U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 53
Leefbaar Rotterdam wil een verbod op islamitische gebedsoproepen via speakers op moskeeën. Dat is volgens Leefbaar nodig omdat het niet past in de Nederlandse cultuur. Ook zou het voor overlast zorgen. ...

7 maanden geleden door Crezee

REAGEER MET EEN EMOJI
66
1
1
4

Helemaal mee eens !!!

1 Bollieboos    
7 maanden geleden door Bollieboos
6
Meld

Op pleuren zeggen de Rotterdammers !!

2 Bollieboos    
7 maanden geleden door Bollieboos
6
Meld

Die luidsprekers zijn ook nergens voor nodig. :-/

3 foshizzle    
7 maanden geleden door foshizzle
3
Meld

Logisch. Geen religieuze herrie zeg. Er is al genoeg herrie in Nederland. Wat mij betreft mogen de kerk-klokken ook zwijgen.

4 Idioot    
7 maanden geleden door Idioot
10
Meld
5 Kees Klapzand    
7 maanden geleden door Kees Klapzand
32
Meld

Moslims en christenen , doe jullie lofzang in jullie geluidsdichte gebedshuizen.

6 21st Century Guy    
7 maanden geleden door 21st Century Guy
8
Meld

wegwezen met dat woestijngejank

8 semperpenis    
7 maanden geleden door semperpenis
3
Meld

Dat moet ook zeker verboden worden. De kerkklokken hebben daar niets mee uitstaande, die hebben gewoonterecht. Halsema gaat daar weer mee dreigen omdat ze zegt, tegen de versterkte jengel te zijn, maar er eigenlijk voor is. Ze heeft gelijk allerlei argumenten aangedragen voor de pro-versterkers, die hoefden geen moeite meer te doen, zodat het debat werd beperkt tot hoeveel versterkt het mocht. Maar ze was ertegen, zei ze, die vieze veinzende vunzerik.

9 Wendel    
7 maanden geleden door Wendel
7
Meld

Al diegenen, die hier gelijk al het christelijke maar in de ban willen doen, volledig voorbijgaand aan gewoonterecht, die zijn eigenlijk stiekem voor islam, doen net alsof ze neutraal zijn, want ze weten donders goed dat islam alles overal uit de openbare ruimte weet te slopen van christenen en joden met "gelijke monnikken, gelijke kappen", alweer voorbijgaand aan gewoonterecht, dus zijn er geen gelijke monnikken.

Wat er echt verdwijnt, door dit soort redeneringen, is al het christelijke en joodse, en wat er overal steeds meer overheerst, is het islamitische. Halalvoer in openbare scholen, in steeds meer bedrijven en instellingen, geen pilsje meer bij sportclubs etc.., allemaal afgedwongen door islam, die zich steeds erger breed maakt en opdwingt terwijl zij al het andere opsporen en vernietigen "search and destroy" stijl.

Dat weten die "neutralen" heel goed, daarom doen zij mee aan dat soort argumenten dat het allebei maar wegmoet, kijk ze braaf wezen, maar het netto eindresultaat weten ze ook heel goed, en dat is wat ze willen.

10 Wendel    
7 maanden geleden door Wendel
9
Meld

@10 Christendom en jodendom zijn ook fremdkulturen net als islam , ook al zijn ze langer aan de boorden van de Noordzee en worden ze onder autochtonen relatief meer aangehangen dan islam.
Je doet trouwen zelf lekker mee aan het "breed maken van de islam" door je zo nietig op te stellen en zo defaitistisch aan te kijken tegen de islam stroming.
Dus jij bent eigenlijk jochie door zo angstig voor de islam , islam radicalen hebben ze graag zoals jou , die houden niet van zelfbewuste , assertieve mensen die moslims diverse zaken gunnen behalve als het schadelijk is voor anderen.

11 21st Century Guy    
7 maanden geleden door 21st Century Guy
41
Meld

@10 Een minnetje geven en geen reactie , daar blijft het zeker bij.

12 21st Century Guy    
7 maanden geleden door 21st Century Guy
35
Meld

Een kerkklok van welk geloof dan ook hoort ook bij ons land en dat is in elk land zo maar dat geblèr van een moskee hoort hier niet ! Weg ermee dus

13 Interessant    
7 maanden geleden door Interessant
5
Meld

* Verwijderd door de redactie *

14 plaquenil    
7 maanden geleden door plaquenil

Geen gezeik. Geen gebedsoproepen in de wijk.

15 Bennie Slim    
7 maanden geleden door Bennie Slim
1
Meld

Kerkklokken zijn hier al zo'n 9 eeuwen een gewoonte. En dat voor meerdere redenen, niet alleen het geloof. (wat op zich ook prima is, Nederlandse historie)
De kerkklokken in praktisch elke stad en dorp zijn en waren er tevens om de bevolking te waarschuwen voor gevaar. Of dat nu was voor hoog water, dijken die dreigden in te storten, of voor Berber Piraten die mensen van de Europese kusten kwamen roven om als slaaf/slavin te dienen/verkopen, zo ook de Turken, of voor roversbendes en oorlogsdreiging uit naburige landen. Maar ook recent nog, zoals tijdens de 2e wereldoorlog waar de klokken nog werden geluid om te waarschuwen voor de bombardementen. Belangrijk, want de rest is kwetsbaar omdat het afhankelijk is van stroom, wifi, internet enz. Allemaal dingen die kunnen weigeren. Klokken doen het altijd.

Dan nog het verschil. Het is een bewezen feit dat stemmen veel irritanter zijn dan de klank van een klok. En 'last but certainly not least' Waar heeft die pedo-hoofdman gezegd dat ze door versterkers moeten janken? Hou je aan het 'script' er bestonden geen versterkers en megafoons. kappen met die t.ringherrie.
Maak ze iig financieel aansprakelijk voor het waardeverlies van alle koopwoningen in de omgeving zover als het klinkt. Zal ff lekker zijn zeg, heb je een mooie woning en jij je dure hypotheek betalen en dan gaan die achterlijke zandhappers hun boodschap blêren. Onbegrijpelijk dat het zelfs maar overwogen wordt.

Levensovertuiging staat GELIJK aan religie, doe daar wat mee.
Dit is een zware inbreuk op de levensovertuiging van anderen.

16 Bleke Betty    
7 maanden geleden door Bleke Betty
5
Meld

@12 We worden overspoeld door een religie die niets met ons land van doen heeft. Meer nog, de meeste aanhangers van die religie willen alles waar ons land ooit voor stond, ondermijnen. Kerkklokken hòren bij Nederland. Men moet niet gaan zeuren dat die ook moeten stoppen. Stel dat Christenen in moslim landen gaan eisen dat zij kerkklokken mogen luiden en zo niet, dat alle moskeeën moeten stoppen met oproepen. Eens kijken hoe lang die Christen nog buiten mag lopen of nog lang leeft. Dom gedoe om dan maar hier te gaan eisen dat kerkklokken ook moeten zwijgen, dat zou toegeven aan de eisen van de islam zijn.

17 gaulette    
7 maanden geleden door gaulette
5
Meld

Afschaffen die zooi want wij leven in een seculiere staat waar wij geen overlast hebben van relieuze mensen?

@11 Waarom schrijf je zo raar? "Fremdkulturen" en "defaitistisch"

Ah je probeert slim over te komen maar waarom kom je dan met jouw verhaal dat voor geen meter klopt want de joods-christelijke waarden zijn de wortels van de Nederlandse cultuur en zijn al ruim 2000 jaar verbonden met Nederland.

De eerste moslims in Nederland waren er pas vanaf eind 19e eeuw en dat is 1900 jaar later als we alles bij elkaar optellen.

Ik ben niet bang voor islam maar wel voor de mensen die zeggen dat islam geen probleem is terwijl wij dagelijks de problemen ondervinden maar jij ontkent dat (mischeien omdat je er zelf één bent).
Ik zou zeggen kijk even naar het nieuws hier op NK van de laatste 6mnd en zie hoe moslims mensen dood schieten, neer steken, ruzies zoeken, alles blokkeren met auto's, geweld gebruiken tegen agenten, overvallen, meisjes (vrouwen) aanranden (vooral de Nederlandse want dat zijn sowieso hoeren) en ga zo maar door.

18 Raffa    
7 maanden geleden door Raffa
5
Meld

Kunnen de islamietjes niet klokkijken om te zien of het tijd is voor gebed?

19 Ogod    
7 maanden geleden door Ogod
1
Meld

Schrap de godsdienstvrijheid in de grondwet.

20 Dalon    
7 maanden geleden door Dalon
2
Meld

wat is de volgende eis van die moskee?
Geen slagers meer in de buurt, geen zichtbare kerstbomen, sluiting van een kerk. Moslims nemen beetje bij beetje tot er geen weg terug meer is.

21 rlw    
7 maanden geleden door rlw
1
Meld

@5 Die mag luiden hoor kees De klok van Arnemuiden ++++++
Gelijk mee gezongen Kees !
En dan 11 minnnen van Sharia gangers

22 Bollieboos    
7 maanden geleden door Bollieboos
3
Meld

valt me bar tegen van Leefbaar. gewoon sluiten die haathuizen, klaar

23 Roomboterbabbelaar    
7 maanden geleden door Roomboterbabbelaar
2
Meld

@10 WAT???? Omdat je tegen de kerkklokken bent, ben je voor de Islam?
Ik heb ook zo'n redenering voor je: Als mijn tante een wiel had was ze een kruiwagen....

24 dummydum    
7 maanden geleden door dummydum
14
Meld

Moeten ze eerst even de grondwet wijzigen. En dat willen de christelijke partijen niet.

25 Lobbus    
7 maanden geleden door Lobbus
3
Meld

@7 Prachtig ++++++++++ Toen was het geluk nog heel gewoon !

@23 Cordon sanitaire van VVD/CDA/D66/GrL/Sp/PvdA
Leefbaar is verreweg de grootste .maar mag van deze kliek
niet mee besturen

@11 geen hond reageert op jouw reactie behalve @18

26 Bollieboos    
7 maanden geleden door Bollieboos
2
Meld

@24 Nou in zekere zin wel. Het is zover ik kan beoordelen ''nog steeds'' Nederland met een eigen cultuur. En als je de kerkklok gaat inleveren om alsjeblieft niet verplicht te worden met weer een islamitische toevoeging in onze cultuur, geef je in feite weer een stukje eigen cultuur op.
Zo gaat het iedere keer, inleveren, en de islam drukt zijn eigen wensen uiteindelijk wel door.
Alleen al om die reden zeg ik nee tegen dat gegil over een stad/dorp, het hoort hier niet en ben ik voor het behoud van kerkklokken.
Daarbij vind ik de 2 van geen kant te vergelijken, klokken/minaret. Klokken horen hier van oudsher en hebben verschillende functies gehad door de loop der jaren, zijn deel van wat Nederland authentiek maakt en geen midden oosten!

27 Fleudemeu    
7 maanden geleden door Fleudemeu
6
Meld

Nederlanders wordt dankzij linkse softies, sufkoppen en nono's overschreeuwd door minderheden.
Op alle mogelijke manieren. Keiharde, onverstaanbare religieuze oproepen uitslaan vanaf een moskeegebouw is er één van. Verander wetten, maak desnoods noodwetten, zodat hieraan een einde komt en voorkom daarmee toekomstige onderlinge haat en onlusten.

28 logikus    
7 maanden geleden door logikus
2
Meld

De xenofobe partijtjes duikelen over elkaar heen om als eerste zich tegen de gebedsoproepen te kanten. Wat zijn het toch voorspelbare sneue typjes.

En ik ben ook tegen gebedsoproepen, maar de haat die uit de afkeer straalt vind ik nog enger dan de gebedsoproepen zelf.

29 Mac Benac    
7 maanden geleden door Mac Benac
20
Meld

@27
Goed verwoord! Ik ben het volledig met je eens!

30 RationeelRechts    
7 maanden geleden door RationeelRechts
1
Meld

@29 Gaat u maar bij de linkse softies, sufkoppen en nono's zitten. Ze komen straks bij u met oorwatjes. Ik blijf liever bij uw "sneue typjes" die de Nederlandse cultuur de Nederlandse cultuur willen laten.

31 logikus    
7 maanden geleden door logikus
3
Meld

@29 maar de haat die uit de afkeer straalt

Tja?? en waar komt die vandaan?
Ik moet er ook niet aan denken dat gegil aan te horen, ik heb ook de associatie met afgesneden kelen en andere barbaarse rituelen als ik het hoor.
En wie heeft dat zaadje geplant, dat mensen er zo'n negatief beeld bij hebben?
Leg het probleem waar het hoort.

32 Fleudemeu    
7 maanden geleden door Fleudemeu
6
Meld

Een luidende klok is toch wat anders dan een blèrende Arabier die oproept tot een haatverspreidende godsdienst. Wegwezen dus.

33 NICOLINO    
7 maanden geleden door NICOLINO
1
Meld

Iedereen in Nederland heeft het recht om in vrijheid en rust te leven.

Dat wil zeggen dat je mag doen en laten wat je wilt, zolang een ander daar geen last van heeft. Moslims mogen in ons land in alle vrijheid hun geloof belijden. Prima! Daarvoor hebben ze een eigen gebedsruimte toegewezen gekregen. Prima, geen enkel probleem. Iedereen mag namelijk doen en laten wat hij/zij wil.

Wanneer wordt het wel een probleem? Als andere mensen ongevraagd ermee geconfronteerd worden terwijl ze daar geen behoefte aan hebben. Zo zit niemand erop te wachten dat de buren ineens knijterharde muziek gaan afspelen die in jouw woning doordreunt. En daarom worden festivals en grote evenementen vaak in meer afgelegen gebieden georganiseerd, zodat zo min mogelijk mensen er last van hebben.

Hoe noemen we dat dan? Dat noemen we rekening houden met elkaar.

Ieder mens heeft recht op een prettige en rustige woonomgeving. Een luid geschal uit torens verstoort die rust en het woongenot van veel mensen. Ik als niet-gelovige hoef niet geconfronteerd te worden met / herinnerd te worden aan het tijdstip waarop moslims moeten bidden. Dat is informatie waar ik helemaal geen behoefte heb en waar ik totaal niks mee kan (laat staan dat ik het kan verstaan). Ik ga toch ook niet met een grote megafoon door de wijk wandelen en roepen "Over 10 minuten ga ik schijten beste mensen!! Nog 10 minuten en dan gaat de broek omlaag." Niemand zit op die informatie te wachten en datzelfde geldt voor gebedsoproepen. Daarnaast leven we in 2019 en is het maar wat eenvoudig om even een alarm te zetten op je horloge/telefoon. En als het écht zo belangrijk is dat je op tijd bidt, dan zou een alarm niet eens nodig moeten zijn, maar doe je dat vanuit een intrinsieke motivatie en hou je gewoon zelf goed de tijd bij.

Deze discussie gaat wat mij betreft trouwens niet over specifiek moslims, maar over alle vormen van ongevraagde inmenging in andermans leven op welke wijze dan ook. We leven in Nederland in vrijheid en rust, en dat wil ik graag zo houden.

34 Kopkaas    
7 maanden geleden door Kopkaas
1
Meld

@20 : Nee, alleen die voor islam.

35 Wendel    
7 maanden geleden door Wendel
4
Meld

@29 : Goh waar zou die haat toch vandaan komen. Gemist dat het specifiek autochtone ouderen zijn die met steeds meer geweld worden beroofd in eigen huis door "kansenparels"? Net als autochtone vrouwen doelwit zijn "want toch hoeren" enzovoorts?

Wij zijn vuile kolonialen, in het huidige tijdsbeeld, maar wij waren dat nooit geworden als de Arabische zeerovers de zijderoute niet voor ons ontoegankelijk hadden gemaakt door iedereen die er zelfs maar in de buurt kwam, tot slaaf te maken danwel te doden. En eeuwenlang zijn blanke Europeanen weggesleurd uit hun gemeenschappen om tot slaaf te worden gemaakt, tot in Finland aan toe. Twee keer heeft het Ottomaanse rijk geprobeerd ons te onderwerpen, en de tweede keer hadden ze bijna Wenen op de knieen, toch van oudsher een prachtige cultuurhoofdstad van West-Europa. Het is aan de Poolse Huzaren te danken, die op de valreep de stad hebben gered, dat die tweede keer niet lukte, zo verzwakt waren de Noord-Europese landen al door al die strooptochten.

Het gedrag van de huidige islamieten, vooral de nieuwkomers, hier in Noord-West Europa is geen haar beter. Goh waarom haten we ze nou toch zo. En al die angst slaat nergens op? Mij lijkt het niet genoeg, we moeten dat serieuzer nemen en ze eriut smijten, de aantallen drastisch reduceren want alleen als ze met veel meer zijn, durven die lafbekken.

36 Wendel    
7 maanden geleden door Wendel
3
Meld

@18 "Waarom schrijf je zo raar? "Fremdkulturen" en "defaitistisch"

Niets raars aan of mischien begrijp je niet wat er bedoeld wordt.

"Ah je probeert slim over te komen maar waarom kom je dan met jouw verhaal dat voor geen meter klopt want de joods-christelijke waarden zijn de wortels van de Nederlandse cultuur en zijn al ruim 2000 jaar verbonden met Nederland."

Jij bent zeker niet slim met de stupiditeit die je hier debiteert , christenen zijn door de geschiedenis nou niet bepaald dol geweest op joden dus er was zeker geen innige band , Jezus is zeker geen speciale persoon voor joden , de geschriften verschillen, bepaalde leefregels verschillen ook.
Ruim 2000 jaar geleden waren in Nederland helemaal geen christenen , nul dus , jammer dat het niet zo is gebleven.
Nederland was rond de 9e eeuw christelijk en tegen de 13e eeuw kan dat gezegd worden van Friesland , de manier waarop het is gegaan die is verschrikkelijk , dat zijn echt zwarte bladzijdes uit de geschiedenis , het Nederlandse heidendom is compleet vernietigd.

"Ik ben niet bang voor islam maar wel voor de mensen die zeggen dat islam geen probleem is terwijl wij dagelijks de problemen ondervinden maar jij ontkent dat (mischeien omdat je er zelf één bent)."

Mischien lekker vaag jongen , iemand is moslim of geen moslim , ik ben geen moslim, ook geen agnost dat is ook zo'n vaag verschijnsel , maar atheïst zonder twijfel.

37 21st Century Guy    
7 maanden geleden door 21st Century Guy
7
Meld

Alle buren moeten gewon hetzelfde doen met death metal.
Kunnen ze niet tegen. Net zoals honden en vrijheden, kunnen ze niet tegen.

38 solidsteel    
7 maanden geleden door solidsteel
1
Meld

Kerkklokken zijn tenminste nog multi-functioneel.
Dat moskeegejank is alleen een oproep voor een haatgebed.

