Waarom is Cannabis eigenlijk illegaal? (alwareness.org)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Scorpio in Overig  ·  22 Reacties

  • 6
  • 378x gelezen
Reageer met een Emoji
1
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Omdat er geen grof geld mee te verdienen is..

7
1 Aunti

Ja dus schonken ze het maar in de handen van de onderwereld waar er wel goud geld mee te verdienen is.

1
2 techcenter

@1 , had ergens gelezen dat het ook met de lobby van kranten te doen had, begin vorige eeuw.
Papier ipv hennep.

0
3 caso

Uit 'The emperor's new clothes' van Jack Herrer:

"Our challenge to the world: Try to prove us wrong.

If all fossil fuels and their derivatives, as well as trees for paper and construction were banned in order to save the planet, reverse the greenhouse effect and stop deforestation;
Then there is only one known annually renewable natural resource that is capable of providing the overall majority of the worlds paper and textiles; meeting all of the world's transportation, industrial and home energy needs; simultaneously reducing pollution, rebuilding the soil, and cleaning the atmosphere all at the same time...
And that substance is-the same one that did it all before- Cannabis hemp....Marijuana."


"Fifty percent od all chemicals used in american agriculture today are used in cotton growing. hemp needs no chemicals and has few weed or insect enemies-except for the U,S, government and the DEA"

0
4 Seconda

Omdat degene die dit regelen,er maar geen verstand van willen hebben.
Het is te gek voor woorden dat de multifunctionaliteit van hennep niet gebruikt mag worden
omdat de bepalende politici met een boord voor hun kop en die kop in het zand dat verbieden.

0
5 Wiebe Nik

@3 ah thnx. Was me ontglipt..

"Het gebruik van hennep bereikte een grote piek in de 17e eeuw. Wat de Gouden Eeuw was in Nederland bleek ook de gouden eeuw van hennep te zijn. In Nederland maakte de VOC, de eerste multinational ter wereld, grootschalig gebruik van hennep. Elk VOC-schip bevatte zo’n 50 tot 100 ton hennep. Dit werd gebruikt voor het fabriceren van sterke touwen (gemiddeld 21 kilometer per schip) en honderden vierkante meters canvas (zeil). Canvas is een bekend internationaal begrip dat is afgeleid van het Franse woord chanvre, dat cannabis betekent. Daarnaast was de hull van het schip gebreeuwd met hennepvezels en werd deze behandelt met hennepolie voor meer waterbestendigheid. Ook werd door veel mensen hennepkleding gedragen en werd er op grote schaal gebruik gemaakt van henneppapier, bijvoorbeeld door meesterschilders als Rembrandt en van Gogh.

De neergang
Aan de voortgaande doorontwikkeling van hennep kwam in 1937 abrupt een einde doordat de Verenigde Staten een verbod instelden op het verbouwen ervan. Dit verbod kwam voort uit een intensieve lobby van de petrochemische industrie, de houthandel en de handel in goedkoop textiel. "

https://hempcollective.nl/waarom-hennep/geschiedenis/#:~:targetText=Hennep%20heeft%20door%20de%20geschiedenis,duizenden%20jaren%20gebruikt%20als%20medicijn.

0
6 Aunti

@2
Cannabis en Hennep zijn 2 verschillende dingen.
Nederland was nooit zo groot geworden in de Gouwen eeuw zonder Hennep.
Daar werd touw,kleding, zeilen enz van gemaakt.

Het is jammer dat dit gewas in het verdomme hoekje is geraakt.
Want is echt een oplossing voor het milieu/klimaat probleem

1
7 Benzardi

Hennep kan héél veel vervuilende producten vervangen!
Maar ja, daar zouden een groot aantal multinationals last van krijgen. En aangezien dergelijke grote en rijke bedrijven enorm veel invloed hebben op regeringen (wereldwijd), zal het nog wel 'n tijd duren tot het eerherstel van hennep een feit is.

Hoewel er er toch al een ontwikkeling aan de gang is die de gang van zaken kan veranderen. In Amerika heeft Trump -vrij kort geleden- de teelt van hennep toegestaan. Die teelt is dus feitelijk nog maar nét van start gegaan. Pas wanneer de oogsten achter de rug zijn en er daadwerkelijk mee wordt gewerkt en er producten van zijn gemaakt, zullen we er hoogstwaarschijnlijk iets van geen merken.

0
8 Scorpio

@4 Dus gewoon cellulose en lignine. Zit in elke plant en hoeft niet per se uit een genotsmiddel te komen.

4
9 Scholar002

@9 : Hennep heeft niets met genotsmiddel te maken, al rook je er 15 kilo van dan nog word je niet stoned.

2
10 Seconda

@7
@9
Cannabis is de latijnse naam, hennep de nederlandse, het is dezelfde plant, maar als je hennep kweekt voor de vezel selecteer je natuurlijk op andere eigenschappen dan wanneer je hennep kweekt voor de THC, dus het verschil ontstond door kweektechnologie.

Als je vezelhennep laat toppen zit daar zeker ook wat THC in , maar bij speciaal daarop geselecteerde variëteiten natuurlijk vééél meer.

2
11 morandi

Maar leuk een onderwerp dat gemeenschppelijke grond lijkt voor rechts en links.

Laten we er voor gaan jongens:"De Henneprevolutie"
,
Goed voor de duurzaamheid, goed voor de verdraagzaamheid question

1
12 morandi

Hennep stond na de ontiwkkeling van de 'decorticator' (een machine die hout en vezel machinaal kon scheiden) aan de vooravond van een enorme revolutie echter bedreigde de overige opkomende industrieën.

uit 'the emperor wears new clothes':


February 1938: Popular mechanics magazine:

"New Billion dollar crop"


February 1938: Mechanical engineering magazine:

"The most profitable & desirable crop that can be grown"


"Modern technology was about to be applied to hemp production, making it the number-one agricultural resource in America, Two of the most respected and influential journals in the nation, popular mechanics and mechanical engineering, forecast a bright future for American hemo.
thousands of new products creating millions of new jobs would herald the end of the great depression.
instead, hemp was persecuted, outlawed and forgotten at the bidding of W.R. Hearst, who branded hemp the "Mexican killer weed, marihuana" "

En, zo heeft racisme een grote rol gespeeld in de teloorgang van eenvan 's werelds meest veelzijdige grondstoffen.

2
13 Seconda

Zou ook goede CO2 'vanger' zijn....iedereen een tuin vol wiet question

0
14 rEmco44

@1
De reden dat het een natuurprodukt is en er daarom geen grof geld mee te verdienen valt is quatsch
Alle medicamenten die de pharma maakt zijn gesynthetiseerde varianten van de werkzame stoffen die in de natuur voorkomen.
Mensen zijn gewoon tegen het legaliseren van cannabis en dus zal het niet zo snel gelegaliseerd worden. Vreemd maar waar.
Dat mensen tegen het legaliseren van cannabis zijn wordt al bewezen door het feit dat de goegemeente geen enkele kritische kanttekening accepteert over de nationale volksdrank alcohol. Alcohol veroorzaakt veel grotere maatschappelijke schade en gezondheidsschade dan het gebruik van cannabis. Rook je 1 jointje per dag ben je een "junk". Drink je elke dag 5 flesjes bier of een halve fles/hele wijn na het eten dan valt dat onder de noemer "gezelligheid".
Maar men moet ook niet doen alsof softdrugs niet verslavend is en mensen er geen last van kunnen ondervinden. Je kan er wel degelijk geestelijk aan verslaafd worden en gevolgen van ondervinden bij bovenmatig gebruik, maar alcohol is een veel zwaardere drug

1
15 krek

@15 je schreef: " Mensen zijn gewoon tegen het legaliseren van cannabis "

Dat is toch geen antwoord op de vraag?

De rest wat je schrijft klopt zeker maar de reden om het niet te legaliseren is natuurlijk niet: omdat mensen er tegen zijn.
Ik hoop dat je de andere antwoorden ook gelezen hebt. Dan zie je dat het weer om geld draait.. het gaat daarbij niet alleen om hennep als medicijn maar als hele plant.

0
16 Aunti

@16

De samenleving in zijn algemeenheid tegen cannabis.
Hennep als grondstof is niet verboden overigens. Er wordt kleding van gemaakt en het wordt nog regelmatig gebruikt bij het afdichten van water/gasleiding (om twee voorbeelden te noemen).
Voor gas en waterleiding bestaan tegenwoordig veel betrouwbaardere afdichtmogelijkheden.
Het zal er wel op neer komen dat hennep door betrouwbaardere en goedkopere varianten vervangen is.
Hennep als grondstof voor allerlei materiaal is niet verboden, dat is dan weer propaganda uit de hoek van de voorstanders van het legaliseren van cannabis

2
17 krek

* Verwijderd door de redactie *

18 Nederlander

Waarom is Cannabis eigenlijk illegaal en alcohol en tabak niet?

1
19 samcash

@17 je schreef: Het zal er wel op neer komen dat hennep door betrouwbaardere en goedkopere varianten vervangen is.

Dat is een aanname. Geen feit. Je strijdt voor het 1 maar laat je in slaap sussen voor de rest..
Hierdoor is het me dus duidelijk dat je de andere bijdragen niet gelezen hebt. Zoveel zijn het er niet.
Daar staan de feiten...
Dan kom je verder dan "het zal wel..."

0
20 Aunti

@20

Dat is geen aanname, dat is voor veel toepassingen een feit. Voor water- en gasleidingen bv wordt voor het merendeel gebruik van andere toepassingen omdat deze efficiënter en betrouwbaarder zijn. Iedereen wil graag de meest betrouwbare verbinding als het bv om gasleidingen gaat. Kunststof en katoen voor kleding is veel goedkoper en makkelijker te bewerken en gebruiken in het productieproces voor kleding dan hennep.
Ik strijd helemaal niet voor legalisering van cannabis. Het zal mij persoonlijk als ex-gebruiker (26 jaar voor het laatst gebruikt) die de donkere kanten van cannabisgebruik heeft doorgaan een worst zijn of het legaal wordt of niet. Bovendien is het gewoon vrij te koop in NL

Als je zo graag hennep wil gebruiken in het dagelijks leven voor allerlei zaken dan zijn er genoeg mogelijkheden om het aan te schaffen.
Als je denkt dat hennep als grondstof goedkoper en beter is dan andere grondstoffen dan zou ik zeggen snel aan de bak met hennep. Rijkdom ligt in het verschiet en je verbetert de wereld.

Overigens heb jij werkelijk nul komma nul argumenten ingebracht in deze discussie, anders dan het mantra "er valt geen geld mee te verdienen". Dus ik snap niet zo goed waarom je mijn bijdrages in dit draadje bekritiseert.

3
21 krek

@21 heb nu de rest gelezen dan?
Incl mijn andere bericht?
Dan weet je van de gouden eeuw en hennep en het verbod...
Kijk eens verder dan wat je zelf al weet.

0
22 Aunti

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
LoydMorris
Weg uit Nederland regelland: ‘soevereinen’ beginnen nieuw bestaan in Portugal

De nieuwe zwervers. . . ...

1 minuut geleden geplaatst door LoydMorris

Biscanna
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

@69 Er bestaan geen witte mensen, net zo min als dat er ook geen rode, gele, blauwe of paarse mensen bestaan. op een paar negers na zijn ze ook ...

4 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Snorrie
Rapport: Amerikaanse regering stemt in met massale aanval op de Krimbrug - Dissident.one

@26 Ja, wat dat betreft zijn het net russen....

6 minuten geleden geplaatst door Snorrie

LoydMorris
Demonstratie bij AvroTros-gebouw tegen deelname Israël aan songfestival

Hamas-aanhangers liepen op 8 oktober 2023 al te demonstreren. . . Ver voordat de Israëliërs Gaza binnen vielen. . . . De haat bij deze ...

8 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Hendrianus
Demonstratie bij AvroTros-gebouw tegen deelname Israël aan songfestival

@52 Je moet deze demonstratie tegen Israëlische deelname aan het songfestiva m.i. in het kader van de BDS beweging zien. ...

12 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Feldwebell
Rapport: Amerikaanse regering stemt in met massale aanval op de Krimbrug - Dissident.one

@29 Ook daar verkopen ze de onoverwinnelijke duif in haar eeuwige zoektocht naar vrede het liefst een gigantisch pak hagel....

12 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Rooibos
Rapport: Amerikaanse regering stemt in met massale aanval op de Krimbrug - Dissident.one

@22 Ik hoor weer ergens een lama....

15 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Vageali6888
Rapport: Amerikaanse regering stemt in met massale aanval op de Krimbrug - Dissident.one

@27Gezellig, zo heb je daar voor en tegenstanders net als in Oekraïne.Lekker tweedeling zaaien, en multilaterale verdragen weigeren.....

18 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Schildpad
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

@69Hij bedoelt natuurlijk dat er geen witte mensen zijn, in de zin an de pure kleur wit, net als jou verf.Volgens mij zijn er ook geen zwart...

27 minuten geleden geplaatst door Schildpad

Snorrie
Demonstratie bij AvroTros-gebouw tegen deelname Israël aan songfestival

@52 Ja, Israël zal echt niet het aantal onschuldige slachtoffers bekend willen maken.En wat betreft die hulpverleners, 2 officieren krijgen o...

29 minuten geleden geplaatst door Snorrie

NK. App
Kolkata Xx Video HdPorn CelebrityPink Pussy Images18 漫画Sex Video For IndianBlacksonmomsHandjob FunnyRebeca LinaresHardcore Fay PornAmateur Facial PornBrazzers NightFull Nangi VideoKorean Student SexOlder4meXx SexxAyesha Takia XxxHottest HentaiDesi Affair PornPussy BulgeNebraskecoedsJapan Hd PornHumping To MasturbateMikaela FuentesBlogs PornosMelhores Sites De PornoXxx Kerala HotI Know That Girl Laundromat PornBlack Porn OldDiape PornGay Himemade PornUwu Girl PornLive Cam HotFtm ClitRenee PornBaap Beti Sex VideoEva Elfie LatestWww Stripchat ComEroticxVrkm-1046Angelina Castro Sex VideosBlack Wife GangbangedGuia GpnetAudrey Tautou NudeGayporn Sean CodyAsianbunnyx NudeMha Midnight PornBad Bhabie NudeEbony Double PenitrationTitintopDirtyrouleeteWannonxePersephanii NakedChristna LucciDragonlilyXxx Co ComAkylar MaeStreet Prostitute PornEliza IbbaraPorn Talk DirtySkylar Angel PornReal Incest Porn RedditCzech MassagePornstar BritXnxx C9mXxx Videowww.comNnnudeP.o.v. PornBig Boobs Stepmom SexLos Mejores VideospornosPorn AnimedOmeg.leFilme De Sexos CompletoFreya NakedDiamond Jackson PornstarHd Bhabi SexBrother And Sister Ki Blue FilmMandy Waters Dani DiazFutatubeNipple Eroticفیلم سکس خارجXnxx Video Hd IndianXxx Brazer HdAria Lee LuckypovRetro Porn MoviesPorno Em 4kSexo RomanticoModelos PornBig Sucking TitsWww Hot Milf ComLesbian Porn PicksYaslipornoAlia Bhatt Sex Video HdHindi Chudai DownloadStrip Club VideoRule34 PahaelSissypeppo NudeStepmomporn VideosSexy Beach GirlsSarah Shahi NudesTamil Bf Tamil BfBrazzers Sex Hd MoviesWww X Indian ComWww Hindi Sex Move ComBbw GamgbangTiffani MaddisonGirlfriendfilmsLesbian Porn Big BreastsAddison Lee PornstarRachrl Cook NudeNudedrunkGoblins Nest HentaiBlue Sex PhotoBlack OrgyReal Sex Sunny LeoneCastingcouch PornBlack Dads PornFather Seduces DaughterXnx LiveSuccubus Stayed LifeMrsjones011Nakeed WomenKannada Sex Film VideoBengali Bf Sex VideoVixen Pron VideoPorn Mia Khalifa FullGayporn EroticSunny Leone PorngraphyKenemo PartyNaughty MichimaYesonee Nudeسکس لز ایرانیHqcornerDesi Sexy Video BfAssxxx BigNudistguysXxx Porn SitesFace Fart SittingHentai 1080pMallu Aunty Nude PhotosFree Sexual ClipsPorn Soft MovieFemale ScortDoes Amouranth Do PornMeilleurs Pornos FrançaisJóvenes DesnudándoseVideos Pornos De EspañolSister CummsAmbergiannaDeath PornWww Xvideo Hindi