door Havermout in Binnenland  ·  45 Reacties

  • 7
  • 1142x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Wat een belachelijke manier om te bezuinigen, het is juist heel belangrijk dat bejaarde mensen genoeg vocht binnen krijgen, omdat ze sneller uitdrogen dan jonge mensen. Dit soort bezuinigingen zijn schandalig

0
1 RoosjeB

De Pil van Drion wordt daarentegen straks wel vrij makkelijk verkrijgbaar....

*Sarcasm mode off*

Stop gewoon met ouderen zo af te knijpen van zorg en verder alles wat het leven nog een beetje leefbaar maakt!

0
2 Tjeempie

Stoppen met soep. koffie en thee?
Die gaan geheid uitdrogen daar met alle nare gevolgen van dien.

3
3 Wil je niet weten

Zou de Telegraaf nu echt op locatie zijn geweest en die man gefotografeerd hebben boven het artikel, net toen hij te horen kreeg, dat de gratis soep werd afgeschaft?

8
4 Vilseledd

Stem 50+

3
5 Illusioncu

Voorheen waren dit bejaarden huizen waar men zich moest inkopen als welgestelde. Weet natuurlijk niet hoe dat nu is maar, dit is toch een bezuiniging over de rug van de oudjes die eigenlijk geen weerstand meer kunnen bieden. Ik denk wel dat men een groot risico neemt en dat er ouderen zullen zijn die gaan uitdrogen met alle gevolgen van dien.

0
6 Saviro

En wij accepteren dit allemaal maar, van "managers" die zelf een rijk betaalde functie hebben. Hoe zouden deze figuren het vinden, als we hun ouders eens tekort doen?
Het is bij de beesten af tegenwoordig. Heb het zelf Met eigen ogen afgebroken zien worden, toen mijn moeder "verpleegd" werd.
Hugo Borst z'n Manifest, kan weer zo de prullenbak in, want er wordt toch blijkbaar niets mee gedaan. Het Is om te huilen.
Benieuwd wat Van Reijn hier weer over te zeggen heeft.

0
7 Dieke

@1 en @3 Ja want in verzorgingshuizen waar geen gratis (!!) soep/koffie/thee wordt aangeboden komen alle ouderen om door uitdroging..... :S

17
8 Rare Rakker

Er moet natuurlijk nog wel 1000 euro overblijven voor zgn. vluchtelingen, die dat geld nodig hebben om hun gebit wat mooier te maken.

4
9 Totuus
10 Nieuwsgierig
11 Nieuwsgierig

Natuurlijk de zelfverrijking van de directie gaat voor de behoeften van de ouderen. Alsof koffie en thee zo duur zijn om die te maken. Schande.

1
12 Nos Calan Gaeaf (s7p)

Tja.
We kunnen beter bommen en vliegtuigen
kopen. En "arme" vluchtelingen helpen.
Sarc.

1
13 Weetal

Zullen we die ougies ook maar naar bed bad en brood brengen ook gratis net zoals voor al die ontevreden parasieten uit africa en omstreken.
Want daar is wel gratis eten BAD en bed voor.
Stelletje gestoorden in de regering.

2
14 Truffelaar

Net als ieder ander moest mijn moeder betalen voor de zorginstelling waar zij moest verblijven. Haar AOW en het pensioen werd ingehouden. Zij hield 5 euro per maand over. Daar hoorde ook bij dat de persoonlijke verzorgingspullen moest worden ingekocht (logisch), eventueel nieuwe kleding (logisch), dat kon ze al niet van die 5 euro. Laat staan dat ze zelf had kunnen gaan betalen voor extra koffie, thee en soep. Wij, de kinderen sprongen buiten alle andere dingen ook financieel bij, maar stel dat je geen kinderen hebt of die ver weg wonen? Kunnen die 4 uur per dag bij hun ouder zitten (er werd ons gevraagd of wij daar bovenop ook nog konden betalen voor een betaalde buddy die de middagen bij mijn moeder kon gaan zitten, want ze had zoveel verzorging nodig, ja daarvoor kon zij niet meer thuis blijven wonen), kunnen die financieel extra uitgeven, zijn die in staat om iedere keer naar hun ouder te reizen om nieuwe kleding te gaan kopen of andere persoonlijke dingen? Waarom zijn die verzorgingsgebouwen er anders? Mijn moeder woonde trouwens in een heel oud gebouw. Ik huiver als ik lees dat er spiksplinternieuwe gebouwen zijn voor asielzoekers (waarvan er heel veel asieleisers zijn). Mijn ouders waren in de oorlog bij de ondergrondse. Mijn ouders hebben van niets iets gemaakt na de oorlog. Veel van die eisers komen zo maar binnen, eisen van alles en weigeren terug te gaan naar hun land om het weer op te bouwen. Nee, ze halen hele ladingen die niet eens familie zijn (in veel landen zien ze hun vrienden als familie) en die wel familie zijn deze kant op,, die willen allemaal een (nieuw) huis, uitkering etc. Het geld moet ergens vandaan komen niet?

3
15 gaulette

Dan moet dat goor tuig hun fooiengeld, zeg salaris, minderen voor de ouderen
wat een tuig bah

1
16 Thei

De politiek maar ook de bevlking hebben de afhankelijke ouderen opgegeven! Ze worden gewoon het liefst stilletjes en uit beeld (lukt nog niet helemaal) afgeschreven. Hier en daar wordt nog wat tegengestribbeld wat geprutteld over ethiek maar daar heeft men allang al een broertje aan dood.
Er zijn geen woorden voor. Het is ..? surrealistisch, schandalig, onethisch iedereen brult over zijn rechten in alle 180 talen die hier rondlopen, maar oudjes worden gewoon in de zijlijn afgewerkt.
Eigenlijk heb ik er geen woorden voor. Tegen die tijd zal ook ik liever die pil van Drion maar nemen! Dat is humaner dan dit beleid! Nederland anno. 2017 Ook onze beschaving is op een glijdende schaal naar beneden en dat is een zeer slechte zaak!

1
17 Bleke Betty

@15
Ja, het is voorbij schandalig! En weet u, er zullen zoveel kinderen zijn die net als u met dit ijskoude onmenselijke beleid te maken krijgen en het enige waar de overheid voor zorgt is broei, broei onder de bevolking die dit soort van onmenselijkheid vs. de bespottelijke en verregaande faciliteit voor migranten die hier niets te zoeken hebben en ook niet welkom zijn, ontevreden, ongewenste, vaak criminele, veeleisende en agressieve migranten die in al hun eisen worden ondersteund. En het gaat niet alleen om bejaarden, maar ook om mensen die in hun eigen land niet eens een huis kunnen krijgen en voormalige 'Somalische piraten' in een laagbouwwoning zien stappen. Criminelen waarbij later vast komt te staan (hoeveel % ???) dat ze daders waren i.p.v. slachtoffers, dat ze andere migranten het leven tot een hel maakten in de COA en voor hen wordt alles geregeld tot een extraatje van 1000 euro om hun tanden te laten bleken of repareren.
Ja jongens, ze doen niets anders dan olie op het smeulende vuur te gooien. Weten ze niet meer hoe ze deze puinhoop op moten lossen? Een soort uitlokking waarbij de hel losbreekt om daarna weer stevig de touwtjes in handen te grijpen? In ieder geval deugt het van geen kant!

0
18 Bleke Betty

De koepelorganisatie Charim is een duiventil alleen Dhr. Henk Prins (voorzitter raad van bestuur) blijft op zijn plek zitten. Jammer dat er door alle (vermoedelijke) riante vertrekregelingen er geen koekje bij de koffie meer af kan, schande!
http://veenendaalsekrant.nl/lokaal/onrust-bij-charim-directeuren-op-straat-77958
https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/kamervragen/detail?id=2016D20731&did=2016D20731

0
19 Nieuwsgierig

@12
Ik weet zeker dat kofie en thee en van alles en nog wat gratis wordt aangeboden in elke COA. En ik denk zelfs dat het gemiddelde bedrag wat zo'n Coa-gast per week vrij heeft te besteden meer is dan zo'n oudje te besteden heeft. Even erbij rekenen dat ze overal voor verzekerd zijn ook alle soorten van therapie zoals ongelimiteerd fysiotherapie, psycho-therapie, tandarts, verzekeringen, kleding, telefoon budget, wifi, enz...

2
20 Bleke Betty

Hoeveel koffie en thee moet je wel niet zetten om een budgetoverschrijding van € 80.000 terug te 'verdienen'? Me dunkt dat het verminderen van het beschikbaar stellen van thee en troost in geen 100jaar het beoogde bedrag oplevert, zelfs niet als je de kosten meetelt voor het rondbezorgende personeel. question
[ Of zuipt de directie zoveel bakjes op een dag....? ]

1
21 Gandalf

@15 . U beschrijft in Uw betoog een situatie die tientallen jaren geleden bestond. Toen kregen de oudjes zakgeld en moest pensioen en AOW ingeleverd. Tegenwoordig betaald men een eigen bijdrage afhankelijk van inkomen en komt men in aanmerking voor zorgtoeslag. Wellicht handig om dat in ogenschouw te nemen als U zaken vergelijkt.

4
22 hendrik46

Dus bij woonzorgcentra de Amandelhof en Mirtelhof gaat het in het vervolg zo : Goedemorgen mevr / dhr wilt u een kopje koffie , thee of een soepje... nee sorry zuster ik heb geen geld meer op mijn rekening staan door alle kosten die ik al moet betalen.. Oh nou dan komen we volgende maand wel weer terug om te vragen of u dan iets wilt gebruiken... Als u tegen die tijd niet uitgedroogd en half dood op u bed ligt..

2
23 Jill

@22
Die eigen bijdrage is niet het enige.
Er komen nog "kosten" bij die het verpleeghuis zelf in rekening brengt voor allerlei "extra" uitgaven. Deze uitgaven zijn vaak niet te controleren. Ze doen maar wat. Heb meegemaakt, dat mijn moeder voor pampers moest betalen, terwijl ze helemaal niet incontinent was. Ook voor "uitstapjes" werden er gelden in rekening gebracht, die niet te controleren waren. Ik kan er een boek over schrijven.

1
24 Dieke

Instelling Vredenoord zag de bui op tijd hangen en besloot niet meer te fuseren met Charim:
Vreemd dat eenzelfde artikel hierover van een half jaar terug niet meer opgevraagd kan worden bij de krant de Gelderlander. Censuur vanwege slechte reclame?
https://www.skipr.nl/actueel/id26703-vredenoord-en-charim-zien-af-van-fusie.html

0
25 Nieuwsgierig

Schande hoe maan met oudere omgaat. Het moet erst maar en onderzoek komen waar de 80.000 zint gebleven.Het kan ook zijn dat de directie de 80.000 euro zich zelf in de eigen zakken hebben gestopt of toegeëigend.

0
26 Gunther

Als meneer Prins (raad van bestuur) zich nu zou richten op maar één taak, dan zou hij wellicht beter toezicht op de financiën kunnen houden!
https://nl.linkedin.com/in/henk-prins-694a2215
http://www.ad.nl/utrecht/zorggroep-charim-besteedt-te-veel-geld-aan-organisatie~abc2e37e/

0
27 Nieuwsgierig

@15

Moet wel vreselijk lang geleden zijn .
Mijn oma kreeg een jaar of 6 geleden bijna € 250 per maand met alleen AOW.
zal nu zeker niet minder zijn .

3
28 No newstoday

Voor het bedrag wat het maken van deze promotie/wervingsvideo heeft gekost (Mirtehot) kunnen heel veel kopjes koffie, thee en koekjes worden geserveerd aan de ouderen!
Waarom is er daar promotie voor nodig om personeel te werven?

