door technienieuws in Economie  ·  38 Reacties

  • 3
  • 624x gelezen
Reageer met een Emoji
8
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Niet werkende warmtepomp €20000 even aftikken maar!

2
1 Arthur2000

Onlangs werden in Polen 150 000 woningen aangesloten op het aardgas netwerk met EU geld.
En dat werd feestelijk gevierd in Polen.
Klimaatgekte? alleen in nederland

1
2 Erasmus

Er zijn niet genoeg mensen en grondstoffen om dit kort zichtelijk beleid ui te gaan voeren.
huishoudens moeten van het gas af, warmtepompen moeten geïnstalleerd worden, laadpalen tbv auto's moeten worden geplaatst, oftewel bijlange niet genoeg capaciteit aan mensen om dit te realiseren.
Kobalt is een essentiële grondstof die men gebruikt in de batterijen van elektrische auto's, er is voldoende beschikbaar om 1 groot automerk te voorzien, er is verder dus gewoon niet genoeg beschikbaar.

Gasleidingen die we nu gaan verwijderen demonteren zijn juist straks uitermate geschikt als waterstof het nieuwe schone energiebeleid gaat worden, een kleine aanpassing is daarmee voldoende en vergt geen grote verbouwing.

Ik hoop serieus dat we over 20 jaar deze beleidsbepalers kunnen aanspreken op hun falen.

0
3 Snuggles

Klimaatbeleid heeft geen meetbare invloed op het klimaat, ook niet als de hele wereld meedoet.

2
4 Ogod

Timmermans en de EU hebben daar hun eigen ideeën over.

/photo/1

2
5 in holland

Verhuurders hebben geen geld voor verduurzaming
De kleine verhuurder die slechts 1 woning verhuurt, en dat is 80% van de particuliere markt, wordt afgeknepen en mag duizenden euro's extra aan belasting betalen.

"Je kan niet de belastingdruk verdrievoudigen, de huurinkomsten kunstmatig drukken, niets regelen in het Klimaatakkoord voor kleine beleggers en dan verwachten dat zij de duurzaamheidsambities waar kunnen maken. Het houdt ergens op."

https://tinyurl.com/y5hzbkjb

2
6 in holland

@3 "Ik hoop serieus dat we over 20 jaar deze beleidsbepalers kunnen aanspreken op hun falen."

De overheid wordt nu aangeklaagd voor de graai in het pensioenfonds ABP 25-30 jaar geleden.
Men eist een compensatie van 80 miljard. Smijten met geld, schulden maken doen ze in naam van de burger. Aangezien dat geld ten goede kwam aan de burger (en waarvan een deel al weer overleden is) mag de burger dat bedrag ook ophoesten.
En om de toenmalige bewindslieden nu nog aan te klagen....

2
7 Conradijntje

“Het is mogelijk om simpel en snel een nieuw bekostigingssysteem te ontwerpen – we hebben prima suggesties – waarbij alle partijen die gebruik maken van het energiesysteem een eerlijk deel betalen.” Wie zijn ‘we’ en waar bestaan die ‘prima suggesties’ uit?

Wat ik niet begrijp (ik ben niet technisch onderlegd) is waarom ik überhaupt nog een aansluiting nodig heb op een peperduur netwerk als ik straks zelf energieproducent word (door bv. zonnepanelen op het dak te plaatsen) en die energie zelf ga gebruiken.

1
8 Ghurka

@3 "Ik hoop serieus dat we over 20 jaar deze beleidsbepalers kunnen aanspreken op hun falen."

Samson is al weer vertrokken naar zijn volgende baan. Wel heb ik begrepen dat hij nu minder hoog van de toren blaast als 3 jaar geleden - hij weet nu dat eea niet realiseerbaar is. Maar blijkbaar kun je als politicus of beleidsmaker je geld verdienen met het lanceren van plannen die in de praktijk nooit zullen gaan werken.
De plannen zijn uitermate onevenwichtig en waarbij niemand de regie lijkt te hebben. Er moet zwaar geinvesteerd worden in onvolwassen tussenoplossingen. Het doel lijkt eerder een opleving van de economie te zijn dan het klimaat. Echter heeft Nederland onvoldoende installateurs, grondstoffen (en visie mbt de benodigde infrastructuur voor het elektrisch rijden) om de plannen te realiseren dus ook dat gaat niet op.

0
9 Conradijntje

@8 zonne energie is er alleen overdag dus u moet opslaan voor 's avonds/nachts en dat is heel erg duur, kost minstens (!) 100 euro aan batterijen voor 1 kWh opslag - u gebruikt wel 10-15 duizend kWh per jaar aan gas en licht, en daarvan moet u ca. 1/3 opslaan over de seizoenen, dus u moet wel 1/3 miljoen euro investeren in batterijen alleen, en dat gaat maar 10 jaar mee.

2
10 Ogod

@9 Samson is vertrokken naar Brussel om samen met Timmermans het toekomstige Europese milieubeleid aan te gaan pakken.
Hij gaat dus juist nog hoger vd toren blazen, alleen meer op de achtegrond.

https://www.ad.nl/politiek/diederik-samsom-wordt-rechterhand-van-frans-timmermans~a3ddce5f/

0
11 Snuggles
12 Snuggles

De armen die het niet betalen kunnen rest een gang naar het leger des heils die al tot aan de nok toe vol zitten. De onrendabelen kunnen een soort van asiel aanvragen om in een nog op te richten tentenkamp plaats te nemen. Niet morgen hoor maar over een poos..

0
13 Voorzittershamer

ALLE kosten komen voor de burger.
Via belastingen, via prijzen van producten en gewoon direct.

Klimaat transitie, energietransitie, weet ik veel welke transities nog meer, dat alles bij elkaar gaat gewoon minstens 1000 miljard kosten, voor de volle 100% op te hoesten door de burgers.
Direct of indirect dus, maar de burger is hoe dan ook, sowieso, de klos en wordt voor 1000 miljard bestolen de komende 30 jaar.

0
14 xtremy

De basis voor een investering is toch dat het rendement oplevert? Helaas is het momenteel net zo wiebel beleid als in de landbouw sector. Investeren heeft toch geen zin aangezien je niet eens weet welke rare fratsen en belastingen ze volgend jaar weer verhogen.

0
15 cas

@14
Wat een onzin. Die 100 miljard is een heel losse berekening waarin de opbrengsten niet worden meegerekend.
Hier gaan ze 2 miljard uitgeven om de geluidskwaliteit en lucht te verbeteren. (Onder andere natuurlijk.)
https://zuidas.nl/zuidasdok/
In 30 jaar moet iedereen al 2 x zijn CV ketel vervangen hebben. Dus die kosten hebben mensen niet, is al een besparing van 8 mio x 1000 x 2. Is 16 miljard. Om maar iets simpels te bedenken.

7
16 AJ74

@15
Zonnepanelen leveren op dit moment gewoon rendement op. Isolatie van de woning ook. Dubbel glas heeft ook gewoon rendement opgeleverd enz. enz.

6
17 AJ74

@16 Kosten MOET je eerst maken (uit eigen zak te betalen) om daarna maar te HOPEN dat je geld BESPAARD door je investeringen.
Investeringen die jáááaáren nodig hebben om zichzelf terug te betalen. Tegen die tijd zijn de mensen die geïnvesteerd hebben al lang dood.
ALS het al helemaal wordt terugverdiend, want de paniek-maatregelen die nu worden verzonnen zijn alles behalve rendabel.

Zo lang ik niemand serieus hoor over ... :
- Geboortebeperking wereldwijd, vooral in Afrika.
- Inzetten op waterstof, voor auto's en verwarming van het huis.
- Bouwen van Thorium centrales.
- Schoonmaken/vervangen van de 15 grootste vrachtschepen ( en gelijk ook de uiterst vervuilende cruiseschepen)

... neem ik al die doemdenkers totaal niet serieus, en zal ik er ook geen euro aan verspillen.

1
18 xtremy

@18
Ten eerste geeft u inhoudelijk geen antwoord, ten 2e kan je bijvoorbeeld zonnepanelen huren en dan heb je direct vanaf het eerste jaar een rendement, zonder dat het je iets gekost heeft.
Zelfde geldt voor isolatie, als je een duurzaamheidslening afsluit heb je direct positief extra geld in de zak.


- Geboortebeperking wereldwijd, vooral in Afrika. - Daar wordt ook op ingezet, maar kan natuurlijk niet onbeperkt.
- Inzetten op waterstof, voor auto's en verwarming van het huis. - Waarom wilt u een bepaalde inefficiënte techniek? Voor vrachtwagen en bussen e.d. is het prima en ook bij personen auto's wordt daar aan gewerkt.
- Bouwen van Thorium centrales. - Die bestaan nog niet, dus dat kan niet.
- Schoonmaken/vervangen van de 15 grootste vrachtschepen ( en gelijk ook de uiterst vervuilende cruiseschepen) - Ook daar wordt aan gewerkt maar is moeilijker vanwege de zeggenschap.
Maar het is heel makkelijk afschuiven, altijd wel weer een reden om iets niet te doen.

3
19 AJ74

@19 Ik hoor helemaal niemand over de door mij genoemde punten, dus neem ik het allemaal niet serieus.

Daarbij, 45 jaar geleden SLOOT de laatste Thorium centrale haar deuren, dat wil zeggen dat ze er al waren (meerdere).
https://www.duurzaambedrijfsleven.nl/energie/24513/na-45-jaar-start-weer-een-thoriumreactor-op-dit-moet-je-weten
Waterstof wordt steeds makkelijker en goedkoper om op te wekken en te gebruiken. Kansloos dat we eerst met accu's zijn gaan werken, waardoor we alsnog afhankelijk zijn van vage landen, en daar wilden we toch juist vanaf?
https://www.installatiejournaal.nl/energie/nieuws/2019/03/nieuwe-zonnepanelen-produceren-direct-groene-waterstof-1019354

1
20 xtremy

@ 17
salderen, subsidies. Dat was een stimulans die de investering aantrekkelijk maakt. Dubbel glas maakt natuurlijk altijd een verschil, maar veel "nieuwe oplossingen" Hebben een bepaalde terugverdien tijd tegenover de levensduur. Wordt dat langer dan ook onaantrekkelijker. Vooral bij erg dure investeringen zoals een warmtepomp mag je je afvragen of je het er wel uit haalt voor het einde van de levensduur.

1
21 cas

@17
Van het gas afgaan in een woning van voor 1990 kost gewoon een slordige 80.000
Mag je mij vertellen hoe je daar rendement uit wil halen , ik nooit meer maar die klimaat stakertjes misschien wel in de verre toekomst als de overheid niks niews verzint
Heb die hypotheek vrije keet gelukkig op tijd verkocht

1
22 eoghanfeehily

@22 Emigreren naar Duitsland is voor mij een serieuze optie als ik 80 mille moet betalen voor het energie neutraal maken van mijn huis. Daarbovenop komen nog de kosten van elektrisch rijden.
99% van de burgers kunnen dat niet betalen en gezien mijn leeftijd en de ondoordachtheid van de plannnen wil ik het niet eens betalen.

1
23 Conradijntje

Wat bereiken wij allemaal met al die milieusubsidies.
De subsidie van de Mitsubishi Outlander PHEV heeft 5 miljard gekost. Maar is het milieu er nu zoveel beter van geworden. Ik heb de indruk van niet.

1
24 rlw

Ze zijn al zo vaak door de mand gevallen qua leugens en Newspeak. Precies het tegenoverstelde beweren dan ze echt beogen.

Daarom moet je kijken wat ze DOEN, niet wat ze zeggen. En wat ze doen is ons met het ene excuus na het andere steeds verdergaand verpauperen en rechteloos maken. Een excuus als "klimaat" dat "zo veranderlijk is als het weer" (Nederlands gezegde), is natuurlijk het Walhalla voor hun, omdat je er echt zo ongeveer alles over kunt beweren, de mensen kunnen het toch niet persoonlijk controleren, dachten ze nog.

