door Inter in Overig  ·  31 Reacties

  • 1
  • 330x gelezen
Reageer met een Emoji
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Licht vrouwen in over de drama's van een kind krijgen...

4
1 Cremabatida

Veel vrouwen zullen inderdaad begeleiding nodig hebben na een abortus.

1
2 groenengeel

De auteur is communicatiemedewerker van stichting Schreeuw om Leven.


Dan weten wel weer genoeg.

3
3 Violier

@2
Bestaat er dan een speciale begeleiding voor na de abortus ? meestal wordt er niet ( nooit ) meer over gepraat .
Dat er vrouwen zijn die met gewetenswroeging blijven zitten daar kan ik me wat bij voorstellen , vooral als een abortus wordt aangemoedigd door familie , vriend of wie dan ook , en zij die de abortus laat doen er zelf niet voor 100% achterstaan maar op dat moment om wat voor reden dan ook niet stabiel genoeg is het kind op de wereld te zetten kan zij die abortus pleegt in gewetensnood komen .
De een zet zich er makkelijk overheen , de ander niet .

0
4 Olivia

Het artikel vermeldt een hoogste eigenaardige conclusie.

Vrouwen met een voldragen zwangerschap hebben minder psychische problemen dat vrouwen die een abortus hebben ondergaan.

Hoeveel open deuren wil je intrappen?

De meeste vrouwen die een zwangerschap uitdragen hebben voor een kindje gekozen en zo niet konden ze het anderszins wel aan.

Als je voor een abortus kiest is er altijd wel wat aan de hand.

1
5 Violier

Is er ook onderzoek gedaan naar de psychische gevolgen van het voldragen van de zwangerschap en daarna afstaan van de baby?
(of past dat niet in het plaatje...)
Is er ook onderzoek gedaan naar de omstandigheden waaronder de (afgebroken) zwangerschap is ontstaan (incest, verkrachting) en de relatie daarvan met het optreden van psychische gevolgen?
(of past dat niet het plaatje...)
Of is dit weer een oefening selectief winkelen in onderzoeksresultaten om het gelijk van de "schreeuw om leven" club bevestigd te zien?
Dat er vaker psychische klachten voorkomen na een abortus toont nog niet aan dat er een oorzakelijk verband is... Daar is aanvullend onderzoek voor nodig (namelijk om alle andere factoren uit te sluiten).

1
6 _Kapnah_

@4 Dat lijkt me ook. Mja... hulpverleners zijn ook niet alles. Je moet geluk hebben met een goedmoedige omgeving die begrip toont. Dat denk ik. Iets of iemand die gewoon luistert. En wat is luisteren? Samenvatten, parafraseren en gevoelens reflecteren. Je echt verplaatsen in iemand die iets heeft meegemaakt is heel moeilijk, maar je kan door het toepassen van goede communicatie technieken de ander wel het gevoel geven dat ie begrepen wordt.

0
7 groenengeel

Is er ook onderzocht, in hoeverre de religieuze omgeving van de dames, een oorzaak is VAN die problemen?

Want mensen die hard roepen dat je een leven vermoordt, helpen niet om psychische ellende te voorkomen.

2
8 Gekste Henkie

@3 Jammer dat het propaganda is. Mja... bijna alle schrijfwerk is broodschrijverij. En dan krijg je van die irritante artikeltjes waarvan je kromme tenen krijgt.

1
9 groenengeel

@8 Dat is wel een scherpe observatie van je. Dat mensen door bepaalde religieuze standpunten het psychisch erg moeilijk krijgen.

1
10 groenengeel

Tsjee, man mensen zijn geen pandaberen, er zijn er miljarden van, laat vrouwen met rust die geen kinderen willen, geef mensen die eigenlijk uit willen sterven gewoon die vrijheid, net of de mens iets bijzonders is of zo, wat een waanzin.

1
11 doxbar

@10
Een rare link misschien, maar ik was eens bij strenge SGP-ers eten en ze weten dat ik homo ben. Bij de na-maaltijdse bijbellezing had ik na 2 zinnen door dat ik Sodom en Gomorra om mijn oren ging krijgen. En ik was rap klaar: "Jongens, voor mijn spijsvertering MOET ik echt een ommetje maken, ik ben over 20 min terug".

Maar als je hun kind bent kun je dat dus niet. En homo of abortus: hakken doen ze wel als het om de gunst van de heer gaat.

DIEZELFDE kerel, vond dat zijn vrouw, die na de 4e miskraam met een niet afgedreven dode vrucht zat, niet gecuretteerd mocht worden, dat leek teveel op abortus. Artsen in alle staten, want kans groot dat ze in een noodsituatie terug zou komen en vette kans dat er dan meer aangedaan was. Zo gezegd zo gedaan, scepsis, baarmoeder kwijt, nooit meer zwanger kunnen worden.

Ehh, ik hoef niet scherp te observeren, ze slaan het je om de oren en niet zo zuinig ook.
En ik zag de bron.... zodoende, die werd daar ook gelezen.

1
12 Gekste Henkie

@12 Gadver, wat een eng verhaal!

