door Cremabatida in Politiek  ·  149 Reacties

  • 34
  • 2767x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Hoezo mag niet protesteren . De tuin en zeker niet zo"n klein tuintje mag je zomaar vol zetten met hoge units zo kort op de scheidingsgrens ., dat is niet de functie van een klein tuintje
Ik zou zeker eisen dat die units een meter van de scheidingsgrens gezet worden .

1
101 Olivia

Was het niet netjes geweest om even de buren te melden dat er een flatgebouw in de tuin wordt gezet?
Vind 3.10 wel extreem hoog. Zal ook best wel zon weghalen. Nee, zo ga je niet met de omwonenden om. Daar hadden ze best rekening mee kunnen houden. Maar de gemeente dacht slim te zijn om maar niets te zeggen. Dan staat het er, en zie het dan maar weg te krijgen of lager te maken.
Ik heb ze nooit ergens zo hoog in een tuin gezien.

1
102 Liz

Ze hebben de naam "zorgunit" gebruikt om dit volgens de wet mogelijk te maken.

1
103 Liz

Volgens mij mag het wel..werd doorverwezen naar deze website door de Gem. Apeldoorn: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bouwregelgeving/documenten/brochures/2018/07/01/vergunningvrij-bouwen-bijbehorend-bouwwerk
En dan scrollen naar stap 5..

2
104 netcat

@103 dat zou wellicht in de wet staan maar dan moet de zorginstelling wel binnen het bestemmingsplan van de grond vallen. De gemeente hoeft echten niet de aanvraag af te wachten voordat ze kunnen bouwen maar de aanvraag moet we gedaan worden en ook een aanvraag wijziging bestemmingsplan kan, als er gegrond bezwaar is, ook afgewezen worden. De constructie zal dan moeten worden afgebroken.

1
105 Ruud100

@81 "Toegestaan". Ik weet niet wat je daarmee wilt zeggen. Het komt op mij over alsof je antwoord geeft op een vraag die ik niet heb gesteld.

Mogelijk komt dat door een totaal andere kijk op het leven. In mijn optiek. De overheid maakt zelf de regels dus voor hen is alles toegestaan. Als je dat accepteert dan maak je ze almachtig. In mijn ogen zijn alle mensen waardig en dus gerechtigd om voor hun eigen belangen op te komen. De belangen van de overheid zijn geen natuurwetten. Zeker niet omdat de overheid bestaat uit ambtenaren die hun eigen kleine belangen overheidsbelangen "maken".

Menselijke interactie werkt niet via "regels". Maar via argumentering en aan de grenzen conflicten aangaan. Soms win je wat soms geef je wat toe. Vaak vermijdt je misschien een conflict uit gemak. Maar conformisme leidt tot degradatie. Automatisch verlies met de bijbehorende schade aan het zelfbeeld. Niet iets waar je vrijwillig voor zou moeten kiezen.

1
106 purelogica

Wat ik ook heel vreemd vind is, dat ze zo dicht op die schutting staan.
Hoe kunnen ze onderhoud doen aan de andere kant van de schutting. Die zal toch weleens gebeitst moeten worden? En die unit? Is die van kunststof of hout? Moet daar ook niet aan de achterkant bij te komen zijn?
Wij hebben 2 schuurtjes, 1 kleine en een grote, van kunststof heel bewust op een afstandje gezet van de schutting. De buren, toen we er net kwamen wonen, waarschuwden daar al voor. Die hadden al een vrij prijzige schutting geplaatst voordat wij er kwamen wonen. Het is ook heel praktisch zo. Kunnen we achterlangs lopen voor schoonmaken en dus ook de schutting beitsen.

Dus al mag het volgens de wet. Ze moeten een stukkie opgeschoven wordenquestion
Ik zou wraak nemen op de gemeente.

1
107 Liz

@17 De gemeente / verhuurder van de woonruimte krijgt per asielzoeker een mega-subsidie. De subsidie die verhuurders krijgen per gehuisveste statushouder (asielzoeker) is ruim 6,000 euro....per asielzoeker dus, dat is nu 8x dus.

