’Buschauffeur handelde juist’ (telegraaf.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Moskowfiets in Media  ·  289 Reacties

  • 35
  • 1437x gelezen
Reageer met een Emoji
1
2

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

"Daar wordt Nederland niet gezelliger van."

@236 Smiling ,

Maar zeg nou eens eerlijk, is Nederland de laatste jaren gezelliger geworden door de import van met name niet-westerse moslimimmigranten?

1
251 Graaier1000

@244
Nee hoor.
Ik kan me voorstellen dat als een agent geroepen wordt in een bus omdat er iemand met een burka in zit ,maar bij aankomst er achter in de bus ook iemand met een mes zwaait , dat die agent de keus maakt om eerst even naar achteren te lopen.
Maar dat is toch heel iets anders als helemaal niet komen omdat het niet belangrijk genoeg is in de ogen van die agent.
En als rede opgeven dat ze geen tijd hebben omdat ze wel iets anders te doen hebben is een teken dat er te weinig blauw op straat is.

1
252 pica pao

@251 Doelt u op de vluchtelingen? Ja, die hebben Nederland interessanter gemaakt. Natuurlijk zijn er ook problemen, en er moet aan gewerkt worden om die op te lossen. Maar over het algemeen vind ik de grotere diversiteit, de mogelijkheid andere culturen te leren kennen en te zien hoe die steeds meer integreren in de culturele wereld een verrijking.

2
253 Smiling

@248

Als u in een bus rijdt waar max. 8 personen in mogen, hoe kan het dat er dan 15 in zitten?
Dan heeft u op enig moment zelf die mensen toegelaten.

5
254 WijzeDwaas

@250

In welk draadje zit u nu weer? Dit gaat over een bus, niet over IS.

5
255 WijzeDwaas

@253 Smiling,

U beperkt het tot vluchtelingen, de echte vluchtelingen naar ik aanneem.
In mij vraag heb ik mij niet daartoe beperkt en mijn vraag was ook niet of het interessanter is geworden.
U had het namelijk in een eerdere posting over een Nederland dat niet GEZELLIGER is geworden en daar is waar ik met name naar heb gevraagd.

Dus voor de duidelijkheid en volledigheid hierbij mijn vraag, nu wat meer toegelicht:
Maar zeg nou eens eerlijk, is Nederland de laatste jaren GEZELLIGER geworden door de import van met name niet-westerse moslimimmigranten (inclusief nareizende familieleden), zowel de echte klassieke vluchtelingen alsook de economische vluchtelingen en terroristische vluchtelingen (aan IS verwante of voor IS gestreden hebbend, al dan niet eerst uitgereisd vanuit Nederland naar IS gebied)?
Andere aspecten zoals "het is interessant of "de mogelijkheid om andere culturen te leren kennen" komen even niet aan de orde.
Graag een antwoord op het aspect "gezelliger geworden of niet gezelliger geworden".

1
256 Graaier1000

@256 U heeft het over de mensen die de laatste jaren vanuit het buitenland hier gekomen zijn. Dat zijn volgens mij vooral vluchtelingen.

Ja, ik vind het gezelliger geworden.

4
257 Smiling

* Verwijderd door de redactie *

258 Geert

* Verwijderd door de redactie *

259 Geert

@258 En expats, die niet te vergeten.

Mensen zijn geen parasieten. Dat is misselijke alt-rechtse retoriek.

6
260 Smiling

* Verwijderd door de redactie *

261 Geert

@226 Dus omdat het afgedwongen wordt, moeten we het maar toelaten...

1
262 RobP

@261 Iemand met een vluchtelingenstatus is een vluchteling, daar kan ik verder weinig aan veranderen.

3
263 Smiling

* Verwijderd door de redactie *

264 Geert

* Verwijderd door de redactie *

265 Geert

Inderdaad ....heeft de persoon gehuld in die baal trouwens al een boete ontvangen van 150€ ?

1
266 El Matador

"Als u in een bus rijdt waar max. 8 personen in mogen, hoe kan het dat er dan 15 in zitten?
Dan heeft u op enig moment zelf die mensen toegelaten."

@254 WijzeDwaas,

In beide gevallen heeft de buschauffeur mensen toegelaten waardoor de wet overtreden wordt.
In het ene geval heeft de buschauffeur 7 mensen teveel toegelaten, dat is verboden en in het andere geval heeft de buschauffeur iemand met gezichtsbedekkende kledij meegenomen, dat is ook verboden.
Als het zo is dat het Openbaar Vervoer primair en dus zo ongeveer te allen tijde een vervoersplicht heeft dan moet 1 persoon en zelfs 7 personen teveel in de bus worden meegenomen en moet iemand in boerka/niqab eveneens worden meegenomen.
Met u hebt die 7 personen toch toegelaten geeft u aan dat de buschauffeur het recht heeft die 7 personen niet mee te nemen.
Maar dan heeft de buschauffeur ook het recht iemand in boerka/niqab niet mee te nemen.

Maar goed, het is al elders in dit topic uitgelegd dat degene die vervoerd wordt aan voorwaarden moet voldoen alvorens de vervoerplicht van toepassing wordt. zie posting @192 :
https://www.eerstekamer.nl/behandeling/20180717/publicatie_wet/document3/f=/vkq3cqcjhvz7.pdf
In de "Wet Personenvervoer 2000" is omschreven waaraan een bedrijf moet voldoen om een concessie te krijgen om passagiers te vervoeren. In deze wet staan allerlei regels, waaronder een vervoersplicht. Deze vervoersplicht vervalt als een passagier niet voldoet aan de interne regels van de vervoersmaatschappij en/of de wettelijke voorschriften. Een van de wettelijke voorschriften is dat het verboden is om de orde, rust, veiligheid of een goede bedrijfsgang te verstoren (art. 72).
In dat geval is de vervoersmaatschappij verantwoordelijk om de orde, rust, veiligheid en goede bedrijfsgang te herstellen. Eventueel met behulp van het bevoegd gezag (politie of BOA).
Wanneer het vervoersbedrijf alleen maar wijst naar hun "vervoersplicht" en verder geen afdoende maatregelen neemt, voldoet men niet aan de wettelijke concessie-eisen.

0
267 Graaier1000

"U heeft het over de mensen die de laatste jaren vanuit het buitenland hier gekomen zijn.
Dat zijn volgens mij vooral vluchtelingen.
Ja, ik vind het gezelliger geworden."

@257 Smiling,

Ik heb het niet over de mensen die de laatste jaren vanuit het buitenland hier gekomen zijn maar over een gedeelte daarvan, de niet-westerse moslimimmigranten.
En zelfs Frans Timmermans heeft toegegeven dat het niet vooral echte vluchtelingen zijn, maar dat het vooral economische vluchtelingen zijn.

U heeft uw punt in ieder geval duidelijk gemaakt en dat is dat u het gezelliger vindt geworden in Nederland.
Mijn mening is dat ik het hierdoor niet gezelliger vind geworden in Nederland.
Ik ben benieuwd naar de mening van andere forumdeelnemers.

0
268 Graaier1000

* Verwijderd door de redactie *

269 Willem Wip

"Iemand met een vluchtelingenstatus is een vluchteling, daar kan ik verder weinig aan veranderen."

@263 Smiling,

Dat is zo maar de vluchtelingen kun je onderscheiden in echte vluchtelingen (vanwege oorlog) en economische vluchtelingen.
Ik vraag me af hoe het u ontgaan kan zijn dat de meerderheid van de vluchtelingen economische vluchtelingen zijn als zelfs Frans Timmermans dit heeft moeten toegeven.
Dezelfde Frans Timmermans die je er niet van kan verdenken dat hij geen enorme voorstander van immigratie en diversiteit is.
Niet alleen de tegenstanders van (massale) immigratie zeggen zoiets maar als zelfs Frans Timmermans al zoiets zegt dan moet het wel waar zijn.

0
270 Graaier1000

@268 De vraag was of ik het in Nederland gezelliger vond worden. Nu gaat u de groep die ik al dan niet gezellig vind vernauwen - dat maakt het een wat merkwaardige discussie. Ik heb het over heel Nederland, en ook over alle nieuwkomers.

@270 Iemand met een vluchtelingenstatus is een echte vluchteling, wat de reden van de vlucht ook is. Ik heb niet zo de behoefte om het werk van de IND over te doen. Als daar geoordeeld wordt dat iemand die om vooral economische redenen gevlucht is in aanmerking komt voor een status, dan zal daar best een keer een fout gemaakt worden, maar grosso modo zal het wel kloppen.

De groep veiligelanders die voor problemen zorgt in bv Ter Apel krijgt zeer beslist geen status.

Overigens vind ik dat aan de inburgeringsprocedure in de huidige vorm van alles schort. Ik ben er bijvoorbeeld erg voor om iemand die taalniveau B1 niet haalt, niet in aanmerking te komen voor een permanente verblijfsvergunning. Nu zit er een soort premie op niets doen - als je maar vaak genoeg zakt, krijg je vrijstelling. Wie als vluchteling in Nederland wil wonen, moet Nederlands spreken.

Nog een overigens: de nikab-mevrouw waar het allemaal om gaat is een Nederlandse bekeerlingen.

3
271 Smiling

@268

Ik vind het best gezellig in NL. Ik hou wel van een gemengde bevolkingsamenstelling.

10
272 WijzeDwaas

"De vraag was of ik het in Nederland gezelliger vond worden.
Nu gaat u de groep die ik al dan niet gezellig vind vernauwen - dat maakt het een wat merkwaardige discussie.
Ik heb het over heel Nederland, en ook over alle nieuwkomers."

@271 Smiling,

Dat klopt niet, mijn vraag aan u was specifieker dan beperkt tot een algemene vraag of dat u het in Nederland gezelliger vond worden.
Dit was mijn vraag:
"Maar zeg nou eens eerlijk, is Nederland de laatste jaren gezelliger geworden door de import van met name niet-westerse moslimimmigranten?"

Ik was niet uit op een toespitsing op vluchtelingen.
Dat werd door u gedaan met de opmerking: "u doelt op vluchtelingen naar ik aanneem".
In mijn vraag heb ik het over ALLE niet-westerse moslimimmigranten, ongeacht of ze vluchteling zijn of op welke wijze dan ook zijn geïmmigreerd naar Nederland.
Mijn vraag aan u is of deze groep mensen (en niet allerlei andere groepen mensen die je zou kunnen bedenken) ervoor gezorgd heeft dat het wel of niet het gezelliger geworden is in Nederland.
Het antwoord hierop is uiteraard aan u, de vraag is van mij die ik heb gesteld zoals ik hem gesteld heb en die vraag wil ik graag onveranderd laten.

0
273 Graaier1000

@273 Dat heb ik dan niet goed begrepen - wellicht omdat ik het zo gesteld echt een heel rare vraag vind.

1
274 Smiling

@164
Misschien moet je even dit stukje lezen UIT de wet:
"Controle op naleving van dit verbod ligt bij de medewerkers van de instelling waar het verbod geldt en bij het personeel van het vervoersbedrijf. Van hen wordt verwacht dat zij overtreders aanspreken, wijzen op het bestaan van het verbod en hen verzoeken de gezichtsbedekking te verwijderen of anders het pand te verlaten."

https://www.politie.nl/nieuws/2019/juli/19/00-wet-gezichtsbedekkende-kleding-vanaf-1-augustus.html

Dus jawel: wij mogen dat WEL van de buschauffeur verwachten.
Maar wat is er zo moeilijk aan het weigeren van de persoon om de bus te betreden?

1
275 BenErWeer

@201 Nee hoor, ook intelligente mensen ergeren zich aan je.
@272 Ik hou ook wel van een gemengde bevolking samenstelling. Alleen moet iedereen zich wel aan de regels, normen en waarden van het land houden. En wanneer men kan werken dan moet men werken voor hun geld en niet het handje op houden, dit geldt voor allochtonen maar ook voor autochtonen.

0
276 A Passenger

@201
Vandaar die 0 plusjes?
proest... woehahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaaa...
question
question
question

2
277 Jan met de korte achterlul

@247
Dank voor uw reactie maar ik kan hier niks mee. question

2
278 Jan met de korte achterlul

@275 ,

blijft staan dat een buschauffeur GEEN wetshandhaver is.

"Maar wat is er zo moeilijk aan het weigeren van de persoon om de bus te betreden?"

Dat mag dus niet.

Rommelige wet, dat is inmiddels wel gebleken.

3
279 jodelatedieho

* Verwijderd door de redactie *

280 bosco

@276

Nee hoor. Vraag maar eens aan een intelligent mens.

3
281 WijzeDwaas

@281 Ik heb het mezelf net gevraagd en wat blijkt? Ik erger me niet constant aan je maar wel aan het grootste deel van je achterlijke reacties.

0
282 A Passenger

@282

Als ik u was zou ik me eens gaan afvragen of u echt wel een intelligent mens bent.
Intelligentie herkent zichzelf namelijk…..

3
283 WijzeDwaas

@283 Ik heb veel vragen maar er zijn ook zaken die ik me niet hoef af te vragen.

0
284 A Passenger

@284

U bedoelt dat u zaken zomaar aan neemt?
Ja, die indruk had ik ook al…..

2
285 WijzeDwaas

@279
"blijft staan dat een buschauffeur GEEN wetshandhaver is."

En dat betekent dt hij de wet aan zijn laars mag lappen?
Wat precies begrijp je niet van de wet?

1
286 BenErWeer

Huh? Zij overtreed als eerste de wet? Zij mag van de wet niet met haar nikab het openbaar vervoer in dat doet zij toch en vervolgens doet de chauffeur zijn burgerplicht door de politie te bellen. Wat precies begrijp jij niet van de wet?

0
287 A Passenger

** gebruiker verwijderd **

@239 Volgens mij is er in Amsterdam ook een verordening dat een scooter op de weg moet rijden en niet op het fietspad. De politie was in staat om op dezelfde dag dat de verorderning in ging ook gelijk boetes uit te schrijven. Toen waren ze er wel als de kippen bij.

288 verwijderd5929219

@288 Een korte wandeling door Amsterdam leert dat ook die verordening niet enorm gehandhaafd wordt.

0
289 Smiling

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Als er een zwarte man wordt gedood door de politie dan is dat meteen groot nieuws. Toch worden er in de VS meer witte dan zwarte mannen gedood d...

1 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

1 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

2 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

2 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

3 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

3 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

3 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

4 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

4 uur geleden geplaatst door duurendaal

NK. App
Luci Santana PornBdsm EscortJennie Rose Sins PornListcrawler TampaFree Online Adult GamesIcegaytubeEthereallovebug NudeVipervirlsFutafuckTante ColnekTik Tok Of PornJavlibrSocaseieasPorn AtualizadoFemdom HandjobsPineapplebrat NakedPornhipIndian Prons VideoRomantic Hot Porn MoviesMaya Khalifa AnalNeighborhood NudeXnxx NarutoSasur SexHottest PornstarsDad Crush XxxPorn Parody Full MovieXxx Indian SadiEnergy KoukaSpangbang IndonesiaChinesefemdomJeanna Fischer NudeTrannysoloNude Colony PornRussian Mafia PornReddit Sext StoriesKatharine Ross NudeJapanese HugetitsFsmily Therapy PornSexx Video HotShakira Sexy VideoSatanico PandemoniumNatasha_rose27Prety Naked WomenLesbians NudeChrugirlsArmani Black AgeNaomi Swann FeerOlivia Hussey BoobsWww Indian Gay Sex ComWww Xxx HindeSexual NudesFap RoulettHentaiera.Tities HugeXnxxgoldEmilyjoneschat'sSexy CosplayerJapan Xxx Hd VideoJaexgaloreSunny Leone Porn SexBest Position XxxSanilyon XxxRaceplaypornFemale Bodybuilder NudeFree Pornos MuvisAlyssapornJav OldmanItch Io NsfwDoujins ScanHottest Blonde NudesWorng Hole PornXvideobengaliSara Sex VideoPortugal PornIndian Girl Xxxx VideoKesha OregaDragon Ball Porn ComcisMy Porn ComShemalebeautifulSex Videos TamilCuckold SimulatorCremie PornAnal ColombianaKashmiri Sex MmsDaru Party PicArya Fae PornBangla Desi PornCollege Mein SexHot Stepmom XxDubai SexCoomeet PornCollege Party XxxXxx Sauth AfrikaAsian Thick PornBabiesitter PornBria BackwoodsTeen Xxx ComEmily B PornKorean Sex Movies ListXnclubPaige Turnah OnlyfansFull Erotic MovieHentai HevanSex Sex Sex Sexy Video345simm-847We Ready For YallSex Videos Indian DownloadKiss Or SlapAmber XxxSite Pour AdultesWww Odia Sex Video ComCelebrity JihadAvatar Movie PornReal WifepornRomentic PornsBbc Pain PornBig Clit RubbingPorn Games No EmailMmsmasalaAnnonces EscortesMyvidister GayFre Download Porn VideosBig NipsSebastian Stan NudeTag After School PornHentai SlaveBbcgangbangcrewPrincess Peach Comic PornHard Core DoggySitus JepangThe Xxx BodyGay SxxSex Video Sex Video EnglishSwathinaiduxxxHot Romance ComKorean PoenSexy Bhabhi Boob PressLost BetgamesHqpornosNaked GuyScream PornWww Babes Sex ComScarlett Johansson Naked SceneHardcore HandjobPorn Hd OilXbideos.ckmSext SnapVergin NudeReallifecamsXnxx Today