door Wilmama in Gezondheid  ·  35 Reacties

  • 5
  • 560x gelezen
Reageer met een Emoji
1
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

De bacterie-ontkenner is nieuw voor me, fascinerend hoe men dan teruggrijpt naar theorie en hocus pocus van 200 jaar oud, om "gelijk" te hebben.

En als men zulke exotische zaken gaat aanhangen is er met redelijkheid niet meer tegen te discussieren en misschien moet dat ook maar gewoon gestopt.
Het zijn mensen met een stevige afwijking, die antivaxers. En die zijn niet te helpen. Dat moeten we dus voor ze doen met maatregelen.

https://abcnews.go.com/Health/mia-farrow-30-artists-highlighting-importance-vaccines/story?id=28347521

Iets naar onder op die pagina, staat een foto van een afrikaanse vrouw die met de gevolgen van polio moet leven.
Ze zou op haar blote knieën danken voor een vaccinatie die haar dit had bespaard.
En het moet wel op de knieën zoals je ziet.

Niet vaccineren en kinderziektes doormaken is goed voor je kind, zegt de antroposoof.
Laat hem dan dit plaatje maar eens zien en vraag hem de zin uit te leggen van DIT je kinderen aan te doen.

Karaktervorming is prima, maar een leven lang zo laten lijden is geschift en hoort verboden te zijn. Niemand heeft de "lichamelijke integriteit" om dit een ander aan te doen, ook niet, vooral niet, je eigen kind!

Vaccinatieschade........... stelt niets voor.

5
1 Gekste Henkie

Prima observatie van Rosanne, ik deel haar verbazing. Hier op NK zie je die reacties ook.

4
2 kwatta

Ik snap die anti gasten niet maar goed ieder zijn ding.
Deze vrouw die dan weer een brief ‘moet’ schrijven slaat ook weer nergens op.

11
3 Eastwood

Het artikel beschrijft ook een verschijnsel dat bij D. Trump voorkomt. "Ik zie liever dat ze iets kalmer aan doen, zelfde hoeveelheid, in veel meer tijd, je kind is geen paard! Ze geven teveel vaccin in korte tijd".

De man is op alle terreinen thuis. Waarom het in langere tijd beter is dan in kortere kan hij niet uitleggen, wetenschappers ook niet. Elke extra prik is extra kans op bijv een ontsteking rond de prikplek, een extra belasting voor het kind, die vinden prikken uiteraard niet leuk, en extra kosten voor de zorg en belasting voor verzorgers die mee moeten met het kind.

Natuurlijk is een goede bescherming het doel, en vervolgens proberen de deskundigen bovenstaande zaken zo gunstig mogelijk in te richten. Gunstig is: rekening houdend met gezondheid, kosten, belasting voor kind, voor verzorgers, de risico's , en de effectiviteit.

En dan komt er een internetgekkie, die duwt wereldwijd gewoon 10.000 specialisten op die vlakken aan de kant en komt mij in een preek vertellen hoe het zit.

Het is om je rot te lachen..... En vond iedereen dat maar, helaas slepen ze velen mee.

4
4 Gekste Henkie

@3
Mij boeit dan weer hoezo je vindt dat die vrouw die brief niet moet schrijven.
Maar jij jouw nieuwskoerier reactie wel question

4
5 Gekste Henkie

De VN stuurt ebola de wereld rond en onze regering accepteert dat. Voor de show krijgen we via de NOS, dat mensen worden ingespoten en pilletjes krijgen.

17
6 Verwonderd

@6
"VN stuurt Ebola rond"?

Zo denken antivaxxers? Dat kun je geen denken meer noemen.

2
7 Gekste Henkie

* Verwijderd door de redactie *

8 Snorrie

Pilletjes bij Ebola is sowieso onzin, er valt niets aan te genezen, wel wordt er een vaccin getest, dankzij de echte deskundigen, dat moet beschermen tegen Ebola.

En mocht hier Ebola uitbreken in Nederland, staan de fanatiekste antivaxxers gedreven door hun interne angsten, vooraan voor de spuit question Want ik weet wel zeker dat ze ebola een stuk enger vinden dan de "vaccinatieschade".

1
9 Gekste Henkie

@1

Wat je niet kan zien dat bestaat niet..............

Behalve dan wanneer het gaat over de werking van b.v. homeopathie. Dan zijn er krachten in het spel die 'gewone' wetenschappers niet kunnen meten ow waarnemen. Maar die krachten bestaan dan toch en de alterneuten die die krachten ook niet kunnen meten of waarnemen schijnen dan evengoed controle over die krachten te hebben.

Dechamps heeft ooit eens iets verzonnen wat daarna nooit iemand heeft kunnen bewijzen. En dat wordt nu nog steeds als waarheid aangehaald.
Zoiets als de oscillokokken van Roy. Nooit meer door iemand gezien maar er is wel een lucratieve industrie op gebouwd.

Maar ja,
In de alternatieve wereld kunnen dingen zomaar verschijnen en verdwijnen al naar gelang het voor de alterneut beter uit komt.

2
10 carpenter

@9
Niet alleen bij ebola.
Bij iedere serieuze uitbraak van welke ziekte dan ook zullen ze krijsend aan de balie staan en hun rechten opeisen.
De snelheid van vacvinatie bij berend botje liet al zien dat ze niet zo erg principieel zijn.

2
11 Snorrie

@6

Het ebola probleem is allang opgelost

quote:
"De Amma Resonance Healing Foundation biedt sinds deze maand op zijn website een handleiding die uitlegt hoe de korrels met een beetje alcohol moeten worden opgelost in water. Daarna is het een kwestie van de fles vijf keer tegen een houten oppervlak slaan, innemen en hupsakee: je zou zomaar genezen kunnen zijn van ebola."

2
12 carpenter

@3
Hoezo zou die brief nergens op slaan? Dan heb je vorige maand de in en outs daarvan blijkbaar gemist: https://www.nieuwskoerier.nl/news/497139-brief-aan-een-niet-vaccinerende-ouder

Vaccineren verdeelt. Je bent pro-wetenschap, óf een antivaxer, lijkt het soms. Maar zo zwart-wit liggen zaken zelden. Ik kreeg een e-mail van een twijfelende jonge vader die had besloten zijn kinderen niet te laten inenten. Hieronder lees je mijn antwoord – bewerkt tot mijn eerste stuk ...

2
13 Wilmama

@1
[De bacterie-ontkenner is nieuw voor me, ....]
Voor mij niet, want de zogenaamde rectificatie van Pasteur gaat al járen rond met enige variatie en verscheen hier gisteren nog in een ander draadje en dat ook niet voor het eerst bij NK:
[Pasteur rectificeerde zijn stelling op zijn doodsbed, en gaf hij zijn tijdgenoot Antoine Béchamp [ 1816-1908 ] gelijk]

De waarheid tonen heeft bij de usual suspects tot nu toe slechts hoongelach e.d. als resultaat gehad: http://www.ratbags.com/rsoles/comment/skeptic0409_pasteur.htm

(**) It might surprise you to find that there are people who deny that infectious diseases are caused by infectious agents like bacteria and viruses. By doing this, they are able to support other mad ideas such as the "myth" of AIDS, and also to generally attack most of conventional medicine. (I am always amused when these people forget and offer Ingaz Semmelweiss as an example of a person persecuted by conventional medicine. If there are no germs, why would hand washing matter?). As Pasteur was such a seminal and important figure in the history of microbiology and medicine he and his works had to be discredited, so a story was fabricated that he had renounced all his works on his death bed. There are various versions of the story, but they usually look something like this example:........(**)

0
14 Wilmama

@7 Dan stuurt Rusland en China het wel rond. Dan zal het wel waar zijn?

8
15 Verwonderd

@15
Lees je eens in wat Ebola behelst en stop met zomaar wat roepen: https://www.rivm.nl/ebola

Ebola is een zeldzame maar ernstige infectieziekte die in Afrika voorkomt en vaak gepaard gaat met bloedingen in het lichaam. De ziekte heet officieel ebola hemorragische koorts. Deze wordt veroorzaakt door een virus (ebolavirus, een van de filovirussen). Andere virussen die hemorragische koorts kunnen veroorzaken zijn onder meer het marburgvirus en het lassavirus.

En hier worden de belangrijkste vragen beantwoord: https://www.rivm.nl/vragen-en-antwoorden-ebola

0
16 Wilmama

@12
Dat is een uitgelezen kans.
Een paar van die lui vangen en naar DRC brengen.
Onder het motto: "Laat maar zien dat het werkt, je collega's zijn vrijwillig proefpersoon"

0
17 Snorrie

@10
Homeopathie is zo’n 200 jaar geleden bedacht door de Duitse arts Samuel Hahnemann. Hij ontwikkelde een proces van verdunnen en schudden, verdunnen en schudden, net zolang tot de gewenste verdunning is bereikt.

Een door Hahneman veel geadviseerde, en nog altijd veel gebruikte verdunning is C30, waarbij de C staat voor 100. Dat betekent: je verdunt de werkzame stof met een factor 100 en dat doe je 30 maal. Stel, je begint met één flesje van de werkzame stof dan kun je daar een duizelingwekkende ‘deciljoen’ flesjes homeopathisch C30-middel van maken, een één met 60 nullen: dat zijn 1.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000 flesjes. Probleem is dat er bij lange na niet genoeg water op de aarde is om zoveel flesjes mee te vullen.

De kans dat je één werkzame molecuul in je flesje homeopathische C30-druppels vindt, is dus nul.

Maar nu beweren de heren en dames homeopaat dat water "geheugen" heeft (ahum) en dat daardoor toch eigenschappen (van de werkzame stof) worden doorgegeven.

Beetje (heel erg) onwaarschijnlijk natuurlijk, maar goed laten we voor "de fun" er eens van uitgaan dat ze gelijk hebben;
Doen moest iedereen hier op aarde allang dood zijn:
In het water waar ons drinkwater uit gewonnen word zitten heel veel verontreinigingen en in (VEEL) grotere maten dan bij een homeopathische verdunning.
Dus als ze dan gelijk zouden hebben blijven de eigenschappen van deze verontreinigingen ook dus aanwezig in ons water, en wel in VEEL grotere mate dan bij Homeopathische verdunningen! Hoe komt het dan dat niemand daar last / effect van heeft??

Ik wil hier wel eens een GOEDE verklaring voor zien.......

0
18 Opa

@18

Dat is omdat het rivierwater niet op de voorgeschreven manier geschud is.
Dan werkt dat geheugen natuurlijk niet en verdwijnen die verontreinigingen op miraculeuze wijze.

0
19 Gremdaat

@15
Niemand hoeft ziektes rond te sturen. De mensheid ontwikkelt zich steeds verder en meer en meer landen zijn veilig genoeg om te bezoeken en de mobiliteit is enorm toegenomen. Heb je al bedacht hoeveel virussen en bacteriën --gehaald-- worden door Nederlanders in het buitenland?

En het is niemand schuld, wel is het een vervelend nadeel van het feit dat heel veel dingen vooruit gegaan zijn en die vooruitgang willen we niet kwijt.

Antroposofen zijn anders, die organiseren reisjes voor pyamaparties naar buitenlandse mazelenhaarden omdat ze hun kind zo graag een "ontwikkelingskans" gunnen. Dat zijn mensen die willens en wetens ziektes naar hier verslepen.

Verder ken ik daar geen voorbeelden van eigenlijk.

0
20 Gekste Henkie

@18
probeer sowieso maar eens aan 1 liter water te komen met D-niets. Dat kan niet. Je vindt van elke stof resthoeveelheden terug. De 1e keer is dat indd nog gewoon water met wat verontreiniging, maar vervolgens schudden ze dat, op hahnemannsche wijze, correct homeopathisch door, en de potentieren de verontreinigingen question

Het lijkt me niet mogelijk om zo nog zuivere middelen aan te maken.

De vraag is of dat etiketteringstechnisch mag, er zit meer in dan er op staat!

0
21 Gekste Henkie

@21

Is wel lekker verdienen natuurlijk:

C30 = 1.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000 flesjes

Apothekersflesje 100ml kost € 0.94 (bij afname van 1000 stuks € 0,26)

Ik weet niet voor hoeveel dat verdunde water verkocht wordt, maar 100ml water kost ongeveer € 0,0001 (incl vastrecht).

Je hoeft geen rekenwonder te zijn om te zien dat het voor die Homeopaten een ZEER lucratieve business is!!!!! ....... maar ze hebben wel het beste met je voor (ahum) question

0
22 Opa

@22
Als je een flesje D12 koopt, en 9 lege flesjes, verdeel je die ene inhoud over de 10 flesjes, aanvullen met water, schudden... En je hebt 10 flesjes D13.
En nu komt de truc: D13, de verdunde versie kost net zoveel als D12 question Je D13 flesjes zijn 10 keer zoveel waard, alleen door water toe te voegen.
Er is, lang geleden, een perfect verdienmodel bedacht om geld te verdienen als water. Letterlijk.

0
23 Gekste Henkie

@23
En je slachtoffers blijven er voor terug komen question

0
24 Snorrie

On topic verder met behulp van dit citaat uit bovenstaand bronartikel:
(**) Hoe objectief kun je zijn?

In de reacties werd veel geschreven over objectiviteit en het verlangen naar een soort ultra-onafhankelijke instantie die een ultiem oordeel velt. Geen RIVM (want dat is niet onafhankelijk genoeg?), maar ook geen Vaccinvrij of Kritisch Prikken.

Het is mij duidelijk dat zo’n partij eigenlijk niet kan bestaan. Wie gaat die experts betalen? Van wie mogen ze geld aannemen? Moeten ze voor niets werken? Mogen ze voor de overheid werken of de farmaceutische industrie? Mogen ze werken als wetenschapper of zijn ze dan ‘gekleurd’? Mogen ze een opleiding genoten hebben en zo ja, wat mogen ze tijdens die opleiding dan geleerd hebben over vaccineren?

Of gaat dit stiekem helemaal niet om onafhankelijkheid van de experts? Gaat dit om de conclusie die sommige ouders onverteerbaar vinden? Dat laatste vermoed ik. Als je ........(**)

0
25 Wilmama

@22
Vsm Lachesis Mutus D12 20 Milliliter 12,58,

630 euro per liter.
Flesjes, met dripper, zakken naar 3 ct als je er 10.000 koopt ( 30 ml ) Moet je ze nog wel uit China laten verschepen voor ik schat 300 euro en dan zijn ze 6 ct per stuk. (alibaba)
Dan nog een doosje, 15 ct voor al het materiaal is veel. Daar komen dan nog schudkosten bij.
Distributie is vast minder dan een euro.

Er blijft minstens een tientje winst over.

Schudden is duur. En homeopathische overhead ook, heel veel overhead.

0
26 Gekste Henkie

@25
Ik vermoed dat ouders die terug schrijven, niet tot de simpelste twijfelende ouders horen, maar gemiddeld iets fanatieker antivax zijn.

En daar zitten veel mensen met 1 of andere inherente onvrede, die volgens mij niets met vaccineren te maken heeft. Die onvrede vertaalt zich in wantrouwen jegens alles wat "instantie is". En door je daartegen te verklaren ben je sterk, voer je strijd, ben je ineens belangrijk, heb je iets te doen, noem het zo je wil.
Voor een zekere groep werkt dit als een drug en ze moeten elke dag "fixed". Dus er moet strijd geleverd.
Zo zie je dat dezelfde argumenten 10 keer voorbij blijven komen, het is geen normale discussie, men is output only. En de grondhouding is "we worden toch genaaid".

Ik denk dat er vooral heel veel eigen psychologie meespeelt bij de antivax beweging (en ik bedoel de voortrekkers, niet de twijfelende en vaak volgende ouders) Want het winnen van die schaapjes, is OOK een overwinning en vergroting van de "macht".

En daar tussenin ligt: we vertrouwen niet het RIVM, maar zijn ook niet extreem antivax, dus kritisch prikken is het ook niet, en vaccinvrij.

Ik zie wel een leuke kans om in dat gat in de markt te springen, markt dan spreekwoordelijk, commercie speelt niet mee.

Misschien is een deel van het probleem wel dat ons leven ondertussen zo goed geregeld is dat sommigen van gekkigheid niet meer weten wat te doen, en dan krijg je de hang naar "nostalgische kennis" en kritiek op de moderne tijd?

Het is niet op een logische manier te beredeneren.

0
27 Gekste Henkie

@6 Hang maar vast knoflook boven de deur, dat beschermd ook.

0
28 Tussenderegels

@20 "Heb je al bedacht hoeveel virussen en bacteriën --gehaald-- worden door Nederlanders in het buitenland?" Ja, teveel. Daar is ook te weinig aandacht voor. Alleen voor astronauten zijn quarantaines beschikbaar. In sommige landen worden rubberbootstoeristen ook eerst opgevangen en gecontroleerd. Maar bij illegalen weer niet.

5
29 Verwonderd

@28 O, ik dacht juist kruidnagel en laurier! question Met knoflook kun je wel mensen op afstand houden, is gebleken.

3
30 Verwonderd

@29
En daar zat iedereen op te wachten. Iemand die even zijn xenofobe onderbuik leegt.

0
31 Snorrie

@31 "Xenofobie (Oudgrieks: ξένος xénos, vreemdeling en φόβος phóbos, angst/vrees) is een irrationele en/of obsessieve angst voor vreemden, buitenlanders of buitenlandse voorwerpen/zaken. ... In ruimere zin betekent xenofobie ook wel de algemene angst en afkeer van de mens voor alles wat vreemd, ongewoon of zeldzaam is."
Ik heb hier helemaal niets mee!

3
32 Verwonderd

@32
Je reactie vertelt wat anders.

0
33 Snorrie

@29
Wat precies is er dan wanneer "teveel" binnen gekomen?

1
34 Gekste Henkie

@30 question

1
35 Tussenderegels

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@137 De dolle minas haddentenminste nog humor, dat kun je van feminsten 3.0 niet zeggen.Die zijn alleen uit op het leven van mannen kapot te m...

zojuist geplaatst door baba jaga

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@136 Je zou het nieuws misschien wat beter moeten volgen. Er gebeurt de laatste tijd nogal wat op dit gebied. Gelukkig zien de meeste mensen we...

2 minuten geleden geplaatst door Bop

baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

Ik heb net een Hitlertje gelaten....

4 minuten geleden geplaatst door baba jaga

FrisseBries
Offtopic

@2715Nou ja, als jij je geld aan zoiets onbenulligs (vind ik dan!) wil uitgeven moet je dat zelf weten natuurlijk....

4 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Wedergeboren
Offtopic

   Gegevens verwijderen van fora Zet u via een post of een reactie op een post zelf gegevens of uitspraken op een forum? Dan geeft...

5 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@135 Precies, Baba. Misschien vind je op het internet nog wel meer van die geweldige mopjes. Ze hebben de boel vast nog niet opgeschoond....

6 minuten geleden geplaatst door Bop

Strongoli
Offtopic

@2710Volgens mij is dat eerste punt bij alle sites een onderdeel van de overeenkomst.@2708Olivia, misschien heb je hier iets aan?https:/...

6 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Olivia
Offtopic

@2705De sfeer op het forum voordat Nieuwskoerier offline ging heb ik niet zo extreem ervaren als hoe de sfeer zich ontwikkeld heeft nadat Nieu...

8 minuten geleden geplaatst door Olivia

Bop
Mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

@38 Ik begrijp er steeds minder van. Ik heb weleens genoemd dat ik mijn kinderen heb geadopteerd maar wat je nou steeds wil zeggen, en ook waar...

8 minuten geleden geplaatst door Bop

Feldwebell
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@14 Terug naar 1870 en een doorbraak weer uitbuiten met paarden?De tank is al meerdere malen in de moderne geschiedenis ongefundeerd afges...

9 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

NK. App
Kamasutra A Tale Of Love Full MovieJuliana SexHidden Bathroom CamGay Porn LivestreamPornotikFilmes Pornô Brasileiro GratuitoKriti Kharbanda HotAll India Sex VideosInternet ChickesList CralersAshley Schultz NudeGilf FacialDigital Playground ParodyNude DancersStormy Daniels BlowjobJada Fire Three SomeShemalez Porn TubeIntherackHot Romantic Scene VideoIncest Porn SiteVoyuar PornStrap On LesbianpornAdult Truth Or Dare GameSex Mms LatestCelebhijab.liveAsmr.vids.ioBlack Carton PornRomantic XnxxBig Botty Ebony PornGay NxxDesi LodaBeautiful Xxx PhotoBokep SyakirahHottest New PornstarsBig Black PornosNapali XxxCharlie B Hustle希 岛 爱 理Fantasti CcCoco. FfMandy Rose Nude PhotosBar XxxKemono.pattyZbiornik.comGenie PornLoossersPorn Wife's FriendPornos Reales CaserosMilf Creampie CompilationXhamosterMelhoras HentaisTit SuckingDesi Telugu Porn VideosXxx LiveGabriela Lopez PornNuro Massage PornFun Porn GifPorn China PornSydney HareinCathy Heavens约 炮 视频Beach SwingersAunt In PornAdult KahaniWww.nxnnWwwsextamilSasha Grey Hd PornSpamg BangSito PornograficoFingers In PussiesWillow HayesLocal Xnxx VideoDesi Bhabhi Nude PhotoErotic Sex ImagesWww Sex Video NewXnxx OnSexy Girls X VideosB Grade Hot SceneIndian Cumshot VideosReal Porn MomsDad Mom Daughter PornNakedhentaiPenny Pax DadTwitter BijouChristina Moore NudeRoller Coaster Nip SlipKate Benkinsale NudeKerala College Girl SexSis Bro XnxxxHot Sex AbuseLesbionPorns TopEgyptia PornXxx Bp Xxx BpMusalman Xxx VideoToday Live SexIndian Chubby XxxRajasthani Xxx MovieLauramariexoxoPorn With PlayboyElves Anime PornLesbian Seduction VideosRomancehotHot Video Hd IndianGranny Porn Tubeافضل مواقع السكسFilmes Pornô Com NegrasBrazers SexxxX ChudachudiGirlsdoporn 375Gay Naked TwinksHottest VaginaSane Lyone XxxLicking NavelGroods PornAnime Porn WebCreampiein AsiaFreen Hd PornSex PorneVideos De PornoRough Bbc PornKendra Lust HusbandGetpornWoman With Dog PornBatim PornPorn LeggingsKannada Sex Video MovieSunny Leone Sexy FuckDownload Kerala Sex VideosBaitbussAdult Friend DinderFullxcimemaMovies With Lesbian PornPorn Force GayCall Boy VideoSunny Leone New Xxx VideosSxyprn.cpmFemboy PotnFatal Me DelMilf MasturbatingBiutifull PornFamilystrokes Sex VideosMia Khalifa Xxx Porn VideoNtr ComicsGracex9000 LeakedDesi Hard PornSleeping Mom Sexy VideosThick Naked GirlsKymberly Herrin NudeAnimebig Tits