Daar boven op krijgt de verhuurder of woning cooperatie ook nog 10,000 euro per statushouder voor het verbouwen van de woning .... per asielzoeker.... dus ook 8x !

http://dirkzwageroverheidenvastgoed.nl/2015/12/01/belangrijke-subsidie-voor-verhuurders-bij-de-huisvesting-van-asielzoekers

1
108 Ruud100

@105 Dan ben ik heel benieuwd hoe het hier gegaan is.

1
109 Liz

@108 , dan is een "normale" huurder onrendabeler, je lult niet meer man.

2
110 caso

@104
In uw link gaat het over bouwwerken , de units zijn geen bouwwerken of uitbreiding van de woning ze staan los in de tuin .
Het lijkt me hier meer te vallen onder tuinhuizen .

2
111 Olivia

Eén voordeel, wanneer jullie in de tuin zitten zien jullie die buren niet...

2
112 Lias

Hoe groot mag een bijgebouw zijn?
Het maximale oppervlak van alle bijbehorende bouwwerken is, bij een bebouwingsgebied:

kleiner of gelijk aan 100 m²: 50 % van het bebouwingsgebied;

Hier lijk de 50% wel overschreden


http://watmagikbouwen.nl/bijgebouw/

1
113 Olivia

@108
Die kunnen de corp's dan weer investeren in de nieuwe (verdien- en graai) projecten ! ipv veel van de ouwe meuk (gedateerd en slecht onderhouden huizen waar woningcorp's maandelijks al jaren de hoofdprijs voor vangen) eens op te knappen ! En daar helpt de (R)overheid dan ook een handje bij in de vorm van ruimhartig met (overheidsgeld) te strooien. En deze ruimhartige geldstrooierij hobby van de (R)overheid dringt bij het overgrote deel van de bevolking niet eens door.

1
114 Tante Annie

1) Aangifte doen bij politie.
2) Daarna maak je dit aanhangig bij de rechtbank (zoek maar vast een advocaat)
Op de erfgrens mag iets slecht 2 meter hoog zijn, per cm naar binnen een cm hoger. (Dus een pand van 3,10 hoog moet 1,1meter van de erfgrens afstaan.

In Nederland heb je nergens recht op vrij uitzicht, maar je hebt wel recht op zonlicht!

Als er niet te overleggen valt met gemeente en COA,
en ook de rechtbank geeft je het nakijken; dan kan je alsnog de fik er in steken... question

"Wir Schaffen Das", fantastische gezellige buren.... question

1
115 Gandalf

@19 Een ander woonhuis wordt aangeboden? Die familie woont er al 25 jaar en dan mogen zij gaan verhuizen door zo'n familie gelukszoekers? Laat die Eritreeërs maar ergens anders wonen, in Asmara bijvoorbeeld.
Het is eigenlijk niet zo zeer die gelukszoekers waar ik een steeds groter hekel aan krijg, het zijn eerder die hypocrieten hier die voor dit wanbeleid zorgen. Iedereen wilt een beter leven maar het mag niet ten koste gaan van een ander. Die gelukszoekers krijgen alles en de eigen bevolking mag stikken. Neem familie de Haas, blijkbaar is hen niet verteld dat er een familie met 6 kinderen naast hen komt te wonen en dat er een woonunit geplaatst gaat worden. Het was misschien wel zo netjes geweest om dat even te melden.
Nee, de eigen bevolking moet hun bek houden en langer doorwerken anders kunnen we al die gelukszoekers geen huis geven.
Laat die lui van de gemeente hun werk een keer goed doen. De burgemeester woont waarschijnlijk in een buurt met grote huizen waar makkelijke een gezin van 8 kan wonen laat die familie gelukszoekers daar wonen.

2
116 A Passenger

Als het een koopwoning is, is die vast minder waard geworden, dan recht op compensatie.

2
117 Aragon

@115

Aangifte is niet nodig: dit is civiel recht geen strafrecht
Maar zeker als het bij de APV niet is toegestaan maak je een goede kans, en anders claimen van Planschade.

1
118 COVA

Uit het bericht ...
Het gaat om een oplossing die wel geruime tijd aan de orde kan zijn, maar die niet structureel is.’’
Dus het is een tijdelijke en geen permanente oplossing .

10
119 Olivia

@117 het is een huurwoning maar je kunt wel via de huurcommissie een lagere huur verlangen of bij de volgende huurverhoging, klagen over de verhoging. Woningbouw verenigingen doen normaal al hun huur geschillen via de huurcommissie.

1
120 TheoTheo

@119 Oh dus als die oplossing, die wel geruime tijd aan de orde kan zijn, over 5, 17 of 48 jaar weg gaat is er niks aan de hand want het is niet permanent geweest.

1
121 A Passenger

@118
Als je planschade claimt, lijkt mij dat je slechts een vergoeding kan krijgen?

Doel moet uiteraard zijn dat die bouwkeet wordt verwijderd! Of dat het gevaarte een meter lager komt te liggen...

Me dunkt dat de betrokkenen er verstandig aan doen om contact op te nemen met bv een Juridisch Loket.
Maar uiteraard staat het vrij om over je heen te laten lopen. question

1
122 Gandalf

[SARCASM ON] Nu nog een minaret erop, wat kleedjes erin, op loopafstand (natuurlijk ook vergunningvrij) wat parkeercapaciteit in meerdere lagen bijbouwen voor de bezoekers en dan als (s)linksche overheid natuurlijk wel blijven volhouden dat het om een "zorgunit" gaat. Kortom: Nederland anno 2019 is helemaal top! [\SARCASM OFF]

3
123 DruppeltjeDrie

@104 zou dat niet gelden voor koopwoningen. Ik weet het niet zeker maar als ik het zo lees heb ik het vermoeden dat dit artikel gaat over bijbouwen bij koopwoningen.

1
124 **Neuske**

@121
Twee jaar zou een woonunit er mogen staan , weet wel niet hoelang een zorgunit mag blijven staan , ligt aan een eventueel verleende vergunning .

Uit het bericht ...
In deze situatie zijn er medische omstandigheden, waardoor gelijkvloers wonen noodzakelijk is’’.

Nou weten we de medische redenen niet , maar die zijn mogelijk over twee jaar ook niet verdwenen waardoor die woonunit er langer staat .

1
125 Olivia

@125 Tja.
Als de woning niet geschikt was hadden ze hem beter helemaal niet moeten toekennen.

1
126 MARCUSAURELIUS

Super fout dit!
Wie bedenkt zoiets als een oplossing?
Lekker de woonbeleving van anderen vernietigenen omdat gemeente bestuurders of wonig stichting wilen deugen om te deugen en dan zulke foute beslissingen maken.
Wie dit beslist heeft dient ontslag te krijgen!

1
127 Goldrush

Economische vluchtelingen dus, die dachten in NL krijg ik uitkering en woning en nog veel meer van de gekke deug betsuurders, dus laten we dat maar gewoon doen.....

1
128 Goldrush

* Verwijderd door de redactie *

129 Geert

@126
Zal wel een noodoplossing zijn .
Hopelijk voor de buren dat er een geschikte woning wordt gevonden dan kan de kolossale blokhut weer weg .

2
130 Olivia

** gebruiker verwijderd **

@12
Dit geldt alleen indien het te bouwen object aan de openbare weg ligt , ik heb nog geen 2 weken geleden met de gemeente contact gehad over een bouwwerk van de buurman en tot 2,70 hoog mag hij op de erfscheiding de lucht in met inachtname van de verhouding bebouwd en onbebouwd .

131 verwijderd682241

@57 ... dan heb je het over het of een weekend... dat zou al een verbetering zijn... hier is het doordeweeks en soms dagelijkse kost

1
132 maarten1234

@51 is toch waarnzin dat jij moet verhuizen omdat de gemeente een kolosaal object naast je huis zet :S

1
133 maarten1234

je kan wel tegen deze zogenaamde zorgunit procederen .
ook hier zijn er maten die aangehouden moeten worden maar ja.
als er nou gewoon gezegd word dat het parasieten zijn want die mogen blijkbaar alles maar in Nederland.
anders moeten die mensen ook maar een "zorgunit"laten plaatsen ,ik ben bang dat er dan plotseling wel regeltje zijn die het voor deze mensen verbied.
er zal nog wel meer familie bij die gasten gaan intrekken en hebben ze even ruimte voor gemaakt ,kan hun de buren schelen want daar hebben die lui toch maling aan.

1
134 ongelovenloos

Leg dit bij de gemeente neer want die zijn hier verantwoordelijk voor, overleg dan met de buren en kom tot een redelijke oplossing. Lijken me echt geen rare mensen en hadden ook goed contact met de vluchtelingen. De gemeente en die woningcorporatie heeft steken laten vallen en daar moet de kritiek heen. Niet naar die mensen uit Eritrea want die gaan daar niet over. Zie de diarree weer welig spoelen door dit draadje, voer voor extremisten en anderen die weinig van hun leven maken en dat van een ander ook willen verpesten. Trumpianen zogezegd. En @116 hoe weet je dat het "gelukszoekers" zijn ? en wat versta je onder "gelukszoekers" mensen die voor geweld gevlucht zijn en alles achterlieten en dat noem jij gelukszoekers ? klopt ja, zijn op zoek naar een beetje geluk in hun leven en mag dat ? of is dat enkel aan jou voorbehouden ? al heb ik het idee dat je niet zo gelukkig bent anders reageer je niet zo.

8
135 oculus amet

@119 ik lees die tijdelijk ook als zijnde in de tijdelijke opvang van asiel zoekers
Deze is echter zoals we allemaal weten wel permanent geworden!

Daarnaast als ik "een tijdelijke "voorziening in de tuinplaats van 2 meter of hoger moet ik wel eerst een vergunning hebben of anders is de eis om dit bouwwerk per direct te verwijderen

Laat ze anders maar aantonen dat deze uitbouw de functie van zorgunit heeft en dat er een persoon zorg behoeft is. Zou betekenen dat de persoon in kwestie ook zo in het azc behandeld is !
Anders is het gewoon een uitbouw en moet deze ook voor asielzoekers aan gelden regels voldoen! )

1
136 psje

@131 maar ga er wel van uit dat je buurman een bouwvergunning heeft moeten aanvragen!

1
137 psje

@6
Het valt schijnbaar onder een zorgunit en dan zou het wel mogelijk zijn voor een tijdelijke situatie. Hoe tijdelijk, dat vraag ik me dan weer af...

0
138 view2006

Ik vind dat dergelijke uitzonderingen nergens voor nodig zijn en niet moeten worden gemaakt, ook niet als het autochtone bewoners zijn. Inderdaad huisvest ze ergens anders als je, door ze in dat huis te zetten, de buren zo moet duperen. Zoveel minder zon in de tuin en in huis kan je niet maken, als gemeente, puur uit gemakzucht, omdat die buren je niet interesseren.

0
139 Wendel

@138 : Bij het opstellen van de regels heeft de gemeente kennelijk zorgvuldig niet gedefinieerd hoe lang tijdelijk maximaal mag zijn. Volgens mij kun je regels die de gemeente verzint toetsen bij de bestuursrechter, of misschien de nationale ombudsman?

0
140 Wendel

@135 C/p van mijn @116 : Het is eigenlijk niet zo zeer die gelukszoekers waar ik een steeds groter hekel aan krijg, het zijn eerder die hypocrieten hier die voor dit wanbeleid zorgen. Iedereen wilt een beter leven maar het mag niet ten koste gaan van een ander.

2
141 A Passenger

Wanneer komt de rijdende rechter en Victor langs ?

0
142 Uitede aka Espede

Deze wethouder wordt per direct genomineerd voor De Gouden Eikel.

Dit kan natuurlijk niet. Op zich is er nog voldoende woonruimte in apeldoorn. Dit is gewoon een gevalletje pesterij. Aftreden en wel direct!

0
143 Hollander1967

** gebruiker verwijderd **

@131
Tot mijn stomme verbazing is dit dus niet het geval.
Uw woning uitbreiden en/of verbouwen? Een aanbouw, zoals een serre, een garage of een keukenuitbreiding kan vaak vergunningsvrij gerealiseerd worden.
Nog wat ,
http://watmagikbouwen.nl/vergunningvrij/aanbouw/
het volgende is de uitkomst ,

U hebt de check gedaan voor Bijbehorend bouwwerk bouwen. De uitkomst hiervan is:
Bouwen: Geen omgevingsvergunning nodig.

144 verwijderd682241

Even een vraagje: Kennen wij soortgelijke situaties waarin gemeenten dit doen ten behoeve van autochtone etnisch nederlandse zorgvragers ?

0
145 Hollander1967

Vooropgesteld dat zonder overleg een dergelijke aanbouw niet getuigt van goed buurmanschap, zijn het aanbouwen en bijgebouwen vergunningsvrij te realiseren als ze passen binnen de regelgeving (besluit omgevingsrecht) van de gemeente. In dit geval mag op het achtererfgebied (achtertuin) vergunningsvrij gebouwd worden. Hoeveel m2 je mag bouwen is afhankelijk van het bebouwingsgebied, dit is het achtererfgebied plus grond onder bebouwing, minus het oorspronkelijke hoofdgebouw. Bij bouwen geldt – anders dan bij beplanting – géén minimale afstand van de erfgrens.

Omdat hier sprake is van een huurwoning, kunnen de bewoners geen aanspraak maken op planschade in verband met waardevermindering van de eigen opstal.

Huurder kunen wel aanspraak maken op een vergoeding wegens gederfd woongenot. Over het algemeen gaan dit soort vergoedingen of huurverminderingen over gebreken van de huurwoning. Vergoedingen of huurvermindering i.v.m. hinder van de buren worden helaas nauwelijks of nooit gehonoreerd.

0
146 Belazerd

@86 maar u spoort dan ook niet.. .

0
147 Elpo

Fijn zo gemeente in Apeldoorn.
Die dit even in je achter tuin laat zetten.
Wat doen die uit Eritrea daar gaan ze zometee n op vakantie met de 6 kinderen naar Eritrea.
Want dat doen die hier wonen ook.
Elk jaar gaan ze op familie bezoek.
Dus zo rot is daar niet..gaan ze het geld brengen wat ze hier krijgen.
Alles krijgen ze voor elkaar.
Werken doen ze niet alleen maar kinderen fokken.
Hier heeft die er ook 6 inmiddels nou worden er nog veel meer.

1
148 annie

* Verwijderd door de redactie *

149 Pxf7+

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@46 vos-haren-streken. ...

7 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Feldwebell
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@41 Ook Parry levert geen bewijs. Het oosten van Oekraïne nu nog als onafhankelijk bestempelen is dan ook alleen maar iets voor totale le...

12 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Vageali6888
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@43Dat waren de Sovjets, niet te vergelijken met het Rusland van nu.Al willen velen graag in die nostalgie blijven hangen omdat het lekke...

13 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Bob Sleebaan
Muziekdraadje

Antoon - Oliviahttps://www.youtube.com/watch?v=dditG7h5SnY&t=14s...

15 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Vageali6888
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

Jeffrey Sachs die oost europese landen hielp met hun economie na de koude oorlog is redelijk duidelijk Jeffrey Sachs: Biden Has DESTROYE...

17 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Bob Sleebaan
Gemeente en Verenigde Utrechtse Moslims zijn het oneens over prijs islamitische begraafplaats

Cremeren is een beter alternatief.Het wordt tijd voor grafbelasting.Tientje per maand lijkt me redelijk....

19 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Wedergeboren
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

Bandera moet dat zijn, niet Banderas natuurlijk....

19 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Olivia
Muziekdraadje

Willy deVille Heaven Stood Still-https://www.youtube.com/watch?v=cSrKUVcqT80...

19 minuten geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

Willy DeVille - Downside Of Townhttps://www.youtube.com/watch?v=r5BZAsFoA8U...

22 minuten geleden geplaatst door Olivia

Wedergeboren
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@40 "Geeft wel aan hoe diep de Oekrainse liefde voor Rusland zit." Door de ruSSen stierven in de jaren 30 miljoenen Oekraïners een v...

23 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Madhuri Dixit SexFamilyguy Gay PornTatiana Alvarez PornNxxxxsScooby Foo PornIndian Hot Wife PornFull Sexy Porn MovieHumboldt EscortsCelebrity Leak NakedSexy Xnxx VidoesMilk Drink SexAdult Porn StarsNickiminaj SextapeFsrt PornPorn Drunk WifeSleepfuck GayHumiliating PeggingSarah Arabic IafdMilfthickHeroin XxxHot Girls Sex VediosSex Video Hd FilmMagicaljungleguyLive Porn VideoXxxfuckingvideoLesbian Long TongueLobstertubesHentais LegendadoPornstar Sex Video HdMallu Adult MoviesTamil Family SexHindi Chudai Xxx VideoSasha Grey CreampieDixies Trailer Park PornStefanie Gurzanski SexIn Hospital PornReddit PeggibgBest Porn Sites FreeMami Ki ChutAo Vivo XvideosCojiendo Ami MamaNude EnfGeelbooruBbw GangbangHindi Porn Video HindiPorn Star Eva NottySlutdaddyNude ThaiAi Enhanced PornMilf300 ComElite GrilBig Amateur TittiesFemale Nudists VideosXxx Com KolkataVouyercloudsSofiagreyIndian DickAndaman SexSwathi Nayudu XnxxKayla KupcakeExtreme FemdomMom Son Porn GifsFreeporn MassagePorn Hub VirginsXnx School VideoNayanthara MmsDost Ki Behan Ko ChodaBellesahouseMtg PornographyArab Sex XxxVionne And Richard MannManga Porn ComicsPornor ForçadoFucking Friends MomValentine Day Sex VideosHoney XxxJapanes DickBollywood Adult MoviesXxx BunkerIndian Shower NudeSneaking HandjobVer PornôVintage AnalpornSupeise AnalYuyuhwa DildoCollagepornSpy Tug PornSerena Hill AnalMia Khalifa StripingNaked At ConcertX HamsatrFre PormZav GirlHow To Download Xvideos Sites Video In HdYngrJuicy Booty PornAsian Bbc AmateurOnlyfans Near MeNatasha Teen ProductionsMaddy Rose PornstarOld Woman Xxx18yo PornDannyphantom PornSpy 2 WcFree Catfight ForumNathan BronsonMandy Flors PornBanglachoti-golpo.inUnique Sex VideoSaree Sex HotLion Sex VideoIndian Boobs Press PornTarzan-xDiamond KittypornCelebrities That Do PornBig Titd TubeTransexuelle PornoEmily Brooke NudeTelugu Xxx Videos ComNew Best XxxXnxx Hot BabesCncmengJaki SenpaiB Grade Movie VideoGay Porn InterOrno GratisAna SerradillaXxx Sexy BhabiBest Indian NudeBig Tit TubeMiosotisHot Aunty TwitterTyler AserIndian Brother PornTenten XxxTeacherfucksteensEmilia Clarke Nude VideoEbony Anal RidingKiki OnlyfansSexvidiyoReddit Hot WivesBirchplqceReally Amateur PornXvideos ComtNudes VazadasVídeos Pornor CaseiroMegan Thee Stallion NakedEbony In BondageSex Chat XxxSemi Nude Girls