door VVDwegermee in Politiek  ·  33 Reacties

  • 9
  • 784x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

"Staatssecretaris Jette Kleinsma van sociale zaken wil er niet aan, zo liet zij oktober vorig jaar weten."

Van die heks mogen de uitkeringsgerechtigden alleen een moestuintje. Gelukkig is de PvdA snel exit na de verkiezingen op 15 maart.

6
1 VVDwegermee

Hier ook invoeren. 560 euro, en alle toeslagen weg.

27
2 Robot

@2
Vind ik ook.
562 euro huur.
160 euro plus 38,50 ziekenzorg.
Eten is niet meer nodig, of kleding, enz.

2
3 Weetal

Het Finse plan zorgt voor oneerlijke concurrentie op de arbeidsmarkt. Doordat mensen die nu een uitkering krijgen, ineens een basis inkomen krijgen, zullen ze genoegen nemen met een lager inkomen uit werk. Maar mensen die nu aan het werk zijn, krijgen dat basisinkomen niet en willen dus een hoger loon. Die zullen dan dus nooit aangenomen worden als er ook iemand reageert met een basisinkomen.

5
4 Rare Rakker

@3 Tja iedereen een basisinkomen geven ter hoogte vaan de huidige bijstand inclusief toeslagen is niet te betalen......

8
5 Rare Rakker

@4 Precies, door enkele zo'n basisuitkering te geven i.p.v. iedereen, werkt niet, geeft alleen maar weer nieuwe ongelijkheid jaloezie en afkeer. Wie het niet krijgt zal zich (in feite ook terecht) benadeeld voelen. Zulke initiatieven zijn de nagel aan de doodskist voor een basisinkomen.
Beter kunnen ze eerst eens goed gaan uitzoeken waarom en met welke reden het basisinkomen in Zwitserland er niet kwam, vooral omdat juist daar de inkomensverschillen enorm zijn, en het voor mensen met een laag inkomen het zelfs niet mogelijk is in bepaalde gebieden te leven vanwege de hoge leefkosten die daar gelden. Zolang die dingen niet uitgezocht zijn heeft ieder experiment geen enkele zin.

2
6 doxbar

@2
mee eens, maar alleen bij u persoonlijk.

1
7 Atlantique

@7 ,

Ik werk liever voor mn centen.

8
8 Robot

@2 U wenst de uitkeringsgerechtigden een langzame dood ?...

2
9 21st Century Guy

@8 Prijs uzelf gelukkig dat u geen ziekte of aandoening of iets anders hebt waardoor dat niet mogelijk is.

2
10 21st Century Guy

@3 Ik zou ook liever zien dat de huurtoeslag zeker en mogelijk de zorgtoeslag (of een deel ervan) verdwijnt maar dan zullen er woningen moeten komen met een lage huur.

3
11 21st Century Guy

@11
Denk eerder dat je het tegenovergestelde gaat meemaken.
Dus weinig of geen toeslagen maar wel meer kosten.
Al die aankomende pretpraatjes ten spijt, ook ongeacht kleur of ras..

0
12 Grijs Gebied

@1 zoek een baan ga eens werken zou ik zeggen ipv dat gescheld op mensen die tig maal intelligenter zijn dan jij. Of vind je het hoogstaand om je te laten onderhouden door hardwerkende mensen ? welnu, daar hebben die hardwerkende mensen totaal geen zin in.

12
13 oculus amet

@6 zwitserland basisinkomen is weggestemd door een brede laag van de bevolking en dat waren zeker niet alleen maar de hoge inkomens. Maar het is nu eenmaal onbetaalbaar, ook wij zullen er aan failliet gaan. Bovendien ruim 500 euro p.p. gezin me 6 personen dus 3000 euro p/mnd, die gasten gaan nooit meer werken of een sullig parttime baantje. Wie gaat dat alles dan betalen als er geen hond meer werkt ? Bovendien te duur, na aftrek van alle subsidies, toeslagen etc die nu betaald worden moet er jaarlijks nog zo'n 90 miljard bij. Waarschijnlijk veel meer omdat de belasting inkomsten zullen dalen omdat er bijna niemand meer werkt lijkt met een land worden waar je zo snel mogelijk moet vertrekken. Failliete meuk en diepe armoede

6
14 oculus amet

@10 ,

Uhhh ja dat doe ik ook. ZIe het nu niet zo in van een basisinkomen. Werkt luiigheid gewoon in de hand. Wat mij betreft kunnen we best kijken naar hoe we mensen die er echt niks aan kunnen doen beter financieel kunnen ondersteunen, daar ben ik niet op tegen.

