Klopt dit wel: '50 miljoen moslims bereid geweld te gebruiken' (volkskrant.nl)


Berichten verspreiden zich vaak razendsnel, of ze nu kloppen of niet. Wij proberen de zin van de onzin te scheiden. Vandaag: vijftig miljoen moslim... ...

door Inter in Binnenland  ·  27 Reacties

  • 6
  • 682x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Alweer ? ja het klopt

5
1 voetstoots

Ach ja. Overal in het westen levert de islam problemen op. En die worden niet aangepakt. Je kunt wel een beetje blijven spartelen en stuiptrekken over verbinding en eenheid, maar dan moet je niet zeuren als je het af moet leggen tegen een Geert of Le Pen

3
2 Robot

Helaas is het onderzoek niet gestaafd. Dit is ook bijna onmogelijk. Laten we het eens sterk verminderen allemaal. De heer Koopmans gaat uit van 50 miljoen. Ik zeg het zijn er 5 miljoen die het goed praten. Laten we zeggen dat er 1% daarvan nu in Europa woont. Dan kom je dus omgerekend al neer op 50.000 man die als ze maar genoeg getergd wordt aanslagen kan gaan plegen. Want daar komt het neer. Onder de juiste omstandigheden. Nu wil ik niet vervelend doen maar 50.000 zijn er best veel. Ik ga het nog verder terug halen. Van die 50.000 is er slechts 1% bereid om ook echt aanslagen te plegen. Dan nog hebben we dus 500 aanslagen die ons te wachten staat. Let wel, de verkleinfactor hierbij is dus 100.000. Helaas werkt dat zo bij grote getallen dat het dan nog steeds angstaanjagend kan zijn.

Vergis je hierbij niet in de sterke saamhorigheid binnen de islam. Als je voor de islam bent, steun je ook al snel je medestanders (helaas is dit bij meerdere aanslagen ook duidelijk geworden).

0
3 Gezond boerenverstand

Oh god, wat doorzichtig.
Deze factcheck is al eerder uitgevoerd. Maar dan wel met onderbouwing van cijfers.
En daar was de conclusie dat het wel klopte.
Maar dat zint de Volkskrant niets.
Dus komen ze met een eigen factcheck, zonder feiten, maar wel met een conclusie.
Wat kan de Volkskrant toch een BS schrijven zeg.

Wie niet van feiten houdt, kan bij de volkskrant terecht.
Wil je liever een fact check met onderbouwing? Dan kan je bij de NRC terecht:
https://www.nrc.nl/nieuws/2017/01/04/vijftig-miljoen-moslims-accepteren-geweld-6023657-a1539706

4
4 beastyboy

@4 ,

Het geeft niet. Linkse wegkijkerij is juist uiterst effectief voor de rechtste ideologie. Dat is altijd al zo geweest.

6
5 Robot

@3 ,

Ik meen toch iets van 100000 erdogan stemmers in Nederland. We hebben genoeg om ons druk om te maken. De lange arm van Ankara bv.

2
6 Robot

De bevindingen van Koopman's zijn absoluut niet op volledige onzin gebasseerd. Er is wel degelijk een groep radicale moslims aanwezig in Europa. Echter is het vooral voor een sociaal wetenschapper wel bijzonder dom om iets naar een dermate grote populatie te generaliseren. Dan moet je wel een uitzonderlijke nauwkeurige en betrouwbare steekproef hebben. Dat is vrijwel zeker niet het geval geweest. Bovendien is het voor een socioloog raar om op deze manier onrust te zaaien, omdat juist hij zou moeten weten wat de gevolgen daarvan zijn. Vraag me bijna af of er geldschieters voor zijn onderzoek waren.

10
7 Gewoon een student

@2 Alsmaar plussen. Islam is niet goed voor de wereld.
Ik blijf mij verbazen over het aantal mensen die, ondanks moderne communicatiemiddelen niet voor zichzelf durven te kiezen.

De islam, het word een krachtig iets, of een zielig zootje, over tijd vrees ik het laatste, en dan krijg je weer: waarom nu wij weer, wij deden niets fout. Tsja, de bekende slachtofferrol.

'Ik heb altijd naar mijn imam geluisterd' dus wat doe ik nu verkeerd?
Kijk, wat je niet weet of jouw imam wel de waarheid spreekt.

De meeste imams zijn veelal mislukte studenten die op deze manier nog enige 'macht' zien

Echte intuectuelen hebben de islam niet nodig, zij bereiken wat ze willen.

0
8 Malander

Natuurlijk niet !! Zijn d'r maar een paar van die miljoenen die zo her en der, verdeeld over maar een paar landen, ergens een klein beetje oproer telkens veroorzaken. Tis gewoon afwachten waar een volgende "boem" met maar een klein beetje leed toch op zo'n overbevolkte aardkloot ?? zich voor gaat doen. Groeien we ook wel weer overheen en weer, en weer ..... Als het nog wat langer aanhoudt dit soort 'incidentjes' gaan we er misschien (proest) ook nog wel aan wennen.
(s/off)

3
9 Tante Annie

in ieder geval klopt de titel niet , er is een verschil tussezelf bereid zijn geweld te gebruiken of het gebruik van geweld te accepteren.

