FactCheck: "Asielzoekers krijgen alles gratis" (geenstijl.nl)


Op GeenStijl wisselen nieuwsfeiten, schandelijke onthullingen en journalistiek onderzoek elkaar af met luchtige onderwerpen en prettig gestoorde onzin. ...

door TunyNL in Politiek  ·  50 Reacties

  • 20
  • 1935x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

en de armen in Nederland betalen zich blauw aan huur, zorgpremie en gas/water/licht

9
1 Roomboterbabbelaar

Wat een discriminerende behandeling voor al die mensen die problemen hebben en krijgen door de dure zorgpremie en eigenrisico. Lekker makkelijk voor al die economische jongens en meiden die zich hier melden. Logisch dat je ze niet meer weg krijgt.

7
2 TC

Ik ben aan het radicaliseren en krijg binnenkort werk, woning en een wijf.

6
3 Voorzittershamer

Waarom hoeven asielzoekers geen eigen bijdragen te betalen ?
En betalen zij dan ook niet de voorlichting en bijsluiter over het juiste gebruik van de medicijnen, die wij wel moeten betalen ?

5
4 Marrie

Toch niet te filmen dit.
Misschien voor iedereen gratis maken op grond van gelijkheid?

5
5 Rattocasi

De beste reactie op deze ongelijke behandeling is op 15 maart PVV te stemmen.

11
6 PFL

Zo zie je maar weer, asielzoekers worden van alle kanten gepamperd en vertroeteld, en wij de broekriem maar aan blijven halen.

5
7 Jill

Als je als asielzoeker in een AZC verblijft en een wekelijkse toelage krijgt van 48 euro wordt het moeilijk om je medicijnen te betalen als je van dit geld ook nog moet eten en drinken.

35
8 jantje van leiden

Tsja.... als mensen geen inkomen hebben om iets uit te betalen, krijgen ze dus alles wat ze hebben gratis..

8
9 TedjeR

@1 De armen betalen zich blauw aan de zorgpremie.Niet overdrijven elke arme krijgt zorgtoeslag wat betekent dat ze zelf 20 euro moeten bijbetalen dat noem ik niet je blauw betalen aan de zorgpremie hetzelfde geldt voor de huur.

22
10 jantje van leiden

** gebruiker verwijderd **

@7
dat is te danken aan de keuze van Nederland, ingezet in 2010 met het gedoogkabinet en nog altijd doorwerkend.

maar ik zou niet willen ruilen, je vergeet de ''bagage'' die ze hebben

11 ---deleteduser---

** gebruiker verwijderd **

@6
Neen, Wilders is mede oorzaak van bezuinigingen en minder koopkracht.
Voert gewoon VVD-beleid.

12 ---deleteduser---

De PVV lijkt zo langzamerhand Haarlemmerolie te worden. Stem op de PVV en alles zal goed komen en veranderen. Begin me nu toch wel af te vragen wanneer de PVV stemmer wakker wordt. Zoals we vandaag kunnen lezen zegt Geert dat er natuurlijk water bij de wijn moet wil hij meeregeren (wat hij overigens niet gaat doen omdat gaan hond (of eigenlijk alleen een oudere hond) met hem wil samen werken. Dus hij gaat niet regeren en als hij gaat regeren moet er zoveel ingeleverd worden dat het onherkenbaar wordt. Kortom: een verloren stem. Stem PVV en je krijgt de VVD.

19
13 Arista

@13 .. wat ben je dom .. PVV gaat niet regeren, .. maar wordt welk de grootste .. en dat betekent dat uiteindelijk bijna alles wat de PVV wil wordt doorgevoerd .. zo niet, dan valt het kabinet nieuwe verkiezingen, PVV groeit door naar bijna de absolute meerderheid .. of er breekt eindelijk een revolutie uit! Het zal verdomme tijd worden!

14
14 Hetvolkspreekt

@8 jantje van leiden
En een bijstandsmoeder met 40-50 euro in de week ?
Die moet een heel huishouden draaiende houden met dat geld .

3
15 Big Tony

Ik vind het niet verkeerd dat echte asielzoekers (en dus niet allemaal nepasielzoekers uit Noord-Afrika) naar de dokter kunnen als dat nodig is, maar ik vind dat dat voor iedereen in Nederland zou moeten gelden en niet alleen voor asielzoekers. Op deze manier krijg je scheve gezichten, ik ben ook tegen het voorrang geven op woningen aan asielzoekers, ik ben voor een eerlijke en gelijke behandeling van iedereen en niet voor voorkeursbehandelingen. Verder vind ik dat alle nepvluchtelingen die geen kans maken op een verblijfsvergunning en asielzoekers die zich misdragen meteen het land uitgezet moeten worden.

0
16 RoosjeB

Ze werken niet dus alles wat ze hebben is gekregen, daar is geen factcheck voor nodig.

1
17 Soare

Gezondheidszorg asielzoeker

Het COA sluit een zorgverzekering af voor de gezondheidszorg voor asielzoekers. Omdat ze meestal weinig geld hebben, hoeven ze geen eigen bijdrage te betalen. Ook geldt voor hen geen eigen risico.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/asielbeleid/vraag-en-antwoord/hoeveel-geld-krijgen-asielzoekers-in-nederland

@17

Werk

Na zes maanden in de asielprocedure, mag een asielzoeker werken. Maximaal 24 weken van 40 uur. Een deel van hun salaris gaat terug naar het azc. Per week mag een asielzoeker maximaal €14 bijverdienen met werkzaamheden en klusjes in de centra.

http://nos.nl/op3/artikel/2071050-wat-krijgt-een-vluchteling-in-nederland-eigenlijk.html

Alleen laat de NOS bedragen weg, als je beide artikelen goed leest.

En hier nog wat meer feitjes: http://www.omroepwest.nl/nieuws/2972483/Ze-proberen-met-een-briefje-van-500-te-betalen-hoeveel-geld-krijgen-asielzoekers-in-onze-regio

1
18 Zwitserlevengevoel

@14 wat gebruik jij?

11
19 TedjeR

@13

En ik vraag mij af hoe het kan dat mensen nog steeds op firma leugens,list en bedrog kunnen stemmen,zo corrupt als de neten...

Bekijk dit gesprek bijvoorbeeld eens:

0
20 Zwitserlevengevoel

@15 een bijstandsmoeder krijgt technisch gezien ook alles gratis, maar in plaats van in natura (zoals die asielzoeker in een AZC) in cash, per maand, en over de besteding daarvan mag ze dan zelf keuzes maken. Neem trouwens aan dat @17 dat ook bedoelt

12
21 bierneus

@11

De PVV is destijds vakkundig en op een hele smerige manier getackled door VVD en CDA.
Dat is ook exact waarom Wilders nu een bloedhekel aan Rutte heeft.

Ik vermoed zomaar dat hij 65 blijft 65 heeft ingeruild voor andere zaken, maar door alles heel snel voortijdig de nek om te draaien (val kabinet) men hem expres besmeurt heeft.
Het zou zomaar kunnen dat het mee stemmen van Wilders op bepaalde onderwerpen in Rutte II een politieke tegenzet is van hetzelfde kaliber.

Hoe dan ook, politiek is een heel smerig spelletje wat zich veelal in achterkamertjes af speelt, daar gebeuren dingen waar wij onze vinger toch niet snel achter zullen krijgen.
Niets is wat het lijkt, ik heb hier al vaker gezegd dat het niet gaat om wat ze ons allemaal vertellen maar juist om wat ze ons NIET vertellen.

Het worden hele spannende verkiezingen, met de introductie van de term "nep nieuws" heeft de reguliere media 1 ding over het hoofd gezien, dat mensen de MSM nu ook steeds minder vaak geloven.

We zullen zien wat er uit gaat komen, 1 ding is wel duidelijk, ze zijn allemaal in paniek.

4
22 Zwitserlevengevoel

@8

Waar het om gaat is dat de zorg voor heel veel mensen idioot duur is geworden.
Dit zorgstelsel is door VVD ingevoerd om de rijken te ontlasten, die lachen zich nu een breuk om de in vergelijking habbekrats die zij nu moeten betalen voor de zorg in vergelijking met het ziekenfonds en particulier destijds.

Dat schijnen veel mensen maar niet in te zien.
De argumenten om het in te voeren destijds waren dat het voor iedereen goedkoper zou worden, inclusief de overheid, er meer concurrentie zou komen waardoor de prijzen zouden dalen en alles daardoor betaalbaar zou blijven.

Dat blijken nu feitelijk allemaal keiharde leugens geweest te zijn, het tegenovergestelde is namelijk waar.

2
23 Zwitserlevengevoel

@21 De bijstandsmoeder, kan ook aanspraak maken op huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderbijslag, ontheffing voor het betalen van gemeentelijke belastingen.

14
24 Roy-050

Je wilt toch niet dat ze het geloof van een hogere macht verliezen? Straks radicaliseren ze nog!

9
25 Boelie

Tja die mensen moeten ook zorg hebben als ze het nodig zijn. Niks mis mee. 17 minnetjes. Boeiend, cordon sanitair.

13
26 Spandalf

@20 +++++++++++

3
27 Bollieboos

Mensen in de gevangenis hebben ook gratis gezondheidszorg! Vind het weer nergens op slaan het is gewoon appels met peren vergelijken. Ze uitkering maar zakgeld en ook geen zorgtoeslag. Zoals gewoonlijk stemmingmakerij van geenstijl endentieus ongefundeerd en nodeloos kwetsend.

9
28 mike45

Asielzoeker krijgen ook hogere huurtoeslag dan mensen-met-een-Nederlandse-afkomst. Voor de laatsten gelden aftoppingsgrenzen waarboven niet of minder wordt vergoed. Voor vluchtelingen geldt dat niet.

Asielzoekers krijgen ook een urgentere urgentie (als een gemeente besluit die te geven, dit HOEFT na 2017-01-01 niet meer, maar de meeste gemeenten blijven dit doen - er zijn immers quota/ vestigingsverplichtingen).

3
29 Zwitserlevengevoel

@23 Nederland heeft met afstand het beste zorgsysteen van Europa http://www.zorgwijzer.nl/zorgverzekering-2017/nederland-opnieuw-beste-zorgstelsel-europa

Top 3 beste zorgstelsels

Maximaal aantal punten is 1000.

Nederland: 916 punten
Zwitserland : 894 punten
Noorwegen: 854 punten
Onze buurlanden, België en Duitsland scoren met respectievelijk 836 punten en 828 punten een stuk minder dan Nederland. Het weliswaar goedkopere stelsel in Engeland scoort slechts 736 punten, ofwel 20 procent minder.

15
30 mike45

@2 Asielzoeker krijgen ook hogere huurtoeslag dan mensen-met-een-Nederlandse-afkomst. Niks daarvan voor de dienst toeslagen is gewoon iedereen gelijk!

15
31 mike45

@30
Leuk hoor die puntjes, dat hele onderzoek zegt niets over de betaalbaarheid.

2
32 Zwitserlevengevoel

95 miljard aan zorg.
We geven jaarlijks 95 miljard uit aan zorg en dat bedrag zal alleen maar verder toenemen. 14 procent van ons Bruto Binnenlands Product (BBP) gaat op aan de zorg. Dat was tien jaar geleden ongeveer 2 procent minder.
Plus 40 tot 50 % van het inkomen aan wonen dus reken maar uit wat we overhouden, een fooi.

2
33 corretje

@6 alleen benoemen, iets van (een begin van) een oplossing wordt zoals gewoonlijk niet geopperd.

@22 in die smerige achterkamertjes neemt Geert W. geld aan. En inderdaad, daar gaat hij niets over vertellen.

7
34 Hoofd bijzaken

Uit het Roze Khmer stukje (Lügenpresse, iemand?): "Asielzoekers betalen geen eigen bijdrage voor medicijnen." En dat wordt vertaald met "Alles gratis". Tja.

6
35 Hoofd bijzaken

@3

En Flirtcursus je vergeet Flirtcursus! De NPO maakt jouw soort al lekker door je in elk spotje serie poster TV-programma te plaatsen naast een blanke vrouw. Subliminaal onderbewuste herprogrammering oftewel NLP (Neuro Lingustisch Programmeren), en desensitisering voor lelijke smoelen, heet dat.

2
36 ObadiahZ

Fuck deze Nederlndsche overheid. En Fuck de farmaceutische industrie. #Bakstenen #Slaghout. Of #Stemmen..

3
37 ObadiahZ

@36 en @37 wow... denk dat de farmaceutische industrie inderdaad voor jou niets meer kan doen..

0
38 bierneus

Ik snap het bericht over die arme bijstand moeders niet, ken der ook vele maar die hebben allemaal de nieuwste iphone en krijgen ondanks ze alleen wonen met een of meerdere kinderen, toch steeds weer een kind bij. Als ze ergens kunnen poetsen , zwart, is dit werk te zwaar.
Raar

5
39 Thei

@14 Op hoeveel zettels zitten ze nu in de peiling ? onder de 38 dus nog steeds op minder dan de helft van de meerderheid! Met welke partij (als er een partij is die met ze wil samenwerken) moeten ze dan een meerderheid te vormen?
En wat heeft de gescheidenis ons geleerd aangaande de peilingen, dat de keuze van de nederlander pas gemaakt wordt in het hokje, Zou me dan ook niet verbazen als het aantal zettels voor de PVV ineens ruim onder de 30 komt! En als hij al op 30 komt hoe gaat hij deze plaatsen vullen met geschikte mensen (heeft hij niet)! Dus een stem op PVV is alleen een stem op Wilders (de partij is Wilders) de andere zijn alleen zijn marionetten. Dit is gedoemd om te mislukken.

3
40 psje

** gebruiker verwijderd **

@40
de universiteit van Tilburg komt niet verder dan dit
http://www.telegraaf.nl/binnenland/27500705/___PVV_lang_niet_op_31_zetels___.html?utm_medium=website&utm_source=nieuwskoerier.nl

23 dus en dat lijkt reeel, is steeds min of meer hetzelfde geweest in 12 jaar tijd. mensen worden niet opeens spontaan extreemrechts

41 ---deleteduser---

** gebruiker verwijderd **

@31
haha, wie verzint dat soort onzin eigenlijk?

42 ---deleteduser---

** gebruiker verwijderd **

@17
asielzoekers mogen niet werken, wettelijk niet.

maar ruil even als je jaloers bent, krijg je hun ''bagage ''er bij, ook gratis

43 ---deleteduser---

@16 Op de voorrang op een woning aan asielzoekers wordt een heel strak regeringsbeleid vanuit Den Haag gevoerd;

1) Door de gemeenten een taakstelling aantal te huisvesten asiezloekers op te leggen vauit het rijk en bij het niet halen van het aantal een stevige boete per niet of te laat gehuisveste asielzoeker te geven.

Bron : http://nos.nl/artikel/2071243-boete-voor-gemeenten-die-geen-asielwoningen-leveren.html


2) Door woning coöperatie of verhuurder die woningen verhuurd aan asiezoekers (statushouders) per statushouder ruim 6,000 euro aan subsidie van het Rijk. Daarnaast krijgt de verhuurder nog 10,000 euro per gehuisveste asielzoeker (statushouder) voor het verbouwen van de woning. (de coöperatie zou wel gek zijn om nog een sociale huurwoning aan een Nederlander te verhuren en deze subsidie mis te lopen)

Bron : http://dirkzwageroverheidenvastgoed.nl/2015/12/01/belangrijke-subsidie-voor-verhuurders-bij-de-huisvesting-van-asielzoekers/

0
44 Ruud100

@42 "iedereen is gelijk, maar sommigen zijn meer gelijk dan anderen".

Bijvoorbeeld; het subsidie-bedrag "budget woninginrichting" van 10,000 euro is alleen voor asielzoekers (met verblijfstatus) die een sociale huurwoning toegewezen krijgen.

Iemand met een Nederlanders paspoort die een sociale huurwoning toegewezen krijgt heeft geen recht op deze subsidie.

Bron : http://www.omroepbrabant.nl/?news/2497571323/Vluchtelingen+krijgen+in+Oisterwijk+10.000+euro+voor+inrichting+huis.aspx

1
45 Ruud100

@14 "PVV groeit door naar bijna de absolute meerderheid .. of er breekt eindelijk een revolutie uit! Het zal verdomme tijd worden!"

Dagdromerij. Geen enkele partij in Nederland haalt en absolute meerderheid. Ook Geert Wilders heeft al eens aangegeven dat daar geen mogelijkheid voor is. Hij wil om die reden graag naar een twee partijenstelsel. Maar ook daar is nauwelijks animo voor. Het land is daarvoor veel te verdeeld.
En een (volks)revolutie...die kan ontstaan als een meerderheid van het volk iets heel graag wil bereiken en bereid is daarvoor de wapens op te pakken. Zo'n meerderheid is er niet in Nederland hoe graag je dat misschien ook wilt denken. Wellicht wel een minderheid. Als die minderheid geweld gaat gebruiken noemen we dat meestal terrorisme.

2
46 Balling

Gebruikelijke geen stijl leugens en klever is het helemaal niet waard om woorden aan te besteden.

1
47 ben22

@45 Die regeling is er niet alleen voor asielzoekers maar voor alle mensen die in Oisterwijk opnieuw moeten beginnen vanuit een bijstandsuitkering en hun woning moeten inrichten.

3
48 mike45

@48 ik geloof u graag op uw blauwe ogen als u zegt dat dat het geval is, al is het alleen maar omdat een eerlijk Nederland de basis is. Bronvermelding graag van dat t zo is.

0
49 Ruud100

@48 Als dan @45 ook voor Nederlanders geldt en uw statement klopt maken we een stapje naar een Nederland waarin de rechten van een inwoner niet afhankelijk is van afkomst. (en kunnen we ook starters of daklozen een woning geven binnen 3 maanden)

0
50 Ruud100

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

"De invoering van een suikertaks is volgens hem nodig omdat veel mensen in Nederland overgewicht hebben."LOLDe invoering van een suike...

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Graaier1000
Muziekdraadje

Chuck Berry - Sweet Little Sixteenhttps://www.youtube.com/watch?v=ZLV4NGpoy_E&t=5s...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Freddie Cannon - Tallahassie Lassiehttps://www.youtube.com/watch?v=_G7TYPEawX0&t=16s...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

The Collins Kids - Shortnin' Bread Rock (1957) https://www.youtube.com/watch?v=cYPlj67Mtlo...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Rudi Carrell - De Hoogste Tijdhttps://www.youtube.com/watch?v=gD3D5xdI_-o...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Willie Nelson - Always On My Mindhttps://www.youtube.com/watch?v=R7f189Z0v0Y...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Peter, Paul & Mary - Blowing In The Windhttps://www.youtube.com/watch?v=2RlnYC7skbI...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Roger Whittaker - The Last Farewellhttps://www.youtube.com/watch?v=sGWs1HK8iDU...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Lee Marvin - I Was Born Under A Wandering Star https://www.youtube.com/watch?v=NTymtAbaG08...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Gene Kelly - Singin' In The Rain ( 1952 )https://www.youtube.com/watch?v=swloMVFALXw...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Cute PussyIndian Sex Video BathroomSexy Aunty Showing BoobsReal Virginity PornWww NaughtyamericaShemal FutanariShiny DixitXnxx BrazilMisslexa OnlyfansMegan Mccarthy SextapeErza PornMom Pov RhondaSpanking Tub EPornosu AmatörAnastasiaxxx89Bollywood Celebrity SexFtvgirMovies Asian PornNaked TerkingAdultgameBoobs Sucking NudeRambha Naked PhotoPawg OnlyfansCartoon Porn GameEbony Cummy FeetReal HomemadexxxMisty LovelaceJapan Sex AuntyChacha BhatijaBokep Indo Prank OjolJogos PornagraficoXxnx Com IndianJulia Ann OrgasmGiantess BootuSonali Kulkarni SexAbella Danger SoloSunnyrayx Porn3 D Lesbian PornChan.sankakucomplexProjecterosFreeporn Hd MoviesViral Xxx VideoKannada Sec StoriesHindi Desi Sexy FilmArab Girl PornBootyliciouspornAdult ComicExtreme Por NPornos MaestrasBangla Sex Chuda ChudiHow To Fuck First TimeCumswallowersJanice GrifithEsposasputasTiktok PornografiaPorn Rape FantasyFem Dom Forced BiGay Porn In Public ShowerBbw EscirtsChaina Xx VideoMuslimsexhdKala XxxNepali Porn StarReallifecam VoyBj PhubOporn HubIzzybunnies OnlyfansCandii Kayn Weight GainXxx Sexy BlackChasma For GirlCollege Girl First Time SexGrace Boor Onlyfans LeakedMelhores Atriz PornosPeachjars NudeCharlotte CarmenLana Rhaodes AnalJoys Porn VideoVoyeurism MasturbatingTannedmilfIndiam Porn StarsGrinding Lap DancePorn Torrents RedditFaruzan HentaiBaap Beti Ki Sexy VideoUnblock Porn VideosPorn Video India NewReal Village PornMassive BlackcocksAnalmommyAshly PornPorn NurdXnxx Hot AmericanSara Jay RedditTarzan X JaneLeabian Porn RealTricked Blow JobPotn StarTeens Luv AnalHarleyxwestRuby Reign BlackedVivian Bianca NudeMrskinEropeofileKannada Local SexKajal Nude PhotoDani Daniels Full MovieKalalehlaniRachel James AnalBrazzers.vomMujeres Asiendo El AmorBeefcake HuntElisa CalviRickey Johnson PornTiffany Coyne NakedPoran MmsDillion Harper CumshotJeny-smith PornCuckhunterXmsterGelboorumXkamsterMmyvidsterRedtub CoomMalik Delgaty BottomedMature Models NudeHebtaisBlazers Porn HdTallyberry NudeFit MilfSasha Grey Hd PornKannada Hot Sex MovieKorean Beauty XxxFreexxxsexH D Porn VideoStars NusFotos EróticosChicas PhornoBoku To MisakiMahabharat XxxXsey VideoRealifecam Com374869 NhentaiBig Black Xxx ComChut M Lund VideoPakistani PornstarNhentai. NetPorno GifsPorn StarsnameJungle PornSexy Telugu Bf