7
15 Robot

@15 Mee eens. De belangrijkste taak van de overheid is het beschermen van mensen die niet voor zichzelf kunnen zorgen (blijkbaar zijn we daar zelf te beroerd voor).
Het belonen van werkschuwheid is een linkse droom die nog nooit fatsoenlijk gestaafd is.

5
16 Wild Rover

@13 U werkt nog op 102 jarige leeftijd ?...

3
17 21st Century Guy

Zolang een basisinkomen niet toereikend is om van te leven, al is dat op zeer "basic" niveau, dan is het zinloos en al helemaal als je dat voor slechts een deel van de bevolking doet, zoals de Finnen nu doen.
Ik zou haast zeggen: hoe krijgen ze't verzonnen?

0
18 Mappie

Beter zou zijn als iemand met een uitkering er een x bedrag zou mogen bijverdienen en de toeslagen afschaffen
Dat motiveert iemand veel meer om aan het werk te gaan
bij ons mag men maximaal 16 uur per week bijverdienen zonder gekort te worden
Werk je meer uren treedt de kortingsregeling in werking

0
19 eoghanfeehily

@19
heb er een aantal op die basis aan het werk in mijn bedrijf in de schoonmaak en de afwas en een als leerling kok

3
20 eoghanfeehily

Ha, ha, de helft van onze bijstand .
Geen andere toelages meer.
Iedere keer melden wat uren kost.
Je werkbriefje meebrengen .

Als we dat doen verdient de overheid bakken geld aan 500 000 werklozen .

0
21 No newstoday

Ha, ha, de helft van onze bijstand .
Geen andere toelages meer.
Iedere keer melden wat uren kost.
Je werkbriefje meebrengen .

Als we dat doen verdient de overheid bakken geld aan 500 000 werklozen .

0
22 No newstoday

Belangrijkste vraag is wie het gaat betalen!
Stel dat men voor bijna hetzelfde geld thuis zitten kan zitten zonder verplichtingen (en eventueel wat bijklussen) terwijl men hetzelfde overhou tov dat men full time werk wat denk U dat de meesten zullen doen!
Dat wij de zwakkeren (zij die niet meer voor hun zelf kunnen zorgen) moeten steun ben ik helemaal voor, er zal denk ik zelfs meer voor hun beschikbaar zijn als de overgrote groep die te lui is om te werken eens van de bank afgaat en gaat werken! Zeg niet dat er geen werk is want de hoeveelheid "gast" arbieders uit het voormalig oostblok bewijzen het tegendeel
Bijstand is/was gedacht als tijdelijk vangnet, echter voor vele is dat de bron van inkomsten tot hun AOW! (terwijl er niks met ze mis is om te werken)

2
23 psje

En ook dit is weer niet een experiment met een basis inkomen maar met het geven van een uitkering zonder sollicitatieplicht. Als ze écht willen testen selecteren ze 2000 mensen random: niet alleen werkelozen.

Als zelfs voorstanders van een basisinkomen het concept niet begrijpen weten we in ieder geval zeker dat het nooit gaat komen

0
24 bierneus

@24 Dat ben ik wel met je eens als je een echte test wilt doen dan moet het een doorsnede van de bevolking zijn. Nu is het gewoon een uitkering zonder verplichtingen. Ze gaan natuurlijk gewoon testen wat die mensen gaan doen of ze thuis blijven zitten of er naast gaan werken.

1
25 mike45

@19 "bij ons mag men maximaal 16 uur per week bijverdienen zonder gekort te worden"

Waar is "bij ons"?

Lijkt me eigenlijk wel ertoe leiden dat men ervoor zorgt die 16 uur niet te overschrijden, zeker als het alleen om uren gaat en niet om verkregen inkomen in geld.
Heel wat goed verdienende mensen zullen met 16 uur + een basis(inkomen) makkelijk rond kunnen komen.

Niets op tegen wat mij betreft, maar indien alleen mogelijk als men eerst in een uitkeringssituatie is beland en niet als standaard zowel voor werkenden als niet werkenden, lijkt het me niet handig en zeker aanleiding gevend tot misbruik; zowel van werkgever als werknemer.

1
26 Mappie

@26 daarnaast zorgt het voor oneerlijke concurrentie
Als ik aanklop met een basisinkomen hoef ik niet zoveel te verdienen dan iemand die wel fulltime moet werken. mijn basisinkomen is toch gegarandeerd! terwijl de persoon die fulltime werkt wel een minimum nodig heeft terwijl hij ook nog geld mag ophoesten voor de persoon met een basis inkomen!

2
27 psje

Een basisinkomen het woord zegt het al is een basis. Dus iedereen krijgt die basis (560 Euro). Sommige mensen zoals gehandicapten en ouderen krijgen dan bovenop die basis extra inkomen.
De rest van de bevolking kan dan kiezen uit het basisinkomen of het basisinkomen PLUS hetgeen je werkt... zeker als je flex werkt is dat zeer gunstig...

Dit is het concept (basisidee) achter het basisinkomen. En ik vind dat goed.

2
28 waarom toch

@28
Je doet net alsof die 560 Europa basisinkomen uit het niets verschijnt, maar dat doet het dus niet. Dat moet eerst via de inkomstenbelasting binnengehaald worden.

Het resultaat zal zijn dat ik dus eerst minimaal 560 euro meer belasting ga betalen, die ik dan als basisinkomen weer terug krijg.....
Moet ik daar blij van worden?

3
29 Realisme graag!

ach minder ziekten kosten, meer plezier in werken, de meeste gaan gewoon werken bijverdienen dus en werk gaan doen waar je plezier uithaalt

2
30 Sier

@29 wat een onzin redenering van een realist. We betalen nu ook zo'n 140 miljard aan uitkeringen/toeslagen... waar denk je dat dat vandaan komt?

1
31 waarom toch

Wat een tenenkrommend verhaal van die Jari Kääpä. Hoogstwaarschijnlijk weer iets gestudeerd waar totaal geen vraag naar ist, niet bereid om te verhuizen voor werk (lekker in het binnenland blijven waar geen werk is), pas na 1,5 jaar pas over na te gaan denken om 'misschien' maar eens voor ander (lager) werk te gaan kijken....Hebben we er hier ook te veel van

0
32 Hefan430

@31
Nou en?
Als ik dan zelden ook nog eens een basisinkomen ga krijgen, dan moet ik dat toch eerst zelf opbrengen? Dus nog meer belasting betalen?

Moet ik daar blij van worden?

0
33 Realisme graag!

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Feldwebell
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@41 Ook Parry levert geen bewijs. Het oosten van Oekraïne nu nog als onafhankelijk bestempelen is dan ook alleen maar iets voor totale le...

2 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Vageali6888
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@43Dat waren de Sovjets, niet te vergelijken met het Rusland van nu.Al willen velen graag in die nostalgie blijven hangen omdat het lekke...

3 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Bob Sleebaan
Muziekdraadje

Antoon - Oliviahttps://www.youtube.com/watch?v=dditG7h5SnY&t=14s...

5 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Vageali6888
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

Jeffrey Sachs die oost europese landen hielp met hun economie na de koude oorlog is redelijk duidelijk Jeffrey Sachs: Biden Has DESTROYE...

6 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Bob Sleebaan
Gemeente en Verenigde Utrechtse Moslims zijn het oneens over prijs islamitische begraafplaats

Cremeren is een beter alternatief.Het wordt tijd voor grafbelasting.Tientje per maand lijkt me redelijk....

8 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Wedergeboren
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

Bandera moet dat zijn, niet Banderas natuurlijk....

9 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Olivia
Muziekdraadje

Willy deVille Heaven Stood Still-https://www.youtube.com/watch?v=cSrKUVcqT80...

9 minuten geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

Willy DeVille - Downside Of Townhttps://www.youtube.com/watch?v=r5BZAsFoA8U...

11 minuten geleden geplaatst door Olivia

Wedergeboren
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@40 "Geeft wel aan hoe diep de Oekrainse liefde voor Rusland zit." Door de ruSSen stierven in de jaren 30 miljoenen Oekraïners een v...

12 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Olivia
Muziekdraadje

Willy DeVille - Demasiado Corazonhttps://www.youtube.com/watch?v=KT1m6kEsR1E...

13 minuten geleden geplaatst door Olivia

NK. App
Xvideo AudioAndroid Adult GameMassage Parlour Happy EndingMarried PornographyTelugu Sex Videos Hd NewBlue Film Tamil SexVideos Pono En EspañolDesenhos PornografigosChodte HueEporner Tiny Man Big Woman - Tiny TinaSweetolivia19Punjabi Nude SexAunty Girl SexSpanked AlohaInterracial Love MakingBreazzers ComC4yourselfDesi Hd Sex MmsHindi Honeymoon VideoUp Close TribbingMultporbCfnmhandjobBrandy Love PornMyla Kunis NakedMia Malkova Johnny SinsGirlfriend CumingBangla Boob SuckSaron Stone NudeTürk PornıCumslutsJacqui Et Michelle TvEthereallovebugDanicak3sKari Matchett NudeKaylapaigeNude PawgsPov Blow PornFat Teen NakedTampa PornPawg ShemaleXxx Com Video DownloadHindi Bf ShortSunny Leone Naked Sexy VideoArmpit Hair Sex VideoXpaja.netAldult EmpireSex Video HoliChina Ka SexSex Recording DanceThailand Sex Movie ComXxx Hot Indian AuntyPinoy SexstoriesLesbian Big Clit PornVcartoon PornPorn MasturbationsShibbysaysSaas Damad SexCulos FolladosDemi Demon Nude成人娱乐俱乐部Jade NileKitagawa Marin HentaiRoses PornhubFc2 VideoPornofree.Indian Sexy Web SeriesHijra Chuda Chudi VideoVittoria RisiBangla Deshi XxxXxnxomJazmyn Simon NudeUncutcockFree Nude Women PicsAsuka PornLingerie Porn PicsTight Boobs PornXxx Sexi MuviFree Xxx Sex Video ComBig Tit Sister In LawTheporndude.coomSoirse Ronan NudeShae Summers NudeJada Stevens GifHarmony Joy NudeEmiliabunnyLets JwrkPorno Vintage FrancaisFapvid HdEbony MilfxxxEm1lina NudeMujeres Gordas DesnudandoseLevi Conely NudeDog Fucks Girl PornPorn Hollywood StarsOld Man X VideosBig Pussy SexOutdoor Sex For MoneyWhorewivesJapan VoyeurPuretaboo Full VideoChanell UziSuper Aunty XxxTamanna Big BoobsVideos AcompanhantesMen Sucking On TitsMature Cumin MouthFrom Sexy VideoAlison Fucks ComEbony BbcAshtyn Sommer PornXvideos. XomLena The Plug SextapeXvideoemAnushka Sexy VideoCoimbatore Sex VideoSavita Bhabhi Hindi Pdf FreeNaked FuEmily Grey PornstarBbc CumAlexas Morgan LeakedLove Guru Web SeriesHorny Sex ChatBhavana Hot BoobsStocking TeasseXxnx FatMartina VismaraSinfuldeeds RmtNadine Velazquez NakedHot Sex In GymTelugu Sex Girls VideosSexy Xxx Video Full HdTamil PornMature Japanes PornIndiansxxxNaughty AlyshaAnime Porn MommyBella CherryEden West XxxBig Tits MassageHindi Rape SceneSons Mother PornMassage Sexs PornRoxie ReynoldsMale PorntarGwendoline Christie NakedEliza Ibarra XnxxCorinna Kopf NudeIndansexHornyslutsGrandma Blowjobs