door Wilmama in Gezondheid  ·  18 Reacties

  • 7
  • 445x gelezen
Reageer met een Emoji
1
2

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Inderdaad, een kind kan de was doen.

0
1 RobP

@1
De vuile was die door de 16-jarige Elijah Delsink buiten werd gehangen, wordt nu bekeken door de NZA. Ik ben benieuwd welke maatregelen er genomen kunnen worden en/of dat deze er zo spoedig mogelijk komen:
(**)Zijn als profielwerkstuk opgezette tekst liep uit op een gedegen en gedetailleerde studie, waarmee Elijah zelfs bewondering en bijval oogstte van de staatssecretaris Blokhuis, die zijn ambtenaren aan het werk zette om de door de scholier geconstateerde misstanden en kwakzalverijen aan te pakken. Onder anderen op de websites van De Monitor, VtdK, Reclame Code Commissie en VWS verschenen berichten over het zeer verdienstelijke werk van de scholier. De scriptie is nog niet openbaar hangende het onderzoek dat de NZA thans in opdracht van de staatssecretaris verricht. (**)

0
2 Tante Pollewop

Het treurige is dat zelfs de genoemde kinderlijk simpel vast te stellen misstanden en oplichterijen slechts zelden leiden tot het daadwerkelijk aanpakken ervan.

Zo toonde Emily Rosa dus al 22 jaar geleden aan dat Therapeutic Touch gewoon onzin is (zie het artikel) -- maar desondanks wordt dit compleet zinloze(*) handenwapperen nog steeds volop gepraktiseerd en gepromoot. Het toppunt is misschien wel dat zelfs de beroepsvereniging van verpleegkundigen deze blatante nonsens propageert door accreditatiepunten toe te kennen voor het kwaliteitsregister wanneer hun leden een cursus in deze luchtfietserij volgen: https://www.kwakzalverij.nl/nieuws/kwaliteitspunten-voor-energetische-luchtmassage/

Hopelijk worden de instanties na de actie van Elijah Delsink eindelijk wakker (om onze roemruchte Harry te citeren), en gaan ze daadwerkelijk ingrijpen in de diverse vormen van volksverlakkerij.

*: Het blijkt dus zelfs geen placebo-effect te hebben -- het is met andere woorden pure verspilling van tijd en geld -- helemaal in een beroep (verpleging) waar schrijnend tekort is aan beide dingen.

0
3 RichardR

@2
Het is een compliment , maar Ik zou het toch prijs stellen als je op je eigen manier zou reageren. Een/1 sterretje kan bijvoorbeeld ook, zo (*) of zo [*] Dat komt de duidelijkheid alleen maar ten goede. Alvast bedankt voor de medewerking.

5
4 Wilmama

@1 Zelfs de was wordt niet schoon van het schudwater van de alternatieven!

1
5 dummydum

Een homeopathische behandeling is compleet onwerkzaam. Toch kan het wel effect hebben. Maar das puur een placebo effect. Ik vind het getouwtrek dan ook niet zo'n probleem. Zonder twijfel over de werkzaamheid ook geen geloof in de werking en derhalve geen placebo effect.

Echter. Dat zulke behandelingen vergoed worden door de verzekeraars vind ik niet kunnen. Als je zelf voldoende middelen hebt, leef je uit. Maar niet van mijn centen naar een kwakzalver.
Daarnaast moet er goed gecontroleerd worden, geen Jomanda praktijken, zieke mensen beïnvloeden om weg te blijven bij de reguliere zorg.

0
6 David

@3
[ Hopelijk worden de instanties na de actie van Elijah Delsink eindelijk wakker (om onze roemruchte Harry te citeren), en gaan ze daadwerkelijk ingrijpen in de diverse vormen van volksverlakkerij.]

Cees Renckens besluit zijn column m.i. dan ook terecht met:

(***) Een aanzienlijk deel van de beweringen en onthullingen van Elijah zijn natuurlijk al veel eerder gedaan door instellingen als Skepsis, Reclame Code Commissie en Vereniging tegen de Kwakzalverij. En de opwinding van de staatssecretaris nu kan niets anders betekenen dan dat hij zich niet op de hoogte heeft gehouden van deze praktijken door het bezoeken van onze websites en het lezen van de gedegen informatie die daarover op die sites te vinden is. Jammer misschien voor de auteurs die in die stukken zoveel research en energie hebben gestoken, maar dat kan Elijah niet worden verweten. Als zijn scriptie ertoe kan leiden dat de bezem door die halfslachtige erkenning en tolerantie van overheidswege van de homeopathische dwaalleer wordt gehaald, wie zal daar dan nog over zeuren? (***)

Ik niet in ieder geval. Laat die bezem maar komen en liever gisteren dan vandaag.

6
7 Wilmama

@2
[ De scriptie is nog niet openbaar hangende het onderzoek dat de NZA thans in opdracht van de staatssecretaris verricht.]
Ik ben benieuwd wanneer we hier een bericht zien verschijnen met de uitslag van hun onderzoek: https://www.nza.nl

6
8 Wilmama

@8
Gezien het feit dat een profielwerkstuk van een scholier nodig was om dit onder de aandacht te brengen zou ik wanneer vervangen door of in je vraag.

Niets te nadele van de NZA maar het zijn ambtenaren die werken volgens anbtenaren regels.
Klinkt erg negatief maar de kwakzalverij is niets iets nieuws en tot dusver is er weinig tot niets aan gedaan.

1
9 Snorrie

@6

Het 'leven en laten leven' principe klinkt aardig. Maar je moet daarbij wel bedenken dat homeopaten zich als autoriteit opstellen terwijl zij echt de ballen verstand hebben van geneeskunde.

Gevolg is dat deze kwakzalvers zonder enige kennis van zaken diagnoses stellen en daar (onbewezen) behandelingen bij voorschrijven.
In geval van een griepje of een onbestemd gevoel kan het niet veel kwaad. Maar bij serieuze aandoeningen komt het regelmatig voor dat de patient te laat de juiste zorg krijgt omdat de kwakzalver eerst nog een tijdje doormoddert.

0
10 carpenter

@10
Roerend mee eens.

Dat is precies wat ik bedoelde met toezicht. Ze moeten zich niet opstellen als volwaarig alternatief.

0
11 David

@9
De opdracht van de staatssecretaris gewoonweg niet uitvoeren lijkt me een sterk stuk in een oude broek. Of er verder iets met het onderzoek van de NZA gebeurt is een tweede. Maar er moet wel een oordeel/uitslag komen en daarna het openbaar maken van de hele scriptie van Elijah Delsink. Daar heb ik het over.

4
12 Wilmama

@12
De opdracht zullen ze wel uitvoeren, dat is het probleem ook niet.
Zodra de commissie is samengesteld die de werkgroep moet samenstellen kunnen ze stapjes maken.
Het blijft een papieren tijger.

De blenderactie liet ook al zo'n daadkrachtig optreden van de overheid zien.
Briefje van de RCC met een afkeuring.

0
13 Snorrie

@13
Dan kan men -indien nodig- langs deze weg een stevig geluid laten horen:
https://www.nza.nl/contact/hoe-kunnen-we-u-helpen

2
14 Wilmama

Het is heel simpel, wordt er veel geld verdient aan deze homeopatische onzin ? ... JA ... gaat deze overheid er dus iets aan doen? ... NEE ...

En daarbij maakt het niet uit hoeveel profiel werkstukken er nog gemaakt worden, ofwel, hoeveel wetenschappelijke onderzoeken er nog volgen. Want we leven allang niet meer in een tijd waarin de feiten er toe doen, ofwel de logica en rede de doorslag geven. We leven in een mismaakte menselijke wensbubbel, waarin MarketingKUL en uiteindelijk GELD de doorslag geven.

En let wel, zo'n 20% van de bevolking is in staat die HAVO scheikunde les te volgen, daarmee valt dus nog 80% van de Nederlanders een flesje water aan te smeren om hun klachten te verminderen !

0
15 mightimouse

@13
"De blenderactie liet ook al zo'n daadkrachtig optreden van de overheid zien.
Briefje van de RCC met een afkeuring."
De RCC is geen overheid, maar onderdeel van een private stichting die is opgericht door de reclamebranche. Tot dusver heeft de overheid *helemaal niets* ondernomen tegen kwakzalverij, antivaccinatiepropaganda en andere toestanden die toch overduidelijk nadelig zijn voor de volksgezondheid en het vertrouwen van mensen in echte artsen.
(En ik denk dat dat briefje met 'Foei!' gewoon in de blender is gestopt.)

0
16 RichardR

@14

Ik zal eens een leuk mailtje opstellen.
Iets met het gelijkheidsbeginsel lijkt mij wel aardig.

Of gelijkwaardigheid wanneer we het in EU verband bekijken.

0
17 carpenter

@16
Daarom zal hier ook niets van komen.
De NZA een onderzoek laten doen naar het feit dat ze niet eerder opgetreden of gesignaleerd hebben.
Alleen een beetje lullig voor ze dat een scholier het nu heel duidelijk heeft gemaakt. question

0
18 Snorrie

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Als er een zwarte man wordt gedood door de politie dan is dat meteen groot nieuws. Toch worden er in de VS meer witte dan zwarte mannen gedood d...

29 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

36 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

1 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

1 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

2 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

2 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

2 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

2 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

3 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

4 uur geleden geplaatst door duurendaal

NK. App
Bokep Subtitle IndonesiaFrance Sex VedioValerica SteeleXnxx Sexy BoobsVideo Of Debbie Does DallasFemdom Joi ComVideos Lesbianas PornosWww Nxxxn ComPussyeating CompilationViolet Blue PornChapinas XxxSexmiaIndian Porn Videos Free DownloadSonia RajputJuanita Jcv PornLicking TitesNancy PornBest Of Korean PornGonewildaduioCrossdresser CreampieLaura Spencer NudeSexy Russian GirlsHot Porn VeidosNaked Italian WomenMelissa_shawtyBunny PornPantilessGay Sex GamesCyberpunk 2077 Sex ModAnal Amateur MilfsBig Boobed Asian PornTwitter BabesTamilnadu Aunty Sex VideoTeacherstudentsexRecording Dance Sexy VideoOlder Women UndressBlackpornSexo GifMelissa Barrera NakedCelebritie TitsBest Indian Porn TubeTeen Home SexDeapthrout PornLa Sirena Y Johnny LoveCameron Diaz NudesAngelicatlol LeakXxx Video JungleRadbg TorrentAirplane XnxxBig BobbsVideo Amateur X FrançaisFem Dom BbwNon Nude ModelingTorrent 1337Jennifer Lawrence HotHd Nude PhotosIndian Wife Sex MmsAbella Danger Lesbian PornVideos X GratuitFilms Pornographiques TransexuelXx VidaoXxxnnmNatalia Polyakova NudesHot White TitsMotherandson PornBuzzare PornStreaming PornosAva MonpereKitte JaneForum Media GirlsForced Sex VideosXxx Full Hd IndianJacqueline Fernandez BoobsJeccajacobsSara Isabelle PornDeepika Padukone XxxxSnapchat Nude VideosCodi Vore HotFuck You PornErotic Ghost StoryJaylen OnlyfansPornozinho PornozinhoSasha FoxxRedhead BlowjibAdvoree XxxLiz Jordan And Mira MonroeDamaris RiveraTamil Girls Blue FilmOverwatch 3d PornAnimated Sexy PornBollywood Heroine Sex VideoPorn Tub ComKaitlin Olson SexyAnjolina Jolie NudeIndian Sexsi VideoHand Job VideosSaune PornPelículas GratisxxxPictures Of Biggest BoobsNaked Hot Asian BabesSweet_69billyBlackgurlkittyBengali XvideoSoft Boob SuckingZero Tolerance PornBusty Sasha PornNaked Tic TokFabswingetJennifer Lawrence The FappeningAshley Serrano Onlyfans LeakedRonda Rousey PussyCartoon Pron VideoBlowjob MmsBf Download Bf BfLivesexReddit/r/allPorn IamageRealcam.vipNudest TwitterSex Porn FilmXxxvidia谭晓彤Hot Vabi Sex VideoNanga XxxFilms Pornos XxHung BbcBacchon Ki Sex VideoParty Games Stuffy BunnyR/sandrasanccchezMonamo MovieHindi New Sax VideoReal Porn MomIndxxx.comHd PornocomicsRuby2downAustralian Porn VideosArbic SexseTracy Lord Porn VideosBig Ass HentaiNude Scence In MovieAnna Rajan HotVillage Xxx PornBig Black Granny TitsYoung HenatiComics PrnBabestation ForumAsian Massage BlowNew Pron MoviPorn StoriesBig Tites Black