U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Gezondheid
  • 7
In het Brabants Dagblad van 2 september is een interview gepubliceerd met Pia Dijkstra, ten onrechte het medisch-ethisch geweten van D66 genoemd, die de initiatiefwet over euthanasie nog in deze kabinetspe­riode door de Kamers wil loodsen. Het is opvallend dat het in het artikel alleen ov ...

5 maanden geleden door Crezee

REAGEER MET EEN EMOJI
10
1
1
1
3

Inderdaad, hier slaat Dijkstra met haar gedram, wéér volledig de plank mis.
In de optie van Dijkstra moet men zo snel mogelijk van de ouderen af, waarbij zelfs de actieve zorg voor ouderen, blijkbaar nog teveel is.

1 Dieke    
5 maanden geleden door Dieke
11
Meld

Bij euthanasie is de minimumleeftijd 12 jaar. Hier is wel de toestemming voor nodig van de ouders.

In het wetsvoorstel "voltooid leven" van Pia Dijkstra is de minimumleeftijd 75 jaar. Waarom deze leeftijd wordt gehanteerd is onduidelijk, maar het suggereert dat het welzijn van ouderen blijkbaar minder belangrijk is dan van jongeren.

2 Belazerd    
5 maanden geleden door Belazerd
5
Meld

@2 Tijdens de crisis werd bekend dat D66 vond dat de AOW leeftijd minimaal 71 jaar moet worden en dat het aanvullende pensioen van circa 8 miljoen Nederlanders in een Europees fonds voor 500 miljoen Europeanen gestort moest worden, Ik meende overigens ook dat in die euthanasiewet een leeftijd van 71 jaar genoemd werd (en niet 75 maar dat weet ik niet zeker). Ook heeft Wouter Koolmees (D66) voordat hij minister werd wel es een pleidooi gedaan voor een werkweek van 60 uur of meer. D66 is extreem neoliberaal en de rechten van de burger hangen samen met het nut wat deze heeft voor de werkgevers. En laten gepensioneerden geen nut meer hebben voor de werkgevers. Ook vraag ik me af hoe je de donorwet en euthanasiewet samen moet zien. Verder heb je het gevaar dat familie, maatschappij, verzekeraars hun invloed gaan aanwenden bij het persoonlijke besluit voor euthanasie plegen of niet.

3 Conradijntje    
5 maanden geleden door Conradijntje
6
Meld

@3 De termen "voltooid leven" of "waardig levenseinde" is een typisch voorbeeld van verhullend taalgebruik.

De leeftijdsgrens van 75 jaar is dubieus en suggestief, omdat mensen die die grens bereiken, daar ongemakkelijk van kunnen worden vanuit het idee dat hun leven dan ’voltooid’ zou zijn.

4 Belazerd    
5 maanden geleden door Belazerd
4
Meld

Oh.... daar begint de spraakverwarring weer.

Euthanasie is iets anders dan een zelf gekozen levenseinde. Euthanasie vindt plaats als het stervensproces onomkeerbaar is, bij een zelfgekozen levenseinde is er van stervensproces geen sprake.

Staat voor mij even los van het wetsvoorstel van Dijkstra.

5 TedjeR    
5 maanden geleden door TedjeR
10
Meld

Iedere volwassene die na rijp beraad geen zin meer heeft om door te gaan heeft gewoon het recht om het leven te beëindigen. Het is zijn/haar leven waar bemoeit die ander zich mee?

6 MARCUSAURELIUS    
5 maanden geleden door MARCUSAURELIUS
8
Meld

@4 De politieke kartel partijen zijn geinfiltreerd door politici die de belangen van de elite behartigen. Dus hoewel de persoon Pia Dijkstra waarschijnlijk wel integer is zullen op de achtergrond altijd de belangen van de elite meespelen en waarbij D66 een partij is die niet een goede track record heeft als het om ouderen gaat. Ik ben verder bang dat je met deze wet op een hellend vlak terecht komt en er in de praktische uitwerking of door aanvullingen op deze wet er steeds meer mensen in aanmerking gaan komen voor euthanasie.

7 Conradijntje    
5 maanden geleden door Conradijntje
7
Meld

Er moet helemaal niets wettelijk geregeld moeten worden. D’66 is gewoon aan het “progressief” verplassen met België.. België legaliseerde het vermoorden van kinderen een prompt kwam D’66 met het voorstel met algehele legalisering van moord.
@5 Je kan betogen dat het stervensproces begint bij de geboorte..

8 Prophet    
5 maanden geleden door Prophet
14
Meld

@8 valse profeet...

9 TedjeR    
5 maanden geleden door TedjeR
11
Meld

@8
Wie geeft jouw het recht om over andermans leven te beslissen.

Inderdaad zou er niet nodig moeten dat er iets geregeld wordt, want het recht over het eigen leven te beslissen zou iets van vanzelfsprekends moeten zijn.

10 MARCUSAURELIUS    
5 maanden geleden door MARCUSAURELIUS
5
Meld

@10
Omdat je nooit weet welke motieven de zogenaamde hulpvaardigen hebben. Omdat je ook nooit kan weten of iemand het ook echt wil, zie de rechtszaak deze week.

11 Prophet    
5 maanden geleden door Prophet
11
Meld

@11 We hebben het nu niet over de middelen/uitvoering maar het principe, misschien kan je je bij het onderwerp houden.

12 MARCUSAURELIUS    
5 maanden geleden door MARCUSAURELIUS
7
Meld

Euthanasie is prima geregeld, zoals het nu is. Lekker veel aandacht voor de beweegredenen van de patient en bedenktijd voordat men erin meegaat, meerdere artsen en een psycholoog erbij betrokken.

Mevrouw Dijkstra van de partij voor de lobby wil gewoon ordinair bezuinigen over de rug van mensen die euthanasie gaan willen vanwege een onleefbaar leven door het uitkleden van de zorg, met name de thuiszorg, maar ook doordat in NL de mensen extreem vroeg weer het ziekenhuis uit moeten nadat ze geopereerd zijn of iets dergelijks groots. Herstellen doen ze thuis maar. Verpleeghuis als tussenstop ook te duur/zogenaamd vol.

13 Wendel    
5 maanden geleden door Wendel
5
Meld

D66 is een ongezonde partij. Rot tot in de kern. Landverraders als het erop aan komt.
Nederlanders, let op uw zaak!

14 logikus    
5 maanden geleden door logikus
8
Meld

* Verwijderd door de redactie *

15 Midasss    
5 maanden geleden door Midasss

D66 kan zijn naam beter veranderen in "lucifer" de partij van de duivel. Wat een 'n walgelijk clubje figuren.

16 PFL    
5 maanden geleden door PFL
7
Meld

Als je mensen onnatuurlijk lang in leven weet te houden , mogen die zelfde mogen mensen ook kiezen euthanasie te laten plegen ....

17 MarcusCole    
5 maanden geleden door MarcusCole
3
Meld

Ja, daar geloven jihadisten ook in. op elke leeftijd een terrorist zijn.

18 Handalf    
5 maanden geleden door Handalf
7
Meld

@16 Els Borst was vermoord door een godsdienstwaanzinnige die dat vond ja.
Feit is wel dat de oude levensbeschouwelijke idealen vanuit de tijd Van Mierlo en de nieuwe neoliberale idealen vanuit de tijd Pechtold met z'n Bildenberg aansturing behoorlijk met elkaar botsen: je weet dus niet wat je aan die partij hebt.

19 Conradijntje    
5 maanden geleden door Conradijntje
5
Meld

@11 waar jij compleet aan voorbij gaat is dat het verzoek tot levensbeeindiging door de persoon zelf gedaan wordt. De hulpverleners spelen daar dus geen enkele rol in. Daarnaast zijn er protocollen opgesteld volgens welke gehandeld moet worden... daarbij doet de motivatie van de hulpverleners zoals jij het lasterlijk voordoet te zijn, totaal niet ter zake

kortom : je lult uit je nek en hebt geen enkele relevante kennis over wat er speelt en hoe het er in feite aan toe gaat. Je bent dus een valse profeet.

20 TedjeR    
5 maanden geleden door TedjeR
8
Meld

@19 . Ik beweer niet dat de duivel of zijn volgelingen vermoord moeten worden . Geenszins. Maar we moeten ons bewust zijn wat D66 voor gevaarlijk clubje is en dat altijd meewegen als ze weer eens iets roepen. VBoor mij staat wel vast dat ze niet te vertrouwen zijn en cotinu proberen zich in ons persoonlijk leven te mengen zonder de schaduwzijde van hun voorstellen te noemen.

Neem nu het hele donordictaat. Absurd dat je volgens hun voorstel dus als person toebehoort aan de staat als je niet zelf actie ertegen onderneemt,. De omgekeerde wereld. Nou ja ik heb mij en mijn vrouw inmiddels met een dike NEE laten registreren want ik wens niet zonder verdoving mijn organen te laten verwijderen.

En dan hun ideeeen om verplicht langer door te moeten werken tot 71 jaar en vanaf 75 mag je dan wel dood van ze. Echt een walgelijk ziek clubje zonder respect voor het menselijk leven.
Onbegrijpelijk dat er nog steeds mensen zijn die op deze club stemmen. Dan kun je nog beter op DENK stemmen. Ook een verachtelijke club maar die zijn tenminste wel open over hun verderfelijke intenties.

21 PFL    
5 maanden geleden door PFL
6
Meld

@19 : Na de laatste coup, nogal onverwacht gepleegd, was er ineens een artikel in zo'n zakenblad waarin D66 zichzelf aanprees, dat ze nu zo lekker zakelijk waren geworden. Het las echt weg als een advertorial naar de lobby toe dat ze bij dezen te koop waren, een open uitnodiging. Dus twijfelen aan hun aard en intenties is niet meer nodig.

22 Wendel    
5 maanden geleden door Wendel
6
Meld

@12
Het principe is vrij simpel, val andere niet lastig met je doodswens. Wees dan een kerel en doe het zelf.

23 Prophet    
5 maanden geleden door Prophet
13
Meld

@21 Helemaal met u eens. D66 heeft een aantal integere politici voor de bühne (die niets te vertellen hebben) maar gezien hun antipathie tegen ouderen, de aansturing via de Bildenberg conferentie en hun neoliberale agenda hebben ze het bepaald niet goed met de burger voor. Je moet als burger een masochist of in politiek opzicht en/of qua levenservaring een onbenul zijn wil je daarvoor stemmen. Als zij iets willen ben ik altijd op zoek naar de dubbele bodem, de kleine lettertjes etc.

24 Conradijntje    
5 maanden geleden door Conradijntje
5
Meld

Hebt u dat artikel gezien zojuist over die man van 41 met ALS uit Canada? De artsen zeiden dat hij 24/7 zorg nodig had, maar het deel van de overheid dat over de zorg gaat, kortte de zorg in tot 15 uur per dag. Hij kon aanvullende zorg niet betalen, dus liet hij euthanasie plegen. Hij heeft ruim van tevoren geprotesteerd tegen het korten, en op social media en bij de instantie gezegd, dat hij euthanasie ging laten doen omdat de zaak zo onleefbaar werd, maar ze hebben hem gewoon laten euthanaseren zonder er zelfs maar op te reageren.

25 Wendel    
5 maanden geleden door Wendel
4
Meld

@20
Wie zegt dat diegene dat zelf doet? Misschien wordt diegene wel gepusht door partner of familie..

26 Prophet    
5 maanden geleden door Prophet
9
Meld

@23 Wat moeten de vrouwen dan?

Iemand heeft ook recht op een milde dood, dat schijn jij te vergeten. Max???

27 MARCUSAURELIUS    
5 maanden geleden door MARCUSAURELIUS
5
Meld

@26 Je praat precies als Max van WSP.

28 MARCUSAURELIUS    
5 maanden geleden door MARCUSAURELIUS
5
Meld

@27
Dat recht heb je niet.

29 Prophet    
5 maanden geleden door Prophet
8
Meld

@28
Wat is WSP?

30 Prophet    
5 maanden geleden door Prophet
5
Meld

@27 Jij bent niet de persoon die daar over gaat.
In een humane samenleving die het recht van zelfbeschikking over het eigen leven erkent, iets wat jij niet doet, is dat recht een hele normale zaak.

31 MARCUSAURELIUS    
5 maanden geleden door MARCUSAURELIUS
4
Meld

@26 Er gaat in de maatschappij een klimaat komen dat je een dikke egoïst bent als je tot na je 75ste wilt leven.

32 Conradijntje    
5 maanden geleden door Conradijntje
5
Meld

@24 ++++++++++++++++++++++++

33 Bollieboos    
5 maanden geleden door Bollieboos
5
Meld

@26 zie @20 : kortom : je lult uit je nek en hebt geen enkele relevante kennis over wat er speelt en hoe het er in feite aan toe gaat. Je bent dus een valse profeet.

34 TedjeR    
5 maanden geleden door TedjeR
7
Meld

@23 Als u zich eens verdiept in de regels voor euthanasie dan weet u dat dit niet zomaar gebeurd. De mensen die ervoor kiezen om dit te doen, doen het ook zelf. Ze drinken zelf de zg "gifbeker" Soms kan dit niet door medische problemen, dan wordt er een infuus aangelegd. Zelf heb ik het tig keer mee gemaakt in de hospice. De patiënten waren de rust zelve en opgelucht dat er aan hun lijden een einde kwam.
Vindt je het wel goed dat een hondje of andere diertjes een spuitje krijgen bij lijden?
Maar de mens niet!!! De mens maakt zelf die keus en niet u of ik. Het zou een heel andere discussie zijn als er een verplicht euthanasie zou zijn. Gelukkig is dit niet zo.

35 lizzy    
5 maanden geleden door lizzy
2
Meld

@31 Volgens de donor wetgeving zijn je organen feitelijk eigendom de staat. Bij euthanasie worden die organen ongeschikt als donor, beschadig je staatseigendom. Hoe ik die 2 wetten tezamen dan moet beschouwen?

36 Conradijntje    
5 maanden geleden door Conradijntje
5
Meld

@35 Nog even dit erbij,,,,,, Er wordt tot vlak voor het moment nog gevraagd "Weet u zeker dat u dit wil doen? " En als het antwoord dan een "Nee" wordt, gaat het niet door.

37 lizzy    
5 maanden geleden door lizzy
2
Meld

@34 Volgens mij is het Max die al meer dan tien jaar forums over dit onderwerp afstruint.

38 MARCUSAURELIUS    
5 maanden geleden door MARCUSAURELIUS
6
Meld

@36 Je organen zijn van jezelf als je Nee hebt gezet in het register. Bij b.v.b kanker zijn je organen meestal toch al niet meer geschikt. Zo niet dan is het gegeven voor donatie verder zowiezo al niet meer relevant.

39 lizzy    
5 maanden geleden door lizzy
3
Meld

@35
Er is verschil tussen euthanasie en hulp bij zelfdoding verlenen: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/levenseinde-en-euthanasie/euthanasie

Artsen kunnen in bijzondere omstandigheden euthanasie uitvoeren en hulp bij zelfdoding verlenen als een patiënt daar om vraagt. De euthanasiewet, ofwel de Wet toetsing levensbeëindiging op verzoek en hulp bij zelfdoding (Wtl), benoemt de voorwaarden waaronder euthanasie of hulp bij zelfdoding mogelijk is.

Neemt niet weg dat met name Prophet behoorlijk uit de nek kletst.

40 Wilmama    
5 maanden geleden door Wilmama
3
Meld

Persoonlijk vind ik dat Pia Dijkstra een "voltooid Kamerlidmaatschap" heeft. Kan zij niet tussentijds uit de Tweede Kamer worden verwijderd? question

41 Gandalf    
5 maanden geleden door Gandalf
6
Meld

@41 Dat gevoel heb ik bij heel D666.

42 MARCUSAURELIUS    
5 maanden geleden door MARCUSAURELIUS
7
Meld

@42 en leg eens uit waarom een partij als PVV of FvD niet met zo'n soort wetsvoorstel komt?

Je kunt wel gratuit op D66 afgeven, maar populistisch rechts presteert totaal niets in de kamer.

43 TedjeR    
5 maanden geleden door TedjeR
7
Meld

** gebruiker verwijderd **

@11 Lulkoek, euthanasie komt niet uit de lucht vallen.
Proces van maanden. Op de dag zelf moet de persoon bij bewustzijn en helder zijn.
Er wordt nog 3 x gevraagd of ze echt de wens voor euthanasie hebben.
Bovendien zijn er verschillende manieren, als er twijfel is krijgt de persoon geen infuus met spierverslappers.
Men krijgt dan een drankje en moet zelf de handeling verrichten.
Beide ouders hebben voor euthanasie gekozen en zijn waardig heengegaan.

44 gebruiker verwijderd    
5 maanden geleden door gebruiker verwijderd

@43 Omdat ze zo'n voorstel toch zouden verwerpen.
Niet omdat het inhoudelijk slecht zou zijn maar puur omdat het van hun komt.
Wel dan wordt het pure tijdverspilling nietwaar.

45 MARCUSAURELIUS    
5 maanden geleden door MARCUSAURELIUS
6
Meld

@5 : Maar, euthanasie is volgens mij wel altijd zelfgekozen levenseinde en als het dat niet is, zou het dat moeten zijn.

46 Reagentje    
5 maanden geleden door Reagentje
1
Meld

@44 Mijn probleem blijft.

Ik vind dat ook een gezond iemand recht heeft om zijn leven te beëindigen.
Die discussie is veel fundamenteler.

47 MARCUSAURELIUS    
5 maanden geleden door MARCUSAURELIUS
4
Meld

** gebruiker verwijderd **

@47 Iedereen zou dat recht moeten hebben.

48 gebruiker verwijderd    
5 maanden geleden door gebruiker verwijderd

@47 Dat is ook mijn mening, niemand heeft er uiteindelijk voor gekozen om geboren te worden, geef ze dan iig de keus of ze willen blijven leven of niet.

49 foshizzle    
5 maanden geleden door foshizzle
1
Meld

d'66 is niks en Terlouw ook

50 Ogod    
5 maanden geleden door Ogod
7
Meld

Het wachten is op een onzinnig linkje van eksteroog AKA Elia

51 RonMVV    
5 maanden geleden door RonMVV
3
Meld

** gebruiker verwijderd **

@51 Gaat hij me toch niet mee bekeren.

52 gebruiker verwijderd    
5 maanden geleden door gebruiker verwijderd

@11 : Was inderdaad een lastige zaak. Persoonlijk zou ik ervoor pleiten om wanneer iemand een wens tot euthanasie heeft, deze bij de huisarts in het bijzijn van die arts en bij voorkeur geen derden, te laten registreren en regelmatig (minimaal 1x per jaar) te laten bevestigen (ook weer zonder derden erbij).

53 Reagentje    
5 maanden geleden door Reagentje
1
Meld

Anders springen ze wel voor de trein.
Geeft zo'n bende en vertragingen enzo.

54 Wild Rover    
5 maanden geleden door Wild Rover
1
Meld

@54
Wat te denken van de machinist en de conducteur, zoiets gaat je niet in je koude kleren zitten?

55 MARCUSAURELIUS    
5 maanden geleden door MARCUSAURELIUS
4
Meld

** gebruiker verwijderd **

@53 Lastig er is altijd een tweede arts nodig.
Stichting de Einder kan de juiste papieren leveren, invullen en bewaren.
De Levenseindekliniek komt met een arts en een verpleegkundige.
Bij een serieuze vraag komt de scenarts als tweede arts, deze is onafhankelijk.
Bij toestemming blijven de arts en verpleegkundige monitoren.
Als het zover is volgt overleg binnen het team en wordt er een dag vastgesteld.

56 gebruiker verwijderd    
5 maanden geleden door gebruiker verwijderd

** gebruiker verwijderd **

Mijn moeder had al 4 maanden gesprekken, echter ging het plots achteruit.
Om 10 uur waren de ars en de verpleegkundige er, die gingen met het team in overleg.
Dezelfde avond om half 7 werd de euthanasie uitgevoerd.
Bij mijn vader stond het 1 week van te voren vast.

57 gebruiker verwijderd    
5 maanden geleden door gebruiker verwijderd

Wordt het zo langzamerhand niet eens tijd dat d666 zichzelf euthanasiëerd?

58 Rig de Goeiste    
5 maanden geleden door Rig de Goeiste
5
Meld

@56 : Jij bent kennelijk beter op de hoogte dan ik.
Natuurlijk kleven er bezwaren aan mijn idee. Het is sowieso al niet algemeen toepasbaar.
Maar het lijkt mij een vrij eenvoudige procedure wanneer iemand niet meer zo jong is is en bij volle verstand zijn wens aangeeft en regelmatig kan blijven herhalen dat hij of zij bijvoorbeeld bij verregaande dementie uit het lijden verlost wordt.

59 Reagentje    
5 maanden geleden door Reagentje
2
Meld

** gebruiker verwijderd **

@59 Was het maar zo.
Mijn schoonmoeder haar verzoek werd geweigerd door de huisarts, geloofskwestie.
Stichting de Einder zorgde voor de papieren.
Het advies medicatie en zak over je hoofd, merk jezelf niets van.
Dit wilde ze andere mensen niet aandoen.
Zij verkoos te versterven, niet eten en drinken.
Wij zij 8 dagen dag en nacht bij haar gebleven.
Nu ben ik verpleegkundige en kon ik haar verzorgen, zodat ze geen doorligwonden kreeg.
Zelfs de catheter moest ik zelf plaatsen het verzorgingshuis werkte nergrns aan mee.
Na 8 dagen is zij ingeslapen, het was een hel om dit aan te zien.

60 gebruiker verwijderd    
5 maanden geleden door gebruiker verwijderd

@60
Wat laat zien dat men afhankelijk is wie men treft.

Sommige artsen willen niet zelf meewerken, wat nog te begrijpen is.
Maar andere gaan er zelfs actief toe over om een andere oplossing te blokkeren.
Dat laatste zou zeker verboden moeten worden.

61 MARCUSAURELIUS    
5 maanden geleden door MARCUSAURELIUS
4
Meld

@60 Respect. ++++++++++

62 Rig de Goeiste    
5 maanden geleden door Rig de Goeiste
0
Meld

** gebruiker verwijderd **

@61 Zeker Marcus.
Gelukkig is de levenseindekliniek onafhankelijk, dit is al een hele verbetering.
Zeker in zeer gelovige gebieden.

63 gebruiker verwijderd    
5 maanden geleden door gebruiker verwijderd

@60 : Wat een verdrietig verhaal. Ik kom regelmatig in een hospice en daar sterven mensen over het algemeen in alle rust en kalmte voor zover ik weet, ook wanneer ze voor versterven hebben gekozen. Het advies medicatie en zak over je hoofd vind ik wel heel bijzonder (raar dus), kan me voorstellen dat je schoonmoeder dat niet wilde.

64 Reagentje    
5 maanden geleden door Reagentje
0
Meld

** gebruiker verwijderd **

@62 Thnx

65 gebruiker verwijderd    
5 maanden geleden door gebruiker verwijderd

** gebruiker verwijderd **

@64 Gebeurd regelmatig, zak met elastiek onderin.
Je valt in slaap en laat dan de zak los, gevolg verstikking.
Pijnloos voor de overledene, maar een shock als je iemand zo aantreft.

66 gebruiker verwijderd    
5 maanden geleden door gebruiker verwijderd

** gebruiker verwijderd **

@64 Een hospice is voor mensen die binnen aanzienbare tijd gaan overlijden.
Mijn schoonmoeder was niet ziek, ze was 92 en had iedere dag pijn.

67 gebruiker verwijderd    
5 maanden geleden door gebruiker verwijderd

@66 : Nooit van gehoord en vreselijk. Dat wil je inderdaad je omgeving niet aandoen.
@67 : Hospice is inderdaad voor mensen met een levensverwachting van 3 maanden of minder, maar ik had niet begrepen dat dat niet voor jouw schoonmoeder gold.
Iedere dag pijn hebben is m.i. een goede reden om euthanasie te willen, zeker op die leeftijd.

68 Reagentje    
5 maanden geleden door Reagentje
0
Meld

@15 Midasss.
Gelukkig snap jij alles.
Daarom worden er zoveel van je verwijderd

69 annie    
5 maanden geleden door annie
3
Meld

Voor euthanasie moet je toch al een examen doen.

En tot nu toe alleen bejaarden en ernstig zieken, hoe bejaard en hoe rot moet je zijn?

Leeftijdsclausule en gezondheidsproblematiek zijn de criteria.

Beetje souplesse SVP. De eigen doodsangst van het niet zieke deel van het OM en dat van de Inspectie Volksgezondheid spelen een belangrijke rol in hun beoordeling van dit vraagstuk.
Kinderen hebben vreselijke doodsangsten als ze nog jong en gezond zijn.
Dat mindert met het klimmen der jaren.
Hoe ouder men wordt, hoe milder men tegenover de dood en eventuele euthanasie staat omdat men weinig tot geen toekomst meer heeft.

70 Wil je niet weten    
5 maanden geleden door Wil je niet weten
1
Meld

Eigenlijk heeft D66 een voldaan leven, ik stel voor om het maar te euthanaseren.

71 Positivo    
5 maanden geleden door Positivo
2
Meld

@6 Juist waar bemoeien andere zich mee als je op gegeven moment niet verder wil.
In het leven bepaal je alles zelf echter als je dood wil mag dat ineens niet meer en gaan andere het voor je bepalen.

72 Rattocasi    
5 maanden geleden door Rattocasi
4
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Klimaatverandering bedreigt de toekomst van k...
Geen enkel land ter wereld voldoet aan de voo...

9 uur geleden door Crezee

Utrechtse imam Salam: VN-rapporteur moet Nede...
Met het parlementaire onderzoek naar ongewens...

14 uur geleden door AD

Trump gaat bedriegen
Hoe moeten Democraten vechten tegen een presi...

15 uur geleden door De Arier

Nederbritten bibberen van Brexit: ’Elke...
Britten die in Nederland wonen, vrezen de gev...

12 uur geleden door Telegraaf

Ruzie in verhoorzaal Tweede Kamer, imam Salam...
De commissieleden kregen het aan de stok met...

11 uur geleden door NOS


ADVERTENTIE


Laatste reacties
smurf
OT 49...
Externe schijf ging vandaag kapot. Dat was ee...

1 minuut geleden door smurf

DaisyDaisy
Radicale imam in parlement: ‘Moslims bepale...
@34 Geweldig Nurse. Wat ga jij stemmen volgen...

1 minuut geleden door DaisyDaisy

Frouke
Nederbritten bibberen van Brexit: ’Elke dag...
@94Nu ben ik alles behalve fan van Rutte, m...

1 minuut geleden door Frouke

LGK
Alle MH17-aanklagers Oekraine uit hun functie...
@415U snapt het nietWaarom sloot Rusl...

2 minuten geleden door LGK

Zuigmeleeg
Boeren met trekkers toch op snelweg: 'Het is ...
HE HE gaan we eindelijk Oorlog voeren tegen d...

3 minuten geleden door Zuigmeleeg

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig