door Inter in Politiek  ·  169 Reacties

  • 44
  • 1457x gelezen
Reageer met een Emoji
7
5
1
62

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@141 We betalen netto 5,5 miljard en daardoor blijft Rotterdam de belangrijkste haven in de eu. De handel met en voornamelijk doorvoer van/naar eu landen levert onze economie jaarlijks 335 miljard op

4
151 Rare Rakker

Leuk geleuter hier, maar decennia van verkiezingen hier toont elke keer weer aan dat er een grote meerderheid voor gewoon bij de EU blijven is. De EU is verre van perfect, maar in deze tijden wil je echr niet als economische mug alleen staan in een 500 miljoen man sterk machtsblok dat een veruit superieure onderhandelingspositie heeft. Op avontuur gaan vanwege een stel oversentimentele ' weet je nog oudje' bejaarden die de waan hebben nog een grote speler te zijn zoals in het VK; ain't gonna happen here

7
152 BlackNinja

@150 Continu hoor ik de verkeerde argumenten om in de EU te blijven. Er zijn ontegenzeglijk argumenten voor (economische) samenwerking. Dit kan handel zijn maar bijvoorbeeld ook criminaliteitsbestrijding of een blok vormen tegen landen die ons mogelijk bedreigen.

Er zijn vele vormen van samenwerking. Ik ben echter tegen de manier van samenwerken zoals de EU doet. Het is ook niet zo dat veel mensen in de EU willen blijven maar mensen die willen er niet uit stappen. Het probleem is dat mensen geen alternatieve keuze hebben. Het is zoiets als beweren dat heel veel kinderen dol zijn op spruitjes. Tja, als het alternatief is om te verhongeren dan vinden ineens heel veel kinderen spruitjes heel erg lekker.

Als je echter Nederlanders gewoon wat vragen gaat stellen over de werkwijze van de EU dan merk je al heel snel dat mensen het daar niet mee eens zijn. Wie is er een voorstander van het continu verhuizen tussen Brussel en Straatsburg? Wie is er een voorstander van het feit dat Europarlementariërs hele hoge dagvergoedingen kunnen krijgen als ze 's avonds nog even een handtekening komen zetten? Wie is er een voorstander van al die zeer duur betaalde baantjes van ongekozen politici? Vrijwel niemand maar we hebben er nauwelijks democratische invloed op.

2
153 RazorBlade

Natuurlijk is economische samenwerking in de EU nodig. Maar de EEG ontwikkelde zich met de ondemocratische vorming (verdrag van Lissabon) tot een POLITIEKE EU. Het viertes Reich.
Nationale vlaggetjes op tafel zijn VERBODEN. Het VK zag de bui al hangen. En ze hebben volkomen gelijk. NEXIT met handelsverdragen. Net als tijdens de EEG. Verder baas in eigen buik!

3
154 Sense

@140 "euro? Dat hebben die Engelsen ook niet."

***

Heel verstandig om gewoon hun pond te houden.

1
155 Liz

Nederland word financieel helemaal leeggetrokken met deze dictatoriale EU.

2
156 DONKEY R

@152 Decennia van verkiezingen.
Idd de propaganda doet het goed vandaar dat ze steeds meer in achterkamertjes moeten besluiten.

De huidige EU is eindig let maar op.

1
157 Alexis

@151 Die handel is niet significant anders dan in de EG vorm en fluctueert alleen wanneer er economische voorspoed is.
Die handel was er dus al.
Het misbruik van de EEG constructie ten bate van promotie van de huidige EU is een erg goedkoop argument van de pro fans.

2
158 Alexis

@158 Zucht...

Maar als we niet in de eu waren gegaan of nu zouden uitstappen dan wordt de handel wel significant anders voor Nederland. Dan blijft Rotterdam niet meer de in en uit voer haven van de EU. Dan gaan we echt een groot deel van die 335 miljard per jaar kwijt raken.

4
159 Rare Rakker

Stel dat Nederland de EU verlaat, dan wordt het aantal landen buiten de EU weer een stukje groter. Met die landen kan je goede afspraken maken over handelsakkoorden. Met name Engeland is een zeer goede handelspartner voor Nederland. Er zal dan een nieuw soort economisch evenwicht komen. En als dat nieuwe blok goed functioneert, sta je ook weer sterker tegenover die EU. Daarbij kunnen andere landen uit de EU ook makkelijker overstappen want er is dan alweer een nieuwe handelsorganisatie. Op die wijze zou de EU op een rustige manier ontmanteld kunnen worden en een meer gezonde samenwerking ontstaan tussen de landen van buiten de EU.

1
160 ThWil

@159 Nee hoor zucht, je kunt gewoon terug naar het EEG model waar het een handels organisatie is en geen machtsorgaan.

Heb je het VK er ook zo weer bij.

Rotterdam is strategisch van belang dat lijk jij niet te snappen

1
161 Alexis

@161 Nee na een Nexit komen we niet in een situatie vergelijkbaar met de eeg want die bestaat niet meer! En op het Vk na zitten alle andere eeg landen in de eu en die zitten er na een Nexit ook nog steeds.

En hoezo is Rotterdam van strategisch belang? Na een harde Nexit staan Bremerhaven, Zeebrugge en de zijderoute trein te trappelen om die plek over te nemen.

2
162 Rare Rakker

@162 Die kun je gewoon herstellen hoor je kent de explosieve uitbreidingen en krimp van grote bedrijfsvoeringen qua crisis niet?
Heb ik het over een Nexit of een andere EU model?

Hoe ziek is het dat een organisatie enkel wil uitbreiden en nivelleren zodat rijke landen inleveren ten nadelen van landen die nooit innovatie op de agenda hadden staan?
Je ontwikkeling gaat er op achteruit met dergelijke modellen en de standaard omlaag.
De EU droom met de Balkan erbij is niet te financieren wat rest is afwaardering van gelden en waarde.
Er staan nog maar een paar mensen te juichen om dit model zonder open begroting en met veel bureaucratische en onbetaalbaar onzin.
Meestal zijn dat niet de meest economisch ontwikkelde mensen of in elk geval ontbreekt het ze aan visie.
Ieder kind kan rekenen dat dit desastreus wordt voor Nederland.

Rotterdam wordt niet zomaar buitenspel gezet vanwege wat documenteren dat is onzin.

1
163 Alexis

@163 “ Rotterdam wordt niet zomaar buitenspel gezet vanwege wat documenteren dat is onzin.”

Stel een bedrijf uit Duitsland wil goederen uit Zuid Amerika naar Duitsland halen. Waarom zou dat bedrijf na een harde Nexit er voor kiezen om dat via Rotterdam te gaan doen? Want door de harde Nexit komen er extra invoerheffingen en duurt het langer als ze dat via Rotterdam doen. Kiest het bedrijf voor Zeebrugge of Bremerhaven dan is het goedkoper en hebben ze het sneller. Dus geef mij eens eens reden waarom men dan toch nog voor Rotterdam zou kiezen......

2
164 Rare Rakker

@164 Het gaat puur en alleen om de kosten. Dus als Nederland uit de EU stapt hoeft dat niet perse te betekenen dat Nederland gelijk duurder is dan bijvoorbeeld Hamburg of Bremen. Ook het schip wil snel kunnen laden en/of lossen. Als dat te langzaam gaat komen die kosten er ook nog bij. Dan heb je de snelheid van vervoer richting de klant. Wil nog wel zien of een hoeveelheid containers die per schip van Rotterdam naar bijv het Ruhrgebied langzamer is dan die zelfde hoeveelheid te verzenden vanaf Brugge, Hamburg of Bremen.

1
165 ThWil

@165 De allergrootste container schepen ter wereld komen al in Zeebrugge en Bremerhaven. Denk je dat ze dat niet zouden doen als het niet snel genoeg gaat? Alleen qua omvang doen Zeebrugge en Bremerhaven onder van Rotterdam. Niet qua snelheid en gemak. En die beide havens kunnen prima uitbreiden als wij uit de eu stappen, dat is dan een mega grote kans voor hun. Zeker bremerhaven aangezien in Bremen ook al de zijderoute treinen binnen komen.

1
166 Rare Rakker

@163 Je reageert ik andere draadjes wel. Heb je nog een antwoord voor mij op @164 ?

1
167 Rare Rakker

@167 ik=op

1
168 Rare Rakker

@166 En dan heb je nog het vervoer van Zeebrugge, Hamburg, Bremen naar het achterland. Heb je daar nog een oplossing voor. Hier heb je de Maas en Rijn voor het grijpen. En daar kan met behoorlijke grote schepen diep in het achterland worden gevaren.

1
169 ThWil

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Als er een zwarte man wordt gedood door de politie dan is dat meteen groot nieuws. Toch worden er in de VS meer witte dan zwarte mannen gedood d...

1 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

1 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

2 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

2 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

3 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

3 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

3 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

4 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

4 uur geleden geplaatst door duurendaal

NK. App
Liya Silver VideosKashtanka Sex VideosChanel Preston MassageFunny Usernames RedditBella Thornw NakedDrew Barrymore Is GaySister And BrotherfuckAustin GaypornBlack Gay Porn TwitterEporner OmNaked Porn LesbianFriday Night Funkin Por NDeshi LandHot Sister And Brother PornHindi SekasiPusssy EatingJenni MorrisonNude Women MasterbaitingPornhuboRichelle Ryan:Mexicano DesnudoHairy Wife NudeWomen Farting PornPorn Free LatinaRabbitfinderCream Pie Step SisterPorne HatPuti ChikekoMakima AssSixi VidioAdivasi Porn VideoHot Pron VedeoPorn Movies ItalianAllover30pornEnf VideoaNude AnmieJade Mortal Kombat PornBackroom Casting Couch IceFranch Porn StarMamaxxxMature Lesiban PornElitebabesKbj FreeSextag AmatCams NudsPornografia TetasSex Video Of Indian BhabhiPorn Videos BreastfeedingXnx IranIndian Sex Video ChatWww Sex Com DownloadBig AnalassMachine Gunner Pornافللم سكسيةNudists BreastsLilli Kay NudeLatina Step Sis PornH动漫ImhentsiHentais HomeSexing CartoonNude BiggerPunjabi Suhagrat VideoDaddyxxxCeleberty NipslipAmy Adams NudaLexkzeLana Rhoades WorkoutStrip Searched VideosRaw-doggingTiktok NudityGay Bareback PornMom And Son Comic PornXnxx.cocmBollywood Hot MoviesHot Porn VeidosJapanese Romantic PornTa EscortsThe HoardeZmeenaorr PornBlack On BlondesCheekysobSexy Bhabhi XCarmen-rae NudePornocom LegendadaJoguinho De SexoAnnabelle PeachesPorna YıldızMalayalam Sex SceneLeanna LovingsLadyboy Massage PornRub RatingsR PreggopornStars PornosMelhores Filmes PornografiaAzngoodgirlNaked Woman DancersBabaji XxxSalesman Sex VideoGroup Sex Porn VideosGodpussyListcrawlerpaHeintai VostfrKemdra RollMom Teach SeBig Boba XxxJapanese Kissing Sex VideosHentai EraJav TorrentsAdult 4chan GifJavquruJm-dateHaley Reed GangbangPelicula Española EroticasDragonball Z PornThe Boby XxxMilf GigiMikaylah Onlyfans.leakedKeke Palmer Sex TapeNude AfericaSexiest Ebony Porn StarsXnxx.com FreeYurizan Beltran And Johnny Sins SexKritika Kamra HotNia BleuYimingcuriosityKats_camHot Anty Romance18 Abused PornLillithmorningstarPorn 8kAssian PornVídeos Pornôs Para MulheresFamoso PeladasPorn Gif CaptionPrincess Jasmine PornXxx DeflorLesbeians PornFotografias De SexoNew Sex Video 2019Pies PornosThe Legendary Hero Is Dead HentaiNaomi Swann BlackThumbillaFaithcoxElizebeth Banks NudeMira Monroe IafdVerona Van De LuerGame Of Thrones Nude Emilia ClarkeXnxx Com Hinde