U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 6
Hoe ik mezelf ook zie, zo nu en dan herinneren anderen me eraan dat over Chinese Nederlanders een stereotiep beeld bestaat. Door de klassieke ‘waar kom je écht vandaan’-vraag te stellen, ni hao te gillen of me te complimenteren voor mijn accentloze Nederlands. ...

6 dagen geleden door Lidpver

REAGEER MET EEN EMOJI
9
9
1

@88 lees het pauperparadijs en bijvoorbeeld de geschiedenis van de opvoedkampen in de veenkoloniën.
Andere tijden

101 Cremabatida    
6 dagen geleden door Cremabatida
7
Meld

Toch belangrijk om even te blijven vermelden dat dit dus duidelijk de schuld van Trump is.

102 AT Jist    
6 dagen geleden door AT Jist
10
Meld

@102 en Baudet, en wilders, en Johnson en Bolsonaro question

103 Cremabatida    
6 dagen geleden door Cremabatida
7
Meld

@103 "en Baudet, en wilders, en Johnson en Bolsonaro question"
Srom, ja uiteraard die ook.

104 AT Jist    
6 dagen geleden door AT Jist
5
Meld

@99 Ja hoor question

105 Rapunzel    
6 dagen geleden door Rapunzel
3
Meld

Ik heb geen idee waar dit typetje de clichés vandaan haalt maat het klinkt allemaal wat jaren 60 a 70, terwijl de laatste 20 jaar die termen niet meer gebezigd zijn door kinderen.

106 Cremabatida    
6 dagen geleden door Cremabatida
10
Meld

Die ook al? Geloof er niks van.

107 Wendel    
6 dagen geleden door Wendel
9
Meld

@106 : Inderdaad, het oubollige soort "humor" van twee generaties geleden, toen ze nog dun gezaaid waren hier en de r niet konden uitspreken.

108 Wendel    
6 dagen geleden door Wendel
8
Meld

@108 Er zijn nog steeds Chinezen van de oude garde of Chinese migranten die de " r " zo uitspreken.

109 21st Century Guy    
6 dagen geleden door 21st Century Guy
3
Meld

En nog steeds heerst het stereotype beeld: Aziatisch / Chinees / Japans uiterlijk met camera in de hand = toerist.
En vaak is dat ook zo, vooral als het er meerdere zijn.

110 RobP    
6 dagen geleden door RobP
1
Meld

Met de beste wil van de wereld kan ik uit haar voorbeelden geen racisme halen, niet als men weet wat het woord letterlijk inhoudt, dat ze het lastig vind begrijp ik nog, maar racisme, nee!

https://nl.wikipedia.org/wiki/Racisme

111 Koortje    
6 dagen geleden door Koortje
4
Meld

Wat een jankers.

112 Reconquista    
6 dagen geleden door Reconquista
7
Meld

@112 En dat komt dan van de types die al op de achterste benen staan als ze wit genoemd. Zucht.

#Wittigesukkels

113 Smite Gait    
6 dagen geleden door Smite Gait
9
Meld

Ze zegt het zelf al hè. De 'gewaardeerde' Chinees. Maar hij moet wel z'n smoel houden.

114 zeikenderechter    
6 dagen geleden door zeikenderechter
3
Meld

@113
Dat is een heel ander verhaal. Je zal mij Chinezen ook nooit gele mensen of horen noemen.

115 Reconquista    
6 dagen geleden door Reconquista
8
Meld

@114 Zo zijn ze op smerig om te kotsen rechts dwaas. Nadruk op om te kotzen.

116 Smite Gait    
6 dagen geleden door Smite Gait
9
Meld

@115 Ach gut dus dan ben je opeens net een Chinees en ga je boehoe doen. I rest my case waarvoor dank.

117 Smite Gait    
6 dagen geleden door Smite Gait
8
Meld

@117
Dat we ineens door de deugers 'witte mensen' worden genoemd heeft een politieke achtergrond waar ik niet achter sta en bedoeld is om de blanken een bepaalde rol aan te meten (wat niet gaat lukken) En dat is trouwens ook geen racisme maar meer een links politiek statement. Is een heel ander verhaal dan ni hao roepen of een Chinees te complimenteren voor zijn accentloze Nederlands. Daar zitten geen politieke of kwade bedoelingen achter zoals bij links die blijkbaar gefixeerd is op huidskleur.

118 Reconquista    
5 dagen geleden door Reconquista
5
Meld

@118 Schijnbaar bent u niet trots op uw wit zijn.Wat is er mis mee om wit te zijn? Diegenen die gefixeerd zijn op huidskleur zijn diegenen die geen wit genoemd willen worden maar blank.

119 jantje van leiden    
5 dagen geleden door jantje van leiden
3
Meld

Ach, het mes snijdt aan twee kanten.....
Mijn dochter riep pas nog: Proud to be Asian!

Dat kunnen al die kaaskopjes dan weer niet zeggen!

120 Realisme graag!    
5 dagen geleden door Realisme graag!
2
Meld

Het janken neemt wel ernstige vormen aan ...

121 Vageali6888    
5 dagen geleden door Vageali6888
3
Meld

@119
"'Schijnbaar bent u niet trots op uw wit zijn.Wat is er mis mee om wit te zijn?"'

Mijn plafon is wit en daar ben ik ook niet trots op. Waarom zou ik wel of niet trots moeten zijn op een huidskleur? Ik ben trots om westerling te zijn en onderdeel van de volkeren die democratie hebben geïntroduceerd, de Industriële Revolutie hebben opgestart en robots op Mars hebben rondrijden (om maar eens wat te noemen) Ik ben trots op de westerse successen en onze geschiedenis maar niet op huidskleur. Jij wel dan?

"'Diegenen die gefixeerd zijn op huidskleur zijn diegenen die geen wit genoemd willen worden maar blank.""

Nou draai de rollen wel en beetje om. We waren blanken, zijn blanken en werden altijd al blank genoemd. Degene die daar een probleem van maakt (en dus gefixeerd is) is toch echt links die ineens moeite heeft met het woord blank en dat even denkt te kunnen vervangen door termen die alleen maar bedoeld zijn om politiek te bedrijven op basis van huidskleur. Dat links graag allerlei woorden, straatnamen, standbeelden en zelfs huidskleuren wil veranderen wil niet zeggen dat iedereen daar ook in mee hoeft te gaan.

122 Reconquista    
5 dagen geleden door Reconquista
3
Meld

@120 : Maar wel even onder de gordel meppen met "kaaskopjes". Zij moet trots op haar afkomst, wij moeten ons schamen?

123 Wendel    
5 dagen geleden door Wendel
2
Meld

@113 : U weet heel goed dat het vervangen van "blank" door "wit" doelbewust is gedaan om te treiteren, dat hebben degenen die het introduceerden, o.a. Sylvana Simons, er zelf bij gezegd. Dus krijgen ze hun zin, mensen worden kwaad, en een lol dat ze hadden!

124 Wendel    
5 dagen geleden door Wendel
2
Meld

“Mijn vader is in Amsterdam geboren, mijn moeder in Nieuw-Guinea." En allebei Chinees? Ik dacht dat ze half Chinees half Nederlands was, zo te zien.

"Je moet wel onderscheid maken tussen intenties, vindt Wu. “Word ik gediscrimineerd vanwege onwetendheid of is het haat? In het laatste geval laat ik het gaan, ertegenin gaan heeft geen zin.”

Dus mensen die het opzettelijk doen, daar is hij te scheiterig voor, maar mensen die het per ongeluk doen krijgen een veeg uit de pan.

125 Wendel    
5 dagen geleden door Wendel
2
Meld

“Als Lena van televisieprogramma Ex On The Beach bijvoorbeeld iets op sociale media plaatst over haar nieuwe muziek, dan zie ik alleen maar reacties die gaan over haar Aziatische uiterlijk.”

Bijkbaar is haar muziek niet de moeite om over te praten? Vervelend nou.

“De eerste generatie, die hier vooral zichtbaar is door toko’s en restaurants, wilde geld verdienen en was van plan terug te gaan naar China. Erover praten doen ze liever niet – je vuile was hang je niet buiten: zeker niet in een ander land. Voor hun gevoel zijn ze gasten en dan lever je geen kritiek op de gastheer.”

Daarentegen zijn hun kinderen opgegroeid in een samenleving waar iedereen die er niet uitziet als de oorspronkelijke bewoners, die oorspronkelijke, oudst rechthebbende bewoners naar hartelust op de kop mag pissen en die mogen zich dan niet verdedigen. Wie nog een frustratietje heeft, en toevallig niet blank is, kan zich straffeloos uitleven en krijgt zelfs excuses van hun slachtoffer.

126 Wendel    
5 dagen geleden door Wendel
3
Meld

"Het idee dat Aziaten onderdanige en vrouwelijke types zijn, komt uit de Verenigde Staten, legt Pete Wu uit. “Amerikanen hadden het beeld dat Aziatische mannen een vlecht dragen en vrouwelijke taken verrichten, zoals werken in de stomerij of schoonmaken.”

Dat was ook zo, in het begin van de US, toen was dat precies hoe de Chinezen er uit zagen en wat ze deden.

127 Wendel    
5 dagen geleden door Wendel
1
Meld

"Volgens Wu houden media en het onderwijs stereotypen in stand. “In een interview werd mij gevraagd hoeveel Chinezen hond eten. Een retorische vraag natuurlijk, het antwoord deed er niet toe. Daarmee wordt eigenlijk gezegd: die anderen, de Chinezen, doen in onze ogen iets onterends. Namelijk onze beste vriend, de hond, opeten.”

Dat vind ik een vijandige vraag en dat zou je gewoon moeten zeggen, in zo'n geval, dat je vijandige vragen niet beantwoordt. Ze hadden moeten vragen in hoeverre hij zich nog als Chinees ziet en of hij het eens is met het opeten van honden, als DAT was wat ze wilden weten.

128 Wendel    
5 dagen geleden door Wendel
1
Meld

“In de ogen van westerlingen staan Oost-Aziaten bovenaan de ranglijst van minderheden. Ze komen hier hun best doen en veroorzaken geen problemen. En dus heerst het idee: als je het goed doet in de maatschappij, moet je tegen een grap kunnen.”

Wat hier niet wordt begrepen is dat wij pas grappen maken met mensen nadat we ze hebben geaccepteerd. Plaagstootjes. Ik houd er niet van maar je moet het wel juist interpreteren.

129 Wendel    
5 dagen geleden door Wendel
1
Meld

"Aan mensen die vanaf hun troon met privileges verkondigen dat minderheden zichzelf overschreeuwen heeft hij geen boodschap. “Ze zijn bang om zelf iets te verliezen.”

Het land van hun voorouders en tevens de enige plaats ter wereld waar ze het minste risico lopen, te worden vermoord vanwege hun huidskleur, bijvoorbeeld.

130 Wendel    
5 dagen geleden door Wendel
1
Meld

Over privileges gesproken: Wel eens gehoord van "voorkeursbeleid" bij het opleiden van nieuwe ambtenaren en "positieve discriminatie" die geeist wordt bij sollicitaties?

131 Wendel    
5 dagen geleden door Wendel
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Voor het boerkaverbod
De boerka is niet slechts een religieus gebru...

15 uur geleden door Mrs. K

Antifa mogelijk officieel terreurorganisatie...
President Donald Trump twitterde dat hij er h...

4 uur geleden door Inter

Vegetariër mag op school niet zeggen dat...
Een 16-jarige vegetariër die in een proefwerk...

9 uur geleden door nostradamus666

Homofobe bakker voor Europees hof gedaagd
De christelijke eigenaren van de Ierse bakke...

9 uur geleden door Crezee

Breivik en Tarrant als helden: rechts-extremi...
In West-Europa en de VS is het aantal aanslag...

17 uur geleden door NOS


ADVERTENTIE


Laatste reacties
oculus amet
Spanje laat migrantenschip Open Arms aanmeren...
@4 alles verder goed met je ? blaadjes vallen...

1 minuut geleden door oculus amet

21st Century Guy
Islamitische taxichauffeurs in Oostenrijk wei...
Wil de minner even uitleggen waarom hij/zij/h...

1 minuut geleden door 21st Century Guy

Reagurius
OT 4...
@723 Bij mij als LTS klantje is het andersom....

1 minuut geleden door Reagurius

LGK
Antifa mogelijk officieel terreurorganisatie ...
En als volgend jaar Trump president af is, ko...

1 minuut geleden door LGK

Borealis
Antifa mogelijk officieel terreurorganisatie ...
@233Daar gaat een rechtsextremist niet ko...

2 minuten geleden door Borealis

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig