Zelfstandigenaftrek wordt fors verlaagd (nos.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Politiek  ·  50 Reacties

  • 15
  • 835x gelezen
Reageer met een Emoji
1
1
1
16

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

De naai cultuur van onze MP

5
1 **Neuske**

Aha, de ZZP'ers worden weer een stukje genaaid. Jaren lang hebben ze er alles gedaan om van arbeidscontracten af te komen, want goed voor de werkgevers, en nu mag de ZZP'er gaan inleveren. Straks heb je als zelfstandige alleen nog de onzekerheden en risico's van een ondernemer, maar mag je je alsnog scheel betalen aan verplichte premies en belastingen.

4
2 Akiron

@2
Niemand is gedwongen om voor zichzelf te beginnen. Heel wat ZZP'ers dachten met een hoger uurloon riant te zitten, maar hebben in hun businesscase (als ze die al gemaakt hadden) een paar dingen over het hoofd gezien.
Nu niet piepen dat de subsidiekraan wordt dichtgedraaid, het gaat helemaal niet over verplichte ZZP verzekeringen maar om verlagen van de belastingaftrek.

31
3 _Kapnah_

Eerst zorgen dat er velen zelfstandig worden om ze vervolgens een oor aan te naaien..betrouwbaar noemen ze zichzelf graag.

3
4 Voorzittershamer

@3 Helemaal fout! Weet je hoeveel 40+ en 50+ als ZZPer aan de bak zijn gegaan omdat ze op de arbeidsmarkt niet aan bak komen!! Deze groep dus dubbel genaaid!

4
5 Vrijbuitertje

Die 50 miljard Euro moet ergens vandaan komen!

2
6 Nicks R. Van

@5
Nogmaals: ze zijn door niemand gedwongen.

26
7 _Kapnah_

* Verwijderd door de redactie *

8 Yisrael 2.0

* Verwijderd door de redactie *

9 Beta

@3 Fout ! einde 80'er jaren kwam de regering met het ide om de vrije beroepen af te schaffen omdat ze belasting willen innen over rijsuren EN bedrijfschappen die .. Let even op Je word aangeslagen over de OMZET niet over winst maar OMZET .

En laat me jou even uitleggen wat het verschil is

De bent juwelier een koopt een juweel in voor 1 miljoen die verkoopt je dan voor 1 miljoen en 100 euro en dus is je winst 100e euro (minus andere kosten ) en dan stelt de staat (en zei niet alleen) zich ACHTERLIJK door je aan te laten slaan over die 1 miljoen.

Nu terug naar de die wet: 22 man personeel die als gevolg van die verandering .. voor de rechter . "u staat in uw recht maar wet is wet " Dus iedereen moest ontslagen worden en ik was er een van en als gevolg daarvan ? Als ik het werk wil doen dat ik nu nog doe kan ik dat alleen als Zelfstandige en voor de zoveelste keer ER IS niet ziets als en ZZP'er maar dat heet Eenmanszaak .. en hoe kom ik daar terecht ? Mijn opleidingen .. Wij werkten toen als V.O.F en over tijd valt er een af , en nog een en =ergens ben ik als enige nog over en Dan veranderd te status in "eenmanszaak" en .

Ik heb het vaker geschreven : Nederlandse Regering: Zet op papier en stuur dat naar elke ZZP'er want blijkbaar kennen jullie de benaming niet eens Dat we geen belasting betalen en Ik ben degene die jullie voor de rechter sleept met Jaren en Jaren en jaren van papieren en cijfers over hoeveel belastingen ik betaal op Alle belastingen.

@7 Poiitiek "importeer alles uit China of.. " industrie hier plat , alles word te duur en dat is daar goedkoper (en wie doet dat ?) je raakt in de bijstand en dan "startersaftrek word zelfstandige" ze zetten mensen aan tot het worden van zelfstandige en dan ?

De mensen die dat doen, werken voor de staat ?
En wat weten die erover ? Ze werken voor de staat , how the heck would they know ?

Ja maar dat is de gemeente = "SAME THING .

Je moet 2000 euro meer belastingen gaan betalen ? NO (you would need to calculate the taxes ).

3
10 nosuchname

@10
Omzetbelasting staat ook wel bekend als BTW. Dat betaalt iedere onderneming, ongeacht de bedrijfsvorm. Deze verschuldigde omzetbelasting mogen zij verrekenen met de omzetbelasting die ze zelf (inkoop) hebben betaald. Alleen o.a. zorgprestaties zijn vrijgesteld van omzetbelasting.
Voor de rest is er geen touw aan je verhaal vast te knopen. Dat uitkeringsgerechtigden lange tijd zijn gestimuleerd (met subsidies en vrijstellingen) om voor zichzelf te beginnen klopt, maar er is nog steeds niemand gedwongen om dat daadwerkelijk te doen; een weigering om een eigen onderneming te starten werd en wordt niet bestraft met het korten op of stopzetten van de uitkering.
De schijnzelfstandigen die nu in de problemen (dreigen) te komen kunnen beter weer in loondienst gaan werken, de arbeidsmarkt zit te springen om vaklui.

10
11 _Kapnah_

* Verwijderd door de redactie *

12 Geert

Van 7.000 naar 5.000 euro.
2.000 euro minder aftrek bij een belastingtarief van 50% is 1.000 euro inleveren
Dus mensen, het gaat er nu echt van komen. U krijgt die beloofde 1.000 euro van Rutte.

0
13 in holland

@12
Als ze niet voor een dergelijke constructie haddenngekozen dan waren ze gewoon in de WW gekomen en hadden ze iets anders kunnen zoeken.
Dergelijke constructies staan nogal ter discussie, je bent namelijk gewoon een schijnzelfstandige als je maar één opdrachtgever hebt.

9
14 _Kapnah_

@14 Je bent zeker de vorige crisis vergeten, daar zijn heel veel mensen gedwongen ZZper geworden.

0
15 Vrijbuitertje

@15
Door wie en met welke sanctie?

9
16 _Kapnah_

Ik schreef het al, Rutte is klaar met de laagbetaalden / armen, die zijn kaal geplukt en nu begint ie aan de middengroep en ook die worden volledig kaal geplukt.
Zo werkt dat al heel lang.

1
17 Proemevla

@16 Als je niet meer rendabel bent voor de arbeidsmarkt vanwege je leeftijd bijvoorbeeld wordt je wel gedwongen of de bijstand in of voor jezelf te beginnen.

0
18 Vrijbuitertje

@18
Als je niet weet waar je mee bezig bent moet je niet voor jezelf beginnen. Wanneer ben je niet meer rendabel voor de arbeidsmarkt?

8
19 _Kapnah_

@19 Daarom zijn ze gedwongen ZZper geworden omdat een werkgever niet zit/zat te wachten op een 50 plusser. Ik denk dat je een stukje gemist hebt, wat dacht je van werknemers in de bouw die ingeruild werden voor Poolse arbeiders? En de transportsector, de zorg. Alle dure personeel 40+ eruit en goedkope jongere arbeidskrachten erin.

0
20 Vrijbuitertje

@20
En de bouwlieden dachten dat ze als ZZP'er wél konden concurreren met Polen? Nogal naïef, en daar zijn ze zelf ook wel achter, want zonder belastingaftrek hebben ze heen levensvatbare business.
In de zorg is wat anders aan de hand, zegt het begrip 'alfahulp' je iets? En de combinatie met aanbesteding van zorg door gemeenten na het optuigen van de WMO? Weet je toevallig ook nog wat een VAR-verklaring is?
Oh, en voor jouw info, ik ben 50+, werk in de zorg en ben de afgelopen 10 jaar 5x noodgedwongen van baan veranderd.

6
21 _Kapnah_

* Verwijderd door de redactie *

22 Geert

De VVD vind altijd dat iedereen gelijk behandelt moet worden, enkel gelijk behandelen is niet altijd een gelijke behandeling. Hetzelfde is met de BTW gebeurd. Ik zal het uitleggen: Het gaat om 2 zaken hierbij en dat heeft te maken met de grote getallen. Hoeveel kleine zelfstandigen zijn er en hoeveel zijn er die een groter bedrijf hebben? Het is duidelijk dat de meesten een klein bedrijfje hebben waarvan een behoorlijk deel het hoofd net boven water kunnen houden dankzij de aftrek. Ik ken er diverse die op deze manier rondkomen. Deze groep wordt relatief het hardste getroffen. De mensen met een wat groter bedrijf hebben er al nauwelijks last van, maar die groep is significant kleiner. Het geld van de kleine zelfstandigen wordt overgeheveld naar oa de middengroepen (daar heb ik niets op tegen). Wat je ziet is dat de grote bedrijven de dans weer ontspringen en de kleine bedrijven ontmoedigd worden. Zo kennen we de VVD weer.
Om terug te komen op mijn BTW vergelijking, ook hier betaalt het leeuwendeel van het volk met een relatief laag inkomen zwaar mee aan de financiering van de kabinetsplannetjes. procentueel worden zij harder getroffen.

0
23 Tussenderegels

@23 NB ik bedoel natuurlijk te zeggen dat het wel goed is dat de middengroepen meer te besteden hebben, maar dat mag van mij niet ten koste gaan van de kleintjes!

0
24 Tussenderegels

10 jaar geleden schreef k het al.
Ontmoedigen van de kleine zelfstandige ondernemer om zo de weg vrij te maken voor de multinational.
Deze overheid is onbetrouwbaar, tienduizenden kleine ondernemers met minimuminkomen dreigen door deze maatregel failliet te gaan, moeten hun huis verkopen en worden dakloos.
Dan kunnen we volgens jaar weer trots schrijven, Het aantal daklozen in Nederland is gestegen.
Kom NU in actie!
Zorg dat u als kleine zelfstandige in de statistieken terecht komt!
Bent u een kleine of zelfstandig ondernemer, dan massaal en met z'n alle inschrijven bij het UWV!
Zorg dat u als kleine zelfstandige in de statistieken terecht komt!
De cijfers laten dan een explosieve groeit van het aantal werklozen zien!
Zorg dat u als kleine zelfstandige in de statistieken terecht komt!
Inschrijven gewoon via uw PC!
Kom in actie en voorkom dat Nederland helemaal naar de kl*te gaat.
Zorg dat u als kleine zelfstandige in de statistieken terecht komt!

0
25 opabert

** gebruiker verwijderd **

Het is hetzelfde kabinet dat voor afschaffing van de dividendbelasting is dat zo goed zou zijn voor de bakker en de slager om de hoek. Het kabinet is toen door Wilders en Baudet ongelooflijk hard in de hoek geslagen dat de slager of bakker om de hoek daar helemaal geen voordeel bij heeft.
Nu gaat dit kabinet de slager en de bakker om de hoek ongelooflijk hard naaien.
Dit kabinet maakt duidelijk dat zij naar de pijpen van de grote ondernemers dansen. Mogelijk hebben ze daar nog een extra inkomen of straks een baangarantie.

26 verwijderd5929219

** gebruiker verwijderd **

De meeste grote ondernemingen zijn vaak ontstaan doordat iemand als ZZP start. Dit wordt door het kabinet weer om zeep geholpen. Geen ZZP'er is straks geen middenstand of nieuwe grote onderneming.

27 verwijderd5929219

Zoals ik het lees worden ze minder gesponsord door de maatschappij
Waar was de eerst Z van ZZPer ook al weer?
Zelfstandige! MAW iemand die zijn eigen boontjes kan doppen
Welke aftrek posten heeft een modaal inkomen dan terwijl die bruto gezien het zelfde kan verdienen. Kan modaal de belasting van goederen aftrekken? of heeft modaal allen maar de arbeidskorting?
Zo;as meerder hier hebben gezegd kwesties van keuze's

1
28 psje

Het is ook wel een beetje de spuigaten uitgelopen met de zelfstandigenaftrek.

8
29 Jaap Oudenaerde

Treitermaatregel.

1
30 Wild Rover

Yep gigantisch die zelfstandigenaftrek.

Hoe zit het met bedrijfspensioen, wordt dat ook betaald door de staat, of risico verzekering zodat je bij ziekte niet je zaak moet verkopen, of andere kosten waar werkgevers aan bijdragen.

4
31 Proemevla

@31

Aangezien je zelf je eigen werkgever bent zal je dat zelf moeten rondbreien en derhalve in je eventuele uurtarief of calculatie moeten meenemen.

1
32 COVA

@32
Dus?

1
33 Proemevla

* Verwijderd door de redactie *

34 Gr@ndioos

* Verwijderd door de redactie *

35 Raffa

@21 Nogmaals, zie @20 prima uitleg, je hebt heel veel gemist omtrent ZZPers. Wist je trouwens dat ze juist in tijden van crisis ontzettend belangrijk waren en nu het allemaal draait zien ze de ZZper ineens als een enorme lastpost, ik mag hopen dat 50% van de ZZPers zich massaal in gaan schrijven als werkzoekende en de crisis direct toe slaat. Kijken of Rutte dan nog zo ontspannen en relaxed overkomt, al denk ik dat deze vrijgezelle, kinderloze, pathologische ongevoelloze leugenaar ook dat gewoon weg lacht.

0
36 Vrijbuitertje

Er ontstaat fors personeelstekort bij bouwbedrijven en dergelijke door dat klimaatplan en door woningtekorten. Daar willen ze die ZZP-ers heen drukken.
Ze hebben wel door dat er anders zo meteen vele ZZP-ers bij komen die in dat gat springen.

0
37 Artikel39

Maar natuurlijk, gegraaid moet er worden, en liefst van mensen in een dwangpositie.

1
38 Wendel

afzuigen die belastingspenningen

0
39 Ogod

@35 Amen. Als alle voordelen voor ZZP'ers, nodig om risico's te kunnen afdekken, stuk voor stuk gaan verdwijnen dan mag ik hopen dat de bezopen zelfstandigheidseisen van de belastingdienst ook een keer gaan verdwijnen. In die zin is je vrijheid als ZZP'er, uiteraard zoals gebruikelijk in Nederland, aardig beperkt. Straks mag je aan allerlei eisen blijven voldoen terwijl je qua inkomen en voorwaarden weer net zo goed in dienst bij een werkgever kunt gaan.

0
40 Akiron

Gaan ze nou de ZZPers een oor aan naaien en de salarissen boven de Balkenende norm mogen gewoon doorgaan. Dit moet een D66 grap zijn!

2
41 Verwonderd

@7 Dat zijn ze wel. Anders hadden nu bij de voedselbank gelopen en waren ze uitkeringstrekker geworden. Kun je jezelf voorstellen dat je geen werk hebt en thuis moet gaan zitten wachten op een bijbels tafereel dat een werkgever je vraagt om 1 dag te komen werken.

1
42 Verwonderd

** gebruiker verwijderd **

@40 : "Straks mag je aan allerlei eisen blijven voldoen terwijl je qua inkomen en voorwaarden weer net zo goed in dienst bij een werkgever kunt gaan."
En dat kun je wel schudden.
Ze nemen je echt niet aan, en zeker niet voor onbepaalde tijd.

43 verwijderd9139144

* Verwijderd door de redactie *

44 grv

Zo gaat het bij het volgende kabinet ook met de zonnepanelen en elektrische auto's ook. Om de overcapaciteit van je zonnepanelen over het net te sturen gaan ze geld eisen en het vruchtgebruik van de zonnepanelen word belast. Uiteindelijk betaal je ook voor je spaargeld aan de belastingdienst en voor je eigen huis betaal je huurwaarde forfait.

1
45 Verwonderd

@43 Waarom zou dat? Het is maar net in welke business je zit. Alleen al in het afgelopen jaar heb ik van 2 klanten een aanbod voor een contract gekregen, waarvan eentje direct vast.

0
46 Akiron

** gebruiker verwijderd **

@46 : We hebben niet allemaal te kiezen in welke business je wilt werken.

47 verwijderd9139144

@47 Eens, maar ik reageerde op jouw stelling dat een klant je nooit in dienst zal nemen. Dat is niet universeel maar afhankelijk van de business waarin je zit.

0
48 Akiron

@14
Het gros van de zzper’s
Zijn jankers
En de goede zzper’s hoor je niet klagen
Waar gaat het om ,zoals eerder in dit draadje al voor gerekend
Een nakende 1000 euro

1
49 Ignatowski

@11 :
Dat jouw (correcte) verhaal dik de min in gaat en de onzin van degene voor je de plus is gaat, is maar mij reden om hier maar niet te reageren.

1
50 Jackd

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
FrisseBries
Offtopic

@2758Je beschuldigt zomaar, zonder enig bewijs, iemand van zuipen. En dat bedoel ik nu met treiteraars en tokkies. Maar ga zo door, en niet ...

1 minuut geleden geplaatst door FrisseBries

Mac Benac
Gedragscode voor leden parlementaire enquêtecommissie coronacrisis

Ha, ha, voor FvD'ers is een gedragscode wel nodig....

1 minuut geleden geplaatst door Mac Benac

Biscanna
Offtopic

@2754 Treiteraar...

1 minuut geleden geplaatst door Biscanna

Bob Sleebaan
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

Was dat niet die vrouw die een geheim document aan Jan en Alleman toonde op TV?...

3 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

FrisseBries
Offtopic

@2753Ik heb geen goede ervaringen met jou (maar dat heb ik met de meesten hier niet) en ik zal op je post ingaan.Dat jij met Bop een goe...

3 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Bob Sleebaan
Vrouwen die somber zijn over de toekomst, krijgen écht minder baby's: ‘Het blijft niet bij praten’

Als je door Rotterdam rijdt zie je anders genoeg vrouwen met kinderwagens. ...

4 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Mac Benac
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

Goh zeg, wat een inzicht heeft deze vrouw. Pffff.......

4 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Mac Benac
Vrouwen die somber zijn over de toekomst, krijgen écht minder baby's: ‘Het blijft niet bij praten’

Hoe minder wereldburgers op deze aarde, hoe beter. Geef ook die vrouwen een lintje....

6 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Bob Sleebaan
Deze extreem realistische beelden komen rechtstreeks uit Unreal Engine 5

Mooie herinneringen heb ik aan het spel Unreal Tournament.Baanbrekend spel voor die tijd.Ze hebben niet stil gezeten met de ontwikkeling van...

7 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

NK. App
Plumber PornSex Blue Film TamilLesbian Porn OrgasimsMomassTaylor Russell NudeFemboy Animation PornViejos Sexo_demi_dee_s CamSuffocating Face SittingNude Goth ChicksBrett Rossi PornStephanie Beatriz HotXnxx ChannelMayseeds Onlyfans LeakedWall HentaiWwxxAnnasophia Robb NudeVictoria Justice LeakedPure Tabbo PornWww/beeg.comIndian Vabi Sex VideoXnxx Hd YogaTamil New ActressXnxx Hd InLesbian Loving PornImkathleenPuta LocuraxSarai MinxHot Desi Mallu AuntyNepal Sex VedioHaedcore SexSheree North NudeHd Quality BfSex Videos Of MuslimsReddit Accidental NudityKacey JordanTelugu Gay Sex VideosMature Lingerie PornX Granny TubeNami AnalFree Audio PornMuture MasterbationCamshowdownloaderHot Pornos VideosLesbians In Lingerie PornAdad4adamShowing A BoobSukisinXxx English FilmBavkroom CastingPost Orgasm BlowjobTiny Ebony PornStepmom Big TitiesShesfreaky.comVideos Pornograficos Gratis EspañolCelebjihaf LivePornografia PrivateSexo Video PornoPegging HentaiJoyce Dewitt NudeKamashastraKamakshipalyaEmily Ratajkowski NakedFreegangbang PornShelbiddSex Bf VidosYourasianminxLesbian Porn BoobsIndian Hot Bed SceneFuck Machine SquirtHottest Porn AnimationCuddling NakedScarlet Johanson PornPregnant Bouncing TitsAunty Pundai VideosHollywood Porn Movies ListPorn Story With AudioProstate Massage How To VideoAllforshow93Summer Lynn Hart NudeMia Khalifa Boobs PhotosBox Truck SexMina SexEnglish Sex PleaseHsex.menGarhwali Sex VideoPunjabi Full Hd Sexy VideoNaked DareNude With FriendsMilfcuntsPerisa PeleJapanesse Porn MomSong LeexxxHannah Stockings NudeHypnotized StripperDanbooru AnimatedHuge Natural Breasts PornAcial AbuseFilms X TranssexuelCalendrier PornographiqueBeth Lily NudeCharlotte Flair NudesMiya Khalipa XvideoTamil Heroine Sex ComCorey Chase Family TherapyBombshell Kendra Rides Every Inch Of Antons BbcA V A B A M B Y NudeNaruto Porn GmesMiasakhalifHd ParonPron Xxx Full HdChristina Aguileta NudeMallu ShakeelaFree Sexy Video MovieP O R N Pawn里 番 网站SodomiepornTik Tok P O R N OFotos De Famosas NuasDesi Kamasutra VideosFather Seduces DaughterDirtyroulettteDesi Hd Xxx VideoAlisonangel OnlyfansFinnster NudesHot Porn AnimationsBlonde Bug TitsUllu Web Series Kavita BhabhiLovemaking PornBrazzerz SquirtSite De Mulheres NuasPron Classic MoviesRobertita Franco OnlyfansPeliculas Mas HeroticasDreammovies.cpmIndian Sexy Bhabhi Porn VideoLatinahubHigh Quality HentaisMature Pornostar PicsSheree J. Wilson NudeBig Penish XxxCarmella Bing BbwSquirt.orgpSiren Head PornNaughty Nurse PornمانجاسكسHeidi RomanovaMaddy Rose Pornstar손밍 팬트리Bangladeshi Chuda Chudi