In dat laatste wijken de moslims niet af van het gros van de mensen , behalve uitgesproken pacifisten, die het gebruik van geweld accepteren om hun waarden te verdedigen.

3
10 morandi

50 miljoen redenen om ze buiten de deur te houden.

1
11 Hein2

@5 En andersom.... en dan krijg je te horen: "Houdt het nou nooit op?"

... dus vooral doorgaan met die onzin....

0
12 Illusioncu

links knuffelbericht met dito trolling

4
13 Lets keep it cool

@4 ,

hoezo doorzichtig?
De Volkskrant nuanceert (wat journalistiek zou moeten doen).
In tegenstelling tot het NRC (die daarmee journalistiek bedrijft van een lager niveau).

6
14 jodelatedieho

Ach ja... we hebben hier ook een giga defensie industrie. De EU landen geven gezamenlijk 300 mrd uit aan defensie. De USA 600 mrd aan defensie. Dus hoezo is dit het voorrecht van moslims.
.
Je mag net zo diep in Allah geloven als je wilt. Als je maar geen ak47 oppakt. Dan is er niks aan de hand. Je mag de hele dag in je moskee zitten bidden. Geen probleem. En helemaal van de Koran zijn. No problem. Gewoon geen geweld gebruiken verder.

6
15 lieveschat

Wie startte de invasie in Irak??? Waren dat de moslims???

6
16 lieveschat

Ik weet niet wat voor vreselijke verhalen er staan in de eeuwen oude Koran want dat zou ook wel eens een probleem kunnen zijn.

0
17 Interessant

Welk percentage pVv ers accepteert geweld om hun waarden te verdedigen?

4
18 Utrecht_83

Islam is gewoon een extreem gewelddadige religie op de wereld gebracht door een extreem gewelddadige profeet. Wie de Soenna en Hadith kent weet dat de IS niets doet wat de profeet zelf niet gedaan heeft. En of 50 of 500 miljoen moslims tot geweld bereid zijn blijft natte vingerwerk.

En ja de meerderheid van de moslims is vreedzaam, net als de meerderheid van de nationaal socialisten vreedzaam waren. Maar net als het nationaal socialisme is de ideologie niet vredig, verre van zelfs.

4
19 greenmango

@18 Als je nog wat over de PVV te zeggen hebt kun je een klap voor je @#* krijgen.

Grapje!

3
20 greenmango

@18 Dat is een gerechtvaardigde vraag, maar beter nog is het om je af te vragen hoeveel Nederlanders daartoe bereid zijn. Ik vermoed dat dit niet zo heel ver af ligt van dit moslim onderzoek. We staan best wel voor ons landje. Je kunt bv ook kijken naar de reactie van de VS op "9/11". Of onze overheid ook zo reageert is een ander verhaal.

1
21 Tussenderegels

@20

3
22 Utrecht_83

@20

3
23 Utrecht_83

Voor 20

3
24 Utrecht_83

Voor 20

3
25 Utrecht_83

Ik vraag me af hoeveel westerlingen bereid zijn geweld te gebruiken om de Joods/Christelijke fundamenten te beschermen als deze door geweld onder druk komen. En hoeveel mensen vinden geweld geoorloofd om ISIS te bestrijden? Waarom zou dit voor wie dan ook op deze wereld anders moeten werken?

Bovendien laat soortgelijk sociologisch onderzoek zien dat óók niet-islamitische gemeenschappen bereid zijn om hun belangrijkste waarden met geweld te verdedigen, stelt onder meer theoloog Jonas Slaats. De bijbelpatriotten in de Verenigde Staten zijn waarschijnlijk zelfs erger dan moslims. Zo zegt 26 procent van de Amerikaanse protestanten geweld 'in sommige situaties te steunen', terwijl slechts 11 procent van de moslims in dezelfde Gallup-enquête dat antwoordt geeft.

1
26 Spandalf

Slechts 50 miljoen van de 1500 miljoen moslims wereld wijd?
Het lijkt mij een erg lage inschatting.

1
27 Gandalf

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Sarcoff
Deutschland Kurier (@Deu_Kurier) on X

https://www.ninefornews.nl/kijk-journalist-vraagt-politicus-naar-mogelijke-russische-betalingen-maar-de-boemerang-komt-even-terug/...

3 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

wildersfan
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@53 Oekraine is een zoveelste Afghanistan. 👍...

5 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Biscanna
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@108 Dat bedoel ik, je bent hypocriet en je begint weer te huilen, Kijk eerst maar eens goed naar je eigen reactie geschiedenis voordat je met ...

5 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Querido not
Rapport: Amerikaanse regering stemt in met massale aanval op de Krimbrug - Dissident.one

@5 Eens, maar toch kunnen die twee soorten media niet zonder elkaar. Je krijgt dan een beeld vanuit twee invalshoeken. En meestal zoek ik dan...

6 minuten geleden geplaatst door Querido not

Sarcoff
Kampioen vaccineren én weinig besmettingen: in Portugal gaat het beter

Maar hoe gaat het tegenwoordig na alle jubelverhalen:https://www.ninefornews.nl/portugal-van-wereldkampioen-vaccineren-naar-onverklaarbare-ove...

8 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

van Keulen
GeenStijl: Hoera islam! Irak maakt homorelaties strafbaar

In Marokko bestaat deze wet al heel lang maar dat wordt door kontkruipend links gewoon doodgezwegen.https://www.europarl.europa.eu/doceo/docum...

9 minuten geleden geplaatst door van Keulen

Snorrie
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@54 Natuurlijk, dat blijkt ook overduidelijk uit al je postings.En Hans Kazan kan echt toveren....

13 minuten geleden geplaatst door Snorrie

van Keulen
Iraaks parlement stemt in met antihomowet: ‘Morele verdorvenheid’

In Marokko bestaat deze wet al heel lang maar dat wordt door kontkruipend links gewoon doodgezwegen.https://www.europarl.europa.eu/doceo/docum...

14 minuten geleden geplaatst door van Keulen

Snorrie
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@53 Kunnen jullie gezellig een boom over opzetten tijdens het volgende afdelingsuitje....

14 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Sarcoff
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@50 Foute veronderstelling mijn beste Snorrie, ik ben niet te koop voor propaganda doeleinden, als iemand mij daar voor zou willen betalen kies ...

15 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

NK. App
Amateur French PornFilms Prono GratuitsRandi XxxxUs XxxPorn Videos Co InScarlett PornAnri Okita BoobMomandsontabooLesbians Masturbate PornCamistrella LeakedAdinas JewelsSex TutorialYoga Class Porn VideosScarlet Vas Pornقصص جنسيةًXxxmovieforyouTcaht SexePornhtSexy Bikini VideoMallu X MoviesFirst Night Hindi VideoFree Porn Adult MoviesMegatitsPorndudwAlexandra SnowMalaysia SexxxMovies With Ron JeremyRai SexBlackanal PornSimone Richards OnlyfansHypno Mom PornHypnotism PornSexyroxyAnal With Lisa AnnJade Venus PornBlue Film Video MeinNhentai.net Full ColorChatterbait WebcamsWar XxxHeadscissorPink The PornstarBangla Sexe VedeoBrazzer FreSarah Shahi BikiniEmma Watson Nude PicturesMom Night XnxxReddit CumWww Porn C0mFilmo De PornorAsspig.comTamil HandjobLove Sex SceneBengali Blue Film HdValentina Nappi XxxNakedmilfKelsi Monroe TushyAsian Excorts Near.meHen Tai BarHomemade ThreesomeErika Eleniak NowMale Photos NudeBarish Sex VideoHard SpankingLesbian Shower PornXxx Toilet VideoSex Xxnx HdTami ErinCaught NideMalayalam Hot Xxx VideosBeautiful Sex EverBrandy Renee PornAllie LunaNikki Ashton FeetCheetah_College Wala SexPorn Video RealFree Ones PornTessa Fowler LeakedBeautiful Romantic PornHot Chocolate XxxLesbian Scossoring PornBowling Ball Porn3d Porn VideisPorhub SiteXhamsterdesiVanessa Hudgens Leaked NudesLady Gaga ToplessAznnobodySex Mex PornSleeping Cheating PornBrett Rossi NudeBlonde FesserXnx IndainBeautifulpussy PicsMaria Hjieliبرندی لاو2020sexvideosFreya Mayer Nudeصور سكس عربيهFriends With Benefits Meaning In HindiXxx AdiwasiCartoonsexAsian Street Meat VideosFreakmob HardcoreTwitter BaddieTommy King PornCumchallengeTribbing Ebony LesbiansVideos Porn DescargarMegan CoxxxAsmr MaimyBrattysis.comافلامك سكسHqs PormoSnow Bunny PornMom XvideosSex Video MastIndian Erotic Web SeriesFanvan OnlyfansHot South Indian PornBus Ki BfAngelcakesxxx4chan.prgLesbian PornosuLisa Ann PornostarRiley StarCuming On SolesSonylony XxxKnuckle Sandwich FacialabuseNa Na PornFreaks Off CockLil TittyBig Tits Nude WomanSpicybunniesSex Video JBan BrosIndian Dance NudeHotwife ChallengesBu LonFitness Mom NudeOmegoePorno TeenPhotoacomoanhabtesPornogey.Live Chat Porn IndianMelanie Hicks Step MomXviduosDevon Jenelle OnlyfansVideos De Pornografia CaseraStudent Bf Video