door verwijderd322399 in Wetenschap  ·  38 Reacties

  • 17
  • 661x gelezen
Reageer met een Emoji
7
2
3
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Waarom moeilijk doen en de armen in Nederland vergelijken met de armen in Ethiopië ?
Ze had ook 100 jaar/150 terug in de tijd kunnen gaan om te zien hoe arm en in welke bittere omstandigheden de meeste Nederlanders van toen, hier leefden.

8
1 Marrie

"komen meer dan alleen geld tekort"

Ook liefde!

0
2 JackKropotkin

@1 want van jou mag niet onderzocht worden of een bepaald armoede beeld alleen voor Nederland geld maar ook op andere plaatsen in de wereld?

Waarom wilt u dat niet over andere landen in de wereld weten? Zijn dat daar geen mensen dan?

16
3 TedjeR

Klopt helemaal. Ook hier op NK.

Eerst waren de uitkeringsgerechtigden de pisang. "Uitkeringstrekkers" die om 12:00 opstaan en gelijk aan het bier gaan met een sigaret achter de dure laptop en flatscreen tv met een haast onbetaalbaar mobieltje die met een gloed nieuwe Mercedes naar de voedselbank rijden. Die willen niet werken want zo hebben ze meer geld dan Jan Modaal. Toch?
Dat de realiteit er heel anders uitziet, daar zwijgt men maar over. Rekensommen te over maar nee.. de VVD zegt dat het zo is dus het is zo.

Nu ook de minimumloners onder de armoedegrens terecht zijn gekomen, krijgen zij dezelfde behandeling. Hadden ze maar in zichzelf moeten investeren. Hadden ze maar beter hun best moeten doen. En meer van die onzin.

Dat werkgevers, ondanks het zogenaamde personeelstekort, nog steeds idiote eisen stellen aan Nederlandse sollicitanten.. daar hebben we het maar liever niet over. Het is de schuld van die man/vrouw die het hele leven hard gewerkt heeft, kinderen heeft grootgebracht.. maar in de crisis de baan verloren... dat zij te oud worden bevonden door de werkgevers. Gek genoeg stellen zij aan Oostblokkers totaal geen eisen. Taalbeheersing? Geen probleem. Diploma's? Niet nodig. Ervaring? Ach, doen ze wel op op de werkvloer. Uiterlijk/hygiëne? Ach.. als ze maar hard werken..Maar solliciteert een Nederlander op die baan dan is er altijd voldoende reden om ze af te wijzen. Raar land dat Nederland.

3
4 Mariska3

@3
Van mij mag alles onderzocht worden.
En vooral over de bittere armoe waar het grootste deel van Nederland mee te maken had in de 18 en 19 eeuw.
En dan had ze ook nog een vervolg onderzoek kunnen doen, hoe langdurig die armoe in de burgers van Nederland heeft doorgewerkt, en wat het effect daarvan is geweest op de mensen van nu.

1
5 Marrie

** gebruiker verwijderd **

Zolang we een overheid houden die de kosten maar op blijft schroeven zal de armoedeval door blijven gaan bij steeds meer mensen .
Vanochtend werd er vol bravoure bekent gemaakt dat er nu 9 miljoen mensen in Nederland een baan hebben , terwijl de werkelijkheid is dat steeds meer mensen een 5 of 6 euro per uur baantje hebben waar absoluut het maandelijks onderhoud niet van betaalt kan worden .
werkgevers zijn in veel gevallen bij de goedkope baantjes niet van plan om personeel vast aan te nemen en blijven zich bedienen van door de overheid toegestane louche constructies die met geld en mensen kunnen schuiven met toestemming van ook de belastingdienst .
Velen missen de boot om hier een redelijk bestaan op te kunnen bouwen door de lage lonen en hoge onkosten , maar daar praat den Haag niet over.

6 verwijderd682241

De overheid kan heel simpel beginnen met het toewijzen van woningen aan dakloze Nederlanders. Dat is heel eenvoudig.

3
7 smurf

@7 beheert de overheid dan woningen?

Helaas voor u: de woningcorporaties zijn afgebouwd en meer commercieel geworden en de rest van de woningmarkt is geprivatiseerd. Er is dus niets voor de overheid om te verdelen, tenzij de overheid zelf weer een actieve rol in de volkshuisvesting gaat innemen, maar dat past niet in het neoliberale credo.

8
8 TedjeR

@8 Dat is wel diep triest dan...

0
9 smurf

@8
Ook weer het gevolg van de privatisering.

0
10 yanyans

@4 wat een klaagzang zonder ook maar ergens een oplossing voor. Kom daar maar eens mee en dan graag eentje waarbij de ondernemer en de werkenden niet nog meer moeten gaan betalen.

6
11 Repelsteeltje

Er zijn sommigen hier op dit forum die al neerkijken op mensen Als ze geen huis van hun vader Erven Ik noem verder geen naam en of rugnummer

2
12 Arthur2000

Kijk alleen maar hoe hier over die mensen wordt gepraat, dat zegt genoeg.

3
13 Wendel

@13 dat is dan vooral door mensen die zelf in een Gouwe bedje geboren zijn en een huis cadeau krijgen van hun vader.

3
14 Arthur2000

Laat ze maar wat aan de kosten kant doen. De BTW verhoging hakt er voor iedereen flink in. En de komende gemeentelijke lasten verhoging ook. Misschien niet voor de doelgroep van dit artikel, maar wel voor een zeer groot overig deel van de bevolking.

Ik snap niet dat er hier geageerd wordt op de werkgevers. Uit een ander artikel op NK vandaag bleek maar weer dat zelfs het minimumloon relatief heel erg hoog is in NL, maar de kosten rijzen de pan uit. Dat is het probleem, niet de mensen die banen scheppen!

Zou je het minimumloon en de uitkeringen/toeslagen verhogen, dan moeten de lonen daarboven ook omhoog. Anders loont enige ambitie zich straks helemaal niet meer. Het verschil tussen 20 en 30k bruto per jaar is nu al maar iets van 10% netto... Lekker motiverend als dat nog minder zou worden.

3
15 Repelsteeltje

Armoede komt voort uit verkeerde overheden en het daardoor niet kunnen opbouwen van een bestaan.
Daarbij zouden ze in bepaalde landen best eens iets aan de bevolkingsexplosie mogen doen.

7
16 Positivo

Hadden hun ouders maar niet zwanger moeten worden!!

4
17 Topperz

de onredabelen dorst rutte deze mensen die er steeds meer worden te noemen.
ofwel onder mensen zal de bekenste term niet noemen...

daar ging het al echt mis, als je jezelf zo veel meer en beter voelt dan een hele groep,
hoef je ook geen zorgen en ook niet druk om hen te maken.
het onmenselijken begon al daar...

3
18 Gratiebarmhart

we zijn hard op weg in nl naar zo'n sobere toestand; aantal daklozen rijst de pan uit, en aan de andere kant maar weer volk importeren en die wel een woning aanbieden

2
19 maarten1234

@3 "...Waarom wilt u dat niet over andere landen in de wereld weten? Zijn dat daar geen mensen dan?..."

Hallo!! NEDERLAND eerst!

1
20 CoolMemories

@16 "Daarbij zouden ze in bepaalde landen best eens iets aan de bevolkingsexplosie mogen doen."

Niet mogen, maar moeten!

1
21 Mappie

@4 "... krijgen zij dezelfde behandeling. Hadden ze maar in zichzelf moeten investeren. Hadden ze maar beter hun best moeten doen. En meer van die onzin...."

Analoog aan de Franse gele hesjes die verzuimd hebben te globaliseren, te islamiseren en posities in te nemen in de virtuele derivatenhandel......zij zijn nu door het communistische trans-nationale wereldcontrolesysteem (Linkse Kerk) de dupe, gereduceerd door het systeem tot een sociaal-fascistische rest en statistisch afval; la 'part maudite'....!

1
22 CoolMemories

@5 ".... waar het grootste deel van Nederland mee te maken had in de 18 en 19 eeuw...."

Hetzelfde deel dat nu de rekening van de klimaathysterie gepresenteerd krijgt (burgers), voor 'klimaatcriminelen' (boeren) uitgemaakt worden of met hun geavanceerde dure maar milieuvriendelijke netten niet meer mogen vissen (pulsvissers).....!

1
23 CoolMemories

@7 "....De overheid kan heel simpel beginnen met het toewijzen van woningen aan dakloze Nederlanders. ..."

Die sociale woningen zijn al opgekocht door George Soros & co....dezelfde Soros die de politiek van ontmanteling en afbraak van de nationale welvaartsstaten voert vanuit Brussel met behulp van zijn puppets: Timmermans, Merkel, Macron, Rutte .....

1
24 CoolMemories

@8 "...tenzij de overheid zelf weer een actieve rol in de volkshuisvesting gaat innemen..."

Hallo!! Wakker worden simpele!! 'De overheid' is al lang overgeheveld naar BRUSSEL! .....daarom krijgen vluchtelingen en asielzoekers ook massaal voorrang op Nedelandse burgers!
De overheid heeft dus al een actieve rol.....maar niet de Nederlandse overheid! Het is de omvolkingsmachine Brussel dat dicteert met hulp van schaapjes als jij!

1
25 CoolMemories

Armoede mag dan niet om geld draaien, (zeer discutabel overigens); daar begint het wel mee.

Gebrek aan geld maakt afhankelijk.
Of dat nou is van de welwillendheid van liefdadigheidsinstellingen of de houding van werkgevers; gebrek aan geld maakt dat je afhankelijk bent van anderen.

Afhankelijkheid zorgt weer voor noodgedwongen acceptatie van wat eigenlijk niet acceptabel is.
Je werkt voor een hongerloontje of je werkt niet.

Totdat men niet meer afhankelijk is van wat een ander je "gunt", ben je geen vrij mens; lees: een afhankelijke.

Kortweg: armoede mag dan niet om geld draaien, maar geld maakt in ieder geval onafhankelijk en dat is, m.i., een niet onbelangrijk begin voor de beeindiging van armoede.

1
26 Mappie

@10 "...Ook weer het gevolg van de privatisering...."

De privatisering was alleen maar een FASE! Een tijdelijk stadium waarin Brussel de nationale staten en nationale bevolkingen ging ontmantelen om na die fase alle politiek, macht, produktie en kapitaal naar zich toe te trekken en centraal te beheren.......analoog aan de bolsjewistische fase van de USSR.....

3
27 CoolMemories

@25 Het is toch wat met die linkse kerk hé question question

3
28 RonMVV

@27
Dus voor de privatisering hadden wij hier een bolsjewistische fase van de USSR

0
29 yanyans

“Ik hoop dat mensen zich realiseren dat ze er met die zorg voor anderen in levensgeluk op vooruit zullen gaan, want het is de kwaliteit van relaties die de mate van geluk bepaalt en niet wat je hebt"

Zo is dat. Je wordt gelukkig van een gezin, familie, vrienden. Niet van een overheid of kunstmatige nummerspelletjes (geld). Ik ben in veel arme landen geweest. hoe armer hoe gelukkiger lijkt het wel. Sommige mensen hebben geen bankrekening. Maar wel waardigheid. En deze "armen" denken vaak dat mensen met meer geld alles kunnen kopen. Maar vaak hoe meer geld mensen zogenaamd hebben hoe minder vrij ze zijn. Hoe minder tijd ze kunnen besteden aan dat wat er echt toe doet.

Wat wij armen noemen in zogenaamde arme landen. Die mensen zijn helemaal niet zielig. En moeder Theresa willen spelen is teken van een eigen geestelijke tekortkoming. Niet meer in staat zijn om je eigen relaties te waarderen, maar dat abstract te maken en er een geldzaak van te maken. En melodramatische abstracte fantasie over mensen die je niet kent. Terwijl je je zelf feitelijk sociaal inept maakt. Alleen nog maar kun praten over de armen ver weg (Afrika) terwijl je eigen relaties en verantwoordelijkheden er onder lijden. Je niet eens kinderen meer hebt.

2
30 purelogica

@24 Mja... Klopt wel...

0
31 smurf

@29 "...Dus voor de privatisering hadden wij hier een bolsjewistische fase van de USSR..."

Juist! 'Privatisering' was slechts een alibi, een excuus om de nationale staten af te breken ('concurrentie en particulier initiatief zou beter zijn'.....), zoals 'stikstofreduktie' het excuus is om van de beroepsgroep boeren af te komen.....net als de Franse burgers (gele hesjes) overbodig geworden binnen een EUSSR waar de voedselvoorziening wordt overgeheveld naar gigantische megastallen als de eigentijdse sovchozen en kolchozen en bevolking omgevormd tot een soort systeemChinezen...

1
32 CoolMemories

@32 Toen was er nog geen stikstof probleem

0
33 yanyans

@30 "....Alleen nog maar kun praten over de armen ver weg (Afrika) terwijl je eigen relaties en verantwoordelijkheden er onder lijden. Je niet eens kinderen meer hebt...."

Daarom hebben we tegenwoordig van die seksuele mutanten op de hoogste posities, zonder duidelijke familieverbanden, trouw of kinderen....zie Rutte......de maatschappij moet omgevormd worden tot geindividualiseerde participatiemaatschappij in het teken van 'seksualiteit' en 'klimaat'....

1
34 CoolMemories

@33
Dat werd pas een probleem toen men het een probleem ging noemen.

0
35 Reconquista

@8 "... maar dat past niet in het neoliberale credo...."

Nederland 'neo-liberaal'....?!?! Hoe simpel en dom kun je zijn...?!

1
36 CoolMemories

@33 "...Toen was er nog geen stikstof probleem..."

Dat heette toen 'kapitaal'....de strijd tegen 'het kapitaal' en de bourgeoisie (burgers).....vrije kritische en onafhankelijke burgers en boeren waren een gevaar voor de bolsjewisten in Moskou.....goelags en massa-deportaties verstevigden de macht van het communistische controlesysteem.....Europa bevindt zich tegenwoordig in dezelfde sfeer.....dezelfde politiek van unificatie, controle, censuur, doctrines, verbroedering en vermenging van alle standen, klassen, rassen, religies, culturen.....haat tegen burgers, gemeenschappelijke vijand (Rusland) enz. enz.

1
37 CoolMemories

@29 "....Dus voor de privatisering hadden wij hier een bolsjewistische fase van de USSR.."

De overheid is niet echt geinteresseerd in privatisering en particulier initiatief....het zijn slechts middelen (net als de 'seksuele revolutie jaren '70) om de nationale staten en burgerlijke culturen te belasten (klimaat), af te breken, te vernietigen en te formatteren voor een nieuw besturingssysteem: Brussel

1
38 CoolMemories

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ongelovenloos
Kortsluiting in hoofd maakte Youp van ‘t Hek ‘zeer verdrietig’: ‘Maar wappies lieten me weer lachen’

Dat hebben de meeste linkse ,kortsluiting in hun bovenkamer.En de schuld leggen ze bij anderen neer....

2 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Universiteit Leiden stelt opnieuw hoogleraar op non-actief wegens grensoverschrijdend gedrag

@4Omdat het linkse figuren zijn die zich hier schuldig aan maken....

5 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Bob Sleebaan
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

Wanneer komt de belasting op zuurstof?...

5 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

VBOH
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

@8 Je ziet het ook niet. Want als je als Joodse man met een keppel op je hoofd in de openbare ruimte loopt, dan loop je de kans dat je in el...

5 minuten geleden geplaatst door VBOH

progressiefliberaal
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

Misschien is het een idee om, buiten de standaard lesmaterialen, scholieren boeken en andere werken van Holocaust-overlevenden te laten lezen. D...

6 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Weetal
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

Mooi.Kunnen de dranken zonder suiker omlaag bij de belasting,via bv de BTW....

7 minuten geleden geplaatst door Weetal

progressiefliberaal
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

@6,Zou dat zin hebben? Ze hebben nu al de overtuiging dat wat in de geschiedenislessen over de Holocaust verteld wordt, onzin is.Ik weet...

8 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Bob Sleebaan
Langere reclames op YouTube leveren Google hogere winst op

Hoogst irritant. Steeds vaker en ze worden steeds langer die reclames. ...

8 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ongelovenloos
Briefje van Jan - aan Stephan van Baarle - Buttkicken.nl

Hoe is het toch mogelijk dat zulke figuren uit het niets plotseling in de tweede kamer zitten.We hoeven niet raar op te kijken of hij splinter...

8 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

progressiefliberaal
Langere reclames op YouTube leveren Google hogere winst op

Tegenwoordig heb je vaak wel twee keer reclames aan het begin, een of twee aan het einde - en met een beetje pech nog minstens een halverwege je...

11 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

NK. App
Sunny Leone VeginaTamil Hot B Grade MovieGentle Femdom PornHentair34ChtirbateSs XxxAj Aplegate PornJuggsxxxFlingesterPorn RentaiBiggest Mexican CockXxx Sex Videos JapaneseSikh PornKelly Brook NakedCartoondicksNicolette Shea CreampieXxnnFace Down Ass UpHotblockchain NudeCops In PornMulan PornPovmomKate Benkinsale NudeBigg Boobs Xxx.comNattybabyxMew PornstarMamta Kulkarni Sexy VideoXxx HjPorn Video With Dirty TalkDick For LilySon Mom-free PornExtremely.painful AnalTightest TwatsCoometPornhub.com BlackSexmodelcomJennifer Lawrence Nude LeaksPornolar Alt YazılıDad And Daughter PornographyBbc Animated PornFlik FapTrippie Bri Onlyfans LeakedLaura SeanzDeshi Murga ComRoyalcamsالسحاق سكسFull Hd BarzzersDefloration.omMelhores Hentai Sem CensuraElizabeth Banks SexyXxn BrazzersAggressiveblowjobJavhdsexJenny Mcarthy PlayboySilksmitha HotThreesome TwXxxxxxxxxwwwPrison Sex VideosSoftcore SexFake Driving SchoolNayanthara Sex VediosPoran Star XxxPornstarphotosBoner HugeTarzan Blue FilmKannada Sex Kannada Sex KannadaJapani Bf SexyAnmerican Dad PornPormo Com LegendaKayparkervideosDfbnetworkPornfd DownloaderNadia AliImdb BabylonMallu Sex XnxxJapan HandjobAmber Moore HotSexporn EbonyReddit Nsfw PistMature StripchatPashto SexseYoga Al DesnudoCeline Alvarez PornRanken HentaiDesi Scandal XxxXxx Porn Black GirlKill La Lill PornJav UncenosredEnglish Bf Movie English Bf MovieDana Hamm NudesSexy Rashmi DesaiGlory Hole ShalowLaapkMinijelloWww Xnxx XomRani Mukherjee Ka Sex VideoGram Sex VideoImvupornXxx TadapXxx Xxx Sexy MovieWomen Naked Tied UpPretty NudeJustswallowingBandes Dessines ErotiquesNai ContoAustin White NudeCasting Couch Cream PieHot Mallu ModelsBhabi Sax ComPuke PornPanties Pulling DownNatalia Mendez PornPorn IowaThe Best Nude CelebritiesFree Pornos HdFapstersCarrie Ann Moss NudeLouloubelle_xo NudeBhai Behan XnxxKorean MastuGot Sexy PornCelebjohShop LifterAv中文字幕Gay Manga SexMade PornBondage SquirtXnnx DownloaderFilme Sexo BrasilAriel Winter NudeDani SorrentoStrap On LesbiansIndian Aunty Sex VideosNaughty America MilfBathroom Sex ScenePeridot PornLil Ded Janet OnlyfansJynx Maze DpManhwa LatinlNsfw Fiscord ServersHannahowo.netNidhi Agrawal XxxDani Daniel Full VideoSex With WifeConstance Wu NudesTelugu Hd XnxxNokrani Sex ComFamliy SinnersMassage Table Milking得ろアニメ