Giftige bodem desastreus voor regenwormen (nporadio1.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door verwijderd322399 in Binnenland  ·  37 Reacties

  • 12
  • 550x gelezen
Reageer met een Emoji
5
3
1
2

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Nog een paar kerstfeesten en de mensheid is zelf aan de beurt.

1
1 Waarheid, gewoon zoals het is

In de kassen met die gewassen, dan heb je weinig gif meer nodig.

1
2 Reagurius

mensen moeten flexibiliteit verbeteren,we lijken wel een totaal doorgechineesde oude junk,nog liever zullen we schuldbewust onze apocalyps aankondigen, dan dat we eens gaan stoppen met de psychologie van een hero junk te cultiveren om maar die tijd en ruimte met troep te kunnen blijven vullen.

3
3 billib

@3 (dus ik bedoel ook dat we heel goed zijn om onze 'verdorvenheid' te bekennen,maar wie het waagt om aan 'het spul' te komen wordt afgemaakt.)

2
4 billib

En we blijven maar weer doorgaan, stelletje hypocrieten in de EU.

https://www.trouw.nl/nieuws/typisch-brussels-compromis-eu-landen-staan-glyfosaat-voor-nog-vijf-jaar-toe~b18a67e4/

0
5 Snuggles

@2
Er is sowiezo geen gif nodig op gewassen buiten ,
een gezond bodemleven doet daar het werk zoals het gewas sterk maken ,
sterk genoeg tegen ongediertens en plagen in ieder geval.
Maar ja , kunstmesten , dan krijg je zombie-gewas wat half levend er bij staat en dus een target voor ongediertens en kwalen en moeten ze ook kunstgif gaan gebruiken om de halfdode zombieplant overeind te houden.

Kweken met kunstmest kan nooit zonder kunstgif , het gaat tegen de natuur in.

2
6 techcenter

@6 Inderdaad ben het zowaar een keer met je eens er zijn boeren die zich jaren op het bodemleven hebben gericht en wat blijkt nauwelijks bestrijdingsmiddelen nodig. 100% gelijk heb je daar...

0
7 Smite Gait

@7 5-8 jaar duurt het om grond weer gezond te krijgen met onkruid en biomassa.

0
8 Smite Gait

@7
Zo zie je maar de wonderen zijn de wereld niet uit question

Het is jammer dat een dode akker zeker een jaar of 15 - 20 nodig heeft om weer tot leven te komen , het is niet zo dat men even wat orghanische voedingstoffen in de grond doet en klaar , normaal moet zo´n grond na mengen al 1 a 2 maanden ´ koken ´ ,dat alle stoffen in harmonie op elkaar afgesteld staan en de grond zn werk kan doen.
Doen ze dat met een dode akker , dan gaan die orghanische stoffen ook dood vanwege de kunstmestresten in die grond , dat moet keer op keer gebeuren de komende 15 jaar.
Of alles afgraven , want eigenlijk is zulke grond vergiftigd in feite.

Hulde aan de boeren die wel het bodemleven zn werk laat doen ,
het is zelfs makkelijker dan met kunstmest , zulke gronden zijn goud waard de komende jaren . Geen lekkerder voedsel van organische bodems, de groenten zijn veel sterker ne hebben hun volle smaak behouden.

2
9 techcenter

@8
U was me voor , wat ik heb gelezen is 15 a 20 jaar ,
er zijn een aantal mensen een onderzoek naar aan het doen in de agrarische sector die het beweren.

2
10 techcenter

@10 Neu 5-8 jaar is voldoende zelfs. Moet men wel vol inzetten op de bodem. Zag laatst een stukje over een Australiër. Die voert de grond kever larven en bacteriën jaar in jaar uit. Laagje pulp laagje zand 2 jaar rusten en dan de volgende stap.

eigenlijk is het waanzin dat dit niet bij wet wordt vastgelegd. 20 jaar produceren en dan 10 jaar de grond laten herstellen.

Ook leuk: plant verschillende gewassen door elkaar en laat het onkruid iets meer groeien hopla geen bestrijdingsmiddelen nodig, zelfde effect... Maar goed duurder per kilo... Maar super goed voor de natuur, de mens en de beestjes.

0
11 Smite Gait

@9 U doet net of die biologische grond aan wonderbaarlijke vermenigvuldiging doet. U vergeet dat ook de biologische landbouw aan roofbouw doet omdat er geen gesloten kringloop is. Die kringloop wordt gedeeltelijk hersteld met dierlijke mest uit de gangbare landbouw.

0
12 Myth63

@6 U vergeet dat de biologische landbouw ook kunstmest gebruikt, ze noemen het alleen anders. Ze moeten wel, want net als in de gangbare landbouw is de kringloop bij lange na niet gesloten. Dat zo weinig mensen dat weten is zorgwekkend.

1
13 Myth63

@13
Zo te zien heeft u weinig verstand van de Biologische landbouw en de orghanische landbouw , volgens mij kunt u niet eens het verschil tussen de Biologische landbouw en Orghanische landbouw uitleggen dat lees ik nu al.

De biologische landbouw die kunstmest gebruikt?
Nah.....

Ik weet niet wat u nu aan het proberen bent maar hoe kunt u denken dat er kunstmest word gebruikt in de biologische kweek?
Biologisch kweken is iets extremer dan Orghanisch kweken omdat in de biologische teelt al de voedingstoffen van plantaardige stoffen moet komen , orghanische landbouw is makkerlijker op dat punt omdat daar ook dierlijke stoffen aan mogen worden toegevoegd.
Wat is er chemisch aan beendermeel , bloedmeel , guano , kaliumpotas , lavameel , compost , wormenmest , en al die andere natuurlijke stoffen?
Er komt geen 1 chemische kunstmest aan te pas in de biologische of orghanische kweek , sterker nog als er iets van een chemisch kunstmest op een orghanisch bodemleven komt staat binnen 1 uur het gewas op half 7 slap , omdat het bodemleven waar het om gaat in 1 klap vergiftigd wordt.

Kom met iets beters aub , want ik zie precies dat u zonder verstand van zaken mijn onderbouwing onderuit probeert te halen.
Wel, probeer deze dan eens te ´ debunken ´ , graag dit keer met wat betere informatie , er is genoeg over geschreven wat te vinden is via Google dus laat eens wat zien .

2
14 techcenter

@11
Ik las wel eens in meerdere stukken dat bijvoorbeeld in China dat ze tussen het gewas ook onkruid laten groeien , dit om de bodem te verbeteren voor het hoofdgewas wat er groeide.
Volgens mij zijn daar zelfs boeken over geschreven , wat ik in ieder geval weet is dat bepaald onkruid er voor zorgt dat er NPK in de bodem komt en andere mineralen.
Het bekende verhaal van een stuk kale grond die eerst onkruid groeit, daarna struiken en daarna bomen, zo werkt die cyclus in ieder geval.
Als je dat gaat bestuderen welke soorten onkruid welke stoffen af geven dan kan je op die manier ook een goed bodemleven creéren.

2
15 techcenter

Nee toch, wat een verrassing.

1
16 niet-alles-geloven

Zoals klaver bijv. Dat haalt stikstof uit de lucht en zet dat af in de grond.
En daar doet gras het weer heel goed mee.

1
17 Homo universalis

@14 Ten eerste ik weet heel goed waarover ik praat. Ik wil alleen maar duidelijk maken dat het kringloopprobleem in de alle landbouwvormen dezelfde is. Niet gangbare landbouwvormen suggereren vaak dat zij zonder fosfaat en kali uit mijnbouw kunnen. Allen verliezen o.a. kalium en fosfaat. Waar haalt u die vandaan? U kunt die alleen daar halen waar kunstmest wordt gebruikt. De gangbare landbouw gebruikt mijnbouwdelfstoffen voor niet stikstofhoudende meststoffen. Wat is er daar chemisch aan? Ook de organische landbouw kan niet zonder diezelfde mijnbouw of kunt iets uit niets toveren. Als u deze laatste zin niet onderschrijft maakt u geweldige denkfout.
Het enige wat ik duidelijk wil maken is dat alle vormen van landbouw, wereldwijd, niet zonder kunstmest kunnen bestaan.

1
18 Myth63

@5 Monsanto heeft het patent en verdienmodel op Glyfosaat. De Duitse multinational Bayer kocht Monsanto met subsidie van de EU. De EU stak zijn geld (ECB kocht obligaties) in Bayer.

https://nos.nl/artikel/2132078-bayer-doet-megaovername-met-inlijven-monsanto.html

0
19 Ruud100

Quote: "Giftige bodem desastreus voor regenwormen"

Je verwacht het niet [Sarc off]

Verbazingwekkender is dat dit nu pas onderzocht zou zijn... Ik vraag het me af. question

0
20 Gandalf

@19 +++++ volkomen mee eens
als u in medicijn topic schrijft over Bayer + aandelen en obligaties, dan wordt je direct door 10 mensen afgeserveerd question

3
21 opabert

@1 ++++
Daar zorgt Bayer ook voor, wees gerust en slaap zacht.

3
22 opabert

@19 @5 De wormen hebben last van insecticiden, glyfosaat is een herbicide, in dit geval een zout.

0
23 Myth63

Iedereen een compost-container in de tuin en zelf de wormen etc kweken voor de rest van de tuin werkt perfekt die overal in de tuin wormen!

0
24 Zie Hier

@21 Bayer heeft niet het patent op glyfosaat, Monsanto had dat ook al heel lang niet meer. Bayer heeft alleen de merknaam Roundup nog, iedereen mag middelen op basis van glyfosaat op de markt brengen (en doet dat ook).

0
25 Myth63

@24 Je kunt de wormen ook gewoon ter plaatse voeden door gemaaid gras niet af te voeren maar te verhakselen, door bladeren te laten liggen. Als je dat volhoudt hoef je op den duur nauwelijks nog te schoffelen, de bladeren bedekken de grond, voorkomen kieming van onkruid.

0
26 Myth63

Maar de EU houdt van Bayer/Monsanto! En groene kabouter Frans Timmermans oooook.

0
27 logikus

@25 Weet u ook welke de andere merknamen van glyfosaat zijn? En tot wie die behoren misschien?

0
28 logikus

@23 U zult vast wel gelijk hebben, maar het neemt niet weg dat de bijen uit het bericht alleen maar last van insecticiden hebben en niet van herbicide zoals glysofaat?

0
29 Snuggles

@28 Ik kan er zo twee bedenken: Adama, een hele grote Chinese fabrikant is een belangrijke leverancier, Agrichem, wat nu een anderen naam heeft, is van oorsprong Brabants, maar is al langer in verschillende Indiaanse handen.

Zoals u ziet zijn het geen dochters van Bayer, maar nog grotere wereldwijd opererende bedrijven.

0
30 Myth63

@29 Officieel heeft glyfosaat geen effect op bijen anders zou er een beperking gelden voor het gebruik op bloeiende planten.
Het probleem is volgens mij ook dat glyfosaat niet altijd puur wordt gebruikt, maar in een formulering die per fabrikant kan verschillen. Pure glyfosaat is wel de meeste gebruikte, want goedkoopste, variant.

0
31 Myth63

Over glyfosaat:
BRON:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Glyfosaat

2
32 opabert

Vele jarenn las ik dat een bio boer geen stront direct in de gront wilde doen omdat er nog stoffen inzitten die nog de lucht in moeten anders maken ze in de grond verbindingen die niet wensenlijk is voor de diertjes in de grond omdat deze alle zullen sterven en dat het grte gevolgen zou hebben voor ons alle. Zie de begin is nu gemaakt,,

2
33 vis
34 opabert
35 opabert

God straft het land Israël

1 Jesaja zegt: Let op, de Heer verwoest het land. Hij maakt het land helemaal leeg. Hij jaagt de bewoners uit elkaar. 2 Hij zal iedereen hetzelfde behandelen: met iedereen loopt het slecht af. Met priesters en gewone mensen, heren en knechten, meesteressen en slavinnen, verkopers en kopers, mensen die lenen en mensen die uitlenen, mensen die nog geld moeten betalen en mensen die nog geld moeten krijgen. 3 Het land zal helemaal verwoest en leeggeroofd worden. De Heer heeft het gezegd en Hij zal het ook doen.

4 Het land treurt en verdroogt. Alles verdort. Zelfs de rijke mensen verhongeren. 5 Want het land is door de bewoners bedorven. Dat komt doordat ze zich niet aan Gods wetten hebben gehouden. Ze hebben God niet gehoorzaamd. Ze hebben het eeuwige verbond met God verbroken. 6 Daarom is het land vervloekt. De mensen die er wonen, zullen sterven. De bewoners zullen verbrand worden en er zullen er maar weinig overblijven.

2
36 DONKEY R

@34 nog eentje meer: EU-Monsanto-associatieverdrag met de Oekraïne:

https://www.dewereldmorgen.be/artikel/2015/01/18/monsanto-koloniseert-oekraine-met-steun-van-de-eu/

0
37 Snuggles

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
duurendaal
Pro-Palestina demonstranten blokkeren Piet Heinkade in Amsterdam: Koningsdag-vierders woedend

@71 m post@72 Querido notDaarom had ik ook al eens het volgende tekentafelvoorstel ontworpen / opgeworpen.Vanuit o.a. de volgende vertre...

9 minuten geleden geplaatst door duurendaal

baba jaga
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@95 Ja hij is een erg klein menneke maar het gaat goed.Ik heb hem nog niet vast mogen houden omdat hij nog in de Couveuse ligt.Maar nog 2 da...

15 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Sarcoff
unser-mitteleuropa.com

@18 Natuurlijk niet, ze drukken er wat dollars bij en de sukkel die het overleeft kan daarna een vinex woninkje kopen, oke, hij rijd wel zonder ...

16 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

wildersfan
Franse wijngaarden massaal vernietigd: 'Alsof je huis in vlammen opgaat'

@9 Onnodige subsidies moeten natuurlijk afgebouwd worden. Ik heb het idee dat het met grof geweld gaat.Mja... de EU heeft geen probleem met ...

19 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Rapport: Amerikaanse regering stemt in met massale aanval op de Krimbrug - Dissident.one

@2 Daar zou je best gelijk in kunnen hebben, het vervelende is dat wat ik verwacht, vaak werkelijkheid word.Ik heb nooit begrepen dat mensen m...

26 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Biscanna
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@90 Ja, lekker makkelijk. Hoezo weet ik dat ook wel? Toen je begon in @60 kon ik er nog om lachen, maar nadat de rest die vrolijk mee deden ware...

27 minuten geleden geplaatst door Biscanna

21st Century Guy
Briefje van Jan - aan Ahmed Aboutaleb - Buttkicken.nl

@4 Discriminatie is discriminatie , maakt dan niet veel uit of het op basis van ras , afkomst , religie of wat dan ook is....

34 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

ongelovenloos
Pro-Palestina demonstranten blokkeren Piet Heinkade in Amsterdam: Koningsdag-vierders woedend

Als ze iets duidelijk willen maken moeten ze naar de plek des onheils afreizen in plaats van hier de normale gang van zaken te terroriseren.Wa...

34 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Bob Sleebaan
Verzet tegen komst mogelijk AZC in Watertorenbuurt groeit

In de Tachtigjarige Oorlog tegen Spanje was Dokkum een belangrijke pion in de strijd. In 1572 was de stad enkele uren in handen van de geuzen. D...

35 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Sarcoff
Franse wijngaarden massaal vernietigd: 'Alsof je huis in vlammen opgaat'

@9 Het is een absurd beleid, men wil de boeren weg hebben en ze worden gesubsidieerd, als boeren te veel produceren word het door de overheid op...

43 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

NK. App
Sex Movie DesiSunny And Sonia SexCnc XxxReal EscortsPallcomixFree Only Fans LeaksRubyderossi NudePure Taboo FreeX Teen VideoXxx Forn VideoTeenfidelity PornFutinariHung Shemale PornFirst Lesbian Experience PornHdxxxSleep Bed PornAnal Po RnoOmlegePanty FuckXxx Bp VPorn CaserHomemade Porn VidsPorm Video ComGay Porn 18Romantic 69Busty Teen BlowjobKiaramia OnlyfansPerfect Butt NakedImai KahoBackpag TsJoi DaughterBest Twitter NudesFatalmodSidney AlexisHentaibbwKajal Ka BfDick VideosAva Addams MilfJade VenusLindsay Brewer NudeNude AverageXxx Sex Indian BhabhiXxxhdhotSasur Bahu SexXxx SniCartoons Porn SimpsonsLittlemiss_petiteFilmspornosBlack Stepdad PornCrystal PornhubMila NudeHindi Bhabi SexAsian Big Tits VideoSanuleon XxxHuge Gilf BoobsSissy Safe PornPorn Videos XnxxVideosporno 3dDoggy Style PoseLuna Mills AnalXnxx Japan Teen히토미Free Village SexBrazzers Com SisWhats A CuckholdTube PleausreFree Hb PornListcrawler Las CegasInfluencersgpnewildPornhub DesiChest Kissing VideoPrajakta Dusane PornXnxx Romi RainEbony Farting PornPublic Agent Sex For MoneyBhabhi Ki Chudai Ki VideoSex IndianPorn With The StoryVídeos Pono CaseiroManhunt. NetLogan Paul NudesHomo Sex VideoGeorgie Lyall XxxDesi Village Girl SexSeximgeJav Hd.comFilme De Sexo LésbicaBig DickX Hard VideoAri Kytsya NakedDani Daniels BoobsWww South Indian Sex Videos ComSuck My DickyYoni Sex VideoSexvidpPorn Movies From IndiaUncensored Jerry SpringerVenus 2000India Latest PornB Grade Adult MoviesChatavenuwCorinna Kopf Nude LeakDesi Aunty Ki XxxTitsxCinema GroppersPregnant EroticaPower Girl NakedMobile Porn DownloadHd Porn XvideosNude Bhabhi SexSouthindian Sex ImagesLayla Jenner - Loosen UpEbony PorenMature SolopornInterracial BlowjobsMom Dom PornPornhoodElsa Porn FrozenPorn Alexis BreezeOx Utorrent.comPornou BrasileiroSex In CarAmeia MileyXvideeoCute SexxxBoobs Pressing Sex Videos69 BfNaked Guys At BeachNicky Manaj PornHot Guy MasterbatingMature Sexual VideosBokep SexxxBoyfrnd Tv.comAmanda Cern NakedHuma Qureshi Sexy PhotoDesi Murga XxxDaughter CumshotsFans Only PornXxx Sister And Brother VideoVepoenBr.skkokaNnhoneysJhony SinsAmouranth ToplessSheila Ortega SexBig TitsaDigital OlaygroundXx Video 2Oral Xxx VideoDesi Porn Full Movie