U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 58
Het pand in Den Haag waar actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) vanavond een landelijk congres houdt, is bekogeld. Mitchell Esajas van KOZP meldt op Facebook dat voorstanders van Zwarte Piet onder meer met vuurwerk het congres poogden te bestormen. ...

7 maanden geleden door in holland

REAGEER MET EEN EMOJI
90
11
7
11
3
LEES MEER OVER

@597 Wie betaalt, bepaalt. Zo werkt het altijd. Wie wil dat de gemeente zich erbuiten houdt moet het zonder subsidie en hulp van de gemeente regelen. Dat gebeurt ook vaak genoeg en dan hebben politici er niets over te zeggen.

601 Mrs. K    
7 maanden geleden door Mrs. K
3
Meld

@595 wow, je zingt dieper!!
Mensen zijn als meer als 1, moeten afspraken maken om samen te leven.
Die afspraken observeer je steeds, dus veranderd aan de hand van inzichten en van de werkelijkheid.
Die wissel werking vormt een maatschappij.
Die afspraken kun je democratie noemen.
Echter de democratie in jouw gedachte komt eerst, dan de samenleving, het is echter andersom, mensen maken afspraken om samen te leven, dat noemen we een samenleving en kan ook een democratie genoemd worden.
Het is idd mijn observatie, maar weet zeker dat meer als 50% van de burgers wil dat er geen demonsraties plaats vinden van volwassen mensen op een kinderfeest of als vb binnen 250meter van een kinderfeest.

Die afspraak moet dus in een wet komen, dat die afspraak er niet is komt, dat de wetgeving en wetgever nooit kon bedenken, dat de meest laffe mensen in NL van KOZP een kinderfeest konden of willen verpesten en ook kinderen wilden gaan intimideren om hun doel te halen.

602 Goldrush    
7 maanden geleden door Goldrush
4
Meld

@598 “ iedereen mag een mening hebben hoe bizar ook.”
Alleen mogen sommige meningen blijkbaar niet geuit worden omdat ze als kwetsend en intimiderend ervaren worden en andere wel.

Grondrechten gaan nu eenmaal boven lange tenen. Als er rekening gehouden moet worden met tere zieltjes kan er geen enkele demo meer plaatsvinden. Niemand hoeft ook bij zo’n demo aanwezig te zijn, dat is eigen keuze. Intochten genoeg, een vijfjarige merkt heus het verschil niet tussen een landelijke of een plaatselijke intocht. Hetzelfde geldt voor bv. moskeegangers: staat Pegida voor de deur te demonstreren en bevalt je dat niet dan blijf je weg of je gaat naar een andere moskee.

603 Mrs. K    
7 maanden geleden door Mrs. K
3
Meld

@603 je noemt kinderen tere zieltjes als ze de toorn van volwassen mensen moeten ervaren als megafoon en intimidatie en geschreeuw, als kinderen naar een kinderfeest gaan?

Als je kinderen al niet wil beschermen in een democratie, ben je geen democraat, je bent een wegkijken en een anti-democraat.

Meningen mogen best geuit worden ook KOZP, maar als vb gewoon op 250m van een kinderfeest wat voor kinderen is.

604 Goldrush    
7 maanden geleden door Goldrush
4
Meld

@597 Het werkt bij winkeliersverenigingen eigenlijk precies hetzelfde. Ook daar bepaalt degene die betaalt. Als er een kleur afgedwongen wordt die de winkeliers niet aanstaat trekken ze zich terug als sponsor.

605 Mrs. K    
7 maanden geleden door Mrs. K
2
Meld

@604 In een rechtsstaat gaat het recht van demonstratie boven dat van toeschouwers. Ook als het kinderen zijn. Je denkt toch niet dat een vijfjarige ook maar iets snapt van wat er in alle hectiek van een optocht gescandeerd wordt door wat demonstranten? Kinderen die in Sinterklaas geloven valt bovendien van alles op de mouw te spelden om ze te kalmeren.

606 Mrs. K    
7 maanden geleden door Mrs. K
2
Meld

Aanvulling @606 “het recht van toeschouwers om niet gekwetst of bang gemaakt te worden”.

607 Mrs. K    
7 maanden geleden door Mrs. K
2
Meld

@602 Ja, mensen maken afspraken om samen te leven. Een heel belangrijke is dat bijeenkomsten NIET met geweld verstoord worden.

Verder is het niet zo dat als die gemaakte afspraken (bv demonstratierecht) je niet bevallen, je ze -hatseflats- ongeldig kunt verklaren.

Een wet dat er niet gedemonstreerd mag worden als er kinderen bij zijn lijkt mij geen goed idee, maar natuurljk kunt u proberen de politiek ervoor te interesseren. Tot die wet is doorgevoerd, heeft ze geen waarde.

608 Smiling    
7 maanden geleden door Smiling
2
Meld

@592 democratie is vermoedelijk een symptoom,iets dat het moet hebben van een gebrek aan alternatieven,en het staat tegenover een natuurlijke monarchie,democratie is als de boom waar alle onderdelen op de verkeerde plek zitten,of als een plastic nepboom,bij natuurlijke monarchie bestaat er al een orde,wortels,blad,stam,vrucht,alles heeft z'n bepaalde positie,blad kun je dan als het volk zien dat gevoed(geinspireerd) wordt door de stam,alle info op de juiste plek,iets anders is gedoemd te mislukken.

