We worden door onze eigen overheid bedonderd (bd.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Belazerd in Economie  ·  38 Reacties

  • 40
  • 985x gelezen
Reageer met een Emoji
1
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dat weet ik al vele jaren.

1
1 DNEUS14

Kan wel zo zijn dat de fondsen financiele producten van derden hebben binnen gelaten dat toch niet helemaal goed ging binnen de toko's.

8
2 caso

Stem dan ook wijs, stem FVD!

10
3 xtremy

De motieven kunnen tweeledig zijn:
1. Een overheid die zelf op het geld aast naast andere partijen als de EU.
2. Het verschil tussen netto en bruto loon is voor Nederland veel te groot. Duitse werknemers kosten de werkgever 20-30% minder bij gelijkblijvend nettoloon. Nederlandse werkgevers willen daarom van de AOW en aanvullend pensioen (en dus ook hun eigen bijdrage) af. Niet voor niks is Koolmees begonnen met plannen die af te bouwen zonder verdere tekst en uitleg richting de burger.

En dan is er misschien nog een derde punt: de pensioenfondsen zijn niet commerciële organisaties. Commerciële partijen als verzekeraars en banken azen op dat geld en neoliberale partijen als de VVD en D66 zijn graag bereid daaraan mee te helpen.
En het smerige is dat de burger nul informatievoorziening krijgt over wat er gaat gebeuren en waarom.

3
4 Conradijntje

@4 , correct mbt informatievoorziening. In de participatie maatschappij heeft het plebs een "haalplicht".

1
5 caso

@4 Dat er nu een flinke buffer bestaat, is geen reden die buffer dan ook maar uit te gaan geven.

Over 10 jaar moet er ook nog geld zijn om pensioenen te kunnen betalen.


Verder: Mensen die nu moeite hebben rond te komen van hun pensioen, daar wil ik eerst eens zien wat de exacte situatie is.

Is er sprake van een pensioengat?
Had men dit 20 jaar geleden al kunnen weten?


Want dat speelt namelijk heel vaak in de praktijk. Dat mensen 40 jaar lang nergens naar omkijken. Een keer een baan kwijt raken, tijdje geen werk hebben. Dan weer aan de slag gaan.

Dan ontstaat er dus een pensioengat.

En dat gat kun je dichten hoor? Je moet het alleen wel doen en niet gaan wachten tot je met pensioen gaat.

30
6 Weet geen naam

Aanvulling op @6

Maar ja, roepen dat je bestolen wordt door de overheid, dat bekt lekkerder en valt beter bij klapvee dat niet verder kijkt en denkt dan vandaag.

30
7 Weet geen naam

@1 We mogen straks betalen om de belastingen digitaal te kunnen invullen. De ultieme vernedering voor de burger om het zweepje te moeten betalen waarmee je geslagen en geknecht wordt. De overheid doet niet echt haar best meer om de illusie te geven dat ze het beste voor hebben met de burger.

2
8 Conradijntje

@6 Uw reactie heeft niks met mijn @4 te maken.
Iedereen focust op de hoeveelheid geld in de buffers en daar hebt u het ook over.
Echter ik laat in @4 zien dat er ook nog een andere reden is waarom de pensioenen worden gekort: de werkgevers willen van de AOW en aanvullende pensioenen af. Het maakt de Nederlandse werknemer simpelweg te duur in vergelijking met werknemers in naburige landen. Kwalijk is echter het gebrek aan transparantie vanuit overheid en media.

3
9 Conradijntje

d'66 wil EU lidmaatschap in de grondwet - absurd!
Ik wil een plafond in de overheidsuitgaven in de grondwet

1
10 Lambaster

@10 Nogal dubbel van D66. De grondwet is verbonden met Nederland als staat. D66 wil die juist opheffen. Waarom het EU lidmaatschap vast willen leggen op een Nederlands papiertje als je Nederland wilt opheffen? Overigens: wat heeft dit met pensioenen te maken?

2
11 Conradijntje

@10 "Ik wil een plafond in de overheidsuitgaven in de grondwet"

Dat is er in principe al. Maximaal 3% begrotingstekort. geregeld via de EU. Waar Nederland zich al jarenlang sterk voor maakt dat alle landen zich daaraan houden. (Hetgeen het financieel risico voor andere EU landen kleiner maakt.)

Gek genoeg, in al die jaren dat Nederland zich netjes aan die 3% hield, waren het mensen als jij die daarover juist liepen te klagen.

Dat Nederland altijd het braafste jongetje van de klas moet zijn en dat soort gezever, omdat het weer geinterpreteerd werd als "Brussel maakt hier de dienst uit".

Dus als je een plafond wenst voor overheiduitgaven, ga dan achter het EU beleid staan. daar is dat namelijk in geregeld. question

16
12 Weet geen naam

@11 Het heeft met d'66 te maken - De anti-democratische partij.

2
13 Lambaster

@7 Die pessimistische lage rekenrente destijds ingesteld door Klijnsma wordt door geen enkel ander land gehanteerd en is niet volgens de Europese regels op het gebied van pensioenen. Er wordt 500 miljard uit de boeken gehouden - niet geheel volgens de regels van accountants lijkt me.
Dus is er nog iets anders aan de hand. Aangezien de overheid de burger niet informeert krijg je complot theorieën. En aangezien ze eerder een greep in het ABP pensioenfonds hebben gedaan maakt dat ze wel hoofdverdachte numero uno.

2
14 Conradijntje

@13 Het BBP is ca. 775mld per jaar. Zo'n 43,5% daarvan geeft de overheid uit. Dat percentage zou verplicht in de groendwet moeten worden gemaximaliseerd op bv. 20%

0
15 Lambaster

@15 voor @12

1
16 Lambaster

@14 "en is niet volgens de Europese regels op het gebied van pensioenen. "

Volgen we een keer niet de norm uit Brussel, is het weer niet goed......... question question

12
17 Weet geen naam

@15 Interessante cijfers. Het BNP bestaat uit een werknemer deel (lonen), een werkgever deel en een overheidsdeel. Die 43.5% is helaas niet om te zetten naar een gemiddeld belastingpercentage voor de burger. Bij andere draadjes ben ik percentages van 75-85% tegengekomen (en jaarlijks stijgende). Indien deze trend doorzet wordt je over 20-30 jaar geboren met een schuld aan de staat en hoe meer je werkt des te groter die schuld wordt.

2
18 Conradijntje

@14 @15

Veel problemen van "vandaag" zijn feitelijk problemen van vroeger die destijds naar "morgen" werden doorgeschoven.

Wanneer men dan een pot groot genoeg houdt om voor "morgen" te garanderen dat er dan ook nog voldoende in zit, vind ik persoonlijk niets mis mee.

En nogmaals: Van al die ouderen die klagen dat hun pensioen te laag is.

Daarvan wil ik eerst eens weten in hoeveel gevallen dat een gevolg is van een gat dat ze 20 jaar geleden al zelf hadden kunnen dichten maar zich er zelf nooit druk om gemaakt hebben.

17
19 Weet geen naam

@17 Als je in 2008 besluit om de aanvullende pensioenen nooit meer te gaan indexeren en zelfs te korten dan moet je een verdomd goede en onderbouwde reden hebben - die informatie heeft de burger nog niet gekregen van de overheid (en zal ze waarschijnlijk ook nooit krijgen) - iets met dictatuur - het is per slot van rekening ook nog es privaat geld.

2
20 Conradijntje

Als de overheid eens beter nadenkt waar ze geld aan besteden, in plaats van ICT faalprojecten en bijvoorbeeld, biomassacentrales etc. etc.

Dan kunnen we makkelijk met 55 met pensioen.

1
21 Doomsdayshaman

@6 Er wordt helemaal geen buffer uitgegeven. De buffer zal ook de komende decennia verder groeien. Hier wat cijfers:

In 1990 zat er 189 miljard euro in onze pensioenpot en werd er voor 9 miljard euro aan pensioenen uitbetaald, ( zo’n 4,5 % van het vermogen).

Vlak voor de crisis in 2008 zat er inmiddels 800 miljard in onze pensioenpot en werd er voor 20 miljard aan pensioenen uitbetaald (ongeveer 2,5 % van het vermogen). Direct na de crisis in 2009 zakte het pensioenvermogen even naar 650 miljard, maar dat was een jaar later alweer bijna helemaal helemaal goedgemaakt door uitstekende rendementen (meer dan 20%).

Sinds 2010 is het pensioenvermogen met zo’n 250% geëxplodeerd naar 1,5 BILJOEN euro in 2018 en in 2019 kwam daar nog eens 270 miljard bij.

Ondertussen werd er ongeveer een derde meer pensioen uitbetaald omdat inmiddels de geboortegolf van na de tweede wereldoorlog met pensioen begint te gaan. De uitbetaling was in 2019 ongeveer 32 miljard (nog geen 2% van het vermogen) en er kwam nog steeds flink wat premie binnen (ongeveer 35 miljard). Sinds 2007 is er 50 miljard meer premie binnengekomen dan er pensioen is uitbetaald. Niemand is in deze periode ook maar met een cent geïndexeerd. Indexatie met 2% had in 2007 370 miljoen gekost en vorig jaar 588 miljoen. We zien dus dat het percentage van de pensioenuitbetalingen als onderdeel van het vermogen een gestage daling vertoont die gewoon blijft doorzetten ondanks dat er steeds meer gepensioneerden bijkomen, dat zegt alles over de indexatie.

Wat de cijfers ook zeggen is dat er al die tijd flink meer premie is binnengekomen dan er pensioenen zijn uitbetaald en dit is tot op de dag van vandaag nog steeds zo. De premie-inkomsten dekken dus met een forse winst, tenminste 50 miljard over de laatste 10 jaar, de uitbetalingen af, daar is dus geen cent van het immense vermogen voor gebruikt.

We krijgen natuurlijk in de toekomst een periode waarin er minder premie binnenkomt dan er pensioenen worden uitbetaald vanwege de pensioengolf die overigens al begonnen is, dan zal er dus een uiterst klein gedeelte van dat immense vermogen moeten worden gebruikt om de pensioenen te betalen. Laten we zeggen dat het de komende 30 jaar gaat om per jaar 2 miljard minder premie dan uitbetalingen, dan praat je over zo’n 60 miljard wat uit die pot moet worden aangesproken, dat is ongeveer 4% van het huidige vermogen. En dat vermogen explodeert rustig verder volgens sommige economen naar zo’n 3 BILJOEN in 2040. Als we het erg negatief stellen dan gaat het om zo’n 3 miljard per jaar aan minder premie-inkomsten dan uitbetalingen, dan praat je over 90 miljard uit de pot over de komende 30 jaar, de rest word afgedekt door de binnenkomde premie, dat is dan nog steeds maar 6% van het HUIDIGE vermogen wat we nodig hebben om de pensioenen te betalen.

Zijn de resultaten uit het verleden een garantie voor de toekomst?
Nee. Maar er nu vanuit gaan dat de rendementen de komende 30 jaar slecht nul procent is, is nergens op gebaseerd en zo speculatief.

1
22 Belazerd

@22 "Er wordt helemaal geen buffer uitgegeven."

Precies. De buffer wordt niet uitgegeven.

En dat is volgens mij juist het probleem voor mensen die klagen over een te laag pensioen. Dat er zoveel in de buffer zit en zij daar niets extra van krijgen.

17
23 Weet geen naam

* Verwijderd door de redactie *

24 Nederlander

Een stem op FVD of PVV is een stem die de zwakste schakel bloot gaat leggen. Namelijk D66/ Groen Links. Laat je niet verleiden door loze beloftes. Om 20.00 uur op de verkiezingsdag zullen alle beloftes vernietigt worden/zijn.

2
25 Verwonderd

* Verwijderd door de redactie *

26 moorkop

Overheid gaat tegenwoordig alleen nog maar over crowdcontrol en een simulakrum in stand houden van zogenaamde democratie, politieke representatie en kunstmatige schaarste die bezuinigingen en hoge belastingen voor de burgers moeten justificeren.

1
27 CoolMemories

@27 Na ondertekening van TIPP en CETA verdragen, die laatste momenteel actueel, hebben de multinationals die 30.000 lobbyisten in Brussel niet meer nodig om politici om te kopen en dan wordt het gewoon officieel dat overheden voor de multinationals werken - en waar dan ook de wetgeving vandaan komt. Op de politiebureaus, ziekenhuizen, waterleidingbedrijven, scholen, rechtbanken e.d. komt dan te staan: "sponsored by ...."

3
28 Conradijntje

* Verwijderd door de redactie *

29 led verlichting

@6 : Het pensioen dat er nu in zit, is eigendom van de inleggers naar rato. Dat is hoe het altijd is voorgespiegeld en dat is dus hoe het hoort te gaan. Anders hadden de mensen gestaakt tot ze geen verplichte werkgevers-pensioenen hadden en hadden ze zelf clubs opgericht om pensioenen te regelen.

2
30 Wendel

De komende tien jaar wordt er ook weer ingelegd en rendement behaald, los van de rekenrente. Diegenen die later pensioen willen, moeten nu inleggen. Zo ging dat en zo gaat dat. Het is niet zo dat alle pensioenen die over tien jaar moeten worden uitbetaald, moeten komen van het geld dat er nu is, zonder dat daar ook weer bijkomt. Namelijk rendement over het huidige bedrag en nieuwe inleggen.

1
31 Wendel

Dat is dagelijks werk voor Rutte en zijn medeplichtigen. Daar draaien ze hun hand niet voor om. Het is het wezen van hun bestaan.

1
32 samcash

Ik heb het vertrouwen in deze overheid met de kabinetten Rutte al lang verloren. Sterker nog; ik beschouw ze meer als vijand van het eigen volk, vooral van de zwakkeren in de samenleving.
Onbegrijpelijk dat er nog mensen zijn die stemmen op partijen als D66 en Groen Links. Die verkopen en verraden ons zonder blikken of blozen.
Door het wanbeleid van de D66 minister Koolmees. onder regie van de keiharde Klaas Knot worden gepensioneerden al ruim 10 jaar lang bestolen. Volgens deskundigen is er voldoende geld in kas om de pensioenen gedurende 100 jaar uit te betalen inclusief indexeringen. Volgens mij gaat het om particulier spaargeld dat door gepensioneerden gedurende gemiddeld 40 jaar is afgedragen als uitgesteld loon. Waar bemoeit De Nederl Bank zich mee?
Het zou normaal zijn dat de pensioenen met terugwerkende kracht alsnog geïndexeerd moeten worden in plaats van gekort. Hoe verzinnen ze het om de pensioenen te korten?

0
33 bozeman

We worden al jaren belazerd door die regering .
En ergste is dat we er geen pest aan kunnen doen en dat zei alles bepalen.
Die Rutte is grote leugenaar die Kaag is een drammer die niet te vertrouwen is.
Die Grapperhaus is een watje die niets uitvoerd..die oma Knol is hopeloos klaver en Jetten zijn twee gasten die je rotschop zou geven.
Nou zo kan nog wel even doorgaan.
Een grote beesten bende is die regering.

0
34 annie

Dat is al sinds Rutte I en alsjeblieft geen Rutte IV.

0
35 Interessant

@34
+++++++++++++++
Daarom in maart 2021 deze hap weg stemmen maar het liefst nog dit jaar.

0
36 Interessant

* Verwijderd door de redactie *

37 Dirk2137

@36 Nou reken maar dat ik op geen van die gasten gaat stemmen.
Hoop dat er hoop geen stem krijgen van dit soort leugenaars.

0
38 annie

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Schildpad
Activist Van der Linde mag op 4 mei alleen op afstand actievoeren

@6Het is een heel lang verhaal en ik heb er een beetje overheen gekeken. Kan het zo zijn dat Bosma iets tegen die man heeft, en omdat die ma...

2 minuten geleden geplaatst door Schildpad

maarten1234
Op vrijmarkt met een tikkie betalen wordt steeds populairder

straks de fiscus die even verhaal komt halen bij je...

3 minuten geleden geplaatst door maarten1234

maarten1234
Evenementenlocatie Rijswijk op ramkoers met gemeente over Eritrees feest

allemaal bij aankomst registrereren; wie een scheve schaats rijdt, gaat op het vliegtuig naar eritrea...

5 minuten geleden geplaatst door maarten1234

eh
Algeria signs $3.5B deal with Qatari firm to develop world's largest dairy farm

Men wil vast water uit de ondergrondse waterbron gebruiken, doch dat is water van 5000 jaar geleden en die bron wordt niet aangevuld..............

5 minuten geleden geplaatst door eh

maarten1234
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

ik heb medelijden met de natuur; in corona werd dat al platgelopen maar met nog meer mensen nog erger....

6 minuten geleden geplaatst door maarten1234

spookrijder
Politie weegt uiterlijk en afkomst niet langer mee bij controles op straat

@4 Ben jij wel eens een neger met een paarse neus tegengekomen? 😉...

9 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Bleke Betty
Politie weegt uiterlijk en afkomst niet langer mee bij controles op straat

Natuurlijk. Als 80% van de mensen met een paarse neus verantwoordelijk is voor de meeste ellende, dan pak je, en controleer je uiteraard alleen ...

13 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Wedergeboren
Video | Rutte lacht breeduit tijdens ontmoeting met Erdogan

   Pascha/kalief Erdogan noemde ons NL'ers toch nazi-overblijfselen of zoiets? Wat zal Markje allemaal wel niet hebben gedaan om weer ...

17 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

veld1866
Soumaya Sahla is uit de VVD gezet: ‘Meneer Wilders hoort niet over ons ledenbestand te gaan’

@5 Een pakketje schroot, met een dun laagje chroom....

19 minuten geleden geplaatst door veld1866

NK. App
Xxx Indian Nude VideoHotnudegirlsStudentfuckingteacherDeniz Saypinar NudeHentai Ugly BastardJennifer Lawrence Nude MovieValerrie KaySexfight StoriesAlex Mucci NudesMost Beautiful Girl NudeArmpit Licking SexWyuldeBig Booty Gay PornRashida Jones NakedMassage With Happy Endings Near MeHomemade BlowjonFliz Hot MoviesDesi Aunty HardcoreVideos Pornos IncestuososLes Porn AsianGaymaletub3Sex Video ListSummertime Saga New UpdateIncest Porn TubePlayboy Videos For FreeSg PornJenny TambordaCheating Sex TubeShinobu R34Public Groping PornKannada New Sex ComPankhuri PornBlack HdpornPorn ForeplaySwirting PornHarru Potter PornGaon Mein SexXxcdfCartoon AnimepornBig Boob TeacherR EroticaGinebra GelluciMorial MillsRaven NudesGwen Tennyson Rule34Telugu Sex Videos Hd DownloadRedneck PornTomboys PornSleepinganalHentaidoxBd Porno GratuitDaalischusXnxx TamliAss TafficAskkaash PornTeacher Sexy PornGranny FootjobFilm Pournou ArabeIndan New Sex VideoSarah Banks NakedFilipino AnalXxxhd ComMarin Kitagawa CosplayIrish Gay PornTamil Desi Aunty SexBig Lady XxxRoja Sex PictureNetflix And Chill PornDads Friend PornInterracialblowbangXnxs DownloadسكسموقعPornstars With BigtitsKinky MistressRedwap Com HdPonoxxBittu PadamGujarati School Sex VideoPorn CreampieJav PregnantOnline Sex Video DownloadNuru Massage XxxAmateur Ebony AnalForced Gangbang VideosXx X CartoonBokep Indo Terbaru 2023AsssniffingBangla Chodar GolpoSleep SexxxTarzan Xxx VideoNaughty America Full VideosHindi Viral PornNba PornFlme PornorJapanese Women SexKajal Ka Sexy VideoKuwait Sex MoviePhotos Sexe AmateurFilmes Pornor AmadorPornos ExclusivosSex Ki BateKiss AssianFree Hd Porn SitesSunny Leon Xxx Com3d Porn CideosCelebritry PornPornovorShower HandjobHd X MasterSara J HdSadhu Baba XxxHindi PrnJav Family PornFoot Tease PornNude Celebrities LeakedEscort Girl AnnonceDatbitchbarbieLucy Lawless NudePorn SoundingFilmbokep JepangIndia Xxx NewHorny Women SexJogo HentayElizabeth Anne Pelayoسکس التااوشنHelluva PornIndian Hd Porn ImagesBabilona HotAnalmexicanAudio ChudaiBangladesi PronPlaboy FoursomeWife Swab PornBlog VoussaCharles DeraGotti BlackedHot PoornEbony Lesbians PornhubSxyprn XomDaddy And Stepdaughter PornJenna Fischer BoobsRecord Of Ragnarok HentReyan Corner XxxSausage Party EndingUllu Web Series Watch OnlineBangladeshi Porn ComSunny Sex XxxxKorean DildoOnline Stripping GamesLeak Onlyfans Pics