U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Lifestyle
  • 3
Wederom is een groene expeditie naar het noordpoolgebied om bewustzijns te creeëren over 'Global Warming' in de pan gehakt door onvoorziene grote hoeveelheden ijs. Dat bringt het totaal op 6 schepen van idiote expedities waar de realiteit de spot drijft met klimaat theorie. ...

5 maanden geleden door korrieporrie

REAGEER MET EEN EMOJI
1
6
3

Ik wil dagelijks dit nieuws en niet die religie propaganda

1 Placon    
5 maanden geleden door Placon
5
Meld

De verslaggever, Erofey Schkvarkin, duidelijk met gevoel voor humor, voegt er aan toe:
"Er is iets grandioos mis met het artische ijs, in plaats van smelten zoals bevolen door UN/IPCC neemt het het schip van de Climate Change Warriors gevangen."

2 korrieporrie    
5 maanden geleden door korrieporrie
7
Meld

@2 het IPCC weet prima net als iedereen met een middelbareschooldiploma wat CO2 met het klimaat doet.

"En, klopt het? Dat CO2 een fundamentele bouwstof is voor het leven op aarde (planten zetten via fotosynthese kooldioxide en water om in koolhydraten en zuurstof) is middelbareschoolwijsheid."

"Conclusie Meer CO2 maakt de planeet (voorlopig) groener. Die vergroening helpt, ook, volgens het IPCC, een beetje bij het tegengaan van de opwarming van de aarde. "

Zie : https://www.nrc.nl/nieuws/2019/01/16/nrc-checkt-hoe-meer-co2-hoe-groener-de-aarde-dat-harde-feit-mag-niemand-horen-a3647660

4 Ruud100    
5 maanden geleden door Ruud100
4
Meld

Deze zomer: https://www.americanthinker.com/blog/2019/09/once_again_climate_warriors_rescued_from_their_ship_trapped_in_polar_ice.html September 9, 2019 Once again, climate warriors rescued from their ship trapped in polar ice

5 Ogod    
5 maanden geleden door Ogod
2
Meld

@1 ik wil een koekie en een raceauto

6 Denisova    
5 maanden geleden door Denisova
5
Meld

@1 @2 @4 @5 @6
In het verleden gebeurde dit niet omdat het ijs niet zo instabiel was. Die grotere instabiliteit komt door de grotere opwarming in de zomer. De temperaturen schommelden niet zo radicaal als nu het geval is en daardoor kon het gesmolten ijs niet zo snel dichtgroeien na de zonnewende als het nu doet.

Waar naar moet worden gekeken is de lokatie. Zijn er op die lokatie eerder schepen zo snel vastgevroren of ligt de lokatie toch noordelijker dan voorheen het geval was?

Dit incident kan dus een bewijs zijn van de klimaatverandering! IJsgebied dat voorheen nooit smolt, sluit nu schepen in die daar voorheen nooit konden komen.

7 Hollander1967    
5 maanden geleden door Hollander1967
2
Meld

@7 Alles is het gevolg van klimaatverandering. Alleen 'klimaatontkenners' zien dat niet.

8 Ogod    
5 maanden geleden door Ogod
4
Meld

@7 Het zit iets complexer in elkaar. Het noordpoolgebied bestaat uit meerdere ijsgebieden waarvan de verwachting was dat verschillende gebieden zouden komen te vervallen in het jaar 2050 (aanname uitsterven ijsberen is gestoeld op die voorspelling), echter bleek dit al het geval in het jaar 2007(en de ijsberenpopulatie floreerde als noit tevoren.). De locatie waar zij vast zijn komen te zitten was na 2007 geen ijs meer. Nu wel weer dus.

9 korrieporrie    
5 maanden geleden door korrieporrie
1
Meld

@10 Tja, dat is dus niet 'het klimaat' maar de invloed van 'het weer'. Wat er wel en niet bevriest is afhankelijk van wind en golfstromen die we nog niet goed begrijpen. Mochten wij toevallig door de veranderingen ook een andere wind of golfstroom ondervinden dan kan het goed zijn dat ook nederland of west europa een historische koudeperiode krijgen. Dat laat echter onverlet dat het wereldwijde klimaat, opwarmt.

Zoals de video @3 aanttont is het verloop van ijsgebieden grillig maar is er wel duidelijk sprake van een afname van het totale ijsgebied over de weergegeven periode.

10 Hollander1967    
5 maanden geleden door Hollander1967
1
Meld

@10 Niet van het weer maar van de lokatie en mate dat 's zomers daar de ijsvlakte afneemt. Die was dus in 2007 al volledig verdwenen in het deel van de wateren waarin zij zich begaven.