609 billib    
7 maanden geleden door billib
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

610 boer K.    
7 maanden geleden door boer K.

Een samenleving maakt als eerst een afspraak als, kinderen worden beschermd op een kinderfeest.
Of elke volwassen heeft niet te zoeken om kinderen lastig te vallen of te gebruiken op ene kinderfeest om hun volwassen verschillen te uiten.
Dat zet je in de grondwet en de rest van de afspraken ook als recht op demonstreren en waar etc.

Elke volwassen kan dan nog steeds alles vinden en alle meningen mogen geuit worden, alleen kinderen worden dan met rust gelaten op een kinderfeest, lijkt me normaal in een democratie.
Hoe jij redeneert is bizar, en volkomen anti-democratisch zeker met geen wil om kinderen te beschermen tegen agressieve volwassenen op en kinderfeest.
Je bent een weg kijker.

611 Goldrush    
7 maanden geleden door Goldrush
4
Meld

@604 Als je consequent bent pleit je dus ook voor het afschaffen van Pegida-demo’s. Want zeer intimiderend voor kleine jongetjes die met hun vader naar de moskee gaan.

612 Mrs. K    
7 maanden geleden door Mrs. K
2
Meld

@608 ik zeg het nogmaals, als je kinderen op een kinderfeest niet wilt beschermen, ben je geen democraat, je bent een wegkijker.
Als een democratie kinderen niet kan of wil beschermen op een kinderfeest, dan is het geen democratie.

Als kinderen op een kinderfeest volgens de huidige wet niet wordt beschermd tegen volwassen agressievelingen met een megafoon en schelden en schreeuwen, dan is dat een gat in onze samenleving qua afspraken die we vergeten zijn vast te leggen in een grondrecht.
Dat is wat een echte democraat zou denken, bizar dat jij dat niet zo ziet.

613 Goldrush    
7 maanden geleden door Goldrush
2
Meld

@610 Tuurlijk. Het is gewoon een grote grap. Tot men iets overkomt waardoor men er zelf een beroep op wil doen.

614 Mrs. K    
7 maanden geleden door Mrs. K
3
Meld

@613 “ als je kinderen bij een moskee niet wilt beschermen, ben je geen democraat, je bent een wegkijker.
Als een democratie kinderen niet kan of wil beschermen bij een moskee, dan is het geen democratie.

Als kinderen bij een moskee volgens de huidige wet niet wordt beschermd tegen volwassen agressievelingen met een megafoon en schelden en schreeuwen, dan is dat een gat in onze samenleving qua afspraken die we vergeten zijn vast te leggen in een grondrecht.
Dat is wat een echte democraat zou denken, bizar dat jij dat niet zo ziet.”

615 Mrs. K    
7 maanden geleden door Mrs. K
2
Meld

Nou dit zal dan eindelijk een videoopname zijn van wat er daar gebeurt is gisteren , het heb effe geduurd maar ja joh .

https://youtu.be/e6QpVBLpYQ4

616 techcenter    
7 maanden geleden door techcenter
3
Meld

Wat ik mij afvraag is dat ik zie dat kinderen van 13 dit mee veroorzaakt hebben , wtf man dat is ziek

617 MarcusCole    
7 maanden geleden door MarcusCole
1
Meld

@612 prima, geen pegida demonstraties binnen 100m van een moskee, dat kan prima op 100 meter van een moskee of kerk of tempel of synagoge.
Ik dat dat een meerderheid van burgers dat zo in de wet zou willen zetten.
Immers iedereen kan dan nog een mening geven, discussies kunnen er zijn, en inzichten kunnen veranderen, echter een demonstratie binnen 100 meter lost niets op en voegt niets toe aan een discussie, en is meer een provocatie idd.

618 Goldrush    
7 maanden geleden door Goldrush
2
Meld

@615 leuk had ik nog niet gezien toen ik @618 schreef.............knap hoor!!!

619 Goldrush    
7 maanden geleden door Goldrush
2
Meld

@613 U kunt dat nog honderd keer herhalen, daarmee wordt het nog niet waar.

Ondertussen hebben we het nog altijd NIET over het zeer ondemocratische proberen te beletten van een bijeenkomst. En dat is toch waar het hier om zou moeten gaan.

@615 Ik kan me herinneren dat we nog niet zo heel lang geleden vergelijkbare teksten als nu schreven, maar toen om een demonstratie van Pegida te verdedigen. Als het niet zo triest was dat mensen deze beginselen van de rechtstaat niet begrijpen, zou het komisch zijn.

620 Smiling    
7 maanden geleden door Smiling
2
Meld

@618 Dat zou ik helemaal niet willen. Want je snapt natuurlijk wel dat dit niet het enige is waardoor men gekwetst en bang kan zijn: een onwelgevallige mening op tv terwijl de kinderen toevallig meekijken kan dat ook veroorzaken (denk aan kindertjes die bang waren voor Wilders). Dan moet het uiten van meningen op tv straks ook verboden worden... Het is toch veel gemakkelijker als iedereen die bang is dat hij gekwetst gaat worden ervoor zorgt even weg te blijven van zaken waardoor hij/zij gekwetst wordt en anderen hun mening laat uiten?

