• 14
  • 734x gelezen
Reageer met een Emoji
1
13

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

We kunnen wel blijven klagen maar zolang er rechts gestemd wordt verandert er niets en wordt de pensioenpot in de toekomst ergens anders voor gebruikt zoals een Europees pensioen. Stem links, de SP, of de partij van de ouderen om ons pensioen geld veilig te stellen en gepensioneerden een pensioen uit te keren waarvoor zij gespaard hebben en recht op hebben.

22
1 yanyans

Het gaat niet om rechts of linksn want beide kanten belazeren de burger. Het gaat erom niet meer op kartelpartijen te stemmen.

3
2 PFL

Al is de leugen nog zo snel,,,,,,,, Stelletje hebzuchtige dieven.

1
3 lizzy

Het grootste probleem van ons Pensioenvermogen is dat er een aantal groepen graag ongelimiteerd over zouden willen beschikken.

In deze pot er zit een bedrag van 1500 miljard die bij elkaar gespaard is door de deelnemers!
En dat zijn er 9 miljoen deelnemers en ex-deelnemers=
waarvan: 5 miljoen zijn overleden=
3 miljoen geld opmaken=
6 miljoen die sparen=

Tot nu toe is de pot jaarlijks met ca 8% gegroeid ONDANKS DE RECESSIE EN LAGE RENTE=

Dat betekent, dat het vermogen alleen maar groeit doordat er niets uit de pot word gehaald!

En dus dat die 6 miljoen die werken het pensioen van de 3 miljoen opmakers afdekken!

Maar de groep die graag met dat geld zou willen spelen probeert voortdurend die groep-werkers wijs te maken dat het geld opraakt!

Vooral door onjuiste informatie.

1
4 Zie Hier

@2
Het gaat wel om rechts want recht regeert al tiental jaren en links heeft nog nooit het beleid kunnen maken En als ik het over links heb dan bedoel ik echt links de SP De PvdA is naar rechts opgeschoven anders mochten zij niet meeregeren. En dat hebben zij geweten.

16
5 yanyans

@5 . Maar Groenlinks is nog gevaarlijker dan de PvdA met hun idiote klimaatwensen. Niet aan beginnen. Ik zie slechts een keuze tussen SP ( maar die gaan helaas ook in veel zaken met met de klimaatgekkies..) en anders FvD of PVV. Meer keuze is er feitelijk niet als je eindelijk een ander beleid wil in ons land. Nou ok 50 plus ik er nog aantoevoegen als mogelijke keuze.

3
6 PFL

voelt als fraude best een strafbeer feit weer gepleegd door de overheid...

0
7 Gratiebarmhart

@4

Zoals te doen gewoonlijk typ je weer eens wat onzin (getallen) uit je toetsenbord over dit onderwerp.
Gelukkig is het NK en heeft de onzin die jij dagelijks uitkraamt op NK geen enkele invloed op besluitvorming en waarheidsvinding in NL en ook niet op de meeste Nl-ers

17
8 krek

Indicatie.....

NEXT.

9
9 Janzzen

@9 Jammer he, maar hebben het vaak bij het rechte eind, maar u kunt het gerust bij de ophitsers van JOOP houden, daar zeg ik dan weer NEXT tegen. veel leesplezier .

1
10 Doordenker

@8 Jij kunt natuurlijk direct de juiste getallen presenteren zonder te liegen!

2
11 Zie Hier

@8 Moeite met de waarheid?

2
12 Zie Hier

@1 Een hoop gemist in de afgelopen jaren aan loze beloften en mislukte reorganisaties e.d. e.d.!
Flaterende/liegende ministers!

2
13 Zie Hier

@11 @12

Alweer de juiste getallen? Blijf niet bezig

Ik heb je al enige tijd geleden de juiste cijfers laten zien (cijfers CBS, DNB) met de linkjes erbij notabene
Het is zinloos gebleken, want je blijft volharden in het plaatsen van onzin qua cijfers maar ook qua inhoud

12
14 krek

@14 ls het zo aan je hart ligt zou je er herhaalde lijk mee komen !


@8 MAAR ZO ALS GEWOON BIJ SCHREEUWERS LUKT JE DAT NIET!

1
15 Zie Hier

@8 @14 Door Bont en E Meelig van te worden komt de waarheid niet boven tafel!

En produceer je alleen maar onzinnig geraaskal

1
16 Zie Hier

@1 Het gaat niet om rechts of links!
In de negentiende, begin twintigste eeuw zouden grote buurlanden die er economisch slecht voor staan ons binnen komen vallen met tanks, wapens, onze vrouwen verkrachten, ons bestelen etc.
Dat doen we niet meer. We zijn nu beschaafd (proest!). Daar hebben we nu de EU voor. Oorlogen vinden nu niet meer fysiek maar tussen de financiële instellingen plaats. Rijke maar niet machtige landen zoals Nederland worden financieel kaal getrokken om grotere landen met een slecht draaiende economie te kunnen ondersteunen. Dat pensioengeld moet dus op termijn naar Frankrijk en Italië.
Daarnaast heeft de Nederlandse overheid de pensioenfondsen gedwongen om te investeren in niet renderende overheid obligaties - vandaar dat er 500 miljard uit de boeken wordt gehouden.
Tenslotte staat het geld garant voor de 2650 miljard aan schuld die Draghi ons heeft nagelaten. De Nederlandse overheid wil daarom dat de pot groeit en er minimaal wordt uitgekeerd.
Lange leve het Euro project!

0
17 Conradijntje

En daar is idignatie weer!!!

@8
Lakeman is nog nooit met de waarheid gekomen buiten wat oproerkraaien.
Niemand luistert er naar ,dus voer voor nepsites.
Altijd prijs.
Die lezen de berichten van hij eigen fonds nog niet eens door.

9
18 Goodnews badnews

@14 De cijfers van het CBS en DNB gaan uit van toekomstige rendementen van 0%. Dit is gebaseerd op de veronderstelling dat pensioenfondsen alleen maar beleggen in risicoloze staatsobligaties. De werkelijkheid is dat pensioenfondsen hun vermogen gemiddeld maar voor 15% investeren in nieuwe staatsleningen, die niets opbrengen. Hun totale rendement, inclusief vastrentende waarden, is al jaren lang aanzienlijk hoger. Ondanks de crisis tijdens de internetbubbel en de bankencrisis.

Wetenschappelijk gezien zijn vrijwel alle toekomstige verwachtingen een afgeleide analyse van waargenomen trends in het verleden. Wanneer de afgelopen 100 jaar (!) het gemiddelde rendement 5% per jaar is geweest, is een rendement van 0% volstrekte nonsens en veroorzaakt alleen maar wantrouwen en tegenstellingen tussen jong en oud.

Iedere 1 procentpunt stijging van de rekenrente, zorgt voor een stijging van 15 procentpunten van de dekkingsgraad. Bij een rekenrente van 3,5% betekent dat een dekkingsgraad van meer dan 150%. Ruim voldoende om de pensioenen te indexeren voor jong en oud.

In 2018 werd er 31 miljard euro aan pensioenen uitgekeerd en in hetzelfde jaar ontvingen de pensioenfondsen 33 miljard aan premie. Het totale vermogen van de fondsen nam door premiebetalingen en rendement toe met 131 miljard euro en steeg naar het totale bedrag van 1.483 miljard euro 2e kwartaal 2019 (bron: De Nederlandsche Bank). De instroom van premies en inkomsten uit beleggingen zal hierdoor ook de komende 20 jaar meer zijn dan het bedrag wat nodig is voor de uitkeringen. Ondanks het toenemend aantal gepensioneerden, de eventuele stijging van hun levensverwachting en de inflatie.

Laat je dus niets wijs maken.

0
19 Belazerd

@17

Je hebt de keuze :
- je kunt naar één van die grotere landen gaan en profiteer je er ook van .
- je kunt naar een land emigreren wat geen lid is.
- je kunt blijven en blijven zeiken.

Er kan geen enkel ander land aan onze pensioenen komen en wij niet aan dat van een ander.
En dus de EU ook niet.
De pensioenfondsen zijn niet gedwongen om in niet- renderende overheidsobligaties te investeren .Ze hebben allen hun eigen beleggingsadviseurs vandaar ook de verschillen in dekkingsgraad.
Het pensioengeld staat nergens voor garant en onze schuld heeft decoverheid zelf gemaakt door leningen bv.voor investeringen in onze waterkering en infrastructuur of cultuur ( waar we ook nog wel EU- subsidies voor krijgen ) en uitkeringen in crisitijd enz.
Heeft ook niks met de EU te maken.
Je kunt natuurlijk alles naar de EU schuiven maar we verdienen er ontzettend veel aan .

10
20 Goodnews badnews

@19

Mee eens dat de rekenrente anders kan .
Maar de groei is mede gebaseerd op de rente die laag is of op 0 staat.
De pensioenfondsen mogen maar een deel beleggen en ook dat is logisch omdat men veel kan verliezen ( zie de crisis).
Dat is risicospreiding .

7
21 Goodnews badnews

@19
Als Uw verhaal klopt wat ik geloof dan vraag ik mij af wat gebeurd er dan met al dat geld? Ik ben bang dat het door deze rechtse regering voor andere dingen gebruikt gaat worden. Zolang wij rechts blijven stemmen verandert er niets en worden wij van ons spaargeld beroofd.

8
22 yanyans

@20 Pensioenfondsen zijn wettelijk verplicht (Besluit Financieel Toetsingskader Pensioenfondsen) om oudere staatsobligaties te vervangen voor nieuwere. Alleen die nieuwe obligaties brengen momenteel niets op en in sommige gevallen wordt zelfs een negatieve rente berekend.

Omdat de ECB al geruime tijd massaal schulden opkoopt van Zuid-Europese landen en banken, is het rendement op deze leningen tot het nulpunt gedaald. De ECB leeft in de veronderstelling dat deze leningen in de toekomst gemakkelijker terugbetaald kunnen worden omdat de waarde daalt door de inflatie. Ondertussen moeten deze opkopen op papier gedekt worden door spaartegoeden en pensioenvermogens. Ziehier de bedenkelijke manier waarop ons pensioengeld wordt misbruikt om de schulden van Zuid-Europese landen te financieren.

0
23 Belazerd

@20 "Er kan geen enkel ander land aan onze pensioenen komen en wij niet aan dat van een ander.
En dus de EU ook niet."

Niet rechtstreeks (meer) maar indirect wel: zie @23 hoe dit wel gebeurd.

0
24 Conradijntje

@21 Je schrijft: "De pensioenfondsen mogen maar een deel beleggen en ook dat is logisch omdat men veel kan verliezen ( zie de crisis)."

Ik heb even de cijfers van het ABP erbij gepakt als voorbeeld.
Het totale beschikbare vermogen van het ABP is 459 miljard euro. Hiervan is 399 miljard belegd. De beleggingsresultaten voor 2019 t/m het 3e kwartaal is 4,8%. Het gemiddelde van de afgelopen 20 jaar is 7%.

De paniekverhalen over pensioenkortingen zijn het luidst wanneer er een (meestal korte) periode is waar de beleggingsresultaten tegenvallen. Zodra deze (gedurende langere tijd) zich weer herstellen, zwijgt De Nederlandsche Bank als het graf.

Zolang er pensioenfondsen bestaan (zo'n 120 jaar), beleggen ze hun vermogen. Dat wil zeggen dat goed tijden worden afgewisseld door (soms) slechte tijden. Pensioenfondsen beleggen echter nooit voor de korte termijn. Simpelweg omdat een pensioenverplichting meestal ook iets is voor 30 of 40 jaar.

DNB kijkt bij hun berekeningen betreft de dekkingsgraad alleen naar de resultaten van de afgelopen 12 maanden. Wat daarvoor is gebeurd, worden niet meegenomen. En voor de toekomst tellen ook alleen maar de idiote rekenregels op basis van zogenaamd "risicoloos" beleggen.

Dit is net zo bezopen als nu al voorspellen dat het 's-middags zal gaan regenen op 15 juli 2050.

0
25 Belazerd

Zodra ik het woord 'bank' of 'Rutte' op mijn netvlies krijg ben je mij kwijt.
Leugens en bedrog ...

0
26 Garp

@25
Een prima uitleg.

5
27 yanyans

Onbegrijpelijk ik geef een compliment aan de opmerking van @25 deze opmerking krijgt tot op heden 6 plusjes en mijn compliment 3 minnetjes. Er zijn kinderachtige personen die minnetjes geven op de naam . Kom maar op met de minnetjes.

5
28 yanyans

@28 Ik vermoed dat u minnetjes krijgt omdat u hier op NK nogal verouderde links/rechts retoriek op alle onderwerpen toepast. U associeert links met goed en rechts met slecht en hiermee gewapend gaat u alles in het leven indelen volgens links/rechts, goed/slecht. Dat is nogal zwart/wit en vertroebelt eea bij discussies. Bovendien heb je tegenwoordig geen links/rechts meer maar eerder globalistisch (neoliberaal) versus meer nationaal.

0
29 Conradijntje

@29 Nou, ik zie tegenwoordig meer een trend naar duurzaam, in al zijn facetten, waarbij wordt gekeken welk (nieuw) economisch model daarbij past. We zitten in een tijd van transitie.

2
30 Yesterday

@29
Wat voor wereld blijft er over als er geen solidairiteit meer bestaat en men alleen neoliberaal en nationaal belangrijk vindt.

5
31 yanyans

@31 Solidariteit? Weer zo'n woord van honderd jaar geleden die in het neoliberalisme geen enkele betekenis heeft. Over 20-30 jaar zijn wel allemaal getagd en slaaf van de multinationals met de overheid als uitvoerende instantie.

0
32 Conradijntje

@30 Met Shell die belangrijkste speler wordt in de elektriciteitsvoorziening denk ik niet dat er een nieuw economisch model komt. Momenteel zijn ze bezig Eneco over te nemen.

0
33 Conradijntje

@20 .

Voor jou.
https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/blog/2017/07/brussel-bemoei-je-niet-met-nederlandse-pensioenen-521683/

Staat ook in hoe Europa indirect wel aan onze pensioen komt.

0
34 meneer van het nieuws

@32
Wat is er mis met solidair zijn met een ander? Solidariteit bestaat al zolang de mens bestaat. Maar nu is het ineens een ouderwets begrip. Laat het ouderwets zijn maar ik heb alle begrip en respect voor die mensen die uit solidariteit handelen.
@34
Goed artikel Ik ben daar bang voor

5
35 yanyans

@35 PvdA'er Dijsselbloem als voorzitter van een pensioencommissie schermde ook met solidair zijn met werknemers die het aanvullende pensioen over 70-80 jaar nodig hebben. Zo'n kreet doet het ongetwijfeld goed bij u maar het aanvullende pensioen is niet gebaseerd op solidariteit: ieder doet een inleg, en de pensioenfondsen beloven dan na 40-45 jaar werken zoveel procent rendement gemaakt te hebben en dat is het. Het kan tegen zitten met het rendement, de gemiddelde werknemer kan ouder worden waardoor minder uitgekeerd wordt maar dat is het. Je spaart niet voor mensen die nog geboren moeten worden. Het aanvullende pensioen is uitgesteld loon en des te kwalijker is het dat iedereen plaats mag nemen aan de pensioentafels behalve de werknemer zelf.

0
36 Conradijntje

@36
Daar gaat mijn opmerking niet over. Ik ben geen PvdA er. De PvdA heeft erzelf voor gezorgd dat de rekenrente gelijk gesteld werd de bank rente (Klijnsma). Waarom spaar ik niet voor de mensen die nog geboren moeten worden? Waar blijft dan het geld die gespaard is maar geen gebruik van gemaakt is? Dat gaat in de pensioenpot en kunnen de kinderen die nog geboren worden misschien gebruik van maken. Dat heet sollidair. Solidair met de jongeren.

5
37 yanyans

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Als er een zwarte man wordt gedood door de politie dan is dat meteen groot nieuws. Toch worden er in de VS meer witte dan zwarte mannen gedood d...

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

4 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

4 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

4 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

5 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

5 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

5 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

6 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

6 uur geleden geplaatst door duurendaal

NK. App
Licking BobsRastyblacksWebcam SexNew Web Series Hot SexIndian PornhdDadcrush Full VideosChubby Aunty XxxBatman HentaiErza HentLolhentaPaige Vanzant NudeXnxx Aunty DesiDani Day NudeNaked ShowerAlina XxxCreampie PovAnal First Time CryingVídeo Pornô AnimesSinfull XxxLasbian Rape PornSex In Indian MoviesAlt Balaji Web Series XxxBleachvooruPornktuberEbony Pornstar ListCanal Adulto GratisActors NudeXxx ChudachudiBiwi Ki ChutNaked Beach In BrazilEstripchatYoung Looking Porn StarsSexy PornolarıXxx Mom SonJodie Whittaker NudeAll Her LuvWww Xxx Videos Hd12 Sex VideoMadison Beer Sexyسكس روسياتMalayalam Sex Video ShakeelaArea 51 XxxSora Aoi PornJavraveclubPorn ModelXnxx Porn ComVideos Pornos CubaGay CockingRomanric Porn VideosVoir Film Pornographique GratuitOne Punch Man HentaoXxx Janhvi KapoorTaylor Blake - Jean Fucking 5Caught FingeringSavita Bhabhi Porn MovieAdult Porn ComicCandicoatedsarcasmLatina Pov BlowjobsXnxx RusianPornstar Name GeneratorDeshi Girl Porn VideoAsli SexYogasex ComPussypregnantKazumi Full.videosCartoon Show PornHooker PickupHistorias PornorNude Indian MenMa XxxBillie Eilish TitsHailey Rose BbcDark XxxLadies Nude In PublicNude Women ComConto EroAndhra College Girls Sex VideosHd Porn Step BrooTean PusyVideo Porno Para MulheresMikaela Testa PornPaige Steele BbcKatie Cuoco NakedReal Prison PornBlackpirnDeaumaxNicole Aniston FacePhotos Pornos.Aunty Saree Changing VideoXxx Sex Movie Free DownloadMexpornCuckold Creampie EatingCuming In UnderwearMother PornRiley Reid VideosFatcat17Down To Earth PornYu ShonidaBbw Lesbian AsslickingForced To Strip VideosLesbian Threesome PornNaruto Porn 3dInterracial Porn SitesPornografia De LesbianismoPorn Star InterviewXxx Xxx Video HdBlue Picture Video BhojpuriTelugu Shakeela SexFacefarting PovIvy Steele CreampieXnxx StoiesJasuie Et MichelAnime Pornografia GayNicoledoshi OnlyfansEve AngelinaNorth Indian PornVip NakedDesi52.comVr Shemale Porn1800 PornTiny Teen PornChicas CalientesxxxReddit CrossdressingPron AnimateBest Porns Of All TimeHistoire érotiquesLesbian RimjobPics Of Black PornLex SaigeSexy Milf PicsTiktok NackedJackieet MichellePornos CaseraMature Nude PicksSexy Horny PornAriella Ferrera MoviesIndian Couple First Night Sex VideosDiosdega PornPorn PcisHard Sex PronSex With Boss In HotelAll BlackpornThrnipslipDisire DulceKita ZenTall Women PornStartofusSani Leon XXxx Kerala HotComic Por.