1
13 Violier

@12 Is dit in Nederland gebeurt?

Een arts luistert toch zeker eerst naar degene om wie het gaat ipv alleen naar de partner!

1
14 Koortje

@14
Ja gewoon in Nederland! En zij was het er mee eens. Zo werkt dat daar, je weet wellicht dat de hoge raad heeft moeten afdwingen dat de SGP geen vrouwen meer mocht uitsluiten van functies in de partij?
De uitspraak kwam er op neer dat ze elke vorm van subsidie zouden verliezen omdat de overheid geen discriminatie mag financieren. En toen bonden ze pas in.

1
15 Gekste Henkie

Ik denk dat psychische aandacht rond een abortus zeer op zijn plaats is, maar dat is een open deur.

Wat hier het probleem is, is dat het RD een goed advies heeft, om de foute redenen.
Niet om vrouwen te helpen maar om abortus uit de wereld te helpen zodat zij ZELF in een goed blaadje bij ome Heer komen te staan.

1
16 Gekste Henkie

@13 Idd... Mja... je kan tijdens je opvoeding heel wat schade aan je brein oplopen waar je de rest van je verdere leven last van hebt.

Onlangs zag ik een vrouw en die was heel grof in de mond. En haar vriendin zei dat ze zacht van binnen was en daarom met haar omging. Als die vrouw ook zo grof van binnen was, dan had ze bedankt voor de vriendschap.

Stilletjes dacht ik: misschien heeft die vrouw de grofheid wel van thuis uit meegekregen. Mja, dat is natuurlijk speculatie.

1
17 groenengeel

@15
Ik vrees dat die vrouw al haar leven lang geïndoctrineerd was... waarschijnlijk hebben ze de Heere nog op hun blote knietjes gedankt dat haar leven "gespaard" was. Grrr

1
18 _Kapnah_

Sowieso is het ontstaan van een onbedoelde/ongewenste zwangerschap al een gebeurtenis waar je niet omheen kan. Welke keuze je ook maakt, ik denk dat er hoe dan ook psychische gevolgen te verwachten zijn.

1
19 _Kapnah_

@18
Op momenten van groot leed, herkent men de band met de Heer. En blijkt zijn grootse invloed en niet te stuiten goedheid.

Ik denk: die gek had de 7e dag even moeten door werken, dat had de mensheid 100.000 dagen ellende gescheeld. question

1
20 Gekste Henkie

@15 Verschrikkelijk, ook weer die onderdrukking en indoctrinatie van de vrouw zoals in zovele religies spelen ook hier weer een rol.
Om die reden heb ik absoluut iets tegen religies!
Van die subsidie regel ben ik op de hoogte ja, al met al heeft die tolerantie nog veel te lang geduurd vind ik.

1
21 Koortje

@20
man o man... een oud collega van me is ook zwaar in de Heere... ze hadden al 2 kinderen met genetisch bepaalde (ernstige) stofwisselingsziekten maar tóch (ondanks bekend zijn met de enorme risico's) nog een 3e gekregen, die het zwaarst ziek is van de 3. Ze hebben nog net geen eigen parkeerplaats bij het WKZ. Je gunt het niemand....
En élke keer als de jongste weer met spoed naar het WKZ moet (minimaal 1x per maand een dag of 3) wordt de cd met Opwekkingsliederen er weer bij gepakt. Want dat geeft zo'n troost, dat de Heere nabij is.
Het gaat m'n pet te boven.

1
22 _Kapnah_

@22

Je zal er als kind maar achter komen dat ondanks een vooraf bekende grote kans op een genetisch bepaalde afwijking je ouders toch besloten om je op de wereld te zetten. Ik vind het ronduit misdadig.
Hier wordt door de egoistische levensovertuiging van de ouders een kind geboren dat opgescheept wordt met grote gezondheids problemen. Dit zou bij wet strafbaar gesteld moeten worden.

5
23 Hendrianus

"Immers, het voor de patiënt achterhouden van gegevens is in strijd met het wettelijk vastgelegde recht op duidelijke informatie over iedere medische behandeling."

Er wordt helemaal niets achtergehouden. Dit soort zaken worden wel degelijk besproken.

5
24 Hendrianus

@12

Geweldige oplossing om een 'preek' te ontlopen. question.

5
25 Hendrianus

Gelukkig is het Sabbath en reageert 'Eksteroog' beter berucht als 'Elia' niet op dit topic.

6
26 Hendrianus

* Verwijderd door de redactie *

27 Eksteroog

* Verwijderd door de redactie *

28 Eksteroog

@28
Laat aborteren heeft niet mijn steun. Je foto is propaganda nonsens.

Dit vind ik eng,

Kinderen die geestelijk verkracht worden in de naam van de Heer. Diegenen die dit organiseren zijn rijp voor de long stay.

10
29 Hendrianus

* Verwijderd door de redactie *

30 Eksteroog

* Verwijderd door de redactie *

31 Eksteroog

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@10 Fijn dat je het begrijpt, top ! 😎 ...

zojuist geplaatst door Wedergeboren

Bleke Betty
Moraalpolitie Iran treedt hard op tegen vrouwen die nieuwe hijab-regels overtreden: 'Ze schopten waar ze konden'

@2Het enige wat je als theocratische/dictatoriale overheid nodig hebt, is angst héél veel angst. En dat creëer je door openlijk dermate gr...

4 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

veld1866
Video | Rutte lacht breeduit tijdens ontmoeting met Erdogan

Hé Rutte, die lul noemde de Nederlandse bevolking een paar jaar geleden nog nazi's. Is hij dat weer vergeten?...

6 minuten geleden geplaatst door veld1866

spookrijder
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@9 Uiteraard. 😂...

6 minuten geleden geplaatst door spookrijder

eh
Algeria signs $3.5B deal with Qatari firm to develop world's largest dairy farm

En dan lees je via de link dat Algerije vanwege toenemende droogte steeds meer graan moet invoeren.Terwijl het houden van koeien ook veel wat...

6 minuten geleden geplaatst door eh

JackKropotkin
Activist Van der Linde mag op 4 mei alleen op afstand actievoeren

@2 Krijg je dan last van de hysterische hoest? @4 Inderdaad :-). ...

6 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Wedergeboren
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@8 "onnozele trol." Volstrekt onnodig beginnen met schelden, beledigen en op de persoon spelen → gemeld. ...

8 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Strongoli
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

@22Verteld door de (propaganda)monden van Palestijnen.Bewijs daarvoor is nog niet ėcht geleverd.Pas na beëindiging van dit conflict, zal...

8 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Bleke Betty
Moraalpolitie Iran treedt hard op tegen vrouwen die nieuwe hijab-regels overtreden: 'Ze schopten waar ze konden'

Smerig afval wat daar ad macht is. Ik heb enorm respect voor die vrouwen en zelfs enkele mannen die strijden voor vrouwen op het recht om zich...

10 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

NK. App
Hot Blowjob GifBest Interracial PornDry HumpedChinese Ero Movie2048 论坛Adria Rae TwitterBest Free PornsiteXillmiteTracy Spiridakos NudeCaught Jerking OfgX Video In IndianLady Doctor Sex VideosSex Movie Full SexIndian Cumshot VideosDouble VaginalWwwfree PornSelena Green VargesAv4 AnimeXxx RatedvideosGianna GemPlus Size NudesLupe FunetesLition PornMom Son BreedingPorn Casero RealAshleyk_hawaii NudeNu Pour NousKajal Agarwal Xxxx VideoGay Gloryhole CumAnisa So ThickAlinity ForumChauterbateMandy Rose Leaked NudesWett Melons PornGripping VaginasXxxnxnxxHachishakuChinese Sexy Video BfNude StreetIndian Beauty XvideosChaturbate ClmHarley Dean PornhubEvas PizzaSexy Hot SuhagratSchool Teacher Sex VidoesMalayalam Sax VedioBangali Xxx InGhwtto PornCockmomHomoeroticism PornPornostar IndianaParisknightDani Daniels MissionaryPunished Daughter PornStepmom NurumassageNhentai.nwyZchec PornAmouranth LeakefSexe Gratuit En CamEstorias De SexoXx Videos Indonesiaक्सक्सक्स MomSirisha SexWww Xxx BideoLadko Ladko Ki BfTake Me To The Dungeon HentaiFamily Strokes Hd PornJulia Ann TeacherLatinaporn StarsRule 34.videoOne On One Sex ChatSexual Chat BotGirlseithmuscleShiplyfterBbc CheaterNude Myrna LoyBlacked Men PornstarXxx India ComBlonde FacesittingShakila Aunty Sex VideosThediredesiresLongest Labia PornCuckold PornosuSex Video Hindi OpenIndian Hot XnxPorn CreamMan SexvideoChristine Taylor HotFather On Son PornGodess NaughtiaEmiri SuzuaraConstance FacesitAriana MarieIndian Girl Masturbation VideoNepali SexxAudrey ShaniceMilked HandjobWrestling ErectMilf SwallowedPussyfishNude Scenes From Starship TroopersSis Swap.full.videosPoeno BrasileiroCharissa Thompson LeakNude ThickKolkata XvideoDesi Teen Porn VideosBig Boobs Kissing VideoCelebrity Boob PressCameltoe SquirtPornorouletteCream Pie AmateursFull Sex Full MovieLeak Mms PornWickedsexymelanieNew Xxx Sex HdNew Porn Video SiteWebcam En Vivo PornWatch Free Porne18 Year Old NudePawg Suck BbcPenes PequenosDeepswap PornGay TorrentrsAbuela FollaDolly Parton Nude PhotosLarge SexAunty Navel LickingBengali Cartoon PornAmateur Lesbians TribPawg ScatPornôquadrinhosTetonapornoSexde 69Immoral SistersXxxx Video Sex HdDrma-004 PornEbony DicksuckNewxvideosYoga HentaiEbony Shemale Fucks GuyShavedpussy国产av在线Vídeo De Pornografia De Mulher BrasileiraVideoa De PornografiaEvastraussAustralia Hot SexLadka Ladki Sex Karte HueAdiwasi SexMamás Cojiendo