Zitten er menselijke cellen in vaccins? (nvkp.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Schildpad in Wetenschap  ·  71 Reacties

  • 2
  • 701x gelezen
Reageer met een Emoji
4
3
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@50 klopt. Nergens wordt duidelijk gemaakt dat het eten van boerenkool NIET tot kanker kan leiden.

0
51 Doeslief

@47
'Dus omdat @43 het niet eens is met menig A, stelt hij dat mening B onjuist zou zijn - zonder verdere argumentatie. Raar hoor.'

De hele site staat vol met dergelijke onbewezen uitspraken. Ik heb er slechts eentje aangehaald omdat het te ver zou voeren om ze allemaal te weerleggen. Mensen die acupunctuur afdoen als kwakzalverij zijn m.i. erg slordig in hun uitspraken en dat blijkt ook wel voor Raptor als je de rest van zijn site kritisch doorneemt.

6
52 samcash

@48
Dank voor je uitleg, en ik ben blij dat je het ermee eens bent dat de informatie op de NVKP-website zodanig misleidend en gebrekkig is dat je inderdaad kunt spreken van leugens.

Overigens vind ik nog steeds dat de grootste leugen eruit bestaat dat ze nergens vermelden dat je te maken hebt met homeopaten, dus mensen die in het algemeen geen medische opleiding van betekenis hebben gedaan.

0
53 RichardR

@46
Het enige dat ik kan vinden op de site over "SV40 veroorzaakt kanker in MENSEN" is deze uitspraak die overigens nergens wordt onderbouwd:

https://www.nvkp.nl/fileadmin/nvkp/pdf/Dossiers/Polio%20dossier%20website%20A-M.pdf
"Inmiddels zijn er zeker 100 betrouwbare onderzoeken die een verband leggen tussen met SV40 verontreinigde poliovaccins en kankersoorten bij mensen die het SV40 bevatten."

Nergens wordt verwezen naar de 100 betrouwbare onderzoeken. Ik kan ze ook niet vinden.
Er wordt onder #32 alleen verwezen naar: "Edward Hooper,The River: A journey back to the source of HIV and AIDS." Maar dat heeft niets te maken met SV40 en het ontstaan van kanker.
Dat is dus een foutieve verwijzing.

Je moet dus vaststellen dat de NVKP niet onderbouwde uitspraken doet over het ontstaan van kanker in mensen door een SV40 besmetting. Dat is onbewezen en kan dus een leugen worden genoemd.

"Drogreden/kulargument. In Nederlandse ziekenhuizen is het aanbieden van acupunctuur helemaal geen schering en inslag en terecht."

De hele site staat vol met dergelijke onbewezen uitspraken. Ik heb er slechts eentje aangehaald omdat het te ver zou voeren om ze allemaal te weerleggen. Mensen die acupunctuur afdoen als kwakzalverij zijn m.i. erg slordig (onwetenschappelijk) in hun uitspraken en dat blijkt ook wel voor Raptor als je de rest van zijn site kritisch doorneemt. Niks drogreden dus. Als je wetenschappelijke uitspraken wilt doen dan moet je zorgvuldig zijn. Ik kom in mijn onderzoek heel veel sites tegen die wel wetenschappelijk verantwoord zijn. Maar Raptor raast maar door over van alles en nog wat.

En waar beweer ik dat de toepassing van acupunctuur in ziekenhuizen schering en inslag is? Het enige dat is zeg is dat acupunctuur tegenwoordig wordt toegepast in de reguliere geneeskunst. Je moet geen dingen lezen die er niet staan.

5
54 samcash

@52 meldt opnieuw dat mening B onjuist zou zijn omdat hij het oneens is met _andere_ meningen.

Inhoudelijk gaat hij totaal niet in op de onderbouwing van mening B.

0
55 Doeslief

@50
Waarom sla je eerste deel van @46 over? Daar heb je geen boodschap aan of wat?!

0
56 Wilmama

@54
[En waar beweer ik dat de toepassing van acupunctuur in ziekenhuizen schering en inslag is? Het enige dat is zeg is dat acupunctuur tegenwoordig wordt toegepast in de reguliere geneeskunst. Je moet geen dingen lezen die er niet staan. ]

Dit staat letterlijk in @43 en je suggereert wel degelijk dat men tegenwoordig in vrijwel elk ZH bij reguliere artsen terecht kan voor acupunctuur:
[hij gooit acupunctuur op de hoop van de kwakzalvers. En daar kan ik het niet mee eens zijn. Ik heb in een regulier ziekenhuis onlangs nog een acupunctuurbehandeling gehad gegeven door een reguliere arts. Acupunctuur mag dan uit het verre oosten komen, maar het heeft tegenwoordig een plaats in de westerse geneeskunde.
Daarmee diskwalificeert deze raptor zich voor mij.]

0
57 Wilmama

@57
Je geeft weer een vrije interpretatie van mijn woorden en dat doe je voortdurend. Ik zeg dat het wordt toegepast in reguliere ziekenhuizen. Wou je dat ontkennen?
Als je mij niet gelooft lees dan deze uitleg van een kinderarts.
https://www.consumentenbond.nl/binaries/content/assets/cbhippowebsite/gidsen/gezondgids/2014/nummer-1---februari/ng201402p34_Complementaire_zorg_in_ziekenhuis.pdf
En hier:
https://www.researchgate.net/profile/Erik_Baars/publication/271418794_Complementaire_zorg_in_ziekenhuizen_verpleeghuizen_en_GGZ-instellingen_Eerste_Nederlandse_inventarisatie/links/54c753040cf289f0ceccf54f.pdf

En verder spreek ik dus uit eigen ervaring. Er wordt over gesproken of het de normaalste zaak van de wereld is.

4
58 samcash

@54
[Nergens wordt verwezen naar de 100 betrouwbare onderzoeken. Ik kan ze ook niet vinden.
Er wordt onder #32 alleen verwezen naar: "Edward Hooper,The River: A journey back to the source of HIV and AIDS." Maar dat heeft niets te maken met SV40 en het ontstaan van kanker.
Dat is dus een foutieve verwijzing. ]

Hoe weet je dat zo zeker? Het boek van Hooper uit 1999 telt maar liefst 1070 pagina's en wie zegt dat hij nergens aandacht heeft besteed aan SV40 i.v.m. kanker? Een index heb ik tot nu toe niet kunnen vinden.

0
59 Wilmama

@56
Zie mijn reactie bij #54.

Dat het wat langer duurt is je eigen schuld met je arrogante uitspraak bij @46 :
"En nee, ik geef geen rechtstreekse link naar dit zooitje ongeregeld."'

Met ander woorden, zoek het zelf lekker uit. Wat is dat nou voor een manier van discussie voeren? Als je iets beweert moet je dat gewoon met bronnen staven. Intussen krijg ik maar geen weerwoord op de weerleggingen die ik aanvoer op al je beweringen. Graag een antwoord terug.

4
60 samcash

@58
Ik ontken niets omdat ik al jaren op de hoogte ben van dit soort strapatsen:
2009: https://www.kwakzalverij.nl/behandelwijzen/acupunctuur/kwakzalverij-viert-hoogtij-in-doetinchem/

Acupuncturist Andrew Liem zet winkeltje op in Slingeland Ziekenhuis

In het Slingeland Ziekenhuis krijgen anesthesisten ruim baan om een eigen nering in de acupunctuur op te zetten.

(**) De mededelingen over de duur en de kosten van de acupunctuurbehandeling zijn kristalhelder: 'Een behandeling kost € 80,-' , vooraf contant betalen, ze duurt 10-15 minuten; een behandeling 'stoppen met roken' kan ook 's avonds, dan kost het € 120,-, vooraf over te maken (**)

2011:
https://www.kwakzalverij.nl/nieuws/erasmus-mc-academisch-ziekenhuis-of-sociale-werkplaats-casus-gischler/

Eind 2010 werd de academische wereld in ons land opgeschrikt door de acceptatie van een frauduleus proefschrift over de kwakzalversmethodiek moxa-acupunctuur waarmee zinvolle verloskundige interventies zouden kunnen worden verricht.

https://www.kwakzalverij.nl/nieuws/djien-liem-loodst-acupunctuur-radboudumc-binnen/

Neonatoloog Djien Liem begint met acupunctuur-onderzoek in Radboudumc door magneetstickers in oren te plakken.

[En verder spreek ik dus uit eigen ervaring. Er wordt over gesproken of het de normaalste zaak van de wereld is. ] Waar en door wie precies? De normaalste zaak van de wereld is het aantoonbaar niet.

0
61 Wilmama

@59
IK heb het boek gelezen. Het gaat alleen maar over het onderzoek naar zijn theorie hoe AIDS ontstond in Afrika.

4
62 samcash

@61
Van de vereniging tegen kwakzalverij?? Niet minder. En wat doen ze met de onderzoeken waarbij ze ongelijk blijken te hebben? Oh, wacht even, die zijn er natuurlijk nooit. Dit clubje heeft de wijsheid niet in pacht maar in eigendom.

Ik denk wel dat wij klaar zijn. Niemand zo blind als wie zijn ogen dichtknijpt voor de feiten.
Ik laat mij gewoon door een ziekenhuisspecialist verder behandelen met acupunctuur omdat het de minst invasieve behandeling is, omdat het werkt en omdat het volledig vergoed wordt door mijn verzekeraar. Fijne dag nog.

4
63 samcash

Heeft iemand al een foto van die cellen? Anders geloof ik er niks van. Ze moeten makkelijk te zien zijn!

0
64 Gekste Henkie

@63 richt zich weer eens enkel op de persoon (in dit geval: op de organisatie) en mijdt de inhoud. Daar zal @63 vast een (voor hem) goede reden voor hebben...

0
65 Doeslief

@62
[@59
IK heb het boek gelezen. Het gaat alleen maar over het onderzoek naar zijn theorie hoe AIDS ontstond in Afrika.]

Wat vreemd dat hier dan wel over kanker, en ook over SV40, gesproken wordt:
http://aidsorigins.com/glossary

Glossary of terms relevant to the Origins of AIDS debate
Adapted from The River

- CANCER Disease caused by a benign or malignant growth resulting from abnormal and uncontrolled division of body cells.
- CARCINOGEN Any substance that causes transformation of a normal cell to a cancer cell.
- HeLa A vigorous human cell line originating from the cervical tumour of American Henrietta Lacks, who died in 1951.
- LEUKEMIA Malignant disease in which bone marrow and other blood-forming organs produce white blood cells in excess.
-LYMPHOMA Cancer of the lymph tissue.
- ONCOVIRUS Type of retrovirus responsible for causing cancer.
- SARCOMA Cancer of the connective tissue.
- SV40 (Simian Virus-40) Tumorigenic monkey virus. It contaminated batches of IPV and OPV in the fifties and early sixties.
-TUMORIGENIC Tumor-causing.

0
66 Wilmama

@66
Dat is inderdaad heel vreemd. De enige verwijzing die ik kan vinden is op pagina 823, waar in slechts 1 regel verwezen wordt naar lopend wetenschappelijk onderzoek naar ' evidence of links between SV40 with mesothelioma.

Achterin het boek staan pagina's met literatuurverwijzingen naar geraadpleegde boeken van medische wetenschappers. Daar zitten wel enkele titels tussen die naar kankeronderzoek verwijzen, maar de referenties die hij gebruikt betreffen enkel het onderzoek naar HIV en AIDS.

Ik mag toch aannemen dat deze boeken van andere auteurs niet gebruikt zijn om Edward Hooper en zijn onderzoek te demoniseren, hoewel je dat nooit weet in de (pseudo)wetenschappelijke wereld . Kijk maar naar www.kwakzalverij. nl. Wie en hond wil slaan vindt licht een stok.

4
67 samcash

@65
OK, laten we dan de reguliere medische wetenschap dan ook maar in de verdomhoek zetten. Er sterven dagelijks zoveel mensen door onkunde, verkeerde behandelingen, medicijnvergiftiging en nalatigheid dat we alle reden hebben om aan de hele medische wereld de Meester Kackadorisprijs te geven.

Toch is het de normaalste zaak van de wereld dat mensen die iets mankeren een dokter opzoeken en indien nodig zich in een ziekenhuis laten behandelen door artsen die ongetwijfeld wel eens fouten maken. Een soort van Russisch roulette?

4
68 samcash

@67
Waar het om gaat is de tekst uit het artikeltje in @18 :
(**)@17
[ @14
Een knallende leugen? Daar zijn de meningen nog over verdeeld. ]
Bij de homeopatische mantelvereniging NVKP:
*Een eerder gebruikt poliovaccin is jarenlang besmet geweest met apenvirussen waarvan uiteindelijk, 30 jaar later, erkend werd dat ze tumoren hebben veroorzaakt en duidelijk betrokken waren bij tumoren in mensen. Over het Simian virus 40 (SV40) is veel in de medische literatuur te vinden. (red.: ook in het Oops, an error occurred! Code: 201910040916390fced2a1 onder ‘bijwerkingen’ (**)

En de tekst in @46 :
[O.a dit staat al járen op de site van de NVKP:
(**) HET SV40 VIRUS EN KANKER 30
Het SV40 virus is een virus dat in apen aangetroffen is. Het apenvirus kwam in het vaccin terecht via het kweekmedium voor het poliovirus, waarvoor apen nieren werden gebruikt. Het gaat om een sterk kankerverwekkend virus dat zeker tussen 1954 en 1963 in zowel het Sabin- als het Salkvaccin is aangetroffen.
Bij mensen wordt dit SV40 virus in veel tumorsoorten aangetroffen: mesenthelioma’s, hersentumoren bij kinderen, chronische en acute leukemie, bottumoren, Non-Hodgkin lymphoma’s. Bij dit laatste type troffen onderzoekers bij 42% van de gevallen het SV40 virus aan. Deze kankersoorten zijn de afgelopen decennia sterk toegenomen.31
Inmiddels zijn er zeker 100 betrouwbare onderzoeken die een verband leggen tussen met SV40 verontreinigde poliovaccins en kankersoorten bij mensen die het SV40 bevatten. Nederlanders geboren tussen 1942 en 1962 hebben een redelijke kans dat ze dit virus via de poliovaccinatie hebben binnengekregen, en een type SV40 veroorzaakt pas op lange termijn kanker.32 (**)

(30, 31 en 32 refereren aan het boek 'The River' van Edward Hooper uit 1999.) ]

Dat heeft de NVKP niet uit de dikke duim, want dit soort referenties heeft men daar nodig en die kloppen altijd. In het boek 'The River' van Edward Hooper staat dit dus allemaal. Daar twijfel ik niet aan. Jij lijkt m.i. sterk op een fantast, ook wat jouw acupunctuur aangaat.

1
69 Wilmama

@68 nee, zeker geen Russisch roulette.

Er zit nogal wat verschil tussen
a) een behandeling met een hoge kans op verbetering en slechts een kleine kans op verslechtering _door_ de behandeling, waarbij een eventuele verslechtering wordt gezien als falen waar iets aan gedaan kan, moet en zal worden

b) een behandeling met een lage kans op verbetering en een hoge kans op verslechtering, waarbij een eventuele verslechtering wordt verzwegen of ontkend.

2
70 Doeslief

@68
Ik denk dat je e.e.a. wat meer in perspectief moet zien:
Jaarlijks aantal huisartsenconsulten: 45 miljoen
Jaarlijks aantal ziekenhuisopnamen: 3,5 miljoen
Jaarlijks aantal bezoeken polikliniek: 5 miljoen (schatting, kan even geen cijfers terugvinden)
Jaarlijks aantal sterfgevallen t.g.v. medische fouten, inclusief medicatiefouten: ca. 1700.

Het gaat dus slechts in een erg klein aantal gevallen mis -- en nog steeds wordt eraan gewerkt om dat aantal verder te verlagen. Vergeet ook niet dat 5% van de mensen die zorg nodig hebben ernstig ziek, oud of zwak zijn. Deze mensen hebben sowieso een grotere kans op overlijden, en zelfs kleine fouten kunnen dan ook fataal zijn.

Maar goed, dit alles is hier volkomen off-topic, het ging om de suggestieve praat van de NVKP over vaccins -- en vaccinatie is zo ongeveer de veiligste medische interventie die er bestaat. Er zijn in de afgelopen 10 jaar geen sterfgevallen of gevallen van blijvende schade bekend die het gevolg zijn van vaccinatie.

1
71 RichardR

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
baba jaga
Offtopic

@2847 Dankje Marie....

1 minuut geleden geplaatst door baba jaga

baba jaga
Offtopic

@2846 Nouja ik heb het geprobeerd....

1 minuut geleden geplaatst door baba jaga

JackKropotkin
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@159 Hallo Mac, je snapt toch ook wel dat ik nu in jouw geval expres “communisme” gebruik. In dit geval trouwens nog geeneens zo vreemd. ...

2 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

VBOH
Offtopic

@2839 1 glaasje merlot🍷+ schaaltje 🥣 snoeptomaatjes. 🍅 🍅(ze zouden theoretisch moeten inkrimpen naar meerdere mini's na de verzend...

3 minuten geleden geplaatst door VBOH

Marrie1
Offtopic

@2843👍 gefeliciteerd....

3 minuten geleden geplaatst door Marrie1

zilvergoud
Van der Plas hekelt uitspraken Timmermans richting Wilders: "Kan een vrijbrief zijn voor een gek" - NieuwRechts.nl

De opruiende woorden bieden geen oplossingen maar leiden er alleen maar toe dat de haat toeneemt, de problemen groter worden en dat de democrati...

4 minuten geleden geplaatst door zilvergoud

Bop
Offtopic

@2841 Hahaha, thanks but no thanks. 😄 ...

5 minuten geleden geplaatst door Bop

Biscanna
Offtopic

@2834 Eindelijk weggespoeld. 💩...

5 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Marrie1
Offtopic

@2842🤭...

6 minuten geleden geplaatst door Marrie1

baba jaga
Offtopic

Lol ik heb zowaar ook nog iets leuks.Ik ben zojuist oom geworden van een jongetje.Hij is iets te klein dus moet even 3 dagen in observatie b...

6 minuten geleden geplaatst door baba jaga

NK. App
Adult Short FilmJapanese Full PornIvy Rose XxxSexiest AssfuckYoung Mexican PornTelugu Local Sex VideosBest Adult Web SeriesSaree Sex ComGoblin Girl PornOhmibod SquirtSkuddbutt Ben TenGone Wild ScrubsChanelstaxxxTamil Men NudeGia Derza FeetLatinoboyzClub TugXnxxvideo HindiMom And Dad NudeIndian PornfreeEmizi SuzuharaReinacynnKimeno.partyXnxx BoobsAllie.rae NakedXvids RedStep Father And Daughter Porn18comicsRomantic Hot Xxx VideosBrazzers Porn NewNifty.orhgXvideos Brasileira.comTara TaitonPregnant Belly PornRestaurant PornSex 2018BbcpieSunny Leone Xxx PictureSasur And Bahu SexSwetha Menon PornJacquie Et MivhelAnalized VideosOne Night Stand PornLola MarieMassagee XxxChubby CougarTelugu Puku VideosLana Rhoades DpYoungsex.pornXnxx.com FreepornHead JobBlack CoochieSexysexyvideoVoluptuous Nude WomenLatina Porn StaraPorn StripMallu FingeringBlack Friday PornNatasha Niceaften OpalBooby Trap Rissa MayPorn InterracilDehati Girl XxxSex VlSexy Licking VideosIndian Dad XxxXxx Movie Hindi NewStepsister Big TitsMycollegeruleGirlfriend SwallowExtreme GangbangedFarrah Abraham SextspeGay Guy PornHomemade DpApetube ComSimay BarlasDesi Sex Video Hindi MaiImsadspice OnlyfansAnimated Cartoon PornIndian Grils SexPakistan SuhagratAnalcumshotsForcefully FuckedTravestis PornôF95zonmeShoplifter PornKatrina Kaif ChutSexy BommaluPornforherStrip Game VideoFree Porn SeducedEliza Ibarra PissPorn TnCeleb FakepornInfluencers Gome WildWinona Ryder BoobsCorrina Kopf LeakTight FuckWww Ddf NetworkCassidy Clein PornIsabella RhoadesChat SexVideo Erotique Pour FemmeKing Of Hill PornLala Anthony SexsceneHarley Quinn R34Women's Wrestling NudeFantasyland In TampaStrippers TwerkingPirndudeChicas Desn7dasNazi PornJuq-341Candid NipplesWww Desi ChutLoose AsholeTnaboard.comAi Porn AppTeste De FidelidaEllie PornXchangepillXx Suhagrat VideoShameless SexKiss SexingVoyeurmilfBalkanjizzBedpage OcNuru MassagesAngela White ShemaleActress Naked PicsHigh Heels MilfOrol PornGaybfIndian Natural Sex VideosHollywood Erotic Movie DownloadBridgette B And Bunny MadisonCyberpunk: Edgerunner PornVeronica Jasmine BbwToo Turnt Tony NudesSex Wala PhotoFree XvideosTrending Porn StarBig Africa TitsAnime HentauDesi Girls Nude PicsBra Open VideoXxx Vidio 18Bollywood Bf FilmTied Up And GaggedFree Lesbiqn PornChristina Chong Nude