39 Schoongenoeg    
7 maanden geleden door Schoongenoeg
2
Meld

@39 Kerkklokken zijn ook achterhaald , daar heb je alarminstallaties, horloges, mobieltjes etc, voor.
Wat ik nog wel billijk zou vinden is dat de klokken geluid worden voor een christelijke hoogtijdag.

40 21st Century Guy    
7 maanden geleden door 21st Century Guy
9
Meld

Dat dit nog een discussiepunt moet zijn,, mann mann..

41 Nerva    
7 maanden geleden door Nerva
0
Meld

Drammerig k** volk
Wij eisen...wij eisen...wij eisen.....meer hoor je niet van ze, ja..alleen "wat is jouw probleem"??
Dit is een bevolkingsgroep die nooit genoeg heeft of zal hebben..laten we eens stoppen met hen alles te geven. Als ze iets willen hebben, laten ze dat maar eens verdienen..begin maar eens met bejaarden te helpen oversteken ipv hen te beroven.

42 Gerritruyter    
7 maanden geleden door Gerritruyter
0
Meld

Extern geluid voor religie moet echt tot het minimum mogelijkheid zijn, immers hoe meer geluid of poespas, is het provoceren en maakt een ander tot last.

43 Goldrush    
7 maanden geleden door Goldrush
0
Meld

Zo is het we leven niet in een islamitische land. Geen 1 geloof is zo dominant en opdringerig als de islam.

De islam lasterd met hun gebed Jezus Christus de zoon van GOD. Dat er geen GOD is Allah en Mohammed de laaste profeet is.

Het beest ''Moskee'' kon ook spreken. Het stond aldoor op te scheppen en zei beledigende dingen over God. Dat deed het 42 maanden lang (3½ jaar). 6 Al die tijd beledigde het beest God, Gods tempel en iedereen die in de hemel woont.

44 DONKEY R    
7 maanden geleden door DONKEY R
2
Meld

Weg met dat IS onzin verkondiging.
Ze hebben gevoelens voor IS, maar nu het er niet meer is willen ze ons terroriseren met herrie.

45 Handalf    
7 maanden geleden door Handalf
0
Meld

Nog even en ze willen dat onze regering een Turkse regering wordt.
Oh jee, dat zijn ze al bijna.

46 rlw    
7 maanden geleden door rlw
0
Meld

Er hoort gewoon geen islam in Nederland.

47 MeneerRontgen    
7 maanden geleden door MeneerRontgen
1
Meld

@47 er hoort ook geen extreem rechts in Nederland

48 alt-right-delete    
7 maanden geleden door alt-right-delete
23
Meld

@47

Leer onze grondwet.

49 Anti-racisme    
7 maanden geleden door Anti-racisme
14
Meld

@45 haha, de frustraties zitten hoog.

50 alt-right-delete    
7 maanden geleden door alt-right-delete
20
Meld

@43 goh, vele anderen voelen zich niet geprovoceerd ... ergo het probleem ligt bij jou, verhuizen is altijd een optie.

51 alt-right-delete    
7 maanden geleden door alt-right-delete
20
Meld

@50 ja, precies weg met die IS lui of ben je er 1 van ?

52 Handalf    
7 maanden geleden door Handalf
0
Meld

@51 onzin, je wilt die persoon wegjagen; wat ben je een smerige nazi of zo?

53 Handalf    
7 maanden geleden door Handalf
0
Meld

@49 er staat niks in de grondwet ten voordele van geluidsoverlast goedpraten; en hetzelfde geldt voor terrorisme en pedo's.
En dat zijn toevallig die moslims met hun geluidsoverlast. ze jagen een ander weg met hun herrie.

54 Handalf    
7 maanden geleden door Handalf
0
Meld

@48 Waar is extreemrechts?
Je bent gewoon een terroristgoedprater, straks ga je nog verkondigen dat IS niks heeft misdaan.

55 Handalf    
7 maanden geleden door Handalf
0
Meld

@54

Geluidsoverlast is nooit fijn.

Maar mensen die denken dat een bepaalde religie in NL niet thuis hoort hebben dan toch moeite met onze grondwet...

56 Anti-racisme    
7 maanden geleden door Anti-racisme
12
Meld

Ze hebben allemaal een mobiel, kunnen ook gewoon een appje sturen

57 Joepie    
7 maanden geleden door Joepie
0
Meld

Zo'n islamitisch gebedsoproep ga je strals 7 dagen in de week 5 keer per dag horen. Succes

https://www.youtube.com/watch?v=kcJ5vsFBZO0

58 DONKEY R    
7 maanden geleden door DONKEY R
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

59 OnLiNe    
7 maanden geleden door OnLiNe

Leefbaar wil verbod op gebedsoproepen via luidsprekers

Terecht.

60 Benzardi    
7 maanden geleden door Benzardi
0
Meld

@49 Er staat nergens in onze grondwet dat de islam hier hoort ...

En als u refereert naar godsdienstvrijheid: in de wet is heel simpel vast te leggen dat de islam hier niet thuis hoort en niet onder de godsdienstvrijheid valt.

We kunnen gewoon in de wet verankeren dat de islam verboden moet worden.

Helaas heeft Nederland te slappe knieën om op dat gebied eens flink door te pakken.

61 MeneerRontgen    
7 maanden geleden door MeneerRontgen
2
Meld

@51
religie dient intern te zijn, ipv extern, maw luidsprekers zijn puur om te provoceren.

62 Goldrush    
7 maanden geleden door Goldrush
1
Meld

@10 ,

"gewoonterecht"

Welk gewoonterecht?

63 jodelatedieho    
7 maanden geleden door jodelatedieho
3
Meld

Zolang 80% van de Nederlanders telkens weer op islam-vriendelijke partijen stemt, moeten we gewoon niet zeuren en die gebedsoproepen aanhoren.

64 wiseguy    
7 maanden geleden door wiseguy
1
Meld

Ze pakken het niet slim aan in de Blauwe Moskee.
Ze hadden Ali B(lauw) moeten vragen. Oproep in rap tempo.
Als moslim doet ie dat vast gratis voor de Imam.

65 logikus    
7 maanden geleden door logikus
1
Meld

@63 : Gewoonterecht is een juridisch begrip in Europa. In Nederland is het vrij onbekend, maar het wordt wel degelijk gehanteerd. Het bekendste voorbeeld is als iemand al tien jaar over een bepaald stuk grond van de buren heen mag lopen of rijden om een eigen stuk grond te bereiken, en ineens willen die buren - of nieuwe bewoners - dat verbieden, dan kan diegene dat "recht van overpad" afdwingen bij de rechter, en dat lukt meestal, zeker als er geen redelijk alternatief is.

In GB heb je "common law", dat is iets soortgelijks maar veel uitgebreider. Het kent bepaalde regels maar ook wordt het wel gezegd over dingen, die ieders gezond verstand zegt, dat iemand volgens de Britse cultuur of traditie een bepaald recht wel of niet heeft.

Ik bedoel dus ook: degene die de status quo wil veranderen, zal daar goede argumenten voor moeten aandragen, en goede argumenten zijn dus niet: "Ik mag iets soortgelijks als jij want de grondwet ....". Terwijl die ander datgene op heel andere gronden mag, behalve die grondwet. Zoals gewoonterecht, het mag al heel lang, dan moet je goede argumenten hebben om het ineens te gaan verbieden. En het past binnen de cultuur, ook dan moet je goede argumenten hebben het te verbieden. Zoals het luiden van kerkklokken.

Een goed argument om het nu ineens te gaan verbieden, is dus NIET: "Ik wil iets soortgelijks, althans ik vind het soortgelijk, ook al past het niet in de cultuur en is het nieuw gedrag, electronisch versterken ook nog, en ik eis dat te mogen of anders mag jij ook niet meer".

Halsema beweerde dat ze tegen dat versterkte gejengel was, maar ze dreigde mooi wel gelijk dat anders allerlei carrillons en kerkklokken ook niet meer mochten, en zwaaide met de Grondwet, kortom ze droeg gedienstig alle argumenten aan, waarom het moest worden toegestaan want anders .... terwijl dat oneigenlijke argumenten waren, puur om te verbergen dat ze de bezwaarmakende autochtonen naar de mond wilde praten maar intussen van plan was, de islamieten hun zin te geven, en dat de discussie dus niet mocht gaan over OF er versterkt werd gejengeld, maar hoe vaak en hoe hard. Terwijl, kerkklokken worden ook niet versterkt, als je dan toch gelijk wilt schakelen wat niet gelijk IS.

66 Wendel    
7 maanden geleden door Wendel
0
Meld

De reden dat er een rechter zit en niet een computer, die blind de regeltjes toepast, is dat er ook zoiets is als redelijkheid en menselijke maat, en dus gewoonterecht en terecht aanstoot nemen door de originele cultuur, die hier, alweer, de oudste rechten heeft. Nooit van gehoord, "de oudste rechten hebben"?

67 Wendel    
7 maanden geleden door Wendel
0
Meld

@58
Wat een rot herrie is dat zeg! Dat gaat door merg en been.
Van mijn part mogen ze ze al die moskeeën wel sluiten. Want het enige wat ze verspreiden is haat en nu dus ook valse herrie!

68 Blastoom    
7 maanden geleden door Blastoom
0
Meld

Geluidsregels voor kerken en moskeeën.
Er zijn geen landelijke regels voor het geluid van kerken en moskeeën. De gemeente kan hier regels voor maken. Maar ze moet wel rekening houden met de vrijheid van godsdienst. Dus wat Leefbaar Rotterdam wil is voorlopig een klap op de bil.

69 Bart Boudewijn    
7 maanden geleden door Bart Boudewijn
3
Meld

@66 ,

het luiden van kerkklokken is geen gewoonterecht.

70 jodelatedieho    
7 maanden geleden door jodelatedieho
4
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Trump dreigt fors geweld te gebruiken tegen d...
In een tirade is Trump losgegaan en wekte hij...

1 dag geleden door progressiefliberaal

Racisme zit diep in de VS
Het is de perfecte storm die tot de (rassen)r...

8 uur geleden door Racism monitor 2020

Antifa zijn vanaf nu een terroristische organ...
The United States of America will be designat...

12 uur geleden door Desphex

Antifa is nu een terroristische organisatie!...
'ANTIFA is now a terrorist organisation!' Tru...

11 uur geleden door DONKEY R

Zweden meldt voor het eerst sinds maart geen...
In Zweden zijn voor de eerste keer sinds 11 m...

14 uur geleden door Waarheid, gewoon zoals het is


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Raffa
Vitens: waterverbruik tot 70 procent hoger, g...
Wees gerust allemaal want het gaat vanaf dond...

1 minuut geleden door Raffa

Lievense
COVID-19 KOMT TERUG - DE JENSEN SHOW #168...
@708 En slecht in rekenen. U hoeft sinds uw l...

1 minuut geleden door Lievense

Topperz
Vitens: waterverbruik tot 70 procent hoger, g...
@3 De wereld zal allereerst minder kinderen m...

1 minuut geleden door Topperz

Raffa
Journalist voor oa Guardian en Daily Beast bl...
@5 Dat kan er bij jou niet 1,2,3 in maar het ...

1 minuut geleden door Raffa

Reagurius
Prins Joachim (28) biedt excuses aan voor sch...
@3 Tja vroeger was het gevaarlijk om van een ...

2 minuten geleden door Reagurius

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig