door VJZnl in Gezondheid  ·  45 Reacties

  • 2
  • 651x gelezen
Reageer met een Emoji
4

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dat is nu toch ook al grotendeels. Straks mag een stel dat wat boven modaal verdient een godsvermogen aan ziektekosten gaan betalen.

10
1 ThWil

De nivelleringsdrang van de SP blijkt weer. Allemaal grijze muizen, dat is het ideaal.

10
2 kritischelezer

@1 Is €86 000 niet genoeg?

7
3 yanyans

@3 Dat is p.p. 43.000 euro. Dat is voor iemand met een hbo of hogere opleiding niet overmatig veel. Bedenk ook even dat zij veel zullen bijdragen aan allerlei belastingen en sociale premies. Kunnen anderen weer fijn van profiteren.

7
4 ThWil

@4 Jaloezie is een slechte raadgever.

2
5 kritischelezer

Vroeger bestond er geen maximum voor de inkomensafhankelijke bijdrage voor de zorgverzekering.

Daardoor betalen armen zich nu scheel. The end. I

k ben niet voor het SP voorstel maar eer mag wel weer iets meer terugkomen inzake de pijlers die vroeger het ziekenfonds en het zorgstelsel overeind hielden om bijvoorbeeld het zorgtoeslagencircus af te schaffen of het eigen risico. Daar past een hogere inkomensafhankelijke bijdrage voor de zorgverzekering voor bijvoorbeeld iedereen met een ton of meer bij. Het was een enorm geschenk wat die mensen kregen in het nieuwe stelsel. Dat kregen ze bovenop een inkomstenbelasting die van 72% naar 50% ging.

Ik ben niet tegen rijkdom wel tegen bedrijven die geen belasting betalen en hoge inkomens die jaar in jaar uit veruit het hardst vooruitgaan zonder herijking.

4
6 Smite Gait

@5 Is dat jouw raadgever? Ik heb i.i.g. helemaal niets met jaloezie.

4
7 ThWil

@7 Nee hoor question , ik ben gemiddeld zeer gelukkig en ik heb meer dan ik nodig heb, stoffelijk en niet-stoffelijk.
Maar mijn observaties van medemensen hebben mij geleerd dat er erg veel jaloezie is.

1
8 kritischelezer

@4
Niet iedereen heeft een HBO opleiding. Mensen in de zorg, bij de politie en onderwijzers verdienen minder. U heeft over € 7000 boven modaal. En zoals U weet is modaal geen gemiddeld salaris maar het salaris die het meest betaald wordt. En die mensen gunt U geen extraatje omdat U met U hoge salaris iets meer voor de zorg moet betalen. Met Uw hoge salaris heeft U toch ook voordeeltjes zoals hogere hypotheek aftrek.

8
9 yanyans

@9 Als eerste ik heb dergelijk salaris niet maar pensioen. En die is zeker niet zo hoog. Echter ik vind dat mensen die hard hebben gestudeerd en gewerkt of anderszins best wat meer mogen verdienen dan die modale klasse. En dan is bij 2 verdieners die grens echt niet overdreven hoog. En denk je echt dat bij dergelijke salarissen niet het nodige aan belastingen en premies wordt betaald? En dat hypotheekaftrek mogelijk is is net zo rechtvaardig of onrechtvaardig als anderen voor vermogensbelasting mogen betalen of huursubsidie ontvangen.

2
10 ThWil

@10
Als ik U goed begrijp vindt U € 86 000 een normaal gezins inkomen Was dat maar waar Dat vindt de SP ook maar veel mensen vinden dat niet en stemmen op die partij die het verschil van inkomen aanhangt. Vooral mensen die makkelijk studeren of een kruiwagen hebben moeten meer dan modaal verdienen.

8
11 yanyans

@11 Waar zeg ik dat? Ik zeg alleen dat mensen die hard hebben gestudeerd en gewerkt of anderszins best wat meer mogen verdienen dan die modale klasse. Tja sommige mensen hebben wat meer geluk. Doch neem van mij aan dat er zat zijn die keihard er voor werken. Bijv door overdag te werken en 's avonds hard te studeren. En reken maar dat dit ten koste gaat van je privé leven. Heb je daar geen trek in dan loop je kans in die modale of de klasse daaronder terecht te komen.

2
12 ThWil

Typisch nederlands. Afgerekend worden op het feit dat je je hoofd boven het maaiveld durft uit te steken. Je zou maar iets hebben gemaakt van je leven. Menen de aasgiertjes meteen dat je ervoor moet dokken.

1
13 Scholar002

@2
Je kunt het ook zien als sociale bewogenheid voor de zwakkeren in de samenleving. Niet iedereen heeft het geluk dat hij met en gouden lepel in zijn mond geboren is.

6
14 samcash

De meeste mensen die het goed gaat hebben nooit iets met gouden lepels te maken gehad en ze hebben er hard hun best voor gedaan om het goed te hebben. Moeten ze dan worden gestraft?

4
15 kritischelezer

@4
We dragen allemaal bij aan belastingen en sociale premies en daar hebben we allemaal voordeel bij, ook HBO-ers. Zo werkt dat in een maatschappij van mensen.

4
16 samcash

De zorgverzekering is al inkomensafhankelijk, wat een prutsers die SP. Mensen met de hoogste inkomens betalen al het grootste deel, immers slechts een heel klein deel komt uit de premie voor de zorgverzekering.

Het oude ziekenfonds had zijn pluspunten, maar ook nadelen (lange wachttijden). Er is geen optimale oplossing.

4
17 EerlijkheidDuurtHetLangst

Een percentage van het inkomen afdragen lijkt me het meest eerlijke.

3
18 21st Century Guy

@15
Pertinent onwaar. Mensen die het goed gaat zijn bevoordeeld en bevoorrecht. Ze hoeven daarom niet gestraft te worden maar ze moeten wat socialer zijn en zich bewust worden van het feit dat het niet allemaal eigen verdienste is geweest.

6
19 samcash

@18 Dat percentage is er en zelfs progressief. Dat wil zeggen: hoe meer je verdient hoe hoger het percentage afdracht.

1
20 kritischelezer

@19 Duidelijk geval van jaloezie, jammer.

1
21 kritischelezer

@17
Je moet van de zorg geen markt willen maken want dan drijf je de prijzen op. Het neoliberale model heeft afgedaan. Het is een vloek die heel de wereld in een neerwaartse spiraal heeft gebracht.
En de zorgverzekering is niet inkomensafhankelijk. Iedereen, rijk of arm, betaalt dezelfde premies.

4
22 samcash

@20 Het beste zou een uniform percentage zijn.

0
23 21st Century Guy

@23 Nou, een gelijk percentage voor iedereen betekent een grotere netto-last voor de minder draagkrachtigen omdat hun bestedingsmarge in absolute waarden het kleinst is. Dat vindt iedereen toch 'niet eerlijk' of 'niet sociaal'. Het maakt nogal verschil of je aan het eind van de vaste lasten 5 Euro overhoudt of 500 Euro.

2
24 kritischelezer

@22 Mensen die 'voldoende' verdienen krijgen geen toeslagen van de belasting of kwijtschelding van sommige belastingen.
Wie denk je dat die toeslagen en kwijtscheldingen moeten opbrengen?

2
25 kritischelezer

@24 Dat is ook zo , dat zou als aansporing kunnen dienen om de de gezondheidszorg zo goedkoop mogelijk te houden zou op zich al het streven moeten zijn eigenlijk.

1
26 21st Century Guy

Te grappig voor woorden het plan van de SP. De totale inkomsten uit de zorgverzekering zijn 40 miljard.
De AWBZ is al inkomensafhankelijk (28 miljard) en de overige 30 miljard wordt gefinancierd uit belastingopbrengsten.
De zorgverzekeringswet is al inkomensafhankelijk door de zorgtoeslag.
Dus het grootste deel van de kosten van ons zorgstelsel is al inkomensafhankelijk
Maar goed, iedereen weet dat dit nutteloze proefballonnetje van de SP nooit doorgang gaat vinden

2
27 krek

@27
'De AWBZ is al inkomensafhankelijk (28 miljard) en de overige 30 miljard wordt gefinancierd uit belastingopbrengsten.'
Onzin. De lasten die vanuit deze wet betaald worden zijn niet onder te brengen in de basisverzekering. De premie voor de basisverzekering zou niet te dragen zijn als de bijzondere ziektekosten rechtstreeks opgebracht moesten worden door verzekerden. Iedereen die in Nederland werkt of woont, heeft recht op AWBZ-zorg. Je bent automatisch verzekerd als je de verplichte zorgverzekering hebt afgesloten.

"De zorgverzekeringswet is al inkomensafhankelijk door de zorgtoeslag."
Onzin. Een wet kan niet inkomensafhankelijk zijn.

'Maar goed, iedereen weet dat dit nutteloze proefballonnetje van de SP nooit doorgang gaat vinden.'
Waarschijnlijk niet en dat is een direct verlies voor ons allemaal. En een proefballonnetje is nooit nutteloos.

5
28 samcash

@16 Dat ontken ik ook niet doch daar staat bij dat zij veel bijdragen. Zoals je weet is de belasting progressief en de sociale premies worden vaak voor het maximum betaald.

1
29 ThWil

@12
Ik stel alleen dat er heel veel mensen zijn die niet de capaciteiten hebben om door te leren en daardoor altijd modaal of minder gaan verdienen. Nu komt de SP met een voorstel om deze mensen te ontzien en hen koopkracht verbetering van 3,5 procent te geven en nu staan al die mensen die makkelijk kunnen leren op hun achterse benen want zij voelen zich achtergesteld want zij krijgen maar 2 procent al hebben zij een inkomen die 2 maal zo hoog is. Over solidariteit gesproken.

4
30 yanyans

@30 En hoezo is dat mijn probleem. Als we het niveau constant aan de zwakkeren aanpassen komen we nooit vooruit.

2
31 Scholar002

@30 Merkwaardige gedachten houd je er op na. Denk je nu echt dat iedereen die een HBO of hogere opleiding heeft gevolgd gelijk ook makkelijk studeert. Daarbij worden mensen met een minder salaris of uitkering behoorlijk ondersteund door een scala aan subsidies, kwijtscheldingen, gereduceerde prijzen voor bijv bezoeken aan musea, etc diverse potjes voor bijv sporten voor kinderen, aanschaf wasmachine, etc etc. Dus zoveel komt men niet te kort. Echter sommigen willen alles achter hun kont aangeboden krijgen. Oke iets zwaar aangezet doch een beetje eigen initiatief en doorzettingsvermogen zou geen kwaad idee zijn.

1
32 ThWil

@32 ik stel alleen dat er heel veel mensen niet de capaciteit hebben om een HBO of hogere opleiding kunnen doen en maximaal een modaal salaris kunnen verdienen en die mensen kunnen geen gebruik maken van de door U aangevoerde kortingen Alleen mensen in de bijstand kunnen van de door U subsidies in aanmerking komen maar daar hebben wij het niet over U stelt dat een gezininkomen van € 86 000 niet veel is. Ik heb gekeken hoe de inkomens in Nederland verdeeld zijn dan is er een heel klein percentage die een gezin inkomen heeft van €86 000 en die mensen vinden nog dat zij geen hoog inkomen hebben Onbegrijpelijk

5
33 yanyans

@28

Heb je moeite met lezen?

Ik had het over de totale kosten van ons zorgstelsel. En de financiering daarvan bestaat hoofdzakelijk uit de opbrengsten zvw, opbrengsten awbz (nu de Wet langdurige Zorg) en algemene middelen.
De langdurige zorg wordt gefinancierd door 12,15% AWBZ premie te heffen over de eerste en tweede schijf (en dus inkomensafhankelijk en bedraagt circa 30 miljard), 40 miljard komt voort uit de ZVW en de rest dus uit algemene middelen (belasting dus). Neem daarbij nog de zorgtoeslag in de ZVW en het grootste deel van de financiering van ons zorgstelsel is inkomensafhankelijk. Of wou je dat soms ontkennen
Jij doet net alsof zorg alleen bestaat uit kortdurende zorg. 50% van de kosten van ons zorgstelsel bestaat uit langdurige zorg

For the record: van mij mag het eigen risico best verdwijnen voor die paar tientjes extra zorgpremie per maand. Maar zoals het de gemiddelde NK-er betaamt zullen ze dan weer klagen over het verhogen van de premie. Geld groeit nog altijd niet aan een boom, noch staat er een pot met goud aan het einde van de regenboog.

Bovendien moeten mensen niet klagen als ze nog nooit gebruik hebben hoeven maken van intensieve hoogstaande zorg in een ziekenhuis. Deze mensen moeten dankbaar zijn voor hun gezondheid in plaats van te kankeren over de hoogte van de zorgpremie. Gezond door het leven gaan is een bonus

0
34 krek

@33 Je beweert weer veel dingen die ik niet zo heb gezegd. Nogmaals ik gun 2 verdieners meer dan die grens. Daarbij is ruim 40 k per verdiener echt niet overdreven veel voor een Hbo-er of meer. Maar je moet wel investeren in jezelf. En dan moet je ook inleveren maar dan in je prive leven. En dat niet iedereen dat kan of wil daar kan ik niet veel mee. Overigens krijgen mensen met een minimum inkomen best wel subsidies al is het alleen al op de ziektekostenverzekering en de huursubsidie.

1
35 ThWil

@35
Niet afdwalen het gaat over een gezins inkomen van 2maal modaal en hoger ofwel €86000 en U vindt dat niet hoog maar ik wel Een gezin inkomen van €86 000 en hoger komt heel weinig voor in Nederland Het interesserrt U niet dat er veel mensen zijn die niet kunnen investeren in zichzelf. Nou ik wel Ik ben niet zo als U De enige overeenkomst met U dat ik ook gepensioneerd ben en ik in mijn leven veel armoede heb gezien en ik blij ben dat er nog een partij zich hard maakt voor deze mensen

4
36 yanyans

@36 Alsjeblieft zeg. Ik gun die mensen dat en heb dat al diverse keren uitgelegd. En daar blijf ik bij al zou je op de grond gaan liggen huilen. En ik heb ook in de opbouw van de economie in jaren 50 60 armoede gezien en meegemaakt. Echter niet als zodanig ervaren want bijna niemand had het breed. Echter door hard te werken en de mogelijkheid te pakken te studeren kon je verder komen. Ik heb toen ook zat gasten gezien die liever direct wilde werken om in het weekend lekker te kunnen stappen. Dat is een keuze. Ik en vele anderen hebben een andere keuze gemaakt. Hard studeren veel ontzeggen en later maar verder studeren. Daar moet je ook heel wat voor opzij zetten. Dat het jou en anderen niet gelukt is omdat je het niet kan/kon of wilde kan ik niet veel mee.
Ik heb mijn mening voldoende uitgelegd en jij de jouwe. We verschillen onderling van mening. So be it. En hier laat ik het bij.

0
37 ThWil

@37
Ik kon makkelijk leren en heb via avondscholen en schriftelijke opleidingen eerst chemisch analist en daarna chemisch technicus gehaald Ik heb een prima pensioen Ik heb niets te klagen Maar een familie lid kon niet zo makkelijk leren en heeft haar hele leven het niet makkelijk gehad en daarom erger ik mij dat er nog mensen zijn die € 86 000 een normaal gezinsinkomen vinden en daarbij nog klagen dat mensen met een lager inkomen een hoger percentage koopkracht verbetering krijgen.

3
38 yanyans

@38 Heb je mijn laatste paar zinnen gelezen?

0
39 ThWil

@39
Ja

3
40 yanyans

* Verwijderd door de redactie *

41 artemis

@29
De grote massa met lage inkomens draagt veel meer bij en ze brengen individueel een groter offer omdat ze veel minder verdienen. Daarbij vergeleken zijn de academici maar een klein groepje met een minimale inbreng op het totaal. Zonder de massa zouden deze voorzieningen niet eens mogelijk zijn.

0
42 samcash

@31
Dat is jouw probleem omdat jij ook leeft in deze samenleving. Door een nagenoeg gratis opleiding ben je al enorm bevoordeeld. Lang niet iedereen krijgt die kans.

Dan komen we juist wel vooruit omdat het gemiddelde niveau van welzijn stijgt. Dat is echte vooruitgang op meerdere fronten.

0
43 samcash

* Verwijderd door de redactie *

44 Yisrael 2.0

Zo'n 75-80% van de Nederlandse huishoudens gaat er op vooruit met dit plan, waarbij de middenklasse het grootste voordeel krijgt. Die middenklasse, die buiten de toeslagen en andere regelingen valt en vaak ook buiten sociale huurwoningen.

@44 , jij zult in ieder geval nooit een cardioloog nodig hebben.

0
45 Giesje

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Groep Nederlanders wil op ‘vredesreis’ naar Rusland: ‘Ze worden daar gebruikt voor binnenlandse pr-machine’

   Gaan ze naar Bucha? De Azov staalfabiek? De Olenivka gevangenis? Het theater in Mariupul? Bakhmut? enz. enz. enz. ...

1 minuut geleden geplaatst door Wedergeboren

Graaier1000
De hele werkdag die vervelende radiozender aan

"Muziek kan veel positieve effecten hebben. Maar als je de hele dag blootgesteld wordt aan een radiozender die je niet kunt uitstaan, dan is het...

2 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Bop
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

@77 Al in 2005 werd de Buys "negerzoen" al veranderd in "Buys zoen". Toen werd dus al duidelijk dat het gebruik van het n-woord niet op prijs w...

2 minuten geleden geplaatst door Bop

Feldwebell
Groep Nederlanders wil op ‘vredesreis’ naar Rusland: ‘Ze worden daar gebruikt voor binnenlandse pr-machine’

@1 De veiligheid van Vage kan in Rusland niet gegarandeerd worden wegens het in twijfel trekken van de integriteit van de Russische federatie ...

4 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Snorrie
Groep Nederlanders wil op ‘vredesreis’ naar Rusland: ‘Ze worden daar gebruikt voor binnenlandse pr-machine’

Is natuurlijk niets meer of minder als een manier om nieuwe "vrijwilligers" te krijgen.Ik gun ze het allerbeste en rust in flarden...

6 minuten geleden geplaatst door Snorrie

RobP
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

@77 "En ik heb nog nooit een blanke dat woord horen gebruiken tegen een neger."Ik wel en ze was ermee getrouwd :-)...

8 minuten geleden geplaatst door RobP

Wedergeboren
Israëlische ministers: regering valt bij afzien van aanval Rafah

beldeigen >> beledigen...

11 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Israëlische ministers: regering valt bij afzien van aanval Rafah

@22 "dat mini-Hitler met snorrie" Kan het aub misschien ook zonder herhaald schelden, beldeigen en op de man spelen? Dank u. ...

12 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

FrisseBries
Israëlische ministers: regering valt bij afzien van aanval Rafah

@22Ach hou toch op. Alleen al dat je je van "mini-Hitler" bedient, is een zwaktebod.En ik heb gemerkt, tweede keer, dat jij wel heel sne...

14 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Wedergeboren
‘We moeten nu CO2 gaan verwijderen willen we de opwarming beperken’

    Teveel stikstof/verzuring → minder wilde bloemen → minder bloembestuivende insecten → minder bestuiving → minder bevruchting g...

16 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Pverflow UncensoredPanial PornLessbian Porn FreePornos RealesRiley Reid Full VideoDesi Girl Nude SelfieImmoral TalesChaturbate Asian FemaleDemon.slayer Rule 34Nude Tessa FowlerCearalynchRecturbateTye Porn DudeSofia SweetBlack Mom PormWashing Machine SexMature Cum In MouthNew Xxx FilmPornonlineBest Pornvideo SitesKorro Del RioPred482Indian Cartoon Sex VideoStepmom And Son PronAshley Alban VideosLevi Coralynn PornEllie The Empress PornXxx Japanese MassagesSexbideoXxx Bhai BehanSex JapaniAngourie Rice NudePorno FmTitfuckcumshotEsa Dicen PremiumbukkakeFree Pirn VideisIndian Porne SitesPorn Real RencontreLilylouNuki DokiSxe VidosKarchi In EnglishRajasthani Girl XxxDani MoonstarNastinicole101Hentai Manga MomVioletrainBangla Xxx Video Song18teensexPorn TsVoir HentaiPornô LocoBambidoe XxxNayantara NudeIndian Muslim SexHard Lesbian StrapOnlyjayus PornSalma Hayek NakedBest JoiPublic Porn XxxWorldstarhiphop CandyLuxurymurKomik PornoBokep BugilJovencitad XxxBigbooty LatinassWwwxxvxLisa Ann StepsonFuq . ComPooja Hegde XxxPakistan Sex VidioPlaybunny PornJapanese Sex XvideosHot Porn TubeAnimeporn HdPorn Force GayOpen Sexy GirlTentacle RapeBoy Sex MovieDominika ChybovaHasmterPorn EleRealitys PornosIndian Bbc PornCught Jerking OffIndia FreesexPorn BoaEstephania Ha NakedAdult Videos LatestBest Anime PornosYeezclipsXxx Video BlackedWorld Best Porn SiteListcrawler.ckmMia Sins NudeTamil Sex ComicsThe GigoloDifferent Sex Positions VideosBig Tits BlowjobSexy Nude PornstarsDakota Tyler AnalErica CalabresePorno TerrorBr.skokka.comDick LickingOriya XxxSouthern Charms PornNaked Jesica AlbaUnderworld: Endless WarMadre Folla A HijoXxx RatedPanty Pee PornGloryholemomGirls Butt NakedMature FootjobSofia Vergra NudeShraddha Srinath HotGoodxxxDimaond Jackson PornCarmella DiamontSasha Grey BlowbangCelebrity Leaked PornosXnxx South KoreaPorn Indian TeacherRachel RoxxJapanese Massage SexsKenzie Anne BlackNtr Porn GameCameraprive TransexXnxx BrazzrrsTamil Bbw SexRedhedwinterSiri Dahl IafdJazmen00 LeakedIndian Teen Having SexEva Elfie DpSister HotsexExcogi RainaNiks Indian.comLexie Bell PornXxxhd MomVictoria Triece PornClub CummingStep OshiriYoujiizzXxx LesbianasAuystn MonroePorn Anime CartoonsPornode HondurasWet T Shirt Tits