• 7
  • 481x gelezen
Reageer met een Emoji
1
3

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

maak daar maar 50 - 75 biljoen van ipv 1 biljoen.

9
1 broodjepoep

#1 Als voor Nederland alleen al 500-1000 miljard nodig is voor de klimaatplannen, dan is dat 50.000 -75.000 miljard voor heel de EU.

7
2 broodjepoep

@2 Het is héél veel meer als je meetelt dat er energie moeten worden opgeslagen over de seizoenen als je werkt met zon en wind. Makkelijk 1-2 miljoen stuks 'Hornsdale batterijen' alleen al voor Nederland. https://en.wikipedia.org/wiki/Hornsdale_Power_Reserve

3
3 Lambaster

@3 Dat weet ik niet. Ik ga in mijn benadering puur uit van de door Baudet gestelde 1000 miljard voor Nederland en van de door de Vokskrant uitgevoerde factcheck hierover dat uitkwam op 500-700 miljard voor Nederland. Het oppervlakte van Nederland is ongeveer 0.93% van het oppervlakte van de EU en bij evenredige kosten kom je dan uit op 50.000-75.000 miljard.

6
4 broodjepoep

@4 De kwestie energieopslag is min of meer taboe in deze discussie en wordt iha. niet meegeteld want men denkt wel wat energie te kunnen inkopen in het buitenland. Niet dus!

1
5 Lambaster

@5 interessant. Ik heb me daar nog niet in verdiept. Zal ik zodra ik wat meer tijd heb eens gaan doen.

2
6 broodjepoep

NExit nu.
Op deze manier houd dat gedrocht EU de aangesloten landen steeds meer in de financiële wurggreep om eventueel uit de EU te stappen.
Dus, trap er niet in.

3
7 nog een keer

@4 A propos: U kunt beter proportioneel met het aantal mensen rekenen ipv. oppervlakte en Nederland is héél dicht bevolkt.

0
8 Lambaster

@8 Je hebt gelijk, maar niet in de uitkomst.
EU in 2008 = 499 miljoen, NL 17 miljoen = 3.4%
Dan kom je uit op zo'n 14.7 - 29.4 biljoen voor heel de EU.

0
9 broodjepoep

#9 (waar dan weer niet bij inbegrepen is het feit dat het oosten waarschijnlijk erg achter loopt kwa klimaatbeleid tegenover het westen)

0
10 broodjepoep

In Brussel is het allemaal ja en amen naar de plannen , naar alle plannen want in Brussel heb je geen oppositie . Het is een groot gedrocht waarvan Nederland alleen maar achteruit gaat .

Geen enkel tegengas in Brussel over deze krankzinnige plannen , we kunnen nog wel veel meer gaan verwachten van die extreem linkse Timmermans want er wordt hem geen strobreed in de weg gelegd . Denk toch dat Wilders gelijk heeft en dat we uit de EU moeten stappen .

https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/opinie/2017/09/eu-is-vlees-noch-vis-dat-heeft-kwalijke-gevolgen-540820/

0
11 AcerPredator

@9 En, nogmaals, de opslag moet worden meegerekend, en die is veruit het duurste. Hornsdale kost ruim 434 euro per kWh = ruim 120mld euro per petajoule opslag. Het energieverbruik in Nederland is ongeveer 3000 petajoule per jaar waarvan een belangrijk deel moet worden opgeslagen omdat wind en zon sterk variëren over het jaar.

0
12 Lambaster

@12 Hoeft trouwens niet percee een issue te zijn als iedereen electrische autos heeft en hun auto als energiebuffer op het net aansluit.

0
13 broodjepoep

#13 En ik denk ook dat het veel goedkoper kan dan met li-ion. Vliegwielen zijn bijvoorbeeld een stuk efficienter en hebben een veel langere levensduur.

0
14 broodjepoep

@13 Die auto's willen ook rijden en auto's zijn maar een klein gedeelte van onze 3000 petajoules per jaar. Stel je slaat 10% op (veel te weinig) dan kost dat dus al aan batterijen 120 x 300 = 36.000 miljard euro! Wat kost een installatie die 300PJ kan opslaan in vliegwielen?

0
15 Lambaster

@15 Jaiks.. net even globaal "uitgerekend"..
4 miljoen per 20MW opslag =
167 biljoen euro voor 3000 PJ. (dus voor Nederland alleen)

0
16 broodjepoep

@15 Klopt trouwens.. met die autos alleen kom je er niet. Had even niet stilgestaan bij het feit dat het consumentenverbruik een druppel is van het totale energieverbruik.

0
17 broodjepoep

@16 Wat bedoelt u? De [MW] is vermogen...we hebben het echter over energie ([MWh] of [PJ]). Waar komen uw getallen vandaan?

0
18 Lambaster

#16 maar de opslagcapaciteit hoeft toch niet zo groot te zijn als het totale jaarlijkse verbruik.... (zit trouwens ook nog zo'n 640 PJ stookolie scheepvaart bij)..

0
19 broodjepoep

Eerst 8000 miljard verspillen aan klimaatverwoestende oorlogen in Irak, Libië, Afghanistan en Syrië ....en nu gaat diezelfde globalistische lobby de burgers opnieuw duizenden miljarden belasten met hun klimaatreligie......ze weten gewoon niet waar ze met de biljarden naartoe moeten en rekenen negatieve rente en zoeken zwarte gaten om ervan af te komen.....alles, als het maar niet bij 'die verschrikkelijke fascistische nationalistische burgers en boeren' terecht komt....!!

0
20 CoolMemories

@19 Ik heb 10% genomen en dat is te weinig , zie @15 , dan kost de machine al 36.000 miljard.

0
21 Lambaster

@18
Zoals ik al aangaf met de haakjes.. het was erg vluchtig uitzoekwerk (mijn aandacht is een beetje verdeeld op dit moment.. kmoet ook werkenquestion)

Ik heb wat feitjes gecombineerd voor een 'educated guess'
https://www.quora.com/What-is-the-largest-fly-wheel-in-the-world
"The largest flywheel is the Beacon Power Stephentown Advanced storage in Stephentown New York. It has a capacity storage of 20MW.
It can discharge 1MW of electricity for 15minutes."

"€4 million euro project"
The flywheels will be upgraded to provide 1MW of peak power
https://www.sheffield.ac.uk/news/nr/flywheel-europe-energy-1.704921
1 MJ = 277 watt.

0
22 broodjepoep

@10 "... (waar dan weer niet bij inbegrepen is het feit dat het oosten waarschijnlijk erg achter loopt kwa klimaatbeleid tegenover het westen)..."

En dan hebben we het nog niet over de bosbranden wereldwijd die dit jaar alleen al 6375 megaton CO2 uitgestoten hebben (meer dan de industriële uitstoot van EU en India per jaar!).....en hoeveel megaton CO2 denkt klimaatkardinaal Timmermans te kunnen gaan verminderen....!??!

0
23 CoolMemories

** gebruiker verwijderd **

@22 : Misschien een paar maanden stoppen met reageren.
Voor iedereen beter.

24 verwijderd23596913

De pensioenpremies worden betaald door werkgever/werknemer en niet door de overheid. Onzin dus dat de overheid geld moet steken in pensioenpremies van de pensioenopbouwende Nederlander

3
25 krek

@11 "...In Brussel is het allemaal ja en amen naar de plannen , naar alle plannen want in Brussel heb je geen oppositie...."

Klopt, één verkeerde vraag of kritische kanttekening in Brussel en je bent gediskwalificeerd en je carrièrekansen verkeken....zo werken bolsjewisten aan hun totalitair wereldcontrolesysteem dat absoluut geen kritiek duldt....slechts slaafse navolging en kritiekloze participatie....

0
26 CoolMemories

Het is bizar te zien hoe de geschiedenis zich herhaalt en onder onze ogen een nieuwe communistische USSR gesmeed en gesticht wordt! Opnieuw grijpen de bolsjewisten hun kans, niet in Oost-Europa (daar zijn ze deja-vu en achterhaald) maar in het centrum van de westerse wereld...!
De geschiedenis zit vol listen.....

0
27 CoolMemories

Waarmee Wilders impliceert dat hij alleen voor de ouderen staat en de jeugd de tering mag krijgen.

6
28 Gewoon een student

@4 " Ik ga in mijn benadering puur uit van de door Baudet gestelde 1000 miljard voor Nederland"

Da's dom.

4
29 Weet geen naam

@22 Watt, kW, MW zijn eenheden van vermogen - Joule ( = Ws), kWh, MWh, petajoule zijn eenheden van energie!! Een energie opslag systeem kan een bepaalde hoeveelheid energie opslaan en heeft ook een bepaald vermogen om aan te geven hoe snel die energie erin of eruit kan worden getrokken. Dat moet goed uit elkaar worden gehouden anders geloof ik er niet meer in.

0
30 Lambaster

@29 Nee, want de Volkskrant heeft hem gefactchecked en kwam op 500-700 miljard uit voor Nederland. Ik heb dus de marge 500-1000 miljard genomen.

0
31 broodjepoep

De klimaatklan moet en zal gestopt worden. Zoek maar een ander verdienmodel.

1
32 Leaf

@30 Ik had er duidelijk wat meer tijd in moeten steken. Ander keertje dan maar.

0
33 broodjepoep

@31 Volkskrant valt onder MSM.

Moet je niet blind geloven. question question

1
34 Weet geen naam

@34 Juist daarom is de marge plausibel, als degenen die het standpunt van Baudet willen weerleggen zelf op zon bedrag uitkomen valt daar weinig meer tegen in te brengen.

2
35 broodjepoep

@35 Anders gezegd:

Als het in je straatje past wat de MSM zegt, dan is het waar.

Anders is het fake-nieuws. question question

1
36 Weet geen naam

@36 Nu maak je toch echt een verkeerde conclusie. Als dat zo zou zijn zou ik alleen de 1000 miljard van Baudet hebben aangehaald.

0
37 broodjepoep

@37 Nee, want wat de MSM nu zegt, past in je straatje. Dan vermelden mensen als jij het maar al te graag.

Maar als de MS morgen iets plaatst wat niet in jullie straatje past, dan is het voor jullie per definitie nep-nieuws.

"Jullie" zijn nog doorzichtiger dan glas. question question

2
38 Weet geen naam

Er waren in een volstrekt foute partij als de NSB mensen die het minder slecht met Nederland voor hadden dan Brusselfrans. En daar hebben we ons ook van bevrijd. De hoogste tijd om ons van Brusselfrans te bevrijden. Nexit.

2
39 PFL

@38 Nee. Hetgene wat mensen op dit forum betrouwbaar vinden verschilt enorm. Sommige lezen alleen rechts, anderen alleen links en sommigen lezen beide (wist je trouwens dat rechtse lezers zich doorgaans minder tot rechtse bronnen beperken dan linkse lezers zich tot linkse bronnen beperken?)
Voor het maken van een argument dat voor alle lezers geloofwaardig is, is het dus het best om beide bronnen te gebruiken. Zodoende de marge 500-1000 miljard.

0
40 broodjepoep

@28 Deze zin een beetje ombouwen, hij staat er alleen voor zichzelf en de rest kan de tering krijgen.

1
41 Criticaster

Nexit en heel snel

En meteen die linkse klerelijers naar Brussel transporteren.

0
42 Dachtutniet

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

Als ik ooit wordt vermist, plak dan geen posters op straat of op lantaarnpalen.Dan moet je mijn foto op flessen bier laten drukken.Op di...

zojuist geplaatst door baba jaga

Bob Sleebaan
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

Als de zeespiegel stijgt, gaan dan eindelijk de huizenprijzen dalen. 😁...

1 minuut geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@101 Behalve als je her omdraait en jij hen uitlacht. 😉...

3 minuten geleden geplaatst door Bop

baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

Hier een beetje humor.Waarzegster tegen haar klant: "oh verschrikkelijk, je man sterft morgen"Klant: "ja ik weet het, maar ik wil gewoon w...

7 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Botlleneck
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@100 Waar blijft je beroemde gevoel voor humor?...

12 minuten geleden geplaatst door Botlleneck

baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@99 Dat zei ik ook niet toch?...

13 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@91 " Precies! Het houdt niet op. Ook niet als je eropin blijft gaan. Juist dan niet." Dus is de lol er wel af. Meer narigheid ...

14 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@98 Tja, jij bent degene die aandacht geeft. ...

15 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@94 Volgens mij ben ik hier juist zo'n beetje de enige die NIET jankt. ...

17 minuten geleden geplaatst door Bop

Botlleneck
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@95 1 aandacht koekje voor jou....

17 minuten geleden geplaatst door Botlleneck

NK. App
Hansika Motwani Porn VideoSniffesFree Black Lesbian PornErotic Asian MoviesPorno GamesXxx StoriewPorn GmeVideo Sexs HdSucking Black DickHand Hob PornOld Lezbian PornBrielle_alexandraDeflow PornHot Teacher XnxxThreesome FuckBoobs Shuking VideoAddams SexGabbie Carter LactatingAmateur Interracial CuckoldOnlyfans SitePornstar TubesLists PornIncest Sex VideosSex In The SnowCatoon Porn 3dNatalie Dormer NakedSex In XnxxBelly Dance Xxx VideoMagmallowa Gwen StacyEbony Rider PornHamster TubesLaurel Coppock NudeHot Blonde NudeWww Sunny Leon SexBllu VideoCzechwifeswap PornPublic Transgender PornBondage Bdsm4chan.prgPerfect GutlsBokep MomsDeep Inside Jennifer WhiteBangla PornhubSpnbngBlack Moms HornyBig Booty Strapon LesbiansBlacked.coimPorn XxxCoutney Kardashian NudeHiry Gay PornMarcello BravoScarlett Bloom PornDesi Aunty Hot XnxxAgatha Vega CreampieBbw CaramalBangbros PornosBigass Anal PornSexy Girls In UnderwearLeabian Porn StoryBackroomcastingcouch ScarlettListcrawlers Atlanta GeorgiaManga HemtaiLucas LeonSpartacus Sex ScenesIndonesian MilfCelebrity Only Fans LeaksFree Porn PefectSaranya SexAngela White CheatingTorbe Pilladas En La CalleLesbian OrgasamChubby Teens MasturbateXmauieXhamsters FrenchNickiibaby OnlyfansXxx Pornografia EspañolMature VintagepornBrandi+belleProfessional PornBustyloversNarutopornFree Nude Video Chatسکس میلفSusanna Gibson VirginiaIndian Bhabhi Ki ChudaiWww Xxx Desi Sex ComSex Video 2002Xx Videos Hd HindiSexy Hindi Movie Full HdFeetfindwrOlga SybilWww Com Sex Video ComJenna Prtega NakedFapellaXxx Kannada SexMomtaboo PornErin Ashford PornNie Moneyy PornEbony BdsmMeanna WolfLatest Telugu Aunty Sex VideosRustom SexPpppuSunny Leone Hd Video DownloadSki Bri OnlyfansShe Cant Take It PornAdukteorkM N F ClubPornos De AfricanasObey MelineSumny Leon XxxBecky Bandini BbcOmegle Friends PornPregnant Creampie GangbangPorno TorrentOnlyfans TopSavannah Bond HotJodhpur SexPorn Devar BhabhiInteracila PornAnime Hentai VfPorn MeemHotwife On TumblrPetitw PornNakedgirlDua Lipa TitsX Video MeinLanaandalexGiant Tits MomMother NhentaiOrgie SexsCar TitsDaisey Keech NudeHolabulmaDesi Pari PornPorn SexpovCelebritymovieaechiveBriblossomMooncakeva PornAdah Sharma PornJapan Young XxxPics Of Huge TitsXxx DoodhPanty RubMom Vs Teen ComErsties TinderEbony Tit SuckingBigest Boobs TubeSm視頻Manwha Meb