door Inter in Overig  ·  16 Reacties

  • 17
  • 485x gelezen
Reageer met een Emoji
1
3
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Goed van Van Raak dat hij er bovenop blijft zitten.
Inderdaad is Thom de Graaff wat dit onderwerp betreft, zeker niet onafhankelijk te noemen en zal hij het D66-standpunt hierover, zeker mee laten spelen.

2
1 Strongoli

@1 Mja... wat als uit een referendum iets uit komt wat de dictators in Washington of Brussel niet willen? Nee, een referendum komt er nooit meer.

4
2 groenengeel

Gaat de Raad van state binnenkort een eigen politieke partij beginnen?
Het is weliswaar de hoogste rechter, maar ze bemoeien zich steeds meer met de politiek.
In het kader van scheiding van machten zou het verboden moeten worden dat de RvS politieke uitspraken/adviezen mag doen.

0
3 beastyboy

-
RvS dient als zodanig afgeschaft te worden.
Marchanderen met de onafhankelijk kan niet.
/-
-

0
4 MrCally1

Telkens weer blijkt overduidelijk, dat de SP zich altijd (dwárs tegen de verdrukking en tegenwerking in!) het beste inzet voor óns... de Nederlandse burgers!

Eigenlijk is het totáál onbegrijpelijk... dat de 'gevestigde partijen' -mét de welwillende medewerking van de 'gevestigde media'- er al jarenlang in slagen om de kiezers te misleiden en de SP in een slecht daglicht te plaatsen en/of te negeren!

1
5 Scorpio

@5
-
Maar dat komt voor het grootste deel ook door de opstelling van de SP zelf.
Deze partij heeft veel moeite om om te gaan met "dirty politics".
En helaas is "dirty politics" nou het meest karakteristieke van de Nederlandse politiek.
De uitspraak van Marijnissen "Dit waren niet onze verkiezingen" is karakteristiek hiervoor.
-
Het wordt tijd dat de SP een volwassen politieke partij wordt en haar ideeën nu eindelijk serieus begint uit te dragen. Dat zou kunnen beginnen met een naamsverandering (zonder socialisme in de naam) en minder actie- of demonstratiegerichte activiteiten.
De SP heeft niet bijster veel tijd meer om de val naar de vergetelheid af te wenden.
/-
-

3
6 MrCally1

@6 Eens. Als SP-stemmer van het eerste uur en ex SP-secretaris van Den Haag, ben ik het roerend met u eens. De bek vol tanden van Emile Roemer toen Rutte keihard tegen hem stond te liegen is hier exemplarisch voor. Uiteindelijk ging de PvdA, nota bene, lopen met de winst in het volgende debat door een oude politieke frase op te halen uit de VS ('Nu doet u het weer!') en werd de SP als opkomende winnaar in 2012 verdrongen van 38 naar 15 zetels terwijl de PvdA steeg naar 38 zetels. TOen kwam de PvdA in de coalitie en werd de neergang voor de SP verder ingezet.

De SP heeft problemen met de media en is bang om geschoffeerd te worden of om uitgemaakt te worden als verspreider van onwaarheden. Ieder woord wordt op een goudschaaltje afgewogen en de hele partij zit vast in een dwangbuis die wordt opgelegd door een centralistisch partijbestuur en een doctrine die haar mensen geen fouten toestaat. Waarschijnlijk is dit nog afkomstig uit de tijd van Jan Marijnissen.

Blijkbaar is de SP-leiding niet in staat om in te zien dat de kiezer fouten vergeeft en vergeet en vergeet ze zelf haar eigen verleden zoals de failure uit 2012 wel.

0
7 Hollander1967

@6 En overigens hoeft de SP haar socialistische inslag natuurlijk niet in te leveren en een naamsverandering vindt ik ook geen goed idee. De naam zegt waar de partij voor staat. Al wordt socialisme in het nederland van nu weggezet als een foute en verloren ideologie, laten we niet vergeten dat dat alleen in nederland zo is. In spanje en frankrijk zijn de socialistische partijen vaste waarden in het parlement.

0
8 Hollander1967

Het referendum is dood, en wel om drie redenen:

1) het is ondoenlijk om ingewikkelde kwesties plat te slaan tot een oneliner waar je ja of nee op mag zeggen.

2) het is een speelbal voor mensen die volstrekte onzin uitkramen en zo de boel in hun eigen voordeel te manipuleren.

3) het is niet mogelijk om politici en het landsbestuur iets te laten doen waar ze zelf niet achter kunnen staan.

3
9 hippodepippo

Baudet pleit voor referenda en daarmee krijgt hij veel stemmen.

0
10 Lambaster

@7
-
De dwangbuis in de SP vanuit het centrale bestuur zal de partij in de vergetelheid doen belanden.
Deze partij heeft veel te weinig geschiedenis in de gedachten van burgers, zoals wel het geval is bij de PvdA en ook bijv. CDA, om nog vergeven te worden. Deze partij moet zichzelf nog waar maken en dat gebeurt nu helemaal niet.
-
Binnen het centrale bestuur van de SP, maar ook daar buiten wordt de ernst van de situatie waarin de SP zich bevindt schromelijk onderschat.
Stellingname van de SP t.o.v. EU (grootste en meest extreme neoliberale bastion) en migratie (weleens over nagedacht hoe het met de ouderenzorg in de thuislanden is? of de gehandicaptenzorg?) is zelfs ASOCIAAL te noemen. Daar ga je het als "sociale partij" niet mee redden.
-
Ik heb als ex SP-lid al diverse malen aangeboden om de mensen een realistische spiegel voor te houden. Nooit is men daarop in gegaan. Nu ben ik alleen nog maar door de SP tegen een hele hoge prijs in te huren als consultant. Dan zou het vele geld van die partij dan eindelijk toch nog goed besteed worden.
/-
-

0
11 MrCally1

Huh? Wat? Referendum?

Ik roep Boris Johnson…..

5
12 WijzeDwaas

'De Raad van State is het oudste orgaan aan het Binnenhof en bestaat al sinds 1531. De Koning is voorzitter van de Raad van State, maar de leiding is feitelijk in handen van de vicevoorzitter. Vanaf 2012 was dat oud-CDA-minister Piet Hein Donner, sinds 2018 is dat oud-D66-minister Thom de Graaf. De Raad van State moet onafhankelijk advies geven over de kwaliteit van wetten. Dat deze adviseur een mening heeft over allerlei politieke kwesties is kwetsbaar. Want hoe kun je bijvoorbeeld een onafhankelijk advies geven over een referendumwet, als je eerder hebt gezegd dat het referendum een gevaar zou zijn voor onze democratie? '

dit is mijn favoriete stuk, binnen de tekst

0
13 Grootmoeder

een raadgevend referendum geeft juist een blik op hoe de mensen over een bepaald onderwerp
denken.
een bindend referendum lijkt mij toch voor problemen kunnen zorgen.

2
14 ongelovenloos

@11 Het probleem binnen de SP heet Jan Marijnissen. Hij is ooit benoemd als politicus van het jaar maar de stempel die hij heeft gedrukt op de partij en de doctrine die hij achterliet alsmede een groot deel van zijn invloed is nooit vervangen door iets nieuws. Natuurlijk, zonder Jan zou de SP nooit zijn gekomen waar ze in 2007 stonden met 25 zetels maar helaas moest hij daarna afhaken met hartklachten en liet hij een enorme schuld na in partijleiding en cultuur.

De SP kan alleen nog terugkomen met een geheel nieuw bestuur (misschien zelfs een nieuwe vorm) en Lilian Marijnissen moet een stap terugdoen, al zou ze dat maar doen namens haar vader. Er zijn gedreven en capabele mensen die zeker gelijkwaardig geschikt zijn als partijleider. Het is niet dat Lilian het slecht doet maar zij is de verkeerde vrouw op de verkeerde plek. De partij wil niet inzien dat juist haar snelle opkomst door haar naam ook mensen van de partij afkeert. De vergelijking met Kim Yung Un, hoe onterecht ook, is snel gemaakt en er is ook geen enkele andere partij die iets vergelijkbaars heeft ervaren.

Daarnaast moet de partij veel meer de spierballen laten zien, met name in de landelijke politiek. Er zijn voldoende onderwerpen waar mensen zich druk over maken maar als je goede sier wilt maken met het verwijzen naar de vergane zwemlessen in nederland of naar het feit dat kinderen niet meer naar de tandarts gaan, hou je je bezig met symptomen en niet met je ideologie. Toen de thuishulpen Rutte aanspraken op het ontslag van 40.000 van hen en een financieel alternatief aanboden, zei Rutte doodleuk:"Het gaat niet om het geld, het gaat om ideologie". Niemand die hem vervolgens aansprak op de ideologie.

De SP is EU-kritisch maar het is geen Wilders-nexitisme of Boris Johnson-onmacht. Ook in engeland speelt de import van en de verdringing door oostblokkers een zeer belangrijke rol in de stem die naar de brexit heeft geleid. De SP is in tegenstelling tot andere linkse partijen zeer kritisch over asielmigratie en faliekant tegenstander van arbeidsmigratie dat het grootste probleem vormt voor de uitgevreten middenklasse. Alleen laten ze dat te weinig horen. De 'import van buitenlanders' komt volledig op rekening van rechtse partijen en die kun je nooit toeschrijven aan linkse partijen. Oorlogen en arbeidsmigratie zorgen voor de immigratie. Die boodschap is complex en niet te verkopen met onderbuikretoriek. Maar ook complexe boodschappen moeten eens worden gebracht. De PvdA heeft dat in 2011 wel gedaan. Wellicht een schone taak voor u als u weer eens wordt ingehuurd als concultant.

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/massa-immigratie-kwam-van-rechts~b0dd8418/

0
15 Hollander1967

@13 Juist !

0
16 Bollieboos

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ongelovenloos
Kortsluiting in hoofd maakte Youp van ‘t Hek ‘zeer verdrietig’: ‘Maar wappies lieten me weer lachen’

Dat hebben de meeste linkse ,kortsluiting in hun bovenkamer.En de schuld leggen ze bij anderen neer....

3 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Universiteit Leiden stelt opnieuw hoogleraar op non-actief wegens grensoverschrijdend gedrag

@4Omdat het linkse figuren zijn die zich hier schuldig aan maken....

6 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Bob Sleebaan
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

Wanneer komt de belasting op zuurstof?...

6 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

VBOH
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

@8 Je ziet het ook niet. Want als je als Joodse man met een keppel op je hoofd in de openbare ruimte loopt, dan loop je de kans dat je in el...

6 minuten geleden geplaatst door VBOH

progressiefliberaal
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

Misschien is het een idee om, buiten de standaard lesmaterialen, scholieren boeken en andere werken van Holocaust-overlevenden te laten lezen. D...

7 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Weetal
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

Mooi.Kunnen de dranken zonder suiker omlaag bij de belasting,via bv de BTW....

9 minuten geleden geplaatst door Weetal

progressiefliberaal
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

@6,Zou dat zin hebben? Ze hebben nu al de overtuiging dat wat in de geschiedenislessen over de Holocaust verteld wordt, onzin is.Ik weet...

9 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Bob Sleebaan
Langere reclames op YouTube leveren Google hogere winst op

Hoogst irritant. Steeds vaker en ze worden steeds langer die reclames. ...

9 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ongelovenloos
Briefje van Jan - aan Stephan van Baarle - Buttkicken.nl

Hoe is het toch mogelijk dat zulke figuren uit het niets plotseling in de tweede kamer zitten.We hoeven niet raar op te kijken of hij splinter...

9 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

progressiefliberaal
Langere reclames op YouTube leveren Google hogere winst op

Tegenwoordig heb je vaak wel twee keer reclames aan het begin, een of twee aan het einde - en met een beetje pech nog minstens een halverwege je...

12 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

NK. App
Family LustFree Trans PornSusana Gibson PornUblock OriginsRevel LynnHot Sexy Boobs VideoHd Sex BeautifulXxx Video Com SexTeacher And Students PornSandy Cheeks R34Blue Picture De DoPoonam Pandey App SexAsshemaletube ComPornografia AntigoLily LaneMu ZorrasWww X ViedoKendall Jenner Nude PhotoshootSunpronoAnime Lesbian HentaiLesbianpornBondage HubPornos BrutaleNithya Menon SexBlack Daddy PornDaughter Anal DaddyEbony Thickness PornXboorooIndian Xnx ComBlack And White Porn VideoEva Lovia BlowjobFree Japanese PornosVeronica Perasso PornCutepowerlegs OnlyfansTelugu Movie Hot ScenesSaree Stripping VideosPorn ConversationG F Revenge PornCrossed Eyed PornAdult Free PornographyXxx Catoon PornFunwithfeetNude Celeb LeakedJoely Richardson NudeFuturam PornPuertorican PornTwinky TumblrFliz Movies Hot VideosTsunade HentaiJapanese Big Booty PornChelsea Handler ToplessEva Long PornCreampies MultipleBriannaplayz NakedSexx Video FullNakedness PicsMia MelkovaHuge Lesbo TitsTamil XxxnxPublic Agent XnxxDani Daniels Full VideosItalion PussyTiger Lily PornTonic MvoiesErotic MasssageWww.imagefap.coomAnal Porns HdSexy Video Hd PrintNxnn HdSex Videos KowalTrain Bus SexKajal Sex HotOlivia Dunn NudeCamell Toe PornXxx Porn GroupSquirt OrAlanah Rae Sex VideosMasc Lesbian PornXxxxhamster.pornoHitomi Tanaka BlowFree Japanese Porn SitesBimbo RedditNaked Cardi BKris Evans PornTamil Speaking Sex VideosBlackmail Sis XxxFilm Pornographique Dorcelسكسً جماعيChaterbarePornh UbSkip The Games WorcesterBridget Phetasy NakedRandi ChutXxxxwxxxSouth Africa Ki BfXxnd ComIkura De YaremasuAsian Double Blow JobSasur Aur Bahu Ki Sex VideoLilliluxe3d Monstrr PornWwe Sunny PornIpostnakesKamilly Campos3d Comics PornBlack SkinnypornXxx Hot HomeMariana TorresGogeta And BulchiPorn PosingChaturbate HotwifeexperienceX Aunty ComHazey HaleyKumpulan BokepXvideioNitya Menon BoobsNaked Teen GirlsPink PusssyFull Hot And Sexy VideoBig Titted CowgirlsLookathernow PornHd All Sex VideoJenna LindKiana ViWwwpron.comHot Porn MuviesTufos.combrHot Elisha CuthbertSuper Sex Video ComListcawerSoap2day.idSites AcompanhantesPawg AsianArianna Marie PornWww Xnxxx Video ComKidnap XvideoXxx Sexy VdioJapanese Incest PornVr JoiAdult Online GamesChines PornFilme SexoalX Vedio HotVickie 6Porn. ComicBarravopsLilly Ford PornSex Video Movie FullMomgangbanged