door Nieuwsgierig in Gezondheid  ·  45 Reacties

  • 9
  • 777x gelezen
Reageer met een Emoji
2
2
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Hé, dat was toch vrijwel onmogelijk volgens het RIVM? Duidelijk dus, ik neem aan de de Chinezen die hier nu al maanden mee bezig zijn en bijna 80.000 zieken hebben net iets beter op de hoogte zijn over het verloop van deze ziekte dan het RIVM.

Ik zou als carnavalsvierders uit Loon op Zand maar even in quarantaine gaan om te voorkomen dat je de rest van je omgeving besmet. Hopelijk gaan mensen hun verstand gebruiken en blijven ze niet blind vertrouwen op de informatie die ze van de Nederlandse overheid krijgen. Dit is een nieuwe ziekte en er is dus weinig over bekend en voorzichtigheid is geboden.

8
1 RoosjeB

Ik zou zeggen. “laat het monster los”. Dat is jammer voor de 2% (ouderen en zieke) van de huidige bevolking. Maar diezelfde bevolking zal bij ziek zijn een immuniteit opbouwen. Tegen de tijd dat de huidige jonge generatie in de gevarenzone komt kan deze zich op natuurlijke wijze hebben kunnen weren. Of doormidden van vaccinatie. En het gevolg van de ziekte niet meer is dan na een verkoudheid. Mits dat dit virus zich niet telkens iets aanpast net als het griepvirus.

22
2 Suikerbeessie

Dat verhaal werd al door niemand als geloofwaardig gezien.

@2 Eens, laat het monster maar los, en dat handen wassen?
Als je zelf niet gewend bent/was gedurende de dag regelmatig je handen te wassen, dan zul je dat nu ook niet doen.
Geen tijd voor zal het laconieke antwoord zijn van de gemiddelde....
De overheid zorgt toch voor ons? Lachen zeg...

5
3 shym

@2
Lekker makkelijk om te zeggen als je zelf gezond bent.ik ben dus zo'n zwakkere die van jou blijkbaar wel dood mag. Ik ga dit virus zeker niet overleven, omdat ik een auto-immuunziekte heb en medicatie moet gebruiken om mijn immuunsysteem te onderdrukken.ik ben nog maar veertig, heb een gezin en wil graag nog even blijven leven als het kan.

Ik ben trouwens niet de enige zwakkere in Nederland, je opa met hartklachten neefje met astma, buurvrouw met suikerziekte of vriendin met Crohn kunnen het ook wel vergeten, masr dat maakt jou niet uit.

3
4 RoosjeB

Dit is allang bekend maar zeg het nog maar een x.

2
5 Aragon

@3 De overheid zorgt helemaal nergens meer voor. Die tijd is voorbij.

3
6 smurf

@6
Precies dat bedoel ik, toch hoor je het van die laconieke Limburgers zeggen die op straat een microfoon onder hun snuffert word gehouden.
Maakt u zich geen zorgen mevrouw?
Nee hoor meneer, waarom? waarvoor, ze zeggen toch dat er allerlei maatregelen voor ons worden genomen?
Hoe het geloof nog steeds in de weg kan worden gezeten...

5
7 shym

@2 Dat klinkt wel erg hardvochtig. Ik houd het maar op ondoordachtheid/internetbravoure, of je hebt geen oudere of zwakkere individuen in je familie- of vriendenkring - maar dat lijkt me onwaarschijnlijk.

0
8 Civ

@7 Heel veel mensen leven nog in het verleden. Iets van het verleden leeft nog bij lokale politieke partijen. Maar in Den Haag leeft het neoliberalisme. Dat heeft echt niks meer met wat we in Nederland wilden te maken.

1
9 smurf

Als het klopt wat deze Chinese voorzitter zegt, dan krijgen we absoluut een explosie van besmettingen. Uit voorzorg kun je misschien beter wat overdrijven dan risico's nemen.
Even afwachten dus. In mijn achterhoofd hou ik er ook al een beetje rekening mee dat het misschien toch waar is dat je iemand al kan besmetten voordat de eerste symptomen te zien zijn. De basisschool van de kinderen uit Diemen, waarvan de moeder besmet is, blijft ook gewoon open.

"
Gemeenten treffen geen extra maatregelen
Vooralsnog is er geen reden tot zorg, benadrukt Halsema. "Er wordt grondig onderzoek gedaan." Duijnhoven van de GGD voegt toe dat het virus "niet heel besmettelijk" is.

In de gemeenten Amsterdam en Diemen worden geen extra maatregelen getroffen. Alle evenementen en sportactiviteiten kunnen gewoon doorgaan. Wel wijst Halsema mensen erop dat ze "rekenschap moeten nemen van de algemene voorzorgsmaatregelen van de GGD".

Het COVID-19-virus (coronavirus) in het kort:
Het virus verspreidt zich vooral via hoest- en niesdruppeltjes die kort in de lucht hangen. Wie geen symptomen vertoont, vormt amper besmettingsgevaar.

Iemand kan gemiddeld twee à drie anderen besmetten (minder dan bij bijvoorbeeld mazelen). Dit cijfer daalt echter door alle voorzorgsmaatregelen.

Verreweg de meesten hebben lichte (griepachtige) klachten.

Bijna alle sterfgevallen betreffen oudere of al zieke mensen.
"

https://www.nu.nl/coronavirus/6034104/kinderen-van-coronapatient-diemen-hebben-lichte-klachten-worden-getest.html

3
10 Liz

@10 Het zou ook zo kunnen zijn dat als je besmet bent, maar nog niet ziek, dan kun je iemand besmetten als je met iemand praat. Want veel mensen spugen als zij praten. Is hetzelfde als hoest en nies druppels.

1
11 benbenieuwd

@11 Ja, best mogelijk.

1
12 Liz

Ohhhh help gaan wij nu allemaal dood?

12
13 Rattocasi

@2
Ga in dat geval maar uit van meer als 20%.
Indien er in 1 keer een half miljoen mensen intensieve medische hulp nodig hebben dan werkt het systeem niet meer.

0
14 Snorrie

@4
Roosje B gedachten hebben krachten, weet alleen niet of Corona daar ook zo over denkt. Klaarblijkelijk heeft deze gast een niet aflatende hardnekkigheid in haar karakter zitten die anderen eronder wil krijgen op een zo te zien hardhandige wijze.
Niet meewerken dus, als dat je lukt.
Je eigen intuitie volgen wat voor jou het beste uit kan pakken.
Maar met kleine kinderen om je heen lijkt me dat een hele kluif als ze op school Corona tegen het lijf lopen en of ze willen of niet, mee naar je huis zullen nemen.
Ikzelf denk dat de wereld met haar leiders die geen van allen meer weten hoe zij hun kont moeten draaien om mensen een "leven" te gunnen geen uitweg meer zien en de boel nu dan maar uit de hand laten lopen.
Maar dan zullen er hoe dan ook tegenkrachten worden opgeroepen om de boel terug in evenwicht te brengen.
Voordat die klus is geklaard zullen velen daar het loodje voor moeten leggen.
Ik behoor ook tot de groep die ontvankelijker zijn dan de gezonden onder ons, dus zal het harder aankomen.
Ben blij met mijn voorraadje middelen die ik al enige tijd terug heb ingeslagen omdat de situatie in China me tot nadenken had gebracht.
Heb niet het gevoel anderen daarmee tekort gedaan te hebben.
Sterkte ook voor jou!

3
15 shym

@14
Precies als de systemen die ons allen in een schijnbare werkelijkheid in leven houden niet meer werken en je huisarts, apotheker, tandarts, assistenties ook te bedde liggen en je vuilnis ook niet meer opgehaald word omdat de vuilnisman thuis ziek blijft samen met de tram en treinbestuurder dan ligt al heel snel echt een heel land plat waar de poppen aan het dansen zijn..

2
16 shym

In Italië waar de grootste uitbraak in Europa usx hebben ze patiënt zero nog steeds niet gevonden.
Dát zegt dus genoeg waarom het aantal besmettingen daar zo hoog is.
De meesten hebben ook niets met andere gevallen re maken gehad.
Wat wèl zo is, dat véél Italianen het onbewust zèlf hebben verspreid óf mensen die in Italië zijn geweest.
Iedereen die dus nu nog uit die regio's in Nederland komt, zou zich dus moeten laten testen.
Maar nee, niet nodig vinden ze hier.
Andere landen doen dát wel, of laten helemaal geen Italianen meer toe.
Net als dat gedoe met mondkapjes.
Niet nodig in Nederland, in andere landen wordt het met klem geadviseerd of zelfs verplicht.
En het RIVM? Ach laat maar.
Die werkt voor de overheid en is de laatste tijd óók niet écht betrouwbaar te noemen.
Óók ontkennen ze vaak dingen díe nog in onderzoek zijn.

4
17 Dieke

Heb ook nog wel een vraagje over de honden en katten die hier over straat lopen omdat ze uitgelaten moeten worden voor hun kleine en grote boodschap.
Wellicht zijn ze thuis door hun al wel of niet zieke besmette baasje besmet geraakt en helpen via hun uitwerpselen op straat het virus te verspreiden?

4
18 shym

@17 Helemaal eens met jouw relaas!

3
19 shym
20 Bluth

@17 Neem nou de mondkapjes, dat slaat nergens op.

Weet je waarom mondkapjes zijn? Zodat jij geen ziektekiemen uitademt op een ander persoon. Het is er dus voor als je op bezoek gaat bij iemand met een zwak immuunsysteem, of wanneer jij een virus/ziekte hebt. Mondkapjes zijn er niet voor om het inademen van ziektekiemen tegen te gaan.

Waarom denk je dat een chirurg een mondkapje draagt? Exact.

1
21 Bluth

@15
Dank je. Ik heb geen kleine kinderen, maar nog wel een dochter die in haar laatste jaar van de middelbare school zit en een man die in een tbs kliniek werkt en dus de hele dag met mensen in contact komt.

Ik heb eind januari al mondkapjes, handschoenen, spatbrillen en extra ontsmettingsmiddelen ingeslagen. Normaal gesproken heb ik ook al mondkapjes, handschoenen, alcohol, sterilium en hibiscrub in huis, maar nu dus voor een paar maanden ingeslagen. Ik kom echt in de problemen met mijn dagelijkse verzorging als ik die spullen niet in huis heb als alles uitverkocht is.

Jij ook veel sterkte, laten we hopen dat het allemaal mee zal vallen maar ik heb er een hard hoofd in. Gelukkig heb jij ook voorbereidingen getroffen. Ik denkbaar mensen die een slechtere gezondheid hebben iets minder makkelijk over sommige zaken denken dan sommige gezonde mensen en beseffen dat niet alles vanzelfsprekend of maakbaar is.

5
22 RoosjeB

@13
Dus het begrip sterftepercentage gaat ook je begrip te boven?

0
23 Snorrie

Nu kun je dus zien hoe onbetrouwbaar het RIVM is. Kun je daar ooit nog iets van geloven? Ze zullen hierna hun naam wel veranderen. question

4
24 samcash

@21
Vertel dat maar aan het RIVM.
Die houden er een andere mening op na waarschijnlijk omdat er tekorten zijn.
Conte (Italië) heeft gisteren de Europese Unie gevraagd de verspreiding van mondkapjes in Europa, gezien de tekorten, te coördineren.
Waarom zou hij dát doen, als het volgens het RIVM niet nodig is? Neem aan, dat ze in Italië óók wèl beschikken over adequate gezondheidsdiensten.
Óf is het RIVM superieur aan álles en iedereen? Het lijkt er sterk op.
Verder is men in China bezig om fabriekjes te bouwen, die op grote schaal mondkapjes gaan produceren.
Dáár hoor je het RIVM allemaal niet over.
Toen het in China serieus werd met dit hebben ik en mijn familie ze in december al aangeschaft. Waren ze nog volop te krijgen.
Op de Nederlandse overheid kun je namelijk ook niet vertrouwen, met hun "Coronashow" van afgelopen week, waarbij "het briefje van Bruins", wèl een zéér groot show-element had.

3
25 Dieke

@2 Je bedoelt 7% van iedereen boven de 60 of 14,8% van de mensen boven de 80. Ja dat kan je vinden als je weinig ouderen in je omgeving hebt.

2
26 Smite Gait

@25 Je zegt net nog dat het RIVM mondkapjes niet adviseert.

Maar goed, ik heb je keurig uitgelegd waar mondkapjes voor dienen. Je kan dit zelf ook opzoeken als je daar behoefte aan hebt. Wat vaststaat is dat mondkapjes ziektekiemen niet tegenhouden bij de drager van het mondkapje. Daarvoor heb je dingen als gasmaskers.

Al je complot-theorie gezeik pleur ik in de prullenbak, goed?

7
27 Bluth

@26 Goed tegen de vergrijzing. question

5
28 Wild Rover

Goh, het lijkt de griep wel. Deze ziekte kun je ook overdragen in de incubatietijd. Weet de wetenschap al of de incubatietijd twee of vier weken is?

2
29 Eric

Iedereen wist dat inmiddels, behalve het RIVM.

2
30 Ness

@28 Als je een narcistische psychopaat bent zeg je zoiets misschien..

4
31 Smite Gait

@31 Dat zij dan maar zo.
Het ouwe vlees moet eerst op. question

4
32 Wild Rover

@27
Doet u maar wat u denkt dat goed voor u is, dát doe ik namelijk óók.
Voorkomen is beter dan genezen.
En als ze niet zouden werken, of iets enigszins zouden tegenhouden, cdab zouden ze in de gezondheidszorg óók niet gebruikt worden en zouden alle medici, zoals tandartsen en chirurgen, wel met gasmaskers oplopen..
Tot nu toe niet gezien.
Maar iedereen moet maar doen, wat hij of zij gelooft. Even goede vrienden hoor.. question

3
33 Dieke

@32 Laten we beginnen met Theo Hiddema te besmetten in dat geval.

10
34 Smite Gait

@33 Ze houden ze van binnen tegen, niet van buiten.

Vrienden ben ik met vrienden, niet met idioten (iedereen op internet is een idioot) op het internet. question

4
35 Bluth

@34 Nee, die persoonlijke haat is zeker mentaal gezond.. question

3
36 Wild Rover

@35 Als je ogen, handen en mond beschermt. Combinatie! en voordat je weer je huis in loopt alles weggooit en je handen en gezicht goed ontsmet dan is de kans flink kleiner dan zonder die beschermmiddelen. Dat is ook waarom hulpverleners een combinatie dragen. Ik heb wel ffp2 en ffp3 kapjes gehaald 2 maand geleden, maar ook brillen en handschoenen en schorten etc. Papieren desinfectie wipes etc. Dat hoort er ook bij zodat je net als in het ziekenhuis netjes op volgorde lichaamsdelen zeker kan stellen. Alleen kapjes doen niks daar heeft het RIVM wel gelijk in.

2
37 Smite Gait

@35
"Iedereen is een idioot op internet" .
Uzelf dus ook? question

1
38 Dieke

@21
Onzin er zijn verschillende soorten mondkapjes.
Zoek het gewoon eerst eens goed uit voor je anderen beschuldigd.

- "Een chirurgisch masker beschermt de patiënt en de omgeving van de drager tegen tegen besmetting via bijvoorbeeld speeksel."
- "Een FFP masker beschermt de drager tegen het inhaleren van besmette, schadelijke partikels die door de lucht verspreid worden."

https://www.cemextrescon.nl/wat-is-het-verschil-tussen-een-chirurgisch-en-een-ffp-masker

1
39 kenny013

@39
Dus goed uitkijken tegen welke partikelgrootte je maskertje beschermd.
En ook dat het vreselijk goed afsluit.

0
40 Snorrie

@23 scared face off .

5
41 Rattocasi

@17 helemaal eens.
Ik ben echt benieuwd hoe 't verdere verloop zal zijn. Stel dat 't tot 'n explosie komt hier in Nederland. Vraag me af hoe andere landen daarop zullen reageren.
Onze overheid heeft altijd de mond vol over hoe andere overheden met hun burgers omgaan in negatieve zin.

1
42 pluto

@39
Klopt helemaal. Als je een mondkapje wil gebruiken, dan ben je het beste af met een medisch ffp3 masker. Ffp2 beschermt ook, maar wel wat minder dan de ffp3. En ook de ffp3 beschermt niet 100%, ook niet bij juist gebruik.

0
43 Christ

@2 Wat een ongelooflijk stompzinnig commentaar. Dus het interesseert je geen moer dat in principe veel mensen kunnen overlijden aan dit virus. En die 2% kunnen er nog wel eens een stuk meer worden. We hebben hier in Nederland bijvoorbeeld alleen al een miljoen mensen met een longziekte die dus een veel grotere kans dan die 2% hebben om te overlijden. En dan praat ik nog niet over mensen met hart- en vaatziekten etc. Maar goed jij bent gezond en als je dat virus oploopt zul jij het wel overleven en dat is natuurlijk het belangrijkste. Als je zo denkt dan ben je wat mij betreft een zelfingenomen droplul.

1
44 Christiaan

Wereldwijd 89.000 besmettingen en iets meer dan 3000 doden, dat is geen 2%, ik snap niet dat ik dat cijfer hier op nk door menig geen die lollig denken te zijn zie opsommen, die kunnen niet rekenen denk ik dan. Het was 3% maar klimt geleidelijk op.

Kalm aan, niets aan de hand volgens rivm maar tegelijkertijd woorden gebruiken als 'we weten het niet, misschien, we hopen en waarschijnlijk' , dat gaf mij een reden om voor 3 maanden in te slaan en niet te vertrouwen op overheid.
Als het aantal besmettingen in Nederland snel gaat groeien dan gaan straks de winkels dicht, als ik kassier zou zijn in een winkel dan wist ik het wel en zo ook vele met mij, afgezien van de medische wereld zullen de mensen die veel te maken hebben met menelijke contacten in hun beroep thuis gaan zitten, niemand die onnodig risico wil gaan lopen zodra er meer en meer besmettingen zijn, scholen zullen ook sneller dicht gaan waardoor 1 van de ouders ook thuis moeten zitten, al snel zullen mensen gaan hamsteren en ook de mensen die er lollig om doen, ik ben voorbereid zover ik kan en als het uiteindelijk toch nog mee mag vallen,en dat hoop ik ten harte, dan ben ik ook tevree, win win zou ik zeggen.

0
45 ActiveRush

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

"De invoering van een suikertaks is volgens hem nodig omdat veel mensen in Nederland overgewicht hebben."LOLDe invoering van een suike...

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Graaier1000
Muziekdraadje

Chuck Berry - Sweet Little Sixteenhttps://www.youtube.com/watch?v=ZLV4NGpoy_E&t=5s...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Freddie Cannon - Tallahassie Lassiehttps://www.youtube.com/watch?v=_G7TYPEawX0&t=16s...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

The Collins Kids - Shortnin' Bread Rock (1957) https://www.youtube.com/watch?v=cYPlj67Mtlo...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Rudi Carrell - De Hoogste Tijdhttps://www.youtube.com/watch?v=gD3D5xdI_-o...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Willie Nelson - Always On My Mindhttps://www.youtube.com/watch?v=R7f189Z0v0Y...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Peter, Paul & Mary - Blowing In The Windhttps://www.youtube.com/watch?v=2RlnYC7skbI...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Roger Whittaker - The Last Farewellhttps://www.youtube.com/watch?v=sGWs1HK8iDU...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Lee Marvin - I Was Born Under A Wandering Star https://www.youtube.com/watch?v=NTymtAbaG08...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Gene Kelly - Singin' In The Rain ( 1952 )https://www.youtube.com/watch?v=swloMVFALXw...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Tiff Villagomez NudeAva Addams SexDesi Boobs ShowXnxx Bollywood ActressSamantha Sex FilmPorn Pics Of TeenagersOppai Loli HentaiFc2-ppv-3508645Sexy Saree SexIndian Pron Sex VideosCatching Gold Digger PornRiya Porn VideoRoja ActorVideo AnalWomen Fingering ThemselvesJennastubePorn IcespiceBest Shemal PornArchives EroticaBokep Model IndonesiaTameilsexCameltoephotosCumshots PictureMallu Bhabi SexAdams PornNew Style Porn VideoKink Full VideosBridgette B LatestEbony Sucking BbcFrat Gay PornAnomated PornFree Erotic Sexual StoriesPornô FemininoWhat Is ChustaPhorn VideoKannada Sex OpenReshmasexvideosHot Mams PornHentai ReactionAnal Francesca LeNudificationVoissaHemtai ComicsHindi Ma BfEbwh-009Love Making VideosFreeadult Porn MoviesPictures Of NudesPorn69 ComPull Out CompilationBrother And Sister Sleeping XvideoTeen Cartoon PornмофосXxx BoluPriyanka Chopra Xx VideosDad And Daughter PornBlake Blosdom PornJapaneseadult MoviesTrans Live CamBengali Porn VideoPorn HunsSexo Ao.vivoMilf StoiresNude Hot FemalesCollegeboyphysicalsDoodhwali Sex VideoXnxxx CoXnxx Malayalam Sex VideosSaxon SharbinoBeeg Sex HdNude VagiParty PornTsubaki SannomiyaFamily Guy HentaiCodi XxxAp Village SexDfb NetworkCheating Big Titty BabeOmegascans.Popular Asian Porn StarsAdams Family PornSistar XnxxPorn Video RepDurga Krishna XxxBackmail PornCarrie Keagan NakedDeepa Aunty SexHot Mum Porn VideoSexmom AndsonSkylar SnowpornSpankbang AsmrSo CinquentaStrawberrytabby NakedKinzie Reeves PornPelicula Pornos En EspañolRedwpAunt SexvideoSchool Jav ComIndian Xvideo SexReal Teaching PornSonay SimoneFootfetishBesixxxShannon Ray NudeFrancety NudePornografias VídeosFamily Guy Lois NudeBdamXx Sexy Girl VideoLyen ParkerAunty Hd Sexy VideoLena The Plug ThreesomeKatopunk PornVr Porn TorrentsSkipthegames OmahaBig Natural TityHindi Audio X VideoJoespornJugg WorldXxxjapanesEden IvyPornography VietnamAdult PicsTop 10 Beautiful PornstarSexy MuvePiper Perri MandingoGraniesFhotosacompanhantesLarissa BorgesBalls SuckingVandalbunnieAunty Sucking CockAngel Youngs CreampiePorntube WildNaked Spread EagleStocki Ng TeaseBondage FistRequel Welsh NudeEssieofficialJaaden KryelleCroquis CafeJosephine Langford XxxHot Sexy Aunty RomanceBbw BoberryBarzzar Xxx VideoHot Boobs SuckedXxx Big LingXxx Mia VideosPornxxlSupergirl Hentia