Trump: 'Wetenschappers zijn sprookjesvertellers' (nu.nl)


De regering van Donald Trump wil voortaan wetenschappelijke studies van milieuagentschap EPA  controleren voordat ze worden gepubliceerd. ...

door Aad van der Naad in Buitenland  ·  129 Reacties

  • 7
  • 936x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dus dan maar geen enkel mensenrecht meer. Dus ook niet meer voor mij en voor u?

0
101 Tralalala

@95 Amerika is 1 grote multicultirele samenleving al een paar eeuwen. Men blijft weliswaar graag binnen de eigen groep maar me leeft al jaren netjes bij elkaar.
Het milieu, ja laten we die kleine bolletje lekker naar de kloten helpen, groene energie nee moet je vooral niet over nadenken, dat zien we wel als de fossiele barndstoffe op zijn. Dat is toch pas na onze tijd. En mensenrechten nee waarom zou iemand zich als echte blanke ubermensch zoch druk om maken nietwaar, geld genoeg om alles te kopen en af te kopen, Welnee waarom zou men ook maar enige beschaving laten zien. Kom op die ander kun je gerust als stront behandelen had die maar niet zo dom moeten zijn of arm of ziek.

0
102 streek

@102 : volgens mij voorspelde Robert 'Nostradamus' Long Trump al heel aardig:

0
103 Archeont

@103 sinds dat lied is er fundamenteel niets veranderd....

0
104 TedjeR

@103 geniaal !

0
105 mightimouse

@97
Misschien is het tijd om je eigen complexen te onderzoeken.....

Je schrijfsels raken met de dag méér en meer de voeling met de realiteit kwijt.
Ik begin me serieus zorgen over je te maken.

1
106 Janzzen

@106 : ai, ik minde je, terwijl ik je eigenlijk wilde plussen (per ongeluk te lang naar je 'verwijslink' gekeken) question.

0
107 Archeont

Trump heeft geen wetenschappelijk inzicht. Zijn mening kan worden afgedaan als alternatief feit, als in een LEUGEN.

0
108 Scholar101

En voor de rest, kunnen wetenschappers die oelewapper niet aanklagen wegens smaad en schade aan het persoon?

0
109 Scholar101

Gelukkig is hij (Trump) ook een politiek sprookje en kunnen we hem over een paar jaar ook wel bij een nieuw sprookje in het sprookjesbos van de Efteling vinden. Rutte heb ik dit jaar nog gezien. Namelijk als het nieuwe sprookje Pinokkio. In het sprookje van Trump zal de lucht op je adem slaan, omdat in het Trump sprookje de leefomgeving verpest wordt.

1
110 Nos Calan Gaeaf (s7p)

@95 Niet om het een of ander, maar dogma's hebben per definitie niets in de wetenschap te zoeken.

0
111 W. Anstalt

Wanneer is het genoeg en trekken ze een harde streep en zetten ze deze man af. Volstrekt idioot wat er gebeurd.

1
112 Dutchy

Dit kwam langs op mijn tijdlijn op fb (ik durf geen garantie te geven over de echtheid, maar als dat wel zo is dan is de situatie verschrikkelijk):

'From a USA Environmental Protection Agency (EPA) staffer:
"So I work at the EPA and yeah it's as bad as you are hearing:
The entire agency is under lockdown, the website, facebook, twitter, you name it is static and can't be updated. All reports, findings, permits and studies are frozen and not to be released. No presentations or meetings with outside groups are to be scheduled.
Any Press contacting us are to be directed to the Press Office which is also silenced and will give no response.
All grants and contracts are frozen from the contractors working on Superfund sites to grad school students working on their thesis.
We are still doing our work, writing reports, doing cancer modeling for pesticides hoping that this is temporary and we will be able to serve the public soon. But many of us are worried about an ideologically-fueled purging and if you use any federal data I advise you gather what you can now.
We have been told the website is being reworked to reflect the new administration's policy.
Feel free to copy and paste, you all pay for the government and you should know what's going on. I am posting this as a fellow citizen and not in any sort of official capacity."
If you share, please do so with copy and paste.'

0
113 Archeont

Als ik natuur-wetenschapper zou zijn op deze Aarde dan zou ik mij niet gegriefd
voelen door Trump's kwalificaties van de Aardse wetenschappers.
Veel wetenschappelijke conclusies op de planeet Aarde hebben nl vaak eerst
een ballotage-route afgelegd via de zgn $$-route ( Ooit begonnen als de Zijderoute )

2
114 m+m = Z

Het zal Trump ook geen ene reet meer uit maken die heeft maximaal 20 jaar , dus zolang hij nog kan feesten en beesten zal het hem niks uit maken , sneu voor zijn (achter)kleinkinderen , maar ja dat boeit hem toch niet.

0
115 MarcusCole

Ook wetenschap is voor een groot deel beperkt houdbaar en daar heeft Trump een punt.
Er is ook veel fraude in de wetenschap en ondeugdelijke wetenschappelijke verklaringen.
Aan de andere kant is de vrijheid van wetenschapsbeoefening een een te koesteren goed zolang er maar geen religies censuur gaan uitoefenen.
Als wetenschappelijk opgeleide heb ik zeer veel eerder beweerde stellingen terecht zien sneuvelen en meestal tot een niet rumoerig einde zien komen.
En zo zal het ook eeuwig blijven met de wetenschap, het heeft vaak een hoog gehalte van geloof in zich, geen vooruitgang hoort ook geen doel te zijn. Vele malen heb ik in stilte mijn inzichten moeten aanpassen aan dingen die me beter leken als dat ik ze tot dan zag.
Alleen religie, daartegen ben ik van jongs af aan opstandig tegen geweest en dat is nooit verbeterd of overgegaan.
En altijd zal de leerling zijn leraar moeten gaan overtreffen, anders heeft de leerling een zeer slechte leermeester gehad en daar wil ik niet mee opgescheept zitten.

1
116 Wil je niet weten

@116 Zal vast dat hij een punt heeft, dat punt wordt alleen gemaakt op basis van verkeerde conclusies. Daar wringt dus de schoen.

0
117 Scholar101

@112
Dat gaat niet gebeuren... Ik ben bang dat je eraan moet gaan wennen dat je niet meer overal je zinnetje in gaat krijgen. Maak je niet druk, ik heb dat vele jaren niet gehad...

9
118 Abendland

Wetenschappers vertellen soms verplicht sprookjes omdat ze geld voor onderzoek nodig hebben. En kunnen of durven daarna niet meer terug.
Iemand die ondanks die isolatie toch nog vierkant tegen de stroom in zijn eigen mening en onderzoek blijft verdedigen, moet namelijk uitkijken of hij runt binnen een jaar een antiekkraam in Spanje. Net destijds prof Buikhuizen.

6
119 Mollevanger

@118 : alleen maar terecht dat je je zin niet kreeg. Je houdt er uiterst onwelriekende ideeën op na. Wat Trump betreft: ik hoop dat gore zwijn en zijn smerige bende zo snel mogelijk een halt wordt toegeroepen!

1
120 Archeont

Sprookjes zijn bij hun vaak in hele goede handen.

7
121 corretje

Als die oude knar straks de grond in gaat zijn zijn kinderen en kleinkinderen heel even blij dat ze zijn naam dragen....

3
122 Liwwie

Ik weet niet of ze dat in de VS kunnen doen (vast wel, maar 'of' ze het ook doen): Een onderzoek/enquete naar hoeveel procent van de stemmers *nu* (en over een paar maand opnieuw) spijt hebben van de stem die ze hebben uitgebracht bij de laatste presidentsverkiezingen..

0
123 handsfree

Voor Trump is het presidentschap van de VS een investering in de belangen van Trump c.s., en niets anders. Wie daar het slachtoffer van wordt, zowel *in* de VS als *daarbuiten*, interesseert Trump geen ene mallemoer. Als Trump zegt: ‘America first’ *bedoelt hij* ‘Trump first’.

0
124 handsfree

@102 : "groene energie nee moet je vooral niet over nadenken, dat zien we wel als de fossiele barndstoffe op zijn. Dat is toch pas na onze tijd."

Peak oil ligt al lang achter ons. Goede kans dat we dat nog in ons leven meemaken.

0
125 Ongeregistreerd

@118 met alle respect, je snapt echt niet wat er gebeurd. Dit heeft niks meer te maken hoe je in het leven staat of welke politieke overtuiging je hebt. Iedereen zou moeten opstaan en hier tegen zijn. Ook jij hebt belang om tegen te zijn wat Trump nu doet, ook al besef je dat misschien zelf niet.

@116 "Ook wetenschap is voor een groot deel beperkt houdbaar en daar heeft Trump een punt."

en

"Aan de andere kant is de vrijheid van wetenschapsbeoefening een een te koesteren goed zolang er maar geen religies censuur gaan uitoefenen. "

Je zegt wetenschappelijk opgeleid te zijn, prima, snap je ook de kern van de wetenschap? Namelijk eeuwig nieuwsgierig te zijn, eeuwig kritisch te zijn. Wetenschap is per definitie zelfkritisch - met name beta wetenschappen, sociale wetenschap is over het algemeen weinig hard en dus fraude gevoelig en je kan twijfelen of dat wetenschap is - alle goede stukken worden gepeer revied en bij twijfel kom je of met een nieuwe theorie en ga je die toetsen of je doet het experiment over.

Wat Trump zegt is totaal iets anders, alles wat hem niet welgevallig is, wordt niet gepubliceerd, zeker een academisch opgeleid iemand, verwacht ik van dat die hier pal voor de wetenschap gaat staan. Volstrekt idioot en onacceptabel wat er gebeurd.

0
126 Dutchy

@119 karikatuur van de wetenschap, je grijpt iets aan en probeert hiermee impliciet de hele wetenschap in diskrediet te brengen. Schande!

Ook jij profiteert elke seconde van je leven van de resultaten van de wetenschap. Als je zo in het leven staat, wees dan consequent: ga lekker in een grot leven zonder iets wat je zelf hebt gedaan of zelf hebt "uitgevonden". Eens kijken hoelang je dat overleeft. question

0
127 Dutchy

@127 Zonder WIFI.

0
128 Violier

@128 zonder WIFI question

0
129 Dutchy

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ongelovenloos
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

Maar waar hij allemaal toe opriep werd gewoon getolereerd Er s trouwens een tijdje terug door een rechter bepaalt dat het woord nikker niet di...

1 minuut geleden geplaatst door ongelovenloos

LoydMorris
Rien vergat waar hij zijn auto parkeerde, zijn familie zoekt nu al 10 dagen

@2 Of rijdt dat ding al ergens rond in Oost Europa of staat in een zeecontainer richting Afrika?...

5 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

elsemiek
Israëlische ministers: regering valt bij afzien van aanval Rafah

@6 Blijft toch staan dat Hamas deze oorlog heeft veroorzaakt , met een waanzin terreuraanslag ?@7 Dan wordt t Rafah binnenvallen ,op t con...

11 minuten geleden geplaatst door elsemiek

Strongoli
Demonstratie bij AvroTros-gebouw tegen deelname Israël aan songfestival

Gestoord.Het één heeft niets met het ander te maken.En als je niet weet waarvoor je demonstreert, heeft het ook geen zin om dat te doen....

12 minuten geleden geplaatst door Strongoli

sockknitter
Rien vergat waar hij zijn auto parkeerde, zijn familie zoekt nu al 10 dagen

Misschien weggesleept door de politie?...

14 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Graaier1000
Rien vergat waar hij zijn auto parkeerde, zijn familie zoekt nu al 10 dagen

"Evan roept mensen op zich te melden als ze de witte Nissan Evalia met kenteken S367VK geparkeerd zien staan."Dit bericht is op Facebook ged...

14 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Sarcoff
Maastrichts Petrus-Gilde in Rome beroofd van uniformen

Mooie poetsdoeken....

15 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

elsemiek
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@158 "Dat laatste wordt door antisemieten vaak niet erkend, zie ook de misser van Aboutaleb laatst." Nou wat een miskleun was dat zeg , hij was...

18 minuten geleden geplaatst door elsemiek

wildersfan
Iraaks parlement stemt in met antihomowet: ‘Morele verdorvenheid’

@29 Hmm... ja... Maar Geert mag ook een hobby hebben of niet dan? Heb jij een hobby?...

20 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Rooibos
Iraaks parlement stemt in met antihomowet: ‘Morele verdorvenheid’

@27 Ja dat Geert heks Kaag afzeikt is natuurlijk altijd prima, maar hij houdt wel een beetje teveel van Israel....

24 minuten geleden geplaatst door Rooibos

NK. App
Xmilf ComAhegao CompClassic Porn StarsX Vídeos GratisPapa Ne ChodaIndian Gay Fucking VideosGibiasmr PornSexvodeoXxx Tel MalishXxx Hindi FilamPornhoToobilyNude EivesKourtney RaeHq ProneGay YpornKam Wali Bai Web SeriesNughty AmericaNaked Mallu GirlsGia ItzalNude TicktocksBig Porn TubeFembiy RedditDarling KiyomiFull Hd Sexey VideoLesbian OrgasimSexmodel.comBig CokNew Sax Video HdWhite Box XxxXxx Indian Porn SitesMaria Rya NudeNatalie Nunn And ScottieTanflixBaixando Filme PornôMalayalam Naked VideoMadelyn Marie Sex VideosNiggapornPorn CompilayionCouplessex VideoFootjob OilyIndian Brazzer SexJapanese Love XxxNagma Hot VideosFilmes Pornor Em HdXxnx ConPussy Licking HardSexyxnxSexymovies VideoBangla Free SexMallu SxBen 10 Anime SexJapanese Lesbian SquirtCulonas Negras PornosLatina RimjobTeamskett PornClaire Bear NudeCorinna Kopf Nude LeakTamil Girls Sex HdFetlfeEkasiwapSex ArabicPorn For Watch3 DxxxJennifer GrandaJapan ShemalepornGosol VideoGapefartRedmoa Rule 34Indian Nanga DanceAman XxxNude Pryanka ChopraWomen Getting LaidFemdom CreampieRecturbate DownloadNoelia PornosTelugu Aunty Xxx VideosKellan HartmannIsekai Harem HentaiTwinks In PantiesPornbestPornofreeBrianna RuffaloKathalina7777Deniz BarutGay PonrXxx BiluSanileoni Xxx VideoNetflixpornStacey Dash NudXnxx Gandi BatV Tuber PornKamwali Porn VideoMallu B Grade HotLeah Gotti Hd VideosJerking Off With DadAnushka XxxSofia Bevarly NudesSling Shot BikiniXxxx Hindi ComBdsmsexSexos 3dWeb Series Romance VideoFake Hostel SexNip Slip Live On TvPetitepornoJayasudha Sex PhotosFetishkitschAndhra Nude DanceXxx Indian KissVideo Sex GujaratiPunjabi Girl Sex ClipInkbunnny69 PornografiaSextape FranceDinky Kapoor NudeAnniversary SexMfc CamKeiran Lee OnlyfansHot StripperLiseli Türk PornolarıLesbian SpankersBbw FacesittongPranitha Sex VideosGf PronIncestanalJenna Jameson CreampieBbc Redhead GangbangFather And Daughter TabooLive Steam FailsMarla TellezAna_lingus BbcHd Teen Porn ComSex With AnimalBrandi Love Hd VideoPreeti Rana Web SeriesBig Latina TittsVideos De Pornografia CaseraReallifecam ClubCrismas Porn VideoXxx English Porn MovieForced Creampie PornBlack Teem PornNontonbokep IndoVelem BokepPorn Games No Signing InPassionateblowjobVicki Lewis NudeNew Blue Sexy VideoGirl Fucks Guy