Vrouw zwaargewond na aanval drie agressieve honden (ad.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Overig  ·  90 Reacties

  • 4
  • 827x gelezen
Reageer met een Emoji
1
3
4

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@50 Het is mislukt omdat er niet werd gehandhaafd.

0
51 MARCUSAURELIUS

@50 Ja hoor..
Duizenden pitbulls ingenomen en afgemaakt maar het deed het fuck.

2
52 Wild Rover

@52 is voor @51 * question

0
53 Wild Rover

@50 De pitbull werd en wordt ook in Nederland gefokt. Een pitbull is van origine gefokt als vechthond i.e. gevechten tussen honden.
De boerboel is hier van origine niet voor gefokt. Jouw boerboel werd hier, blijkens je eigen verhaal, ook niet voor gebruikt.

0
54 RobP

@52 Er bleven er nog genoeg over.
Ook is dat verhaal duidelijk aangedikt.

Geen pitbuls geen bijtende pibulls zo makkelijk is dat.
Mensen die er toch een hadden (of een vergelijkbaar ras) dienden gevangenis straf te krijgen, wegens ontwrichting van de samenleving.

1
55 MARCUSAURELIUS

@54 De pitbull is hier niet eens een ras.
En alles wordt hier gefokt in het criminele circuit zoals er kalasjnikovs in omloop zijn.
Ik werd vaak genoeg gevraagd om mijn Kangalreutje te laten fokken.

1
56 Wild Rover

@55 Het was een mislukking omdat je niet zonder een rolmaat kan bepalen wat een pitbull is en hetzelfde slag honden hetzelfde kan bereiken.

1
57 Wild Rover

@56 'De pitbull is hier niet eens een ras.'
Gaap....
@57 Heb je geen rolmaat voor nodig.

2
58 RobP

@48 : Er hangen inmiddels twee artikelen onder de kop, toen ik het las was het er nog maar 1 en daar stond dat niet bij.

3
59 Wendel

@48 : "Heb je het wel gelezen?" is ook een optie in plaats van "Lees jij eigenlijk wel eens wat voordat je reageert?"

4
60 Wendel

@59 @60

Niet lullen, Wendel.
Die info stond al in het oorspronkelijke AD-artikel.

2
61 Gremdaat

@21 Dit is weer de typische onwetendheid van mensen die op hun onderbuik afgaan.

Vechthonden bestaan niet. Alleen omdat bepaalde rassen de bouw en opmaak hebben die geschikt zijn voor vechthonden, maakt het geen vechthonden. Om er een vechthond van te maken, moet de opvoeding (mishandeling) hiernaar zijn. Je kan ook van een klein hondje vechthondje maken, die is alleen weinig effectief.

Nogmaals, je laat je onwetendheid weer duidelijk blijken. Zogenaamde vechthonden worden niet gefokt op agressiviteit, daar kan je niet op fokken. Dat moet er middels de opvoeding ingeprent worden.

@18 Ik had het dan ook over gedrag, schreeuwen is gedrag zoals blaffen dit ook is. Het is geen vechten. Een klein hondje kan blaffen naar een grote hond wat 'ie wil, dat maakt van dat kleine hondje geen dominante hond maar een onzekere hond die zichzelf wilt bewijzen tegenover de dominante hond.

Ik blijf me verbazen dat mensen een stellige mening hebben over iets waar ze overduidelijk nul kennis van in pacht hebben.

@39 Dat is niet dominant zijn, maar onzekerheid. Hebben we op de opleiding tot begeleider geleerd, en hoe hiermee om te gaan.

5
62 Bluth

@62 Vechthonden bestaan niet.

Sommige rassen werden gefokt specifiek om te vechten en niks anders. Dat noemen we vechthonden. https://nl.wiktionary.org/wiki/vechthond
En je kan wel degelijk fokken op agressie en spiermassa etc. Agressie kan ook samen hangen met de stofwisseling van een hond. Het stofje dat de kleur van een effen gouden vacht bepaalt, bleek ook invloed te hebben op het stofje dat invloed heeft op agressie. Door het doorfokken met deze spaniels ontstond er plots een verhoogde kans op agressief probleemgedrag binnen het ras. En daar kun je dus gewoon op fokken.

Gewoon al die schijtbeesten verplicht muilkorven in de openbare ruimte dan bijten dat soort beesten hooguit nog die mensen zelf en hun eigen kinderen half dood, maar niet meer de kinderen en huisdieren van anderen op straat.

0
63 Jaap Oudenaerde

@62 "Nogmaals, je laat je onwetendheid weer duidelijk blijken. Zogenaamde vechthonden worden niet gefokt op agressiviteit, daar kan je niet op fokken. Dat moet er middels de opvoeding ingeprent worden."
Voor iemand die beweert met Mechelaars te werken, ben je wel erg kortzichtig. Al eens afgevraagd waarom honden welke goed presteren, veel meer worden gebruikt voor de fok?
Jij gaat hier altijd van 'nurture' uit en vergeet 'nature'. Waar je me werkt, daar zit echt wel een behoorlijke portie 'nature' in en nee, dat is niet de bouw.

0
64 RobP

@62 Een pitbull of rottweiler is niet per definitie een vechthond. Je kan van een klein hondje ook een vechthond maken, gewoon op dezelfde wijze mishandelen. Daarom zeg ik dat vechthonden niet bestaan. Maar ja, ik heb ook al vaak genoeg gehoord dat ik een vechthond heb, puur en alleen vanwege het ras van mijn hond. Kijk er niet van op, mensen zijn nou eenmaal dom. question

Nee, dat is dus geen agressie maar een instinctieve drang om zichzelf te verdedigen. Zie je ook in het wild met verwilderde honden. Dat is EXACT waarom je die niet moet benaderen. Maar goed, mensen blijven een mening hebben zonder er verstand van te hebben. En niet verder komen dan Wikipedia. question

4
65 Bluth

",,Deze honden hebben een goede training en opvoeding nodig en dan zijn het hele lieve beesten. Als baasje moet je dat niet onderschatten.” "

Zou me niet verbazen als het daar fout is gegaan. Je ziet het helaas heel vaak. Mensen die een hond nemen en geen benul hebben hoe er mee om te gaan.

Een hond moet heel duidelijk merken dat de baas ook de baas is. Zodra de baas gene overwicht hefet, gata ene hond die rol overnemen.

En hoe groter en sterker de hond, hoe gevaarlijker dat is.

Mensen denken onterecht dat wanneer ze een paar keer naar een puppy cursus gaan, dat ze dan een hond hebben die voor de rest van het leven perfect opgevoed is.

Feitelijk zijn het niet d ehonden die op cursus moeten maar de eigenaren. Die moeten geleerd krijgen hoe het brein van een hond werkt en hoe je daarmee om moet gaan.

Zodra je dat als baas begrijpt, heb je geen hond die voor elke schijt blaft en op alles agressief reageert. De hond ziet daar namelijk geen aanleiding toe zolang de baas uitstraalt dat hij alles onder controle heeft.

0
66 Weet geen naam

@64 Ik heb nooit een gezegd met welke hondenrassen ik werk, dus daar ga je al met je ongefundeerde aannames.

Ik weet exact waarom specifieke hondenrassen voor specifieke doeleinden worden geselecteerd. Dat heeft alles met de bouw van de honden en het karakter van de honden te maken. Maar zelfs die honden kunnen later ongeschikt blijken, wanneer ze niet juist te trainen zijn.

Ja, er zit genoeg 'nature' in, maar de agressie komt niet bij het ras vandaan, maar bij de opvoeding. Jij had het over agressie, ga het nu plotseling niet breder trekken.

5
67 Bluth

@67
"Dat heeft alles met de bouw van de honden en het karakter van de honden te maken."

karakter, valt agressiviteit niet onder karakter?

Waarom ziteen asiels vol staffords? omdat ze "moeilijk" zijn misschien?

0
68 morandi

@68 Ja, agressie valt onder het karakter, maar kan je niet op fokken omdat agressie er later pas inkomt.

Staffords zijn helemaal niet moeilijk, en zeer zeker niet agressief. Een stafford weet dat het zeer goed aan kan vallen, en dit is dan ook de verdediging van de hond. Velen verwarren dit met agressie. En waarom zitten de asiels er vol mee? Omdat mensen niet om weten te gaan met dat soort dominante honden. Mensen laten over zich heen lopen, de hond bijt van zich af.

Dus, waarom? Omdat mensen dom en onwetend zijn.

6
69 Bluth

@67 Jij werkt met Malinois. Van jouw afkomstig. Ik heb je er toen fijntjes op gewezen dat je ipv Malinois ook gewoon Mechelse herder mag zeggen. Zelf heb je een teefje.

"Ik weet exact waarom specifieke hondenrassen voor specifieke doeleinden worden geselecteerd. Dat heeft alles met de bouw van de honden en het karakter van de honden te maken. "
Nee echt??? Het heeft met de bouw en het karakter te maken????
Verder hoef ik niets breder te trekken. Je hebt zelf in de gaten dat je naast de pot zat te pissen.

0
70 RobP

@65 Een rottweiler is van origine niet gefokt als vechthond. Een pitbull is van origine wel gefokt als vechthond. Het wordt tijd dat je eens gaat leren waar welke 'rassen' van origine voor gefokt zijn.

0
71 RobP

@69 " Ja, agressie valt onder het karakter, maar kan je niet op fokken omdat agressie er later pas inkomt."
Dus agressie valt onder karakter en je kunt wel op karakter fokken maar niet op agressie.

0
72 RobP

@69 Wat een bullshit verkoop je altijd in hondendraadjes.

Nog een keer Agressie kan samen hangen met de stofwisseling van een hond. Het stofje dat de kleur van een effen gouden vacht bepaalt, bleek ook invloed te hebben op het stofje dat invloed heeft op agressie. Door het doorfokken met deze spaniels ontstond er plots een verhoogde kans op agressief probleemgedrag binnen het ras. En daar kun je dus gewoon op fokken.

6
73 Jaap Oudenaerde

"Altijd worden de honden de dupe van de eigenaar.
Maar ja, als een kat je bijt, mag je niks doen..."

@7 Bluth,

De impact van een kattenbeet is doorgaans minder dan een beet van een vechthond...

0
74 Graaier1000

* Verwijderd door de redactie *

75 Geert

* Verwijderd door de redactie *

76 Geert

@68 : en wat maakt agressie dan zo bijzonder dat er niet op te selecteren is? Het is ook gewoon een karakter eigenschap. Net zo als retrievers geselecteerd zijn om sociaal te zijn aangezien ze vroeger vaak vanuit verschillende roedels moesten samen werken.

1
77 Lobbus

@73 "Wat een bullshit verkoop je altijd in hondendraadjes."

Uit @69 :

" En waarom zitten de asiels er vol mee? Omdat mensen niet om weten te gaan met dat soort dominante honden. "

"Dus, waarom? Omdat mensen dom en onwetend zijn."

Ik kan het daar alleen maar mee eens zijn. Ik constateer dat ook heel vaak, dat mensne een hond hebben, maar geen benul hebben hoe ze hem de baas moeten zijn.

En dan krijg je van dat half zacht optreden. Praten tegen de hond alsof ze met een mens praten.

Dat werkt niet. Als je wilt dat een hond naar je luistert, moet je dominant zijn. En dominant zijn lukt niet als je "een dscussie aangaat" met je hond.

0
78 Weet geen naam

@78 Boeiend verbied die rassen dan gebeuren er ook geen ernstige ongelukken meer met die rassen.

6
79 Jaap Oudenaerde

@78 Daarnaast stikt het van de prutsers die ontzettend dominant zijn naar hun hond toe en dan gaat het mis als er mensen op visite zijn die geen dominantie uitstralen. Zoals een kindje van 4.

5
80 Jaap Oudenaerde

@78 Dat zal een eenzijdige discussie worden question
Praten met de hond kan ook, zolang ook maar de juiste commando's worden gebruikt. Dat is trouwens best komisch, anderen denken dat je met de hond aan het praten bent terwijl je ondertussen gewoon commando's erbij geeft. question

0
81 RobP

@79 Welke rassen?

1
82 RobP

@82 De overheid hanteert een prima lijst hiervoor van waar we kunnen beginnen met muilkorven en wetgeving. https://nos.nl/artikel/2173689-21-hondensoorten-officieel-gevaarlijk-eigenaar-moet-op-cursus.html

4
83 Jaap Oudenaerde

@82
Lijst risicohonden (ook kruisingen)

Akita
American Bulldog
American Pitbull Terriër
American Staffordshire Terrier
Boerboel
Bull Mastiff
Bull Terrier
Cane Corso
Dogo Argentino
Dogo Canario
Staffordshire Bull Terrier
Rottweiler
Tosa
Fila Brasileiro
Anatolische herder
Zuid-Russische Owcharka
Kaukasische Owcharka
Bully Kuta
Alano
Bandog
Pitbull achtigen: alle kruisingen met een pitbull: pocket bully, micro bully, pocket pitbull, extreme pocket bully, Regular bully, Regular Pitbull, xl en xxl pitbull, xl en xxl bully, rednose pitbull, rednose bully

4
84 Jaap Oudenaerde

@83

Mijn labrador is ook heel gevaarlijk, maar staat er niet bij.
Hij gaat zodanig achter je liggen dat je je verstapt en je nek breekt.
Ook meteen maar muilkorven dacht ik...

3
85 COVA

@85 Ik zou hem een spuitje geven.

4
86 Jaap Oudenaerde

dus staffords zijn "moeilijker" dan de gemiddelde hond.

En ik heb van meerdere staffords gehoord dat ze wel degelijk aanvallen, gewoon veel kleinere hondjes aan flarden trekken.

Het lukt "onwetende en domme" mensen bijvoorbeeld best om een spaniel onder controle te houden.

Laten we op zijn minst "onwetende en domme" mensen verhinderen om een stafford, een turkse herder of een husky te nemen en hem binnen de kortse keren naar het asiel te brengen.

0
87 morandi

@62 ; > Vechthonden bestaan niet. <

Grappig. Je hebt waterhonden, jachthonden, waakhonden, drijfhonden, hoedhonden.. Maar vechthonden bestaan niet? >Dit is weer de typische onwetendheid van mensen.<

Deze honden zijn generaties lang gefokt op een bepaalde doelstelling. Zo werk ik met echte drijvers. Ik zie hoe de genen bepalend zijn of een hond dat werk kan of niet kan. Die genen bepalen of het 'in de hond' zit. Hoe een hond volledig ongetraind een kudde bij elkaar houdt en naar zijn baas brengt. Het trainen gaat om het leren van commando's, zelfbeheersing, ervaring en juist dingen doen die tegen die genen in gaan zoals het van de baas wegdrijven of een kudde splitsen. De basis is echter puur genetisch bepaald. Daarnaast hebben ze genetisch uiteraard ook capaciteiten die handig zijn in het werk zoals alertheid, reageren op zicht, will to please, intelligentie, doorzettingsvermogen en de neiging om zelfstandig beslissingen te nemen.

Met vechthonden is dat niet anders. Generaties lang gefokt om een echte moordmachine te zijn in de ring. Van 0 tot 100 op de agressieladder waardoor je de agressie niet ziet aankomen. Vasthoudendheid, niet bang voor pijn, waas voor de ogen, de will to kill. En natuurlijk ook de fysieke capaciteiten om een gevecht te kunnen winnen; krachtig, brede kaken, glad lijf, robuust.

Het probleem zijn inderdaad de baasjes. Baasjes zoals jij die denken dat ze de genen uit de hond kunnen trainen/opvoeden. Dat die lieve pup op 3 jarige leeftijd nog net zo lief met andere honden zal spelen als je hem maar goed genoeg socialiseert. Die denken dat je kleine kinderen rustig buiten het zicht van de volwassen baas bij/met dergelijke honden kunt laten spelen want >ze zijn voor mensen toch zo lief

0
88 Mariska3

@79 "Boeiend verbied die rassen dan gebeuren er ook geen ernstige ongelukken meer met die rassen."

In potentie is elke hond dan gevaarlijk.

Een klein kind kan ook ernstig verminkt worden door een kleine hond.

Mensen zouden uberhaupt niet meer zomaar een hond moeten kunnen aanschaffen.

gewoon net als een rijbewijs even ene cursus om te testen of iemand wel geschikt is voor een hond.

0
89 Weet geen naam

@80 " en dan gaat het mis als er mensen op visite zijn die geen dominantie uitstralen. "

Onzin. Als er bezoek komt, zijn d ebaasjes er ook. En als die dominant is, dan heeft de hond geen agressieve aandacht voor het bezoek.

Agressief naar bezoek is een hond pas als de hond spanning bij het baasje / de baasjes bespeurt. Die asocieert die spanning met het bezoek dat binnen komt en zal zich daarom agressief jegens bezoek opstellen.

Een baasje die dominant is, heeft geen agressieve hond richting bezoek.

0
90 Weet geen naam

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

Orban heeft gelijk. Ze liegen ons nu voor over onze waarden net als toen over de Arabische Lente, weapons of mass destruction en etc......

zojuist geplaatst door wildersfan

Graaier1000
Muziekdraadje

Tennessee Ernie Ford - Sixteen Tonshttps://www.youtube.com/watch?v=S1980WfKC0o...

3 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

Ik snap dat verhaaltje over onze waarden ook niet. Daar heeft Orban dus een punt....

4 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Graaier1000
Muziekdraadje

Big Bopper - Chantilly Lacehttps://www.youtube.com/watch?v=4b-by5e4saI...

6 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Little Eva - Loco-motionhttps://www.youtube.com/watch?v=eKpVQm41f8Y...

7 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

Het is eigendom van geworden van de internationale elites....

8 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Graaier1000
Muziekdraadje

Dion & The Belmonts I Wonder Whyhttps://www.youtube.com/watch?v=pAPEfdjvTqE...

8 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Danny And The Juniors - At The Hophttps://www.youtube.com/watch?v=lPV5FrydqDE...

9 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Jay & The Americans - Cara Miahttps://www.youtube.com/watch?v=1sFy5_kmEi4...

10 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

The Monkees - Last Train To Clarksvillehttps://www.youtube.com/watch?v=ZcXpKiY2MXE...

11 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
XxxxeXxx Movie ActressMost Beautiful Indian PornFree Xxx MoviezIggy AzaleapornGay Porn BlogsAsmr PornographiqueFrancesca Farago NakedFree Lesbion Porn VideosDont Cum In MeBrookie Blair BrickzillaGigan BoobsNude Bikini WomenPorn BootyBreast GifBrazzers Beautiful GirlVideo Porn Lesbian FreeAnalmom PornXboorooHow To Make Yourself SquirtPascal's PornSyren Be MerNxnxx NewPornstar WomenBeautiful Hot Girl Porn VideoWwwxxxxlDeauxma MilfDaughter Lesbian PornCaset CalvertHubxxxHindi Bp XxxGrandma TubeSqurit OrgyPornografía Gratis En EspañolNetechangistePrimecurveaBrooklyn ChaseUschi DiggardNude Mature ModelsAunty Sex Video ClipSquirty Pregnant Gf & Paramedic ThreesomeP Orno HdReal Gf PornPorn For MoneyStreaming PornmovieDemon Slayer Mitsuri PornMota XxxHotwapChudachudi Open VideoBackstage Casting CouchExploitedcolleggirlsGang SexLildedjanet LeaksWww Xxx MarathiTamilnadu Sex Aunty VideoWww Sunny Leonxxx ComXxx Odia SexyTittie GamesNaked BoxingMia Mlakova AnalLesbian Gynecology PornNaked TransexualsLamalinksJemontre Ma SexetapeJogo Pornográfico OnlineGifs De Sexo LesbicoTelugu X VideosMiles And Gwen PornHollen Roden NudeClubseventeen.com日本adult VideoDogstyl PornThatboostedchick NudePushpa Sex VideoMassage PpornLesbian Stepmom SeducesR34.xxxTravesticompocalGrupos Telegram CuckoldItty Bitty Titty CommitteeSall DangeloSkipthegame Columbus GaCelina Smith TitsCumming In The CondomRekha Xx VideoRoja Hot NavelVideos Of Lap DancingLittle Caprice BondageBilqeFilmes Pornô Sem VírusWww Xnxx ConJessica Alba Sexy SceneAnushka Shetty Nude PhotosBoy Boy X VideoAmateur Bj In CarKatelyn HatleyDillion Harper Double PenetrationAnimated Diaper PornLily Kawaii Jack And JillNina Patron PornBlone Lesbian PornSnapchat SquirtWho Created Porn HubBlacked FacialNude Snow BunniesAnal For The First TimeLesbian Sciorring PornGay Chay AvenueXnx VidesVedio PornSecond Life Furry PornHomemade Asian AnalRule34vChatrabateBbc In BlondesCplwrestlingWww.motherlessTrixhentaiSexe IncestesAlana CruiseStory Glory HoleㅜㅁTamil Aunty Nude VideosPussy AirlineMalayalam EroticaNuds GalsAunty XnxxWcaproductionsBusty Milf Quickly Humps Hotel TableCexy VideoPriya Porn VideoBoobs Romance VideoMoa Khalifa VideosBlack On Black Crime PornTeencocksuckingFly Girls Porn MovieShoplyfter Veronica ChurchRiley Reid DadBella Poarch Buttالعاب سكسPornô Gay OnlineJamie GillisAllecakes NudesGangbanged Porn VideosActress XnxxSex Video First Time SexItshollydayBdsm Punishment VideosFamily Strokes New VideosKodaikanal Porn