0
29 Nieuwsgierig

@20

Je maakt weer de fout om één tehuis als maatstaf te nemen voor alle tehuizen .
Mijn opa en oma ( beiden in een ander tehuis) kriijgen gewoon overdag gratis koffie of theermet een koekje , om ca 11.30 een kop soep .
Wij drinken koffie of thee met hen op hun kamer die ze zelf of personeel in het winkeltje kopen , ook met een koekje.

Hou eens op met mensen in de AZC's er bij te halen .
Dat geld komt uit een heel andere pot dan dat van de ouderenzorgen heeft er niks mee te maken .
Zouden die mensen er niet zijn was er geen cent meer.
Budgetten van de verschillende ministeries worden nooit uitgewisseld.
Punt een is dat ook allesbehalve een verpot en ze krijgen qua ziektekosten alleen wat de ouderen en wij via de basisverzekering ook krijgen .
Niks meer en niks minder.
Telefoon moeten ze betalen van een zakgeld .
Wifi is overal ook in tehuizen , ook bij mijn opa en oma.

9
30 No newstoday

@30 Ik ben nogal Nederlands gezind,als het aan mij ligt gaat er geen stuiver meer naar AZC`s.
Ik zal nooit vergeten dat er 640 miljoen te kort was in de zorg en in de zelfde periode werd er even 640 miljoen vrij gemaakt voor vluchtelingen toeval?
Neem mij niet kwalijk hoor maar dat gaat er bij mij niet in.
Had het dan op zijn minst verdeeld.
Maar nee onze leiders doen alles voor de buiten wereld,leveren zelf geen cent alles om anderen tevreden te houden.

1
31 Truffelaar

@24

Ga eens naar een verzorgingshuis want je verkondigt kolder .
Mijn grootouders , zeer bejaard met 96 en 95 , de een in een verpleeghuis, de ander in een verzorgingshuis, hoeven niks aan extra''s te betalen .
Uitstapjes zijn facultatief. Men hoeft niet mee.
Er staat gewoon een bedrag voor , zoals dat ook met schoolreisjes van de kinderen op school is.
Wat wil je daar van controleren?
Vertrouw je het niet , ga dan eens mee als vrijwilliger .Daar hebben ze reuze gebrek aan .
Dan zie je wat er gebeurt.
Maar nee, daar heeft men dan geen zin in .
Neem er eens een ( halve ) dag vrij voor.
Hoe vaak heeft vader of moeder dat voor jou gedaan .
Je mag ook altijd nog je ouders in huis nemen .

4
32 No newstoday

@31

Want ....andere mensen zijn geen mensen ?
Wat ben ik blij dat jij niet over de verdeling van de belastinggelden gaat.
Ik vrees dat er dan nog wel meer rare verdelingen zouden komen .

9
33 No newstoday

@32

Ga eens vrijwillgerswerk doen in een tehuis.
Dan verlicht je de zorg , waarderin van de ouderen en zie je de realiteit.
Er zijn prima tehuizen .
En overal zijn zwarte schapen , ook in de familie , maar ze zijn het nooit allemaal.

5
34 No newstoday

Misschien het salaris van die dikkop aanpassen dan is het probleem opgelost.

0
35 Framazi

@34 Vorig jaar maart is mijn moeder overleden die ik tot haar dood heb verzorgt.
En over die verdeling van belasting gelden kan ik je vertellen dat ik een eerlijk mens ben dus maak je daar maar geen zorgen over.
Ik heb ook een uitkering en werk part time (ja dat mag).
Ik heb dus recht op een voedsel pakket ook nog;waar ik elke week met alle plezier een gezin hier verderop in de straat blij maak.
Ik heb genoeg om rond te komen dus heb dat niet nodig zij wel.
Als ik iemand kan helpen doe ik dat.
Ik word vaak tokkie of pvvrtje genoemd al zei het indirect want ik heb wel een uit gesproken mening.
Dus met die verdeling komt wel goed joh. question

0
36 Truffelaar

@ 32 dus?
Ging het daar om?

0
37 Eastwood

@22 u beschrijft iets zoals u het zelf graag wilt zien, niet zoals het is question

0
38 Eastwood

In een BUSINESS CASE hebben wij drie keuzemodellen voor eten en drinken uitgewerkt!!!
http://www.hollandfoodservice.nl/portfolio/zorggroep-charim

Voordat Dhr Prins aantrad in 2013 was Anke Meijs Ad Interimbestuurder van Charim: Aangesteld voor ca. 1 jaar en vertrok in febr. 2013, vergoeding 371.020,00 liet bij het vertrek de instelling achter met een schuld van ca. 3 miljoen (dit is waarschijnlijk aan haar voorganger(s) te danken).

https://www.skipr.nl/actueel/id25051-onderzoek-naar-angstcultuur-bij-zorggroep-charim.html

0
39 Nieuwsgierig

Ik maak me grote zorgen dat dadelijk de Directeur en zijn managers maar de helft van hun salaris krijgen.

0
40 zoutzuur1

@32
Het verpleeghuis is niet gratis.
De bedragen worden wel degelijk ingehouden op het AOW-inkomen.
Diegene die de administratie voor uw grootouders doet, kan u dat precies vertellen.
En uitstapjes worden ook gedaan, als er gezamenlijk gewandeld wordt, of dat men ergens wat gaat drinken of eten buiten het tehuis. Daar is niet altijd iemand van de familie bij.
Het "kerstdiner" was bijvoorbeeld jaren gratis voor de bewoners, maar de laatste jaren moest er door de bezuinigingsmaatregelen, ook voor betaald worden. En zo waren er wel meer "financiele" tegenvallers.

0
41 Dieke

@22 Ik beschrijf wat er bij ons een half jaar geleden gebeurde. Oké ze had wat spaargeld, maar van haar pensioen en haar aow bleef 5 euro over.

0
42 gaulette

Gatver wat is dit toch een rotland geworden!

0
43 Markies de Canteclaer van Barneveldt

Charim is niet de eerse de beste opbergplek voor ouderen.
https://www.woonz.nl/Locaties/amandelhof

beetje extra betalen daar zullen deze bejaarden niet onder lijden.

4
44 FUN

Ik verbaas me over dit bericht want zover ik weet was dit altijd als zo. Mijn grootouders hebben ook in zo'n verzorgingshuis gezeten en dan werd altijd alles verzorgt maar drinken en eten tussendoor kochten ze altijd zelf. En drankjes in de bar of recreatieruimten van het verzorgingshuis moest we ook altijd afrekenen.

1
45 mike45

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@47 Graag gedaan hoor! Ik geef je graag waar je zo naar solliciteert hoor. Kleine moeite, groot plezier. :-) ...

3 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@41 "Sukkel" Bijna vergeten. Ach, je weet het onderhand wel. Jij scheldt enz, ik meld. ...

6 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

VBOH
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@46 Ooooo nou daar ben ik blij mee zeg!!!Hoeraaaa!!! ...

7 minuten geleden geplaatst door VBOH

Wedergeboren
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@45 Ik heb het specifeik over 7. Kun je ook niet tellen en/of lezen? "uilebal" Schelden, beledigen, op de man spelen...

9 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Strongoli
Evenementenlocatie Rijswijk op ramkoers met gemeente over Eritrees feest

We zullen zien, of het inderdaad een "besloten feest voor 800 man is".Ga er maar van uit, dat er meer komen en dat die 800 "feestgangers" èch...

9 minuten geleden geplaatst door Strongoli

VBOH
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@44 Mooi niet. Lees je eigen rommel eens terug. Vanaf daar ging het niet meer over de belasting op suikerhoudende dranken uilebal. ...

11 minuten geleden geplaatst door VBOH

Wedergeboren
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@42 7 ging vooral over de formatie en democratie. Toedeloe hoor verder. ...

13 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@41 "Jah, Hitler was vegetariër." Ja, en Geert is een allochtoon. Daarmee is het cirkeltje mooi rond, dus ik ga weg van dit draad...

14 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

VBOH
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@35 😂Ja zeg dat. Het ging op reactie 7 al van de suikertax naar allochtone Geert.Over een obsessie gesproken. ...

15 minuten geleden geplaatst door VBOH

spookrijder
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@38 Jah, Hitler was vegetariër.Sukkel....

18 minuten geleden geplaatst door spookrijder

NK. App
Coco Vandi StepmomVidéo X GratuiteKinfgirlsValarie KayBeach Gay NudeBonnie Rotten PregnantMilfs 300Ebony SexingPov BloejobVery Painful Sex VideoHome Wife Sex VideoLittle Oral AndyNaryto PixxxTransgenfer PornDesi Gf Sex VideoSunny Leone Sunny LeonexxxBig Nippled LesbiansAsmr NakedMiya Khalifa Xxx VideoBlack CickDirty Chat In HindiMary Beth Haglin PornXxxsmall TitsDrunk PronFree Porn MaturedVagania Pics21sextreme-Xxx Video KalkataPuta LucuraSunny Dae PornCuca PeludaDesixmxxSlixxaOnlyfans Vídeos GrátisPorn HotalSza TitsBrutalxDesi Nude BathingMia Khalifa In HijabPure X VideoBoobies NudeWe Are HairypornSoolakhi.comPixar PornPawg Vs BbcMimsyheart PornMia Khalifa Xxx PicXnxx Brazzers Big BoobsFingering BdsmMia Khalia NakedStrip Chat VrPornographique StreamingFilmes Porno As BrasileirinhasKitana PornWestern Sex VideoEva Green XxxErotic Nude ModelsPoo RnhubKim Kardashian HotAletta Ocean LiveSexy BooboesAlice Eve EyesJessica Rabbit PormTeacher XxxxxHentai Anime TvCuck WivesAmouranth Leak NudesPornographique NoirGay Black CocSara Underwood NydeGogo Fuk MeSofía Vergara Nude Pic葵司Sex GifBig TitanalDon't Toy With Me Miss Nagatoro PornAmanda CernysexyBeeg SaxEnnid WongSexssKyla ColeXbofeosGina Lynn PornHindi Porn Movie ComFilme Pornô Com TravestisDeflowering VirginGloryholeswallow Alyssia VeraInfluencersgpnewildIndian Porn SiesPrevmom PornBrandi Love Onlyfans LeakedYou're Gonna Snap My Back BroHqs HentaiFree PornogamesGugu Mbatha-raw NudeXxxx ChudaiYarichin KateikyoushiDeni DenailsPorn Videos With SongPornos SexisCorpsethotLesbian HumpingFamily Strokes InSunny Leone Sex PleaseImpregnation MomMother Inlow PornNude Women ButtocksSky Bri Por.Pornogay 3dTamil Xnxx Hd VideoNude Model PosesDirty Talking HjGabrielle Union NakedGigantic Tit BbwJungal Xxx VideoNaked People On The BeachNude Celeb VidsK T Lordahl NudeNina Hartley VideosLesbian Mam PornNobara Kugisaki PornBest Porn ImagesPanties On MilfFfmgifAutofellacioUncut Porn MoviesWoman Jerks Man OffAlejandra Rico XxxBast PornstarNubile Films.comPornography MangaSex Hd 2020Bondage PantsPunjabi Actress SexSapna Hot SexStreet Meat PornRon Jeremy JailTs Adriana RodriguesR/gonewildstoriesVideo Chat AdultStella CardoNatasha DulceFull Hd PoenRomi Rain TitsMean Lesbian PornJapanese Boob SuckedIsla Secret NudePorno GratuitementXxx Mom MilkMalaika Boobs