door kwatta in Gezondheid  ·  47 Reacties

  • 3
  • 1550x gelezen
Reageer met een Emoji
2
4

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Wel raar dat ze dan niet werkt als huisarts.
https://puurmarije.nl/medicijnvrije-huisarts

0
1 kwatta

Ben ik blij dat ik geen patient van haar ben.... Ik heb geen schildklier meer... geen medicijnen.... na 6 weken kan ik 6 plankjes bestellen......

0
2 Sempre

Ben heel benieuwd hoe zij denkt dat mensen zelf van genetische aandoeningen kunnen genezen zonder dat daar medicijnen aan te pas komen.
O, wacht.... als je dat hebt ben je doorgaans niet onder behandeling van een huisarts. Maar dan wordt je heel snel doorverwezen naar specialisten die gelukkig wel aan herhaalrecepten doen als behandelingen eenmaal aanslaan.

0
3 VBOH

Dat zo'n geval zich überhaupt huisarts mag noemen in Nederland, daar sta ik van te kijken. Blijkt maar weer dat mijn achterdocht wat betreft de praktijken van huisartsen toch niet onterecht is, zoals velen mij wel altijd vertellen omdat "huisartsen ook doktoren zijn met een medische opleiding".

Tsja, zie dit geval... Die komt straks nog met paardenbloemen aanzetten.

0
4 Bluth

* Verwijderd door de redactie *

5 Nederlander

https://gezondnu.nl/dossiers/voeding-en-gezondheid/ella-woodward-verander-je-eetpatroon-vanuit-het-positieve/

Dit is één van de dingen waaraan deze huishomeopaat refereert. Je eetpatroon veranderen daar dit het "zelfhelende vermogen bevorderd". Dit is een huisarts, zij zou zich op de medische wetenschap moeten berusten.

Hoe kan dit soort mensen huisartsen worden? Waarom wordt zij niet gelijk ontslagen en van haar titel ontdaan? Waarom wordt haar diploma (of hoe je het in deze gevallen ook noemt) niet verscheurd?

0
6 Bluth

@1
Hier nog een addertje onder het gras: https://ikbenmezelf.com/over-ons

Marije Berkelaar
Holistisch huisarts, psycholoog, sport- en yoga instructrice. Ik houd ontzettend veel van mensen.

Mijn passie is mezelf zijn.

Ik heb gemerkt dat ........

5
7 Wilmama

Ze doet er andere dingetjes bij, zie ik.

Gesprek van 1 uur
€259.00

Een gesprek van mens tot mens. 100% pure aandacht voor je gehele wezen. Tijden en data in overleg.

___

3 + 1 gratis
€777.00

question

0
8 Liz

@6
Ja nogal logisch dat ze refereert aan het eetpatroon veranderen.
Uit het artikel wat jij gepost hebt:
"Medicijnen hielpen niet dus nam ze een drastisch besluit: enkel plantaardig eten en geen vlees, zuivel, geraffineerde suikers, gluten of bewerkte producten. "

Lijkt mij als medicijnen niet helpen je vermoedelijk ook geen genetische aandoeningen hebt.
Die vrouw had of heeft PODS
https://www.hersenletsel-uitleg.nl/gevolgen/neurologische-gevolgen-nah/dysautonomie-pots

Dat syndroom is het gevolg van hersenletsel. Daarvoor zijn kennelijk maar geen medicijnen uitgevonden die kunnen helpen. Dat is vaak zo bij zeldzame syndromen of ziekten.
En als het dan daarbij helpt om volledig veganistisch te gaan eten, helemaal prima, maar ga dan niet beweringen op internet doen als huisarts dat iedereen medicijnvrij kan genezen. Wat dat is namelijk niet zo.
De meeste ziekten hebben, naast een gezonde leefstijl, nog steeds medicijnen nodig om ziektesymptomen zo goed als mogelijk te kunnen behandelen. En dan heb je als huisarts geen keus om gewoon voor je werk herhaalrecepten van specialisten te blijven herhalen.

0
9 VBOH

@9 Voor mij is het niet logisch. Want het pijnpunt hier blijft het feit dat deze oplichter zich huisarts kan noemen in een land als Nederland. Dat het überhaupt mogelijk is geweest dat zij huisarts heeft kunnen worden. Hoe heeft zij haar opleiding ooit volbracht? Nu begin ik ook te denken dat er heel wat aan de opleiding tot huisarts schort.

Gelukkig is mijn "huisarts" arts in het ziekenhuis, en geen huisarts. Ik vertrouw huisartsen niet meer, geen enkele.

3
10 Bluth

De reacties hierboven zorgen ervoor dat het hele verhaal uitvergroot naar eigen tekorten word opgeblazen.
Ze wil gewoon af van al die herhaalrecepten en het gemak waarmee te veel patienten uit een vervelende gewoonte een vaste plek weten te reserveren op wachtkamerstoeltjes. Ze had de naam medicijnvrije huisarts nooit zo moeten uitvinden. Geeft een heel raar beeld.

6
11 shym

@10
Het is ook niet logisch dat zo'n oplichtster zich een huisarts mag noemen. Maar voor mij is het zo onderhand wel logisch dat zij zich, zeker gezien haar achtergrond zoals gemeld in @7 en @8 ,laat inspireren op maar één anekdotische patiënte. Dat doen homeopaten ook. Die baseren zich ook enkel op anekdotische bewijsvoering.

Dat alleen al geeft zo wie zo totaal geen blijk van enige wetenschappelijke instelling. Ondanks het feit dat ze zich, naast huisarts, ook nog psycholoog mag noemen. Het is mij ook een raadsel dat zo iemand zich huisarts mag noemen. En dat er zoveel mensen zijn die in die onzin van haar trappen.
Je zal maar echt ziek zijn, bijvoorbeeld kanker hebben ofzo, krijg je een advies mee om maar veganistisch te worden, en je zelfhelende vermogen aan te spreken, je valt af als een gek, en voor je het weet is het te laat. Voor welke behandeling dan ook.

Gelukkig is mijn eigen huisarts heel anders.
Die baseert al zijn beslissingen om medicijnen voor te schrijven nog steeds op wetenschappelijk onderzoek. En hij is, in tegenstelling tot mevrouw de medicijnvrije huisarts, niet te beroerd om herhaalrecepten uit te blijven schrijven van specialisten.
Als gebleken is dat behandelingen met medicijnen, zoals gebleken is uit gedegen wetenschappelijk onderzoek, zijn aangeslagen.

0
12 VBOH

@10
Het roept bij mij soortgelijke vragen op: https://www.knmg.nl/opleiding-herregistratie-carriere/medische-vervolgopleidingen/starten-met-de-opleiding/welke-opleidingen/huisarts.htm

Aan de andere kant vraag ik me af of Marije Berkelaar daadwerkelijk als huisarts in het BIG-register staat of slechts als basisarts of zelfs dat niet.

7
13 Wilmama

* Verwijderd door de redactie *

14 artemis

@13
Er staat een vrouw M. Berkelaar met BIG-nummer: 89918646101 in het register: https://www.bigregister.nl/zoek-zorgverlener

@10 @12 Het is inderdaad weer eens niet te filmen. Ik kom er met mijn verstand niet bij.

7
15 Wilmama

@15
Ze is als een piloot, die niet meer gaat vliegen, omdat hij tegen vliegen is, maar zich nog wel piloot noemt.

0
16 kwatta

@11
"Ze wil gewoon af van al die herhaalrecepten"
Nee, nee zo staat het niet in het artikel.
Er staat:
"sinds ik de eindverantwoordelijke ben in de praktijk als waarnemend huisarts, begon ik te voelen hoe het was om mijn goedkeuring te geven voor honderden herhaalrecepten die dagelijks in een praktijk voorbijkomen. Ik werd er misselijk van."
Mogelijk heeft ze als waarnemend huisarts niet in de gaten gehad dat het overgrote deel van dergelijke herhaalrecepten jaren eerder al, toen zij bij wijze van spreken nog op de lagere school zat, reeds is voorgeschreven door specialisten. Op basis van bewezen werkzaamheid. En dat dit nou niet iets is om misselijk van te worden.
Daar is heel veel onderzoek aan vooraf gegaan.
Verder is het in de praktijk zo dat herhaalrecepten van specialisten, die veel gevallen bij bewezen werking overgenomen worden door huisartsen, er juist voor zorgen dat: "het gemak waarmee te veel patienten uit een vervelende gewoonte een vaste plek weten te reserveren op wachtkamerstoeltjes." in zowel de wachtkamers in de ziekenhuizen, als in de wachtkamers bij de huisartsen wordt voorkomen. Maar daar heeft mevrouw de medicijnvrije huisarts het niet over.

0
17 VBOH

Niks mis met het wat terughoudender en bedachtzamer voorschrijven van medicijnen -- maar radicaal alle medicijnen naar de vuilnishoop verwijzen is toch echt het kind met het badwater weggooien... Wie patiënten principieel nooit medicijnen geeft, zal er een hoop onder de groene zoden helpen...

@13
"Aan de andere kant vraag ik me af of Marije Berkelaar daadwerkelijk als huisarts in het BIG-register staat of slechts als basisarts of zelfs dat niet."
Kun je gewoon opzoeken:
https://zoeken.bigregister.nl/zorgverlener/e1fd90ef-2d51-44bc-b32e-d0fbb824fa40
Zo te zien heeft madam nog wel een BIG-registratie als huisarts -- maar iets zegt me dat dit niet heel lang meer zal duren, gezien haar webpagina:
https://puurmarije.nl/over-mij
"Sinds een aantal jaar ben ik wakker. Mijn pad van zelfontdekking"
Alleen kwakzalvers en alternatieve zwevers gebruiken dit soort taal ...

Maar gelukkig:
"Ik ben gestopt met het standaard huisartsen - werk per januari 2020."
Dus als het goed is geen nietsvermoedende patiënten meer die een suboptimale behandeling krijgen.

0
18 RichardR

Wat ik weet van de huisartsen die ik over de jaren heb besproken , dat de homeopathie kliek hier net doet of ze voor alles medicijnen uitschrijven , maar doen ze echt ook alleen als het niet anders kan is mijn ervaring , en neen ik heb dit al regelmatig besproken met lichamelijke klachten waar ik ondertussen ook al jaren mee loop , en waar helaas niks uitkomt ... Wel een tijdje Mirtazapine gehad maar van die antidepressieva word je weer dik , dus ben daar maar van af gegaan.

0
19 MarcusCole

"Gesprek van 1 uur
€259.00"

Ze houdt ontzettend veel van mensen maar kennelijk nog meer van geld...

0
20 Graaier1000

@18

Op haar pad naar "zelfontdekking" heeft ze wel leuke dingen "ontdekt"
zoals b.v.:

Ze geeft lezingen, presentaties en workshops van maximaal 2 uur
à raison van € 2.020.
Oók biedt zij een mentorschap aan , aan jongeren tussen de 16 en 30 jaar
voor het "schamele" bedrag van € 5000, deze jongeren mogen dan
4 weken met "mevrouw" meelopen.

Je kunt je ook nog abonneren op haar youtube kanaal.

Lijkt mij een commerciële tante.

0
21 Mies het zusje van Wim

@20 Voor 259 euro ... wil ik wel wat meer ... dan alleen een consult ... question

1
22 MarcusCole

@21 F**k ik doe iets verkeerds met mijn leven ... )-;

1
23 MarcusCole

@21
Nou, dan is het maar te hopen dat haar slachto... euh, patië... euh, aspirant-cliënten OOK op tijd 'wakker worden' ... i.e. voordat mevrouw een rekening kan gaan sturen ...

1
24 RichardR

@23

Hahaha.........
Iets fout? Wat een geluksvogel ben jij dan.
Volgens mevr. carpenter doe ik zo ongeveer alles fout in mijn leven
question

0
25 carpenter

@VBOH
Maak je niet zo druk, het waren maar 3 vragen op een heel leven tot nu, dat zegt toch weinig behalve dat het weer een hoop gekrakeel oproept onder een bepaalde groep die de dingen blijvend anders zien dan een ander.
Huisartsen van nu, ze zouden al vroeg in de opleiding moeten beginnen met te leren hoe je communiceert met degene die voor je snufferd zit.
Als dat beter gaat lukken in de toekomst dan belanden al gauw veel uitgedeelde ongevaarlijke receptjes als vanzelf in de prullenmand.
En de lekker zittende stoeltjes gelardeerd met bacterie gevoelige roddelbladen kunnen dan ook worden vervangen door een tafel met wat opbouwende literatuur.
De tegenwoordig aan de muur hangende schreeuwende TV ter plekke kan ook uit en de telefoons van patienten zetten we uit tijdens de wachttijd.
Desnoods zet je voor dorstige zieken een thermoskan met lekkere thee op tafel.
De intentie waarvoor je kiest bij de dokter op bezoek te gaan is dat je beter wilt worden zonder gezeik aan je hoofd wat anderen in een wachtkamer voor je meebrengen aan telefoons en nare berichten of stinkende luchten.
Bij mijn vorige huisarts, schrik niet, hingen van de plaatselijke slager grote reclame affiches aan de muur waarop vermeld dat deze week ham-, en speklappen in de aanbieding waren. De praktijk had geld nodig om de hoge huur te betalen was het antwoord van de receptiedame toen ik haar vroeg naar de rede van die grote muurversiering.
Voor een grote groep mensen gaat het bij huisartsenbezoek voornamelijk om aandacht die ze thuis of elders niet makkelijk kunnen krijgen.
Bij een vaste huisarts die niet steeds een vervangster hoeft op te piepen om opnieuw met patient aan de slag te moeten en het verhaal weer uit moet vinden zal dat snel aan het licht komen.
Niet weer hoeven te bekijken: wat is er aan de hand, wat gaan we er aan doen, wat begrijpt patient en kan deze voor deel zelf genezing in gang te zetten, komt dan in een gesprek waar de klok geen zware slagen maakt en rust de basis vormt
...Zoiets..
En niet steeds met een vervanger opnieuw te moeten beginnen wat je wat weken ervoor al te berde had gebracht.
Gevaar opleverende medicijnen natuurlijk, die moeten behouden blijven die houden de boel uiteindelijk gaande of we willen of niet.,
Snap best wel dat veel huisartsen parttime willen gaan werken,
Ik heb toevallig een heel fijne huisarts getroffen waar ik regelmatig mee babbel in onze vrije tijd over zaken die de mevrouw hierboven ook tegenkomt...
En voor @24 RicharR nog een klein, heel klein vraagje: waarom je nou nooit eens de humor inziet van al die mensen die aan anderen verdienen terwijl ieder ander dat ook doet, in het groot en ook in het klein.

9
26 shym

@26
Ik herken mij totaal niet in het door jou beschreven verhaal.
De huisarts waar ik kom is uitstekend in staat om met patiënten te communiceren. De specialisten trouwens ook. De stoelen in de kleine wachtkamers, zonder bulderende tv, zitten voor geen meter. Opbouwende literatuur ligt er ook genoeg. Bij de specialisten staat de thee en koffie al voor de patiënten klaar.

Dan daarbij, als mensen ervoor kiezen om in de wachtkamer tijdens de, doorgaans korte, wachttijden met hun telefoon bezig te zijn, i.p.v. de opbouwende literaire werken door te bladeren, moeten ze dat helemaal zelf weten.
Dat brengt deze tijd nou eenmaal met zich mee. Verder is het mij nooit opgevallen dat mensen de huisarts of specialist bezoeken om aandacht te verkrijgen. De meeste mensen, mogelijk angstige mensen met hypochondrie uitgezonderd, bezoeken de huisarts of specialist omdat ze serieus ziek zijn.

Omdat ze constateerbare ziekten hebben. Welke zonder werkzame medicijnen niet te behandelen zijn. Dit hele gebeuren vindt allemaal plaats bij een vaste huisarts of specialist. Uitgezonderd in de vakantie . Worden mensen in die periode ziek, dan is er een waarnemend huisarts aanwezig.

Bij de specialisten worden er in die periode geen afspraken ingepland. En spoedgevallen worden in die periodes door waarnemend specialisten gezien.

Kortom een bezoek aan huisarts of specialisten gaat voor zover ik het weet gewoon via een normale communicatie tussen artsen en patiënten. Zonder dat hetzelfde verhaal telkens weer opnieuw verteld hoeft te worden. Dit omdat de gegevens van patiënten in patiënten dossiers zijn opgeslagen.
Dus er hoeft door artsen en patiënten niet eerst nog, geheel overbodig en zonde van de tijd, bekeken te worden of patiënten zelf eerst nog iets aan genezing kunnen doen. Want bij serieuze aandoeningen is dit niet het geval.

0
27 VBOH

"Zoveel mensen hebben het zelfhelende vermogen ontdekt en genezen medicijnvrij"

Bepaald verontrustend aangezien er altijd goedgelovige klanten te vinden zijn die meegaan in deze onzin.
Met als mogelijk gevolg een nieuwe rits Sylvia Millecams.
Mag hopen dat deze persoon als de wiedeweerga uit het BIG geschrapt wordt.

0
28 jodelatedieho

Nu is het wachten op de eerste patiëntloze huisarts.

Zo eentje die zich zo snel mogelijk ontdoet van zieken.

Of hebben we die al gevonden?

0
29 progressiefliberaal

@26
[Voor een grote groep mensen gaat het bij huisartsenbezoek voornamelijk om aandacht die ze thuis of elders niet makkelijk kunnen krijgen.]

Verbeter de wereld, begin vooral bij jezelf. Een tekenend voorbeeld van onnodig tijd verspillen van medewerkers in de zorg:
https://www.nieuwskoerier.nl/news/620046-ziekenhuismedewerkers-hadden-contact-met-besmette-moeder-en-dochter-personeel-moet-thuis-blijven

Reactie 22 die begint met: [Ik heb vanmiddag het Landelijk 0800-telefoonnr gebeld met een prangende vraag die me erg bezig houdt.]

Dan volgt een werkelijk hilarisch verhaal.

5
30 Wilmama

* Verwijderd door de redactie *

31 Stampertje

@30 Een anecdote is nog geen bewijs. Mensen zijn verschillend, sommigen maken zich eerder zorgen en/of hebben weinig capaciteit hun eigen gezondheidsproblemen op te lossen. Daarvoor helpt opbouwende lectuur niet.

2
32 Zucht

@32
[ @30 Een anecdote is nog geen bewijs.]

De betreffende reactie is van Shym zelf, en die maakt zich wel over meer zaken onnodig zorgen. Waar het nu om en over gaat is dat ze met twee maten meet.

Daarnaast zou Shym makkelijk zelf het slachtoffer kunnen worden van zo'n medicijnvrije huisarts of soortgelijke kwakzalvers. Daar is ze goedgelovig genoeg voor.

6
33 Wilmama

Zouden meer huisartsen moeten doen.

6
34 Criticaster

@32
Mensen die zich eerder zorgen maken en/of weinig capaciteit hebben om samen met artsen hun eigen gezondheidsproblemen op te lossen, die kunnen in geval van een ziekenhuisbezoek gebruik maken van een Medgezel ofwel een medisch coach.
Dan krijg je een eerstejaarsstudent medicijnen mee naar je afspraak in het ziekenhuis. Die voor patiënten alles wat er soms nog steeds onvermijdelijk aan potjeslatijn in een gesprek voorbij komt voor je kan vertalen in Jip en Janneke taal.
Ik begrijp echt wel dat niet iedereen in staat is om een normale conversatie te kunnen houden met huisartsen en specialisten waarbij potjeslatijn beter niet gebuikt kan worden omdat de meeste mensen dan geen flauw benul meer hebben waar het hele gesprek over gaat.
Voor de mensen die dat allemaal niet begrijpen is er dus de Medgezel of medisch coach. Immers niet iedereen kan zijn eigen medisch coach zijn.

https://www.medgezel.nl/medisch-coaching/

En mensen die dezelfde problematiek hebben bij het bezoek aan de huisarts, die zouden in overweging kunnen nemen om een jonger iemand, bijvoorbeeld familie, mee te nemen naar de huisarts.
Verder heeft @30 het nergens over een bewijs van iets. Maar het gaat er in dit geval om dat er in de lectuur die gepost is te lezen staat hoe men de tijd van zorgmedewerkers echt kan verspillen. Terug te lezen in inderdaad een behoorlijk hilarisch verhaal.
Terwijl diegene in een eerdere reacte (zie @26 ) een grote groep mensen er nog van beschuldigde een huisarts te bezoeken om aandacht te verkrijgen.
Wat natuurlijk je reinste kolder is.

Want mensen die ik ken, waaronder mezelf, en diverse andere mensen waarmee ik als familie coach ben mee geweest naar huisarts en specialisten bezoeken gaan daarheen omdat ze ziek zijn/waren.
En ze waren/zijn zo ziek geweest dat zij zichzelf niet, zoals mevrouw de medicijnvrije huisarts waar het topic over gaat het graag had gezien, medicijnvrij konden genezen.

1
35 VBOH

Nogmaals keep calm and carry on...

5
36 shym

@36
Ik had toch graag eerst antwoord op de vraag waar je het recht vandaan denkt te halen om jouw huisarts m/v wèl in zijn/haar kostbare vrije tijd lastig te mogen vallen, op regelmatig basis ook nog. Jouw eigen woorden in @26 :
[Ik heb toevallig een heel fijne huisarts getroffen waar ik regelmatig mee babbel in onze vrije tijd over zaken die de mevrouw hierboven ook tegenkomt...]

Waarmee je dus niet alleen jezelf, maar ook de handel en wandel van Marije Berkelaar denkt te kunnen en mogen goedpraten.

6
37 Wilmama

@36
Wat is dat nou weer voor antwoord???

Eerst met een lang verhaal die waarnemend huisarts gaan zitten goedpraten.
Die niet in de gaten heeft dat er dagelijks honderden recepten van specialisten in de huisartsenpraktijk voorbij komen, welke gewoon een goedkeuring moeten hebben van een huisarts. That's a part of the job.
En dan vervolgens tegen mij persoonlijk in @26 zeggen dat ik me niet zo druk moet maken.
Om dan in herhaling te vervallen.Het lijkt onderhand wel op een herhaalrecept.Alleen werkt jouw herhaalrecept bij mij niet.
Want ik maak me druk en ik ga door wanneer ik dat wil.
Dat ga jij niet voor mij bepalen.

1
38 VBOH

@38
[Eerst met een lang verhaal die waarnemend huisarts gaan zitten goedpraten.
Die niet in de gaten heeft dat er dagelijks honderden recepten van specialisten in de huisartsenpraktijk voorbij komen, welke gewoon een goedkeuring moeten hebben van een huisarts. That's a part of the job.]

Onder de link in @13 :
(**) De opleiding bestaat uit:
* 21 tot 30 maanden leren en werken in de praktijk van een als opleider erkende huisarts (zie download hieronder) en uit
*zes tot 15 maanden stages buiten de huisartspraktijk, waaronder in elk geval een stage van tenminste zes maanden in een ziekenhuis.

Gemiddeld één dag per week wordt besteed aan cursorisch onderwijs georganiseerd door het opleidingsinstituut. Gedurende de gehele opleiding wordt de voortgang van de aios (arts in opleiding tot specialist) huisartsgeneeskunde geëvalueerd en getoetst.

Aan het eind van het eerste en het tweede jaar én drie maanden voor het beoogde einde van de opleiding vindt een selectieve beoordeling plaats om na te gaan of de aios de opleiding kan vervolgen en voltooien. (**)

Na een stage van 21 tot 30 maanden als huisarts in opleiding, lijkt het me toch sterk dat de in en outs van herhaalrecepten niet of onvoldoende bekend zijn.

En hoe groot moet een praktijk überhaupt zijn om PER DAG honderden herhaalrecepten te moeten verwerken? De woorden van Berkelaar in bovenstaand bronartikel:

(**) Marije Berkelaar: “Na het behalen van mijn huisartsentitel en sinds ik de eindverantwoordelijke ben in de praktijk als waarnemend huisarts, begon ik te voelen hoe het was om mijn goedkeuring te geven voor honderden herhaalrecepten die dagelijks in een praktijk voorbijkomen. Ik werd er misselijk van. ik denk dat veel klachten in de huisartsenpraktijk een andere benadering verdienen. ....(**)

En niet alle herhaalrecepten lopen via de huisarts:
https://www.langeland.nl/patiënten/herhaalrecepten/

U heeft medicatie via een van onze specialisten voorgeschreven gekregen en wilt daar nu een herhaalrecept voor aanvragen. Kies hieronder voor welk specialisme u een herhaalrecept wilt aanvragen. U dient per specialisme het desbetreffende formulier in te vullen.
Daarnaast kunt u alleen herhaalmedicatie aanvragen die door de desbetreffende specialist zijn voorgeschreven. Herhaalmedicatie die uw huisarts heeft voorgeschreven dient u bij de huisartsenpraktijk aan te vragen.

Let op: als u niet meer onder behandeling bent via de specialist (de specialist heeft u terugverwezen naar de huisarts), dan worden herhaalrecepten via de huisarts afgegeven.

6
39 Wilmama

@39
"Na een stage van 21 tot 30 maanden als huisarts in opleiding, lijkt het me toch sterk dat de in en outs van herhaalrecepten niet of onvoldoende bekend zijn."
Kennelijk was het bij haar toch niet helemaal goed doorgedrongen, anders zou ze niet aangeven dat ze misselijk werd van honderden herhaalrecepten.
"En niet alle herhaalrecepten lopen via de huisarts:"
Klopt, zo heb ik zelf herhaalrecepten die via het ziekenhuis en de specialist lopen.
Omdat ik voor bepaalde medicijnen nog onder controle sta.Maar ik heb ook recepten die door specialisten zijn voorgeschreven.Maar waarvoor het gelukkig niet langer noodzakelijk is dat ik daarvoor ter controle onder behandeling blijf in het ziekenhuis.
En deze recepten worden herhaald door de huisarts zolang er geen verdere klachten zijn.
Stel je voor dat mijn huisarts, net als die medicijnvrije huisarts, zou besluiten om vanwege een misselijkmakend gevoel niet langer zijn goedkeuring te geven aan de door oorspronkelijk vanuit meerdere specialismen voorgeschreven herhaalrecepten.
En aan mij zou gaan voorschrijven dat ik voortaan middels een andere benadering, door veganist te worden, mijn zelf genezende vermogen maar moet gaan aanspreken.
Als ik dat zou doen, dan wordt ik weer doodziek.Dank je de koekoek.Dan zou hij zijn artseneed schaden die hij ooit heeft afgelegd.
https://www.knmg.nl/advies-richtlijnen/knmg-publicaties/artseneed.htm

Het is mij dan ook nog steeds een volkomen raadsel hoe die mevrouw als de eerste medicijnvrije huisarts, ooit een huisartsentitel heeft weten te behalen.

1
40 VBOH

@40
[Het is mij dan ook nog steeds een volkomen raadsel hoe die mevrouw als de eerste medicijnvrije huisarts, ooit een huisartsentitel heeft weten te behalen.]

De vervolgvraag is of ze nu wel of niet aan een vorm van titelmisbruik doet nu ze gestopt is met het standaard huisartsenwerk per januari 2020.

5
41 Wilmama

@41
Dat durf ik niet met zekerheid te zeggen.
Ik las net dat artsen tegenwoordig niet eens meer een artseneed afleggen.
Dus dat hele eed gebeuren dat stelt ook niet zo heel veel meer voor.
En een titel is een titel lijkt mij.Alleen hoop ik niet voor echt zieke mensen dat zo,n type ooit een huisartsenpraktijk gaat opzetten.
Laat ze zich verder maar lekker bezig houden met de al eerder in dit draadje genoemde commerciële zaken.Als gewone huisarts kan ze nooit zoveel per uur gaan verdienen.

En als mensen bergen met geld over hebben om zich door zo'n commercieel influenzer tiep te laten besodemieteren met lezingen, presentaties, mentorschap, workshops en een betaald abonnement op een YouTube kanaal, dan vragen ze er om.

0
42 VBOH

@30 ,
Bij uw reactie staat één minnetjes.
Drie keer raden van wie die zal zijn...

1
43 Graaier1000

Correctie bij @43

minnetjes = minnetje
Mijn excuses.

1
44 Graaier1000

@26
"En voor @24 RicharR nog een klein, heel klein vraagje: waarom je nou nooit eens de humor inziet van al die mensen die aan anderen verdienen terwijl ieder ander dat ook doet, in het groot en ook in het klein."
Twee antwoorden -- enigszins tegenstrijdig, maar ik ben dan ook maar een mens ...:
- @24 (over het 'wakker worden' van klantjes) voldoet toch aan de eis van 'humor' -- sarcasme is per slot ook humor.
- Zeer beslist geen humor: ik heb iemand van dichtbij zien doodgaan doordat hij bleef geloven in wat een kwakzalver hem wijsmaakte.
En misschien nog wel erger: ik heb een andere kennis voorgoed in een gesloten inrichting zien belanden omdat een vriendin die zich had verdiept in natuur'geneeskunde' hem wijsmaakte dat hij al die 'chemische troep' (antipsychotica) niet nodig zou hebben, en juist flink zou opknappen van een 'natuurlijk dieet' en 'natuurlijke remedies'.
Zij heeft met haar even imbeciele als arrogante kwakgedoe in een paar maanden verwoest wat de man in twintig jaar voorzichtig had opgebouwd: een zelfstandig leven met een eigen huisje, een hond waarmee hij eropuit trok en alle vrijheid van de wereld in de rol van kunstenaar.

Nu zit hij alleen nog maar op een klein kamertje van een inrichting, en is hij compleet afgesneden van de wereld. Want stoppen met de medicatie veroorzaakte uiteindelijk een zware psychose waarbij hij op zeker moment zijn hele huis kort en klein sloeg, en waarbij de vrouw in kwestie op een haar na levend kon wegkomen. En dat komt dus ook niet meer goed.

Dus vergeef me wanneer ik er niet de humor van in kan zien wanneer alternatieve gelovigen, zweverige figuren en complete oplichters hun medemensen allerlei onbewezen onzin wijsmaken, ook als dat onopzettelijk gebeurt, en ook wanneer de bedrogen partij achteraf denkt dat ze er toch baat bij gehad hebben.

0
45 RichardR

@26
Hier nog een schrijnend geval waarbij kwakzalvers wanhopige patiënten uitknijpen: https://www.kwakzalverij.nl/nieuws/oproep-aan-inspectie-stop-robert-oosterling/

"De uitbehandelde patiënte betaalde Oosterling 1800 euro ...
...
Enkele maanden daarvoor was ze nog naar een detoxkuur van drie weken geweest in het ‘resort’ van basisarts Henk Fransen in het Friese Hemrik. De Vlaamse patiënte betaalde 3600 euro voor de detoxkuur die Fransen speciaal heeft ontwikkeld voor uitbehandelde kankerpatiënten.
In 2018 gaf ze 8000 euro uit aan alternatieve behandelingen en voedingssupplementen, ...
Het resultaat van hun gezamenlijke alternatieve aanpak is triest: de vrouw overleed in november vorig jaar, nog geen vijf maanden na de positieve, juichende gezondheidsscan van Robert Oosterling."

En het trieste is dat dit financieel gezien nog 'meevalt' -- want als je zoekt naar crowdfunding-acties voor ernstig zieke mensen, gaat het vaak over bedragen van vele tienduizenden tot soms honderdduizenden euro's, waarbij mensen niet zelden alles verkopen wat ze hebben en zich diep in de schulden steken om de kwakbehandeling maar te kunnen betalen.

Dus nee, in het algemeen zie ik er de humor niet van in wanneer kwakzalvers zieke mensen geld afhandig maken.

0
46 RichardR

@46
En dan te bedenken dat Henk Fransen uit het BIG-register gehaald is en zich geen arts meer mag noemen. Zijn droom is (nog steeds) het eerste medicijnvrije behandelcentrum beginnen. Voornamelijk voor (uitbehandelde) kankerpatiënten.

(Kanker)patiënten als loslopend wild waar met alle mogelijke middelen op geschoten mag worden. Ook ik zie er de humor niet van in.

5
47 Wilmama

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@131 Waarom hebben vrouwen kleinere voeten dan mannen? Zodat ze dichter bij het fornuis kunnen staan.Er zitten veel vrouwelijke hormonen...

5 minuten geleden geplaatst door baba jaga

ThWil
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

Kunnen al die alpha aapjes niet ten strijde trekken, dan hoeven de gewone man en vrouw zich verder niet meer druk te maken. ...

7 minuten geleden geplaatst door ThWil

Strongoli
Offtopic

@2698Blijft vreemd dan dat je daar bij de aanmelding dan niet op geattendeerd wordt en dat daar ook niets in de huisregels over vermeld staat....

7 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Olivia
Offtopic

katootje huisman 12:58 (0 minuten geleden)aan redactieHierbij geef ik de opdracht aan Nieuwskoerier mijn gegevens te verwijderen , inhou...

8 minuten geleden geplaatst door Olivia

wildersfan
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@15 Als ik iemand vertel dat ik de bijbel aan het lezen ben, dan denken autochtonen dat ik gek ben. Misschien kunnen we dit ook realiseren voor ...

9 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@15 Tijdens de geschiedenislessen op school meer aandacht voor het foute verleden van de islam?...

11 minuten geleden geplaatst door wildersfan

ThWil
Mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

@33 Je hebt de verkeerde persoonsvorm gekozen, het is namelijk de 1e persoon enkelvoud....

12 minuten geleden geplaatst door ThWil

Marrie1
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@6Het MO valt ons op een andere manier en via een andere weg aan.En daar zijn ze al goed ingeslaagd....

13 minuten geleden geplaatst door Marrie1

wildersfan
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

Misschien meer aandacht voor de holocaust tijdens geschiedenislessen. En misschien meer geschiedenis lesuren?...

13 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Bop
Mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

@32 Er is geen rugzakje. Je kletst. ...

14 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Free Full Length Brazzers VideosSleep With Step SisIts Too Big PornJennette Mccurdy NudesFree Cam To CamDebby Ryan NuseDanica Patrick FeetLadka XxxAmerican Aunty NudeXvideaBjbabesSexy PeggingSunny Leone In PronGwen Gwiz PornX HamisterAmazon Position SexTop Male PornstarsViral Porn VideoXnxx Indian New VideoBrandi Love New VideosAsstubeAmerican SuhagratIndian Hotel Porn VideoEbony Indian PornYespornpleaseHarlee Mcbride ImdbPerfect HandjobCalitasweetzIxxxmomUnhentai.vomTapsee Pannu Sex VideoMr PornhubSexmamVaginal GifSex Telugu LocalAmateur Trans PornMia Khalifa's TitsPorntoonKorean PornmovieExetremetubeSexo Brasileiro AmadorasPublic Agent Good PornSusu JpgCalf Sucks DickAnnabelle Peaches PornMasaj XnxxPorn SupplyFake PorncastingFlirt SqirtsHentai YandereKenbaAnveshi Jain Hot LiveRay Lil BlackPorn Night VideoThe Secret Photos Richelle RyanSolo Female MasturbatingSexvidiosNudest Web SeriesComixzillqVanessinha VailattiAva SinclairePorn Lessbian VideoNsfw GifyAnalculonaTs Ebony TwitterFree RapepornPorn In YougaPapaxmamaRia.bose Leaked性爱 视频Pron Hub MassageJen Brett LeakedHd Hard PornGiant BoobsHindi Adult Webseries OnlineShakeela Sex Tamil MovieJoss MaclennanReamskeetSara Underwood PlayboyMongerinasia.comHannah Brooks NudeCouple Porn HdSophia Leone BbcMature FlashingLizzyxxxNhentao.Hentai IncestM D PornFarah Fawset NudeNaked Boobs ImagesActor SexBlack Women FuckingLisa Ann Julia AnnFellecia BlowLuckycrush LivePornos Gratis PelículasChat Avenue BoysAdult WrokHamisterliveBig Booty AnalTopflix.tvList Crawler MemphisMia MalkovPage Spirinac NakedUrvashi Rautela NudeLex Steele AnalGroup PeggingAunty Pundai PhotoPor NhdJojo Siwa NudesBreckie Hill OfCoconut KittyBf Picture LivePanochas MojadasHand Job BjNight Party SexMother Daughter ThreesomeCasted RawCarlie MontanaFree Real PornShared Wife Double PenetrationPervmom ComEurogirlsescorteHamemade PornPornô Feito Em CasaVideo 69Face XxxWwe Sexy XxxTitanic Nude VideoSunny Leone NudaLesbianwrestling PornPorn With AbusePor No Casero GratisRedgifspBrazzerz EbonyXartNaked CouplesWww Xxx Desi VideoUllu Web Series KissClose Up CumingMia Melano BlackLesbian Hardcore StraponTeresa Ferrer SexmexPettite AnalHayley Smith PornRate My DickBaap Aur Beti Ki ChudaiFauji SexOnlyfans TransLes Plus Belles Femmes Nues