door Havermout in Buitenland  ·  82 Reacties

  • 3
  • 693x gelezen
Reageer met een Emoji
1
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

leg het dan ff uit @50

1
51 ontken

@50 nee...te dom voor woorden. Voor vanavond een beetje klaar met dit soort intellectueel uitgedaagden question Morgen weer vroeg op.

4
52 BlackNinja

@52 klopt vanwege het hardware gejank om je baantje vindt je het doodgaan door de ziekte nog op een acceptabel niveau.

Geen idee welk virus je hebt niveau tast het in elk geval niet aan question

0
53 Alexis

@53
Zit je nou tegelijk te zuipen en te blowen ?

3
54 Rinze

@43
Waarom denk je dat er zoveel paniek rondom dit virus is ? , zou toch niet logische zijn als het hier om een griepje gaat wat elk jaar wel voorbij komt .

Het sars virus daar hebben we geen last van gehad , maakte minder makkelijk zieken maar gemiddeld meer doden dan andere bekende corona virussen ,
maar dit type corona virus infecteren makkelijker mensen , dus gemiddeld meer zieken en gemiddeld minder doden , tot nu toe .
Als ze het niet onder controle houden ligt straks half de wereld met griep in bed , goed voor de wereldeconomie .
Heb je je wel eens afgevraagd waarom die paniek over de hele wereld om dit virus ?
.

0
55 Olivia

@55
Oke, dus gewoon een aanname van jouw.
Is het je wel opgevallen dat er de laatste jaren steeds meer paniekeriger wordt gedaan over allerlei zaken. Met name door de media en sociale media. Hype betekend meer clicks, betekend meer inkomsten voor de media bedrijven en heel veel mensen op sociale media maken de hype en paniek puur voor aandacht en creëren zo een soort van massa-psychose.
Al die hype en/of paniek is geen maatstaf voor de mate van snelheid waarmee het virus zich verspreid.
Ik kan me ook het SARS virus herinneren.
Ik herinner mij dat er toen ook paniekerig over gedaan werd in de media maar social en online media was toen nog wel een stuk kleiner dan nu. Smartphones bestonden toen bijvoorbeeld nog niet.
Ik herinner me dat de WHO het de status van "Epidemie" gaf en ik herinner me dat het uiteindelijk heel erg meeviel.
Deze uitbraak is inderdaad erger dan SARS en kan (heel) mischien ernstige vormen aannemen, dat ontken ik niet maar ik wil wel verschil kunnen maken tussen aannames en feiten zodat ik een eigen mening kan vormen over de situatie.
Jammer dus dat je met een aanname kwam en niet met een controleerbaar feit.
Ik verwijt je daarvoor helemaal niets. question

0
56 SBD

@56
We zullen het snel weten .

0
57 Olivia

@56
"Hype betekend meer clicks.."

Werkt dit voor de beurzen ook zo?
Die kelderen namelijk maar door..

0
58 Sjaak Trekhaak

@58
Kelderende beurzen is natuurlijk ook koren op de media-molen...
En die beurzen kelderen door panikerende beleggers. Vaak is slechts een berichtje voldoende voor een neerwaartse trend. Zelfs al is het maar één gerucht.
Ik weet het, ik heb een cynische uitkijk op dit soort zaken maar dat is niet helemaal ongegrond, lijkt mij.

2
59 SBD

Aan 27 https://www.rijnmond.nl/nieuws/192421/Rotterdamse-viroloog-coronavirus-is-helemaal-niet-zo-besmettelijk

Niet zo besmettelijk als we voorzorgsmaatregelen nemen , maar maakt wel meer doden dan griep .

0
60 Olivia

@60 voor @27

0
61 Olivia

@59
Hoop dat je gelijk gaat krijgen..

