U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Lifestyle
  • 3
Wederom is een groene expeditie naar het noordpoolgebied om bewustzijns te creeëren over 'Global Warming' in de pan gehakt door onvoorziene grote hoeveelheden ijs. Dat bringt het totaal op 6 schepen van idiote expedities waar de realiteit de spot drijft met klimaat theorie. ...

9 dagen geleden door korrieporrie

REAGEER MET EEN EMOJI
1
6
3

Ik wil dagelijks dit nieuws en niet die religie propaganda

1 Placon    
9 dagen geleden door Placon
5
Meld

De verslaggever, Erofey Schkvarkin, duidelijk met gevoel voor humor, voegt er aan toe:
"Er is iets grandioos mis met het artische ijs, in plaats van smelten zoals bevolen door UN/IPCC neemt het het schip van de Climate Change Warriors gevangen."

2 korrieporrie    
9 dagen geleden door korrieporrie
7
Meld

@2 het IPCC weet prima net als iedereen met een middelbareschooldiploma wat CO2 met het klimaat doet.

"En, klopt het? Dat CO2 een fundamentele bouwstof is voor het leven op aarde (planten zetten via fotosynthese kooldioxide en water om in koolhydraten en zuurstof) is middelbareschoolwijsheid."

"Conclusie Meer CO2 maakt de planeet (voorlopig) groener. Die vergroening helpt, ook, volgens het IPCC, een beetje bij het tegengaan van de opwarming van de aarde. "

Zie : https://www.nrc.nl/nieuws/2019/01/16/nrc-checkt-hoe-meer-co2-hoe-groener-de-aarde-dat-harde-feit-mag-niemand-horen-a3647660

4 Ruud100    
9 dagen geleden door Ruud100
4
Meld

Deze zomer: https://www.americanthinker.com/blog/2019/09/once_again_climate_warriors_rescued_from_their_ship_trapped_in_polar_ice.html September 9, 2019 Once again, climate warriors rescued from their ship trapped in polar ice

5 Ogod    
9 dagen geleden door Ogod
2
Meld

@1 ik wil een koekie en een raceauto

6 Denisova    
9 dagen geleden door Denisova
4
Meld

@1 @2 @4 @5 @6
In het verleden gebeurde dit niet omdat het ijs niet zo instabiel was. Die grotere instabiliteit komt door de grotere opwarming in de zomer. De temperaturen schommelden niet zo radicaal als nu het geval is en daardoor kon het gesmolten ijs niet zo snel dichtgroeien na de zonnewende als het nu doet.

Waar naar moet worden gekeken is de lokatie. Zijn er op die lokatie eerder schepen zo snel vastgevroren of ligt de lokatie toch noordelijker dan voorheen het geval was?

Dit incident kan dus een bewijs zijn van de klimaatverandering! IJsgebied dat voorheen nooit smolt, sluit nu schepen in die daar voorheen nooit konden komen.

7 Hollander1967    
9 dagen geleden door Hollander1967
2
Meld

@7 Alles is het gevolg van klimaatverandering. Alleen 'klimaatontkenners' zien dat niet.

8 Ogod    
9 dagen geleden door Ogod
4
Meld

@7 Het zit iets complexer in elkaar. Het noordpoolgebied bestaat uit meerdere ijsgebieden waarvan de verwachting was dat verschillende gebieden zouden komen te vervallen in het jaar 2050 (aanname uitsterven ijsberen is gestoeld op die voorspelling), echter bleek dit al het geval in het jaar 2007(en de ijsberenpopulatie floreerde als noit tevoren.). De locatie waar zij vast zijn komen te zitten was na 2007 geen ijs meer. Nu wel weer dus.

9 korrieporrie    
9 dagen geleden door korrieporrie
1
Meld

@10 Tja, dat is dus niet 'het klimaat' maar de invloed van 'het weer'. Wat er wel en niet bevriest is afhankelijk van wind en golfstromen die we nog niet goed begrijpen. Mochten wij toevallig door de veranderingen ook een andere wind of golfstroom ondervinden dan kan het goed zijn dat ook nederland of west europa een historische koudeperiode krijgen. Dat laat echter onverlet dat het wereldwijde klimaat, opwarmt.

Zoals de video @3 aanttont is het verloop van ijsgebieden grillig maar is er wel duidelijk sprake van een afname van het totale ijsgebied over de weergegeven periode.

10 Hollander1967    
9 dagen geleden door Hollander1967
1
Meld

@10 Niet van het weer maar van de lokatie en mate dat 's zomers daar de ijsvlakte afneemt. Die was dus in 2007 al volledig verdwenen in het deel van de wateren waarin zij zich begaven.

11 korrieporrie    
9 dagen geleden door korrieporrie
2
Meld

@1 zeker, en het leidt ons ook lekker af van het echte probleem wat we in Nederland hebben, dat we niet meer kunnen ademhalen straks : https://www.nieuwskoerier.nl/news/528038-longfonds-luchtvervuiling-kost-duizenden-levens-dat-moet-anders

13 Ruud100    
9 dagen geleden door Ruud100
2
Meld

@7 Het is ook wel duidelijk dat het klimaat veranderd maar er is een hele klimaatreligie ontstaan waarin er met een, "zie je wel dat dit incident ook met klimaatverandering te maken heeft"-geroep en bangmakerij.

Veelal wordt voorbij gegaan aan de feiten. Daar hebben we het IPCC voor, het IPCC van de Verenigde Naties toets alle wetenschappelijke publicaties ten aanzien van de klimaatverandering en:

“Het (IPCC) concludeert dat niet eens duidelijk is of overstromingen de afgelopen honderd jaar wereldwijd wel zijn toegenomen. Europese bosbranden en Amerikaanse orkanen worden toegeschreven aan de wereldwijde opwarming. Maar ook al kregen de bosbranden in Europa in 2018 meer aandacht in het nieuws dan anders: in de Zuid-Europese landen waar het overgrote deel van de bosbranden plaatsvindt, zijn ze de laatste 35 jaar gehalveerd. Over orkanen zegt het IPCC dat er wereldwijd de laatste 100 jaar ‘geen significante trends zijn waargenomen’. In feite is de frequentie van orkanen in de VS sinds 1900 afgenomen.De waarheid over klimaatverandering is genuanceerd. Zij is reëel en zal op lange termijn een probleem vormen, maar de invloed ervan is kleiner dan we denken. "

"Volgens het laatste IPCC-rapport zou een onbelemmerde klimaatverandering tegen 2070 resulteren in een gemiddelde inkomensreductie van 0,2- tot 2 procent, evenveel als één economische recessie. Toch zijn de groene activisten in hun wedijver met de klimaatontkenners sterk gaan overdrijven."

Citaat uit de Volkskrant : https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/bangmakerij-schaadt-het-klimaatdebat~b591736c/

14 Ruud100    
9 dagen geleden door Ruud100
0
Meld

@11 'Het weer' is lokaal van invloed en daarnaast tijdelijk; we kunnen lokale wolkbreuken hebben terwijl de rest van het land uitdroogt.

@14 De klimaatreligie wordt veroorzaakt door gebrek aan besef van urgentie. Waardoor worden horrorscenario's over ons uitgestort.

15 Hollander1967    
9 dagen geleden door Hollander1967
1
Meld

wat zegt het "klimaatspijbelkind" daar van of zorgen ze er voor dat zij het niet te weten krijgt.

16 ongelovenloos    
9 dagen geleden door ongelovenloos
1
Meld

@14

Ja, wat is het nu: de groene activisten of de multinationals die de bevolking willen uitpersen?

17 COVA    
9 dagen geleden door COVA
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Geert Wilders valt Mark Rutte keihard aa...
Wilders klonk op sommige momenten net als de...

19 uur geleden door iSlam FM!

Pieten in Dordrecht blijven zwart tijdens int...
Het is een jarenlange traditie en we zien gee...

1 dag geleden door Reconquista

Advocaat kroongetuige Nabil B. doodgeschoten...
Een man is vanochtend doodgeschoten op Imsten...

1 dag geleden door AD

Schokkend. Opnieuw recordweek asielinstroom
De asielinstroom van week 37 bedroeg ongeveer...

18 uur geleden door netcat

Liquidatie raadsman kroongetuige schokt Tweed...
Partijen in de Tweede Kamer zijn geschokt doo...

1 dag geleden door AD


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Endandit
EU maant Johnson op te houden met ‘net doen...
@11Gewoon de ogen sluiten voor de realite...

minder dan een minuut geleden door Endandit

Vageali6888
Bosbranden bedreigen Formule Een Singapore...
16 miljoen anti-smog maskers ?er komen da...

minder dan een minuut geleden door Vageali6888

greenmango
Premier Rutte: 'Ook burger die pilletje slikt...
En burgers die een auto rijden helpen het sal...

1 minuut geleden door greenmango

Tyler
Rutte: er is een Mocro Maffia, maar geen Maro...
Is er nog iets gebeurd met die onderste steen...

1 minuut geleden door Tyler

Truffelaar
Premier Rutte: 'Ook burger die pilletje slikt...
@26 Off topic.Ga jezelf melden....

1 minuut geleden door Truffelaar

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig