door Havermout in Binnenland  ·  40 Reacties

  • 2
  • 463x gelezen
Reageer met een Emoji
1
2
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Eigenlijk zou ieder koppel voordat het aan kinderen begint, uitgebreid getest moeten worden.

10
1 Positivo

@1 en waarop wilde u zoal testen?

2
2 datkanjijmakkelijkzeggen

@1

De bank of zorgverzekeraar zou dat soort eisen best ingevoerd zien worden..alleen gezonde kinderen mogen geboren worden de rest waar een vlek op zit zal het levenslicht niet zien. Ook bepaalde politieke partijen zullen er wel oren naar hebben denk ik zo.

4
3 Voorzittershamer

@1 de complotter die wel fan is van eugenetica niet verbaasd

3
4 MarcusCole

Vreselijk, wat heeft dat gezin pech en wat houden ze zich sterk.

0
5 Marrie

@1 Er is niks mis mee met mensen die invalide zijn. Dat sommige korter leven is ook geen probleem.
Wat wel het probleem is dat de zorg steeds slechter word in de EU.
Als deze kinderen goede zorg krijgen en dat men zorgt dat ze tot de laatste minuut omgeven worden met liefde en alles wat voor handen is om het leven pijnloos te laten verlopen zie ik geen probleem dat er ook mensen op deze wereld komen die niet 100 procent gezond zijn.
Maar dat men meer onderzoeken gaat doen om te zorgen dat er meer gezonden kinderen geboren worden procent gewijs dan tot nu toe is zeker intresant.

4
6 vis

@1
En dan ? Wat dan als ieder koppel getest wordt op genetische afwijkingen in het DNA ?
Je ziet dat dit koppel ook twee gezonde kinderen heeft .

3
7 Olivia

@1
Helemaal met u eens.

12
8 Betina Bunsenburner

@2 @7 Indien mogelijk op genetische defecten, zodat de ellende en het verdriet zoals van deze mensen eenieder bespaart blijft, zowel kinderen als ouders.
Daarbij heeft dit koppel geen 2 gezonde kinderen, zij hebben alle 3 dat genetische defect.

Voor de minners, op @1 , jullie vinden jezelf deugmensen en zien mij dus als slecht omdat ik liever gezonde kinderen en mensen zie?

8
9 Positivo

@3 Jij vind zo een gezin dus oke, dat mogen we niet zien te voorkomen indien mogelijk, dat gehele gezin moet maar lijden.

Het gaat niet om banken en verzekeringen, het gaat om het verdriet van zowel kinderen als ouders.

8
10 Positivo

@9 “.......en zien mij dus als slecht omdat ik liever gezonde kinderen en mensen zie?”

Wat is je definitie van gezond?

13
11 mo

@11 Die kinderen zijn in ieder geval niet gezond, en hebben een aantoonbaar genetisch defect tot verdriet van alle familieleden.
En de lieden die vinden dat zulk soort ellende, indien mogelijk, niet voorkomen mag worden, lijden volgens mij ook aan een defect.

6
12 Positivo

@7
Die 2 kinderen dragen wel het gen.
Logisch dat hun eventuele partners als ze een kinderwens hebben, ook getest zullen worden of die wel of niet het gen dragen.
En dat is heel logisch en verstandig.

0
13 Marrie

@12

Als je het doortrekt kan het uitlopen op wat ik in mijn eerdere reactie aangaf..enkel gezonde kids die geboren gaan worden, 75 jaar geleden zouden ze er een moord voor gedaan hebben.

2
14 Voorzittershamer

@9
Ook gezond geboren kinderen kunnen ziek worden waardoor ouders dan ellende en verdriet meemaken , het is dan ook geen garantie zonder verdriet door het leven te gaan .

Al hoewel de kinderen allen dat genetische defect hebben zijn er twee gezond , dus dat zegt toch al dat je ondanks dat je drager van het gen bent gezond kunt zijn .

Nee ik zie u niet als slecht , alleen als kortzichtig . De ouders zijn verdrietig om hun zieke kinderen , maar ook blij dat twee kinderen gezond zijn .
Iedereen heeft liever gezonde kinderen en het is niet vanzelfsprekend , maar je kunt koppels niet kinderloos door het leven laten gaan omdat anderen liever gezonde kinderen willen zien .

2
15 Olivia

Als het bekend is dat er in een familie een ernstige erfelijke ziekte is, kan je volgens mij als stel een dna onderzoek aanvragen, om te zien of de partner ook drager is van dat gen.

0
16 Marrie

@14 Ja, als jij omdat er in het verleden bepaalde misstanden waren, dit naar het nu wil doortrekken, en het daarom bijna toejuicht dat er ongelukkige en zieke kinderen geboren worden, terwijl dat misschien met eenvoudige testen voorkomen kan worden is op zijn minst ziekelijk te noemen.

6
17 Positivo

@6 Er is niks mis met mensen die invalide zijn, natuurlijk niet, maar als je die invaliditeit kan voorkomen, moet je dat wel proberen.
Denk jij dat invalide mensen zich gelukkig voelen met hun invaliditeit/
Ik neem aan dat die ook liever gezond zijn.

4
18 Positivo

En ja hoor, een crowdfunding.

Zielig verhaal en daarna de hand ophouden. Blijf 40 uur per week werken, dat kan ook gewoon.

4
19 Lievense

@17

Nog 1 keertje: je kunt de discussie krijgen over wanneer mag iemand wel of niet geboren worden en wie gaan dat bepalen? wordt dat de politiek, de verzekeraar enz,enz. Je zou er bijvoorbeeld op aangekeken kunnen worden als je een kind met het syndroom van down ter wereld laat komen omdat er geluiden zijn van mensen die dat wel erg duur vinden..aan zorg e.d.

3
20 Voorzittershamer

@20 Het gaat niet om geboren te mogen worden, het gaat om verdriet pijn en ellende te voorkomen.

4
21 Positivo

@16 Inderdaad, alleen deugmensen zien dat niet zitten, gezien de reacties.

5
22 Positivo

@21 En dat zou je aan ieder voor zich moeten laten.

2
23 Bluth

@20 Uiteindelijk de ouders zelf. Maar dan kunnen ze zich in ieder geval op de mogelijkheid voorbereiden.

0
24 Scholar002

@20
Dat is een enge discussie en ik denk dat we zo'n beslissing aan de ouders moeten overlaten. Ik weet wel dat ik zelf geen kind op de wereld zou willen zetten die maar 10 jaar leeft en wiens korte leven een lijdensweg is.

1
25 Reconquista

216
Ja dat kan als het bekend is . Schijnbaar was het bij dit gezin niet bekend en is onderzoek achterwege gebleven . Maar ook als je drager van een defect of afwijkend gen bent hoeft het niet te betekenen dat je zieke kinderen op de wereld zet, je maakt meer kans hierop dat wel .
Ook kan ondanks het drager zijn van een defect gen ziekte generaties lang achterwege blijven en opeens wel weer te voorschijn komen ,misschien als beide partners drager zijn.

0
26 Olivia

@23 Dus jij vind dat ouders het recht hebben om willens en wetens invalide kinderen te verwekken.
En dan moeten die arme invalide kinderen maar hun invalide leventje door zien te komen?

Hoe absurd, daar zou ik als ik jouw was toch nog maar een nachtje over slapen.

3
27 Positivo

@27 Ja, tot op een bepaalde hoogte, er moet wel een kwaliteit van leven zijn. Vanuit idealistisch (en persoonlijk) standpunt zou ik zeggen, geen syndroom van down in de wereld is toch goed? Geen kinderen met één arm is toch goed? Maar zo werkt het niet, het ligt allemaal even wat ingewikkelder.

"We" zullen met duidelijkheid moeten komen, wanneer kan het nog en wanneer niet? Dat lijkt mij de enige reële oplossing. Anders ben je straks bij de eerste de beste afwijking de lul.

1
28 Bluth

@25 Nee, je mag als ouder niet een kind willens en wetens verwekken waar je zo goed als zeker van bet dat het een invalide kind is.
Zoiets doen normale ouders hun kinderen niet aan als ze dat kunnen voorkomen.
Kinderen vragen er niet om, om geboren te worden, doe dan in ieder geval je best om een zo gezond mogelijk kind trachten te verwekken.

4
29 Positivo

@29
Hier in het bericht wisten de ouders het niet . Ook is deze ziekte zeldzaam .
Stel je voor dat je 1% kans hebt dat je kind ziek ter wereld komt ( dus een op de honderd ) .
Vraag . Neem je dan geen kinderen om een ziek kind ter wereld te zetten uit te sluiten ?
Dan zou er geen mens meer rond lopen hier op aarde .

0
30 Olivia

@30 Natuurlijk wisten die ouders dat niet, en het is daarom ook schrijnend.

In de toekomst kunnen zulke problemen misschien voorkomen worden door eventueel de fout in de genetische code op te sporen en te herstellen, en daarna K.I.

2
31 Positivo

@31
Het zou fijn zijn als het te herstellen zou zijn .
Maar mijn vraag is ... als je weet dat je 1 % kans maakt een ziek kind op de wereld te zetten zet je dan wel of niet kinderen op de wereld ?

0
32 Olivia

Ethische kwestie, het kan altijd gebeuren, en het is beter voorkomen dan genezen.
Bij 1 % is het een aanvaardbaar risico lijkt mij.
10% misschien nog wel, wie ben ik om daar over te oordelen.
Maar een ding, kinderen zijn niet je eigendom, zoals vele ouders denken, als je ze neemt dien je ze een zo goed mogelijke basis te geven, en dat begint niet met willens en wetens ze als invalide op de wereld te zetten.
Kinderen zijn van zichzelf, en als ouder ben je de schuldige dat het kind geboren is, en daarom dien je al wat in je vermogen ligt te doen om ze zo goed mogelijk terecht te laten komen in deze wereld.

Daarom is het een kleine moeite om voordien te testen op ziekten die te voorkomen zijn omdat beide ouders toevallig drager zijn van hetzelfde gen.

2
33 Positivo

@32 Zie 33.

2
34 Positivo

@33 Daarom is het een kleine moeite om voordien te testen op ziekten die te voorkomen zijn omdat beide ouders toevallig drager zijn van hetzelfde gen.

Misschien is het nog beter voordat beiden een relatie aan gaan zich te laten testen of ze niet toevallig eenzelfde ziekte veroorzakende genafwijking hebben .

Je kunt geen leed voorkomen , ook als je gezond op de wereld komt kun je een ziekte ontwikkelen , ook de ouderdom brengt vaak ziekte met zich mee , ook daar waar oorlog heerst loop je risico op veel verdriet om je kinderen .
Maar ik begrijp wel wat je bedoelt dat is het niet . De meesten zullen ook afzien van het krijgen van kinderen als het risico hoog is een zwaar gehandicapt kind ter wereld te zetten .
Maar wie of wat bepaalt wat kwaliteit van leven is , dat is voor iedereen verschillend .
Ook gehandicapten kunnen zich gelukkig voelen , en het gezonde kind kan zich ongelukkig voelen .

0
35 Olivia

@35 Je kunt geen leed voorkomen, maar dient wel je best doen om het trachten te voorkomen.
En dat schijnen, gezien de minnen die ik hier krijg, de meeste halve garen niet te begrijpen.
Wat een sukkels wonen er in dit land, het lijkt wel of het steeds erger word.

1
36 Positivo

@36
Daar heb je een plus van mij , al is het alleen maar om te laten zien dat ik niet gemind heb .

1
37 Olivia

@37 Dank je wel Olivia.

1
38 Positivo

* Verwijderd door de redactie *

39 Anti-racisme

@38
question

1
40 Olivia

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Snorrie
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@118 Verwacht niet dat je beoordelingsgesprek straks positief voor je uit gaat pakken. 😂Als je mazzel ben dan is het alleen een heel kor...

zojuist geplaatst door Snorrie

Sarcoff
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@118 Argumenteer niet met jehova getuigen, die zijn van hetzelfde kaliber, het is net of ze een muurtje in hun hersenpan hebben, of een terugsla...

1 minuut geleden geplaatst door Sarcoff

wildersfan
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

Ik hoor net dat er 3 munitie depots in de lucht zijn gegaan aan de westerse kant. Ook in de VS....

3 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Snorrie
Rapport: Amerikaanse regering stemt in met massale aanval op de Krimbrug - Dissident.one

@14 Dat is zo'n beetje vragen om de eerste en laatste vliegles.Verwacht dat er voldoende vrijwilligers zullen zijn om het raam even open te ...

4 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Zie Hier
Bernie Sanders: Niets antisemitisch aan protest tegen racistische, extremistische regering Israël - Joop - BNNVARA

Je moet alleen een beroeps wegkijker zijn en goed weten wanneer en wie je voor je karretje moet spannen om de beboel op te ruien!...

4 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Reconquista
GeenStijl: Hoera islam! Irak maakt homorelaties strafbaar

@4Ik heb inderdaad één tatoeage maar die heb ik laten zetten toen ik 19 was en nog niet wist dat je door inkt het rechtsvirus kon krijgen wa...

4 minuten geleden geplaatst door Reconquista

progressiefliberaal
Dassen (Volt) aan VVD en NSC: ga niet met Wilders in zee

"Dat weglopen van de formatietafel tot kiezersverlies zou leiden, moet volgens de Volt-leider niet uitmaken. Die zaken zijn relatief vergeleken ...

4 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Weetal
OpinieZ Demissionaire Rutte perst nieuw kabinet in financiële dwangbuis

Kunnen we Rutte niet aanklagenvanwege wanbeleid?...

5 minuten geleden geplaatst door Weetal

progressiefliberaal
Dassen (Volt) aan VVD en NSC: ga niet met Wilders in zee

Ventje vertegenwoordigt één of twee zetel(s). Lekker belangrijk wat hij vindt....

6 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

NK. App
Hot Busty NudeArpita Basak Web SeriesNaked StripperYoumg Porn VideoHogtied BondageFake Hospital PornRupali Cinema SuratBhutiyaPriti Zinta SexTransvestitepornBellesa HousepornChristy Mack Double PenetrationPussies Lined UpPornos TravestisOirnAsianpublic PornOmegal ComDaliah LeakedMilfs On BrazzersWwe Sunny NudeWww Xxx XvideoBride Gang BangedRafael Alencar PornPorn Lesbian AsianKarlach Sex ScenesPokemon Lesbian PornGirth Brooks PornSunny Leone 4k PornHot Group Sex VideoStar NuePorna.hdFilm Porno Francais EntierLindsey Vonn NudeEdynblairDesi Sex ForcedKorian PussyHardcore Gay Porn BlackWhite XxxBus Sex Video ComCulitos ApretadosAnime HentauliDisha Patani Hot SceneBro XnxxKelio ValentienXxx New Hindi HdVixen BfXxxdesi HindiAdkamisBodybuilder NudeMuscle Mommy Squats Deep On BbcDesi Pooping VideoAlena CrotfWww Pron Video HdIndiana_rougeNetflix Porn MoviesWomen's Hairy VaginasWww Sexy Video Hd ComVideos On Female EjaculationXesi VideoPornstar LingerieBusty Asians PornRomantic SexyvideoLesbian PeggingBokep Kaka AdikPorno HorrorCasey Anthony NudeCuming Deep In ThroatKaty Perry LegsIndian StraponOrgy Party PornRayveness AnalFsmily Guy XxxHd ChutSamantha Saint PmvIndian Bf Sex VideoXxxfilmsErotic StoryMature CreampiepornWannoànceTeen Snapchat NudesYisela AvendanoJav Wife MovieAbella Danger GangbangSoulgenCuckold ConsiltantJoslyn JamesVideo Pornográfico De NegrosParis Hilton VideoSex Video DecemberTamil Aunty New Sex VideoBianca GhezziOnline Hindi Sex VideoJapanes Sex VedioThreesome Hd Porn VideosLesbian Lick AnalSex Videos HollywoodSafe Porn Sites草榴社区Gwen Stacy NudeCream Pie ComplitionAmateur PussypicsPhim Sex VietBrooklyn Chase PornFurry 3d PornFatwhoresFather Daughter NudeRaw Xxx ResultsWw Sex Video Ww Sex VideoHot Sis SexMallu Girls Sex VideosSexy Video Sexy Video XxxKatrina Kapoor Ki SexyJavporn HdPorn HentayNicoledoshi TwitterPornos DorcelTamil Sex School VideoMom Blowjob'sHorny House WivesSissy Slave PornPrivate Home SexJeny Smith PornhubBuety And The Beast PornAmateur DildoBindastimesDenise Richards PornHand Job Porn GayRedhead NudesVirgun PornAnal LesbansAlahnaly NudesSex UlluX Korean VideoEva Notty TitfuckHefappeningVdeo SexxBelle Delphione OnlyfansHqs De SexoDolly LityleMiss TweksumUnderrated PornstarNuru Massage Hd PornLez Dry HumpCuming InSubmissiveslutJapanese Gsy PornMom Tech XnxxHot Bhabhi Sex VideoStep Dad And Daughter XnxxHow To Download Porn Videos