door Nieuwsgierig in Media  ·  13 Reacties

  • 4
  • 674x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Een Arabische duikleraar ronselde leerlingen in de Eindhovense moskee Al Fourkaan en leidde hen met militaire discipline naar hun Padi-brevet. Het is een bizar, maar alweer bijna vergeten verhaal uit de vroege geschiedenis van de jihad in Nederland. Documentairemaker Sinan Can en researcher Daniëlle van Lieshout grepen terug op de zaak uit 2003 en zochten voor De Lokroep uit dat een aantal leerlingen later opdook in terreurdossiers.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1878769977/nederlandse-duikleraar-leidde-terroristen-op

Sinan Can over het maken van de documentaire:https://www.ad.nl/video/sinan-can-onder-de-jihadisten-voor-nieuwe-docuserie~p121986


Het drieluik De Lokroep is vanavond op dinsdag, woensdag en donderdag om 22.15 uur te zien bij BNNVara op NPO2.

0
1 Nieuwsgierig

Nou, het is vooral zo dat islamitische gemeenschappen, die al langer hier bestaan, worden geinfiltreerd en overgenomen door agressieve, opruiende types die vers hierheen worden gesluisd, verborgen tussen de "vluchtelingen", speciaal met het doel hier de boel te ontwrichten en de autochtonen en allochtonen tegen elkaar op te hitsen, onder andere door de islamitische jongeren te bewerken. Natuurlijk is het mogelijk dat de terugkeerders ook een dergelijke training hebben ondergaan.

1
2 Wendel

Dit gebeurt overigens tegen de zin van de meeste moslims, maar ze hebben alleen de keus tussen afvallig worden aan het geloof, waar de doodsstraf op staat, of het slikken, want de moskee wordt als eerste overgenomen door een hogere imam dan die er zat, met zijn knokploegen. En ze moeten nog betalen ook voor dat voorrecht, een maandelijkse belasting, het lijkt de NL overheid wel.

0
3 Wendel

De moskee, de nieuwe bierhalle van deze tijd.

0
4 meneer van het nieuws

Sinan Can in het radioprogramma De Nieuws BV op NPO radio1
De aanslagen van 11 september 2001 (Twin Towers New York) en de 20 jaar daarna. Sinan Can blikt terug op hoe de radicale islam zich heeft ontwikkeld in Nederland.

https://www.nporadio1.nl/de-nieuws-bv/onderwerpen/524800-sinan-can-over-drieluik-de-lokroep-waarin-hij-jihadisme-in-nederland-onderzoekt

0
5 Nieuwsgierig

@2 Wendel nogmaals van de allochtonen is 71% niet islamitisch als je allochtone moslims bedoelt zeg dat dan , helderheid is essentieel als je een thematiek wil aansnijden.

3
6 21st Century Guy

Een arabische duikleraar ronselde leerlingen in Eindhovense moskee Al Fourkaan.

Uit de eerder gedeeld link bij #1 van de Telegraaf

De makers van De Lokroep zochten uit hoe het de leden van de duikgroep verging. Een van hen werd later aangehouden in Iran en beweerde dat hij meedeed aan de jihad tegen de Amerikanen. Hij had contact met de Eindhovense jihadist Dadi Meki en zou zich bezighouden met het opzetten van safe houses. Een tweede duiker zat vijf jaar vast in Guantanamo Bay omdat hij betrokken zou zijn bij aanslagplegers in Casablanca, maar kreeg 20 miljoen pond toen bleek dat hij al die tijd zonder officiële aanklacht had vastgezeten. Een derde duiker bood onderdak aan Mehdi Nemmouche, de aanslagpleger op het Joods Museum in Brussel in 2014 waar vier Joodse bezoekers werden doodgeschoten. Een vierde bleek een broer van een Eindhovense moskeebezoeker die in Pakistan door de politie werd doodgeschoten.

De Al Fourkaan moskee wilde niet reageren op de uitzending, die dinsdag, woensdag en donderdag op NPO1 is te zien. Eerder zei het bestuur niet verantwoordelijk te zijn voor het gedrag van bezoekers.

De moskee wou niet reageren!
1+1=2 Die moskee heeft/had dubieuze vrienden (zie link onder)!

https://www.bd.nl/brabant/imam-van-al-fourqaan-moskee-eindhoven-heeft-dubieuze-vrienden~a7c39c2f/?referrer=https://www.google.com/

0
7 Nieuwsgierig

De Al Fourqaan (moskee in Eindhoven)

De duikers-in-opleiding zouden zijn ‘geronseld’ in de Al Fourqaan moskee in Eindhoven. Oud-burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven vertelt in de serie dat hij probeerde om meer grip te krijgen op wat er zich bij de moskee afspeelde. Er zou niet alleen sprake zijn van het ronselen van jihadstrijders in de moskee, ook zouden er ‘haatimams’ komen prediken (iets wat Van Gijzel destijds tegenhield) en was er onduidelijkheid over geldstromen richting de moskee.

