door Hadito in Binnenland  ·  89 Reacties

  • 37
  • 1151x gelezen
Reageer met een Emoji
1
1
37

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

@37 : Ook daar kun je voor kiezen, om er eerder mee te stoppen.
Een maat van mij is deze maand voor het laatst aan het werk en is 61. Die heeft zijn zaakjes beter geregeld dan jij met je branie.

51 verwijderd9139144

@19

AOW is helemaal niet evenredig aan het aantal gewerkte jaren. Het is uberhaupt niet afhankelijk van het aantal gewerkte jaren maar afhankelijk van het aantal jaren dat je in Nederland woont.

Ook in dit geval kraam je dus weer een hoop onzin uit net zoals je ergens op je pctje/laptop opgeslagen lap tekst over pensioen en deelnemers wat je continue post. Ook onzin

5
52 krek

@50

Dat kan inderdaad, dan ben je wel verplicht om deel te nemen in verband met de BPF-verplichting maar val je niet onder de CAO en is de werkgever vrij in het bepalen van de eigen bijdrage

5
53 krek

** gebruiker verwijderd **

@53 : Zo is het.

54 verwijderd9139144

@44 Potjes met geld konden me gestolen worden, als ik mijn ouders iets langer bij me had mogen houden.
Ik heb me ook gered, maar het gemis was heftig.

3
55 Nurse Ratched

TS,

Als je goed opgelet had en het nieuws gevolgd had , weet je dat de belasting voor gepensioneerden vanwege het wijzigen in 2 schijven met een 3e voor gepensioneerden iets verhoogd is.
Maar maak je geen zorgen : in de volgende jaren wordt het weer gecorrigeerd.

8
56 Goodnews badnews

@37


Mijn vader heeft 51 jaar gewerkt tot hij met pensioen ging .
Dat was heel normaal dat je met 14/15 jaar ging werken en met 65 met pensioen ging .
En die had geen kantoorbaan en geen arbowetten .

7
57 Goodnews badnews

@57
U kletst wéér een hoop NoNews onzin.
Pas geleden vertelde dat uw ouders 67 jaar waren.
Als uw vader 51 jaar gewerkt had, dan was hij begonnen op z'n 16e en heeft hij in elk geval de tijden van het begin van de arbowet wèl degelijk meegemaakt.
Wie denkt u nu altijd, met uw zogenaamde interessante fanilue-verhalen, om de tuin te kunnen leiden?
U spoort echt niet, óf u heeft geen flauw idee meer, wat u hier allemaal neerpent.

1
58 Dieke

* Verwijderd door de redactie *

59 rutteiseenlul

@51
Klopt.
Een buurman van mij werkte in de bouw en was door zijn rug gegaan, óók 61.
Kon moeilijk weer terugkomen en heeft toen geregeld, in overleg met de werkgever, om eerder te stoppen.
Was géén probleem en financieel (aanvullend pensioen), scheelde het niet zo gek veel, met wat hij minder kreeg.
Je kunt in sommige gevallen je pensioen óók afkopen.
Maar dat is voor iedereen anders en in de polisvoorwaarden na te kijken, of anders na te vragen bij het pensioenfonds.
Er zijn óók fondsen, die vanaf 65 al uitbetalen.
Bij dat laatste ligt het er óók aan, hoe dat in de polis vermeld staat: ingaande 65 óf ingaande per AOW-datum.
De grote fondsen volgen in elk geval de AOW-datum.

1
60 Dieke

Mja... Rutte moet inderdaad maar vertrekken.

2
61 smurf

Rutte is een zielige oplichter.

Impeach!

2
62 Alexis

@52 Je hebt inderdaad gelijk!

Minder AOW als je in het buitenland hebt gewoond of gewerkt
Je hebt recht op een volledige AOW-uitkering als je 50 jaar in Nederland woont. Voor de berekening ga je uit van je AOW-leeftijd en dan tel je terug. Voor elk jaar dat je hier woont, bouw je 2% van de AOW op. Als je een tijdje in het buitenland hebt gewoond, krijg je meestal minder AOW. Voor elk jaar buiten Nederland daalt je AOW-uitkering met 2 procent. Op deze regeling zijn wel uitzonderingen. Bijvoorbeeld als je een jaar voor je studie naar het buitenland gaat. Vraag het voor de zekerheid na bij de SVB.

1
63 Zie Hier

Werknemers zouden er goed aan doen te checken of er uberhaubt door hun (voormalige) werkgevers wel pensioenpremieafdracht heeft plaats gevonden. Zie
www.mijnpensioenoverzicht.nl Doorgaans wordt de pensioenpremie wel ingehouden op het salaris maar regelmatig door de werkgever niet doorgestort in het pensioenfonds.

0
64 Dalon

Je hebt recht op een volledige AOW-uitkering als je 50 jaar in Nederland woont. Voor de berekening ga je uit van je AOW-leeftijd en dan tel je terug.
Nee. Je begint te tellen vanaf je 15. Daar doe je 50 jaar bij, en dan kom je op 65. Zo is het altijd geweest.

1
65 Berpke de Poes

@65 was voor @63 .

1
66 Berpke de Poes
67 Zie Hier

** gebruiker verwijderd **

Wederom laten met name het CDA en de CU zien dat zij alleen voor de bejaarden zijn in verkiezngstijd. Daarbuiten mogen de bejaarden van deze partijen gewoon doodvallen.

68 verwijderd5929219

@68 Ze zitten er voor zichzelf.

1
69 smurf

Gepensioneerden worden al ruim 10 jaar bestolen, door het niet indexeren van de pensioenen. De opgelegde rekenrente is een farce, omdat het werkelijke rendement de laatste 10 jaar gemiddeld 7% is geweest en zelfs hoger. Ik lig er als gepensioneerde soms echt wakker van als ik bedenk wat de politiek i.c. de DNB met ONS geld willen gaan doen. Pensioenen kunnen al lang geïndexceerd worden. Maar wat is de werkelijke reden om dat niet te doen?
Daarover krijgen wij geen duidelijkheid, alleen maar onjuiste verhalen en leugens via de MSM.
Mensen stem de huidige kliek weg bij de volgende verkiezingen en laat alsjeblioeft die NPO eindelijk eens gesaneerd worden van die linkse interviewers en redactiebazen.

1
70 bozeman

@67 Ja ik zie het staan. Dat hebben ze dan stiekem veranderd. Eigenlijk zou je op je 67e recht hebben op 104 % als je de normale regels zou hanteren.

1
71 Berpke de Poes

@49 u kent de Angelsaksische bedrijfscultuur waar de shareholder belangrijker is dan de werknemer? Dus werd ik ook aandeelhouder en kreeg zo mijn deel question

10
72 Gut

@70 'Mensen stem de huidige kliek weg bij de volgende verkiezingen'.

Dat heeft geen zin. Dan zitten er weer andere poppetjes. Het beleid wordt gemaakt door de topambtenaren en al het andere linkse gespuis wat daaronder zit. En die kun je niet wegstemmen.

3
73 Berpke de Poes

Waarom moet er in Nederland altijd zó gesjoemeld worden, met geld van de burgers?
Is het niet de pensioenen, dan zijn het wel de toeslagen, de belastingen zelf, de opgelegde klimaatmaatregelen, het spaargeld óf andere inkomsten.
We mogen dan een goed draaiende economie hebben, vooralsnog merken burgers er tot nu toe, weinig van.
Als je niet beter weet, zou je denken, dat de crisis nóg steeds doorhobbelt.
Weet u nog wat "Balkenellende" destijds beloofde?
"Na het zuur, komt het zoet"..
Óok zo'n grapjas, net als Rutte.

1
74 Strongoli

@73 Klopt. In de USA verdwijnen ook de topambtenaren (administration) als er een wisseling van de wacht is op politiek gebied. In Nederland niet. In Nederland zijn circa 1300 topambtenaren die onaantastbaar zijn en in feite de politiek aansturen. Dit is het kartel een soort van maffia dat middels nepotisme goed zorgt voor de eigen gelederen. Dat verschillende politieke partijen in de regering verschillend beleid oplevert is een fabeltje, een sprookje, een toneelstuk om de burger het idee te geven in een democratie te leven.

1
75 Conradijntje

@27 gewoon de salarissen van de managers koppelen aan de pensioenen.
Pensioenen niet omhoog, salarissen ook niet. Percentages hetzelfde houden, met garanties dat er geen bonussen worden uitgekeerd in welke vorm dan ook..

0
76 Logic

Rutte en de helle VVD samen met D66 CDA Groen-Links CU SGP blijven maar leugens vertellen dat iedereen vooruit gaan in het nieuwe belastingsysteem voor dit jaar. Mensen ook eenverdieners de onder 500 euro bruto parttime werken gaan flink achteruit door de stevige lasten verhogingen van 35 tot 50% en gaan maar 1,2% vooruit zo ca. 6 tot 10 euro.

2
77 Gunther

@6 @9

Elke woensdag komt de minister van financiën naar De Nederlandsche Bank om in een kleine vergaderruimte samen met Knot de financiële situatie in Nederland te bespreken en te beslissen wat er nu weer op het bordje van de burger terecht moet komen.

Ergo:
De financiële beslissingen worden niet in Den Haag genomen maar in dat achterkamertje bij DNB. We worden geregeerd door de patriciërs die huizen aan het Westeinde in Amsterdam.

1
78 Jan met de Pet

@78 "De financiële beslissingen worden niet in Den Haag genomen maar in dat achterkamertje bij DNB. We worden geregeerd door de patriciërs die huizen aan het Westeinde in Amsterdam."

Ten opzichte van de VOC tijd /gouden eeuw is er niet zoveel veranderd. Als je er een studie van zou maken a la Geert Mak kom je waarschijnlijk uit op dezelfde families die Nederland regeren.
Die politici zijn ingehuurde acteurs om ons het idee te geven dat we in een democratie leven en volkomen vrij zijn.

1
79 Conradijntje

@73
Zijn ambtenaren links? Lijkt mij stug maar als dat zo is kom met bewijzen niet zomaar wat roepen. Overal links de schuld van geven is zo goedkoop. Links regeert al jaren niet in Nederland. en dat is een feit.

3
80 yanyans

@79

Precies dat.
We leven in een vrijheid die begrensd is door de opgelegde onvrijheden vanwege de 'regering'.

2
81 Jan met de Pet

@80 "Links regeert al jaren niet in Nederland."

Wat is "regeert"? Die ingehuurde politici (acteurs) die er 4 jaar zitten en een regering vormen?
Neem nu de PvdA. Die is bij de laatste verkiezingen gedecimeerd. Het kartel zorgt er vervolgens voor dat staatssecretaris Klijnsma commissaris van de Koning in Drente wordt, weer een ander wordt burgemeester, weer een ander (Timmerfrans) gaat naar de EU iets met het klimaat doen, bijgestaan door een partijgenoot (Samson), Jeroen Dijssselbloem wordt voorzitter van een commisssie die over de pensioenen gaat etc. Voor overbodig geworden politici worden bestuursbaantjes gecreëerd! De PvdA is niet opeens weg als ze gedecimeerd worden in de 2e kamer. Verder stikt het er bij de ministeries van de PvdA, GL en D66 koninkrijkjes.

1
82 Conradijntje

@82
U gaat mij toch niet vertellen dat de PvdA noch links is met hun rechtse ideeën en politici (klijnsma en timmermans) nee in mijn ogen is er maar een echte linkse partij de SP die opkomt voor de zwakkeren en de arbeiders.

0
83 yanyans

@83 De PvdA was maar een voorbeeld, het partijgeneuzel is m.i. irrelevant. De essentie van @82 , @79 maar vooral ook @78 is dat de beslissingen niet in Den Haag door politici worden genomen maar door de minister van Financien, de DNB en rijke families (de "elite") in Amsterdam achter gesloten deuren. Daar wordt beslist wat de burger of gepensioneerde (dit draadje) nu weer voor de kiezen krijgt.

1
84 Conradijntje

Ik ben maar 6 euro vooruit gegaan met mijn parttime baan onder de 500 euro bruto op wel de vasten laten bij de Overheid Bedrijven en in alle Gemeenten met 35 tot 45% flink verhoogt zint door de graai cultuur , waar nog bij komt dat het minimumlonen allen maar met 1,2% bruto verhoogt zint door de extreme radicale linkse partijen van D66 VVD CDA CU SGP Groen-Links PvdA.
Ik roep WAO'er AOW'er Eenverdiener zonder kinderen en alle Uitkeringsgerechtigde niet meer op deze corrupte partijen van D66 VVD CDA CU SGP Groen-Links PvdA te gaan stemmen volgend jaar maart. Stem allen nog maar op FvD PVV SP 50+ en Partij van de Dieren waar deze partijen niet allen voor de middenklassen op komen maar meer voor de mensen de minder als 15.000 euro bruto per jaar verdienen.

1
85 Gunther

@85 Wel triest dat respectabele partijen als SP en PvdD in één zin genoemd worden met dat geteisem.

0
86 Criticaster

@86
Ja zeer triest de PVV die voor 90% mee stemt met de VVD

2
87 yanyans

@73 Wat moeten we dan? Staatsgreep?
@75 , Dat zou in Nederland ook moeten gebeuren.

1
88 bozeman

@88 Vooral het gebrek aan transparantie is irritant. Het is namelijk wel zo dat Nederland nogal duur is qua brutoloon in vergelijking met bijvoorbeeld Duitsland bij gelijk netto loon.
Reden oa de aanvullende pensioen en AOW premie.
Nu Europa één wordt maakt dat de Nederlander duur. Het kan zijn dat ze de AOW en het aanvullende pensioen aanpakken om het verschil tussen bruto en nettoloon kleiner te krijgen (maar bovendien zelf nog een graai uit de pot doen). Echter alles rond het aanvullend pensioen en de AOW gebeurd in het geniep, zonder enige motivatie en met veel rookgordijnen.

0
89 Conradijntje

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
VBOH
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@24 Nee waarom zou ik. Heb jij ooit enig bericht ontvangen op de vele, vele meldingen ontvangen waar jij je dagbesteding mee vult?Zolang er ...

1 minuut geleden geplaatst door VBOH

Ronin
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@21Als het aan jou had gelegen had half Nieuwskoerier al onder de grond gelegen, pratende vuilnisbak.Compleet gestoorde psychopaat....

1 minuut geleden geplaatst door Ronin

greenpollo
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@23Ja, en dan kunnen ze gelijk een liedje voor ze zingen ...

2 minuten geleden geplaatst door greenpollo

VBOH
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@14 Dat zal allemaal best maar ik heb ooit ergens geleerd; Wat u niet wil dat u geschiedt, doet dat ook een ander niet. Dus ze kunnen ons moge...

4 minuten geleden geplaatst door VBOH

Wedergeboren
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@19 "Maar inderdaad, ik geef Bop in deze gelijk. Wat @3 zegt gaat véél te ver, is véél te grof, is onmenselijk, en kan dientengevolge n...

5 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

JackKropotkin
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

@9 Dat iemand Netanyahu haat kan best, heb ik ook geen probleem mee en is op zich geen antisemitisme, net als het geval is met bijvoorbeeld Soro...

5 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

spookrijder
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@18 Ja, en het zijn tenslotte de veroorzakers van deze chaos. ...

6 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Wedergeboren
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@20 Tip: hou dergelijke overbodige opmerkingen gewoon voor je. ...

9 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@13 Absoluut ja. En wie hoor je niet? Querido, Graaier, baba jaga, ronin, bob sleebaan, thWil, etc ... ...

10 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Real MilfRomi Rain BlackedPornhub LeggingsFamily Therapy XxMassive BlackcocksExcogianalSkybri NakedNaked At ConcertXtapes MeMia Khalifa With Johnny SinsHindi Gay XxxGilf DpStar Wars AhsokapornIndian Chudai PornSex Kiss GifHot Porn DesiYami Gautam Sex VideoHot Aunty NakedIndianornWife Swap FoursomeBig Black TitspornJade Valentine PornEntrancementukEbony SexCream Pie TwitterAnime Porn ArtCander LiciousBoudi XxxxSexmovie IndianFree Hot Sex MoviesDimple Kapadia BoobsRussianporn StarsEyes Glued On Her TitsSexse JaponGirls Do Porn IndianLeak OnlyfanLindsey Broad NudeNude RunningBom XxxChatur BaMeilleurs Films PornographiqueAagmaal.cimFabsqingersPornhub YinyleonSexy Couple Sex VideoBig Tites EbonySmallass PornPornografia SexmexIndian Top 10 Porn StarRomantic Porn WebsitesSpycam MassageHentai ImageShenalesCentaurgirlsYoun Ebony PornParadise HentaiPatsy Kensit NudeGrapefruit BjFit Sid NudeDesi New Xxx VideosSxvideoLesbian Seduction SexPornos FatTok XxxHitomulaPorn Gay ArabesLesbianad CojiendoBest Sex ComSfm Porn TutorialFilme X FrancaiseFree Strp GameIleana ButtNude De StarsChines PornPrun VideoDoublelsitCartoons Porn VidsFree Hetai MangaWww Porn Com Www Porn ComSkokkas JpGrindr Hookup PornAriana Grande NipleXnxx Man And ManHentai MamaFemale Wrestlers NudeTwitter Homemade PornAdult Tik-tokXxx Videos New IndiaPhoenix MariedPresent Sex VideoNaryto PixxxCumshots SwallowingAirport PornInsta PornAsali SexMallu Porn SexLesbainsexForcd Porn VideosAnnonces érotiquesPorn Japanese Sem CensuraLily Collons NudeColby JensenBeautiful Babes XxxHentais Hd Sem CensuraFacials CompilationSaree Wali SexHindi Sex Video Download HdKorean Sexual ScenesAsian Women PornCreampie ComptionSusu NudesMujeres TocandoseXnxx Pain FullSladislivkiTwo Blondes ThreesomeNude BustyHot Porn PoliceErotical PornChatirbPor N UnblockedCardi B NakedSex With ToysLegal Teen PornNsfw Ai ChatSharon White PornIndian Sex Indian SexXixi VideoFree Pornhub ComXxbp HindiVer VídeospornoNud CosplayPorn Sex Video HdHd Dex VideoStripchayGotanynuesVinateg PornVhaturbayeO PriyaTushy Com VideosBooloo ComHistorical Porn MoviesRough PornsexDrunk CreampieKim Feilds NudeIt's Gonna Hurt GaypornJap Porn ActressMist Watched Porn VideoLena The Plug PornstarKenny ComixNude Celebrity Free