U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Overig
  • 3
Volgens het College voor de Rechten van de Mens heeft het ov-bedrijf onterecht onderscheid gemaakt op basis van geloof. ...

meer dan 3 jaar geleden door NOS

REAGEER MET EEN EMOJI
1

"De man mocht in eerste instantie langskomen voor een sollicitatiegesprek. Die afspraak werd afgezegd toen hij liet weten uit principe vrouwen geen hand te geven. Qbuzz vindt dat dit niet past bij de omgangsvormen van het bedrijf."

PUNT!!

1 PeKa    
meer dan 3 jaar geleden door PeKa
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

2 hk-sr    
meer dan 3 jaar geleden door hk-sr

Eigenlijk dient die kerel per direct naar de zandbak teruggestuurd te worden.
En het College voor de Rechten van de Mens is ook een instelling die van mij per gelijk opgedoekt kan worden.

3 Positivo    
meer dan 3 jaar geleden door Positivo
0
Meld

Als alle omgangsvormen je al vreemd zijn in dit land dan kun je beter nergens solliciteren maar gewoon de racismekaart iedere keer trekken!

4 Hannie1    
meer dan 3 jaar geleden door Hannie1
1
Meld

Hij wenst zich niet aan te passen aan de waarden en normen van het bedrijf waar hij ondrdeel van uit wil maken onder het mom "religie"? Dan wensen wij deze knurft niet aan te nemen als uithangbord van ons bedrijf. Toedeledokie, ga maar weer weg!

5 ParadiseLost    
meer dan 3 jaar geleden door ParadiseLost
0
Meld

Ik heb bij een sollicitatiegesprek een keer aangegeven dat ik vrouwen begroet door vriendelijk tegen hun rechterwang te swaffelen. Ik werd niet aangenomen.....

6 PeKa    
meer dan 3 jaar geleden door PeKa
0
Meld

Godsdienst doe je thuis, en in je Synagoge. Op straat en op het werk doe je normaal tegen elkaar.

7 Boelie    
meer dan 3 jaar geleden door Boelie
0
Meld

@6
Veel moslims daar?

8 Venividivici    
meer dan 3 jaar geleden door Venividivici
0
Meld

Te gek voor woorden het college voor rechten van de mens.Als meneer uit geloofsovertuiging geen hand wil geven wat in onze cultuur heel gewoon is. Moet hij dat zelf weten en de gevolgen daarvan onder ogen zien. dan moet hij ergens anders gaan solliciteren waar het geven van een hand niet nodig is punt uit en niet zulke gekkigheid al het college voor de rechten van de mens inschakelen. Mannen en vrouwen zijn nu eenmaal gelijk volgens onze grondwet dat betekent dat je vrouwen niet uit kunt sluiten want die beledig je dan! meneer wist waar hij op solliciteerde dan moet hij ook niet zeuren het past niet bij de omgangsvormen van het bedrijf . Maar het schijnt prettig te voelen als je je zelf als slachtoffer ziet. Dat is het in dit geval helemaal niet wij leven in nederland en dit zijn onze normen en waarden. Dus moet die meneer van wegen zijn geloofsovertuiging maar wat anders zoeken. Ik ken ook mensen die niet op zondag in een winkel willen werken uit geloofsovertuiging die stappen ook niet naar het college van rechten van de mens. nee die zoeken werk waarop ze niet op zondag werken! dat is de normaalste zaak!

9 mooi weer    
meer dan 3 jaar geleden door mooi weer
0
Meld

Daar gaan we weer.
Tegenwoordig zijn in de Nederlandse samenleving vrouwen, moet je je voorstellen in de Nederlandse samenleving een vrouw te zijn, voor College voor de Rechten van de Mens minder waard dan het moslim geloof.
Nu vind College voor de Rechten van de Mens dat een moslim op het werk mag verwachten een vrouw niet de hand te schudden, straks mag hij van hen verwachten dat een vrouw in zijn bijzijn haar haar en lichaam geheel bedekt met naar door moslims beschreven kleding voorschriften.
Vraag me onderhand af of er nog wel autochtone Nederlanders in het College voor de Rechten van de Mens zitten.

10 tegenzinnig    
meer dan 3 jaar geleden door tegenzinnig
0
Meld

@1 Waarom zou iemand van tevoren aankondigen dat hij vrouwen de hand niet schudt? Moest hij tegen zijn zin verplicht solliciteren van het UWV en was hij uit op een relletje? Was hij lid van moslim-organisatie "Zoek de grenzen op" ?

11 Dune    
meer dan 3 jaar geleden door Dune
0
Meld

Ik ben het met het college eens. Ze hadden hem gewoon moeten laten solliciteren. Wel bij een vrouwlijke personeelschef.
Dan was hij ook gewoon keihard afgewezen. En terecht.

12 Shit...Fan...WhatAMess    
meer dan 3 jaar geleden door Shit...Fan...WhatAMess
0
Meld

Op de website van het College voor de Rechten van de Mens lees ik:
"Discriminatie is het ongelijk behandelen, achterstellen of uitsluiten van mensen op basis van (persoonlijke) kenmerken. Er kan bijvoorbeeld onderscheid worden gemaakt op afkomst, sekse, huidskleur, seksuele voorkeur, leeftijd, religie, handicap of chronische ziekte."

Religie hoort in dit rijtje niet thuis omdat je hierbij keuzevrijheid hebt, iets wat je bij de andere genoemde kenmerken NIET hebt. Je sekse of huidskleur kun je niet kiezen, je religie wél. Daarom is discriminatie op basis van religie niet strijdig met de mensenrechten. Het valt in dezelfde categorie als het voorbeeld wat ze iets verderop geven: "Niet alles is discriminatie. Er zijn situaties waarin het niet verboden is om onderscheid te maken tussen mensen. Iemand weigeren voor de functie van receptionist, omdat hij of zij de taal niet goed genoeg beheerst, is geen discriminatie. Het goed beheersen van de taal is namelijk noodzakelijk om de functie goed te kunnen uitvoeren. Iemand weigeren voor die functie, omdat hij of zij een donkere huidskleur heeft, is wel discriminatie. Discriminatie is niet het maken van onderscheid, maar van verboden onderscheid."

13 PeKa    
meer dan 3 jaar geleden door PeKa
0
Meld

@12 En dan voor hem op tafel een exemplaar van Charlie Hebdo en de Jylland Posten opengevouwen bij die geinige cartoons.

14 Dune    
meer dan 3 jaar geleden door Dune
0
Meld

Mocht deze meneer van een uitkering afhankelijk zijn dient hij onmiddellijk
daarop gekort te worden, dit is namelijk geen solliciteren maar bij voorbaat elk risico uitsluiten dat je voor de functie in aanmerking wordt genomen.

15 Ronin    
meer dan 3 jaar geleden door Ronin
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

16 Undertaker    
meer dan 3 jaar geleden door Undertaker

College voor de Rechten van sommige Mensen en dan wel alleen mannen??????????

17 Wiebe Nik    
meer dan 3 jaar geleden door Wiebe Nik
0
Meld

Als je religieus bent mag je discrimineren, moorden (lagere straffen als je verwesterde vrouwen vermoord), vrouwen als slavinnen in huis opsluiten en ga maar door. Wie daar wat van zegt is daarentegen in overtredering, want discrimineert op grond van geloof.

De werkelijkheid is dat antidiscriminatiewetten juist tegen godsdiensten moeten beschermen, omdat godsdiensten zo discriminerend zijn. Zoals ook deze man weer bewijst.

18 zewa    
meer dan 3 jaar geleden door zewa
1
Meld

Ik schud uit principe geen handen met linkse homo's van onder de 25. Wie neemt me aan?

* klop klop, hallo meneer, mag ik een uitkering?

19 Robot    
meer dan 3 jaar geleden door Robot
0
Meld

volstrekt idioot. Nederlanders zijn gewend de buschauffeur de hand te schudden.

20 FUN    
meer dan 3 jaar geleden door FUN
4
Meld

Als ik directie van Qbuzz zou zijn dan zou ik duidelijk maken dat het bedrijf ook een religie aanhangt, het Qbuzzisme, en dat ze op basis van deze religie geen mannen aannemen die weigeren om vrouwen een hand te geven. Sterker nog, deze man mag blij zijn dat hij het gebouw levend kan verlaten!

21 PeKa    
meer dan 3 jaar geleden door PeKa
0
Meld

Dat College voor de Rechten van de Mens is volledig de weg kwijt!!

22 Topperz    
meer dan 3 jaar geleden door Topperz
1
Meld

Quote van het college van de mensenrechten:
"Discriminatie is het ongelijk behandelen, achterstellen of uitsluiten van mensen op basis van (persoonlijke) kenmerken. Er kan bijvoorbeeld onderscheid worden gemaakt op afkomst, sekse, huidskleur, seksuele voorkeur, leeftijd, religie, handicap of chronische ziekte."

Hier zeggen ze dus zelf dat een vrouw niet de hand willen geven (onderscheid maken in sekse) discriminatie is.
Hoe kunnen ze dan alsnog met de belachelijke uitspraak komen dat Qbuzz onderscheid maakt op basis van geloof?

Het lijkt haast dat ze hier van de dader een slachtoffer proberen te maken, de wereld op zijn kop!

23 Boortjedont    
meer dan 3 jaar geleden door Boortjedont
1
Meld

Moslims brengen hun islam en bijbehorende opvattingen niet alleen mee naar Europa, ze houden er ook aan vast!

Daarom is het vragen om problemen als moslims massaal Europa binnenstromen met medeneming van dat islamitische gedachtegoed.

Dat betekend meer moslim scholen; meer moskeeën; meer antisemitisme; haat voor christenen, Sharia rechtbanken voor burgerlijke zaken zoals al in Engeland aanwezig , eerwraak, vrouwenbesnijdenis,etc.

24 fransiele    
meer dan 3 jaar geleden door fransiele
1
Meld

Is het niet doorgedrongen dat ze hem daar hebben afgewezen op het gebrek aan omgangsnormen, ipv de religie? Discriminatie en sexism is geen excuus voor het niet hebben van de eigenschappen waar een bedrijf op zit te wachten.

25 Shangori    
meer dan 3 jaar geleden door Shangori
0
Meld

@25 dat was precies mijn gedachte!

26 Boortjedont    
meer dan 3 jaar geleden door Boortjedont
0
Meld

Maar nu in zijn thuisland:
Een vrouw zonder hoofddoek en lang blond haar wil solliciteren bij een busmaatschappij. Mag dat dan wel?

27 Pirate    
meer dan 3 jaar geleden door Pirate
0
Meld

@27 de vrouw zal het met de dood moeten bekopen, maar voor de rest zal er weinig weerstand zijn waarschijnlijk.

28 Boortjedont    
meer dan 3 jaar geleden door Boortjedont
0
Meld

Die lui van het College voor de Rechten van de Mens redeneren een beetje krom. Zij gaan ervan uit dat deze man vanwege zijn religie geen keus heeft en niets anders kan doen dan weigeren om vrouwen een hand te geven. Laat hem dat eerst maar eens onomstotelijk bewijzen. Ik ken namelijk zat moslims die vrouwen wél een hand geven.
En dan nog.... deze man heeft een KEUZE!! Hij kan kiezen tussen vasthouden aan rare ideeën vanuit zijn religie of gaan voor de baan en vrouwen gewoon een hand te geven. De keuze is aan hem!

29 PeKa    
meer dan 3 jaar geleden door PeKa
0
Meld

quoot: "Volgens het college heeft het ov-bedrijf onterecht onderscheid gemaakt op grond van godsdienst. ".
Bewijs dat maar eens dat dit met godsdienst te maken heeft. Deze wereldvreemde club roeptoetert maar wat en moet zich er gewoon niet mee bemoeien.

30 B55    
meer dan 3 jaar geleden door B55
0
Meld

Uhm...

Ik schud in principe niet de hand met moslims.

Dussuh, misschien toch ergens een grens trekken? Bij de Nederlandse normen en waarden misschien, dat lijkt me het verstandigst.

Wordt ook tijd om dat eens zwart op wit te zetten.

31 Robot    
meer dan 3 jaar geleden door Robot
0
Meld

Inderdaad, vrouwen geen hand willen geven omdat ze vrouw zijn is DISCRIMINATIE !
en kan als zeer beledigend worden ervaren voor vrouwen. Wanneer gaan we daar iets tegen doen ??

32 B55    
meer dan 3 jaar geleden door B55
0
Meld

Ik zou zo'n figuur nooit aannemen.... Dan maar wat mot met het College van de Rechten van de mens. Ik ga voor de waardigheid van de mens.....

33 LoydMorris    
meer dan 3 jaar geleden door LoydMorris
0
Meld

Die man maakt onderscheid op sekse en dient dus door datzelfde college veroordeeld te worden. Of het college moet zichzelf gewoon opheffen.

34 Merlinswit    
meer dan 3 jaar geleden door Merlinswit
0
Meld

Belachelijk voor woorden om vrouwen geen hand te geven wij leven hier in Nederland , als je het niet bevalt ga dan lekker naar een moslim land waar het heel normaal is om vrouwen te onderdrukken.

35 qubix    
meer dan 3 jaar geleden door qubix
0
Meld

@28
Nee.
Ze wordt aangerand.

36 Arthur2000    
meer dan 3 jaar geleden door Arthur2000
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Turkse verpleger weigert Belgische patië...
,,Ik mag geen hand geven aan een vrouw, want...

1 dag geleden door AD

Zeven op tien pinbetalingen gaat contactloos
Nederlandse consumenten zijn verslingerd gera...

1 dag geleden door Telegraaf

Enorme opkomst van MAGA Trump supporters NJ
Speciaal voor de anti trumpers.

21 uur geleden door Truffelaar

Vandaag wederom een ijzersterke verdediging v...
Voorbeeld : Patrick Philbin.

21 uur geleden door Proemevla

Verbijstering in Tweede Kamer over achterhoud...
Geert Wilders: 'Dit kabinet moet aftreden en...

23 uur geleden door Inter


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Joepie
’Oppassen voor coronavirus’...
Je kunt een griepvirus al oplopen wanneer ...

minder dan een minuut geleden door Joepie

Hannie1
Guy Verhofstadt pleit voor EU zónder “alle...
Ik houd het op nogal dwingend....

minder dan een minuut geleden door Hannie1

Redelijk Rechts
Grote begrafenis in West-Oekraine ter ere van...
@2 U weet kennelijk niet wat de NKVD allemaa...

minder dan een minuut geleden door Redelijk Rechts

Aunti
’Oppassen voor coronavirus’...
@18 als het gaat om het geluk van de aarde we...

1 minuut geleden door Aunti

techcenter
Kabinet zegt onderzoek toe naar val van Mark ...
Verwacht er maar niet te veel van want zelfs ...

1 minuut geleden door techcenter

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig