door Reconquista in Politiek  ·  33 Reacties

  • 5
  • 483x gelezen
Reageer met een Emoji
1
1
5

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Niet alleen NL, maar de "grote" leiders (lees schreeuwers) van de EU zijn de verliezers.

12
1 Waarheid, gewoon zoals het is

Vooral de Britten zullen de grote verliezers zijn.

23
2 TedjeR

Hoe een land als Engeland zichzelf ten gronde richtte wordt over een jaar of wat een belangrijk thema op de universiteit voor studenten die geschiedenis studeren.

17
3 jantje van leiden

Hmmm, Trump heeft tot nu toe niet veel zinnigs bereikt en Brexit zal GB niet veel goed doen. Loze beloften van rechtse roeptoeters hebben nooit veel gebracht. Geen van beiden heeft tot nu toe geleverd. En nee, Brexit is niet Johnson zijn verdienste. Dat gaat op het conto van Labour. Die hebben met hun besluiteloosheid weinig karakter laten zien. Beide landen gaan het moeilijk krijgen de komende tijd...

13
4 uahoera

Nederland verliezer.Dat vinden de nationalisten die te hoop lopen om immigratie te veroordelen als slecht voor Nederland niet erg blijkbaar.

10
5 jantje van leiden

@4 Het was voormalig premier Cameron die een verkeerde inschatting maakte over het referendum dat hij uitschreef met de overtuiging dat Engeland tegen Brexit zou stemmen.
Alle landen waarvan de leider verkeerde inschattingen maakte komen vroeg of laat in de problemen.Voorbeelden te over in de Europese geschiedenis.

4
6 jantje van leiden

@1 ,

Dat valt wel mee. Tot nu toe had GB altijd een uitzonderingspositie binnen de EU, hadden al betere deals dan andere landen. Nu ze eruit gaan zullen ze dat pas gaan merken. Maar in de huidige wereld is er al lang geen "Brittania rules the waves" meer...

8
7 uahoera

Ik denk dat deze keer de verkiezingen zijn beïnvloed door de VS en niet de Russen, alhoewel Putin zich een heel grote fles champagne heeft opengemaakt.

7
8 niet-alles-geloven

@2

HAHAHA!!!

Je blijft grappig

8
9 Vageali6888

@8

De verkiezingen zijn beïnvloed door de vele messentrekkers een aanslagplegers in London en andere steden , en de belerende vinger van de EU die stapje-voor-stapje soevereiniteit opslokt

9
10 Vageali6888

@3
Nog niet zo lang geleden hadden jij en ik een discussie over de Brexit waarin jij zei dat het probleem met de Ierse grens onoplosbaar zou zijn voor Johnson en kijk nu eens. Dingen lopen blijkbaar niet altijd zoals je denkt dat ze lopen. Dat 'Engeland zich nu ten gronde richt' zal ook wel loslopen. Wat je eigenlijk zegt is dat je de EU nodig hebt. Ik denk dat je de komende jaren gaat zien dat dat niet het geval is.

Ik voorspel een kleine economische dip die slechts enkele jaren duurt en daarna een bloeiende economie voor de UK. En bedenk dat het in de EU landen ook niet echt goed gaat. Meer mensen bij de voedselbank dan ooit en een besteedbaar inkomen dat de afgelopen 20 jaar flink is gedaald. Twee goeie graadmeters die toch wel aanduiden dat het leven in een EU land ook niet alles is.

10
11 Reconquista

@11 Het spijt me,ik heb er geen herinneringen aan.

5
12 jantje van leiden

De waarheid is dat de VS van deze tijdelijk deal er bescheten uitkomt, de chinezen doen niet meer dan ze voor de handelsoorlog deden en de geleden schade wordt betaald door de Amerikaanse bevolking.

3
13 Moien

Here's some back of the napkin math on China deal:

China agrees to buy $50B of ag products next year, increase of $29B from pre-tariff trade.

Tariffs cost U.S. farmers $11B. Then taxpayers put up $28B in emergency ag payouts.

So...we lost/spent $39B. Gained $29B.

Nice



3
14 Moien

Waarom Nederland? Alleen Pinokkio wilde ze in de EU houden in opdracht van Merkel en Macron!

7
15 Zie Hier

@9
Heel inhoudelijk ook.

2
16 -Koeievla-

@11
[Nog niet zo lang geleden hadden jij en ik een discussie over de Brexit waarin jij zei dat het probleem met de Ierse grens onoplosbaar zou zijn voor Johnson en kijk nu eens. ]

Je doet net of dat probleem nu wél opgelost is.

3
17 -Koeievla-

@17
Het is toch opgelost? In de nieuwe uittredingsovereenkomst van 17 oktober is de backstopregeling verdwenen en komen er geen douanecontroles aan de grens tussen Noord-Ierland en Ierland en worden goederen gecontroleerd voordat ze Noord-Ierland binnen komen.

4
18 Reconquista

@6 Zo ook met deze alles vernietigende EU.

5
19 ilse1

@18 Het is niet opgelost. Pas als Ulster, Wales en Scotland los gemaakt zijn van Engeland, c.q. de V van het VK is weg, dan is er een hoop opgelost.

2
20 kritischelezer

@20
Ik geloof niet dat de onafhankelijkheid van Wales en Schotland in planning staat laat staan dat het iets met de Ierse/Noord Ierse grens van doen heeft. (als dat is wat je bedoeld) De Brexit onderhandelingen met de EU zijn lange tijd vastgelopen op het probleem met de Ierse grens. May is er op stuk gegaan. En ik weet eigenlijk niet precies wat je nou bedoeld maar dat probleem is in ieder geval opgelost. Zie uittredingsovereenkomst.

5
21 Reconquista

@21 Je mag geloven wat je wil, maar als je je wat verdiept in de historie, niet alleen van het VK maar ook die van de andere west-Europese (konink)rijken dan zul je het begrijpen.
Het probleem is niet opgelost.
Wel eens in Ulster geweest? Ga er heen en luister naar wat ze je daar te vertellen hebben.
Wel eens in Schotland geweest? Ga er heen en luister naar wat ze je daar te vertellen hebben.
Wel eens in Wales geweest? Ga er heen en luister naar wat ze je daar te vertellen hebben.

0
22 kritischelezer

@18 @21
Op z'n best kan je zeggen dat dat obstakel één tot drie jaar vooruit is geschoven. In die tijd verandert er nog niets.
Daarnaast heeft Bojo zichzelf met zijn verkiezingsoverwinning munitie verschaft om er alsnog een no-deal brexit doorheen te knallen. Al zal hij zelf ook wel inzien dat dat geen bijster slim idee is.

Niet bestaande technische hoogstandjes waardoor de grens wel vrij overgestoken kan worden en toch bewaakt, daar gelooft eigenlijk niemand in.

We zullen het moeten afwachten.

0
23 -Koeievla-

Goh gister zei ik gister precies het zelfde als in dit artikel. Toen werd ik door iedereen uitgelachen en gestoord genoemd.

Ik sta dus volledig achter de inhoud van het artikel. Nederlanders die blij zijn met de Brexit zijn of dom of landverraders.

1
24 ModReset

@22 Alle drie de gebieden waar de Romeinen nooit voet aan de grond gezet hebben en de Keltische invloed het grootst is, eeuwenlang onderdrukt door de Engelsen en waar het Gaeilge, Gaelic en Cymric verboden was, evenals vele andere tradities van die gebieden. Daar zit nog steeds oud zeer jegens de Engelsen, hetgeen door het onafhankelijkheidsstreven haar weerklank krijgt.

0
25 Crannbuidhe

China, India, Rusland en de VS lachen zich rot om de troep die wij er van maken in de EU. Een concurrent minder en die kleine Europese landjes zijn een makkelijke prooi.

1
26 ModReset

@26

We kunnen qua handel/veiligheid etc. nog steeds een blok vormen , dat hoeft alleen niet in een alles-of-niets politieke unie

2
27 Vageali6888

@27 ik hoop dat je gelijk krijgt. De Brexit is wel een goede waarschuwing.

1
28 ModReset

@27 Je praat onzin, want er is geen alles-of-niets politieke unie. En er uit stappen omdat je af wil van enge EU-regels die Britse regels blijken te zijn is al helemaal zot. Voor de export naar de EU zullen ze zich nog steeds aan de EU-voorschriften moeten houden question

1
29 kritischelezer

@3
Wat handig dat jij alvast een tipje van de sluier kan oplichten over de nog te schrijven toekomst... question

1
30 Gandalf

@29 (beter laat dan nooit question )

"er is geen alles-of-niets politieke unie"
Ben ik niet met je eens ... Nederland kan niet uit eigen keus bepalen met delen van de EU niet (meer) mee te doen ....

1
31 Vageali6888

Geloof me.... het duurt een paar maanden en dan ligt deze deal weer op zijn rug!!!Wedden ???

1
32 Sempre

@32 Ik bedoel eigenlijk de overeenkomst die Trump met China gesloten heeft onlangs....

1
33 Sempre

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Weetal
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

Mooi.Kunnen de dranken zonder suiker omlaag bij de belasting,via bv de BTW....

zojuist geplaatst door Weetal

progressiefliberaal
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

@6,Zou dat zin hebben? Ze hebben nu al de overtuiging dat wat in de geschiedenislessen over de Holocaust verteld wordt, onzin is.Ik weet...

1 minuut geleden geplaatst door progressiefliberaal

Bob Sleebaan
Langere reclames op YouTube leveren Google hogere winst op

Hoogst irritant. Steeds vaker en ze worden steeds langer die reclames. ...

1 minuut geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ongelovenloos
Briefje van Jan - aan Stephan van Baarle - Buttkicken.nl

Hoe is het toch mogelijk dat zulke figuren uit het niets plotseling in de tweede kamer zitten.We hoeven niet raar op te kijken of hij splinter...

1 minuut geleden geplaatst door ongelovenloos

progressiefliberaal
Langere reclames op YouTube leveren Google hogere winst op

Tegenwoordig heb je vaak wel twee keer reclames aan het begin, een of twee aan het einde - en met een beetje pech nog minstens een halverwege je...

4 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Bob Sleebaan
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

Je zou toch verwachten dat geschiedenisleraar Rutte wel eens les gehad heeft over het paard van Troje. Waarschijnlijk zat hij gedurende die ...

5 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Ronin
Offtopic

@2843 De felicitaties vanuit Groningen, Baba Jaga. Doe maar een colaatje....

6 minuten geleden geplaatst door Ronin

ongelovenloos
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

Als we op deze voet door gaan dan zijn het er volgend jaar rond dezelfde tijd 19 miljoen.Die asieleisers worden verdeeld over alle gehuchten ,...

7 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Hendrianus
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

@5 Vlak de neo-nazi en white supremacy clubjes alsmede christelijke kringen niet uit Jack....

8 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Bop
Offtopic

@2855 Leuk. Ga hem nu niet Dano(on)tje noemen omdat 'ie zo klein is hè. 👶...

10 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Jasmine PornDad And Daughter Xnxx VideosFamosas Onlyfans PornBangladeshi Desi Sex VideoCorey Chase AnalAmber Lynn Bach HandjobPron Vedios Free DownloadGay Teen Porn PicsKi Nk.comSkokjaCannibal Holocaust Movie OnlineSanny LeonesexVintage Taboo PornGay Men HavingsexNamethatpornstatPorni GratiNude Geena DavisRiley RiegnUtahjaz LeakedLuxeismeSex Hindi PictureSexy Sex VediosBrother Sister Sex VediosDesi Real X VideoKerala Xxx Video ComKarla Lane AnalAudio Erotic GayFamily StrokseBbc Breeds WifeBrazzers Sex Video ComTukuf.clubBokep Ome TvMarried PornographyIndian Boudi XxxSonam Kapoor NippleFree Sexy MoviesPorn RusdianMarathi Sex Marathi Sex Marathi Sex Marathi SexTamil Sex Hot SexVideo Decul GratuiteLindsay Lohan FeetSex Hd 4k Video無碼流出Breckie Hill BoobsJapanese EroticaJenni Lee CreampieFamous PornographyPorenhdDeepthroate PornCo Worker PornSatin Panty PornUzbek PornFlexible PussiesSkuddbutt R34Booloo PornLisa BerengerManhawa 18Bambi WoodJessy BellBlack Clover Hen TaiHollywood Movie Sex SceneHot Pornstar PornVoyeur MovieNoodlwmagazineNude DiscorFnaf PornographyCumshot ToesNaked Katy ParyPorn Anime VidNude AvatarHot Indian PornChinese Family SexNacho Vidal PornIndian Sex In Hindi AudioThai Sex ClipsPunished With DiapersHorny CheerleadersProstitud PornVideos Trios PornosBrazzers DanlodLayla Jennet PornPornografia TiktokErotica LitHow To Suck Your Own DiMilana Vayntrub NackedNaked Natlie PortmanGay CuckHusband Wife Hot SexCute Indian PornAssam Local XvideoLucy Mochi AnalCamp Pinewood PornTwerk Butt NakedKat Wonders Influencers Gone WildSexo PornolesbicoSai Pallavi Nude FakeLove Sex SceneNudes With Small TitsXl JoushiPor N HubbVideos Xxx CaserosGina StiebitzAngie Varona NakedDanborruExploited College GirlStreaming XxxxxItalyan Porn MoviesStormi Daniels NudeBella Poarch Leaked VideoAmazonhoneyyLesbian Escort PornVoyeur TbSex ArabSites Porn GayTabitha Swatosh NudesMobile Legends SexBlackpink NakedNeighbormilfFreepornomoviesHentai ForcedBrazzers Sexy HdCelebjihabPoppypornMom Ki Gand MariShaving CameltoeCassidy Freeman NudeChyna PlayboyReshma And Salman XxxVidhya Balan SexPonr ComFlaccid Big CocksFucpornVictoria Cakes Blow JobRule34vudeoBaddiesomlyGf NudesSquirt FreepornArab AnalXnxx Fast Time SexXxxwebJerk Off VideosSexyxxxhdSleeping Japnese PornAugust Ames CumpilationBaily JaySax VudioRiule34Porns MobilSeducing GifXxx Hd Dawnlod