door Havermout in Economie  ·  39 Reacties

  • 21
  • 844x gelezen
Reageer met een Emoji
1
14

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

de EU dictatuur doet zijn naam weer eer aan

3
1 Roomboterbabbelaar

Met dank aan de Gekken die die gelddrukker benoemd hebben!

Vroeger kreeg je voor 1 gulden 10.000 lires!

Over een poosje krijg je voor 10.000 Euro 1 gulden!

3
2 Zie Hier

Pak die maffe spaghettivreter op en gooi de gevangenissleutel in de diepste waterput die er bestaat.

3
3 rlw

Draghi is altijd al een sluwe vos geweest. Een diener van de duistere EU-agenda. Maar zodra hij is opgedonderd, zit er gewoon weer een soortgelijk figuur.

3
4 Akiron

Hij doet gewoon alles om de failliete euro te redden. Het noorden zal bloeden voor het zuiden. Doet ie het niet dondert de hele euro in elkaar, en daar moeten wij voor betalen. Stoppen met die onzin.

2
5 Ceesje

@2 Wat Draghi doet is geen geld bijdrukken, maar meer schuldbekentenissen tekenen.

Dat betekent dat uw spaargeld en uw pensioenvermogen minder waard worden. En dat betekent ook dat huizen onbetaalbaar worden, omdat hypotheken steeds goedkoper worden.

Draghi denkt nog steeds als een Italiaanse bankier: als je de schulden niet meer kunt afbetalen, devalueer je gewoon de lire.

0
6 Belazerd

@4 Of de massa is gewoon dom, als ik macht had gehad, was dat kikkerhoofd er allang af geweest.

2
7 DNEUS14

@7

Daarom heeft u ook geen macht. Idioten zoals u krijgen geen kans. Die slaan direct aan het moorden en onthoofden. Bent u van IS of zo?

18
8 WijzeDwaas

@6

Geld is per definitie een schuldbekentenis. Schuld is de onderliggende waarde sinds goud niet meer voldoet.

14
9 WijzeDwaas

Wat kun je anders verwachten in een EU dictatuur.
Nog ff alles er uit persen voordat de zaak in elkaar dondert.

2
10 Proemevla

@9 Goud is niet meer dan een stukje glanzend metaal. Een gouden zadel maakt een ezel nog geen paard

3
11 Belazerd

@11

Inderdaad, daarom is de goudstandaard ook verlaten.

10
12 WijzeDwaas

Dingflopbips weet u nog?

0
13 elpablo

@12
Nou nee, de goudstandaard is verlaten omdat er niet genoeg gesjoemeld kon worden, daarna heeft het virtuele gokcircuit pas zo een grote vlucht genomen.
De enige dekking nu is 'vertrouwen'.

2
14 Proemevla

@14

Als er ergens mee gerommeld is, is het met de goudstandaard. Van dekkingspercentage 100 naar een procentje of weinig. Niemand kwam toch dat goud ophalen.

0
15 COVA

@14

Ja, Proem. En vertrouwen is niet veel aanwezig bij u.
Daarom bent u ook complotter.

14
16 WijzeDwaas

is dit de manier om europa gelijk te trekken a la de VS? allemaal een karig loon

0
17 maarten1234

@15
Dekkingspercentage is nooit honderd procent geweest maar er waren wel regels om het beperkt te houden. Vuistregel niet meer dan 5 x wat je als bank in 'kas' had.

Pas na de goudstandaard verlaten werd is het uit de klauwen gelopen, volledig.
De hele meeropbrengst in productie is verdwenen in het virtuele circuit, allemaal die gok pakketten waarbij één fysiek onderpand meerdere malen gebruikt wordt, dat was vroeger niet.

0
18 Proemevla

@16
Waarom hou je je mond niet gewoon als er niks zinnigs uitkomt dwaas.

3
19 Proemevla

voor de bühne hè. 'naar tegenstanders wordt niet geluisterd'. geheel in de eu-stijl toch?

0
20 semperpenis

* Verwijderd door de redactie *

21 Raffa

* Verwijderd door de redactie *

22 Raffa

"...Naar tegenstanders wordt niet geluisterd..."

Wen er maar aan! De hele Linkse Kerk streeft al decennia lang naar een politieke unie a la USSR.....dan ook niet jammeren en klagen als de nieuwe Mao's en Stalins inmiddels klaar staan!

Het beste is natuurlijk als de EU desintegreert en implodeert nog voordat zij volledig gerealiseerd is....

3
23 CoolMemories

@22 "...Geld is niets anders dan een papiertje met inkt erop..."

En dan heb je het nog maar over de reële economie die slechts 3% bedraagt van het totale wereld geldvolume: de duizenden biljarden die als binaire codes met de snelheid van het licht rondcirkelen tussen beurzen en banken.

0
24 CoolMemories

@22
U snapt er niet veel van. Geld is veel meer dan een papiertje met inkt erop. Het meeste geld is een getalletje op een bankrekening. Het is een schuldbekentenis voor de 1 en dus een vordering voor de ander.
En wij leven in Nederland in een georiënteerde markteconomie waarin geld voor veel mensen belangrijk is, of liever gezegd, als je een tekort aan geld hebt, dan heb je dus schuld bij andere mensen omdat je zelf minder oplevert dan die andere mensen. Geld is de manier om dat uit te drukken. De waarde die je daarin hecht, is iets dat je zelf bepaald. Laat jij je geluk daarvan afhangen?
En naast Lehman Brothers zijn genoeg andere banken omgevallen. Of ziet u nog ergens Fortis in het straatbeeld of DSB bank om maar een paar simpele voorbeelden te noemen.
De lijst van omgevallen banken is groot, vooral in Zuid-Europese landen.
Maar veel mensen snappen eigenlijk weinig van geld en het feit dat geld gewoon een belofte is.

2
25 AJ74

@24
En wat maakt dat precies uit?
Als je vroeger samen met 7 vrienden 1 spelletje had en je sprak af dat iedereen 1 dag in de week met het spelletje mocht spelen, dan waren de beloftes 7 x zo groot als het aantal spelletjes.
Toch vond niemand dat raar.
Zo is het met geld ook, je kunt elkaar allemaal iets beloven zonder dat het erg is.

2
26 AJ74

@25 "... of DSB bank...."

DSB is niet 'omgevallen' want het was een relatief sterke en gezonde bank in vergelijking met de noodlijdende grote systeembanken. DSB is om politieke redenen omgestoten.....

2
27 CoolMemories

@27
U maakt er maar van wat u wilt, DSB bestaat niet meer in weerwil van Raffa roept, die zegt immers dat niemand banken wat kan maken. Toch kunnen ze blijkbaar omgestoten worden.
En we hebben tegenwoordig Bunq, (en Triodos), maar die zitten zeker ook in het complot?

4
28 AJ74

@26 "...met 7 vrienden 1 spelletje had en je sprak af dat iedereen 1 dag in de week met het spelletje mocht spelen..."

Totdat er 1000 deelnemers zijn en het spelletje in geen verhouding meer staat tot het aantal deelnemers en hun geduld. Dan moeten geduld, deelname en zelfs interesse in het spelletje afgedwongen worden, opgelegd door renteschulden, premies, kunstmatige schaarste, sancties en subsidies als pressiemiddelen...

2
29 CoolMemories

@2 "....Vroeger kreeg je voor 1 gulden 10.000 lires! Over een poosje krijg je voor 10.000 Euro 1 gulden!...."

hahaha

2
30 CoolMemories

@6 "...Draghi denkt nog steeds als een Italiaanse bankier: ..."

Inderdaad, de hele Europese economie begint naoorlogse Italiaanse toestanden te vertonen.

2
31 CoolMemories

@29
Dat is juist het leuke van geld. Je kunt het onbeperkt beloven en dus ook hebben zonder dat iemand ongeduldig wordt. Uw beeld is daarmee dus ook onjuist.
Of wat ze wel eens als voorbeeld aandragen, dat er veel meer beloftes zijn op goud, dan dat er goud is. Maar dat maakt helemaal niets uit.
Met 1 gram goud kan je alle beloftes inlossen. Immers goud verdwijnt niet als je ermee betaald of het aan iemand anders geeft.
Dus als er 1 gram goud op de wereld bestaat en A heeft 1 gram aan B belooft, die weer aan C en die weer aan D en die weer aan E enz. enz. Dan kan die ene gram goud de hele keten aflossen.
Het enige probleem is dat sommige mensen wel bezit hebben en andere niet. Geld is daar niet de oorzaak van, maar alleen een mogelijkheid om het uit te drukken.
Anders had de een koeien of land gehad en de ander moest daarop werken om in levensonderhoud te voorzien. Zo is het al heel lang.

4
32 AJ74

@31 : Draghi denkt nog steeds als een ITALIAANSE bankier. Tenminste zijn beleid heeft voor Italië het meeste voordeel. De money drain van Noord naar Zuid is hierdoor nog steeds bezig. Sparen en pensioenen worden in het Noorden nog steeds minder waard en pensioenfondsen staan onder druk door de rente als ik het goed begrepen heb.

Dat is het probleem met 1 Europa, maar niet 1 pensioensysteem of 1 banksysteem of 1 belastingssysteem. Er zijn te veel onderlinge verschillen.

1
33 Gezond boerenverstand

De huidige baas van het Internationaal monetair Fonds (IMF) volgt Draghi per 1 november 2019 op. Maar hopen dat zij een en ander kan/wil bijsturen van de pro-Italie maatregelen die Draghi met name vooral voor zijn Vaderland italie heeft genomen zodat italie haar staatsschulden tegen zeer lage rente kan herfinancieren. Gelukkig is er tegenwind van o.a. Ben Knot van de Nederlandse Bank. Maar hopen dat hij voldoende medestanders krijgt om de maatregelen terug te draaien. Draghi is een vieze draak die op het laatste moment van zijn aftreden nog een daad wil stellen. De pensioenfondsen en daarmee de genpioneerden lijden het zwaarst.Opzouten.

1
34 Dalon

@34 Christien la Garde (IMF) per 1 nov.2019 baas van de ECB heeft dus de macht de maatregelen van Draghi af te remmen.

0
35 Dalon

Door de negatieve rente is er weer een soort goudstandaard ontstaan: de staatsobligatie. Net als in de tijd van de goudstandaard, kan de economie niet worden gestimuleerd. Het bewijst ook dat het verlaten van de goudstandaard niet heeft gewerkt, we zijn terug bij af:

https://www.geotrendlines.nl/wat-is-de-echte-boodschap-van-negatieve-rente/

(citaat)
"Onder de goudstandaard was stimuleren van de economie niet mogelijk, maar door de lage rentes op staatsleningen lukt dat in onze tijd ook niet meer. Integendeel zelfs, spaarders worden nog zuiniger en gaan meer sparen om de weggevallen rente-inkomsten te compenseren, bedrijven investeren niet omdat het fenomeen negatieve rente onzekerheid opwekt en banken worden verzwakt omdat ze door de negatieve rente steeds minder kunnen verdienen. Economen hebben lange tijd gedacht dat door het loslaten van de goudstandaard de economie maakbaar was. Negatieve rentes laten hen zien dat het een illusie was."

0
36 Myth63

* Verwijderd door de redactie *

37 Dirk2137

@25 ''De lijst van omgevallen banken is groot, vooral in Zuid-Europese landen.''

U vergeet dat onze banken ook omvielen in 2008

0
38 iedereen heeft recht op mijn mening

@35 Christien la Garde wordt alleen het ''gezicht'' van de ECB

Op de achtergrond blijft Mario Draghi de grote baas is algemeen bekend.

2
39 iedereen heeft recht op mijn mening

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Marrie1
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@28Ja, en dan zoiets uitzenden via school tv (als dat nog bestaat) ...

zojuist geplaatst door Marrie1

FrisseBries
Offtopic

@2807Ik heb het goed gezien. Je bent niet te vertrouwen, VBOH....

2 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

baba jaga
Lilian Marijnissen zwanger van eerste kindje

Ik was het niet....

3 minuten geleden geplaatst door baba jaga

FrisseBries
Offtopic

@2803Ik denk dat jij niet degene bent die moet reageren, Quiredo Not. Ikzelf ben er absoluut niet van overtuigd dat jij hier hier niet de le...

3 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

baba jaga
Offtopic

@2808 Nee jij hebt moeite met mijn leeftijd, dat snap ik ook wel aangezien ik er nog appetijtelijk uitzien en jij als een opgedroogt vaatdoekje....

4 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Marrie1
35 dingen die je als kind van de jaren 90 stuk voor stuk zult herkennen

Toen was geluk nog heel gewoon. ...

4 minuten geleden geplaatst door Marrie1

wildersfan
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@27 Nou... De npo kan ook een docu maken. De schaduwkanten van de islam.Men zal ergens moeten beginnen....

5 minuten geleden geplaatst door wildersfan

baba jaga
Offtopic

@2805 Ik wil bij jou ook nergens op of in bij de gedachte alleen al krijg ik spontaan kokhals neigingen....

6 minuten geleden geplaatst door baba jaga

FrisseBries
Offtopic

@2806In wat voor vel jij zit is totaal niet interessant. Wat bij jou wel duidelijk is, is dat je moeite hebt met je leeftijd. Zielepiet!...

7 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

wildersfan
Lilian Marijnissen zwanger van eerste kindje

Leuk. 🐦...

7 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Pourn HupGay BdsmEmma Roberts SexyWww Massage Sex ComGiantessfan ComicsPornnnnTaboohome.YopornsTittyslapColton Haynes NakedChudi StoriesEbony Blowjobs PornIuma JolieArtificial PussyTori Black NudeAbella Danger Hd PornXxxxx KissMotivation PornKelly Cuoko NudePublic Porn RealAdultgamescollectorMature Women PornhubPornogratis GratisShiro No YakataBella Twins NudeOral Creampie ComplicationHijab Xxx VideoSex Video ProMexican Pussy PicsMind Control Hentai GamesFree Black Porm VideosDownload Videos From XnxxJab ComicPornô JapinhaMistress EzadaLana Rhoades NsfwTelangana Video SexFliz Indian MoviesCute Girl Sex MovieBlow Job Cumshot CompilationRae Lil Black VideoMother And Daughter ThreesomBrazzzers PornBoor Ka PhotoFemale Sex DollTroubleshooting Victoria Voxxxjay SmoothPunish TubLeak Videos PornBuceteoroGroobyVideo Call XnxxOnly PornMalayali FuckCarolina Cortez PornBig Pussy NudeNaked CartoonsAmeliarustovaMorritastubrSleping Sister XxxGot Naked BabesFree Use BlowjobsOverwach PronPerfect GuirlVup PornWww Xhamste RcomDubble Blow JobBikini Ifrit PornXxxsexvidioDehatisexvideoHot Romantic Aunty VideoFilm X En StremingKareena Kapoor Sex GifJabardasti Sex HdAda Wong Rule 34Vaginal Discharge PornDaniella Chavez NudePorn Game AppDescargar Videos Pornogratisпорнографический сайтMaryna Moroz NudeDubai Porta PottiesSexy JillDani Daniels DoggystyleSri Lankansex VideosNaked Mature Women PicsNina Dobrev HotJade Amber PornBig Tits ShemalesVideos Por No GratisBeurettes XnxxRashmika XnxMoonformation PornBig Tits AmeteurMom And Son Forced PornFutanari HentaiTop Rated Porn HdTamil Sex Vedeo ComTitty HandjobMother GangbangedSugardaddy PormShane Diesel BlowjobHentai CuckoldChat CornudosBlacke DrawBucetiroDick Delaware PornScottie Thompson NudeNude Chinese ChicksLeanna HeartCamistrellaWww Sex AuntySex Stories With NeighbourHot GirlfuckingSkokkoSexamateur VideoReallifecam.ocmMaya DutchPornogay NegrosBreeding Mount ComicHumiliation GaypornPalang Tod PornSex Gay IndianMarathi Sex Full HdJessica Simpson Camel ToeMumbai Porn VideoFree Xxx Sex VideosPore XxxParis Hilton BjMabel May XxxXvideos TransJuno Temple SexyLesbuan Massage PornPutki MaraX Art FreeKate Quinn OrganicsBig Black PussyyDenver The Other BoardSpanish PornsitesAsian Porn AmateurCarmen CallienteDonald Pliner BootsJason Luv Lena The Plug LeakTamil Blue Film Full MovieScukvasHiddendanaOlivia Alaina MayThumbizillaPhoto Acompanhantes RjHagemaruUllu Hot Bhabhi