Opvallend! *Van Gijzel zegt nu dat de Nederlandse regering “niet wilde weten wat er gebeurde.” De oud-burgemeester kreeg naar eigen zeggen te horen dat hij er maar 'niet teveel in moest wroeten', want dat zou de handelsbetrekkingen schaden. Een uitspraak die door de toenmalige baas van de BVD (nu de AIVD), Sybrand van Hulst overigens wordt ontkend.

Bron: https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3133621/Hoe-een-Eindhovens-duikersklasje-gelinkt-wordt-aan-terrorisme

Eerdere berichten over de bewuste Al Fourqaanmoskee in Eindhoven en een onderzoek naar jihadisme in die omgeving en het doen en vooral laten van AIVD en justitie!

Het onderzoek tegen de twaalf mannen spitst zich toe op de rol van de Al-Fourqaan-moskee in Eindhoven. Justitie stelt in het dossier dat deze moskee een belangrijk centrum is voor het werven van Nederlandse jongeren voor de jihad, de (al dan niet gewapende) strijd voor de islam. Opmerkelijk is dat de bestuursleden van Al-Fourqaan en de achterliggende stichting Al-Waqf al-Islami niet verder zijn onderzocht. Dit weekeinde citeerde NRC Handelsblad bronnen binnen justitie die stellen dat dit te maken heeft met 'gebrek aan capaciteit'.

Bron: https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/mislukking-dreigt-voor-jihadproces~b2ccb405/

0
8 Nieuwsgierig

Sinan Can sprak dus met de Algerijn Dadi Meki alias Mokhtar Mekkaoui (de man van Xaviera S. de jihadbruid die nog niet zo lang geleden naar Nederland werd gedropt)

Een stukje uit een artikel van De Morgen een krant uit België:

Eveneens in Turkije veroordeeld zijn de Brusselaar Yassine Lachiri (35) en Dadi Meki (3question. Die laatste is een Algerijn die op de lijst van Belgische IS'ers staat omdat hij hier een poos heeft gewoond, onder zijn alias Mokhtar Mekkaoui. Hij bracht daarnaast geruime tijd in Nederland door en kwam daar in 2002 al ter sprake in het onderzoek naar de beruchte Hofstadgroep - waartoe ook de moordenaar van Theo van Gogh heeft behoord.

In Syrië was Meki/Mekkaoui getrouwd met Xaviera Swagemakers (25), één van de Nederlandse vrouwen die Turkije deze week al teruggestuurd heeft. De andere is Fatima Habtat (23), die zich in oktober met twee kinderen van de omgekomen Antwerpenaar Ali El Morabit meldde op de ambassade van haar land in Ankara. De twee Nederlandse vrouwen werden bij hun aankomst op de luchthaven van Schiphol onmiddellijk opgepakt.

Bron: https://www.demorgen.be/nieuws/antwerpse-is-weduwen-lopen-vrij-rond-in-turkije~b275a60f/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

0
9 Nieuwsgierig

@6 : In DIT geval was ik toch duidelijk? En misschien moet ik meer onderscheiden tussen westerse en niet-westerse allochtonen, maar ik gebruik eigenlijk het woord in de betekenis die het bij het begin had, en daar waren de allochtonen de islamitische gastarbeiders. Dat was natuurlijk voordat de EU het mogelijk maakte dat er allerlei westerse allochtonen hierheen kwamen.

1
10 Wendel

@10 Het wordt nogal verwarrend als er allemaal verschillende definities gaan rondwaren , dan ga je langs elkaar heen praten.
Volgens het CBS zijn er 4,1 miljoen allochtonen , er zijn 1,8 miljoen westerse allochtonen , er kwamen ook voor de EU er was velen hiervan naar Nederland en er zijn 2,3 miljoen niet westerse allochtonen waaronder dat is min of meer de communis opinio 1,2 miljoen moslims dus dan zijn er dan ook nog 1,1 miljoen niet islamitische niet westerse allochtonen,

1
11 21st Century Guy

De Ruyters zeggen: "De JIHAAT tegen het westen is in volle gang, gesponsored door Saoudi-Arabie en Iran met nog wat kleinere golfstaatjes zoals Qatar en de VAE etc."

0
12 De Ruyters van Michiel

* Verwijderd door de redactie *

13 Redelijk Rechts

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
elsemiek
Pro Palestijnse Professor krijgt les

@10 in @9 staat ie 😉Dat wijf spingt uit dr panty van woedde ...

3 minuten geleden geplaatst door elsemiek

Strongoli
Pro Palestijnse Professor krijgt les

@9Top, die werkt wel! 👍...

4 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Pro Palestijnse Professor krijgt les

@4 en @5Werkt bij mij ook niet. Heb ook geen Twitter of X, of hoe dat tegenwoordig heet. 😊Volgende keer beter. ...

6 minuten geleden geplaatst door Strongoli

elsemiek
Pro Palestijnse Professor krijgt les

https://www.youtube.com/watch?v=P1ZX8vnGwqA@5 @7 ik denk dat t deze is ...

7 minuten geleden geplaatst door elsemiek

Wedergeboren
"Wie gefällt dir das, Joe Biden?" – Exklusive Aufnahmen von der Abrams-Jagd

"Another One Of Russia’s Prized A-50 Radar Planes Shot Down, Ukraine Claims" https://www.twz.com/air/another-one-of-russias-prized-a-...

10 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Vageali6888
Russian State-Controlled TV: If NATO Troops Enter Ukraine , SARMAT, YARS, and Avangard (Nukes) Will Hit NATO Decision-Making Centers

@56Titel van het artikel 'Ukraine war follows decades of warnings that NATO expansion into Eastern Europe could provoke Russia'...

11 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Vageali6888
Russian State-Controlled TV: If NATO Troops Enter Ukraine , SARMAT, YARS, and Avangard (Nukes) Will Hit NATO Decision-Making Centers

“Ukrainian entry into NATO is the brightest of all redlines for the Russian elite , not just Putin"Biden’s CIA director, William J. Bu...

12 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Strongoli
Kampioen vaccineren én weinig besmettingen: in Portugal gaat het beter

@63Hou toch op met dat getreiter. Jij begon er weer over in a52. Je weet nooit van ophouden. Altijd moet je het laatste woord hebben, ook als ...

13 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Rooibos
"Wie gefällt dir das, Joe Biden?" – Exklusive Aufnahmen von der Abrams-Jagd

Ja das geen beste reclame voor het amerikaanse oorlogstuig, 10.000.000 dollar uitgeschakeld met een droonetje van amper een paar duizend euro....

17 minuten geleden geplaatst door Rooibos

NK. App
Melhores Sites PornorBoquetes GifsLi Xiao LuLilmochidoll PornNicole Aniston Onlyfans LeaksMallika KhalifaWomen Masterbating VideosVaginalfistingSlutmeshKushboo BfIndian Desi Xnxx VideoNude Indian Mature WomenJapanese ThreesomCameltoe RearDoctor Xxxx VideoThreesome Porn MoviesHentai PublicAdrianapornMadison Beer FeetGisselle PalmerAngel SinsLena The Plug New Bbc Sex Tape With Jason LuvLesbian Porn For The First TimeSuny Loune XxxSteven Universe Comic PornBest Strip Clubs Near MeBrazzers MembersChicos PornRubi RayBoobs Suck TamilSunny Leone Porn SiteReal VoyeurCumshot EdgingSexmex Vika BorjaHow To Suck The BallsOverflowed PornAria Taylor OnlyfansStrip Clib ListPorntube/mature LesbianPornô Cine PrivêMalik DelgatlyKinkdRileyried PornSlave Porn GamesTracy Scoggins NudeNaked Tiktok DancingBlahgigi AnalPinkdrip PornJust Full PornNude Playboy ModelsFemal GloryholeFilme Pornográfico ChinêsAgata BuzekBustygizelleHebah Patel XnxxMandy Monroe PornAlphapornoDevar Bhabhi Hot Xxx VideoMia Khalifa SJapanesse Movie PornPorn BrattysisRouge The Bat HentaiMarison Beer NakedDehati Girl SexSuoiresnyJjuicyjasssFart Porn HubGrace Charis Of LeakedDukes HardcoreSexo Anime 3dSong Hye Kyo NudePeyton List HotNora Fatehi Sex ImageNew Boobs PornDisturbing SexJapenese BdsmMiohentChanel Uzi NudMiya Khlifa Xxx VideoBukkake What IsMadrasi PornLindsay Lohan NudeMeganut02 PornXxxii Hot VideoNew Viral XxxHong Kong Sex MovieHussie ModelMz. NaturalLesbian X X446651 HentaiBlack Big Cock ImagesX Video KolkataFamily Porn VideosMoti PornEva Elfie Porn StarBhajoCarmella Bing And Sienna West Hot FuckingUnderarm PornBlack PeniesPornmz ComWhite Girl PornBella Thorne Leaked NudesMia Khalifa All VideosBrooke NudeMayliVelocity VonAdault Porn MoviesDoodh SexBeautiful Teen NudeSissyhypno RedditLemon StealingwhoresKorean XxxLiseli Por Noأفلام سكس كلاسيكيهPornographie Tu KifXx XxxxxxxxxxxxxCojo A Mi HermanitaSara Jay StepmomJjba HentaiIndian Husband And Wife PornBigtits GropedCam PornFsiblog ComFuskatoeXxx Step Brother And SisterStep Daighter PornNew Xxx Hot VideosNow Xxx VideosNaked Sex ScenesXxx Bur KaHotsextuberNew Sex Hot VideoWww Sex BpArunachal PornDesi Odia SexyFrontal NudeDesi Porm VideosFemdomcreampieRosie Jone NudeCheating Massage PornDanbooryReddit All NsfwVideos Pornos De ColombianosKerala Couple PornSexy Naked WifeDoublelist AppCoconut Kitty NudeDarcy DemossNude Female Fitness ModelsMollymoon Nun