Reacties

3 reacties
  • 1

    Mja... Dat heeft Den Haag zelf gedaan. Den Haag wilde van Nederland een dienstenland maken. En nu zitten ze met de gebakken peren. Kennis en kunde is weg. Bedrijven zien het niet meer zitten. Energie prijzen zijn te hoog. Het heeft nul komma nul zin om hier nog iets te beginnen.

    smurf smurf 1 dag geleden
    -1
  • 2

    @1 smurf,
    Daar zit wel een kern van waarheid in. Laat ik 2 problemen/knelpunten, niet uitputtend, even nader belichten,
    1. Achteruitgang onderwijs/instroomniveau leerlingen.
    2. Energieprobleem betreffende datacenter.

    Graaier1000 Graaier1000 1 dag geleden
    -1
  • 3

    @2 Den Haag wilde een regie economie. Waarbij een paar heel erg grote bedrijven het voor het zeggen. Daarmee is de hele mkb infrastructuur weggevaagd. Om zoiets weer op te bouwen, duurt decennia. Die grote bedrijven hadden geen probleem met overregulering, want kleintjes konden dat niet betalen. En die verdwenen dus. Daarmee heeft Den Haag de broedkamer van het bedrijfsleven de nek om gedraaid. Dat leverde de grote bedrijven steeds meer marktaandeel op en zelfs monopolie posities. Waar verder nog heel erg weinig aan gedaan kan worden. Maar nu zijn we dus op een punt aangekomen dat zelfs de grote bedrijven het niet meer zien zitten en vertrekken. En terecht. Mja... Den Haag is nog steeds ideologisch gedreven. Er zal een paradigma verschuiving moeten plaatsvinden. Maar dat is niet zo eenvoudig.
    In Duitsland tekent zich een zelfde soort drama af. Zij zitten ook vast in een ideologisch model. Iedereen weet het. Maar men blijft gewoon stug op dezelfde voet doorgaan. In de VS is er nu Trump. Het gaat nogal lomp. Maar is veel meer voor nodig dan alleen lomp breekwerk. Heel goed dat ie de klimaat bende aanpakt.

    smurf smurf 1 dag geleden
    -1

Plaats een reactie