Mensen zijn alleen niet op hun achterhoofd gevallen, die trappen niet in die praatjes als ze zelf tekenen zien dat het niet klopt. Bijvoorbeeld dat er niet met spoed dijken worden opgehoogd en verstevigd, ook de stormvloedkering in Zeeland niet, en dat er overal polders worden teruggegeven aan de rivieren voor het geval ze overstromen, dat gebeurt de laatste tijd zo vaak. Maar wel zeuren dat de rivieren uitdrogen, lage waterstanden, door de klimaatverandering, om het water duurder te kunnen maken, onder andere. Aan het eind van de zomer zijn de waterstanden in rivieren laag, de waterstanden kunnen sterk varieren, daarom dat erop wordt gerekend overal waar men aan het water leeft en bedrijvigheid pleegt.

Zo grappig, Nieuw Amsterdams Peil, dat leerden wij nog op de lagere school, is hernoemd tot Normaal Amsterdams Peil, en overal is beweerd, dat het Amsterdams Peil uit 1624 is herzien omdat de latere metingen "nauwkeuriger" waren. Muhahahaha! Het was een witte streep op een paal, sukkels!

1
25 Wendel

@20
Dat u iets niet hoort, wil niet zeggen dat er niet aan gewerkt wordt.
En de techniek van Thorium moet ook eerst nog rendabel worden, anders moet je nog veel meer betalen aan de transitie en dat wilt u niet toch?

En waterstof kent nog steeds een verlies van 50% in energie. Maar u heeft gelijk, we willen niet afhankelijk zijn van grondstoffen van vage landen, vandaar dat we ook geen olie meer moeten willen en de waterstof van nu wordt nog veelal vanuit olie gemaakt.
Maar ook waterstof zal een toename gaan kennen als opslag van overschot van energie. Dat komt over een paar jaar vanzelf.

0
26 AJ74

@21
Bij een warmtepomp heb ik ook zo mijn vraagtekens, maar salderen voor de meter, daar doen ze voorlopig niets aan. Dus zelfs zonder subsidie zijn zonnepanelen rendabel. Alleen als ze het bezit van zonnepanelen gaan belasten, dan ben je de klos, maar dat gebeurd altijd wel.

0
27 AJ74

@22
Geen idee waar u die cijfers vandaag hebt, maar als ze die "keet" op een warmtenet aansluiten dan kost het helemaal niets.

1
28 AJ74

@26 uit mijn linkje >>> “... Dat rendement lijkt onwaarschijnlijk hoog, maar bij navraag bevestigt professor Martens de hoge efficiëntie van de waterstofproductie: “Het omzettingsrendement is inderdaad zeer hoog: 80 – 90 procent. Veel hoger dan commerciële elektrolysetoestellen.” ...”

1
29 xtremy

@28
Huis moet alles in is van 1974
Een ouderwetse cv ketel niet geisoleerd en voor het grootste gedeelte enkel glas
Delen waar dubbel glas inzit zou ook vervangen moeten worden
Zonnepanelen op het dak okay maar dan moet het dak eerst vervangen gaan worden om het eerst goed te isoleren
Warmtenet ok maar dan zou dat daar aangelegd moeten worden maar is geen sprake van dus aangewezen op een warmtepomp
Alle kosten bij elkaar kwamen uit op een bedrag van rond de 80.000 euro
Hadden 3 verschillende offertes liggen maar hebben bedankt en huis van opoe maar verkocht
Zo hebben we er toch een best bedrag aan overgehouden
Laat een ander er maar een godsvermogen in steken , steek die centen liever in mijn zakken

0
30 eoghanfeehily

@16 Die warmtepomp van je die gaat eeuwig mee zeker
Dat moeten we nog maar zien en bij gasgestookte centrales dan helpt het nog geen bal

3
31 GEENSTIJL

@29
Ja, dat rendement is van elektriciteit naar waterstof en dan moet het weer van waterstof naar elektriciteit. Dus je hebt 2 verliesstappen die je bij elektriciteit niet zo hebt.

0
32 AJ74

@30
Dure grap, maar dat hoeft nu toch ook nog niet allemaal, sterker nog. Je hoeft nu helemaal niets. Maar isolatie en zonnepanelen verdienen zichzelf terug. De rest gewoon nog even laten wachten totdat het interessant wordt.

0
33 AJ74

@31
Natuurlijk gaan die warmtepompen niet eeuwig mee, maar de kosten van de warmtepompen zitten al in de 1.000 miljard. Met een simpele berekening zijn die kosten dus al 16 miljard minder. En zo kan ik nog wel even doorgaan.
Die 1.000 is puur bedrog.

0
34 AJ74

@34

Ja 1016-16 is 1000
We zullen het wel gaan zien
Het gemiddelde spaargeld van de Nederlander is een paar duizend euro
Dus hoe ze die 1000 miljard bij elkaar willen krijgen
Veel mensen die hebben het nu al moeilijk dus echt veel lasten verzwaren dat gaat het niet worden
en dat kosten ze ook hun politieke kop

2
35 GEENSTIJL

@35
Die 1.000 miljard was al een verdeling tussen 500 miljard voor de bedrijven en 500 miljard voor de huishoudens. En nogmaals, die besparingen zijn niet meegenomen in de berekening.
Ze doen alsof een aanschaf van 2.000 euro aan zonnepanelen een pure uitgaaf is. Zelfde geldt voor isolatie en dergelijke. Is pure misleiding.

0
36 AJ74

@36 Dat weet jij niet of die 16 miljard zijn meegenomen
Niet gelezen wat ik zeg het gemiddelde spaargeld van de Nederland dat is een paar duizend euro
Dus ja mensen willen dat niet in isolatie steken of zonnepanelen en dan geen buffer meer hebben
Laat Rutte of wie dan ook eerst de Nederlander maar wat wat extra buffer geven

2
37 GEENSTIJL

@32 Niet dus. Er wordt direct waterstof geproduceerd zonder stroom te verspillen dat eigenlijk elders bedoeld was. Van waterstof naar stroom geeft niet zoveel verlies meer tegenwoordig.
Daarbij staat het allemaal nog in de kinderschoenen en kan dus met de tijd alleen maar beter en efficiënter worden.
De eerste accu’s waren ook niet zo goed als tegenwoordig, ook daar is met de tijd een en ander beter geworden.
Nu is de tijd daar om die onzinnige accu’s vaarwel te zeggen en massaal in te zetten op het uiterst schone, spotgoedkope, makkelijk zelf te maken waterstof.

0
38 xtremy

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ThWil
Joodse Nederlander bekladde partijbureau ChristenUnie

Gewoon man en paard noemen. ...

zojuist geplaatst door ThWil

Strongoli
Offtopic

@2699Aanvulling: het IP-adres kan uiteraard ook als bewijs dienen, omdat ook dat persoonlijk is. ...

1 minuut geleden geplaatst door Strongoli

Bop
Mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

@34 Ik weet niet waar jij opuit bent maar maandenlang steeds maar weer over hetzelfde onbegrijpelijke onderwerp beginnen gaat je niet aan je ge...

3 minuten geleden geplaatst door Bop

Bob Sleebaan
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

Ex-KGB’er en collega van Poetin: “Als hij geen uitweg meer heeft, zie ik hem op de nucleaire knop drukken”...

3 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Olivia
Offtopic

@2698Dan zou het ook niet mogelijk zijn dat Crezee totaal verdwenen is , niks meer van te vinden . Dus het kan wel zo het uitkomt ....

3 minuten geleden geplaatst door Olivia

Strongoli
Offtopic

@2699Ik denk, dat het probleem voor een rechter ligt bij het feit, dat wij hier anoniem zijn op een forum. Men zou daar moeilijk over kunnen d...

4 minuten geleden geplaatst door Strongoli

ThWil
Vandalen slaan erop los in kabouterbos: ‘De tranen stonden in mijn ogen’

De russen zijn nederland binnengevallen...

6 minuten geleden geplaatst door ThWil

baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@131 Waarom hebben vrouwen kleinere voeten dan mannen? Zodat ze dichter bij het fornuis kunnen staan.Er zitten veel vrouwelijke hormonen...

12 minuten geleden geplaatst door baba jaga

ThWil
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

Kunnen al die alpha aapjes niet ten strijde trekken, dan hoeven de gewone man en vrouw zich verder niet meer druk te maken. ...

14 minuten geleden geplaatst door ThWil

Strongoli
Offtopic

@2698Blijft vreemd dan dat je daar bij de aanmelding dan niet op geattendeerd wordt en dat daar ook niets in de huisregels over vermeld staat....

14 minuten geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Girls Sex Video DownloadTop Sexy PornFlingstetX StoryHindi Sexy StoruesSalvadoran PornSexo Con GordasSquirt FistXxx Sex Video 18Real BlowjobJasmin WebcamPorn Star Jodi WestKeshia GreyTerceirozAgregador PornoOlivia JensenPron Sister And BrotherSamurai PornAria Lee FacialWebtoon PortuguêsPronstar MoviePorn TasteTigerlillie69TeenbuttsDelightfulhug PornPuerto Rican MilfBig Tites SoloSara JàyBlack Tranny SexBlackred TubeKinkky PornXvidoesXnxx MatureLesbbian Porn VideosAdivasi Sex PhotoHorny Indian Porn VideosPron LandCuteanddeseperateVideos Porno AmateurLarissa BorgesSiste XnxxPaola Torrente NudeBrazzers Big Boobs SexHot Mallu BoobsOnly Kannada Sex VideoXxxxx Pron VideoBrandi Love Johnny SinsReagan Lush PornPorn Free PornThe Porn GudeSexe TchatcheMe Follo A Mi HermanaAlexis Fawx HotFan Fiction EroticaTamil Mulai SexSex Story VoicePelicula PornPersian AnalPremium PornhubAnuncios PornográficosHubpornoSexy Gal GadotGuy Loses Virginity PornHitomi Tanaka Big TittiesThisvid.clmXhammterKambikatha ComSunny Leone Hd PornBig Cock Tight PussyIndo Porn VideosNurse FlashingWwbtoonxyzKemonolartyAva Adams NakedNice TeentitsVelamma FreeSixxyIndian Adult Web Series XvideosJapanese Sex SubtitleAdult Breast VideoEbony Anal LesboNew UncensoredhentaiUsasexguide CinValorey IreneHot Mom Xxx VideoBlack Beauty SexNaked Bouncing BoobsHamstersexPorn FuryLeah Gotti TwitterShemales FuckingFree Download XxxxxIndian Foreign PornVr PronNetasha NiceChanelstaxxxSexx XvideoBest Telugu Sex VideosKencakeKenzie GreenStuck In Wall PornGia Milana PornDiaper Messing VideoSean ZevranAccidental Nip SlipKatyy Perry NakedSex In Telugu AuntyPhoneix Maria PornPorn In 1980sVintage Pron PicsJ A D A K A ITs RoxiexxxGayconnectSanney Leoney XxxHentay Porn FreeVideos De Sexo PornografiaLust XxxBoner In A SpeedoBig Women Porn VideosSambas PornSexybabeSweaty FacesittingKomono PartyDounlelistHotmilfpussyVideo NudeDaleeq Nude VideosNina Agdal SexySupermodel PornForced Mom By Son PornIndian Massage PornBhabi Sex XvideoXvideo Indian ModelLois PornBbcdildoVicineko PornActresspussyPorngay FrancePleasuretubeMatures NudeBrazzers Big SexAmazingblowjobsTeen Sleep PornUp Skirt VidoesAhlana RaeWww Free Porn VedioXxxxx Video CNude InfianAnalpain PornTlgram Porn