11 korrieporrie    
5 maanden geleden door korrieporrie
2
Meld

@1 zeker, en het leidt ons ook lekker af van het echte probleem wat we in Nederland hebben, dat we niet meer kunnen ademhalen straks : https://www.nieuwskoerier.nl/news/528038-longfonds-luchtvervuiling-kost-duizenden-levens-dat-moet-anders

13 Ruud100    
5 maanden geleden door Ruud100
2
Meld

@7 Het is ook wel duidelijk dat het klimaat veranderd maar er is een hele klimaatreligie ontstaan waarin er met een, "zie je wel dat dit incident ook met klimaatverandering te maken heeft"-geroep en bangmakerij.

Veelal wordt voorbij gegaan aan de feiten. Daar hebben we het IPCC voor, het IPCC van de Verenigde Naties toets alle wetenschappelijke publicaties ten aanzien van de klimaatverandering en:

“Het (IPCC) concludeert dat niet eens duidelijk is of overstromingen de afgelopen honderd jaar wereldwijd wel zijn toegenomen. Europese bosbranden en Amerikaanse orkanen worden toegeschreven aan de wereldwijde opwarming. Maar ook al kregen de bosbranden in Europa in 2018 meer aandacht in het nieuws dan anders: in de Zuid-Europese landen waar het overgrote deel van de bosbranden plaatsvindt, zijn ze de laatste 35 jaar gehalveerd. Over orkanen zegt het IPCC dat er wereldwijd de laatste 100 jaar ‘geen significante trends zijn waargenomen’. In feite is de frequentie van orkanen in de VS sinds 1900 afgenomen.De waarheid over klimaatverandering is genuanceerd. Zij is reëel en zal op lange termijn een probleem vormen, maar de invloed ervan is kleiner dan we denken. "

"Volgens het laatste IPCC-rapport zou een onbelemmerde klimaatverandering tegen 2070 resulteren in een gemiddelde inkomensreductie van 0,2- tot 2 procent, evenveel als één economische recessie. Toch zijn de groene activisten in hun wedijver met de klimaatontkenners sterk gaan overdrijven."

Citaat uit de Volkskrant : https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/bangmakerij-schaadt-het-klimaatdebat~b591736c/

14 Ruud100    
5 maanden geleden door Ruud100
0
Meld

@11 'Het weer' is lokaal van invloed en daarnaast tijdelijk; we kunnen lokale wolkbreuken hebben terwijl de rest van het land uitdroogt.

@14 De klimaatreligie wordt veroorzaakt door gebrek aan besef van urgentie. Waardoor worden horrorscenario's over ons uitgestort.

15 Hollander1967    
5 maanden geleden door Hollander1967
1
Meld

wat zegt het "klimaatspijbelkind" daar van of zorgen ze er voor dat zij het niet te weten krijgt.

16 ongelovenloos    
5 maanden geleden door ongelovenloos
1
Meld

@14

Ja, wat is het nu: de groene activisten of de multinationals die de bevolking willen uitpersen?

17 COVA    
5 maanden geleden door COVA
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Klimaatverandering bedreigt de toekomst van k...
Geen enkel land ter wereld voldoet aan de voo...

9 uur geleden door Crezee

Utrechtse imam Salam: VN-rapporteur moet Nede...
Met het parlementaire onderzoek naar ongewens...

14 uur geleden door AD

Trump gaat bedriegen
Hoe moeten Democraten vechten tegen een presi...

15 uur geleden door De Arier

Nederbritten bibberen van Brexit: ’Elke...
Britten die in Nederland wonen, vrezen de gev...

12 uur geleden door Telegraaf

Ruzie in verhoorzaal Tweede Kamer, imam Salam...
De commissieleden kregen het aan de stok met...

11 uur geleden door NOS


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Violier
‘Trump bood Assange gratie aan als hij betr...
@75 Heb je de verklaring van Dana Rohrabachar...

minder dan een minuut geleden door Violier

Lias
Alle MH17-aanklagers Oekraine uit hun functie...
@404De vraag is waarom Oekraïne bewust h...

minder dan een minuut geleden door Lias

smurf
Nederbritten bibberen van Brexit: ’Elke dag...
@95 Dat doet Rutte niet... Dat is de wereldha...

minder dan een minuut geleden door smurf

smurf
OT 49...
Externe schijf ging vandaag kapot. Dat was ee...

2 minuten geleden door smurf

DaisyDaisy
Radicale imam in parlement: ‘Moslims bepale...
@34 Geweldig Nurse. Wat ga jij stemmen volgen...

2 minuten geleden door DaisyDaisy

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig