Moskee Culemborg was niet verzekerd (ad.nl)


Het moskeebestuur had het voormalige zwembad dat in Culemborg afbrandde niet verzekerd. De toekomstige moskee aan de Multatulilaan ging eind december in vlammen op. Het moskeebestuur gaat naar eigen zeggen voor zeker zes ton het schip in. ...

door Havermout in Showbizz  ·  42 Reacties

  • 1
  • 385x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

hahahaha goed zo,ga maar alvast sparen!

4
1 Nexit

Pijnlijk voor zij die de schuld alvast weer bij de moslimgemeenschap gelegd hadden. Wat de daders ook hebben proberen te bereiken is ieder geval mislukt, er wordt door het hele land massaal gedoneert voor een nieuwe Moskee. Zegt wel weer iets over de intelligentie van de brandstichters.

16
2 Gewoon een student

Leuk dat dit in de rubriek showbizz geplaatst is.

2
3 Prof. Zuurbekje

Ondanks mijn kritiek op de Islam vind ik dat we in Nederland niet het klimaat mogen creëren waarin we moskeeën in brand steken of staan te juichen als iemand anders kerk of moskee in de brand staat. Voor mensen die er echt in geloven is het natuurlijk een ongelofelijk verlies en even 2 miljoen euro ophoesten is niet niks.

2
4 Gräf und Stift

Ja, vermeldt dit er maar bij.
Een door hen zelf veroorzaakte brandstichting werd serieus onderzocht.
Dan was er nog een grotere moslim imago schade bij gekomen.
Voor zover nog mogelijk, uiteraard.

3
5 Venividivici

@4

Overigens wel stom van ze dat ze niet verzekerd zijn tegen brand. Daarmee kom je ontegenzeggelijk in de problemen. Met name leegstaande gebouwen zijn vaak het doelwit van brandstichting.

0
6 Gräf und Stift

@2
En wat als het nu moslims van een andere islamitische stroming zijn ?

2
7 Marrie

@6
Ik dacht dat het verplicht was om in ieder geval een opstalverzekering af te sluiten, bij de aankoop van ,n huis of gebouw.

0
8 Marrie

@7 Absoluut een mogelijkheid. Echter heeft Nederland wat dat betreft volgens mij geen voorgeschiedenis. Maar voor alles kan een eerste keer zijn natuurlijk. Ik acht de kans groot dat dit gewoon weer een nieuw hoofdstuk is in het conflict tussen moslims en molukkers daar.

0
9 Gewoon een student

@2
Dat moet ik eerst nog maar zien.
Bij allerlei rampen, waar dan ook ter wereld laten Nederlanders blijken dat ze over een grote vrijgevigheid beschikken.
Daar waar moslims schitteren door afwezigheid.
Als ze ergens geld vandaan halen, voor de bouw van een moskee, dan komt dat geld doorgaans uit Saoedi Arb. Om zo hun salafistische invloedssfeer uit te breiden.

2
10 Venividivici

Daar heeft men in Hongarije geen last van, waar de regering gewoon zonder schroom aangeeft dat ze in Hongarije geen moskeeën willen. Dan weet iedereen meteen waar ie aan toe is, wordt er ook niet meer om moskeeën gebedeld/gezeurd, laat staan in brand gestoken. In Nederland daarentegen is er wél onrust op dat punt, zoals we allemaal weten. Helaas....

1
11 Neem me niet kwalijk maar...

Jipp want verzekeren is namelijk niet HARAM op de blaren zitten kennelijk wel!

@2 De teller staat nu op 300.000 de schade is ca 600.000! en ze hebben ca 2.000.000 nodig voor de nieuwbouw. Dat zullen dan wel heel wat donatie moeten zijn.Misschien hebben ze het wel zelf gedaan om medelijden op te wekken! Zo te horen hadden zij het geld niet eens voor de verbouwing naast het feit dat ze nu geen verguning meer nodig hebben voor de sloop

2
12 psje

Dat gaat dus een fundamentalistische moskee worden. Want anders krijgen ze dat geld nooit bij elkaar.

2
13 Venividivici

Daar kunnen de inwoners van Culemborg nog veel gezelligheid van verwachten.

2
14 Venividivici

@12 Meh, ik heb uit eigen ervaring ook wel streng-gereformeerde christenen gezien die in de problemen kwamen omdat ze niet verzekerd waren, waarna vervolgens de complete gemeenschap de schade mocht vergoeden. Verzekeringen afsluiten gaat namelijk "in tegen de voorzienigheid Gods", en dat is natuurlijk een gróóóve zonde (als je het mij vraagt is het gewoon dom, maar details).

0
15 Neobullseye

@12 Oeii dat is best wel een verschil nog. Maar geef eens heel eerlijk toe, waarom zou je je eigen gebouw afbranden als je het niet voor het verzekeringsgeld doet? Zeker als je zoals we dus zien het risico loopt de schade niet te kunnen compenseren. Ik weet dat ik altijd heel veel minnetjes krijg als ik er mensen op wijs, want dat doet pijn die spiegel, maar heel veel mensen lijken ook gewoon te hopen dat de moslimgemeenschap schuldig is. Mensen zien graag hun vooroordelen bevestigd. Op het tegendeel van dat soort vooroordelen gewezen worden maakt ze stiekem een beetje onzeker.

3
16 Gewoon een student

@9
Sorry, maar wat de Turkse moslims in Nederland doen , om hun eigen landgenoten( 2keer) en geloofsgenoten aan te geven in Turkije, vindt ik niet fris.
Dus er is wel degelijk een voorgeschiedenis van rivaliserende moslims, die elkaar hier in Nederland schade willen toebrengen.

1
17 Marrie

** gebruiker verwijderd **

Een beetje een tendentieuze kop. Het afgebrande gebouw was geen moskee maar een zwembad. Meer kan ik er met de beste wil van de wereld niet van maken.

18 verwijderd5929219

Hoeven die zich niet te verzekeren dan ? Zijn die uitgezonderd? Als het mij overkomt sta ik op straat

1
19 Thei

Hoe steek je eigenlijk een moskee in een zwembad in brand?

0
20 Malander

@12 moet zijn is HARAM (en niet niet HARAM)
@15 Klopt waarom ergens geld aan uitgeven als de kudde toch volgt en braaf de beurs trekt!
eventuele schade wordt gewoon op de goedgelovige gemeenschap verhaald.
Helemaal met je eens het is en blijft dom!

1
21 psje

@17 Maar dat is niet op basis van religie uw voorbeeld, dat is politiek. Dat lijkt hier niet het geval tenzij de moskee speciaal voor Gülen aanhangers zou zijn

1
22 Gewoon een student

@17 Waarbij gezegd moet worden dat dat eerder een politiek ding is dan een religieus ding. Meestal gaat het in de door u genoemde situatie om Erdogangsters die iedereen verraden die Erdogan niet onvoorwaardelijk steunt, ongeacht of het familie of geloofsbroeders zijn, en aanhangers van Gülen zijn al helemaal het haasje (waarmee ik niet wil zeggen dat Gülen zelf een geweldige kerel is, maar dat is een ander verhaal).

0
23 Neobullseye

@16
Maar in @9 noem je wel als eventuele daders de Molukkers!

1
24 Marrie

@22
In de islam gaan politiek en religie hand in hand.
Het is een pot nat.

1
25 Marrie

@19 Ik denk dat de meeste mensen wel op straat staan als hun huis in brand vliegt. Tenminste, binnen blijven lijkt me niet zo'n strak plan question

1
26 Neobullseye

@24 Uhmm ja? Dat was toch ook mijn hele punt. Dat de brandstichting waarschijnlijk door een externe partij was.

0
27 Gewoon een student

Wat een amateurs...
Wel grappig dat het zwembad aan een straat vernoemd naar Multatuli gelegen was...
Multatuli was ook een moslimknuffelaar en daardoor als een arm man door het leven moest gaan..

1
28 Abendland

@11 Japan bijvoorbeeld, daar is islam gewoon niet toegestaan.
Ikzelf ben een beetje dubbel qua Japan: ik heb een grote bewondering voor wat zij ontwikkeld hadden toen Europa nog niets was, maar het ultieme en sadistische gedrag tijdens WW2 staat mij erg tegen.
Blijft dat ik er binnenkort toch naar toe ga.

0
29 Malander

@27
Lees nog eens je eigen posting door in @16
Je probeert anderen een spiegel voor te houden, maar vergeet naar je eigen spiegelbeeld te kijken.
Jij hoopt dat het Molukkers zijn, maar steekt een wijsvinger uit naar anderen die denken dat het door moslims gebeurd kan zijn.
In feite doe je dus precies het zelfde waar je een ander van beticht.

2
30 Marrie

@29 ..bij mij precies 't zelfde, dubbel gevoel. Ik ben nog nooit in Japan geweest maar ik zou daar toch graag ooit eens naartoe gaan. Ik wist trouwens niet dat de islam daar niet is toegestaan. Doen ze goed ! In Japan zullen ze zo hun eigen problemen al hebben, dan kan je de islam er al helemaal niet bij hebben want islam gaat altijd gepaard met onrust en frustratie.

0
31 Neem me niet kwalijk maar...

@30 Onzin, ik "hoop" helemaal nergens op. Hoewel ik het natuurlijk wel altijd heel komisch vind als degenen die als eersten uit vooroordeel de schuld al bij een bepaalde bevolkingsgroep/religie leggen met hun ongelijk geconfronteerd worden. Maar verder is het enige wat ik "hoop" dat dit soort dingen gewoon niet gebruikelijk gaan worden in Nederland.

0
32 Gewoon een student

@29 Flauwekul. In Japan is gewoon islam. Japan wordt hier enorm geïdealiseerd (dankzij nepberichten over "geen islam" op uiterst rechtse sites) terwijl Japanse vrouwen in de praktijk niet meer rechten hebben dan die van orthodoxe moslimvrouwen: thuis wachten tot de echtgenoot een keer opdraaft. Altijd grappig hoe weinig Westerlingen van Japan afweten.

http://www.muslimpopulation.com/asia/Japan/Islam%20in%20Japan_aq.php

3
33 Mrs. K

** gebruiker verwijderd **

@1 Tjonge, wat een volwassen reactie zeg. Je zult wel trots zijn op jezelf?

@2 Precies! +++

34 verwijderd23941

@33
Aan dat idealiseren van Japan (discipline, trots, eergevoel, fatsoen, onderling respect) doe ik zelf ook mee, ik beken volledig schuld. In de Kerstvakantie heb ik bij OmroepMax een fantastisch mooie drieluik over Japan gezien met Joanna Lumley, heeft u deze toevallig ook gezien Mrs. K ?

0
35 Ronin

@33 ik heb net op wiki opgezocht 'islam in Japan'. Daar valt te lezen dat van alle landen ter wereld Japan één van de laagste aantallen moslims heeft, namelijk nauwelijks 0,2 % van de totale bevolking. Dus uw ''in Japan is gewoon islam" behoeft wel enige nuance...

0
36 Neem me niet kwalijk maar...

@36 Geen islam klopt dus niet. Precies zoals ik al schreef. Er wonen gewoon moslims.

0
37 Mrs. K

@33 Helaas gemist. Natuurlijk heeft Japan ook mooie kanten, maar ik verkies met m'n dubbele paspoort toch liever dit land question

0
38 Mrs. K

@29 Tja Japan eens een land wat bijna een super power was maar de boel behoorlijk geïmplodeerd is,de enige 2 landen in Azië die daar deze eeuw aanspraak wel aanspraak op kunnen maken zijn China en India.

0
39 21st Century Guy

@36 We hadden in Nederland relatief gezien niet eens zo lang geleden zelfs minder dan 0,2% moslims...

0
40 21st Century Guy

@33 Ik zie toch niet zo veel verschil tussen Nederland en Japan :

http://data.worldbank.org/indicator/SL.TLF.CACT.FE.ZS

0
41 21st Century Guy

@41 Arbeidsparticipatie is ws even hoog maar traditionele rollenpatronen zijn daar belangrijker. De man maakt carrière en de vrouw zit vaak elke avond alleen. Heeft er ook mee te maken dat de werkdruk hoger is.

0
42 Mrs. K

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@97 Dan wordt het vast een voetballer. Bijzonder hè, zo'n piepklein mensje?...

22 minuten geleden geplaatst door Bop

wildersfan
Trump koerst af op verkiezingswinst: staat boven Biden in bijna alle swing states

@4 Ja, dat is eigenlijk de enige echte reden dat ik pro Trump was. Hillary wilde al giga oorlog voeren tegen Rusland. Als Hillary toen gewonnen ...

26 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

Ik heb liever dat je de Europese elites vermoordt Poetin. Nu ben je onschuldige mensen aan het vermoorden. Je moet achter de elites aangaan. Je ...

34 minuten geleden geplaatst door wildersfan

skapoe
Pro-Palestina demonstranten blokkeren Piet Heinkade in Amsterdam: Koningsdag-vierders woedend

Beste hamas lovers, pleur asjeblieft op naar de gaza strook.Het zal me worst wezen hoe het verder met jullie gaat....

37 minuten geleden geplaatst door skapoe

wildersfan
unser-mitteleuropa.com

@21 En Nederland werft jongens in arme wijken met een gratis abonnement op een sportschool. Daaraan kan je dus goed zien hoe onvoorstelbaar slec...

37 minuten geleden geplaatst door wildersfan

skapoe
Briefje van Jan - aan Ahmed Aboutaleb - Buttkicken.nl

boetalep en Markoesj, twee Trojaanse paarden...

39 minuten geleden geplaatst door skapoe

skapoe
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

Who the FUCK is leon verdomschot?En waarom is Geert verantwoording aan hem schuldig?...

40 minuten geleden geplaatst door skapoe

wildersfan
unser-mitteleuropa.com

@21 Rusland haalt de jongens uit de dun bevolkte, arme gebieden. Rob was weer eens potje htpocriet. Zijn groep is te goed om te vechten, dat...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

duurendaal
Pro-Palestina demonstranten blokkeren Piet Heinkade in Amsterdam: Koningsdag-vierders woedend

@71 m post@72 Querido notDaarom had ik ook al eens het volgende tekentafelvoorstel ontworpen / opgeworpen.Vanuit o.a. de volgende vertre...

1 uur geleden geplaatst door duurendaal

baba jaga
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@95 Ja hij is een erg klein menneke maar het gaat goed.Ik heb hem nog niet vast mogen houden omdat hij nog in de Couveuse ligt.Maar nog 2 da...

1 uur geleden geplaatst door baba jaga

NK. App
Heroine Sex Videos ComTecher NakedTiktok PornsFilmes Pornográficos CompletosPornomuvisNice Xxx VideoKamalika Chanda Sex VideoBlack Pornstar MovieSexo Brasil AmadorasBig KnockersBj 버스에서Nude Sexy TittiesDining Table Sex VideoLesbian Masterbation VideosViolet Myers VixenSuck Lesbian PussyPinoy SexLasbine Porn VideoCouples On A Nude BeachCollarspace.comIknowthatgirl PornEporner.xomHenta GifAsain PornosNsfe GifXtape.toKhet Me ChudaiMost Sexy PornstarBig Tit Sister SexAlura JensenVirgin NudeCamel Toe RearFilmes Pornô BrasilBbc Bbw PornhubBiggest Cartoon TitsLesbian Porn ArtMalena Morgan And Aurielee SummersFree Porn JapanseExcort PagesHentail BdBrazzers Pron VideoXnxx VdiesFreesex MoviCrossfit NudesDoujun MoeGethoo TubeWet Pyssy PicsThefitmamiNew Open SexEnglish Blue Film ShortHanime.t:หนังโป้ญีาปุ่นAlln PornSolo PornoTs Megan SnowVillagefuckingOnlyfans-pornHetai 3dSextual Web SeriesJanhvi Kapoor Sexy PhotoMia Khalifa Sex XxxSex Maluหนัง โป๊BooboediaAldult FinderPornobengala카피툰FeonsayXxxx MoviesKristin Kreuk NudesXnxx FitnessMexican XxxJav Big TitsHot AnimesexTamil Aunty Hd SexDani Daniels Hd VideosJohnny Sins BirthdayDesibathingLindsey Pelas ToplessFap To PornX Vedio HotSejal Shah Web SeriesNextpornIr SquirtHomesex TubeMilf FootjobHbrowswXvedio Indian GirlPicking Up HookersPorn PeludoEuropean Sex VideoDubai PornstarRedo Of Healer Season 2Beeg ComXxx Low QualityStarflixTamil Sex Vide0Reddit HornyHoney Goblin HentaiGiant Woman PornHeartandaceWww Xxx AssamFifty Shades Darker ScenesRough Forced PornNaked Babes On BeachAlison Woodward PornMywife NudeHeather Storm NudeSalman Khan NudeJax SlayjerSchool Teacher NudeBlackgirlstwerkingnakedBlack Porn In The HoodCeleberty NipslipHard Lesbian TribTeen Lesbian StraponBlackpirnThick Nude BabesTeacher FacesittingSex Selector FreeJavpoenPorner FrAlexas.morgan PornhubAospinadMidnight Masala VideosBf Sex Video KannadaJessie Rogers GangbangXgloryholeBritney Official NudesChinese XnxxTny PornExercisexnxxXnxx Pro 2Morgan LanieLara HorseIndian Milf Porn VideoPorn BodyswapHeyimbee LeakedGay Interacisl PornPornosexualIndian Student Teacher Sex VideoMia Khalifa 4kMonster HenteiXxx PhatoBhabhi Sex Videos ComOnlyfans DpRule 34 AppPorn Gay BlackedFamily Nude BeachesPorn Henata