621 Mrs. K    
7 maanden geleden door Mrs. K
2
Meld

@620 Dat herinner ik me ook nog. Wat ik altijd grappig vind is dat je dan, naar gelang het onderwerp van de demo die je verdedigt, links of rechts wordt genoemd. Dat wisselt regelmatig.

622 Mrs. K    
7 maanden geleden door Mrs. K
3
Meld

* Verwijderd door de redactie *

623 boer K.    
7 maanden geleden door boer K.

@621 tja, als jij kinderen op een kinderfeest als niet wil beschermen in een democratie door welke reden dan ook, dan ben je gewoon een anti-democraat.

In een democratie en samenleving maak je afspraken hoe je wilt samenleven, dit kan prima een afspraak zijn.
Je kunt er wel van alles bijhalen.
Maar een land die zijn kinderen op een kinder feest niet wil beschermen tegen agressieve volwassen, is geen democratie.

624 Goldrush    
7 maanden geleden door Goldrush
2
Meld

@618 Aanvulling @621 En dan hebben we altijd nog de rechter die kan bepalen of het uiten van mening te ver ging.

625 Mrs. K    
7 maanden geleden door Mrs. K
2
Meld

@623 Je hebt diensten verleend toen mocro’s je vrouw aanrandden? Jakkes. Daar wil ik me niks bij voorstellen...

626 Mrs. K    
7 maanden geleden door Mrs. K
4
Meld

* Verwijderd door de redactie *

627 boer K.    
7 maanden geleden door boer K.

@603

"Niemand hoeft ook bij zo’n demo aanwezig te zijn, dat is eigen keuze. Intochten genoeg, een vijfjarige merkt heus het verschil niet tussen een landelijke of een plaatselijke intocht."

Exact. Dat is ook de reden dat wij Den Haag dit jaar overslaan, en naar een intocht in een andere gemeente gaan.
Ouders met gezond verstand zouden intochten met demonstraties moeten vermijden.

Nu is in Den Haag bijvoorbeeld de route erg lang, en de plek die de demonstranten krijgen aangewezen vrij klein, dus van de demonstranten zelf hoef je weinig last te hebben, maar de demonstratie had wel invloed over de gehele route.

Wij stonden vorig jaar ter hoogte van de Bijenkorf te wachten met de kleintjes.... te wachten.... te wachten....het werd donker, koud, guur, en verscheidene ouders gaven er de brui aan een keerden huiswaarts met soms zeer teleurgestelde kinderen.

Op een gegeven moment waren er veel mensen die dachten dat ze niet op de goede plek van de route stonden.
Wat bleek achteraf.... door ongeregeldheden had de stoet ruim 2 uur vertraging opgelopen.
Alhoewel niemand ook maar een demonstrant had gezien, merkte heel veel mensen langs de route wél de gevolgen.

Daarom..... lekker zaterdag naar een intocht die demonstratie vrij is question

628 Congo    
7 maanden geleden door Congo
2
Meld

@559
"... zie ik geen reden om dat pijnlijke element er niet uit te halen zodat het voor iedereen leuk is."

Ik wel, omdat er altijd wel een 'reden' te vinden is, zie hieronder.
(overigens niet van eigen hand)

Zie, ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan....
(het woord " zie " kan als uiterst kwetsend worden ervaren door visueel gehandicapten, al zullen die dit waarschijnlijk niet lezen, en dient dus vervangen te worden door "ervaar" oid.
Daarnaast is het onacceptabel om het over Spanje te hebben voor de Catalanen, dus daar moet een oplossing voor worden gezocht, net als voor het fenomeen "stoomboot" want iedereen weet deze zeer milieu belastend zijn.)

Hij brengt ons Sint Nicolaas, ik zie hem al staan...
(Het "hij" van de stoomboot is onmiskenbaar genderspecifiek en dient vervangen te worden. ps. de milieu onvriendelijke boot moest toch al weg, wellicht vervangen door milieuvriendelijk genderneutraal voertuig ?
"Sint Nicolaas" is een uiting van de Christelijke traditie en bijgevolg ongewenst. " zie " (zie hierboven) moest al weg (ivm visueel gehandicapten).

Hoe huppelt het paardje, het dek op en neer...
(dieren horen in de vrije natuur, en zijn er niet om trucjes te doen (huppelen) en al helemaal niet op eerder genoemde boot. Een exces dat men vroeger ook wel zag in dierentuinen en circussen. Past niet meer in 2019. helaas!

Hoe waaien de wimpels al heen en al weer...
(mag in principe nog wel, al suggereert het een continu wisselende windrichting. (milieu effect of veroorzaakt door de vervuilende gassen van de stoomboot?) Hier dient een milieu effect rapportage gemaakt te worden.
Tot de gevolgen bekend worden, voorlopig geen wimpels. Ook omdat de niet nader genoemde kleur van de wimpels weleens voor verkeerde beeldvorming ZOU KUNNEN zorgen)

Zijn knecht staat te lachen en roept ons reeds toe...
(Knecht is denigrerend, weinig respectvol voor minder lager opgeleiden en suggereert een arbeidsongelijkheid die onacceptabel is.
Het zogenaamde lachen (zonder humoristische context) kan als als een teken van minder intelligentie worden uitgelegd.
Het zogenaamde "roepen" is door slechthorenden niet of nauwelijks mee te krijgen en hierdoor onnodig kwetsend en dient vervangen te worden door een passend alternatief.

Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe...
(door zoet aan lekkers te koppelen ontstaat een onjuist beeld.
Het is juist zoetigheid (lees suikers) dat voor obesitas en hart en vaatziekten zorgt.
Door uitgerekend het woord "zoet" te verwarren met "lief" of "braaf" ontstaat een verkeerd beeld.
Voorstel ;
A... wie zoet eet, krijgt obesitas (waarschuwend) of
B... wie braaf is krijgt een wortel. (beloning)
(ps eerder werd "snoeptomaatje" voorgesteld maar de koppeling tussen snoep (slecht) en tomaat (goed) is ongewenst in deze)...

Oh lieve Sint Nicolaas, kom ook eens bij mij...
(absoluut uitgesloten. De koppeling van een katholieke heilige en het woord "komen" roept bijzonder ongemakkelijke beelden op van seksueel misbruik in de breedste zin des woords en is daarom "no go".)

En rijd dan niet stilletjes ons huisje voorbij...
(het woord "huisje" doet onrecht aan mensen die zich geen huis kunnen veroorloven (waaronder veel alleenstaande moeders) en die noodgedwongen in een flat of appartement wonen "ons Huisje" is in deze context (vaak) onbewust bedoeld als eigen bezit. onnodig grievend voor huurders of niet huizen bezitters.)

629 kenny013    
7 maanden geleden door kenny013
2
Meld

KOZP Terroristen hebben het volste recht om onder en met bewaking teruggebracht te worden naar hun eigen land.

630 PFL    
7 maanden geleden door PFL
4
Meld

@630 Het zijn geen terroristen en dit is hun eigen land.

631 Smiling    
7 maanden geleden door Smiling
7
Meld

Straks zijn de Zwarte Apen in de dierentuinen aan de beurt ,
omdat ze volgens een stel activisten zouden worden gehouden om de gekleurde mensen te discrimineren.
Nog meer verdeeldheid tussen de allochtoonse en de autochtone bevolking , nog meer bonus voor dat kozp zooitje.

632 techcenter    
7 maanden geleden door techcenter
3
Meld

@560

"ah, u heeft een probleem met begrijpend lezen, zeg dat dan."

Zeg maar wat ik niet heb begrepen hoor, in uw @545

U wilde toch een bewijs dat KOZP(aanhang) kinderen bedreigt?

Sterker nog, blééf het maar bij dreigen alleen:

https://www.tubantia.nl/almelo/15-jarige-zwarte-piet-mishandeld-in-almelo~ac4f15a5/

633 Congo    
7 maanden geleden door Congo
2
Meld

@565
De ramadan is geen " nationaal" feest.

Aan Sinterklaas valt niet te ontkomen (zeker niet als kind) het wordt nationaal en zeer publiek gevierd, in de straten, op televisie in de scholen, het is een feest van ons allemaal.

Het is juist zo mooi omdat het geen religieus feest is, want al is die sint een bisschop, dat heeft nooit gereformeerden weerhouden hem te vieren ( al moest wel dat duisterse satanische personage weg wat er oorspronkelijk bijhoorde )

Sinterklaas is een groots, volks kinderfeest is en dat is magnifiek, daar wil je toch niemand uitsluiten.

634 morandi    
7 maanden geleden door morandi
3
Meld

@624 Is het eigenlijk wel eens bij u opgekomen dat ook KOZP zegt kinderen te willen beschermen - namelijk tegen het racisme dat Zwarte Piet volgens de organisatie uitstraalt?

635 Smiling    
7 maanden geleden door Smiling
7
Meld

@635

Kinderen associëren zwarte piet moet met racisme... dat wordt er door de ouders ingewreven....

636 Congo    
7 maanden geleden door Congo
1
Meld

@636 Daar gaat het niet om. Het gaat om het ‘democratie eist dat kinderen beschermd worden’-argument. Ook KOZP claimt kinderen te willen beschermen. Waarom moet de ene claim wél gehoor krijgen en de andere niet?

637 Smiling    
7 maanden geleden door Smiling
7
Meld

@637 als KOZP de kinderen wil beschermen waarom brengen ze dan tijdens de intocht de kinderen in gevaar?

Er is land zat om te protesteren het hoeft niet op het feest terrein te gebeuren.
Maar ze willen graag geweld uitlokken op het feestje.

En lekker de kinderen terrorisereren.

638 meneer van het nieuws    
7 maanden geleden door meneer van het nieuws
1
Meld

@638 Het abstract denken is ook vandaag niet iedereen gegeven.

Er wordt geclaimd dat KOZP niet bij de intocht mag demonstreren omdat kinderen beschermd moeten worden. KOZP wil dat Zwarte Pieten worden afgeschaft om kinderen te beschermen.

Het kan alleen een waardeoordeel zijn op basis waarvan het inwilligen van de ene claim wél en de andere niet, een democratische noodzaak is.

Dat KOZP geweld wil uitlokken en kinderen wil terroriseren is een mening, geen feit.

639 Smiling    
7 maanden geleden door Smiling
4
Meld

@638 Die neonazi's namen een jochie van 13 mee in hun pogrom. So far het gelul over "kinderfeest beschermen"...

640 Biesbush    
7 maanden geleden door Biesbush
3
Meld

Afriyie pleegde plagiaat…

Nederland Wordt Beter maakte eerder een lespakket, expliciet tegen Zwarte Piet. Cultuur onder Vuur deed onderzoek naar dit lespakket en ontdekte dat een groot deel geplagieerd is. Hele pagina’s zijn overgeschreven uit het boek Wit over zwart van antropoloog Jan Nederveen Pieterse. Speciale software Quetext spoorde minstens honderd gevallen van plagiaat op. Voor de gemeente Amsterdam was dit in 2019 geen probleem om Afriyie’s volgende lespakket te subsidiëren.

…en pleegde geweld tegen politieagent

Plagiaat is een strafbaar feit, maar Afriyie laat zich aan de Nederlandse wet weinig gelegen. In 2017 werd hij in hoger beroep veroordeeld voor geweldpleging tegen een politieagent. Nota bene bij een Sinterklaasintocht waar veel kleine kinderen aanwezig waren. Afriyie’s actiegroep Kick Out Zwarte Piet staat zelfs op de radar van de Nederlandse terrorismebestrijding. Ook dit weerhoudt de overheid niet van subsidieverstrekking.

Stop de Zwarte Pietenjacht!

Afriyie staat niet alleen in Amsterdam. Ook gemeenteraadslid Sylvana Simons voert een felle strijd tegen de zwarte kindervriend. Simons wil dat de gemeente stopt met alle steun aan Sinterklaasvieringen met Zwarte Piet.

641 Xmod    
7 maanden geleden door Xmod
0
Meld

@641 En wat daarvan rechtvaardigt de aanval in Den Haag? (Er valt ook nog wel het een en ander op af te dingen, maar dat leidt alleen maar verder af van de kernvraag.)

642 Smiling    
7 maanden geleden door Smiling
3
Meld

@547

Een heel epistel, waarvoor dank.
Komt het er op neer dat er een groep in Nederland is die u schoffeert, de Nederlandse cultuur negeert en een kinderfeest bederft?
En dat u dat zat bent, samen met “de meerderheid” van de Nederlanders?
En dat het daaromheen goed te keuren is maar wel begrijpelijk dat sommigen overgaan tot geweld?

Ik dat geval moet ik denken aan al die andere extremisten die, overal ter wereld, geweld goedpraten en plegen uit naam van “ de meerderheid” over iets cultureels.
Een geloof dat beledigd wordt, een tempel die ontheiligd wordt, een politieke kleur die . . .

Terwijl de mensen die bij ons deze “overtredingen” begaan slechts hun democratische recht op vrijheid van meningsuiting gebruiken.

U reageert een beetje als de extremstische moslim, die islamkritiek en cartoons zat is, en die het maar heel voorstelbaar vind dat men ‘daar iets aan doet’, en geweld gaat plegen.

Kleinzieligheid, niet tegen kritiek kunnen, bekrompenheid gewelddadigheid. Zooo in tegenspraak met alles wat Nederland heeft grootgemaakt.

Vrijheid van meningsuiting is er niet alleen voor jou. Het is er ook voor een ander.
Dát is de kern van de Nederlandse samenleving.

En nogmaals de vraag: als alles anders moet, en revolutionair anders moet, wat komt er dan daarna?
.

643 hippodepippo    
7 maanden geleden door hippodepippo
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

644 Strafpleiter    
7 maanden geleden door Strafpleiter

@637

Daar heb je inderdaad een punt.
Hou me te goede, ik vind dat iedere vorm van protest ver weg van de kinderen moet blinden tijdens de intocht. Dat is een mening, ik weet over het recht van demonstreren.

Daarbij ben ik ook van mening, dat de demonstraties dreigender zijn voor alle kinderen dan de zwarte piet.

645 Congo    
7 maanden geleden door Congo
0
Meld

@645 blinden=blijven

646 Congo    
7 maanden geleden door Congo
0
Meld

@634 . Inderdaad daar wil je NIEMAND uitsluiten dus ook Zwarte Piet niet.

Maar uitsluiten is iets anders dan het feest niet respecteren en de traditie om zeep proberen te helpen met achterlijke onzin over racisme. Wie het feest niet kan waarderen in de traditionele vrom staat het echt vrij om het niet te vieren., Kerst is ook een feest dat overal aanwezig is in het land en er zijn ook mensen die dat niet willen vieren en dat is prima.

647 PFL    
7 maanden geleden door PFL
1
Meld

Wel lachen dat zij het een congres noemen.
Ik zie het meer als een samenkomst in een kraakpand. (-:

648 nog een keer    
7 maanden geleden door nog een keer
0
Meld

@643 . De crux van je betoog draait hierom :

Terwijl de mensen die bij ons deze “overtredingen” begaan slechts hun democratische recht op vrijheid van meningsuiting gebruiken.

En daar zit nu juist het hele probleem. Figuren uit Ghana of waarvandaan ze ook zijn gekomen om onze gastvrijheid te genieten mogen uiteraard een mening Hebben. Dat mag iedereen.
MAar het bleef niet bij hun mening. Bent u Gouda als vergeten. Deze figuren Hebben niet genoeg aan hun mening maar zijn begonnen ons feest te verstioren en te verzieken. En daar zit het probleem. Ze mogen denken en vinden wat ze willen. Ze mogen ook demonstreren maar dan niet op de dag dat Nederlandse kinderen het feest vieren. Er zijn genoeg andere dagen waarom ze kunnen en mogen demonstreren. maar ze doen er werkelijk alles aan om ONS feest te verzieken en dat resulteert in de nu ontstane agressie.
OP Koningsdag zijn demonstraties ook meestal verboden. En onlangs nog werd het binnenhof verboden terrrein voor de demonstraties van de boeren. Een overheid kan en moet af en toe beperkingen opleggen aan demonstraties in het algemeen belang. En inzake het Sinterklaas feest heeft de overheid daarin gefaald. Ze hadden vanaf het begin tegen dit ati-Piet tuig moeten zeggen. Demonstreren mag uiteraard maar niet op de dag van de intocht. De week erop mag je op het Malieveld demonstreren. (Als voorbeeld) Dan had niemand er problemen mee gehad.

649 PFL    
7 maanden geleden door PFL
2
Meld

@647
zwarte piet is niet " iemand" het is een rol die gespeeld wordt.

Vertel nu eens wat er zo belangrijk is aan ZP, behalve dan dat je niet beter weet.
Wat is er " verloren" gegaan bijvoorbeeld in Amsterdam of Antwerpen waar ze met roetveegpieten werken.

Ik snap er echt niks van, waarom er zo hysterisch gereageerd wordt, zelf met geweld, alsof er zwaar onrecht geschied, terwijl er helemaal niemand slechter van wordt.

Dat onze cultuur overspoeld wordt met amerikaanse elementen zoals haloween of een kerstman met rendieren daar hoor ik de cultuurverdedigers niet over. Maar die fantasie van Jan Schenkman moet met geweld verdedigd worden?

650 morandi    
7 maanden geleden door morandi
3
Meld

@650 . Het zwart zijn van Piet heeft een belangrijke functie want door de schmink worden pieten onherkenbaar. En met andere kleuren is dat effect al direct veel minder.
Als oom henk of de buurman voor Piet spelt met een paar zwarte veegjes in zijn gezicht dan wordt hij nog steeds te makkelijk herkend door de kinderen. De zwarte schmink geeft nu juist een prima vermomming zodat de buurman zonder risico voor Piet kan spelen. Die zwarte Schmink is dus heel erg functioneel. Reden genoeg om er niet over te lopen zeiken. Gewoon Zwart laten blijven. Er is geen enkele goede reden om de kleur van Zwart Piet te veranderen.,

651 PFL    
7 maanden geleden door PFL
2
Meld

@637
"'Ook KOZP claimt kinderen te willen beschermen""

question En dat geloof je ook?
https://www.youtube.com/watch?v=X23y5ubuGDU

652 Reconquista    
7 maanden geleden door Reconquista
0
Meld

@652 Het maakt niet uit of ik dat geloof. Het is dezelfde claim: we willen kinderen beschermen.

653 Smiling    
7 maanden geleden door Smiling
5
Meld

* Verwijderd door de redactie *

654 Nadine    
7 maanden geleden door Nadine

@654
Wie wil feesten " afbreken" ?

Alleen een beetje moderniseren, zelfs de pepernoten heten kruidnoot tegenwoordig

655 morandi    
7 maanden geleden door morandi
4
Meld

@649

U bepaalt zelf wat mag en niet mag.
In de Nederlandse rechtsstaat is het aan de rechter en of de burgemeester om demonstraties te verbieden of toe te staan.

Kennelijk bent u het niet alleen oneens met de mensen die protesteren, maar ook met de mensen die dat toestaan. U windt zich daarover zo op dat de rechtsstaat niet zo relevant meer lijkt voor u.

Nogmaals: u mag het met de anti pieten oneens zijn. U mag het ook met de burgemeester oneens zijn. Maar de vervolgstappen, die kunnen niet door de beugel.

Geweld 'snappen' dan wel steunen, en uw oproep tot revolutie, en de vraag die ik u daarover stelde, daar gaat uw antwoord gek genoeg niet over. . . .
.

656 hippodepippo    
7 maanden geleden door hippodepippo
4
Meld

@655 .
Zoals in Amsterdam St. Nicolaas geen kruis meer heeft op z'n mijter om de andere geloof niet tegen de schenen te schoppen.

657 nog een keer    
7 maanden geleden door nog een keer
1
Meld

@655
""Alleen een beetje moderniseren,""

Dus een fictief figuur afschaffen en daarmee de extremisten gelijk geven dat wij racisten zijn. Dat noem ik geen moderniseren maar demoniseren. Zij staan een samenleving voor ogen waar iedereen een rol krijgt. Zij zijn de onschuldige aardige slachtoffers en wij blanken zijn de racistische slavendrijvers. Met die insteek is het al fout gegaan, daar ga je geen zieltjes mee winnen maar alleen maar tegenstand creëren. Tweede reden om nooit toe te geven is dat we allemaal weten dat het hier niet mee ophoudt. Ze zoeken hierna gewoon weer iets nieuws.

658 Reconquista    
7 maanden geleden door Reconquista
0
Meld

@655

"Alleen een beetje moderniseren, zelfs de pepernoten heten kruidnoot tegenwoordig"

U moet nog heel wat leren van het Sinterklaasfeest zie ik al.....

Kruidnoten en pepernoten zijn namelijk 2 verschillende producten... absoluut niet hetzelfde question

659 Congo    
7 maanden geleden door Congo
0
Meld

@650

"Dat onze cultuur overspoeld wordt met amerikaanse elementen zoals haloween of een kerstman met rendieren daar hoor ik de cultuurverdedigers niet over. Maar die fantasie van Jan Schenkman moet met geweld verdedigd worden?"

U weet dat de kerstman zelfs is afgeleid van Sinterklaas? question
En een vergissing die veel mensen maken... de zwarte piet is niet door Jan Schenken bedacht.... wel de huidige vorm van zwarte piet.

660 Congo    
7 maanden geleden door Congo
0
Meld

Dit zijn de echte pepernoten.
https://www.youtube.com/watch?v=STo8oeRru_w

661 nog een keer    
7 maanden geleden door nog een keer
1
Meld

@656
""U mag het ook met de burgemeester oneens zijn. Maar de vervolgstappen, die kunnen niet door de beugel.""

Natuurlijk wel. Zowel rechterlijke macht als burgemeesters zijn extreem politiek correct en staan lijnrecht tegenover de overgrote meerderheid van de burgers. En ze staan het gewoon toe dat deze KOZP extremisten pal voor de neus van onze kinderen mogen gaan staan schreeuwen. Dat is gewoon zo bizar en onacceptabel. Burgenmeesters kunnen wel besluiten dat kerst wordt afgeschaft of dat we allemaal een rode voordeur moeten nemen maar wil niet zeggen dat wij daar in mee moeten gaan.

Vergeet niet dat wij de baas zijn in dat land en niet een rechter of een burgemeester. Zij werken voor ons en luisteren ook maar mooi naar ons en doen ze dat niet dan is verzet legitiem.
Als je door het land gaat reizen om de kleine kinderen van andere mensen te stalken en bang te maken dan weet jij, ik, de burgemeester en ook de rechter dat je dan gegarandeerd geweld gaat uitlokken. Mensen pikken het terecht niet dat dit soort gestoorden in buurt van hun kinderen komen.

Overigens wordt hier in Nijmegen geen enkele demonstratie langs de route toegestaan van wie dan ook. Kijk zo kan het dus ook.

662 Reconquista    
7 maanden geleden door Reconquista
1
Meld

@657
En zonder kruis het hele feest om zeep?

Los van het feit dat het niks met een ander geloof te maken heeft, het was gewoon een fantasietje van de amsterdamse kostuumontwerper.

https://www.parool.nl/nieuws/andreaskruisen-sint-leiden-tot-ophef~b179cd78/

663 morandi    
7 maanden geleden door morandi
3
Meld

@656 . Wil je iets horen over revolutie. Ja daar kan ik soms heel erg voor zijn.
Recoluties kunnen vrijwel nooit zonder geweld helaas maar soms is een revolutie nodig. Revoluties ontstaan als mensen in een land het bloed onder de nagels vandaan wordt gehaald. Vroeg of laat resulteert dat vrijwel zonder uitzondering in revolutie. De kruik gaat zolang te water tot ze barst.

En een revolutie is vrijwel altijd beter dan een burgeroorlog en helaas lijkt het wel of onze overheden bezig zijn op een burgeroorlog aan te sturen. Dan toch liever een revolutie.

664 PFL    
7 maanden geleden door PFL
2
Meld

@663 .
Absoluut niet.

665 nog een keer    
7 maanden geleden door nog een keer
1
Meld

@658
niks " afschaffen" alleen een beetje aanpassen, niks aan de hand.666 morandi    
7 maanden geleden door morandi
3
Meld

@666 Nee hoor, het is alles of niets. Geen Zwarte Piet dan ook geen Sinterklaasfeest meer. Mensen gaan echt niet vrolijk de Sylvana Simonsversie van dit feest accepteren. Dan houdt het gewoon helemaal op.

667 greenmango    
7 maanden geleden door greenmango
0
Meld

@660

Het is juist "die vorm" van Schenkman die nu problematisch wordt gevonden

De oorspronkelijke duistere beetje satanisch figuur was al afgevoerd omdat de calvinisten daar problemen mee hadden.

668 morandi    
7 maanden geleden door morandi
0
Meld

Inderdaad niks afschaffen omdat een stel randdebielen de ZP willen afschaffen , beter schaffen ze dat kozp af dan hebben we geen last meer van dingen af schaffen.

669 techcenter    
7 maanden geleden door techcenter
0
Meld

@657 ze hebben het katholieke teken gebruikt van de heilige Sint Andreas.
Dat Amterdam nog die wapen wil gebruiken überhaupt question

670 meneer van het nieuws    
7 maanden geleden door meneer van het nieuws
1
Meld

@666
Niks aan de hand? Het stelselmatig wegzetten van de oorspronkelijke bewoners van dit land als nare racisten waar je geen rekening mee hoeft te houden noem jij 'niks aan de hand'? Ik ben toch een stuk minder masochistisch en zal nooit buigen voor de Nederlandse Westboro Baptist Church.

671 Reconquista    
7 maanden geleden door Reconquista
0
Meld


@662

Natuurlijk wel. Zowel rechterlijke macht als burgemeesters zijn extreem politiek correct en staan lijnrecht tegenover de overgrote meerderheid van de burgers.

Natuurlijk niet. U veegt de rechtsstaat aan de kant om uw eigen gelijk te halen.
Dat mag niet.

@664
En na de revolutie?
.

672 hippodepippo    
7 maanden geleden door hippodepippo
3
Meld

@662

'en staan lijnrecht tegenover de overgrote meerderheid van de burgers'

In uw rechts extremistische bubbel misschien wel.

Nederland gaat steeds massaler aan de roetveegpieten. Dat komt omdat de 'overgrote meerderheid' best snapt dat dat voor sommigen een dingetje is, en ze daar ook gewoon rekening mee willen houden.

Dát is de realiteit.
.

673 hippodepippo    
7 maanden geleden door hippodepippo
5
Meld

@672
In een rechtsstaat heeft de rechter het laatste woord. Met (benoemde) rechters die, overigens net als de meeste hoogopgeleiden, een behoorlijk extreme vorm van politiek correctheid aanhangen en hun oren laten hangen naar een kleine minderheid heb ik niets en voel ook niet de plicht om ze te erkennen. In Nederland zou de meerderheid moeten bepalen. Ik geloof niet in rechters die politieke uitspraken doen, ik geloof wel in referenda. Zo zouden zaken bepaald moeten worden en niet door een enkeling.

674 Reconquista    
7 maanden geleden door Reconquista
1
Meld

@674

Hmm, dus u pleit voor laagopgeleide rechters?
Net als dat u zich graag laat opereren door laagopgeleide chirurgen?
Dan bent u natuurlijk ook fan van voetbalteams met matige voetballers?

Maar goed. U mag de rechters in Nederland gerust 'niet erkennen', veel moslimextremisten zijn het wat dat betreft ook met u eens.
Maar geloof me, als u eenmaal voor de rechter staat is men zo klaar met u.

En die referenda van u, hoe ziet u dat in de praktijk dan?
Hoe denkt u belangrijke en ingewikkelde zaken per referendum te regelen, een hervorming van het pensioenstelsel b.v.?
Hoeveel referenda kan een burger volgens u aan, zo ongeveer per jaar?
Wie stelt volgens u de vragen op?
Hoe moet een politicus omgaan met referendum uitspraken waar hij het niet mee eens is?

675 hippodepippo    
7 maanden geleden door hippodepippo
1
Meld

@635 iid KOZP zegt op te komen voor kinderen, maar gaat dan kinderen intimideren op een kinderfeest om voor andere kinderen op te komen.....
KOZP is zelfde niveau als pedofi3len die graag op je kinderen willen gaan passen omdat jij dan een dagje vrij kan zijn om te winkelen.

676 Goldrush    
7 maanden geleden door Goldrush
0
Meld

@664

"helaas lijkt het wel of onze overheden bezig zijn op een burgeroorlog aan te sturen"

Huh?

Kom op man, het lijkt wel alsof je zo ver geradicaliseerd bent dat je het contact met de werkelijkheid definitief verloren bent.

Onze overheid die aanstuurt op een burgeroorlog?
Dat doet de overheid niet, dat doen jullie zelf!
.
.

677 hippodepippo    
7 maanden geleden door hippodepippo
1
Meld

@675 Graag rechters die wat dichter bij de maatschappij staan en niet het leed vanuit hun ivoren toren beleven..

678 Xmod    
7 maanden geleden door Xmod
0
Meld

@628 Groot gelijk, ik zou er ook niet tussen willen staan. Alvast veel plezier gewenst bij de uittocht buiten de stad!

679 Mrs. K    
7 maanden geleden door Mrs. K
2
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Trump dreigt fors geweld te gebruiken tegen d...
In een tirade is Trump losgegaan en wekte hij...

1 dag geleden door progressiefliberaal

Duizenden mensen bij protest tegen racistisch...
Drieduizend betogers tegen politiegeweld tege...

3 uur geleden door RTL Nieuws

Antifa zijn vanaf nu een terroristische organ...
The United States of America will be designat...

1 dag geleden door Desphex

Het doel van links is om Trump onder druk te...
Candace Owens: ‘ The Left’s goal is to pressu...

22 uur geleden door DONKEY R

Zweden meldt voor het eerst sinds maart geen...
In Zweden zijn voor de eerste keer sinds 11 m...

1 dag geleden door Waarheid, gewoon zoals het is


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Goldrush
Zorgen in Tweede Kamer om Dam bomvol met demo...
Hypocriete GL achterlijken, hoop dat ze Coron...

minder dan een minuut geleden door Goldrush

Yirush
Bijna 2 keer zo veel blanken dan zwarten verm...
@25 Wat? Dat ik witje zeg? Jullie verdienen n...

minder dan een minuut geleden door Yirush

Jalinda
Duizenden mensen bij protest tegen racistisch...
@164Dat zou best kunnen.Voor die maffe zi...

minder dan een minuut geleden door Jalinda

SBD
Massa-bijeenkomst wekt ergernis bij kenners e...
"... werd niet altijd afstand gehouden..."T...

minder dan een minuut geleden door SBD

dmpr2.3
Barman baalt van spontane polonaise in Braban...
@1 Zeg RIVM gekkie en wat moet er dan gebeure...

minder dan een minuut geleden door dmpr2.3

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig