U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 6
De als man geboren Willemijn van Kempen wil erkenning van de overheid voor het leed wat haar is aangedaan omdat ze zich verplicht moest laten steriliseren om vrouw te mogen worden. Dat stond tot 2014 in de wet. “Mensen moeten weten dat dit is gebeurd en het had niet mogen gebeuren’’, ...

5 maanden geleden door AD

REAGEER MET EEN EMOJI
4
1
31
4

@97 "Ik krijg toch ook geen excuses omdat ik in 1980 een boete kreeg voor te hard rijden op een weg waar ik nu 130 mag en toen maar 100"
Snelheidslimieten gaan dan ook niet tegen mensenrechtenverdragen en de grondwet in, verplichte sterilisatie wel

101 ThierryBaedet    
5 maanden geleden door ThierryBaedet
12
Meld

@99 Jij maakt de bewering. En ja, mannen worden niet geboren met baarmoeder en eierstokken. Als dit wel zo is, zal jij dit aan moeten tonen, want dat mannen niet met deze dingen worden geboren is gewoon een feit. Wordt een man met een vagina geboren? Dat die vrouw zich later man voelt, is ene heel ander verhaal.

102 Bluth    
5 maanden geleden door Bluth
4
Meld

Ik zou excuses van de overheid wel op zijn plaats vinden.

103 Tralalala    
5 maanden geleden door Tralalala
19
Meld

De vraag is en was, wanneer ben je een man en wanneer een vrouw. Persoonlijk vind ik de definitie dat wanneer je de uitwendige geslachtskenmerken hebt van een vrouw, je ook een vrouw mag zijn voor een man natuurlijk wanneer hij de uitwendige geslachtskenmerken van een man heeft.

De wet was dus ook zo. Dus toen Wim Willemijn wilde worden, officieel, moest hij een geslachtsveranderende operatie ondergaan. En ja, als je je ballen laat verwijderen dan kan je geen kinderen meer verwekken.

Naar ik het begrijp claimt Willemijn nu dus dat ze haar ballen had willen houden, maar toch voor de wet 'vrouw' wilde zijn. Ja sorry hoor.. Ik vind dit dus echt spijkers zoeken op laag water. Hoever gaan we met deze idoterie door? Dat ik, geboren als vrouw, twee kinderen gebaard hebbende, nog steeds volledig vrouw zijnde en me vrouw voelende... door de LBHT gemeenschap 'man' genoemd mag worden omdat zij het gevoel hebben dat ik een man ben? Of houden ze op wanneer ik voor de wet geen 'vrouw' meer mag zijn?

104 Mariska3    
5 maanden geleden door Mariska3
9
Meld

@102
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0146280618301427?via%3Dihub
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5290172/

Beiden geven aan dat gender transition ook mogelijke is pre-operatie. Ik heb overigens ook niet beweerd dat mannen geboren worden met een baarmoeder. Nu jij met 2 artikelen die aangeven dat geslachtsverandering alleen mogelijk is na operatie? Hint: niet sex transition en gender transition door elkaar halen he

105 ThierryBaedet    
5 maanden geleden door ThierryBaedet
10
Meld

* Verwijderd door de redactie *

106 Stampertje    
5 maanden geleden door Stampertje

@101 ".... gaan dan ook niet tegen mensenrechtenverdragen en de grondwet in...."

Dan gaan de mensenrechtenverdragen ons ook opdragen half noodlijdend Afrika op te vangen en de westerse burgers duizenden miljarden ontfutselen om de klimatotologische tempratuurstijging met 0,0003 graad te doen afnemen en de hele boerenstand op te doeken vanwege een stikstofpercentage......

107 CoolMemories    
5 maanden geleden door CoolMemories
5
Meld

@106 Deze vrouw zal in eerste instantie getransformeerd moeten worden tot eunuch. Dat is niet om denigrerend te doen maar wel de beste oplossing volgens mij, TENZIJ er een zekere bedenktijd is. Tijdens die bedenktijd zou b.v. chemische castratie gebruikt kunnen worden.

108 Tiidmasine    
5 maanden geleden door Tiidmasine
5
Meld

* Verwijderd door de redactie *

109 Stampertje    
5 maanden geleden door Stampertje

@107 Weet niet over welke mensenrechtenverdragen je het nu weer hebt maar er is er geen die zulke specifieke verplichtingen heeft. Betere vraag dan: vind jij het wel kunnen dat sommige mensen gedwongen gesteriliseerd moeten worden?

110 ThierryBaedet    
5 maanden geleden door ThierryBaedet
9
Meld

* Verwijderd door de redactie *

111 grv    
5 maanden geleden door grv

Als iemand zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtsdelen heeft, heet diegene een hermafrodiet. Er worden meer mensen zo geboren dan vroeger duidelijk was. Sommige top-atletes van vroeger bleken ook veel meer mannelijke hormonen te hebben en een of meer inwendige mannelijke geslachtskenmerken.

Dat is het geslacht volgens de wetenschap, met name de biologie.

En dan is er nu het geslacht, dat iemand zich voelt, en dat moet dus officieel en officieus erkend worden als het geslacht dat telt, altijd en overal. Ongeacht wat er in of aan het lichaam aanwezig is aan biologische geslachtskenmerken.

Dat het dingen over sociale omgang en bloemetjes en bijtjes voor kinderen ontzettend verwarrend maakt, dat het kinderen leert om hun eigen waarneming te wantrouwen, lijkt mij het eigenlijk bedoelde eindprodukt.

112 Wendel    
5 maanden geleden door Wendel
7
Meld

Ook vraag ik mij af waarom alleen minderheden kwetsbaar kunnen zijn?

113 Wendel    
5 maanden geleden door Wendel
5
Meld

In feite was het voor 2014 verboden je te laten verbouwen tot hermafrodiet, en sindsdien niet meer.

114 Wendel    
5 maanden geleden door Wendel
6
Meld

Probleem met de meeste transgenders is, op een paar uitzonderingen na, dat ze tóch uiteindelijk alle veranderingen in en aan hun hun lichaam, niet kunnen accepteren.
Hier zou bij de intakegesprekken en de psycho-sociale behandelingen, nóg méér aandacht aan geschonken moeten worden.
Zeker als het om definitieve geslachtsveranderingen gaat, die vergaande ingrepen en gevolgen hebben.
Je gaat bijvoorbeeld niet even naar de orthopedie, voor een nieuwe heup.
Een nieuwe persoonlijkheid is wel even wat anders, zowel uiterlijk, als innerlijk...

115 Dieke    
5 maanden geleden door Dieke
3
Meld

* Verwijderd door de redactie *

116 grv    
5 maanden geleden door grv

@112 Geslacht in de zin van 'gender' is juist helemaal niet iets nieuws. Voordat reactionairen zich op transissues hebben gestort wist iedereen dat er een verschil was tussen sex en gender (het Nederlandse 'geslacht' kan naar beiden refereren). Maar je zou natuurlijk ook gelijk kunnen hebben dat dit een groot complot is om kinderen in de war te brengen. Sure

117 ThierryBaedet    
5 maanden geleden door ThierryBaedet
2
Meld

Ik voel me eigenlijk veel meer een neushoorn.
Ik vind dat dat ook in mijn paspoort moet staan.
Anders is het per slot van rekening discriminatie.
Een aparte wc overal voor ons, of een hok met stro, lijkt me ook een vereiste.
Nu, als ik nodig moet, is er nergens een hok met stro voor mij te vinden.
De mensen houden geen rekening met mij.
Het zijn allemaal neushoornofoben.

Ik vindt dat ook kinderen, al op vrij jonge leeftijd geindocrtineerd moeten worden, dat ze helemaal geen mens hoeven te zijn, als ze zich niet zo voelen.
Nu zijn er kinderen, die zich bijvoorbeeld een eekhoorn voelen, en die zich daarover niet durven uiten.
Of als ze het wel doen geplaagd worden.
Dat is afschuwelijk.
Er moet dringend wat aan gedaan worden.

118 janpietersn    
5 maanden geleden door janpietersn
2
Meld

* Verwijderd door de redactie *

119 Stampertje    
5 maanden geleden door Stampertje

@20 Die vergelijking slaat helemaal nergens op. Met de bus gaan heeft niets te maken met je laten ombouwen, want het eerste is voor veel mensen een dagelijkse noodzaak. Daarnaast was de verplichte sterilisatie geen behandeling als 2e rangs burger. Overigens vind ik het jammer dat het niet meer verplicht is, want ik denk dat elk kind er recht op heeft om in een normaal gezin op te groeien.

120 yadasampati    
5 maanden geleden door yadasampati
2
Meld

Die trans wil poen zien moet je rekenen.

121 Ness    
5 maanden geleden door Ness
1
Meld

@120 Behandelingen nemen tegen een medische 'disorder' (genderdysforie) is voor veel mensen ook een noodzaak.

Overigens 0,0 wetenschappelijk bewijs dat kinderen in LHBT gezinnen het slechter hebben dan kinderen in traditionele gezinnen.

122 ThierryBaedet    
5 maanden geleden door ThierryBaedet
2
Meld

Volgens mij zijn er hier ook 2 die met het zelfde bijltje gehakt zijn

123 Bollieboos    
5 maanden geleden door Bollieboos
1
Meld

@105 Ik gaf eerder ook al aan, dat jij geheel onterecht denkt dat ik van mening ben dat geslachtsverandering na operatie niet kan. Dit gaf ik al aan in @91 , maar om één of andere reden negeer jij dit. Waarom doe jij dit? Ben jij een agenda aan het pushen, is dat waarom, of ben je wellicht een script aan het volgen?

Wat ik zeg, is dat iemand met een baarmoeder een vrouw is, ongeacht of diegene zichzelf een man voelt. Ik ga uit van de biologie, van de wetenschap, en niet van de voorkeur van de persoon. Ik werd een keer uitgemaakt voor "transfoob" omdat ik een zwanger persoon weigerde een man te noemen. Een man kan niet zwanger worden, het is dus gewoon een vrouw. Wil je als man gezien worden? Wordt dan niet zwanger.

124 Bluth    
5 maanden geleden door Bluth
2
Meld

Tóch hoor je tegenwoordig vaak: "We zijn zwanger" óf "we zijn in verwachting'.. :-
Verder geheel met u eens.

Hoorde trouwens deze "vrouw" in éénvandaag nóg zeggen, dat ze in haar "mannentijd, géén gevoel had om kinderen te krijgen, maar dat ze er nu een "ander" gevoel over had"...
Om het allemaal nóg moeilijker te maken...

125 Dieke    
5 maanden geleden door Dieke
2
Meld

@124 Ik ga niet verder in op dat punt omdat het verder niet relevant is, omdat je transitie pre-operatie toch niet mogelijk vind. Maar sorry dat ik je bericht verkeerd geïnterpreteerd had ofzo? Had verder niets met mijn post te maken

Weet niet waarom je nu weer begint te zeveren over agenda pushen of een script volgen. Ik onderbouw gewoon mijn mening. Eerder ook al met je "organisaties krijgen overheidssteun dus onafhankelijkheid is niet te staven". Alsof ze er iets mee opschieten als er meer transgenders zijn en daarom flutwetenschap de wereld in gooien / voor waarheid aannemen. Je retoriek is hetzelfde als een big pharma complotter of een klimaatontkenner.

"Ik werd een keer uitgemaakt voor "transfoob" omdat ik een zwanger persoon weigerde een man te noemen"
Dus waarschijnlijk weigerde je een transvrouw een vrouw te noemen. Dus dan snap ik wel dat je zo wordt genoemd. Ik wist uit onze eerdere discussie over hormoonblokkers als dat je weinig hebt met de wetenschappelijke consensus op dit gebied, anders zou je niet beweren dat het wetenschappelijke consensus is dat een transvrouw pre-operatie een man is. Dat man/vrouw een uiting is van gender en dat gender iets cultureels is en weinig te maken heeft met wat er in je broek zit, zal geen serieuze organisatie ontkennen. Maar gelukkig heb je nog je 'agenda pushen / gebiasede overheidssteun' frame om terug te vallen

126 ThierryBaedet    
5 maanden geleden door ThierryBaedet
3
Meld

@127 Ja inderdaad lol ik gebruik ook regelmatig geslacht voor zowel gender als sekse, omdat het in de juiste context meestal wel duidelijk is waar ik naar refereer. Moet je nagaan hoe eenvoudig die fout gemaakt wordt door mensen die snel even een stukje in elkaar moeten flansen over NikkieTutorials

128 ThierryBaedet    
5 maanden geleden door ThierryBaedet
1
Meld

@126 Het heeft alles met jouw post te maken omdat jij doet alsof ik zeg dat je niet van geslacht kan veranderen, en aan de hand hiervan plaatste jij ook de korte samenvattingen van de wetenschappelijke artikelen. Deze gingen namelijk niet over dat een persoon die zwanger is biologisch een man kan zijn.

Ik weigerde een transvrouw geen vrouw te noemen, ik geef juist aan dat ik haar een vrouw zou noemen ook al voelt zij zichzelf een man.

"anders zou je niet beweren dat het wetenschappelijke consensus is dat een transvrouw pre-operatie een man is. " -- Ook dat beweer ik niet. De reden dat ik over een "agenda" begon, is omdat jij mij telkens weer woorden in de mond legt, steeds doet alsof ik dingen heb gezegd die ik niet heb gezegd.

Als een persoon zwanger is, is dit een vrouw, dit is nou eenmaal zo, kan ik ook niks aan doen. Mannen worden niet zwanger, biologisch gezien is dit onmogelijk. Dus, als iemand zwanger is, ben je voor mij gewoon een vrouw. Wat is daar transfoob aan?

129 Bluth    
5 maanden geleden door Bluth
2
Meld

@129 Nee die artikelen hadden specifiek betrekking op het feit dat gendertransitie pre-operatie mogelijk is en je dus een transvrouw kan zijn met een piemel en een transman met een baarmoeder en vagina (en dus ongesteld en zwanger kan worden).

Voor de rest van je post: een transvrouw is dus een vrouw (goed!), maar een transvrouw kan geen piemel meer hebben als ik je goed begrijp? En met dezelfde logica kan een transman geen vagina/baarmoeder? Want de twee artikelen die ik linkte geven aan dat je ook voor je operatie kan transitioneren en dus ook met een piemel als vrouw door het leven kan gaan (en vice versa). En als ik je niet goed begrijp moet je maar duidelijker zijn lol

130 ThierryBaedet    
5 maanden geleden door ThierryBaedet
3
Meld

@130 Precies, een transvrouw, geen, geen vrouw maar een transvrouw.

Een transvrouw kan een piemel hebben, een vrouw kan geen piemel hebben.

131 Bluth    
5 maanden geleden door Bluth
2
Meld

* Verwijderd door de redactie *

132 De nieuwe tieten van de keizer    
5 maanden geleden door De nieuwe tieten van de keizer

@132 HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA questionquestionquestion

133 RubberDuck    
5 maanden geleden door RubberDuck
2
Meld

@131 Ja dus je vind een transvrouw geen vrouw en een transman geen man. Dat punt maakte ik al in een eerdere post

134 ThierryBaedet    
5 maanden geleden door ThierryBaedet
2
Meld

@132 Lol wel leuk dat je alleen hiervoor een (nieuw) account aanmaakt

135 ThierryBaedet    
5 maanden geleden door ThierryBaedet
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

136 Jona G.    
5 maanden geleden door Jona G.

@134 Ja, omdat ze dat feitelijk (biologisch) ook niet zijn. Je noemt het zelf ook al "transvrouw" en "transman" en geen "vrouw" en "man". Waarom doe je dit? Omdat ze niet hetzelfde zijn, omdat een transvrouw geen vrouw is, en een transman geen man.

137 Bluth    
5 maanden geleden door Bluth
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

138 grv    
5 maanden geleden door grv

* Verwijderd door de redactie *

139 Jona G.    
5 maanden geleden door Jona G.

* Verwijderd door de redactie *

140 Jona G.    
5 maanden geleden door Jona G.

@137 Trans- is gewoon om aan te geven dat hun geslacht bij de geboorte afwijkt van hun huidige geslacht. Je moet het iets noemen. Net als dat er ook een woord is voor wanneer het geslacht bij de geboorte overeen komt met je huidige geslacht (nml. cis-). Buiten een discussie die gaat over transgenders noem ik een transvrouw ook gewoon 'vrouw' ipv 'transvrouw'.

141 ThierryBaedet    
5 maanden geleden door ThierryBaedet
2
Meld

@140 Niet. Daarom is er voor veel transgenders wel altijd een gevoel dat ze alsnog niet perfect in het lichaam passen, omdat ze geen kinderen kunnen krijgen als vrouw of verwekken als man zijnde.

142 ThierryBaedet    
5 maanden geleden door ThierryBaedet
0
Meld

@141 Precies, je moet het iets ANDERS noemen dan vrouw/man, omdat ze geen vrouw/man zijn. Je zegt het zelf al...

Ja, cisgender, en transgender. Zo noem je het een cis-man, en een trans-man als je in exacte termen gaat spreken. En aangezien "cis" de norm is, en trans de uitzondering...

143 Bluth    
5 maanden geleden door Bluth
2
Meld

* Verwijderd door de redactie *

144 grv    
5 maanden geleden door grv

* Verwijderd door de redactie *

145 Jona G.    
5 maanden geleden door Jona G.

@143 Nee ik noem ze anders binnen een transgenderdiscussie omdat het anders super verwarrend is wanneer je het over cis- en trans- hebt, niet omdat ik ze geen man/vrouw vind. Wat is dit nu voor zwakke gotcha?

146 ThierryBaedet    
5 maanden geleden door ThierryBaedet
3
Meld

* Verwijderd door de redactie *

147 Jona G.    
5 maanden geleden door Jona G.

* Verwijderd door de redactie *

148 Jona G.    
5 maanden geleden door Jona G.

@146 En de reden dat je ze geen man/vrouw noemt, is omdat ze anders zijn dan mannen en vrouwen. Anders had je ze gewoon man/vrouw genoemd natuurlijk. Maar, om verwarring te voorkomen (om te duiden dat ze niet hetzelfde zijn) noem je de één anders dan de ander.

149 Bluth    
5 maanden geleden door Bluth
2
Meld

@120
Wat is tegenwoordig een normaal gezin?

150 NLsandman    
5 maanden geleden door NLsandman
1
Meld

@149 Ze zijn niet hetzelfde als CIS-mannen/vrouwen, omdat hun geslacht op hun geboorteakte anders is, maar een cis-man en een trans-man vallen beide in de bredere categorie: man.

151 ThierryBaedet    
5 maanden geleden door ThierryBaedet
3
Meld

Fact don’t care about feelings.

Fact biologisch : mannen hebben geen baarmoeder, kunnen niet ongesteld worden en geen kinderen krijgen.
Feelings: men mag zich alles voelen man/vrouw/éénhoorn maar een man heeft geen baarmoeder en wordt ook niet ongesteld ondanks een vrouw wel een snor/baard kan hebben is het nog geen man.

152 Lias    
5 maanden geleden door Lias
4
Meld

* Verwijderd door de redactie *

153 De nieuwe tieten van de keizer    
5 maanden geleden door De nieuwe tieten van de keizer

@151 Ik ga uit van de biologische definitie, niet van de persoonlijke voorkeur. Dus, een transman is voor mij geen man, maar een transman. "Man" is ook geen categorie, maar heeft een eenduidige definitie, een transman valt niet onder die definitie.

https://www.dictionary.com/browse/male

154 Bluth    
5 maanden geleden door Bluth
2
Meld

* Verwijderd door de redactie *

155 Jona G.    
5 maanden geleden door Jona G.

* Verwijderd door de redactie *

156 Jona G.    
5 maanden geleden door Jona G.

Als een man zijn piemel eraf knipt, is tie een man zonder piemel, NIET een vrouw.
Dat snapt een kind nog wel.

157 janpietersn    
5 maanden geleden door janpietersn
2
Meld

Hoe je het ook bekijkt, het blijven in mijn ogen, trieste mensen.
Ze kunnen niet gelukkig zijn, hoe ze qua sekse geboren zijn en later kunnen ze in "een ander lichaam", óók niet zijn, die ze willen zijn.
Non-acceptatie van de omgeving, maakt het er allemaal ook niet makkelijker op.
Óók gaan de vele operaties en behandelingen, ten koste van je karakter en je persoonlijkheid..
Niet voor niets zijn zoveel transgenders in therapie omdat hun sociale levens, constant onder druk staat..
Nogmaals, trieste figuren.

158 Dieke    
5 maanden geleden door Dieke
2
Meld

Als die transdinges nu eens excuus maakt aan alles wat NL burger is lijkt me meer op zijn plaats i.p.v. al dat zinloze geneuzel.

159 Doordenker    
5 maanden geleden door Doordenker
2
Meld

@122 Hoeveel therapie hebben deze mensen gehad? Dat is noodzaak om die koppen in orde te krijgen.
Hoeveel % heeft ook al weer spijt van de operaties na 10 jaar????

Niet meteen opereren, eerst behandelen...

@158 En hoeveel ellende hadden ze zichzelf misschien kunnen besparen door eerst therapie te krijgen?????

160 Logic    
5 maanden geleden door Logic
1
Meld

@160 Het is geen geestesziekte he, dus waarom je met therapie aan komt zetten is me onduidelijk. Een behandeling voor de operatie gebeurt altijd, niemand identificeert zich als vrouw en laat dezelfde week zichzelf nog ombouwen. Het is een proces dat een aantal jaar duurt.
In het geval van kinderen betekent dat proces dat ze puberteitsblokkers krijgen. Als ze dan toch geen trans blijken te zijn (de meeste gevallen) is dat proces voor 100% omkeerbaar. In feite wordt alleen de puberteit met een aantal maanden/jaren uitgesteld. In het geval van volwassenen betekent dat ze eerst hormoonvervangingstherapie ondergaan, ook grotendeels omkeerbaar.
Hoeveel procent spijt heeft? 80% zegt dat ze mentaal, lichamelijk en seksueel erop vooruit gegaan zijn door de operatie. En dat wil nog niet eens per se zeggen dat die overige 20% allemaal spijt heeft, want daar zit ook een grote groep bij die weinig signicante veranderingen heeft ervaren maar het verder wel prima vindt.

161 ThierryBaedet    
5 maanden geleden door ThierryBaedet
2
Meld

tranny's zijn dom - dat mag

162 Lambaster    
5 maanden geleden door Lambaster
0
Meld

@161
Nee???? Weet u dat heel zeker??

Zoekt u even het verhaal op van Walt Heyer. Om maar eens een voorbeeld te noemen....

163 Logic    
5 maanden geleden door Logic
0
Meld

@163 Wat? Één iemand die spijt heeft van de operatie? Ik heb ook nergens beweerd dat 100% van de mensen er uiteindelijk dolgelukkig van wordt. Ik kan je wel onderzoeken linken waaruit die 80% blijkt. Jij komt alleen maar met een anekdote aan

164 ThierryBaedet    
5 maanden geleden door ThierryBaedet
2
Meld

@164

https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2018/transgenders-nederland-slaan-alarm/
https://www.transgenderinfo.nl/jgz/

Het zelfmoordcijfer onder transgenders ligt al jaren een stuk hoger dan de rest van de Nederlanders. zo’n 21 % procent van de transgenders heeft al een keer een zelfmoordpoging ondernomen. 69% heeft het wel eens overwogen.

Uw hoofd in het zand steken werk niet...
En blijkbaar is die 80% weer erg rooskleurig weergegeven...

165 Logic    
5 maanden geleden door Logic
1
Meld

@165 Laat je het punt van die 80% verder gewoon hangen? Dat is gewoon iets wat uitgebreid onderzocht is, bv.
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/j.1365-2265.2009.03625.x (80% claim)
https://whatweknow.inequality.cornell.edu/topics/lgbt-equality/what-does-the-scholarly-research-say-about-the-well-being-of-transgender-people/ (51 vd. 55 onderzoeken zien positieve resultaten voor transitioneren bij genderdysforie)

En over je zelfmoordclaim, ook dat is uitgebreid onderzocht en daaruit is gebleken dat discriminatie, geweld, afwijzingen door familieleden (niet geaccepteerd worden door je ouders is de belangrijkste factor voor hogere zelfmoordcijfers) en verdere institutionele factoren de redenen zijn dat het zelfmoordcijfer zo hoog ligt, niet omdat ze mentaal niet helemaal 100 zijn. Je bazelt maar wat over anekdotes of over cijfers waar je de context niet van kent
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5178031/
https://williamsinstitute.law.ucla.edu/wp-content/uploads/AFSP-Williams-Suicide-Report-Final.pdf
https://assets2.hrc.org/files/assets/resources/2018-YouthReport-NoVid.pdf?_ga=2.134619825.1102244158.1526302453-846000759.1523970534

166 ThierryBaedet    
5 maanden geleden door ThierryBaedet
3
Meld

@166
Jij kwam met die 80%. Niet ik...

Wat ik graag zou zien, is zoals eerder gemeld, meer en betere therapie van te voren... Voor velen blijken er andere problemen achter te zitten, en zijn die operaties niet de juiste oplossing....
Maar dat mocht ik van jouw niet zeggen, toch??
Zie oa @161 ....

167 Logic    
5 maanden geleden door Logic
1
Meld

@167 "Jij kwam met die 80%."
Ja en jij reageerde daarop met een anekdote die niets boeit

"Wat ik graag zou zien, is zoals eerder gemeld, meer en betere therapie van te voren"
Het proces om over te gaan tot operatie is al langdurig (en zoals een van jouw links aangaf, eigenlijk té langdurig) waarbij al uitgebreid gepraat wordt met medische experts e.d. En als het toch allemaal door andere problemen blijken te komen (zie nergens data dat dit bij volwassenen het geval zou zijn...)? Puberteitsblokkers en hormoonvervanging zijn processen die omkeerbaar zijn.

"zijn die operaties niet de juiste oplossing...."
Waarom is het overgrote deel van de mensen dan tevreden na hun geslachtsoperatie? Waarom is er een vrij duidelijke wetenschappelijke consensus dat transitie werkt? Het is niet voor niets dat ik die twee onderzoeken post

168 ThierryBaedet    
5 maanden geleden door ThierryBaedet
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

169 Stampertje    
5 maanden geleden door Stampertje

''Haar zaad''.

I'm out.
Hier ben ik niet geschikt voor.

170 Arthur2000    
5 maanden geleden door Arthur2000
2
Meld

Ik zit ook in het verkeerde lichaam, ik voel me een bok en val op de geit van de buren.
Ik wil me ook laten verbouwen en vind dat heel normaal.

171 WHuls    
5 maanden geleden door WHuls
2
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
President Trump verwijt 'linkse meute&#0...
"Op de verjaardag van de oprichting van Ameri...

5 uur geleden door Schildpad

Recordstijging van meer dan 53.000 nieuwe cor...
Daarnaast overleden bijna 130.000 mensen in h...

21 uur geleden door Lidpver

Ook Dordrecht verbiedt protest tegen coronare...
Een protest dat voor zondag is aangekondigd d...

16 uur geleden door Telegraaf

Als bijbelse onheilsprofeten verkondigen talk...
Ze doen het meest denken aan bijbelse onheils...

10 uur geleden door Gremdaat

Black Lives Matter gesponsord door George Sor...
Terwijl de radicale groep Black Lives Matter...

8 uur geleden door welofniet


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Sjaak Trekhaak
Trump belt vader dode tiener...
Of alleen maar de simkaarten fabrikant zit te...

10 minuten geleden door Sjaak Trekhaak

Tatersalad
MH17-proces gaat in augustus verder, extra on...
@2 Verwijderd? Serieus? Hahahahahahaha. Tries...

17 minuten geleden door Tatersalad

Sjaak Trekhaak
Trump belt vader dode tiener...
@29Dat ben ik wel met je eens..., laat die ...

24 minuten geleden door Sjaak Trekhaak

Sjaak Trekhaak
Trump belt vader dode tiener...
@16:-)Is de wereld toch bij gebaat?Lang...

34 minuten geleden door Sjaak Trekhaak

sparta
Trump belt vader dode tiener...
@28En als een kleine kleuter een opmerking ...

39 minuten geleden door sparta

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig