blok wat dit forum vergiftigd. Hun hetze is wat mij doet schrijven. Er is geen land ter wereld waar ik "onvoorwaardelijk" achter zou staan. Ik heb niets met religies; allemaal fantasieën die tussen de oren zitten. Nog nooit kon iemand een "god" verifieerbaar bewijzen. Maar Israël heeft gewoon dezelfde rechten van bestaan als elk ander land. En waarom altijd maar die hetze tegen één deelnemer van dat ingewikkelde conflict? Nou, omdat het Israël betreft, het land waar Joden WEL kunnen zijn wie ze zijn. Moslims hebben het al supermakkelijk; hun godsdienst breidt als een stinkende olievlek uit, mensenrechten vertrappend. Horen we niemand over, mag allemaal. Maar oooooo jee als Israël iets fout doet.... Dan stromen de fora vol.

En daar heb ik de pest aan, meer niet. Die smerige éénzijdigheid.

7
19 weerman

OMG weer een dualistisch godje die mensen verteld wat me moeten denken en geloven.........
Een echte god off creation, dus geen dualistisch godje, zal mensen stimuleren, zelf laten denken, zelf beslissingen laten nemen, zelf ervaring op laten doen, zodat wisdom gegeneeerd wordt......
Het dualistische godje is de zelfde bij islam en christen en jodendom........... lekker mensen tegenelkaar opzetten met religie waanzin.........

6
20 Goldrush

@19
Je standaard, nooit onderbouwde, beschuldiging van Jodenhaat riedeltje.

"Maar Israël heeft gewoon dezelfde rechten van bestaan als elk ander land."
Klopt. Israël heeft echter ook dezelfde plichten als elk ander land. Een land dat niet voldoet mag aangesproken worden en dat is precies wat o.a. Israël over zich heen krijgt. Niet dat Israël zich daar iets van aantrekt. Nee, stug doorgaan met het koloniseren van militair bezet gebied. Daar heb ik de pest aan.

12
21 Hendrianus

@12

"Topics, ingegeven uit negativiteit of -erger!- vanuit haat, zouden eigenlijk meteen verwijderd moeten worden. Ze voegen namelijk niets toe."

Het onder de aandacht blijven brengen van misstanden is m.i. helaas noodzakelijk als tegenwicht aan de niet ophoudende stroom van propaganda over Israël. Sommigen vinden dat hèèl vervelend en komen dan aanzetten met de 'Jodenhaat' kaart en willen zelfs een verbod, de mond snoeren, op dergelijke geluiden. Triest en eng dat anno 2020 mensen zo over de vrijheid van meningsuiting denken.

Beste weerman, als het volgens jou niets toevoegt waarom wil je het dan verwijderd hebben?
Op nieuwskoerier mag een ieder, binnen de huisregels, plaatsen wat hij/zij van belang acht of leuk vindt. Natuurlijk mag jij vinden dat bepaalde berichten voor jou niets toevoegen. Eng wordt het echter als jij deze verwijderd wil hebben omdat jij je ergert aan bepaalde berichten. Zo werkt de VVMU niet weerman.

11
22 Hendrianus

@19
"En daar heb ik de pest aan, meer niet. Die smerige éénzijdigheid"
Hilarisch dat juist het weermannetje deze woorden in de mond neemt.
Komt alleen maar z'n huisje uit als de zio's kritiek krijgen.

10
23 Huskymanus

@23
Ach, daar is de huis-neonazi weer, die altijd alleen maar op-de-man komt kwatten. Scheer je weg joh. Ga maar samen met Tjerrie janken.

3
24 weerman

@24 Sorry hoor, verkeerde conclusie, maar ik heb hé-le-maal niets met Nazi's en zeker niet met Sjerrie.
Heb wél wat tegen hypocrieten én Zio racisten.
PS: scheren doe ik al minimaal 50 jaar niet meer. question

10
25 Huskymanus

@25
Jaaa, je bent een volwaardig racist. Dat zien, gezien je 12 'minnetjes', velen goed in. We kunnen stellen dat jij, met je mening, niet geliefd bent, hier.

Doe je de groeten aan de aardkern?!

4
26 weerman

@24
Ik denk dat je reactie, in tegenstelling tot het artikel, niets toevoegt. Maar laat maar staan, kunnen anderen lezen met wat voor modder je gooit.

10
27 Hendrianus

@26
Dat je nog enige waarde toedicht aan de minnen en plussen op nieuwskoerier. Is dat de bekende laatste strohalm?

10
28 Hendrianus

@27 en @28 : Wat schattig dat je je vriendje komt helpen. Ik moest lachen. Lieden als jullie liepen inderdaad ook altijd in ploegjes door de straten. In hun eentje waren ze erg kwetsbaar voor de niet-haters. question En ga nu niet wéér de vermoorde onschuld spelen...

Fijne dag verder; ga nog even lekker door met geklieder en op-de-man spielerij. Laat je lekker kennen. question En kijk je uit met dat genies en gesnotterd? Kan een virusje zijn...

2
29 weerman

@29
Jij komt aanzetten met termen als 'neo-nazi' en 'racist'. Op de man spelen dus en daarna doen alsof je neus bloedt.
Man man.

10
30 Hendrianus

@30
En jij komt net zo makkelijk op de man spelen. Voortdurend, elk topic. De pot verwijt de ketel... Speel niet de vermoorde onschuld. Man man man.

1
31 weerman

@32 Hup weermannetje, terug in je huisje, het zonnetje schijnt.

En oja, die paar auto-minners met meerdere accounts uit Buitenveldert neem ik al tijden niet meer serieus. Die paar
sneuneuzen achtervolgen mij zelfs bij onderwerpen waar je alleen maar positief op kan reageren. Boeiend.

10
32 Huskymanus

@31
Niet liegen joh.

10
33 Hendrianus

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@119Niet te geloven dit. Blijkbaar moderatie op de persoon, zoveel is nu wel duidelijk. 👎...

1 minuut geleden geplaatst door Strongoli

Wedergeboren
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@119 Ah, het is dus wél echt verrwijderd? Ik dacht dat je dat "* Verwijderd door de redactie *" zelf had ingetikt. Merkwa...

1 minuut geleden geplaatst door Wedergeboren

Nicks R. Van
Ook tot jaren celstraf veroordeelden op vrije voeten door personeelstekort

Het gaat 'goed' met ons rechtsysteem! Nog even en je kunt alles uitvreten tot mooren aan toe en je komt niet achter de tralies. Je wordt wel sch...

1 minuut geleden geplaatst door Nicks R. Van

Sarcoff
Rapport: Amerikaanse regering stemt in met massale aanval op de Krimbrug - Dissident.one

@11 En wat zijn we er momenteel echt mee opgeschoten, en die vrijheid is even geweest, maar die hebben we niet meer, ook had ik dan alleen Duits...

2 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Malinois
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

Rusland, Poetin, beweert dat er Westerse soldaten (NAVO?) actief zijn in Oekraïne.Wij gaan hier bakkeleien over het gegeven alsof het propaga...

4 minuten geleden geplaatst door Malinois

Strongoli
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@117Oh ja, natuurlijk. Slim opgemerkt. Dan is de opmerking van @114 ook duidelijk. 😉...

4 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Nicks R. Van
'Oekraïne voert ónze oorlog, dus moeten we alles leveren wat we hebben

@2 Als we niets doen wordt het al heel gauw wél onze oorlog. ...

5 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Olivia
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@115Heb dit minstens 20 keer geplaatst , iemand is snel geweest , het staat er maar ene keer ., Als het zo uitkomt kan er wel op de knop ged...

6 minuten geleden geplaatst door Olivia

Nicks R. Van
Bewaakte stallingen op stations steeds vaker doelwit fietsendieven: NS start proef met hogere poortjes

Het bewijs dat die bewaking niets voorstelt! Daar betaal je dan wel voor. Weer de afnemende service van NS in relatie tot de toenemende kosten. ...

7 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

wildersfan
Inlichtingendiensten VS denken dat Poetin geen opdracht gaf voor Navalny-moord

Kijk... de MSM heeft er dus op gelogen. Ook al die intellectuele, hoogopgeleide super elites blijken ongelijk te hebben gehad. Het liegen en bed...

8 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Lana Rhodes BlackedSex Videos Making VideosAndhra Nude GirlsCowgirl Sexual PositionTeenager Massage PornAadultfriendfinderVideo Adult VideoHandjob CompelationBizzaree PornLisa AnnsexyMia Khalifa Video XxxNaughtier VideoZoey HollawayPlaymate PornLooticlipCuckold ComicHarly Quinn Porn ComicsDesi Indian Sex Video ComTalia TaylorNxgx HdPornvidoeBlack Bbw AnalTik Tok 18xxxLilly Att NudesDesi Video SexFree Sex SiteXnxx Video 1Brazzers Most ViewedWife Sharing StoriesDick ToyPornydسککس ایرانHitomi Tanaka TittyfuckSmall Boobs XnxxFemale Titan HentaiBlackshemale CockSani LeuonAquafansHot Sex SenceKonan KoyoiAsiancamPunjabi PorneLexxistarChina PornhdJade VenusMiya Kalifa Xxx VideoMia Kalifa Hot VideosCreampie TernE Hentai GalleryAcompanhantes Em ManausXexsNew Bhabhi XnxxTiger Benson PornXxx VishnupriyaYesjulzsex TapeText Based PorngamesNyomi BanxHindi Ki BfPorn Videos For IndiaHindi Porn ActressVirtual Reality Anime PornBigtit BlowjobsOlder Man CummingHandsome Men SexFree Mom PorneWet PussyIndian Call Girl SexSxe Video 18Sunny Leone Dirty TalkMomoko NishanaBig Tites PornstarSexy Chut PhotoAsian Family PornSchool Ki Bf VideoErotic BlondeMiya Khilifa VideoDouble.listIndian Babes RedditFree Lesbian Porn VidieosKrackinasskey PornFucking My SisterHollywood Sex Hd MovieKorean Nude WomenBangbus MilfHomemade Blowjob PornHertaiXtube.vcomCelebrity Nude MoviesPorn In PlaneCartoon Sexy Hot VideoBarebackshemalesFree Premium PornvideosCumselfieNuro Massage Las VegasEmily SalazarFamily Story Porn VideoLipstick Sex ComBrazzers HMysweetapple SwapAmuture Home PornTheporn DudeCtazy PornAsstr.otgFilms Pornos Français GratuitHypnohyub411424 HentaiDesi Hot Porn HdPorn Star LanaExtreme CuckoldChez PornTeen Porn TwitterTarak Mehta Ka Ulta Chasma XxxBengali Sex Hot VideoBrother And Sister Indian PornPorn Hot TamilActress NudeAnabella Galeano PornEcuadorpornAnal BlackmailedModos PornPorndaddyRule34hentaiErotic TeenageCuckold ComicsBest Looking PussySleeping Cheating PornValire Kay PornHentai AdkamiWww Beeg InMiltpornBig Boobs Small WaistMalkova PornSexwithmuslimsWwwhamsterEmo NudesPorn JrAsian FistingBrat Princess FemdomSexwith MotherGordas Porn VideosIndian New Sex VedioCreampiemommyPenny PorcheMarried Man SeducedKelly MedinsonKolkata Naked VideoHornybunnyOld Porn ActressYoutub PornosJuliannehoughnude