door Havermout in Overig  ·  48 Reacties

  • 3
  • 708x gelezen
Reageer met een Emoji
1
7
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Klinkt wel erg blasé uit de mond van een “prins”.

0
1 Marrie

Een beetje opvoeding kan de jeugd van tegenwoordig wel gebruiken, aangezien ze die thuis niet hebben gehad.

4
2 Cody

Zou die echt denken dat dienst"plicht" voor hem hetzelfde was als voor het plebs?

1
3 Jackd

@3
Ik denk het wel, zo naïef ziet hij er wel uit.

0
4 Marrie

Jeugd zit 10 tot 12 jaar verplicht in de schoolbankjes. Als er dan nog niet voldoende 'kennis' is overgebracht, kan je ook stellen dat het aan het onderwijs ligt!

Stond in Nieuwskoerier van de week niet nog een artikel van Özcan Akyol dat bepaalde jeugd de lessen saboteren, dat de leraren hier niks tegen ondernemen? Waarom zou dat met een paar maanden dienstplicht plots veranderen? Met dergelijk KUT-personeel heeft onderwijs geen zin, kan defensie(?) of een socio-clubje/geitenwollesokken-lui het ook niet meer rechttrekken.

Toen ik in de jaren tachtig dienstplichtig was, was ik een van de weinigen die nog moest opkomen; dat vond ik toen niet zo erg. Maar achteraf dacht en/of denk ik vaak dat ik ook maar had moeten weigeren. Dan had ik eerder een volwassen en volwaardig bestaan kunnen opbouwen.
Ook bij een nieuwe 'dienstplicht' zijn er weer allerlei groepen die zich weten te onttrekken, dus als er geen normale financiële en burgerlijke** beloning tegenover staat zeg ik: "Doe maar niet, we zijn geen slaven! "

** bv voldane dienstplicht tijd : geef recht op actief en passief kiesrecht !

3
5 Gandalf

NB bij welk landmacht onderdeel heeft Prins Maurits eigenlijk zijn dienstplicht gelopen?
Was dat bij de zandhazen, en heeft de man veel gegraven en gemarcheerd?

Of was heer van Oranje al goed en netjes opgevoed dat zoiets niet hoefde? question

1
6 Gandalf

* Verwijderd door de redactie *

7 Scholar007

Een ding is zeker, als het tuig in dienst met wapens, discipline en leger structuur leert om te gaan, zullen ze het ook tegen de maatschappij gaan gebruiken.

1
8 Marrie

@6 Korps mariniers en de koninklijke marine.

0
9 Reagurius

De beste regel zou mi zijn: Door het vervullen van (sociale) dienstplicht verdien je recht op studie financiering. Zo kan iedereen alvast wat terug doen voor de scholing en alle mogelijkheden die vanuit het collectief zijn en worden geboden. Daarnaast zou het wel eens positieve neveneffecten kunnen hebben op integratie en is het een kans om waardevolle levens vaardigheden te leren.

Ik zie geen enkel negatief punt. De mensen die het echt niet willen doen het niet en regelen van zelf hun studie. De rest krijgt een zeer waardevolle beloning. De maatschappij profiteert in zijn geheel.

6
10 Repelsteeltje

@9
Ja , dat staat inderdaad (ook) op de Wikipedia over Prins M. Van Vollenhoven.
Ook zijn neef Prins van W.A. Van Buren heeft militaire functies bekleed, tot aan de rang van Generaal, Commodore en Commandeur. Niet bepaald de functies van een dienstplichtige. question

Dus mijn vraag blijft wel overeind staan! Zijn onze Prinsen wel onderhevig geweest aan de militaire dienstplicht om er kerels van te maken, of zijn ze met alle egards behandeld.
En is Maurits dan wel degene die moet verklaren dat de dienstplicht weer moet worden ingevoerd, waar hijzelf er niet onder 'geleden' heeft. question
Zoals ik in mijn #5 reeds schreef: er zijn altijd weer groepen die zich aan de plicht onttrekken... question
question question

1
11 Gandalf

Dienst was a big waste of time
Roken , kaarten , zuipen schoenen en wapens poetsen
Gisteren uit elkaar gehaald , schoongemaakt en in elkaar zetten
Wapen niet gebruikt maar volgende dag weer uit elkaar poetsen en weer in elkaar
Stompzinnige rondjes lopen om terrein te bewaken waar totaal niets te halen was omdat het terrein nadat wij afzwaaiden verkocht was en geen militairen daar dus meer gelegerd zouden worden
onzinnig stompzinnig dodend tijdsverdrijf

2
12 eoghanfeehily

@10
Als negatief punt zie ik dat diegenen die toch niet wensen studeren maar juist een extra zet in de goede richting kunnen gebruiken, de dans ontspringen.

0
13 Gandalf

De prins was nog niet geboren toen de dienstplicht werd afgeschaft. Hij kan dus de praktijk niet toetsen. Alleen maar van wat hij gehoord heeft. Zijn ouders staat daar niet objectief in.

1
14 Verwonderd

** gebruiker verwijderd **

Maurits lult uit zijn nek....

Ten eerste : De dienstplicht bestaat nog steeds, alleen de opkomstplicht is opgeschort.

Ten tweede werd de tijd in dienst doorgaans als een nutteloze periode gezien die aanleiding gaf tot excessief drankgebruik. Menigeen die reeds een baan had, leed door de dienstplicht zware financiele schade. Immers het "soldij" stelde niets voor, zeker niet gezien de lijflijke risico's die men soms moest lopen.

15 verwijderd9249148401

@14 Maurits is 51.
De opkomstplicht is pas in 1995 afgeschaft als ik met het goed herinner.

@15 Dat was misschien bij van heutz maar geld zeker niet voor alle onderdelen.

2
16 Truffelaar

Heeft deze prins zelf wel in dienst gezeten of is hij gewoon naar voren geschoven op een toppositie waar hij niets voor heeft hoeven doen ?? ....

Zoals dit :

Koning Willem-Alexander heeft woensdag zijn neef prins Maurits benoemd tot zijn adjudant in buitengewone dienst. De prins is tevens bevorderd tot kapitein-luitenant ter zee van de Koninklijke Marine, meldde de Rijksvoorlichtingsdienst. In de rol van adjudant kan Maurits de koning bijstaan.

0
17 Jill

Het effect van de dienstplicht wordt schromelijk overschat. Je leert daar vooral wachten en hoe een ambtelijk instituut werkt: heel traag en omslachtig.

Ik had in het leger een wapen, heb daar tweemaal een paar kogels mee afgevuurd.

2
18 Myth63

@16 De verplichte opkomst is inderdaad stop gezet en wettelijk bestaat de dienstplicht nog. Ik wist niet dat hij al 51 jaar oud was.

1
19 Verwonderd

Onze prinsen hebben zopas als voorbeeld kunnen opmerken dat je als prins gerust me wuffertje en al kan emigreren.
Waarom nu dan plots weer een prins die bij een bij Jinek aan boord moet laten zien dat ie ergens iets van vindt? Zet toch geen zoden aan de dijk!

0
20 shym

Prinsen moeten geen oordeel geven over burgerzaken,ze staan te ver van de werkelijkheid vandaan om een evenwichtig oordeel te kunnen geven.

2
21 jantje van leiden

@11 Nee dat is veel te vernederend voor een prins, die krijgen alleen prinswaardige functies denk ik.

0
22 Reagurius

@19 Dat wist ik ook niet maar dat staat wel in het artikel.

1
23 Truffelaar

@18 Bij welk onderdeel zat je ?
Ik heb er honderden afgevuurd.

1
24 Truffelaar

@17 Van augustus 1987 tot januari 1989 vervulde prins Maurits zijn dienstplicht bij het Korps Mariniers en de Koninklijke Marine. Sinds 1 september 2017 heeft de 51-jarige prins de rang kapitein ter zee van de Koninklijke Marine.

1
25 Truffelaar

Het artikel lezen.

1
26 Truffelaar

Ach minertje je bent zielig.
Ik heb van 87 tot 2006 gediend jij ook minertje?

1
27 Truffelaar

Zielig hoopje zonder argumenten,

1
28 Truffelaar

Zo leerde je daar bv. op eigen benen te staan... maar ik zie onze 'Prins Maurits' nog niet in de voetsporen treden van de Voormalig Engelse Prins...

0
29 mightimouse

@3 @29 ja hij is marinier geweest de zwaarste opleiding die er is.

En het is een goed idee om de dienstplicht weer in te voeren zeken met die uitzendingen van tegenwoordig. De jeugd heeft het nodig om structuur in hun leven te krijgen. Zeker de getinte jeugd.

4
30 Goesenaar

@30 Die kan je beter gewoon naar tuchtscholen sturen.

1
31 foshizzle

@30 geloof niet dat je mijn commentaar begrijpt...

0
32 mightimouse

@31 ik vind de dienstplicht beter en zeker tijdens uitzendingen. Je leert er meer van en je kan tijdens je dienst ook je rijbewijzen halen of je diplomas

1
33 Goesenaar

@15 , klopt. Juli 1995 uit mijn hoofd.

0
34 caso

@29 nee hij zal niet uit het Nederlandse koningshuis gaan maar heeft wel zijn eigen inkomen. Alleen de koninklijke familie krijgt toelages. Alexander, Maxima, Beatrix en later Amalia. De rest staat op eigen benen. Prins Bernhard jr is rijk geworden door vastgoed b.v.

Prins Maurits heeft gewerkt bij Schiphol en Philips en staat ook op eigen benen

1
35 Goesenaar

Dienstplicht, mooie tijd en zeker nuttig ..jammer dat het niet meer bestaat.

2
36 TouchScreen

@30 : "zijn dienstplicht bij het Korps Mariniers en de Koninklijke Marine"
Dat is wat anders dan marinier zijn.

Hier hoe die aan zijn strepen komt:
https://beaumonde.nl/royalty/prins-maurits-ritselt-er-een-extra-streep-bij

0
37 Jackd

@30 Dat word moeilijk te organiseren. Die lui hebben allemaal een advocaat om witte mensen aan te klagen wegens discriminatie tot de halal keuken toe. ik zou wel willen zien dat jongelui en ouderen die hulpdiensten dwars zitten een verplicht half jaar disiplinair worden bij geschoold op een militaire manier. Drillen,GVD!

2
38 Verwonderd

Het kader van onze krijgsmacht is er niet voor de (her)opvoeding van kinderen waarbij de ouders volledig hebben gefaald.

1
39 Bluth

@37 inderdaad hij heeft er om gevraagd of er een streepje bij kon. Maar dit is niet de reden dat er een streep bij komt zo werkt het nu eenmaal niet.

Volgens de marine is de promotie vorig jaar al in gang gezet. 'Om zijn rang in overeenstemming te brengen met zijn maatschappelijke positie heeft de marine hem bevorderd,' zo luidt de verklaring. 'Prins Maurits toont zich bijzonder betrokken bij maritieme evenementen in het algemeen en de Koninklijke Marine in het bijzonder.' Hier zie je de prins in 1988 toen hij de rang luitenant ter zee derde klasse speciale diensten kreeg. Hij is sindsdien reserveofficier.

0
40 Goesenaar

@38 ik denk het niet. Als je nu eenmaal een Nederlands paspoort hebt en ze roepen je op dan ben je verplicht te gaan zwart of niet.

0
41 Goesenaar

@40 : Zijn maatschappelijke positie als huisjesmelker?

2
42 Jackd

* Verwijderd door de redactie *

43 Chat Baker

@42 je moet hem niet vergelijken met prins Bernhard jr. die zit in het vastgoed. Prins Maurits daarentegen heeft geen huizen in de verkoop of huur maar is werkzaam bij de KLM en Philips

Werkzaamheden
Prins Maurits treedt in 1995 in dienst bij de NV Luchthaven Schiphol, waar hij o.a. als Senior Manager Passenger Services werkt. Van 2001 tot 2006 is hij VP en Business Manager bij Philips DAP B.V.

Sinds 2006 is Prins Maurits zelfstandig ondernemer. Zo startte hij groei-incubator The Source B.V. en later S2NRG op, dat internationaal energieprojecten ontwikkelt. Sinds eind 2017 richt hij zich met Sunrock actief op het verduurzamen van de Nederlandse energiemarkt. Daarnaast bekleedt Prins Maurits enkele nevenfuncties.

0
44 Goesenaar

@44 : Ok, dat was een fuck-up, ik weet trouwens best het verschil tussen de twee, dacht alleen dat hij ook in het vastgoed zat.

Maar jouw rijtje laat geen bijzondere maatschappelijke positie zien.
Dat lintje is gewoon reclame.

0
45 Jackd

Inteeltbaasje lult uit zijn nek. Dienstplicht vervullen was mss voor fanatiekelingen zoals hij het omschrijft, maar was meer leren blowen en zuipen.

Opvoeding... Opvoeding is de sleutel voor discipline, doorzettingsvermogen, fatsoen, beschaving.

Militaire dienstplicht is schone schijn. Totdat de pleuris een keer uitbreekt, en dan is het slechts kanonnenvoer.

0
46 Biesbush

* Verwijderd door de redactie *

47 RubberDuck

* Verwijderd door de redactie *

48 RubberDuck

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Graaier1000
Muziekdraadje

Vangelis - Conquest Of Paradisehttps://www.youtube.com/watch?v=WYeDsa4Tw0c...

1 minuut geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Carl Orff - O Fortuna ~ Carmina Buranahttps://www.youtube.com/watch?v=GXFSK0ogeg4...

2 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

ERA - Amenohttps://www.youtube.com/watch?v=6xUnSVTh8fI...

4 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Wes - Alanehttps://www.youtube.com/watch?v=3gl5OEZ8j_o...

10 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Bob Sleebaan
Nederland gaf tientallen machthebbers hoge onderscheidingen, ook uit omstreden landen

Beatrix met Poetin dat is not done. 😁Waar is Jesse klaver en Jan Paternotte?...

24 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Graaier1000
Muziekdraadje

The Foundations - Build me up buttercup (There´s Something about Mary - soundtrack)https://www.youtube.com/watch?v=vsqAYdFl9Bo...

26 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Jarabe De Palo - Bonitohttps://www.youtube.com/watch?v=xxhET61yB1A...

31 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Mac Benac
Leve Willem-Alexander, keizer van Europa - Joop - BNNVARA

Mijn vader heeft nog als coupeur aan die koningsmantel gewerkt. Ik meen herstelwerkzaamheden. Al weer héél lang geleden....

32 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Mac Benac
Eerdmans (JA21) en oud-SP-Kamerlid clashen over asielaanpak: ‘Links heeft nooit een oplossing’

Tja Joost Eerdmans; een ijdel leeghoofdje....

35 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Mac Benac
Dassen (Volt) aan VVD en NSC: ga niet met Wilders in zee

Ik stem niet op Volt, maar ik vind Dassen een zeer fatsoenlijke vent....

35 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

NK. App
Kimkardashian Sextape FullBrigette Moynahan NudeTeen Porn VideoVisceratioEmily RatajkowskiboobsSex LandBrazzers OfficialKannada Blue SexIno PornPorn Broken CondomShower JoiSexe BeuretteCumming InsideTsmadisonMixed Wrestling PornFull Hd Sexy Video Full HdXxx PsHitomi MilfNia Nacci OnlyfansNaughyamericaAbsolu PornGordas XxxHd AltyazilipornoJessiaca JaymesAnna Paul OnlyfansSex Porn Video DesiAmouranth FuckVideos Anime PornBrazzers Ebony PornBig Booty Black ThreesomesRarbg Mirror RedditCumming On StomachGrils Sex VideoLexi MansfieldMia KhalChatterbatewSaxie VideoBollywood Sex HotErin Moran NudeBig Black AssfuckingNifity EroticJacquie EyMoible PornNude HannahBad Barbie Nude야노Evloved FightsSapphi EroticaJerk Off Instructions EbonyVideospirno GratisJapanese Porn FilmsForums.social Media GirlUncencer JavWww.blacked.comXxx ImegHot Dick PicsFemdom ChineseKerala Sex SitesAssofthedayOnlyfans Das FamosasSex Bhabhi HdJapanese Aunt Porn VideoXvideomarathiPornasainAdam Russo Gay PornMenpissingMommy's CockBbc Cuckold HumiliationFetliceKimono PartyMulher Pelada ImageRussian Xxx MoviesHatler GuriusGrrlpowerPov Porn BjNew Hd Hot PornTori Black CumshotsPorn GalerryVirgyn PornHot Older Women NudeTwinks Bare4some PornAll Nude Scenes In Game Of ThronesBlack Porn Star'sJulie Cash NudeAveryjaneX Video In IndianYvonne Bar PornKaddu VegetableMonamour Full Movie DownloadPornhub KidnappedAsian Street Meet AnalLoving BlowjobFree Mobil Porn DownloadPorno GifBlog SexeBabysitter SexBlacked Double Penetration PornEmilytaylorxSunny Lione Fucking VideoBp NangaSex Video Hd CartoonPron 3Hot Ass Hollywood PornAfrican Lesbian PornAlura Jenson FemdomCartoons Porn 3dLatina Scat PornPornos VfMaureen O Hara NudeIndian Hot Girls NudeAurora Jolie AnalPorn Cheating VideosFuufu Koukan: Modorenai Yoru -PornomiaGibi DeepfakeE621.metHindi Balatkar VideoKyliekingstonErotic Pornographic StoriesPornography Video PornographyWet Puss PicBreast Expansion GamesXxx SexyeAbdl VudeosWifeysworBaddidhubIndean Free PornAplicativo De Filmes PornôBarron Fucks Rocky After HoursStori SexSuhagrat PictureNude Scene In WebseriesReddit FemdFree Hentai GeneratorFilmxxx PornFilms Sexe AmateursSkip The Games ChattanoogaCrossdresser BlowjobNatasha Sex VideoTeen Porn ComCarol VegaPorno Xxx GratisKarlee Gray PornLayla StormBisex MmfAngelina Castro NudeMelani HicksFreed PornPorn He