U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Politiek
  • 21
Na de ophef over het wachtgeld van Klaas Dijkhoff doemt de vraag op: wat verdient een Tweede Kamerlid eigenlijk? Onze parlementariërs mogen flink bijklussen. ...

10 maanden geleden door iedereen heeft recht op mijn mening

REAGEER MET EEN EMOJI
1
1
1
15
LEES MEER OVER

En een Nederlander die elke dag keihard werkt wordt van alle kanten kaalgeschoren tot die aan het minimum zit,

1 iedereen heeft recht op mijn mening    
10 maanden geleden door iedereen heeft recht op mijn mening
1
Meld

En alle politici doen hier netjes aan mee , het is echt een wereld die gecontroleerd moet worden ...

2 MarcusCole    
10 maanden geleden door MarcusCole
0
Meld

** gebruiker verwijderd **

Ik vraag me af hoeveel politici bijklussen in het criminele circuit.

3 gebruiker verwijderd    
10 maanden geleden door gebruiker verwijderd

Publiek geheim dat ambtenaren en politici prima voor zichzelf zorgen.

4 Wild Rover    
10 maanden geleden door Wild Rover
0
Meld

De teringhonden het is hier niets beter dan in een Nigeria bulkt van olie volk ziet niks.

6 Arthur2000    
10 maanden geleden door Arthur2000
1
Meld

@6 Onze politici wijzen naar anderen maar doen het zelf,..

Nederland anno 2019 = Banana

7 iedereen heeft recht op mijn mening    
10 maanden geleden door iedereen heeft recht op mijn mening
1
Meld

@7 Ja de moderne Farizeeën. Weten prima een bijstandsmoeder betrapt op tien euro bijverdienen helemaal kaal te scheren & financieel kapot te maken maar hond Dijkhoff & Rutte en bijklussende kamerleden & reisvergoedingen voor niet-gedane tripjes. EN dan nog de veroordeling door dom volk als je zelf, om te overleven, als bijstand in zicht komt een paar duizend eurootjes verstopt. Overblijfsel van oud Calvinisme.

8 Arthur2000    
10 maanden geleden door Arthur2000
0
Meld

En als er dan es eentje moet aftreden wordt er een snoepbaantje in de luwte geregeld & komt er weer iemand die precies hetzelfde is. Tijd voor een soort Franse Revolutie?

9 Arthur2000    
10 maanden geleden door Arthur2000
0
Meld

@1

Welnee, die mag ook bijklussen hoor.

10 optimist    
10 maanden geleden door optimist
1
Meld

@8 . Ik ben voor een Neurenberg tribunaal 2.0, want dankzij de belastingdienst en de kinderopvangtoeslagen affaire is menig gezin uit elkaar gerukt en één persoon heeft zelfs zelfmoord gepleegd.

11 SergioLeone    
10 maanden geleden door SergioLeone
1
Meld

Isabelle Diks -van GroenLinks- zegt in het artikel: ",,Ik ben 8,5 jaar wethouder geweest, dan heb je een bepaald bestedingspatroon’’."

Politici moeten zich hoognodig eens gaan realiseren, dat zij TIJDELIJK zo'n enorm hoog inkomen hebben. Laten ze liever dankbaar zijn dát ze daar een tijdlang van hebben kunnen genieten. En begrijpen dat er een eind kan komen aan hun uitzonderlijk hoge inkomen.
Als ze nu in een slecht betaalde baan terecht zouden komen, zou er begrip kunnen zijn voor een redelijke compensatie. Maar bij een volgende goed betaalde baan... is het ronduit decadent te noemen!

12 Scorpio    
10 maanden geleden door Scorpio
0
Meld

@11 Nah in die zin ben ik het eens met een voorstel - wel van zo'n Ottomaan maar ok - voor een parlementaire enquête. Of dat iets gaat helpen maar beter dan niets.

In een revolutie heb ik weinig vertrouwen. Meestal zijn nieuwe machthebbers precies hetzelfde en gooien die kind met badwater weg.

13 Arthur2000    
10 maanden geleden door Arthur2000
1
Meld

Iemand met een uitkering en een verstandelijke beperking weten ze in dit land wel aan te pakken.
https://www.nieuwskoerier.nl/news/573998-extraatje-voor-verstandelijk-gehandicapte-jan-28-wordt-direct-gekort-op-uitkering

Mooi hè dat neoliberalisme.

14 Eric    
10 maanden geleden door Eric
0
Meld

Maar wel met zijn allen VVD en D66 blijven stemmen !!!

15 Doordenker    
10 maanden geleden door Doordenker
0
Meld

Moet je eens proberen als je een WW-uitkering vangt.

16 Nicks R. Van    
10 maanden geleden door Nicks R. Van
2
Meld

Nu begrijp ik waarom er door politici niet gereageerd werd op het valse woonadres van Hiddema.Ze deden het allemaal alhoewel ik het wel opvallend vind dat de meeste zakkenvullers van rechtse huize is.

17 jantje van leiden    
10 maanden geleden door jantje van leiden
1
Meld

@17 Wauwel niet man, zakkenvullen met de rechtse of linkse hand maakt geen verschil, Nederland telt meer dan 16.000.000 zakkenvullers.

18 Recovery Mode    
10 maanden geleden door Recovery Mode
13
Meld

@12 en bestedingspatronen zijn gewoon aan te passen. Dat moet je ook als je een kind krijgt bijvoorbeeld. Of je baan verliest. Of weer gaat studeren.

19 Zucht    
10 maanden geleden door Zucht
0
Meld

Deze neveninkomsten is echt kleingeld, 4 miljoen arbeidslozen vergaren aardig wat neveninkomsten, huismoeders, alleenstaande bijstandsmoeders opgeven die inkomsten!

20 Recovery Mode    
10 maanden geleden door Recovery Mode
11
Meld

@15 Wat maakt dat nu uit, vreselijk dom te denken dat dit aan VVD, D66 komt, het is nog nooit anders geweest. Social media,wob, open journalistiek heeft hier een grote bijdrage aan geleverd, alom bekend gegeven dat dit niet meer met handjeklap geregeld kan worden. Het is gewoon oppassen, zeker ook bij functie onbezoldigd, geen loon wel hoge onkostenvergoeding.

21 Recovery Mode    
10 maanden geleden door Recovery Mode
11
Meld

Ik mag ook bijklussen (er zijn wel wat voorwaarden vanuit de werkgever).

Zolang een kamerlid zijn werk goed en naar behoren doet mag hij of zij de vrije tijd naar eigen believen indelen.

22 Lievense    
10 maanden geleden door Lievense
4
Meld

@19 Precies!

23 Scorpio    
10 maanden geleden door Scorpio
0
Meld

Tja de huidige politici zijn in regeren TOTAAL WAARDELOOS, de ene na de andere miskleun!

Maar ZAKKENVULLEN kunnen ze als de beste!

24 Zie Hier    
10 maanden geleden door Zie Hier
3
Meld

@21 U negeert opzettelijk of niet het lijstje corrupte politici Waar VVD politici verreweg het meest op voorkomen.

25 jantje van leiden    
10 maanden geleden door jantje van leiden
0
Meld

De grootste vragen bij dit issue zijn toch wel:

A. Hoe kan een bijklussend kamerlid zijn functie als volksvertegenwoordiger kwalitatief hoogwaardig uitvoeren als hij/zij constant door neven activiteiten wordt afgeleid.

B. Hoe waarborgt een kamerlid zijn/haar integriteit als er persoonlijke (of familiaire) belangen kunnen meespelen in de besluit en mening vorming.

C. Hoe kan een kamerlid zichzelf nog in de spiegel aankijken, wetende dat hij/zij voor zichzelf andere maatstaven hanteert dan voor andere Nederlanders die voor hun inkomen afhankelijk zijn van 'de staat'*

* Waarbij 'de staat' op zichzelf een verwerpelijke term is, alsof dit een afzonderlijke entiteit is! Dit terwijl deze zelfde 'staat' stelt dat zij er is te vertegenwoordiging van het volk, zijn legitimiteit ontleend uit het volk, en voor al haar uitgaven aanklopt voor een bijdrage van dat volk!

________________________
En vooral (A) blijkt een groot probleem, want wie met droge ogen durft te beweren dat het Nederlandse Volk vanuit de Kamer, de Regering en de Partij-vertegenwoordigers de kwaliteit krijgt waarvoor het betaald (zij het in afdracht van belastingen, dan wel inzake de beloning van deze vertegenwoordigers (€100.000+) die houdt toch vooral zichzelf voor de gek.

26 mightimouse    
10 maanden geleden door mightimouse
0
Meld

@25 Uw lijstjes doen, zeggen mij in geheel niets, Of het nu gaat over de VVD, PvdA, D66. Groen_links, CDA .PvdD 50 plus , SP. PVV FvD elke partij heeft haar eigen vuil zo nu en dan wat men liever niet had gehad. Hierin is geen onderscheid, is er nu een periode geweest waar de VVD nogal eens negatief in het nieuws was, zoals voorheen dat idem bij andere partijen het geval is en was. Dus laten we vooral niet gaan doen of dat enkel het geval is bij de VVD, dat is nogal hypocriet

27 Recovery Mode    
10 maanden geleden door Recovery Mode
8
Meld

Regels die bepalen wat mag en niet mag en waar men recht op heeft na het verliezen van een baan dienen voor iedereen hetzelfde te zijn of men nu kamerlid is of vuilnisman.

Bedenk wel dat als die laatste afhaakt je er heel wat meer last van hebt dan als dat kamerlid "uitvalt".

28 Mappie    
10 maanden geleden door Mappie
0
Meld

@11 Dus u bent voor de doodstraf?

Ontopic: bijklussende Kamerleden oké, maar dan wel korten op de "schadeloosstelling" die ze voor hun werk als Kamerlid krijgen.

29 rolstoeltje    
10 maanden geleden door rolstoeltje
4
Meld

Voor sommigen is genoeg nóóit genoeg..
En dat noemt zich volksvertegenwoordigers.
Dan spoor je écht niet meer qua geloofwaardigheid.
Hoe kun je je op zo'n manier, nog hard maken voor zwakkeren in de samenleving?

30 Strongoli    
10 maanden geleden door Strongoli
0
Meld

@30 volksvertegenwoordigers zijn de politici al lang niet meer. Zeker niet als ze goed betaalde nevenfuncties hebben in het bedrijfsleven. Opkomen voor de zwakkeren in de samenleving doet alleen de SP nog.

31 Eric    
10 maanden geleden door Eric
0
Meld

@31 Pure zotteklep, minderbedeelden is het verdienmodel voor SP, dat de SP al jaren geen verantwoordelijkheid neemt geeft direct in alle geledingen de afname in zetels aan. Daarnaast scoort de SP hoog in het aantal leden, echter zijn er veel leden met grote contributieachterstanden.

32 Recovery Mode    
10 maanden geleden door Recovery Mode
3
Meld

@11 "dankzij de belastingdienst en de kinderopvangtoeslagen affaire is menig gezin uit elkaar gerukt en één persoon heeft zelfs zelfmoord gepleegd."

Dat is een eigen keuze , sws is het al onverstandig om de keuze voor kinderen te maken als jezelf niet eens in staat bent te voorzien in de 1ste levensbehoeften. Wiens mond gevoed moet worden door belastinggeld spoort niet om aan het ouderschap te beginnen!
Zo kunnen we blijven bouwen, neemt de belastingdienst steeds meer af om onrendabele aan de vreet te houden! Deze onrendabele hebben teveel tijd om de gegeven woonruimte, , warmte, water, dagelijks voedsel op te hogen met financiële malversaties. Inkomensvoorzieningen zijn een verantwoordelijkheid van het individu, van niemand anders. Anders vallen ze maar dood nee, de beesten in de natuur die niet mee kunnen komen, zwak zijn worden ook opgevreten of afgeschoten.

33 Recovery Mode    
10 maanden geleden door Recovery Mode
3
Meld

@32 ach, je dacht ook weer een bijdrage te leveren met uitspraken die als een lul op een varken slaan. Is het weer tijd om de ( Ahum) hardwerkende Nederlander te ondersteunen of ben jij klaar met het uitwonen van de hoertjes met een bijstandsuitkering?

34 Gut    
10 maanden geleden door Gut
7
Meld

@34 Ach ja mooi toch dat jij ook mag uitstoten. Bijstandsgerechtigden kunnen uitstekend als sekswerker aan de slag, het is gelegaliseerd, Inschrijving bij een detacheringsbureau in erotische dienstverlening zou als voorwaarde opgenomen moeten worden om in aanmerking te komen voor een uitkering. We doen hier aan arbeidsdiscriminatie, beleidsmedewerkers , ambtenaren verzaken hun taak op ordentelijke wijze uit te voeren!

35 Recovery Mode    
10 maanden geleden door Recovery Mode
6
Meld

@35 vergeet je niet dat die hardwerkende " familie " van je in Den Bosch ook meermalen is opgepakt in verband met financiele malversaties. Dat mag wel?

36 Gut    
10 maanden geleden door Gut
7
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Willem Engel jaagt op zeer dubieuze wijze onv...
Je kunt en mag het met van alles niet eens zi...

19 uur geleden door Wilmama

PVV botst met Kamer over term 'omvolking...
Kamerlid Voordewind (CU) wees Van Dijk van de...

10 uur geleden door NOS

Dit is hoe de NOS u misleidt over politiegewe...
Dit is hoe de NOS u misleidt over politiegewe...

13 uur geleden door siberianhotsprings

De islam hoort niet thuis in Europa!: Franse...
De zaak van de 22-jarige Elisabeth uit Straat...

14 uur geleden door Fernand

Trump wil vreedzame machtsoverdracht niet gar...
De president verwacht dat de uitslag zal word...

18 uur geleden door NOS


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Sjaak Trekhaak
Luisterplekje 2...
Paco Paco - Taka Takatahttps://www.youtub...

1 minuut geleden door Sjaak Trekhaak

greenmango
De Bruinhemden van Trump tonen zich!...
Het zou hoog tijd worden dat de bruinhemden v...

6 minuten geleden door greenmango

Sjaak Trekhaak
Luisterplekje 2...
The Moody Blues - Nights in White Satinht...

7 minuten geleden door Sjaak Trekhaak

21st Century Guy
PVV botst met Kamer over term 'omvolking' ...
@140 Wat dacht je van demografische transitie...

7 minuten geleden door 21st Century Guy

Topperz
BRIEFJE VAN JAN – Aan Humberto Tan Als het ...
Het stikt anders van de getintiers bij de mee...

9 minuten geleden door Topperz

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig