Syriër in Nederland: ik voel me welkom, maar dat is niet genoeg (video) (nos.nl)


Badran vluchtte twee jaar geleden van Syrië naar Nederland. In Nederland voelde hij zich welkom, maar had hij het wel moeilijk. "Welkom voelen is niet genoeg. Je moet ook actief kunnen zijn. Dat werd mijn probleem: ik wilde meteen weer een actieve burger zijn, maar dat ging gewoon niet", zegt Badran. ...

door Inter in Binnenland  ·  42 Reacties

  • 0
  • 526x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Daarom is het goed deze mensen taken te geven .. mee te helpen in de buurt waar ze wonen. In Groningen -zuid zijn er veel die meewerken, gaan tuintjes opknappen bij oude mensen, klusjes her en der. En dat is goed, geeft ze het gevoel dat ze niet alleen uit de ruif eten maar ook iets terug mogen doen!

7
1 Sempre

Ontevreden over onze sociale opvang? En dan een studie (culturele antropologie) beginnen waarmee je iets voor ons land zou betekenen?

0
2 Jan met de korte achterlul

Ga ijn de buurt waar een AZC is iets opstarten.. via bv een buurtvereniging. Laat mensen die hulp nodig hebben zich inschrijven. En geheid dat er mensen komen die met alle liefde willen helpen! Zou een optie kunnen zijn! Ze mogen niet voor geld werken maar af en toe iets toestoppen , daar krijgt niemand iets van... en het geeft hen het gevoel dat ze nodig zijn.... denk ik...

10
3 Sempre

@1 goed verhaal.... betaalde arbeid verstoten door een gesubsidieerde asielzoeker.. question

6
4 DeDisser

@4 pffff ik heb het over klusjes, simpele klusjes... ouderen die sommige dingen niet meer kunnen... En niet over het verstoten op de arbeidsmarkt....

8
5 Sempre

Ach ... laat maar zitten ... ik trek me terug, we hebben nu eenmaal asielzoekers , en ik weet dat er veel tussen zitten die , zonder betaling, een invulling zoeken om de dag door te komen.. Dat zou kunnen door ze in te zetten bij mensen die een beetje hulp nodig hebben...fijne avond nog hier....

8
6 Sempre

@5 oh...dus beetje schoffelen...nee een tuinman haalt daar zijn neus voor op..die doet alleen tuinonderhoud vanaf 10.000 euro.... question
Sempre... terug naar de tekentafel jochie... je anekdote beter onderbouwen! question

5
7 DeDisser

@7 op de eerste plaats kan ik je grootouder zijn, denk ik, dus jochie past hier niet, en op de tweede plaats heb ik contacten met het AZC in Groningen zuid... Daar gaat het wel goed, veel asielzoekers doen daar vrijwilligerswerk, in de wijk ouderen helpen in de tuin, kleine klusjes in huis, er zijn er een paar die in Syrie It-er waren en ook daarmee mensen helpen ... Het zijn geen gigantische klussen en ze nemen niemand werk daardoor af, maar ze hebben wel het gevoel iets te betekenen voor de mensen in het land dat hun nu onderdak biedt...

6
8 Sempre

En ik baal echt van dat negativisme over de asielzoeker in het algemeen. Velen zitten hier door oorlog en ellende in hun eigen land. Velen willen ook hun dag doorkomen en iets doen ipv doelloos rondlopen! Gun ze die kans! Ipv alles de grond in te stampen! Ze zijn er er en we moeten er ook mee verder!

7
9 Sempre

Stel hier in Europa breekt de pleuris uit (alles kan... ) en wij moeten elders een onderdak gaan zoeken...Mag toch hopen dat ik dan ook mijn steentje bij mag dragen aan het land waar ik opgevangen wordt... al is het dan als vrijwilliger!

6
10 Sempre

Goed... ik heb het gezien, op deze topic is een tendens van alle asielzoekers er uit! Nederland eerst ! maar er wordt ff wel vergeten dat we maar een wereld hebben en een mens een mens is ..Bye!

8
11 Sempre

@9 hele Afrika en M,Oost zal willen komen en hier blijven, familie hereniging, hier voor altijd blijven. Dat kan toch niet? en vergeet niet dat ze nemen de islam cultuur mee. Maak maar nummertjes als dit eindeloos wordt. En ja, het zijn een paar die wel goed doen maar kijk naar het algeheel hoe dat allemaal loopt met de opdringerig cultuur van de moslims.

3
12 Bluespring

@5 ,

gewoon niet reageren op zuigers zoals DeDisser question

3
13 jodelatedieho

@11 Het zal niet voor allemaal een oplossing zijn, maar het is iig een positieve stap vooruit +'en van mij iig... want laten we wel zijn, zeiken kan iedereen, en aan gezeik hebben we meer dan genoeg ... werkende realistische (deel)oplossingen echter, die zie je maar weinig. question

1
14 mightimouse

Niet zo vreemd he? Als ik in de VS wil gaan werken, dan heb ik een baan nodig (van te voren), een geldig paspoort, visum van 300 nog wat euro, en die visum moet ik elk jaar opnieuw aanvragen. Geen werk? Dan het land uit.

En meneer komt hier even aanzetten, en verwacht maar gelijk zijn BSN op te halen. Grapjas.

4
15 eenechtewetenschapper

@15 deze meneer kwam uit Syrie (een oorlogsvluchteling), een land in puin en heeft hier onderdak gevonden en vraagt om iets te kunnen doen... Hij kwam niet even aanzetten... maar wil wel graag een bijdrage leveren, wat m niet toe gestaan wordt.... dat is ff iets anders dan naar een land gaan en er willen gaan werken .... toch?

4
16 Sempre

@OP, "Dat werd mijn probleem: ik wilde meteen weer een actieve burger zijn, maar dat ging gewoon niet", zegt Badran:"

Niemand houdt hem tegen tuintjes te gaan doen van oude mensen toch?

4
17  NU IK

@17 omdat het moeilijk is voor die mensen de ingang te vinden ....
maar kijk: hier kan het ook!

http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/asielzoekers-klussen-er-op-los-ze-hebben-gewerkt-als-paarden

4
18 Sempre

Hij kan ook gaan trainen voor een marathon of zoiets. Niet gelijk mekkeren.

5
19 Okke Hel

@18 , " omdat het moeilijk is voor die mensen de ingang te vinden ...."
Tuinhekjes zijn over het algemeen vrij herkenbaar als ingang hoor.

3
20  NU IK

@18 , " omdat het moeilijk is voor die mensen de ingang te vinden ...."
Tuinhekjes zijn over het algemeen vrij herkenbaar als ingang hoor.

3
21  NU IK

@19 Ik denk dat de marathon die hij achter de rug heeft 10 keer langer is geweest dan die jij ooit zou lopen....

4
22 Sempre

@22 , " Ik denk dat de marathon die hij achter de rug heeft 10 keer langer is geweest dan die jij ooit zou lopen...."
1 x de vierdaagse doen, ben je er vaak al wel. Hij is immers niet van Syrie hierheen gelopen.

3
23  NU IK

@20 ... dus hij moet gewoon de buurt af en gaan vragen? Denk je dat dat goed gaat? gezien de instelling hier?Denk niet dat dat gaat lukken , als ie aanbelt ergens .. Wordt de politie gebeld..

5
24 Sempre

@23 weet jij wat die man meegemaakt heeft om zijn land te ontvluchten? weet jij wie hij heeft verloren daar in die waanzinnige oorlog? Nee hij is hier niet naar toe gelopen.... maar heeft huis en haard moeten verlaten en is op zoek naar een beter leven... raar he!

6
25 Sempre

@24 , "dus hij moet gewoon de buurt af en gaan vragen? Denk je dat dat goed gaat? gezien de instelling hier?Denk niet dat dat gaat lukken , als ie aanbelt ergens .. Wordt de politie gebeld.."

Zo he. Jij durft. Jij zit nog meer vol vooroordelen dan "hij" die er altijd van beticht wordt. Ik denk dat menigeen het juist een zeer sympathiek gebaar zou vinden. En dat het menigeen een ander beeld zou geven over vluchtelingen.

Maar nee, jij bedenkt natuurlijk gelijk een excuus waarbij het nooit aan de vluchteling ligt, maar natuurlijk aan die "Nederlanders".

Jezus wat ben jij erg zeg.

3
26  NU IK

@25 , " weet jij wat die man meegemaakt heeft om zijn land te ontvluchten? weet jij wie hij heeft verloren daar in die waanzinnige oorlog? "

Nee, en jij ook niet. Ook hebben jij en ik geen idee van de intenties. Dus het heeft geen enkele zin om dit als argument te poneren.

3
27  NU IK

@10
Niemand gaat ons opvangen, ze lachen zich hooguit de krampen als we hier in de problemen komen. En terecht, we halen hier onze eigen ondergang binnen...

2
28 Abendland

@22 Hij moet wel in conditie blijven, hij moet immers ook nog weer terug.

2
29 Okke Hel

@25 , " maar heeft huis en haard moeten verlaten en is op zoek naar een beter leven... raar he!"
Er is ook nog zoiets als vechten daar om de vijand te verslaan. Maar als al die kerels hierheen komen, dan kan de vijand het natuurlijk heel makkelijk overnemen.

Jij redeneert dat "wij" hem niet in de steek mogen laten. En ik zeg, waarom mogen "wij" hen niet in de steek laten als men zelf wel iedereen daar in de steek laat?

3
30  NU IK

@26 Ik ben er onderhand wel achter hoe het merendeel hier in Nederland over vluchtelingen denkt! en iedereen wordt ook nog eens over een kam geschoren! Ik heb acties op touw gezet voor kleding, speelgoed en wat dies meer zij... Heb jij dat ook gedaan? Deze man wil iets betekenen maar krijgt de kans niet... en zo zijn er heel veel! gewoon omdat het niet toegestaan wordt

4
31 Sempre

Wat mij betreft hoeven al die zogenaamde vluchtelingen helemaal niet te integreren. Ze hoeven Geen Nederlands te leren en ze hoeven ook niet aan het werk. Alles zou gericht moeten zijn op terugkeer naar het vaderland. Nog beter zou het zijn als ze in een moslimland in de omgeving werden opgevangen, daar voelen ze zich beter thuis, wel zo humaan vanuit sociaal oogpunt bekeken.

2
32 Okke Hel

Een ding is zeker..... ik ben blij dat ik geen vluchteling ben... dat mijn land niet in oorlog is, dat mijn kinderen niet gedood worden... en dat ik met niets in een vreemd land zit waar men mij eigenlijk niet wil hebben..... welterusten!

3
33 Sempre

@28 Abendland
"Niemand gaat ons opvangen, ze lachen zich hooguit de krampen"

Tja, @10 bedoelt het waarschijnlijk goed maar is nog "een beetje" naief, zou Maxima zeggen.
Als hier straks de hel los breekt is er niemand die ons gaat opvangen. En 100% zeker geen Islamitisch land.
Naastenliefde geldt daar alleen voor mede-moslims. En zelfs dat niet altijd.
Als je toevallig de verkeerde baard hebt of foute kleur sandalen ligt je kop er zo af.

3
34 Big Tony

@33 Welterusten Sempre, slaap lekker en trek het je niet persoonlijk aan. Dit is slechts een forum met wat meninkjes. Je krijgt van mij een dikke plus op je laatste reactie.

1
35 Okke Hel

@31 , " Ik ben er onderhand wel achter hoe het merendeel hier in Nederland over vluchtelingen denkt!"
O, en hoe denkt men dan? Vind je niet dat je je er heel simpel met een dooddoener vanaf maakt? Het is makkelijk om iedereen die niet precies volgens jouw structuur denkt voor van alles uit te maken. Maar het onderbouwen met feiten? Tsja, dat valt niet mee. Maar doe dat eens, kom eens met keiharde feiten, ipv loze kreten.

"en iedereen wordt ook nog eens over een kam geschoren!"
Ja en voornamelijk door jou, hier: @24 , "dus hij moet gewoon de buurt af en gaan vragen? Denk je dat dat goed gaat? gezien de instelling hier?Denk niet dat dat gaat lukken , als ie aanbelt ergens .. Wordt de politie gebeld.."

O, maar jij mag dat natuurlijk. Toch?


" Ik heb acties op touw gezet voor kleding, speelgoed en wat dies meer zij... Heb jij dat ook gedaan?"
Nee, en dat is ook zinloos. Want het zijn voornamelijk kerels die hier komen. Daarnaast ben ik het niet eens met het beleid. Ik zie een veel beter oplossing in opvang in de regio!

"Deze man wil iets betekenen maar krijgt de kans niet..."
Wat, omdat hij meteen een baan denkt te krijgen? Waar hij wel, en vele Nederlanders niet? Propageer je discriminatie? Laat hem tuintjes bij ouderen gaan doen. Moet je eens kijken hoe dat hem en anderen te goede komt. Maar nee, hij dacht ik vlucht naar het beloofde land, krijg direct een paspoort, en een zak geld voor een eigen bedrijf, of direct een baan. Nou, nee. Zo werkt dat niet. Daarnaast, laat hem knokken voor zijn landgenoten daar. En stuur vrouw en kinderen naar een veilige plek. En nee, niet hier, daar in de regio.

"en zo zijn er heel veel! gewoon omdat het niet toegestaan wordt"
Waarom moet men voorrang krijgen? Regels gelden ook voor hun. Niet tevreden? Ga terug, knokken voor je land dan.

2
36  NU IK

Het hele asielzoekers-gedoe is sowieso een lastig onderwerp.
En er zitten natuurlijk ongetwijfeld ook "goede" mensen tussen met de beste bedoelingen. Maar dit geldt helaas niet voor allemaal.

En er is natuurlijk op zich niets op tegen om mensen in nood (liefst tijdelijk) op te vangen. Maar het geduld, de goede wil en de "tolerantie" van "de Nederlander" wordt al jaren en jaren zwaar op de proef gesteld door allerlei volk "uit den vreemde" .
Sommige groepen zijn zwaar oververtegenwoordigd in 'overlast veroorzaken' en in criminaliteit. Dat veroorzaakt (logisch) een negatief beeld richting "moslims" en "allochtonen" in het algemeen.
Als je "opsporing verzocht" kijkt gaat je bloed koken af en toe.
Nederlanders die voorstander zijn van "immigratie-asielinstroom" zullen steeds meer een minderheid gaan worden door alle negatieve zaken die boven water komen.
(treiter-turken, erdogan-turken, rellen tussen koerden en turken, asiel-eisers, mocro-mafia, extremisten, het wordt er allemaal niet leuker op )

1
37 Big Tony

@36 niemand hoeft volgens mijn mening te denken, maar ik voel gewoon dat Nederland steeds harder wordt...Natuurlijk zijn er bittere zaken die we moeten verkroppen, die door vluchtelingen ons land raken...Daar komen we niet onderuit... Het gebeurt en moet aangepakt worden...Maar er zijn tig vluchtelingen die graag wat willen doen hier, maar door de wet met handen en voeten gebonden worden.

Je tweede puntquestione haat naar vluchtelingen wordt steeds groter hier! ... er is uitschot maar het merendeel is heel blij dat ze for the time being hier onderdak hebben....

Nou ik heb heeeel veel ingezameld voor de stad Groningen en Ter Apel... en geloof me, daar waren ook heel veel gezinnen! Kinderen die alleen nog maar de kleertjes aan hun lijf hadden.... en nu ook een beetje speelgoed, kinderen zijn hoe dan ook het slachtoffer van dit geneuzel, zij horen kind te kunnen zijn te kunnen spelen... en veel hebben afschuwelijke zaken meegemaakt...

Ga knokken voor je land.... waar mee en hoe?? Syrie ligt in puin... hoe kun je als burger knokken daar? vertel! Met wat? stokken en stenen???

0
38 Sempre

In mijn relaas staat een smiley ..... ik heb dat niet gedaan... door een combinatie van letters misschien... maar die hoort daar dus niet....

0
39 Sempre

38 Sempre,
U heeft volkomen gelijk betreft de vluchtelingen uit Syrie maar er zijn helaas veel meer economische asielzoekers, dat bij veel mensen kwaad bloed zet.
Ik heb jaren vrijwillig bij vluchtelingenwerk gewerkt en heb moeten constateren dat de grootste groep geen zielige mensen zijn. Zij verpesten het dan ook voor de echte vluchtelingen. Verder ben ik van mening dat eeniederterug moet mits de veiligheid gewaarborgd is.

0
40 francaise

@Sempre. Je hebt gelijk. Nederland wordt harder, ik ook. En ik vind terecht. De meeste migranten zijn namelijk niet op de vlucht voor oorlogsgeweld, maar zijn economische migranten. Begrijp dat ze een beter leven willen, maar dat is niet onze verantwoordelijkheid, maar dat van hun land van herkomst.

De cultuur van veel van deze mensen is totaal niet te vergelijken met die van ons. Toch denken een hoop mensen dat het vanzelf wel goed komt. Dat deze mensen zien dat onze manier van leven geweldig is en dat zij zich voldoende aanpassen. Er zijn 2de en 3de generatie allochtonen die niet willen integreren, maar deze mensen zullen dat massaal wel doen?

Ik was een dromer. Zag het beste in mensen, maar kijk wat er in grote steden in de UK en Frankrijk gebeurt. No-go gebieden, ghettos waar je als niet-moslim niet velig bent.

Vluchtelingen (tijdelijk) JA. Economische migranten: NEE. Ga je eigen land opbouwen.

0
41 Chauvinist

Ben ik nou zo lomp dat ik de 'EDIT' functie niet kan vinden? Weer een spelfout gemaakt question

0
42 Chauvinist

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@5Uiteraard wil jij de instroom nòg verder uitbreiden, vandaar je voorkeur voor een VVD'r op die post....

1 minuut geleden geplaatst door Strongoli

Sarcoff
Grote verschillen in vaccinatiegraad per wijk: 'In mijn ervaring zijn er drie soorten weigeraars'

Live Boppie, laat je prikken en je bent beschermt, volgens jouw visie, en ik niet, hoe kan ik jou dan besmetten?En wat die ouders met hun kind...

2 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

sockknitter
Rusland heeft onlangs weer een vreselijke mijlpaal bereikt in de oorlog

En dat alles ter meerdere eer en glorie van Poetin. De grootste massamoordenaar van Rusland....

7 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Sarcoff
Kampioen vaccineren én weinig besmettingen: in Portugal gaat het beter

@15 Het spijt mij je te moeten meedelen dat er met het logisch denkvermogen van vele gevaccineerden iets fundamenteel mis is, wat een rare gedac...

9 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Wedergeboren
Demonstratie bij AvroTros-gebouw tegen deelname Israël aan songfestival

@52 "propaganda van beide kanten wat de cijfers betreft"" Het IDF zelf vindt 2 burgerdoden tegen één militant een "geweldig positi...

10 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Graaier1000
Rusland heeft onlangs weer een vreselijke mijlpaal bereikt in de oorlog

"Bijna 500.000 troepen zijn omgekomen.Moskou heeft volgens de generale staf van Oekraïne een zorgwekkende nieuwe mijlpaal bereikt op het gebi...

10 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Feldwebell
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@60 Laatst nog een interessante documentaire uit 2012 gezien over de Russische Akula Onderzeeër Severstal. De kapitein ter zee kwam thuis in ...

11 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Bop
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@3 Een VVD'er is prima. Alles beter dan een PVV 'er....

11 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
Grote verschillen in vaccinatiegraad per wijk: 'In mijn ervaring zijn er drie soorten weigeraars'

@1 Door idioten als jij gaan er weer kinderen dood die, als hun ouders zich niet zo zouden laten beïnvloeden door volk als jij, gewoon nog had...

16 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
Kampioen vaccineren én weinig besmettingen: in Portugal gaat het beter

@14 Tuurlijk, dat is in jouw ogen uiteraard vreemd. Je zou je kapot horen te schamen om mensen, die er met elkaar voor gezorgd hebben dat we de...

19 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Miyakalifa Porn VideosXxx Horny LilyPorn For EbonyPornography KoreaHot Girls In UnderwearDesi Prn VideoXx MastiBeandi BelleBimbo Barbi PornForcing Lesbian PornGay Ginger PornAlegandra Quiroz DesnudaPorn Charmane StarLexi Luna VrpornBiggest Boobs MoviesListcrawler Dallas TexasRemy Lacroix PornhubBecca DiamondBaba XnxxFutanari SelffuckNaked Girls VaginaMaddison Beer Deep FakePorn Massage LesTransex PornhubTrading Places Jamie Lee CurtisSmoking Porno.Sexe HardAbella Danger PornolarıCrying XxxBeckymartensMen In The NudeCuddle MilfRaven PornRoom Service XvideoVrkm-1120Oiled Porn MassageMom And Son X ViYoug Lesbian PornSex Video ListEmily Willis DetectiveDevilsfilmsDani Daniels NudaXhmastr XxxAsian Nude SelfiesPorn Hd GirlfriendFirsttimepornPeachy Keen Films PornPussy HentaiEbony Milf PussyTorrent GalaxyXhampster.com/gayLena The Plug XnxxLacy Lennon NudePadma PataniPawg GifsMini Diva OnlyfansNude PunishedPorn Gay AnimaçãoAnalvids.xomLesbian Strspon PornLesbian NipplesuckingUncensored HentiAdult ChatsRedporn TubPaulina PorizkovanudeAnime Porn Bideosعررب نارBoobs Milk Sex VideoBlind Girl PornFootjob-hdPornographie ClassiqueLil TitiesDarkwetdreamzMarija MeglajFight Xxx VideoNaked Bro SisFilmer Pornor GratisFotos NudeElan CarterJapanese Nude WifeKiss X Sis PornBusty HentaiHomemade TribbingFree Porn OnlinePervrse FamilyIchi .ioFutanari MangaBigtits OiledGay Long Haired PornSex Hd Hot VideoNude WalmartHot Girl PussyInterr PornVillegesexStayuncleFree Blacked.comTamil Heroin Sex PhotoKarishma Kapoor Ka Sex VideoAime PornThot NudeChika HentLesbian PirnNora Fatehi PornCaught Mother MasturbatingBritney Amber PovGhana XxxX Video Mom And DaughterSunny Leone BffJessica Alba Hot SceneMisty Mundea NudeHardcore Sexual PositionsIndian Hd PornsStephanie Mcmahon BoobsBlow Job SmokingWeosenpaiKacey Kox PornIndia Xxx VideosPornographic Cartoon PicturesFull Saxe VideoBiejo XxxSkylar Mae LeaksHelen Hunt NudeMilfcamXxx CartionFutanari X FutanariFreeporn Black AnalDiane Morgan NudeVrtitsJaidahraeSexy Milky BoobsPornhub IrgPorn Phone Full HdXxx Video Sunny Leone HotPkayboy PornGood Porn MoviesAssvirginSex Video SiteReallifecam VidsLesbians Sucking PussiesXxx Desi ChudaiAmarmaSteph MiBig Dick Black TrannyVelma PornMommy Bend OverKendra KoutreBangladeshi Blue Film BanglaTiffany SixPuta PeruPov Bbw Porn