• 6
  • 931x gelezen
Reageer met een Emoji
14

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@50 , in @39 beweer je zelf nog dat het voor mazelen nauwelijks uitmaakt, omdat het zich door de lucht verspreid.

2
51 Giesje

@46
In totaal dus twee sterfgevallen op zo'n 2600 patiënten. Daarvan kregen zo'n 350 (1 op elke question complicaties, en ruim de helft daarvan (1 op 15) belandde in het ziekenhuis.

Maar nee hoor, niks aan de hand met mazelen, gewoon een onschuldige ziekte ...

1
52 RichardR

@52
Urgh ... weer die stomme emoji-herkenning van NK ... '1 op elke 8' moet er dus staan.

0
53 RichardR

Spuit dat mens in met een cocktail van onschuldige kinderziekten.

1
54 Otasanek

@46

Bij de laatste grote epidemie, in 2013 en 2014, zijn 2700 patiënten gemeld, in werkelijkheid waren er toen ongeveer 30.000 patiënten met mazelen. 181 van hen belandden in het ziekenhuis. Eén 17-jarig meisje overleed en vier jaar later overleed nog een kind, aan de gevolgen van een tijdens de epidemie opgelopen hersenontsteking.

Het virus wordt meestal via druppeltjes door de lucht overgedragen, waarna het vanuit de neus- of keelholte de patiënt besmet. Daarna verspreidt het zich via witte bloedcellen door het lichaam. Zo ontstaan de verkoudheid, de koorts en de vlekjes. In een ernstig geval kan het virus ook hersenontsteking geven.

De grootste ziektelast en de meeste sterfte komt niet door het virus zelf, maar is aan complicaties te wijten. Dat is het gevolg van wat in vaktermen de mazelenparadox heet. Het virus stimuleert het immuunsysteem dat afweercellen tegen de indringer ontwikkelt. Maar tegelijkertijd ruimt het virus andere afweercellen op die het lichaam bij eerdere infecties had aangemaakt. Terwijl het immuunsysteem de mazelen bestrijdt, krijgen oude bekenden (andere virussen of bacteriën) ineens weer vrije doorgang. Het duurt wel twee jaar eer het immuunsysteem dit geheugenverlies heeft hersteld.

https://www.trouw.nl/nieuws/het-mazelenvirus-is-terug-en-het-blijkt-niet-zo-onschuldig-als-gedacht~b812b436/

1
55 Opa

@51
Je kent de betekenis van 'vaak'? En je hebt het artikel in @50 waarin dat woord terecht gebruikt wordt aandachtig (genoeg) gelezen?

Mazelen is aantoonbaar een van de uitzonderingen. Virussen kunnen en mogen niet over een/1 kam geschoren worden.

2
56 Wilmama

* Verwijderd door de redactie *

57 Strafpleiter

@57
[@50 Het vervelende van virussen is dat het bestrijden lastig is vanwege de manier van besmetting.]
Niet alle virussen hoeven bestreden de worden, en mazelen had al in 2010 uitgeroeid kunnen zijn d.m.v. vaccinatie. Geen gastheer = geen vermeerdering = niet verder verspreiden = einde oefening.

Op Samoa was er inmiddels helaas sprake van een veel te lage vaccinatiegraad en daar is de huidige mazelenepidemie het gevolg van.

1
58 Wilmama

@57
Aanvulling op @58 :
[ Op Samoa was er inmiddels helaas sprake van een veel te lage vaccinatiegraad en daar is de huidige mazelenepidemie het gevolg van.]

https://www.theguardian.com/world/2019/nov/28/samoa-measles-outbreak-who-blames-anti-vaccine-scare-death-toll

(**) In 2018, only 31% of children under five had been immunised, she said. “When measles enters a country like that, there is a huge group of people who are not immune,” she said.

The tragedy, she said, was that immunisation rates used to be far higher in Samoa, with coverage measured at 84% just four years ago.

Officials have blamed the low rates in part on fears sparked last year when two babies died after receiving measles vaccination shots.

This resulted in the temporary suspension of the country’s immunisation programme and dented parents’ trust in the vaccine, even though it later turned out the deaths were caused by other medicines that were incorrectly administered.

O’Brien said that an anti-vaccine group had been stoking these fears further with a social media campaign, lamenting that “this is now being measured in the lives of children who have died in the course of this outbreak”.

Misinformation about the safety of vaccines, she said, “has had a very remarkable impact on the immunisation programme” in Samoa.(**)

1
59 Wilmama

Sāmoa zit diep in een mazelencrisis. Het laatste wat het nodig heeft, is verkeerde informatie.

Naarmate het dodental groeit, is de vaccinatiecampagne cruciaal. Op dit moment is het verspreiden van onzin ronduit gevaarlijk, schrijft Madeleine Chapman.

Er worden enorme inspanningen gedaan om het publiek te informeren over het belang van vaccinaties en wat te doen als zij of hun kinderen mazelen vertonen.

Wat deze inspanningen niet helpt, is verkeerde informatie die wordt uitgezonden door mensen met een groot publiek maar zonder expertise. Taylor Winterstein, een Australische blogger, en Eliota Sapolu, een voormalige rugbyspeler voor Sāmoa, hebben elk tienduizenden volgers op sociale media. Ze concurreren blijkbaar om te zien wie de meeste onzin online kan verspreiden.

https://thespinoff.co.nz/society/28-11-2019/samoa-is-deep-in-a-measles-crisis-the-last-thing-it-needs-is-misinformation/

1
60 Opa

* Verwijderd door de redactie *

61 Strafpleiter

@59
"In 2018, only 31% of children under five had been immunised ..."
Wanneer ik dit soort percentages aan mensen uitleg, vraag ik ze vaak om zich de ongevaccineerden voor te stellen te midden van een groep gevaccineerden.
Kunnen grote aantallen ongevaccineerden elkaar direct aanraken? Dan is het al bij één besmetting helemaal mis en krijg je bijna zeker een grote uitbraak.
Zijn de meeste ongevaccineerden omringd door minstens een of twee rijen gevaccineerde personen? Dan heeft een enkele besmetting meestal geen verdere gevolgen.
Dit is ook te illustreren met gekleurde stippen.

Het aardige is ook dat dit zonneklaar maakt dat ongevaccineerde kinderen worden beschermd door de vaccinaties van de rest -- en dat antivaxx-ouders dus niet alleen dom maar ook behoorlijk asociaal zijn.

1
62 RichardR

@62
[Zijn de meeste ongevaccineerden omringd door minstens een of twee rijen gevaccineerde personen? Dan heeft een enkele besmetting meestal geen verdere gevolgen.
Dit is ook te illustreren met gekleurde stippen.]

Hier zijn wat van die gekleurde stippen: https://www.theguardian.com/society/ng-interactive/2015/feb/05/-sp-watch-how-measles-outbreak-spreads-when-kids-get-vaccinated
---------------------------------------------------------------------------------
About the graphic:

Here are 10 hypothetical communities with different vaccination rates. They show just how important high rates of immunization can be to protect everyone against measles.

If you run the simulation enough times, only very highly vaccinated groups are able to consistently block measles infection from their community.

For the simulation to work clearly, we...........

0
63 Wilmama

* Verwijderd door de redactie *

64 grv

@64

"Goed, twee dus. En dan is het mazelenvirus al niet eens meer de oorzaak,"

Foute redenering dus;

Bij mazelen kunnen ernstige complicaties optreden zoals bv:

Levensbedreigende longontsteking.
Middenoorontsteking met blijvende doofheid.
Hersenontsteking met blijvende hersenschade.

Wel HEEL erg triest als u de ernst van deze besmettelijke virusinfectie alleen kunt opmaken uit het aantal sterfgevallen!!

0
65 Opa

@64

Tijdens de mazelen epidemie in 2013 -2014 zijn er 180, met mazelen besmette, patiënten
opgenomen in ziekenhuizen.
Het betrof voornamelijk vooral NIET gevaccineerde orthodox protestantse
schoolkinderen.

1
66 Mies het zusje van Wim

264
"En dan is het mazelenvirus al niet eens meer de oorzaak, maar een gebrekkig gestel dan wel een gebrekkige hygiëne dan wel verwaarlozing."
Leer lezen, domme zak. Die puber die aan SSPE doodging was een gezonde Hollandse jongen uit een gereformeerd gezin -- die bij mijn weten toch niet bekend staan om gebrekkige hygiëne. De achtergrond van dat meisje weet ik zo even niet.

0
67 RichardR

* Verwijderd door de redactie *

68 grv

* Verwijderd door de redactie *

69 grv

* Verwijderd door de redactie *

70 grv

@68
Leer lezen, domme zak. Ik zeg nu voor de derde keer dat er voor zover bekend helemaal niets mis was met die aan SSPE overleden jongen.

Dat meisje had overigens een handicap die de ademhaling hinderde, waardoor de longontsteking die als complicatie van mazelen optrad haar fataal werd. Als ze geen mazelen had gekregen, had ze waarschijnlijk nog wel geleefd.

Maar goed, jij hebt al veel vaker blijk gegeven van complete minachting voor anderen, in combinatie met een torenhoge eigendunk, dus ik ben verder niet onder de indruk. De minachting krijg je uiteraard net zo hard retour.

0
71 RichardR

* Verwijderd door de redactie *

72 grv

@72
Hoezo schelden? Jij bent gewoon een domme zak (en vaak nog veel erger, maar daar zal ik nu verder niet op ingaan) die kennelijk denkt dat het toegeven van het eigen ongelijk een onacceptabel teken van zwakte is. Misschien ook ben je gewoon een trol (zie Poe's Law).

Hoe dan ook, ik heb jouw commentaren redelijk uitgebreid doorgespit, en kan daar in ieder geval geen teken van intelligentie in terugvinden. Maar laten we er een uitdaging van maken: laat maar eens zien dat ik ongelijk heb in mijn oordeel. Zeg eens iets slims.

0
73 RichardR

* Verwijderd door de redactie *

74 grv

@74
" Niemand neemt je serieus. Je kunt alleen maar schuimbekken, schelden en tieren. "
Grappig dat je dit zo ziet -- want het bevestigt precies wat ik al zeg: je bent gewoon een sneue, domme hufter die denkt dat zijn mening iets waard is.
Het is in ieder geval geen antwoord op mijn vraag om eens slims te zeggen. Maar ach, ik ben de kwaadste niet, dus probeer het nog maar een keer!

1
75 RichardR

@74 Heel veel lezers nemen Richard serieus want hij geeft er duidelijk blijk van verstand van zaken te hebben en daarom maakt hij zich terecht kwaad over al die onzin die verkondigd wordt.

2
76 Violier

@70

Wat denk je zelf ?

0
77 Mies het zusje van Wim

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Biscanna
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@76 Je doet er maar al te graag aan mee, dat zegt genoeg. Bij dementie komt vaak het kind in je weer naar boven....

2 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Strongoli
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@73Zoals ik al zei, wat een niveau.. 🙊...

7 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Snorrie
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@68 En wederom onweerlegbaar bewijs van infantiliteit.En geloof me, dat is beter als de enige andere verklaring....

8 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Biscanna
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@74 Ze had jouw vrouw nog nooit gezien, ze zei wel dat aan die kop van jou te zien, wel duidelijk was dat het iemand van de sociale werkplaats m...

9 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Schildpad
'Queer Storytime for Palestine' slammed by former IDF sergeant: 'Indoctrination'

Ga zo eens rondlopen in Palestina gast XD...

11 minuten geleden geplaatst door Schildpad

Schildpad
'Queer Storytime for Palestine' slammed by former IDF sergeant: 'Indoctrination'

https://www.youtube.com/watch?v=oBe0WLieS_c...

12 minuten geleden geplaatst door Schildpad

Sarcoff
unser-mitteleuropa.com

Jullie hebben de link niet gelezen, de veroverde wapens worden pas in mei in Moskou tentoongesteld, ik snap wel dat jullie mij naar de Oekraine ...

15 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Wedergeboren
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@72 Vraag dat maar eens aan je vrouw. ...

20 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bop
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@71 Flikker toch op, vies opruiertje. ...

21 minuten geleden geplaatst door Bop

Biscanna
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@63 Ik snap wel dat jij de spanning buiten de deur zoekt, want op dat gedrocht van jouw wil niemand liggen....

22 minuten geleden geplaatst door Biscanna

NK. App
Wwe Sex FightSunni Leon Xxx.comRomance GaypornPedal PumpingMaa Bete Ki Sex VideoBlue HewSexe Amateur FranceMelhores Atrizes PornografiaNude Rhonda ShearPale PawgXnxxn TeluguIndian Horny BhabhiHegre VideoEmpflix ComSwetha Menon HotKira Perez BlackedrawTimfuckerShopping Mall SexJacquieetDirtyahipXnxx Video SisOmegle Porn TeensVirginpussy PicsPorn Videos Of IndianParis Hilton SexCuckhold StoriesHd Porn HdSherlyn Chopra Web SeriesKylie Rogers NudeNewest Brazzers VideosBlonde PorntarGay Hitchhiker PornBest Porn PositionSister Double PenetrationAmber Lynn Bach MomSavita Bhabhi Free Porn ComicsHenrai ReadHuge Boobs XxxPorn TokerAsmr SexxxBig Bouncig TitsTopless MomLatiya DeviYourporneMom Son ImpregnantKannur SexTaboo PornsTeenage Massage PornJade_angelic PornFilmes De Sexo Pornôsسكس منساجBokep Indonesia Viral 2023Girlfriend And Boyfriend Sex VideoPornhub Sex ComShoplifter Sex VideosPorn Bisexual MmfTürk Liseli PornFaye Ragen PornAsh Kash VideoGhetto Gaggers MiricleWww Desi Village Sex ComMercedes Carera PornAlinity PornList CrowerBhabhi Sex PicMilfoverloadSunny Leone New Xxx VideosPor NtubesChinese Xnxx VideoNimrat Khaira PicWww Xxx Free VideoSleeping Mum Sex VideoDoctor Nurse Ki Sexy VideoCurtonInterracial Blowjob'sHotsexybhabiStep Mom And Step Sister PornDarcy DarkXnxx Sister AndbrotherTamil Xnxx AudioLiz Jordan BrazzersNo PantiesBig Dicked GrandpaXxx Videos New HotIndian FoursomePornohub.comPorn Lesbians Making OutPornographie FémininNaked Videos Of LadiesBf Open SexGynecologist PornhubNew Romantic Porn VideosJessica XxxInfluencera Gone WildX HamtersXzxxxTaapsee Pannu SexSirisha Sex VideosJul-179Hende XxxxBlondr PornNayanthara Nude PicsBangla Desi Xxx VideoHentai House XtPor No CalienteIncest VideosBf Sexy Video IndianCcartoon Porn VideosForcedfuck PornNia Nacci OnlyfansAmature Porn VideoDrone PornographyFale Celebrity PornYeşilçam PornoIndian Doggy Style SexGay Men In NudeHandi XxxxIndian Couple Sex VideoDoujin MangaLes Films PornografiqueIfluencers Gone WildPornos SMrs Overlander NudePlot PornBhojpuri Priyanka Pandit Viral VideoEl MejorpornoFirst Night Sex ComPorn Download Free SitesHd 4k PornPorn LesDad Anals DaughterAmerican Best Sex VideoDesi Indian ChudaiMilf Boy PornWww Redtube Com CategoriesReferencr SexeXxx Video LasbainLatest Teen PornNicely NudeXxx MovieGay Porn ShoweringCelebrity JihadChoot Ki PhotoCjiendoHentaiiTik Tok ToplesBig Cock HullyFast Taim Xxx VideoIndian New FuckGiantess Fetish