Nieuws is niet ‘links’, of ‘rechts’ (indignatie.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Hadito in Overig  ·  28 Reacties

  • 2
  • 310x gelezen
Reageer met een Emoji
1
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ligt er maar net aan uit welke bron het nieuws komt.

Je kan het (op linkse manier) hebben over "geredde vluchtelingen" of (op een rechtse manier) over "opgepikte dobbernegers".

Dan blijkt de rechtse benaming toch accurater dan die linkse.

7
1 xtremy

Global Warming is links nieuws. Vraag mij niet waarom want links leidt het meest onder het volstrekt onzinnige van klimaatbeleid. De economie valt stil en er is geen geld meer voor sociale uitkeringen. Het klimaat blijft gewoon autonoom.

8
2 Ogod

@2

Ja man, China en Rusland en vooral Noord-Korea, voorlopers op het gebied van klimaatbeleid!

7
3 COVA

Het nieuws zelf is rechts noch links. Verslaggeving is vaak wel gericht aan een bepaald publiek dat links of rechts van het politieke spectrum valt. Ook heeft de politieke voorkeur van het betreffende Medium (de krant, webkrant,etc) vaak invloed op wat men wel vertelt en wat men niet verteld naast welke draai en invulling men aan het nieuws geeft.

2
4 AT Jist

@3 Klimaatbeleid kan nooit meer uitmaken dan de menselijke invloed op klimaat en die is volgens de modellen van het IPCC hooguit 0,15ºC in 2100 als de hele wereld stopt met stoken.

5
5 Ogod

@1 en @4 zeggen ongeveer hetzelfde.

Daar waar @4 het netjes en beschaafd uitlegt, is @1 nodeloos kwetsend en racistisch. Iets wat we hier op het forum bij sommige mensen wel vaker zien. Onnodig ... en ook een beetje infantiel.

7
6 Kopkaas

* Verwijderd door de redactie *

7 tonaki

@6 Wat is er nodeloos kwetsend? Dat ik twee manieren van verslag geven weergeef?

Of vind je het woord "vluchteling" racistisch, omdat het (inderdaad) de lading niet dekt, omdat het over gelukszoekers gaat.

4
8 xtremy

@8

Ik ga het je niet eens uitleggen. Je bent @1 onnodig kwetsend en racistisch in je woordkeuze. Als je dat zelf niet snapt dan gauw terug de schoolbanken in.

4
9 Kopkaas

@7 Journalisten doen aan zelfcensuur. Ingaan tegen de politieke kleur van je werkgever, kritiek leveren op de status quo in de maatschappij is nogal schadelijk voor je verdere carriere.

1
10 Conradijntje

Nieuws is nieuws maar het is de journalist die er een linkse, rechtse of een persoonlijke dgaan er aan geeft.
Media is nooit onafhankelijk en is dat ook nooit geweest.

1
11 meneer van het nieuws

nieuws is nieuws maar dan moeten ze wel al het nieuws laten zien .
er word bewust nieuws geselecteerd en achtergehouden ,alleen dingen die van hogere hand komen mag men laten zien.
dat gebeurd bewust om de mensen dingen mooier voor te schotelen dan dat het in werkelijkheid is.

1
12 ongelovenloos

@9 Je riep dus maar wat en kunt het vervolgens niet uitleggen.
Zo zie je dat hier wel vaker voorbij komen.

Zegt trouwens meer over jou dan over mij.

3
13 xtremy

@9 "Ik ga het je niet eens uitleggen. Je bent @1 onnodig kwetsend en racistisch in je woordkeuze. Als je dat zelf niet snapt dan gauw terug de schoolbanken in."

@1 geeft voorbeelden aan van hoe een medium het op een bepaalde manier vertelt.

Hij had het echter ook gewoon "economische vluchtelingen" kunnen noemen. "dobberneger" vind ik nou net een zeer slechte benaming. Dat is meer Geenstijl praat. Geenstijl maakt er graag dat soort dingen van(ik denk ook dat hij daar aan refereerde?

Het jammere is dat je met "dobberneger" niemand echt serieus bereikt. Je zet jezelf buitenspel met dergelijke benamingen met als enig doel een "grappig" stukje te schrijven.

Noem het gewoon economische vluchtelingen, profiteurs, of iets dergelijks. "dobberneger" is een inhoudsloze term.

2
14 AT Jist

Nieuws is niet ‘links’, of ‘rechts’ Mmmm... BBC World News is de enigste die ik kan bedenken als niet links of rechts ... Maar CNN ?? Helemaal verrot linkse nieuwszender geworden ....
Was geweldig ...maar nu laatste jaar ....? Helemaal naar de klote ...

2
15 Tungsten

* Verwijderd door de redactie *

16 tonaki

ad @2 'lijdt' ipv. 'leidt'. Lood om oud ijzer hier.

1
17 Ogod

@7

Ben ik met je eens.
Als je kijkt naar verschillende 'praatprogramma's' (o.a. Jinek, Nieuwsuur) waar gasten aan tafel aanschuiven, kunnen ze het 'nieuws' wel neutraal brengen maar de diepere onderlaag hoeft dat zeker niet te zijn.
Zij kunnen het 'nieuws' een bepaalde kant opsturen d.m.v. het selecteren van de uitgenodigde gasten, de ruimte die ze die gasten geven om hun zienswijze erop los te laten.
Ik zie veel te vaak dat 'neutraal nieuws' wordt verduidelijkt door één persoon/deskundige die een bepaalde stroming/kleur volgt.
Hoor en wederhoor is er vaak niet meer bij.

1
18 Malinois

@2 "....want links leidt het meest onder het volstrekt onzinnige van klimaatbeleid. De economie valt stil en er is geen geld meer voor sociale uitkeringen....."

"Het Klimaat" moet de nieuwe religie worden als onderwerpingsmiddel om de massa's in de ban te houden en het geldsysteem gaat vervangen worden door een code-systeem; hoe conformistischer een subjekt hoe meer voordeel hij krijgt binnen het gecodeerde digitale subsidie en sanctie-controlesysteem. De grote centrale banken worden de bolwerken van Het Sociale.

3
19 CoolMemories

@16 "...Wie spreekt nog de waarheid. De media heeft hard mee geholpen aan de verdeeldheid onder de bevolking. Ze doen hun werk niet meer zoals het hoort en daarom krijg je dan ook de 'complot theories'..."

Klopt, de media representeren niet meer een realiteit die zo dicht mogelijk bij 'de waarheid' ligt maar zijn een simulatiesysteem geworden. en in een simulatiesysteem is het verschil tussen waarheid en leugen verdwenen...het verschil bestaat niet omdat er geen referent (meer) is.....'het volk' of 'de realiteit' worden zelf gesimuleerd als referent!

2
20 CoolMemories

@18 "Hoor en wederhoor is er vaak niet meer bij."

Tijdens de crisis had je een praatprogramma van de NCRV over de bezuinigingen op de pensioenen - terecht of onterecht?
Men had toen ouderen (70+) die net niet dement waren en geen enkele relevante financiele kennis bezaten tegenover pensioendeskundigen van oa de volkskrant gezet. Die ouderen werden verbaal uiteraard compleet afgemaakt. Ik verwijt de NCRV dan ook dat ze geen gelijkwaardige discussiepartners tegenover elkaar hadden gezet.

2
21 Conradijntje

@19 Cash wordt uitgefaseerd. Bedoelt u dat?

0
22 Ogod

@20

Daarom is het ook zo gevaarlijk als overheden (nationaal/EU) gaan bepalen wat nieuws is of nepnieuws.
Het simulatiesysteem wat zijzelf creëren kunnen we daarom ook niet meer blindelings vertrouwen.

1
23 Malinois

* Verwijderd door de redactie *

24 tonaki

Alhoewel dat strikt genomen wel klopt, zijn aan de berichtgeving er over wel degelijk stromingen aan te wijzen. Dat gaat dan vooral om:

1. De selectie aangaande de gebeurtenissen die worden aangemerkt als 'nieuws' en waarover wordt gerapporteerd.
2. De bewoordingen (in titel en stuk) die worden gebruikt om de gebeurtenis te benoemen, te omschrijven en te beschrijven.
3. Selectief gebruik van wederhoor, ofwel, enkel een eenzijdige beschouwing van een gebeurtenis waarbij enkel de zichtwijze van een enkele partij wordt vermeld, en de andere partij niet wordt gevraagd om zijn/haar zichtwijze. Waardoor een eenzijdig beeld ontstaat...
4. De 'context' waarbinnen een dergelijk stuk op de pagina wordt afgedrukt (vooral bij papieren nieuws bladen).


Omdat deze laatste wat vaag lijkt, alhier een voorbeeld:
Het viel mij enorm op dat de telegraaf een vanuit rechtse hoek geselecteerd nieuws, met vooral negatieve bewoordingen en duidingen op een pagina zette met vooral 'klein negatief emotioneel op onrecht gefocust nieuws', van het niveau, 'man verdrinkt puppies, vrouw slaat kinderen, Oma met looprek omver gereden door', op diezelfde pagina staat dan een negatief geframed stuk over het toelaten van minderjarigen vluchtelingen.

Ook het omgekeerde tref je dan aan, 'klein positief emotioneel gefocust nieuws'; stukjes over: 'Man wint iets', 'Vrouw trots op nest puppies', 'Oma met kleinkinderen...', met daartussen dan een positief geframed stuk over het aantal NGO schepen dat niet wordt toegelaten tot Europese havens.

Ofwel, de media proberen ook via het 'primen' van je geest links te leggen tussen heel negatieve zaken en een 'gebeurtenis' en heel positieve zaken en een 'gebeurtenis'. En tracht dat dan te doen op een manier die niet direct duidelijk is voor de lezer.

En alhoewel ik er niet naar heb gezocht bij andere papieren (of digitale) media, zou het mij weinig verbazen als ook op de andere flanken zo wordt omgesprongen met 'nieuwsgaring'. Ofwel, naast het vermelden van nieuws probeert men toch vooral ook op slinkse wijze de mening over die gebeurtenis te beïnvloeden...

0
25 mightimouse

@23 "Daarom is het ook zo gevaarlijk als overheden (nationaal/EU) gaan bepalen wat nieuws is of nepnieuws."

Daar is wat voor te zeggen, aan de andere kant is er ook wat voor te zeggen voor het tegendeel.

Nepnieuws wordt weer gebruikt om de boel op te fokken vaak, ook is er vaak sprake van smaad en dergelijke.

2
26 AT Jist

Dat feiten an sich geen politieke kleur hebben klopt.hoe het gebracht wordt en welke feiten er behandeld worden bepalen wel de politieke kleur van de nieuws brenger. In Nl is dat overweldigend links.

0
27 Merlinswit

@25 je verhaal geld ook voor de Trouw, Parool, NRC enc.

0
28 meneer van het nieuws

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
progressiefliberaal
Pizzabaas verdacht van ontvoering filiaalmanager na salarisruzie: ‘Tekenen! Heb vat zoutzuur klaarstaan’

Overigens zou ik sowieso niet snel een pizza bestellen. De korst is eigenlijk het lekkerst en die kun je zelf wel namaken door een kaiserbroodje...

4 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Pizzabaas verdacht van ontvoering filiaalmanager na salarisruzie: ‘Tekenen! Heb vat zoutzuur klaarstaan’

Klinkt gezellig. Zou daar niet snel een pizza bestellen, wie weet wat voor gekke dingen ze er nog meer hebben staan....

5 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Wedergeboren
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

"Murray Douglas " Gebruikelijk is : Douglas Murray, de voornaam eerst te zeggen. Nu lijkt het wel knip en plakwerk. ...

6 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bop
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@51 Misschien dat maar met haarzelf bespreken. Ik bedoel dat hier meer mensen reageren op de bagger die velen hier over vluchtelingen neerplemp...

8 minuten geleden geplaatst door Bop

progressiefliberaal
Geen daadkracht, chemie en schoonheidsprijs voor de huidige formatie - Joop - BNNVARA

"Ook is het een feit dat we nu wel gebruik moeten maken van buitenlandse arbeidskrachten omdat er in verschillende sectoren (fysiek-, vuil- en k...

9 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Biscanna
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@47 Het meerendeel is dan ook analfabeet....

11 minuten geleden geplaatst door Biscanna

progressiefliberaal
Geen daadkracht, chemie en schoonheidsprijs voor de huidige formatie - Joop - BNNVARA

Wat een onzinartikeltje weer. Daadkracht in een formatie? Ze zijn nog aan het onderhandelen, Raf. Een beetje geduld."Intussen stapelen de pr...

11 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Biscanna
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@45 En weer zit je fout. Ik ben net begonnen aan een boek van Murray Douglas genaamd De aanval op het Westen....

13 minuten geleden geplaatst door Biscanna

VBOH
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@48 Dat weet ik maar FB heeft daar geen boodschap aan....

16 minuten geleden geplaatst door VBOH

NK. App
Hd Desi Sex ComWww Sexy Bhabi ComBest DeepthroatSunny Leone Xvideo Sunny LeoneAlex Blake Family TherapyBlack Womens Porn VideosNoodlemagazinsSexy Hot Bf HdDom PornPorn Emily WillsXxx FreemoviesKitty Katzu50 Plus MillfsBabby Sitters PornMara Corday NudeSean Rio Flynn Movies And Tv Showsवीमेन सेक्सTeenikiniGood Nude BoobsGroping At BusMia Khalifa PorVoyeur-house.lifePerfectprice PornMahi Kaur HotSanylionxxxCanela Skin DpPorno AmateurImagenes De PornPantie PoopingNatalia Dyer XxxLisa Ann HandjobMisionero XxxNude Prank VideosBrazil Video PornSxyp PornPorngamedAmatur Gone WildX HamsterpornXvidoseNise PussySabine Wren PornMost Viewed Porn Hub VideoFikfspSurgery PornPorn.coimVídeos DesexoAva Addams NudaVanessa Hudgens NudoXxxofficeJenny Jacobs PornDesi Web Series - ImdbTamil FingeringTamil Saree Aunty TwitterCompilation SwallowingSouth Sex Video HdGaytube PornBiancadata LeakedPornotaxiBang Bros AnalesP Orzo.comHentai TransCelibrite PornPornografia VenezuelaCharlotte Lavish PornExcogi RainaOhhbabyitslexi NudeOnehourcoupleMadison Morgan NudiezPorn Hd ViedeoQueens Blade AnimeSunny Leone All SexLicking PuccyKareena Kapoor Ki Blue FilmTamil Auntysex VideoBengali XxKorean 18 Plus MovieSleep Stepmom PornKarli Mergenthaler PornLucy Liu FeetIranisexPov MilfCoseplay Xxxسكس تخرشAsin XxxWww Pon VideoXxx Vidio PornBodybuilder Girl NudePc Hd Sex VideoHypnoxxxShamayne Williams OnlyfansRomantick X VideoUrfavleobabyVoir ZnimeSara Jay MilfHijab BokepSaritha OlivieriBaddieshubAva AlvaresYumi Sugar BabyKelsie Monroe PovFat Wife NudeMonster HenteiXvideo Desenhos GayFilme PornuVideos Pornos NoeliaMarathi Xxx PhotoSweet SınnerCity Aunty Sex VideosSex Videos BusHot Mms IndiaJav One PenisJolene Blalock NakedTelugu Open Recording DanceAngela White ChristmasFara PornAsmrtist LeaksQuadrinhos Erótico Seirenفیلم سکسی ایرانیFamily At Nude BeachesAlpha FranceKenzie Maddison PornPorn On TapeDeepika Padukone XxxxXxx Hot FatWoessenpaiKate Winslet NudeXxx Desi Videos DownloadAmerican Teen FuckGay Teen PormGay Massage TwitterAccount Brazzers FreeI Porn MobileJapan MilfHorror Movie Sex ScenesSheafreak ComGun PornHyderabad Sex TeluguBig PanishFree PorrnoNade Ali In EnglishYuyuhwa PornErotic In HindiHavana Bleu PornNath ChanapaWikifeet.Mulheres18Mujeres Asiendo El AmorGay BallbustingGayathri Arun HotSexy Bhabi Sex Video