U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Politiek
  • 31
Organisaties die subsidie ontvangen van de gemeente Amsterdam kunnen binnenkort een gesprek verwachten als blijkt dat zij rond Sinterklaas Zwarte Piet blijven inzetten. Dat schrijft AT5.Sylvana Simons, fractievoorzitter van de partij BIJ1, deed dit verzoek aan het college van B&W. ...

8 maanden geleden door Inter

REAGEER MET EEN EMOJI
4
6
2
1
59
LEES MEER OVER

Links om of rechts om, hier wordt gewoon een kinderfeest mee verkloot

201 GroenOog    
8 maanden geleden door GroenOog
0
Meld

Zwarte Piet is van oorsprong een nachtalf of nachtwezen, vandaar zijn beweeglijkheid en springerigheid, Hij begeleidt Wodan , de Germaanse oppergod, op diens Wilde Jacht.
Tijdens de Wilde Jacht bracht Wodan de krachten van de duisternis onder controle en gaf de mensen geschenken, ten teken van vruchtbaarheid voor het nieuwe jaar: de terugkeer van het licht, de lente, zomer en een volgende oogst.

Ondanks de christelijke laag die eroverheen gekomen is, is het oorspronkelijke culturele erfgoed opmerkelijk goed bewaard.

Het enige dat hoeft te gebeuren, is Zwarte Piet nachtzwart te maken, dus zwart met een heel klein beetje blauw. Past volkomen binnen de traditie. Eventueel krijgt hij een maantje of ster op wangen en voorhoofd. Kinderen vinden het prachtig.
Probleem opgelost.

Deze oplossing is al vaak genoeg geopperd, maar wordt genegeerd.
Waarom?
Omdat politici en (hun) groepen van activisten de maatschappij in de ban willen houden van de tegenstellingen tussen bevolkingsgroepen: blank versus niet-blank, tegenwoordig zelfs, speciaal uit de VS overgeplant : boos wit ( de eeuwige dader) tegen onschuldig zwart (het eeuwige slachtoffer).
We moeten met zijn allen de tunnel is en Den Haag zal bepalen wanneer we het licht zien.
Dan weet je dat er verdeeldheid gezaaid gaat worden, mensen in Haagse hokjes worden gedreven en vrijheden ingeleverd moeten worden . Uiteindelijk kom je dan in een nieuwe verzuiling terecht, waarin de oppervertegenwoordigers van nieuw ontstane bevolkingsgroepen de dienst uitmaken. Een zeer lukratief model voor sterk geslonken politieke partijen, die nu voor de toekomst niet meer zeker zijn van behoud van macht, carrieres en privileges.
Verdeel en heers.

Wat de NTR betreft die, precies getimed, op Prinsjesdag bekend maakte geen Zwarte Pieten te tolereren bij de intocht in Apeldoorn: de gezamenlijkheid van de oude verzuiling geeft duidelijk aan Nederland totaal niet te vertegenwoordigen, doch slechts radicale splinters.
De omroepbazen kunnen dus van alles zijn, maar beslist geen publieke omroep. Laat ze hun eigen niche beginnen als Social Justice Warrior kanaal op internet. Publiek betaalde middelen en salarissen komen hun niet toe.


Tot slot: het VN Charter verbiedt politici de cultuur van een volk te vernietigen. Zwarte Piet is duidelijk eeuwenoud cultureel erfgoed. Niet de burgers, maar de politici moeten op eieren lopen. anders moeten zij van het toneel verdwijnen, omdat zij de culturele rechten en vrijheden van hun burgers hebben geschonden en daarmee de mensenrechten.

202 duurendaal    
8 maanden geleden door duurendaal
1
Meld

Muur om Amsterdam.
Willen we niets meer mee te maken hebben.
Rot stad is geworden.
Met die Halsema als Burgemeester al die gluipers van GL.
Dit kinderfeest blijft met Zwarte piet.
Al die idioten in die stad die er niet horen .
Moeten in land gaan wonen waar ze het niet vieren.
Bij ons blijft zwarte piet.!!!

203 annie    
8 maanden geleden door annie
1
Meld

Kut Sylvana Simons, next.

204 Pollens    
8 maanden geleden door Pollens
1
Meld

@203
Bagdamsterdam, een stad die zijn ziel verloren heeft.

Ik heb er ooit gewerkt, ging er veel uit en heb er veel plezier gehad, ook Waterloo plein was toen nog gezellig. Veel plekken die ze hebben vernietigd, Amsterdam is gesloopt en verraden. Ik mijd het nu als de P. Wat een bende.

♫♪.. Amsterdam huilt, waar het eens heeft gelachen..! ♫♪

Zwarte Piet is onze zwarte Piet, en ik wil een verbod op 'white-face' Ik wil dat al de goedgevoelverslaafden zich evenveel gaan verzetten tegen "white face' het is een belediging voor de blanke, het is cartoonesk, het is provocerend...
Vergeet de kannibalen niet, de kookpotten..
Vergeet de vele miljoenen blanke slaven en slavinnen niet..
Vergeet de genocides op de Christenen en de blanken niet (nog gaande) enz.
https://www.google.nl/search?biw=1097&bih=539&tbm=isch&sa=1&ei=lvWYW_qXG8LKwQLY1qigAw&q=african+tribes+paint+their+face+white&oq=african+tribes+paint+their+face+white&gs_l=img.3...21274.25280.0.27848.15.15.0.0.0.0.49.607.15.15.0....0...1c.1.64.img..0.0.0....0.1Z3ctarSIIs
https://www.google.nl/search?q=white+face+in+africa&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjo1OXr-IXeAhXF26QKHS5_DNoQ_AUIDigB&biw=1097&bih=508

Weg met White Face!! Een symbool vd haat tegen de blanken.

Is dat geen haat? Nou, dat is Zwarte Piet ook niet!


205 Bleke Betty    
8 maanden geleden door Bleke Betty
1
Meld

Bekeer je weer tot de Linkse Kerk anders volgen excommunicatie of brandstapel...!

206 CoolMemories    
8 maanden geleden door CoolMemories
2
Meld

@11 "...CPN is weer terug...................je krijgt geld als je precies doet wat wij opdringen....."

De Linkse Kerk is ook een neo-marxistisch bolsjewistisch complex! In de tijden van Lenin, Stalin en Mao moest men ook kiezen: vóór de internationale communistische partij en tegen de burgers (bourgeois) of..... verbanning naar de Goelag....!

207 CoolMemories    
8 maanden geleden door CoolMemories
2
Meld

Amsterdam weer hoor. Foute stad.

208 xtremy    
8 maanden geleden door xtremy
0
Meld

@19 "....ik word hier zo boos van, alles wat van ons is moet en zal kapot, ondertussen komen er 800 moslims per week NL binnen! ik haat onze overheid...."

De VS hebben Trump die subsidies aan universiteiten die te veel de Islam propageren wil stoppen. Hier in Europa is de politiek nog helemaal gegijzeld en behekst door de Linkse Kerk.....Europa loopt altijd wat achter op de VS!

209 CoolMemories    
8 maanden geleden door CoolMemories
0
Meld

A`dam van die palen afzagen en afzinken daarna vol storten met aarde en er een mooi park van maken.

210 Truffelaar    
8 maanden geleden door Truffelaar
0
Meld

@210
Zo is dat, maak er maar een diep nap'tje van. question
Dat is meer passend bij de werkelijkheid! ^^

211 Bleke Betty    
8 maanden geleden door Bleke Betty
1
Meld

Eng links Amsterdam, brrrrrrrr.

212 Spraypaint    
8 maanden geleden door Spraypaint
0
Meld

En als die organisaties nu geen behoefte hebben om met de gemeente daarover te spreken? Leuk dat de gemeente wil praten maar misschien heb je daar als organisatie helemaal geen behoefte aan. Je doet toch niets dat verboden is als je een sinterklaas feestje organiseert met zwarte piet daarbij?

213 RazorBlade    
8 maanden geleden door RazorBlade
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

214 Undertaker    
8 maanden geleden door Undertaker

@212 Het ergste is nog dat de rest van Nederland aan het Amsterdamse feestje kan meebetalen.

215 RazorBlade    
8 maanden geleden door RazorBlade
0
Meld

@211 N.a.p.
Net Aangelegd Park. question
Ik ben voor.

216 Truffelaar    
8 maanden geleden door Truffelaar
0
Meld

@214 Ik denk dat dat heel lastig gaat worden voor de gemeente Amsterdam om dat juridisch af te dwingen. Wat jij als organisatie doet met zwarte Piet gaat de gemeente geen **** aan.

217 RazorBlade    
8 maanden geleden door RazorBlade
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

218 Undertaker    
8 maanden geleden door Undertaker

Waar bemoeit die trut zich mee. Ga je gebroed eens beter opvoeden.

219 niet-alles-geloven    
8 maanden geleden door niet-alles-geloven
0
Meld

Wij hadden alleen surinamers en mensen uit donker Afrika als zwarte piet laten spelen. Uiteraard gaven we ze ook een paar roetvegen omdat we anders problemen met de gemeente zouden krijgen. Zo hielden we de traditie toch goed in stand. De kinderen hebben een fijne dag gehad, en wij hebben ook nog eens heel hard gelachen.

220 Ektoplasma    
8 maanden geleden door Ektoplasma
0
Meld

@218 Uiteraard mag een gemeente voorwaardes stellen om subsides te krijgen maar die moeten wel enigszins redelijk zijn en in verband staan met datgene waar je subside voor aanvraagt. Ik verwacht dat iedere rechter er gehakt van maakt als de gemeente eisen gaat stellen welke feesten een organisatie viert en hoe die feesten dan gevierd moeten worden. Wat is het volgende? De partij van de dieren die subsides gaat intrekken als er binnen een organisatie vlees wordt gegeten?

221 RazorBlade    
8 maanden geleden door RazorBlade
0
Meld

"Volgens Simons is het niet wenselijk dat organisaties subsidie ontvangen en tegelijkertijd ‘een karikatuur in stand houden met aangetoonde discriminatoire aspecten’, "

Volgens mij is het niet wenselijk dat Simons onzin uitkraamt question

222 Opa    
8 maanden geleden door Opa
0
Meld

@201

Als dat handje vol zwarten/zeikers gewoon de kop hadden gehouden , was er niets aan de hand geweest...

223 Nederlander    
8 maanden geleden door Nederlander
0
Meld

Het zou beter zijn als organisaties de gemeente Amsterdam op gesprek vroegen, en de gemeente Amsterdam vroegen waarom zij Nederland zo verraden ? Waarom zij beleid voeren, die dit land uiteindelijk de afgrond in werpt ?
En die gemeente vragen: of zij zich wel realiseren dat zij daarvoor eens op het matje geroepen kunnen worden, en het dan vies bijltjesdag voor die gutmenschen, linkse mensen en die land- en volksverraders gaat worden ?
Ben benieuwd hoe die: "[email protected]#@@$!!", gemeente, daarop zou reageren !

224 Flipper    
8 maanden geleden door Flipper
0
Meld

@222 Mevrouw SS ontvangt toch ook geld van de gemeenschap dit dan ook maar stoppen dan aangezien dit ook niet wenselijk is gezien de onzin die zij uitkraamt.

225 psje    
8 maanden geleden door psje
0
Meld

Misschien wordt het tijd dat wij eens in gesprek gaan met die kleine minderheid van Pieten haters. En wie zijn die nep Pieten eigenlijk? Tijd om deze anonieme radicalen aan de schandpaal te nagelen.

226 Reconquista    
8 maanden geleden door Reconquista
0
Meld

Ik ben blank, autochtoon en houd van tradities en folklore. Ik houd van het originele sinterklaasfeest.
Waarom worden mijn rechten niet vertegenwoordigd?

227 rlw    
8 maanden geleden door rlw
1
Meld

Het opgeheven vingertje. Logisch, de blanken zijn er in de minderheid, zoals in alle grote steden in Nederland, Frankrijk, GB, Duitsland.

228 Wendel    
8 maanden geleden door Wendel
1
Meld

Toon eerst maar eens aan dat we hier niet te maken hebben met wat negers met een slachtoffercomplex in plaats van daadwerkelijk een maatschappelijk probleem!

Tradities aanpassen kan altijd. Alleen waarom ook na het geven van valse leugens over discriminatie en racisme? De argumentatie is niet op orde dus kan er nooit een verandering uit volgen!

229 Vaartuig    
8 maanden geleden door Vaartuig
0
Meld

@223 Juist door dat gif naar elkaar wordt het verkloot voor de kinderen

230 GroenOog    
8 maanden geleden door GroenOog
0
Meld

Sylvana weer kort door de bocht..

Kan die zich niet inzetten voor belangrijkere zaken zoals uitzetting van alle illegalen diw Amsterdam onveilig maken....

231 Logic    
8 maanden geleden door Logic
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

232 Alt-Wrong    
8 maanden geleden door Alt-Wrong

@114 Juist andersom werkt het niet toch???? rekening houden met..........

233 Thomas    
8 maanden geleden door Thomas
0
Meld

"Ook wil Simons dat er een verbod komt op het inzetten van Zwarte Piet in openbare ruimtes. "
Lolz... Naast de burka en bivakmuts verbod dadelijk ook een schmink verbod question

234 DikkeTor    
8 maanden geleden door DikkeTor
0
Meld

Ha .. De Amsterdamse linkse dwangbuizen worden van de plank getrokken.

@201 Voornamelijk linksom

235 sparta    
8 maanden geleden door sparta
0
Meld

@235 Dat bedoel ik dus, wie hier ook over aan het klootviolen is verkloot het. Heeft niets met links of rechts te maken ! Dat gezeik !

236 GroenOog    
8 maanden geleden door GroenOog
0
Meld

Pleur op S.S. zwart is en blijft zwart.

238 Interessant    
8 maanden geleden door Interessant
0
Meld

@227 Door de redenen die u zelf al noemt XD. U bent dus geen kreupele minderheid de extreem snel gekwetst is.

239 DikkeTor    
8 maanden geleden door DikkeTor
0
Meld

Amsterdam gaat in gesprek? Sinds wanneer kan een stad praten? Volgens mij is dat alleen die drammerige aap van bij1. En als die bij mij zou komen zeuren dan zou ik zorgen dat er bij het gesprek een paar donker gekleurde Nederlanders bij zaten die er anders over denken dan zij. Snel uitgepraat

240 Zeeuw    
8 maanden geleden door Zeeuw
0
Meld

Dit riekt naar chantage. Iedereen wordt geacht hetzelfde te denken, anders volgt er een straf.

241 B55    
8 maanden geleden door B55
0
Meld

Niets is te gek voor giftig groen en bloedrood links: Ideologieën opdringen, waar kennen we dat ook alweer van?

242 logikus    
8 maanden geleden door logikus
0
Meld

Die bleekgekleurde Haatzaaister krijgt haar zin toch niet. Misschien kan ze zelf meelopen, als Roetveegvrouwtje.

243 Jona G.    
8 maanden geleden door Jona G.
0
Meld

@202 . Prachtig verhaal. +

244 Jona G.    
8 maanden geleden door Jona G.
0
Meld

Die Demona S. glijdt vast nog eens een keer uit over een bananenschil.

245 Jona G.    
8 maanden geleden door Jona G.
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Keiharde kritiek op corona-aanpak: ‘Ze...
Gezondheidsminister Hugo de Jonge beticht hij...

23 uur geleden door AD

Biden ligt ver voor op Hillary's peiling...
Een nieuwe nationale poll van Fox News peilt...

16 uur geleden door zeikenderechter

CDC VS bevestigt onverwacht laag sterftecijfe...
De media zwijgen.

1 dag geleden door Proemevla

Viroloog Koopmans waarschuwt: 'Tweede co...
Nederland trok er massaal op uit deze week. S...

19 uur geleden door Crezee

Moeder van premier Rutte overleden
"Wij hebben in familiekring afscheid van...

3 uur geleden door NOS


ADVERTENTIE


Laatste reacties
solidsteel
Moeder van premier Rutte overleden...
Ondanks dat ik niets met Rutte heb, sterkte, ...

minder dan een minuut geleden door solidsteel

Goodnews badnews
Viroloog Koopmans waarschuwt: 'Tweede coronag...
@55Aangezien veel Nederlanders in Nederla...

minder dan een minuut geleden door Goodnews badnews

Dieke
Europa ontwaakt langzaam uit de lockdown...
BETAALMUUR!!!!!! ...

1 minuut geleden door Dieke

Gremdaat
Intelligente economie na corona is geen links...
@6Gevonden..!https://tenor.com/view/d...

1 minuut geleden door Gremdaat

RobP
Keiharde kritiek op corona-aanpak: ‘Ze hebb...
@166 In de complete westerse wereld was niema...

1 minuut geleden door RobP

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig