U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Politiek
  • 20
De koran uitvoerig bestudeerd. Weet waar hij over praat en zijn conclusie: de islam is een groot gevaar voor onze samenleving. Wilders staat echt niet alleen. ...

meer dan 3 jaar geleden door PFL

REAGEER MET EEN EMOJI
9

** gebruiker verwijderd **

Tja, dankzij de olie ook nog.

1 gebruiker verwijderd    
meer dan 3 jaar geleden door gebruiker verwijderd

Misschien beter agressie op de EU richten en de wapenindustrie. Guy wil een giga budget hebben.

2 lieveschat    
meer dan 3 jaar geleden door lieveschat
0
Meld

@1 Mja.. olie kan je overal vandaan halen. Hoeft niet perse uit SA. Kost alleen een beetje meer. Gaat dus niet over olie. Maar over de prijs van olie.

3 lieveschat    
meer dan 3 jaar geleden door lieveschat
0
Meld

** gebruiker verwijderd **

@3 , correct en tevens juist.

4 gebruiker verwijderd    
meer dan 3 jaar geleden door gebruiker verwijderd

Ben ik nu gek of gaat dit item over een opzegbrief van ds. Cornelis H.W. van den Berg, oud-dominee te Amsterdam wat betreft de standpunten over de islam van het PKN?

5 Venividivici    
meer dan 3 jaar geleden door Venividivici
1
Meld

Een uitstekende motivatie trouwens. Ik zou het zelf niet beter kunnen verwoorden, maar ik ben het geheel eens met de inhoudt.
De islam is levens gevaarlijk. En een pure bedreiging voor de levensstijl van Nederlanders in de(nog niet eens zo heel verre) toekomst.

6 Venividivici    
meer dan 3 jaar geleden door Venividivici
2
Meld

Ze zijn aardig op weg!

https://www.youtube.com/watch?v=ks_6m4WvtwM&t=4s

Kopje thee er bij?

7 Hannie1    
meer dan 3 jaar geleden door Hannie1
3
Meld

Help die gevaarlijke, intolerante, leugenachtige. onderdrukkende, bedreigende ideologie de wereld uit, om te beginnen uit Nederland

8 Herr Wolf    
meer dan 3 jaar geleden door Herr Wolf
2
Meld

Eindelijk gaat er bij de professionele religieuzen ook een lichtje branden, dat de islam tot aan het bot toe verrot is.

9 Marrie    
meer dan 3 jaar geleden door Marrie
2
Meld

@9
Vele gerespecteerde, geleerde arabisten en islamologen en zelfs ex-imans en andere teleurgestelde in het moslimse geloof gingen deze dominee voor met waarschuwingen.

10 tegenzinnig    
meer dan 3 jaar geleden door tegenzinnig
2
Meld

@3
In dat geval is de collateral damage van de ongebreidelde migratie veel duurder, zeg maar onbetaalbaar. Dan liever maar wat duurdere olie!

11 Bleke Betty    
meer dan 3 jaar geleden door Bleke Betty
2
Meld

poke. poke. poke. poke. iedereen wordt aggressief van een annoying orange....die dan vervolgens gaat doen alsof ie gelijk heeft ....ik kan een zelfde studie gaan doen en ook met de conclusie komen dat het christelijke geloof gevaarlijk als hel is. en dan niet aan komen kakken met: "ja maar er zijn ook lieve christenen" want dat is een argument die je dan zelf tegenspreekt als het om moslims gaat.
Natuurlijk is het christendom geen gevaar voor de samenleving...evenmin als de islam. het zijn de mensen die een verkeerd beeld hebben van de religie omdat ze zelf niet gelukkig in het leven zijn... en daar hele verkeerde dingen mee doen. mensen zijn dus het gevaar...niet de islam....

12 pizzafried    
meer dan 3 jaar geleden door pizzafried
25
Meld

@12
Sorry maar is de pizza ontploft en op je roze bril gekomen of zo? Weet je dat er ook iets bestaat als nieuws en video en vele duizenden bronnen? Je hele relaas is een farce en slaat werkelijk nergens op!

13 Bleke Betty    
meer dan 3 jaar geleden door Bleke Betty
4
Meld

De olie afhankelijkheid van de islam vanuit het Westen is al een paar jaar verleden tijd. De Arabieren zijn niet meer de grootste energie leveranciers wereldwijd.
Dat zijn al een paar jaar de Russen.
De Amerikanen kunnen zelf via hun schaliegas daarnaast al een tijd genoeg eigen energie opwekken.
Maar de Arabieren en consorten zitten wel met veel geld in westerse bedrijven en multinationals en trekken daarnaast ook via de politiek aan de touwtjes, en dat willen de Clintons/Obama,s en onze Brusselse elite zo houden
Daar komt die hetze richting Rusland vandaan. Rusland met zijn enorme voorraden aan energie, grondstoffen en mineralen laat zich niet door charlatans sturen.
Poetin kwam eerst voor de eigen bevolking op en daarna voor zijn vrienden, onze Brusselse en Obama elite stonden helemaal achteraan.

14 Mollevanger    
meer dan 3 jaar geleden door Mollevanger
0
Meld

Moet je kijken hoe het in Indonesië er aan toe gaat hier word een christelijke man veroordeeld omdat hij een verkeerde woord van de koran geciteerd had wat niet waar was.
Maar handige universitaire Leeraar had die woord zo bewerkt dat hem dat nu in een gerechtelijke onderzoek is gekomen en gedaan door islamieten hem aan geklaagd had bij de rechter.
Kijk hoe vals dat ze dit spelen en dat het ministerie niet doet omdat het systeem zo is verworven met bangmakerij dat zelf de rechters geen eerlijke uitspraken meer durven te doen.
Door invloed op al die gekken die voor de rechtbank komen demonstreren.
Dus er kan nooit een eerlijke proces worden en ik vind dt de President die goede man Gouverneur in Jakarta nu buitendienst gesteld niets doet omdat hij ook voor zijn eiegen hachje heeft gekozen.
Dat allemaal komt er ook aan in Nederland als Nederland niet de islamisering niet stopt dat staat er te wachten in de toekomst voor je kinderen en klein kinderen.
Die islam speel heel vaak vals en door dat ze de artikelen in de grond wet na hun eigen hand zetten is hier al zo beetje gebeurd.
Het gehele parlement in Indonesië bestaat uit moslims gematigde maar ook veel fanaten.
Artikel van de grondwet pancacila word niet nageleefd men is bezorgd voor de toekomst die gekke islambroeders die zelfs de koran niet kunnen lezen, hebben een minderheid maar ze spelen de macht, door agressief zich te gedragen.......
Hier had de regering van Nederland ook hun bezwaar mogen maken naar Indonesië.
Maar ook de mensen rechten worden geschonden bij het leven.
Ook hier hebben ze mensen rechten ook voor getekend maar o zo bang voor het ministerie als van die gekke islam moslims........

15 Ciater    
meer dan 3 jaar geleden door Ciater
1
Meld

KPN is niet religie-neutraal?

16 Dzzz    
meer dan 3 jaar geleden door Dzzz
0
Meld

Ik vind dat imbeciele PKN-leden mede verantwoordelijk zijn voor de islamisering van Nederland. En daar eigenlijk als er problemen komen met islam en herrie, voor gestraft moeten worden.

17 Arthur2000    
meer dan 3 jaar geleden door Arthur2000
0
Meld

"Het volgens artikel 1 van de Grondwet niet mogen discrimineren op grond van religie is een kolossale miskleun omdat in dit artikel voorbij wordt gegaan aan wat mensen onder het mom van hun religie nastreven en praktiseren."

De echte miskleun is islam als religie kwalificeren. Het is een sekte, heeft alle kenmerken van een sekte, het is een heel maatschappelijk systeem dat niet verenigbaar is met de democratische rechtsstaat en dat de democratische rechtsstaat als staatsvorm ook afkeurt en onmogelijk maakt. Religie, regering en rechtspraak zijn allemaal verenigd in de persoon van de imam dus scheiding der machten is onmogelijk.

18 Wendel    
meer dan 3 jaar geleden door Wendel
0
Meld

Democratie is ook onmogelijk, onpartijdige rechtspraak ook, gelijkheid volgens de wet ook, alleen al doordat een vrouw eigendom is van de man en slechts half telt in een rechtszaak. Er is dus ingebouwde discriminatie van de helft van de bevolking. Verder zijn lijfstraffen en de doodsstraf onderdeel van het systeem, alsmede vroege traumatisatie door onder andere genitale verminking die de eigen persoonlijkheid vatbaarder maakt voor de indoctrinatie. Rechten van het individu zijn er niet.

19 Wendel    
meer dan 3 jaar geleden door Wendel
0
Meld

@14
Die olierijkdom gaan die emirs daar vergooien aan wapentuig en gouden kranen. Zonder olie zitten ze over tien jaar weer als kamelendrijvers in de woestijn. En dat zou goed zijn, ze hadden het bij Sindbad moeten laten.

20 Arthur2000    
meer dan 3 jaar geleden door Arthur2000
0
Meld

Is deze man aan het dementeren?

21 von Bribbentrop    
meer dan 3 jaar geleden door von Bribbentrop
11
Meld

@12 . Je roept wel wat maar zoals meestal weer zonder onderbouwing. Daarom daag ik je uit. Lees de hele KOran en verdiep je erin ( voor zover je dat al niet hebt gedaan) maar koop dan ook een Bijbel en ga die ook eens lezen en verdiep je daar ook eens in. ( en niet selectief maar in zijn geheel) . En kom nog eens terug met je argumenten die je hierboven noemt maar nu zonder onderbouwing. Over een aantal maanden horen we graag het resultaat.

22 PFL    
meer dan 3 jaar geleden door PFL
2
Meld

@22

Maar wat zijn uw argumenten?

23 von Bribbentrop    
meer dan 3 jaar geleden door von Bribbentrop
6
Meld

Zo zo, de koran bestuderen, maar liefst twee keer gelezen hebben en vervolgens NIETS maar dan ook NIETS uit die koran aan bod laten komen in het artikel. Alleen de gebeurtenissen in het Midden Oosten, Molenbeek en een ontmoeting met een moslim op het werk moeten de lezer overtuigen dat de Islam slecht is. Wat een armoede. Wat een algemeen geleuter. Wat een stuk schrijven van een pauperschrijver is dit. En nog erger als je niet kan herkennen dat deze man nog minder deskundig is over de koran of Islam dan een aarsmade. Stomme armetierige haatschrijver, verstoken van ieder intellect.

24 Chuck S.    
meer dan 3 jaar geleden door Chuck S.
7
Meld

@24
+++

Doet niet onder voor een "haat-imam".

25 von Bribbentrop    
meer dan 3 jaar geleden door von Bribbentrop
5
Meld

@24 Ahhh ok als ik u goed begrijp dan moet hij citeren uit de koran om geloofwaardig te zijn. Echter wanneer mensen dingen uit de koran citeren dan klopt het weer niet of komt met met een ander reden om dit te bagatelliseren.
Maar ok ik ben u van dienst, hier zijn wat verwijzingen naar stukjes in de koran, een kleine greep maar misschien helpt het.
Soera 2: 190-193
Soera 2: 216
Soera 2: 244
Soera 3: 157-158
Soera 3: 169
Soera 3: 195
Soera 4: 101
Soera 4:74
Soera 4:76
Soera 4: 89
Soera 4: 95
Soera 5: 33
Soera 5: 54
Soera 8: 12-1
Soera 8: 59-60
Soera 8: 65
Soera 9: 5
Soera 9:5
Soera 9: 14
Soera 9: 29
Soera 47: 4
Soera 61: 4
Ik hoop dat u nu tevreden bent met deze verwijzingen naar de koran als onderbouwing van wat de predikant stelt in zijn betoog.
Ik denk trouwens dat dit niet veel uitmaakt want er zullen er toch weer reageren die weer een uitvlucht of een andere reden hebben om dit weer eens weg te wuiven.

26 Jojotje    
meer dan 3 jaar geleden door Jojotje
2
Meld

@26

psalmen 89:24
richteren 4:21
psalmen 3:8 etc.

Ik ga ze niet allemaal opnoemen. Maar het zijn er een stuk of 26.

27 von Bribbentrop    
meer dan 3 jaar geleden door von Bribbentrop
6
Meld

@26

Ben jij de schrijver van het artikel dan? Hoepel op met je Soera's. Het gaat hier over het geschreven artikel, niet over jou. En dat artikel is tering slecht. Bedoeld voor domme, weinig ontwikkelde, goedgelovige mensen. Daar voegt jouw toegevoegde rijtje niks aan toe.

28 Chuck S.    
meer dan 3 jaar geleden door Chuck S.
6
Meld

Dit is ook nog een tekst uit de bijbel die een christen tot liefdevol medemens maakt:

"Welgelukzalig zal hij zijn, die uw kinderkens grijpen, en aan de steenrots verpletteren zal.
Psalmen 137:9

29 von Bribbentrop    
meer dan 3 jaar geleden door von Bribbentrop
6
Meld

En dan nog wat. Dat lijstje met Soera's is overal op internet te vinden. Niks Koran gelezen. Nep-deskundige. Charlatan!


30 Chuck S.    
meer dan 3 jaar geleden door Chuck S.
7
Meld

@29 @30 ... beetje gefrustreerd of zo ???

31 FeHa    
meer dan 3 jaar geleden door FeHa
0
Meld

@31

Mis het voetbal.

32 von Bribbentrop    
meer dan 3 jaar geleden door von Bribbentrop
2
Meld

@29 ik vind de weddenschap tussen god en de duivel inzake Job ook altijd zo'n mooi verhaal. Wedden dat Job van mij blijft houden. Echt niet zegt de duivel. Niet als je zn familie afmaakt, ziekte armoe, hongersnood enz. Nah, god aan de slag. En inderdaad hoor. Job blijf van god houden. Duivel balen. God lachen. Zie je wel!

Of Abraham vragen om zn zoon af te maken voor hem. Als test. (Raar trouwens voor een god die weet wat er gaat gebeuren?) En dat verhaal staat dan ook in de koran. Vinden alle gelovigen zooooo mooi. Je eigen zoon doodsteken voor god, dat is pas echt van god (of allah) houden. Haha

En nu elkaar verwijten wie er gekker is. Whaha. Tuurlijk.

33 Chuck S.    
meer dan 3 jaar geleden door Chuck S.
3
Meld

@15 Indonesië is een heel goed voorbeeld. Ongeveer 500 jaar geleden de 1e islamiet op een eiland binnengekomen. Nu 500 jaar later is 87% moslim. De rest afgeslacht, verdreven of verplicht bekeerd om nog ietwat veiligheid te genieten.

34 FeHa    
meer dan 3 jaar geleden door FeHa
0
Meld

@31

Want? Hoezo? Of is dat te moeilijk voor jou om op te schrijven?

35 Chuck S.    
meer dan 3 jaar geleden door Chuck S.
3
Meld

@34

En de oude Europese goden dan? Faalhaas.

36 Chuck S.    
meer dan 3 jaar geleden door Chuck S.
3
Meld

@18 de islam lijkt ook zeer sterk op de sekte van de Bagwan.

37 FeHa    
meer dan 3 jaar geleden door FeHa
0
Meld

@35 .. na je reactie @33 is het nu wel helemaal duidelijk.

38 FeHa    
meer dan 3 jaar geleden door FeHa
0
Meld

@29 Uit naam van het christendom worden er niet op grote schaal aanslagen gepleegd.

39 Bluth    
meer dan 3 jaar geleden door Bluth
0
Meld

@33

Als het maar in de naam van god of allah is, kunnen we mekaar met alle gemak de koppen afslaan. Al eeuwenlang.

40 von Bribbentrop    
meer dan 3 jaar geleden door von Bribbentrop
2
Meld

@39
"worden er niet op grote schaal aanslagen gepleegd."

Hypocriet als je bent, impliceer je daarmee dat het geen enkel probleem is als er aanslagen gepleegd worden, zolang het meer geen grootschalige aanslagen zijn, mafklapper!

41 Luythaegen    
meer dan 3 jaar geleden door Luythaegen
4
Meld

Ahhh....OK!
Ik ga de uitdaging wel aan met iemand die mij één opdracht/vers kan opnoemen, vanuit de Bijbel, die bedoeld is voor christenen en die vijandig is t.o.v. anderen.

tik-tak-tik-tak.....

-Oh ja......ter verduidelijking; Christenen.-

42 Malinois    
meer dan 3 jaar geleden door Malinois
1
Meld

@39
Elke aanslag is er een te veel. Weet je Breivik nog?

43 von Bribbentrop    
meer dan 3 jaar geleden door von Bribbentrop
2
Meld

@40
"Als het maar in de naam van god of allah is, kunnen we mekaar met alle gemak de koppen afslaan."

Daar hebben we God of Allah niet voor nodig, hoor.
Dat kan ook heel goed op basis van nationalisme, milieu of politieke voorkeur, hoor.

44 Luythaegen    
meer dan 3 jaar geleden door Luythaegen
2
Meld

@42

Hoe bedoel je dat nu?

45 von Bribbentrop    
meer dan 3 jaar geleden door von Bribbentrop
1
Meld

@44
Gelukkig maar.

46 von Bribbentrop    
meer dan 3 jaar geleden door von Bribbentrop
2
Meld

@30 Ten eerste Ik stel totaal niet dat ik een deskundige ben, de meeste informatie is te vinden in boeken en ja ook het internet dat heet onderzoek. Verder reageer ik alleen op u stelling dat wanneer je niets uit de koran aan bod laat komen je ineens een "Stomme armetierige haatschrijver, verstoken van ieder intellect." bent.
Echter geeft je dan verwijzingen die je zo graag wilt dan krijg je de reactie: Ben jij de schrijver van het artikel dan? Hoepel op met je Soera's. Het gaat hier over het geschreven artikel, niet over jou.
Dus met andere woorden u vind dat u gewoon ongenuanceerd uw mening over alles en iedereen hier kunt plaatsen maar wanneer u reactie krijgt dan bent u daar niet van gediend en begint u die persoon maar te schofferen.

47 Jojotje    
meer dan 3 jaar geleden door Jojotje
0
Meld

@45

Mensen zeggen vaak dat in de Bijbel zaken staan beschreven die vergelijkbaar zijn met wat er in de koran staat.
De koran is voor de moslims.
De Bijbel (het Nieuwe Testament) is voor de christenen. Maar de Bijbel bestaat uit twee delen; Het Oude Testament is een soort geschiedenis, verhalen over het ontstaan, het creëren van het Joodse volk (waaruit later de Messias is geboren).

Ik wil wel eens horen van iemand, die de Bijbel en de koran vergelijkt met elkaar, over welke verzen/teksten zij het dan hebben.


48 Malinois    
meer dan 3 jaar geleden door Malinois
1
Meld

@48

Waar staat geschreven in de bijbel dat het oude testament een soort geschiedenis is?

49 von Bribbentrop    
meer dan 3 jaar geleden door von Bribbentrop
2
Meld

@41 Leer toch eens berijpend lezen.

Ik schrijf in simpel te begrijpen Nederlands dat er uit naam van het christendom niet grootschalig (dus op grote schaal, veel, vaak) aanslagen worden gepleegd. Ik heb het niet over het formaat van de aanslagen.

Ik impliceer helemaal niet dat het geen probleem is dat er aanslagen worden gepleegd, dat is een vaag hersenspinsel van jou.

50 Bluth    
meer dan 3 jaar geleden door Bluth
0
Meld

@50
Ik vraag me dan ook af, wat u er dan wel mee bedoelt.

51 von Bribbentrop    
meer dan 3 jaar geleden door von Bribbentrop
1
Meld

@49 /51

U heeft de Bijbel nooit gelezen.
Waarom al die vragen?
Lees dat boek eerst maar eens.

52 Malinois    
meer dan 3 jaar geleden door Malinois
1
Meld

@50
" Leer toch eens berijpend lezen."

Of jij leert gewoon te schrijven wat je bedoelt, in plaats van iets neer te kalken met een geheel andere implicatie dan jij bedoelt te zeggen!
Want wat jij @39 schrijft, impliceert weldegelijk dat "niet grootschalige aanslagen" volgens jou geen probleem zijn!

53 Luythaegen    
meer dan 3 jaar geleden door Luythaegen
1
Meld

@52
Wel een voorbarige conclusie. U mag best weten dat ik een streng christelijke schooljeugd heb gehad.
Dat bestond uit het hoofd leren van bijbelteksten, psalmen en gezangen. En elke dag 1 uur godsdienst onderwijs.
Ik ben in de leer geweest bij men. de pastoor; overigens wel een heel aardig persoon. Katholiek geworden en daarna......(de rest kunt u zelf waarschijnlijk invullen)

54 von Bribbentrop    
meer dan 3 jaar geleden door von Bribbentrop
0
Meld

@53

+++

55 von Bribbentrop    
meer dan 3 jaar geleden door von Bribbentrop
0
Meld

Het christendom is gebaseerd op het NT. Het grote voorbeeld is JC. Je kunt je leven niet beter leiden dan JC. Voor de islam geldt dat het grote voorbeeld M. is. Je kunt je leven niet beter leiden dan M. heeft gedaan.
Persoonlijk heb ik liever met mensen te maken die JC als voorbeeld nemen dan mensen dieM. als voorbeeld nemen....

56 RobP    
meer dan 3 jaar geleden door RobP
0
Meld

@56
"Het christendom is gebaseerd op het NT"

Waar komt toch die aanname vandaan?
Ik weet niet beter, dan dat in alle stromingen van het christendom de tien geboden nog altijd leidend zijn, en dat ook Jezus de tien geboden nooit ongeldig verklaard heeft.

57 Luythaegen    
meer dan 3 jaar geleden door Luythaegen
1
Meld

@57 Klopt maar bepaalde leefregels voor de joden zijn dan weer terzijde geschoven.

58 21st Century Guy    
meer dan 3 jaar geleden door 21st Century Guy
0
Meld

@58
"maar bepaalde leefregels voor de joden zijn dan weer terzijde geschoven."

Daar heb je gelijk in.
Die regels zijn echter niet afgeleid van de tien geboden.
En voor zover ik weet zijn de tien geboden de basis van het christendom.
Naast natuurlijk de levenswandel, dood en opstanding van Jezus.

Overigens zijn er nog diverse "oudtestamentische" christenstromingen, die zich wel aan de oudtestamentische wetten houden, zoals de zevende dag adventisten, de Amish en dergelijke.

59 Luythaegen    
meer dan 3 jaar geleden door Luythaegen
1
Meld

@57 Dat is geen aanname, dat is een feit. Waarom zouden de 10 geboden ongeldig verklaard moeten worden, zodat ze opnieuw geschreven kunnen worden? Heeft JC de 10 geboden overtreden?
Blijft verder nog staan: wie is de grondlegger en voorbeeld van het christendom en hoe heeft hij geleefd. Dit staat in het NT en niet in het OT.

60 RobP    
meer dan 3 jaar geleden door RobP
0
Meld

Vroeger, ja ik ben een zestiger, hadden we geen last van de islam.

Eerst was het er niet of nauwelijks en wat heeft het ons gebracht?

Vrede? Veiligheid?
Dat hadden we toen, 30 jaar geleden. En nu?
Kijk om je heen en zie wat er gebeurt.

Islam is hier en maakt alles kapot wat het in het oosten ook kapot gemaakt heeft.

Islam is GEEN vrede

61 Malander    
meer dan 3 jaar geleden door Malander
0
Meld

@61 Islam is en kan geen vrede zijn. De grondlegger van de islam heeft de islam met het, letterlijke, zwaard in de hand verspreid.

62 RobP    
meer dan 3 jaar geleden door RobP
0
Meld

@62
“Denk niet dat ik gekomen ben om op aarde vrede te brengen. Ik ben niet gekomen om vrede te brengen, maar het zwaard.” (Mt 10,34).

ok.

63 von Bribbentrop    
meer dan 3 jaar geleden door von Bribbentrop
1
Meld

@60
De god die beschreven wordt in het ot is een verschrikkelijke god. De god in het nt is dezelfde god.

64 von Bribbentrop    
meer dan 3 jaar geleden door von Bribbentrop
2
Meld

@63

Als iemand hier een Bijbeltekst/vers post, ga ik er vanuit dat diegene ook begrijpt wat er met die tekst/vers bedoeld wordt.

Kunt u mij dat vers uitleggen?

65 Malinois    
meer dan 3 jaar geleden door Malinois
1
Meld

@63
Je mag uit gaan van alles en nog wat, maar ik post wat er in de bijbel staat.

66 von Bribbentrop    
meer dan 3 jaar geleden door von Bribbentrop
0
Meld

@66

Dat is te simpel.
U post hier een tekst uit de Bijbel en ik vraag u om die tekst uit te leggen.
Als u dat niet kan of kunt......waarom plaatst u dan die tekst?
Alleen omdat het woordje 'zwaard' erin staat?

Ik probeer het nog een keer; Kunt u mij Mat 10 vers 34 uitleggen?

67 Malinois    
meer dan 3 jaar geleden door Malinois
1
Meld

@67
Deze tekst behoeft geen uitleg omdat nergens in de bijbel staat beschreven hoe en en ander geinterpreteerd dient te worden.
Immers, god is almachtig, en dit is het woord van god.


68 von Bribbentrop    
meer dan 3 jaar geleden door von Bribbentrop
0
Meld

De dominee kan alleen maar tot dergelijke inzichten komen dank zij de ingeving van de Heilige Geest.

69 Mijn waarheid    
meer dan 3 jaar geleden door Mijn waarheid
0
Meld

@60
"Dat is geen aanname, dat is een feit. "

Nope; gewoon een aanname.
Het christendom is gebaseerd op de gehele Bijbel.
Zo niet, zou het oude testament geen onderdeel uitmaken van de Bijbel.
Zonder oude testament, was er ook geen nieuwe testament geweest.


"Waarom zouden de 10 geboden ongeldig verklaard moeten worden, zodat ze opnieuw geschreven kunnen worden?"

Wie zegt er dat de tien geboden ongeldig verklaard moeten worden? Ik niet.
Door te stellen dat het christendom gebaseerd zou zijn op het nieuwe testament, diskwalificeer je echter impliciet het oude testament, en dus ook de daarin aan Mozes gegeven tien geboden.

Wel zijn er bepaalde stromingen in het christendom die zich voornamelijk op het nieuwe testament richten.
Dit wil echter geenszins zeggen de "het christendom" op het nieuwe testament gebaseerd zou zijn.


"wie is de grondlegger en voorbeeld van het christendom en hoe heeft hij geleefd."

De grondlegger was Abraham, en binnen het christendom bestaan er diverse "rolmodellen", waarvan Jezus de meest perfecte was.
Maar ook de discipelen en apostelen worden als rolmodellen gezien, net zoals voor katholieken de paus als rolmodel geldt.
Sterker nog, voor diep religieuze katholieken staat de paus nog altijd voor de plaatsvervanger van God op aarde.

70 Luythaegen    
meer dan 3 jaar geleden door Luythaegen
0
Meld

@69
"De dominee kan alleen maar tot dergelijke inzichten komen dank zij de ingeving van de Heilige Geest."

Of door het duiveltje op zijn schouder.
Ik denk niet dat de Heilige Geest een haat boodschap door zou geven.

71 Luythaegen    
meer dan 3 jaar geleden door Luythaegen
0
Meld

@68 Klopt, zoals u het zegt behoeft het inderdaad geen uitleg, dat is ook logisch want je vergeet te vermelden dat Mat10 vers 34 niet op zichzelf staat maar dat vers 35, 36 en 37 daar sowieso onomstotelijk aan vast zitten. Het gaat hier dan ook om gezin/familie en verraad, als het ware een waarschuwing.

72 Jojotje    
meer dan 3 jaar geleden door Jojotje
0
Meld

@68

Ahhh OK.
Ik begrijp het wel.
Wel iets vermelden maar niet wetende wat het betekend of inhoudt?
Door figuren zoals jou krijg je discussies als; Ja maar in de Bijbel staat dit of dat.......
Moord, doodslag, verkrachtingen, geweld, enzo.....het staat allemaal in dat Boek.

Yeshua HaMassiach heeft het in een vers ook over 'stenigen'.
Dat houdt niet in dat wij zomaar mensen moeten gaan stenigen.
Door het verhaal, gezien in de context, weten we hoe Hij daar tegen aankijkt.
Ze kunnen het wel doen maar niemand kan beweren (vanuit de Geschriften) dat Christus aanzette om mensen (schuldig van ......) te stenigen.

Ja, stenigen staat in de Bijbel.
Het 'zwaard' staat er ook in.
Maar in welke context? Wat betekend dat woord?
Is bijvoorbeeld het woord 'zwaard' in Matt 10 vers 34 een metafoor (iets wat snijdt aan twee kanten) of een echt zwaard?
Verder op in de teksten kunt u lezen dat met dat 'zwaard' nooit een moordwapen bedoeld kan zijn.
Het ligt niet in lijn van de leer.

Iedereen weet dat.
Waarom dat dan toch aanhalen?

73 Malinois    
meer dan 3 jaar geleden door Malinois
1
Meld

@73
Ik haal het aan daar in dit draadje de teksten in de koran wel heel letterlijk worden genomen. De christenen hebben ook bloed aan hun handen.
Het is zelfs zo dat jc discipelen ook bewapend waren. Ook tijdens Pesach in jeruzalem.

74 von Bribbentrop    
meer dan 3 jaar geleden door von Bribbentrop
1
Meld

@73

Moord, doodslag, verkrachtingen, geweld, enzo.....het staat allemaal in dat Boek.

Inderdaad en diezelfde god heeft zijn enige zoon een verschrikkelijke dood laten ondergaan. De meest langzame zelfverdrinking mogelijk.
Wat voor een god is dat?

75 von Bribbentrop    
meer dan 3 jaar geleden door von Bribbentrop
1
Meld

@73
"Maar in welke context? Wat betekend dat woord? "

Dat zelfde geldt voor de koran teksten die hier op NK en in de algehele discussie veelvuldig buiten context misbruikt worden.


"Yeshua HaMassiach heeft het...."

Hij heeft het ook over "oordeelt niet opdat gij niet geoordeeld worde"
Hij heeft het ook over "hebt uw naaste lief gelijk uzelve"
Daarvan valt in dit soort discussies weinig te merken, bij al dan niet vrome christenen die moslims/islam als het ultime kwaad afschilderen.

76 Luythaegen    
meer dan 3 jaar geleden door Luythaegen
0
Meld

@76
Hun god is de enige ware god. Op naar de volgende kruistocht.

77 von Bribbentrop    
meer dan 3 jaar geleden door von Bribbentrop
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Klimaatverandering bedreigt de toekomst van k...
Geen enkel land ter wereld voldoet aan de voo...

19 uur geleden door Crezee

Trump gaat bedriegen
Hoe moeten Democraten vechten tegen een presi...

1 dag geleden door De Arier

Utrechtse imam Salam: VN-rapporteur moet Nede...
Met het parlementaire onderzoek naar ongewens...

24 uur geleden door AD

Nederbritten bibberen van Brexit: ’Elke...
Britten die in Nederland wonen, vrezen de gev...

21 uur geleden door Telegraaf

Ruzie in verhoorzaal Tweede Kamer, imam Salam...
De commissieleden kregen het aan de stok met...

20 uur geleden door NOS


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Leaf
Doden bij schietpartijen in Duitse Hanau...
@86 Opletten dan maar, miss! ;)...

minder dan een minuut geleden door Leaf

beastyboy
Duitse justitie vermoedt rechts-extremistisch...
Toch wel bijzonder.Als een moslim deze aans...

minder dan een minuut geleden door beastyboy

Liz
Nederbritten bibberen van Brexit: ’Elke dag...
@107 Ja, eerste horror stripverhaal van Suske...

minder dan een minuut geleden door Liz

De Arier
Extreemrechtse extremisten vermoorden 9 mense...
@1Begint wel structuur te krijgen die zie...

minder dan een minuut geleden door De Arier

sockknitter
Extreemrechtse aanslag in Duitsland: 10 doden...
@22 https://news.google.com/stories/CAAqOQgKI...

1 minuut geleden door sockknitter

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig