Energienota hoger door warmtepomp en laadpaal (ad.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Binnenland  ·  87 Reacties

  • 36
  • 1214x gelezen
Reageer met een Emoji
12
2
52

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@49 Die partijen hebben n.l. nog een dure "hobby": migranten....................

0
51 Tiidmasine

De groene stroomhysterie blijkt dus toch niet zo groen te zijn als die groene gladjanussen ons willen doen geloven.

Stoppen met deze waanzin en wachten op waterstof.

2
52 DruppeltjeDrie

Als ik straks van alle kanten gezoem eb gebrom van warmtepompen in mijn buurt hoor, ga ik er echt een paar saboteren. Dat trek ik echt niet! question

0
53 Arthur2000

@42 volgens mij staat het wel al vast:
https://www.businessinsider.nl/slimme-meter-verplicht-2023-zonnepanelen/
" “Met ingang van 1 januari 2023 zal (…) een verplichting voor alle kleinverbruikers gelden om een meter met minimaal twee aparte telwerken voor levering en teruglevering te hebben”, staat er namelijk in het Klimaatakkoord.

Vanaf 1 januari 2023 komt er een nieuwe fiscale regeling, waarbij zonnestroom die je teruglevert aan je energieleverancier volgens de kale leveringsprijs wordt vergoed. Daarbovenop komt een compensatie van de overheid, maar die wordt in de loop der jaren afgebouwd. Vanaf 2030 krijg je als eigenaar van zonnepanelen alleen nog de kale stroomprijs van je energieleverancier vergoed – dus niet meer inclusief belastingen, zoals nu."

0
54 broodjepoep

Dus is er meer CO2 veroorzaakt bij het opwekken van die energie met hun "biomassa" enzo.

0
55 Wendel

@7 Kijk maar uit voor de Jeugdzorg dan.

0
56 Vilseledd

Tja zo werkt het, er komt minder binnen in kas bij de net beheerder dus dan wordt de prijs maar verhoogd omdat ze anders zogenaamd verlies hebben.
We gaan dat straks ook zien van de overheid als we nog maar 100 mogen, scheelt 20% minder verbruik dus er komt ook minder belasting binnen dus zal het ergens anders vandaan moeten komen.

0
57 NLsandman

Dit zal nog maar het begin zijn.

Een belasting op zonnepanelen zie ik ook nog wel komen.

0
58 greenpollo

@56 hoezo jeugdzorg?

0
59 Doomsdayshaman

* Verwijderd door de redactie *

60 Stampertje

Ik herinner me 3 dagen begin 2018 dat we in dichte mist zaten en windstil weer. Geen elektriciteit van de windmolens en geen elektriciteit van de zonnepanelen. Het gevolg was dat er duurdere stroom vanuit Duitsland ingekocht moest worden, stroom die kolencentrales kwam. Het betrof het noorden van ons land.
De politiek staat daar totaal niet bij stil dat dit staat te gebeuren.

0
61 Interessant

@58 Die komt er zeker. Eerst paaien om massaal zonnepanelen aan te schaffen en wanneer ze massaal in gebruik zijn, komt er belasting op. Dat is altijd, waar de massa zit, volgt de belasting.

0
62 Cody

@59 Ze kunnen vallen over het ontbreken van een essentiële levensbehoefte.

0
63 Vilseledd

* Verwijderd door de redactie *

64 Stampertje

@63 nul kinderen in huis, we hebben verwarming en licht, alleen niet meer van de monopolie partijen. Dus ook kinderen kunnen goed leven, met de allesbrander het hele huis op 24 gradn.

0
65 Doomsdayshaman

@64 Ja, natuurlijk.

0
66 Cody

@62
Idd, net zoals met die zuinige dieselauto's.

0
67 greenpollo

Komt ervan.

Reden:

Dom en enkel cellig links gedram.

Een van de redenen om niet meer op GL, D66 en PVDA stemmen mensen.

0
68 Dachtutniet

@68

kan je nagaan dat deze linkse partijen ongelofelijk veel invloed uitoefenen op partijen als de VVD, CDA en CU. Idem de linkse media.

Zijn ze ergens angstig voor over deze Links drammerige domme partijen ?

0
69 Dachtutniet

Verheugend dat een krant nu ook eens schrijft wat ik hier al een aantal malen heb betoogd.
Ik zal niet in herhaling vallen.

De wet van vraag en aanbod dicteert dat prijzen stijgen bij hogere vraag.
Indien de netwerkbedrijven , op aansturen door de politiek, 30 tot 40 jaar werk in 10 jaar zouden moeten verzetten, stijgt de vraag derhalve met tenminste een factor 3.
Kan het zijn dat kosten dalen dankzij schaalvoordelen, maar je moet ook aan deskundig personeel en materialen kunnen komen. Het wensdenken van dalende prijzen voor vervoer van elektriciteit of voor elektriciteit als zodanig is dan ook een voorrecht van louter politici, Departementen of het PlanBureau Leefomgeving. De vriendelijke doch besliste huisschilder die gelooft dat het monster van Loch Ness in de vakantiemaanden overzwemt naar het Sneker Meer is vergeleken bij deze functionarissen een realist.

Blijft staan dat een aantal belanghebbenden fiks gaat verdienen aan de gedwongen winkelnering waar de klimaatambities van het Haagse bestel voor staan. Wie precies? En kunnen bij gebleken onuitvoerbaarheid van de plannen afgesloten contracten ongedaan worden gemaakt? Of moeten overeenkomsten met belastinggeld worden afgekocht?
Het artikel van het AD is een aardig begin. Maar volstrekt onvoldoende om de werkelijke configuratie van personen en belangen achter de Energietransitie, heldere en duistere keerzijden, ervan te vangen. Follow the money en kijk in wiens schoot het valt.

0
70 duurendaal

Dat ligt niet aan de warmtepomp of laadpaal maar aan het feit dat de geprivatiseerde inkomstengraaiers, de leveranciers, verplicht werden gescheiden en onvoldoende af hebben gedragen voor onderhoud en vernieuwing van het elektranet aan de niet geprivatiseerde netbeheerders.

En waarom zijn die netbeheerders niet geprivatiseerd door neoliberaal Rechts? Omdat dat een kostenpost is waar alleen maar geld aan moet worden besteed en geen geld uit terugkomt, volgens de korte termijn ideologie van het graaigedrag. Hetzelfde met het spoor (vervoerder is privaat, prorail is publiek) en met de zorg (Verzekeraars die het geld innen privaat, instellingen, verpleegkundigen, kostenposten, publiek) Dat is het gevolg van het neoliberalisme:
Privatize wins, Socialize losses.

2
71 Hollander1967

@70 100% mee eens.
De grote truc van de overheid is dat men straks , als heel veel mensen van het gas af zijn, de belasting op stroom fors gaat verhogen. Want de overheid neemt nooit genoegen met met minder belastinginkomsten , bezuinigen is in het woordenboek van de overheid lasten verzwaren.
Ook ik heb meerdere malen aan de voorstanders van het van het gas af gaan gevraagd hoe men dat dacht te doen zondereerst het stroomnet gegantisch aan te passen of, als men het net aan moest passen wat de kosten daarvan zouden zijn. Nooit een serieus antwoord gekregen , als je hier mee kwam werd je meteen een klimaat terrorist genoemd.
We worden straal voor de gek gehouden, de plannen die men heeft zullen niets voor het klimaat doen, de beoogde doelen van CO2 reductie voor 2030 en 2050 zullen never nooit worden gehaald.
Wel gaat een groepje mensen heel veel geld verdien aan de transitie, ik vermoed dat er alleen maar lobbyisten aan die vermaledijde klimaattafels hebben gezeten.

1
72 kdekat

* Verwijderd door de redactie *

73 Captain Hero

hahahahaahaahah Hoe kan dat dan? hahahahahahah

Geweldig, Hmmm oh ja die vaccinaties vooral blijven geloven in uw overheid. MH17 iemand onderste steen gevonden. Geweldig man dat democratie doe er maar 3 kilo van meneer.

Hoe dom is het nederlands volk? Oh ja de boeren kunt u alleen vinden in Oekraine, Bulgarije enzo. En ondertussen komen de moslims met miljoenen binnen.

Maar geen blanke hollanders ziet de verbanden komop jongens. Jullie hebben de zon gemaakt. Is toch made in Holland staat aan de achterkant van de zon?

1
74 PrinsClaus

@73 In ieder geval is men gestopt het aanschaffen van een pelletkachel te ondersteuenen.
Per 1 januari 2020 is de subsidie op aanschaf voor zakelijke gebruikers afgeschaft, op 1 juli 2020 is de subsidie voor particulieren ook verdwenen :

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/duurzame-energie/vraag-en-antwoord/krijg-ik-subsidie-voor-een-pelletkachel

1
75 kdekat

Ach ja, de lobbyen voor meer geld en gaan nu eerst voor het hoogste bedrag. Uiteindelijk valt het wel mee.

0
76 AJ74

@74
Maar voor de rest alles goed?

0
77 AJ74

@72 De klimaatplannen hebben geen invloed op de gevraagde wijzigingen van het elektranet. Zoals ik @71 al schrijf is er gewoon niet geinvesteerd doordat het uitbuitmodel de inkomsten naar private zakken sluist (winstuitkeringen) en daardoor alleen het noodzakelijk onderhoud plaats vindt aan het net maar niet de benodigde uitbreiding. Het elektranet kan nu al het vervoer van de energie van zonneparken niet aan daardoor.

https://www.deingenieur.nl/artikel/netbeheerder-alleen-nog-zonneparken-bij-zwaardere-aansluiting

Maar het is niet alleen deze kwestie. Ook voor de bouw van kerncentrales werd naar de overheid gekeken. U en ik moeten de investering betalen en dan gaan de energieleveranciers u laten betalen voor het gebruik ervan (exploiteren "betekent dat niet uitbuiten in het engels?").

https://www.liberaal-groen.nl/nieuws/de-vvd-en-nucleaire-energie/

Dus u moet de centrale bouwen en daarna gaat Eneco of Essent of een andere uitvreter u uw eigen energie verkopen zodat ze daarmee winstuitkering kunnen sluizen naar aandeelhouders van Eneco of Essent. Voorstanders van het neoliberale concept staan gelukkig te juichen om dat te betalen .....

4
78 Hollander1967

Dus omdat anderen zonodig een elektrische auto willen rijden moeten anderen opdraaien voor de kosten?!

0
79 Topperz

LOL maar hoe kan de nota nou hoger worden aangezien de warmtepomp als zeer efficiënt wordt aangeprezen! Dan zouden wij toch minder energie moeten gaan gebruiken ipv meer

0
80 psje

@80 Heel vreemd allemaal ,misschien kan Rutte ons dat uitleggen.

0
81 Rapunzel

We gaan er toch allemaal op vooruit ,...sarc off

1
82 Rapunzel

@79 Die dingen zijn ook nog eens zwaar chemisch.

0
83 Rapunzel

Al deze problemen kunnen ws worden opgelost door een...............spiegel.

Het zit nl.zo.
Wanneer de zon minimaal een hoek maakt met het aardoppervlak van 45 graden
dan liggen de temps op onze breedtegraad vaak boven de 18'C.

De Russen (en Chinezen ?) hebben al eens plannen gehad om een hele
configuratie van spiegels op grote hoogte zo te plaatsen boven hun
landsgrenzen dat de zon in het koude halfjaar in een hoek van 45 graden
haar straling zo terugkaatst richting de gewenste streken dat de temps
royaal boven nul richting 18'C zouden blijven.
Als dat zou lukken ....dan hoeft de korte broek niet maandenlang in de
kast en ook de rokjes kunnen binnen handbereik blijven...... question

0
84 m+m = Z

6 gekken Next

0
85 Bollieboos

@84
als de aardappel gekookt wordt bij een temparatuur van 101 graad celsius, doet het niet zo zeer...

0
86 t.rap.er.niet.in

@30 Waarom zou ik er geld mee terug willen verdienen? Het hele punt is dat ik juist heel veel bespaar in combinatie met een Powerwall. Een energierekening van een tientje, in plaats van 100 Euro. Nog nooit zo'n goeie investering gedaan!

1
87 Bluth

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Schildpad
Activist Van der Linde mag op 4 mei alleen op afstand actievoeren

Hij vindt het "krankzinnig" dat "Bosma, door het CIDI als antisemitisch aangemerkt, een krans legt op 4 mei"....

3 minuten geleden geplaatst door Schildpad

Wedergeboren
Vast in de modder: nijlpaarden dreigen te sterven door enorme droogte in Botswana

@4 Precies ja. Maar gelukkig is er van opwarming en of het slecht gaan met de natuur geen sprake, dus niets aan de hand. ...

7 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Rooibos
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

Zionistenhaat is prima. Massa-graven gevonden in Gaza, waar mensen geboeid in waren gegooid met een schot in het achterhoofd. Geen wonder dat me...

9 minuten geleden geplaatst door Rooibos

baba jaga
Offtopic

@2873 Dankje WF op de tafel staat nog teguila of cola....