0
62 Sjaak Trekhaak

@59
En dit dan ....

https://www.parool.nl/wereld/viroloog-over-een-maand-of-4-is-er-een-vaccin-voor-corona~beaa15a9/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

Meer doden in verhouding dan de Spaanse griep, die breidde zich ook snel uit over heel de wereld . Als een virus zich snel verspreidt dan is het toch besmettelijker dan andere virussen die er zijn . ( op het pokkenvirus na )
Sars was maar begrenst tot 8000 zieken met 770 doden tot gevolg dit virus heeft al veel meer doden voortgebracht ondanks voorzorgsmaatregelen .

0
63 Olivia

@63
Van uit jouw link.
"...Vergeleken met sars en mers lijkt deze uitbraak vooralsnog de minst ernstige: sars was in 2003 dodelijker (ruim 770 doden op ruim 8000 besmettingen, red.) en besmettelijker..."
Dan valt het weer mee.
Zo zie je maar hoe je er in staat.
Jij bent angstig en je pakt het vergelijk met Spaanse griep eruit. Dan is het erger.
Ik ben nuchter en pak het vergelijk met SAS en MERS eruit. Dan is het minder erg.

"...Als een virus zich snel verspreidt dan is het toch besmettelijker dan andere virussen die er zijn..."
Blijkbaar niet, SARS was dodelijker en besmettelijker volgens het artikel en MERS was ook erger!
Maar als je besmet bent doet bovenstaande er natuurlijk niet meer toe, helemaal als je er dan ook nog dood aangaat. question

0
64 SBD

@64 : Pas op zeg je neemt een artikel van de staatscourant serieus. Het gaat hier om een in elkaar geknutseld virus, man-made dus: https://harvardtothebighouse.com/2020/01/31/logistical-and-technical-analysis-of-the-origins-of-the-wuhan-coronavirus-2019-ncov/

En dat zal de eigenaardige eigenschappen verklaren. Het is bedoeld als wapen - alhoewel deze besmetting per ongeluk was. Maar een virus als wapen tegen mensen kan maar 1 ding betekenen: uitroeing van een flink deel van de bevolking. Gelukkig was het blijkbaar nog niet 'af'.

1
65 Ness

**uitroeiing. Het gaat om een hardnekkig virus; de Amerikanen zeggen dat het wel 5 jaar kan duren voordat het is uitgewoed, las ik ergens. Dus handjes wassen svp.

1
66 Ness

@65
Oh. question
Ik geloof dat diezelfde theorien ook de rondgang deden tijdens de SARS epidemie.
Kwam toen niet uit.

0
67 SBD

@68 : Nou, het maakt niet zoveel uit, want de Kung Flu gaat evengoed rond, hoe het ook is ontstaan, dus ik ga me er niet druk om maken. Maar sommige zaken zijn bevreemdend. Je kunt geen antistoffen maken bijvoorbeeld. Dwz je kunt opnieuw besmet raken, ook na genezing. Het heeft een raar lange en stiekeme incubatietijd. Ik geloof niks op stel en sprong, maar ben wel achterdochtig. Want als mensen ergens een wapen van kunnen maken doen ze dat meteen. En als je dan toch zulke wapens kan maken is Kung Flu wel een klassieker.

In veel labs is men druk bezig juist dit soort akeligheden te ontwikkelen. Dan zijn ongelukjes niet uitgesloten; SARS is tot 3x toe aan een lab in Peking ontsnapt, geen geintje. SARS kan wel een mislukking zijn op viruswapengebied, dat weet je niet.

1
68 Ness

@65
Ach dat is nog een complottheorie van niks.
Stel men maakt een biologisch wapen.
Dan wil je toch niet dat je eigen volk er ook onderdoor gaat.
Dus je maakt twee verwante varianten, een gevaarlijke en een ongevaarlijke variant. Dan laat je eerst de redelijk ongevaarlijke variant los.
Die werkt als vaccinatie.
Helaas wat collateral damage , maar het gaat wel snel.
En dan pak 'm beet na drie maanden, als je je eigen belangrijke sleutelfiguren die nog niet ziek zijn geworden nog even gevaccineerd hebt met een nieuw middel..........................

Maar ik geloof er toch niet in, want er is nog zoveel wat ze aan de rest van de wereld willen verkopen.

0
69 eh

Wij hebben voor 3 maand eten en alles in huis aan ontsmettingsspul en hoezen voor over de schoenen etc. Ik gun anderen hetzelfde.

Maar zoek het lekker zelf uit verder.. Als je denkt dat er niks aan de hand is en je woont in een grote stad niet raar opkijken als je straks slecht te eten hebt, je huizenprijs door het putje gaat en je werkgever failliet gaat. Dek je in, of niet. Mij boeit het niet.

1
70 Smite Gait

Alaska, Groenland, grote delen van Afrika en Zuid-Amerika lijken op dit moment de veiligste plekken.

Hoe past deze bedreiging in de global warming hysterie? Mensen stoten ook CO2 uit dus hoe meer Corona weet uit te roeien des te beter voor het klimaat? Toch?

2
71 PFL

68 was gericht aan @67

0
72 Ness

@64
Sars bleef beperkt tot 8000 mensen , in die zin in verhouding dodelijker maar maakte minder zieken en ging niet de wereld over , hoe kan je als viroloog zijnde dan spreken van besmettelijker
Dit type coronavirus gaat ondanks de voorzorgsmaadregelingen razend snel de wereld over .
Wat is besmettelijker een virus wat in een gebied 8000 zieken maakt of een virus wat tot nu toe zo;n 80.000 zieken op een plek in China heeft maakt ? ., ik vind dit virus dan besmettelijker .
Dan kun je wel een gemiddelde nemen dat 1 zieke gemiddeld 3 andere mensen infecteert dat is zoiets als iedere Nederlander heeft een gemiddeld vermogen van €40.000 - , daar kun je ook niets mee , betekent dat de ene meer mensen infecteert en de ander mogelijk geen een .

Je bent nuchter zeg je , betekent dat eveneens dat als je het krijgt je geen melding maakt omdat de symptomen wel meevallen , kan me voorstellen dat er meer nuchtere mensen zijn die denken het loopt geen vaart laat maar lopen , is maar een griepje daarmee anderen onnodig aansteken met het virus . ?

0
73 Olivia

@5 “Niet-meer-bestaande Nederlandse grens?”

Want gesloten grenzen had het dan wel gestopt???

0
74 Weet geen naam

@70 Geef je helemaal gelijk. Mijn zorg is niet zozeer het virus zelf, maar alle consequenties die het gaat meebrengen.
De paniek die gaat komen en het stoppen van leveringen waardoor alle voedsel winkels in een min van tijd leeg zijn voor onbepaalde tijd.

Als mensen een beetje nadenken , en het nog niet gedaan hebben, het is nu de hoogste tijd om maatregelingen te nemen.
Just my 2 cents.

0
75 solidsteel

@23
80.000 tot nu toe , het is nog niet over , En die uitbraak wat begrenst is tot een plek in China betekend dat gezien het virus nu de wereld overgaat op andere plekken deze grote uitbraken van het virus ook kan plaatsvinden , en dan denk ik vooral aan Afrika waar voorlichting en bereidheid het virus in te dammen minder zal zijn dan bij ons .
De wereld is nog niet van het Coronavirus af .

0
76 Olivia

@73
Ik ben het met je eens dat het tegenstrijdig lijkt.
Ik heb ook geen idee hoe ze dat meten/bepalen.
Het is ook mogelijk dat de journalist niet goed zijn werk heeft gedaan. Zou niet de eerste keer zijn.
En dat ik nuchter ben betekend dat ik me pas duk maak als er iets is om druk te maken.
En ik zie nog geen reden om mij persoonlijk druk te maken maar zodra ik die redenen wel zie zal mijn houding uiteraard veranderen en nee, als ik symtomen bemerk zal ik niet doen alsof het niets is. Ik heb een vrouw, kinderen en klein kinderen om rekening mee te houden.
Mijn vrouw en dochter werken trouwens beiden in ziekenhuizen dus het kan evt. snel dicht bij komen.
Ik gebruikte dat nuchter zijn, en jouw meer bezorgde houding, alleen maar om te laten zie hoe het opnemen van informatie dan ook anders is. Het was niet om rot tegen je te doen of zo.
Ik snap dat ieder mens anders is en dus anders reageert.
Laten we hopen dat het gauw weer verdwijnt.

0
77 SBD

@77
Mee eens , ieder mens maakt een eigen scenario de toegereikte informatie te verwerken .
En inderdaad hopelijk is dit virus snel onder controle en de paniekerige reactie al over de hele wereld snel voorbij .

0
78 Olivia

@68
Ik denk dat ook wetenschappers mensen zijn.
Ik denk dat ze beroepsmatig willen begrijpen hoe die virussen precies werekn en hoe je die kan bestrijden.
Ik denk dat ze, net als iedereen, wel eens foutjes maken waarbij ze zich zelf besmetten of dat het virus wat ze bestuderen op een andere wijze buiten het lab komt.
Onderstaande vond ik persoonlijk ook niet handig en zorgde ook voor allerlei theorien.
"Scientists recreate deadly spanish flu"
https://www.abc.net.au/news/2005-10-06/scientists-recreate-deadly-spanish-flu/2118740
Er wordt op allerlei wijze met vuur gespeeld door "wetenschappers" in de naam van vooruitgang en niet noodzakelijk met kwalijke opzet maar dat kun je natuurlijk ook niet vor honderd procent uitsluiten. Zoveel vertrouwen heb ik dan toch ook weer niet in de mensheid.

0
79 SBD

@79 : Ik geloof in de intrinsieke kwaadaardigheid van het militair-industrieel complex. En daarom geef ik het een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat virussen druk onderzocht worden als wapen. Andere landen kunnen dan niet achterblijven. En dan gaat het gegarandeerd ergens mis.

0
80 Ness

@80
Ik ben het niet noodzakelijk oneens met je.
Het is geen geheim dat met name de grootmachten ABC wapens produceren.
ABC = Atomair, Biologisch en Chemisch.
Maar, zoals iemand hierboven al opmerkte, Covid is niet echt handig als wapen.
Te weinig slachtoffers en je eigen bevolking heeft er net zoveel last van.

0
81 SBD

* Verwijderd door de redactie *

82 BoemBoemBert

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
FrisseBries
Offtopic

@2772Ik heb GEEN inside information. Jij blijkbaar wel zoals je zegt. Niet dat ik geloof....

zojuist geplaatst door FrisseBries

Biscanna
Offtopic

@2769 En ik heb niks met extreem linkse tokkies. En nu?...

3 minuten geleden geplaatst door Biscanna

VBOH
Offtopic

@2771 Toevallig heb ik ook inside information.Ik ga die hier niet openbaren, want dat voegt niets toe. Maar nogmaals, ik neem Olivia niet ...

3 minuten geleden geplaatst door VBOH

Ronin
Lilian Marijnissen zwanger van eerste kindje

Onze grote roerganger wordt opa. Mooi Jan....

5 minuten geleden geplaatst door Ronin

Bob Sleebaan
Man (28) krijgt 4 jaar cel voor dodelijk ongeluk Oud Gastel

Jee zeg weer zo'n slappe straf. Acht jaar geëist slechts 4 jaar gekregen 🤔...

6 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

FrisseBries
Offtopic

@2770Eh, mevrouw.Je vergeet even dat Olivia in @2730 MIJ van dingen begint te betichten. En zeg niet dat je Olivia niet in bescherming n...

11 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Tussenderegels
Man (28) krijgt 4 jaar cel voor dodelijk ongeluk Oud Gastel

Komt ie wel erg goed mee weg nog vind ik, dit is pure moord....

11 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

FrisseBries
Lilian Marijnissen zwanger van eerste kindje

Gefeliciteerd, Lilian. Ik wens je een goede zwangerschap toe....

15 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

VBOH
Offtopic

@2767 Ja maar daar ga jij toch helemaal niet over wat iemand moet doen of niet doen. Dan daarbij iemand van paranoïde gedragingen betichten...

15 minuten geleden geplaatst door VBOH

Bob Sleebaan
Lilian Marijnissen zwanger van eerste kindje

Gefeliciteerd Lilian....

16 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

NK. App
Psycho Thriller PornHentie ComicAznuseEroasmtVideos De Sexo LoucosJapani Xxx Video ComOil Massage BoobsGeyler PornosuXxx Video Hot BhabhiBang Bros Xnxx VideosSensualmilfFlik Flak XClaudia Alende NakedBeachorgyKerala Tamil Sex VideoAmateur Babe Wants To Be Fucked Hard - PovPriyanka Chopra Sexiest SceneAshley Alban Try OnDeep In The ValleyTelugu DexDeshi LandAdult Film MovieFootbooruEscprts楼凤论坛New PorneBenglisexManikitsu HappeningSexy Girls NightMythiccalcreatureEmma Lovett PornhubTop Ebony Porn StarsAlinity SexySpider-manpornWww.sexvideio.comAllie KnoxXxx Videos Hot HdWww Sexe Video ComBrazzers Sex GamesPorn Videos Hindi TalkPinaysexIndian Cam GirlFree Sex GameEmma Greenwell NudeAva Addams PornvideoLesbian Sexual VideosCardi B TitieRomantic Sex Video HdGat Rape PornMom Pornstar PicsHanna ZimmerNude Ana CheriIndian Stepmom XxxGay Girl SexSexe Amateur VoyeurXnxxx SxeComedy XvideoPron VidsSuny Lion XxBbw ChabSkokka CeTg HentaiKiwvr-568Malu Trevejo LeakXxxhindimoviesDani Daniel Latest VideosBengali Bhabi FuckStepmo. PornFreeporn Videos ComAoflixChaz BadunkShruti Hasan BoobsBrazzer Mom And Son XxxCartoon Sexy Video ComDani Daniels Full VideoLatina NymphoPerfectgirl PornosMonkey.app PornTouchofluxureKoumi-jima Shuu 7 De Umeru Mesu-tachAlexis TexaspornoBokep MpmNeswwangyRarbg RemplacementPokimane JoiPornhuntMia Khalifa BdsmPanty_and_stockingDayna VendettaCockandpussyJason Luv InterviewGay SexmangaNaty DelgadoAnime HntaiSophia Leone BfLove Home Porn ComSex Video Chinese MoviePlayboy TitiesDesivideoAmateur CuckoldpornHow To Use A FleshlightSexy MuslimXxx Pron ImageChair XxxBigtits TeacherLauren Philips LesbianPornomineiro.comAnti X VideoDeepika Hot SceneMollygunsMilitary Classified GayBhumika Blue FilmXxx Vergin SexAmanda Cerny Onlyfans LeaksBouncing Tits SexyFarrah Abraham NakedBhojpuri Sex DanceTeen X PornEraudicaWatch Henti OnlineJacquie E T Michel TvXconfessio.sKim Kardashian Sextape FullNude GirlfriendMallu MmsAdriana Chechik DeepthroatXxxxxx MomPorn 3d MonsterAssistir Vídeo De PornografiaVideos Por OStrapon Lesbain PornXxx Master ComPregnant Sex Video ComPunjabi Aunty Xxx VideoBella Delphine LeakedGiannadior PornHd Porn AnimatedPorn Japan MoviAsian Creampie CompilationPawg GothTsugumomo HentaiSexmodel FrSexy JacklineTammy Sytch PornMom Daughter Dad PornCamping NakedScanloversXxx Sex Video 2019SurprisecreampieGujarati Sex Kahani