door Jij Wel Dan in Media  ·  23 Reacties

  • 0
  • 330x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ja dat sleep paralysis herken ik wel . Mijn hersenen regisseerden een enge man , maar ik kon me niet bewegen het gevaar te ontwijken . Beetje bij beetje werd ik echt wakker en kwam er achter dat de door mijn hersenen geregisseerde enge man bestond uit het patroon van mijn dekbedovertrek .
Opluchting alom.

0
1 Olivia

@1
Ik heb dat een paar keer gehad, maar er was niets engs .. ik was gewoon wakker maar kon niets bewegen. !e keer was ik echt ff heel bang, tot ik me ging beseffen wat er aan de hand was en viel na een tijdje weer in slaap. De 2e en de 3e keer wist ik wat het was en heb het een beetje "bestudeerd" op mijn gemak en ging rustig weer slapen. Daarna nooit meer gehad.
Is wel heeel raar idd.

0
2 Schildpad

Wat ook zoiets geks is , als je je in slaap voelt vallen en precies voor het moment dat je weg sukkelt je een gevoel krijgt dat je omlaag valt en met een schok door je lichaam wakker schrikt.
Het schijnt dat je op dat moment uit je lichaam treed op een bepaald niveau , als je kan leren om niet te schrikken dan kan je volgens sommigen uit je lichaam treden.
Zelf heb ik het nooit geprobeerd omdat ik elke keer me de pleuris schrik als dat gebeurt, letterlijk een gevoel of je 10 meter omlaag valt ofzo.

0
3 techcenter

@1
Bij mij was heeft zich dat ook maar eenmalig voorgedaan net voor het wakker worden .
Ik denk dat mijn ogen al open gingen terwijl ik nog niet wakker was . Mijn ogen zagen het patroon van het dekbed en de fantasie ging op de loop .
Wel een enkele keer in de slaap eng gedroomd dat iemand achter me aan zat en dat ik weg wilde rennen maar ik kwam geen centimeter vooruit , maar dat is dan gewoon een nachtmerrie zal ik maar zeggen .

0
4 Olivia

@3
Dat ken ik wel dat gevoel ja, en schrik dan ook altijd en heb een soort knak gevoel in mijn hersenschors vlak boven mijn oren .. zo komt het over : D

Ook dat als je bijna helemaal weg bent je ineens je kamer ziet .. net alsof je door je oogleden heen kijkt .. en dan eeneens bedenkt dat je andersom ligt en dat helemaal niet zou kunnen zien. En dan blijken er ook nog dingen anders te zijn dan in het echt.
Als je kan zorgen dat je dan niet wakkerder wordt kan je zelf een beetje dat beeld gaan sturen.
Meestal wordt ik te wakker of val ik gewoon in slaap, maar soms kan ik dat wel een tijdje volhouden ... is echt leuk trippie : P

0
5 Schildpad

@4
Dat je niet kan rennen dat kent iedereen wel denk ik.
En dat je soms wel heel hoog kan springen dat kent ook iedereen wel.
Het vetste is als ik een bmxje heb ofzo in mijn droom, daar kan ik dan echt alles mee door de bijna gewichtloosheid. Vliegen is ook altijd leuk, maar dat heb ik al best lang niet gehad.

0
6 Schildpad

@3
Ja dat herken ik ook dat gevoel je door het bed heen zakt , of op het moment dat ik in slaap valt ik met een zucht weer recht spring , wijd ik dan gespannenheid toe .

0
7 Olivia

@7
Ik denk eerder slaap tekort. Ik ken dat gevoel echt al van kleins af aan iig.

0
8 Schildpad

@6
Ja leuk , gevlogen heb ik ook wel eens in mijn slaap , dan voel je je echt vrij als een vogel .
Wat is een bmxje ?

0
9 Olivia

@9
Zo'n stunt fietsje. Daar fiets ik dan mee door een stad meestal, en kan dan overal truckjes doen, zoals op mijn achterwiel over hekjes fietsen en er met een dikke 360 weer afspringen enzo.
Is net zoiets als dat vliegen eigenlijk.

He vreemde is dat ik altijd weet dat ik slaap als er iets engs gebeurt in mijn slaap, dus ik heb nooit echte nachtmerries of echt vervelende dingen in mijn slaap.
Er komen wel enge dingen voor, maar dan bedenk ik ergens in mijn slaap dat ik slaap, en dan kan ik weer iets anders gaan dromen.
Ook als ik probeer te rennen en dat lukt niet (nooit) dan bedenk ik me dat ik droom en dat ik wel kan springen en vliegen : )

0
10 Schildpad

* Verwijderd door de redactie *

11 Chat Baker

@5 en @7 , dat is een raar en eng gevoel , alsof je 10 meter omlaag valt ineens zo´n gevoel.

@5 bij mij voelt het alsof ik een schok krijg vanuit mn buik tot mn nek , af en toe lijkt het alsof ik iets hoor kraken ook . Zeer apart , ik ben blij dat het altijd goed gaat op de schrik na.
Dat qua richtinggevoel kwijt raken had ik wel eens als ik ontwaakte uit mn slaap om naar de wc te gaan of iets , dat het leek alsof ik andersom lag, dus dan staat alles ook ineens andersom , de deur ineens links ipv rechts , zo ben ik wel eens verdwaald in mn eigen slaapkamer dat ik de deur niet meer kon vinden.
Wat dat was weet ik niet maar dat is gelukkig maar 2 x voorgekomen.

Zelf droom ik ook bijna elke dag Lucide , nooit om gevraagd of proberen op te wekken maar dat gebeurt gewoon. Dan maak ik allerlei dingen mee in een ander soort lijkende wereld die op deze wereld lijkt qua infrastructuur , af en toe wilde dromen zijn dat.

0
12 techcenter

@10
Leuk die stunten met het fietsje. , Je kunt in je droom echt alles dan.

Nee ik wist pas dat ik sliep toen ik wakker werd , ik kan dat niet sturen zodat ik denk dat ik maar aan het dromen ben .
Verder kan ik me niet vaak dromen herinneren , voor mijn gevoel droom ik niet veel .
Alleen als ik laat in de avond nog zou eten of snoepen kan het gebeuren dat ik onrustiger slaap met nachtmerries als resultaat , dat is me vaker opgevallen .

0
13 Olivia

@13
Ik kan me best vaak nog wel iets herinneren, maar vaker weet ik helemaal niet of ik gedroomd heb of niet.

0
14 Schildpad

@13
Normale dromen kunnen veel mensen niet onthouden ,
maar Lucide dromen onthouden mensen wel.
Zo zou ik een boek kunnen schrijven over dromen ,
van jaren geleden nog zelfs.
Alsof ik daar ook leef als in een paralelle wereld waar sommigen wel eens over praten , zoals in Stranger things met die upsidedown wereld maar dan een stuk rustiger qua chaos.
Wat ik zie in die dromen is een wereld die op deze lijkt qua autos, treinen, maar alles is armoedig en derdewereldland achtig, donkere wolken altijd en hoger water , ik kom ook bekenden van me daar tegen en spreek met ze. Een wereld waar de orde niet meer gehandhaaft word en geen wetten of politie meer bestaan, vervallen huizen zonder onderhoud, pure chaos.
Daar overleef ik dan , met bekenden of onbekenden in huizen schuilend voor onderdak, vaak vind ik ergens vuurwapens om bij me te houden enzo.

Iemand die zulke dromen niet gewend zou zijn zou niet weten wat ze zouden mee maken , Lucide dromen zijn een apart soort dromen waar je zelf ook de regie bepaalt en mee maakt.

0
15 techcenter

@15
Die Lucide dromen kunt je die later weer dromen ? ik bedoel kun je het aansturen bijvoorbeeld de nacht erna weer verder te gaan met diezelfde droom of her te beleven ?

ik droom ook wel eens iets leuks waarin ik de regie bepaal en wil ik de nacht erna verder gaan met die droom maar dat lukt dan niet .

0
16 Olivia

@15
Wel een beetje apocalyptisch allemaal : D

0
17 Schildpad

Geluid van een explosie in 't hoofd .
Geluid van de deurbel in 't hoofd .
Geluid van de mobile -riedel in 't hoofd.
Gebeurt met enige regelmaat maar na controle blijkt het ... nada.

Vorige week ontdekte ik dat ik een voorzet zag (voetbal) en met rechts
genadeloos toesloeg . Het beeld was niet meer dan een flits maar het
zenuwstelsel reageerde flitsend en meedogenloos.
Dekens e.d. vlogen opzij. (Ik lag nog maar 10 seconden in bed).
Hersenen (dynamisch geheugen) kunnen vreemde dingen doen met
een ongeconcentreerde geest.

0
18 m+m = Z

@16
Die droom is herhalend , alsof er geen einde aan komt net zoals je in deze wereld elke dag weer wat anders mee maakt .
Als een herhaling, in het begin werd ik er panisch van omdat die droom niet op houd maar na verloop van jaren ben ik het gewend, de mooie dromen daar van zijn als ik eens iets postiefs mee maak in die droom ondanks de ellende in die wereld wat een kopie van deze wereld blijkt zover ik kan zien maar dan in vervallen staat.
Die wereld kan ik niet zelf aanpassen jammer genoeg maar wel mn doen en laten in die dromen.

@17
Ja in die dromen is alles apocalyptisch , de wereld bestaat nog wel maar dan zonder handhaving van orde. Vele bendes, ik moest af en toe wel eens rennen en vluchten door oude gebouwen en over daken zelfs als er een of andere bende achter me aan zat, wat was ik blij dat ik toen wakker schrok want dat lijkt net zo echt als in de normale wereld zo maak je dat mee.
Voor de rest een grijze lucht altijd en het waterpeil is hoger, ik herken plekken uit de buurt en zie dat sommige plekken ondergelopen zijn met water en er dijken zijn aangelegd.

0
19 techcenter

@19
Maar besef je je wel dat je droomt, omdat je je eigen doen en laten kan aanpassen?
Dan zou op zich de omgeving aanpassen ook een mogelijkheid zijn toch?
En anders misschien een reis gaan maken om in een andere wereld uit te komen?
Als het echt zo herhalend is zou je er meer mee moeten kunnen, zou ik denken ..

0
20 Schildpad

@19
In die droomwereld leer je wel kleine positieve dingen te waarderen , heeft dromen over die negatieve droomwereld invloed op je in het dagelijkse leven , ik bedoel dat je je meer bewust bent van hoe goed dat we het eigenlijk hebben ?

Bevindt je je in Nederland gezien de bekenden en de dijken die er zich bevinden ?
Heeft het met toekomst te maken ?

0
21 Olivia

@18
Dat lijkt me wel raar als je zulke heftige bewegingen maakt terwijl je in slaap valt.
Die andere dingen, is dat ook als je net in slaap valt?

0
22 Schildpad

@15

Ik heb in mijn kindertijd vaak lucide dromen gehad.
Ik probeer ze dagelijks nog op te wekken maar is me nooit helemaal gelukt.

0
23 elpablo

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Demonstratie bij AvroTros-gebouw tegen deelname Israël aan songfestival

@9 Waarom mag ik niet zeggen dat Israël nog steeds onschuldige burgers de dood in jaagt? Klopt het niet?...

2 minuten geleden geplaatst door Bop

baba jaga
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

@36 Er heeft nog nooit een neger aan mij zoiets gevraagd.Zelfs mijn beste aat een neger noemde zichzelf een bijzet negertje.Hij was nogal kl...

4 minuten geleden geplaatst door baba jaga

van Keulen
Iraaks parlement stemt in met antihomowet: ‘Morele verdorvenheid’

@33 Er is een groot verschil tussen homoseksuelen die zich normaal gedragen en die LHBTQ--types want laatstgenoemde hebben nogal moeite zich fa...

4 minuten geleden geplaatst door van Keulen

Bop
Demonstratie bij AvroTros-gebouw tegen deelname Israël aan songfestival

@7 Het staat gewoon genoemd in de titel van de link. Hier heb je misschien ook iets aan. RTL kun je vast wel lezen.https://www.rtl.nl/nieuws/...

6 minuten geleden geplaatst door Bop

baba jaga
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

Die neger negeer ik, beter voor mijn gezondheid. 😁...

7 minuten geleden geplaatst door baba jaga

DikkeTor
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

De N woord? Nederlanders? @@...

7 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

Ronin
“Er zitten in de raadzaal mensen die echt een hekel aan Feyenoord hebben”

Een hekel aan Feijenoord zou ik nu ook weer niet willen zeggen, ik heb er gewoon niet zoveel mee.Johan Cruijff was de beste voetballer aller...

7 minuten geleden geplaatst door Ronin

Biscanna
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

@37 Dat wanneer je als neger werkt, je ineens een bounty, op klompen bent. 😀 Het maakt het allemaal zo verwarrend....

8 minuten geleden geplaatst door Biscanna

JackKropotkin
Israëlische ministers: regering valt bij afzien van aanval Rafah

@2 Dat verschil is groter dan het verschil tussen jou en Eichmann. ...

9 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

baba jaga
Bender

@3 Dankje helaas veranderde de link weer.@2 Er is geen bedoeling....

9 minuten geleden geplaatst door baba jaga

NK. App
Bathroom Sex Hd VideoLesbian CunnlingsBest Shemal PornDaddy Talk PornIndian Girl PussyXnxx CatoonViolet Myers SwallowedAbused ThroatsAloha PorntubesLindsey LoveNani Pelekai PornAndy SexBoyes To Boyes XxxMumbai Sex VediosAishwarya Ki Blue FilmPorn Mom Teaches DaughterWives Gone WildThidvidافضل موقع سكسMulheres Peladas OnlineFree Porn CrampieSexual Lap DanceBuffalo Wild Wings PornBusty Indian MilfMature Japenese PornPornohub LésbicoIamnaughtyXxc Bf VideoBfxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxTelugu Sex Com Telugu Sex ComBig Titties Small BikiniKamsutra Xxx SexAnna ArangoRyan Conner Double PenetrationNude PovNude Japanese MassagePron PokemonNew Indian Blue FilmCaligula 1979Thu DamFarsl ModelEmma Langevin NudesWww Xnx Tv ComDredd CreampieMand Muse PornLana Rhoades AssholeMost Viewed Pornhub VideoFapelooPorn FaceErika Lust PornographyAmericapornMallika SexHot Brunette PornIndian Porn WorldNaughty America Com MomTrans PornolarıPorn ItaliKrissy LynFutunari HentaiSpang Bank ComKendra Lust NudesIsland Boy OnlyfansBradnewman PornCzehc PornHentai VstfrPornographique FrançaiseMyra31LildedjanetIndian Poran VideoWww Com Telugu Sex VideosAyesha Takia FuckGigi SpiceCoartoon Porn VideosProperty Sex FullBig Nipple LesbiansVideo XnxxMarcia Brady NudeSchoolbussexTitanic Movie SexThefanvan PornJulie K Smith NudeMallu ShakeelaOne Night In ChynaKatie Thornton PornKlixxenComicpornWww.tubegalore.cokFollando Una GordaKulhad Pizza Couple Video Viral WatchCollege Lovers Sex VideosNepali Chikeko VideoXxx Videos Hot SexShin Chan Porn VideosChanel Preston HdLittle Caprice Porn VideosI Am CummingPov Roleplay PornPlay Boy TvPorn ManwhaHentai ReadingCaged LadiesOld Lesbian PornosOftenelleJuex .ioAria Giovanni NudaSkipthe GameSex GamsChloe CoutureXn XvideosSpread Pussies PicsTaylor Swift SextapeLusty Grandmas PornCartoonpornvidoGaydvd EmpirePics UpskirtsHote Xnxx3d AnimehentaiXvideo Johnny SinsHot Boobs BrazzersGoat SexxxExploited College Girls StormyXnxxxcIndian Sxe ComJade Kush Cum4kXxxcamFire And Ice PornBlack Bbw PornstarsBe Naughty.comMulher Anime PeladaTik Tok De Mulher PeladaVideosporno EroticosMandy Rose NudesFamily SinnerTamil Girls Nude VideosLive Cam HotWww Vporn ComReal Wife SharedAfghanistani PornXxx SayxSis Loveme FullFsiblog ComXhamsyer LiveElisa IbarraDiamond Jackson Braأفلام جنسية مترجمةPorn BrestPorn TwosomeSunpornopPetite CreampueGlitch Techs Porn