11 minuten geleden geplaatst door baba jaga

spookrijder
Van der Burg: gemeenten moeten derdelanders opvangen tot EU-hof uitsluitsel geeft

Derdelanders? Dat zijn toch negers die in Oekraïne verbleven? Die moeten lekker terug naar hun negerland, wat moeten ze hier?...

11 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Bleke Betty
Lilian Marijnissen zwanger van eerste kindje

Fijn voor Lillian. Gefeliciteerd. :)...

12 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Schildpad
Vast in de modder: nijlpaarden dreigen te sterven door enorme droogte in Botswana

@3Ja die aquatische soorten hebben echt een typhus hekel aan droogte idd XD...

12 minuten geleden geplaatst door Schildpad

wildersfan
Offtopic

@2843 Proficiat baba....

13 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Wedergeboren
Vast in de modder: nijlpaarden dreigen te sterven door enorme droogte in Botswana

@1 Sommige van jouw soortgenoten kunnen ook slecht tegen droogte lijkt me. ...

14 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Zie Hier
Wilders’ ijskast en de slapende journalistiek - Joop - BNNVARA

Tja discrimineren is van sommige clubs een gewoonte en bij enkele een liefhebberij vooral over mensen met een andere mening!...

15 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

NK. App
90s Porn VideosThroat BulgeTs Khloe KayKim Kardashian Suck CockKnxx TubeNoodlemagaizeLena XxxDad Bear PornGame Of Thrones NudityShantel Dee Sloppy HeadNsps-035Hentai FrGay Latin PornCarmen RaeRushpornClit Orgasmسكس اسيويLesbian Porn In The ShowerXxxxxxxxxdXnxx Hard IndianStar Sexy VideoReal-816Chudai Video DesiAdult RouletteFree PornograohyLoveherfeegDavina DavisPubliic PornPiratebay Porg3d Sexual GamePrazzers XnxxTumbr TitsTeacherporn ComicCharmain StarrAlisha Newton NudeHentainakedChinese Old Man Sex VideoCelebrates NudeRaveena Tandon Sex PhotoNaked NurseLana Rhodes PovSensual BondageXxbrits.conLadke Ka LandPhimseBrazzers Hot MomSister Step PornPorn DoujinKiss Xx VideosYoung Aunty XnxxBhabhi Ki Chut Ki PhotoMollflwersPorn Get Me PregnantStrokingcockMiya Khalifa New Xxx VideoXxxx PornographieTeenpornoSexy Film Blue HdSex Telugu LokalVideo Porno4kGlorianne GilbertTamil Sex Film Tamil Sex FilmViolet Myers NewJacking Off PublicMelina MayHot Pussy Licking VideosMallu FemdomPussy BitingSexstoriXxx Com Videos HdAffair Porn MoviesFree Black Lesiban PornKaley Coco NudePorn Katie ThomasPorn Vids MobileRealityjunkiesWww Porntv ComX Videos Hd TeluguSerenity Cox NudePorn Hd VefiosDani Daniels XxxxxLesbian Stepsister PornKalinaryuXxxdarkAngiefaith ChaturbatePoppegirlsEbony Stepsis PornDeep Throat SwalloAnorexix PornLesbian Starp PornHow To Watch Porn On TwitterLisban XxxMateo BlancoBreast Expasion PornGf AnalsexBeautiful Sexy Nude WomenCow Gril PornBoobs Press NewAnal Porn PainVideos PorhdPornostars PornPoison Ivy IiBich NakedZoe Salander NudeHornypucaPorn SpeculumMafavamDesi Hindi PronLand Chusne Ka VideoVintage Hairy PussyAlexa Bliss NudeBest Pose For AnalFaith Ordway NakedPornos De VenezolanasPronvdoBudha Budhi SexAssxxOld Couple PornAnime Pron DubSharon White AnalProjecy VoyeurMoti Bhabhi PornGraycee Baybee PornRedditcumShemalehd PornLaylaa DrayaPon StarGirls Sex VediosBrazzers Video HindiSri Lanka Sex MovieRekha Ki KamasutraSexy19 NetAnti FuckStepson Forced StepmomBrazzers Porn VodeoAnal HypnoAida SakuraAirplane NudeBrqzzers3xPink Pussy HoneyHind XnxxEndemoniadosMia Khalifa Ki PicZ NudeTit Drop GifSex VidoMaximo Garcia PornHermophdite PornExtreme Anal PainNude Celebrity